politika

První vlaštovka?

Na Aljašce se bude konat referendum o připojení k Rusku  

https://news.rambler.ru/world/49637284-na-alyaske-segodnya-sostoitsya-referendum-o-prisoedinenii-k-rossii/?utm_content=news_media&utm_medium=read_more&utm_source=copylink

Abych byl upřímný, jsem v šoku.

„… Akce se bude konat v samostatné osadě Nikolaevsk v kostele svatého Mikuláše.

Iniciátory jsou místní komunity starověrců. Protestují proti vnucování LGBT propagandy do amerických škol. Podle průzkumu je 70 % místních obyvatel připraveno hlasovat pro navrácení svých pozemků Rusku…“ 

Proč právě teď? 

Příčin a důvodů je pravděpodobně mnoho.

Počínaje podfinancováním rozpočtů, vlastně ruských osad, což přirozeně vyvolává protestní nálady občanů a konče tzv. probuzením „ruského ducha“ na územích kdysi lstí a lží odtržených od Ruska.

Je jasné, že dnes výsledky referenda nic neovlivní. Jedna vlaštovka jaro nedělá, ale každopádně je to první vlaštovka za celá staletí amerického jha nad prvotním ruským územím. 

Proto je to dnes nejdůležitější zpráva. 

A již to, že americké úřady se nemohly postavit proti konání tohoto referenda, už mluví za mnohé. 

Proč se nemohly postavit? 

Na Ukrajině mohly rukama Ukrajinců, ale tady – jak nařídíte jednat? Těch 70%, kteří budou hlasovat pro připojení k Rusku, vytvoří precedens Donbasu! Kdy Rusko neopustilo Rusy.

Co když Rusko také přijede do Ameriky chránit Rusy? Pak se ukáže, že Američané sami budou muset bombardovat území Aljašky? Situace se právě tak vyvíjí – “comme il ne faut pas.” (způsoby a jednání, která nejsou ve slušné společnosti akceptovány – nepatřičné, neslušné, nemravné, pozn.red.)

A teď jsou Anglosasové jen v šoku. Je jasné, že se budou snažit zaplavit území penězi, aby uhasili vznikající ohnisko financemi a výhodami. Koneckonců, silou to nejde.

A proto je to precedens, který je zcela schopen překreslit politickou mapu světa za pár desetiletí. 

Ale zdá se mi, že mnohem dříve. 

Mohli bychom se toho všichni dožít!

To je vše, co jsem chtěl říct. Огонь

Pro Pokec24 přeložila Janinna

P.S.

Poslanec Státní dumy Maxim Ivanov už dříve nevyloučil, že obyvatelé poloostrova někdy uspořádají hlasování, při kterém se rozhodnou odtrhnout se od Spojených států a stát se součástí Ruské federace. Je si jistý, že takový scénář je docela možný vzhledem k postupné ztrátě role Ameriky jako globálního vůdce.

https://bit.ly/3DC7TVf

sdílet na

34 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel K
6. 11. 2022 04:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak “za celá staletí”? Když to není snad ani 150 let co ji Rusko pronajalo. Cože?!!
Teď už jen zbývá, že je ještě vyženou indiáni ze svého “také” u kradeného území a je vymalováno. Aby pak amíci nechtěli migrovat na ukrajinu tam bude místa dost. 🤣🤣

RASputin
6. 11. 2022 04:58
Odpovědět  Pavel K

1867, akorát není jisté jestli pronájem nebo prodej za 7,2M dolarů (tehdy)

jiří
6. 11. 2022 08:59
Odpovědět  RASputin

Hlavně loď údajně naložená zlatem, nikdy do Ruska nedoplula.

Gales
6. 11. 2022 10:09
Odpovědět  Pavel K

Na migraci chystají Trojmoří.

Pavel K
6. 11. 2022 10:29
Odpovědět  Gales

😂 🙋‍♂️ 🙋‍♂️ 😂 😂

jiří
6. 11. 2022 08:09
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
6. 11. 2022 09:21
Odpovědět  jiří

To je odpoved cinskych komsomolcu a trockistu (zapadnich poskoku) na uplne vitezstvi stalinisty a pritele Putina. Prohrali a byli dokonce vyvedeni ze salu, kde deputati mu dali duveru, aby obsadil vsechny dulezite funkce. To je velice dulezite vitezstvi i pro Rusko a formovani Eurasie.

Markýza
6. 11. 2022 08:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli je tohle pravda, tak to je bomba měsíce :-)))

[Trol-1] Vlaďa
6. 11. 2022 08:39
Odpovědět  Markýza

Zde i pěkná mapa nového území.

REM968c34.jpg
[Trol-1] Láďa
6. 11. 2022 08:55
Odpovědět  [Trol-1] Vlaďa

To je pecka, my Češi jsme na naše území hrdí.

Markýza
6. 11. 2022 09:12
Odpovědět  [Trol-1] Vlaďa

A kde máte přístup k Jadranu, frajere? Když už, tak už.

6. 11. 2022 19:52
Odpovědět  [Trol-1] Vlaďa

S tou mapou opatrně! Ještě by se ostatky Přémy II. mohli smíchy rozvibrovat a poškodit hrob.

Pavel z Moravy
6. 11. 2022 09:12
Odpovědět  Markýza

Kdyby toto nebyl přiblblý šproch, tak bych musel konstatovat, že v Kaliningradu zešíleli. Prosím vás troldové, zkoušejte tyto debility na své ovce. Jen ťulpas by chtěl žít v této kolonii.

6. 11. 2022 19:42
Odpovědět  Markýza

Rozhodně má Rusko schopné agenty. Tleskám!

Jan
6. 11. 2022 09:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Sabotaz NS-1: Obe roury rozervany. U NS-2 jedna roura.
Nasledujici video doklada vsechnu spinavost, podlost a prolhanost zapadnich smejdu, kteri se sami maji za neco vic jak Slovane a Rusove, Asiate, atd.
Vsimnete si naprostych dukazu od Bidena, Nulandove, Blinkina a j., kteri hovori o nutnosti zastavit funkci obou plynovodu a ze na to maji prostredky. A v druhe casti videa jak politici a media unisono oznacuji Rusko s jistotou jako pachatele. NATO je vyzyvano k napadnuti Ruska odvetou za sabotaz. Ta podlost a prolhanost tech dobytku je neskutecna!
https://www.youtube.com/watch?v=NSZyKYitC3M
Nedavno rekla vlada US kolonie Nemecka, ze obcanum nerekne, kdo stal za sabotazi, ktera uvrhne Nemecko a Evropu do energeticke bidy a deindustralizace. A Nemci si to nechaji libit!

Jan
6. 11. 2022 09:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko prodalo USA Aljasku za vlady cara za asi 7 milionu $. Ty penize Rusove nikdy nedostali. Lod, ktera jim mela privezt tu castku ve zlatych cihlach se potopila. Potapeci tam zadne zlato nenalezli (jak by mohli?). To charakterizuje ty mafianske nadlidi. Neskutecna podlost a prolhanost, koristnictvi jim vladne uz od zalozeni USA.
Koupe tedy nebyla zaplacena, smlouva je tedy neplatna a Aljaska patri Rusku. To si muze delat narok na kompenzaci za tezbu surovin Aljasky a bezplatne vyuzivani uzemi skrze USA po celou dobu od uzavreni koupe.
K tomu prijde!

Jan
6. 11. 2022 09:19
Odpovědět  Jan

At mne nekdo opravi, mylim-li se. Nebyla to koupe, ale pronajem, ktery nedavno skoncil!

Vaska
6. 11. 2022 10:25
Odpovědět  Jan

Taky jsem četl o tom , že byla pronajata a rokefeler smlouvu zfalšoval

jiří
6. 11. 2022 10:31
Odpovědět  Jan

Skončil v roce 2017.

Administrátor
P.A.Semi
6. 11. 2022 12:50
Odpovědět  Jan

Tohle se říká, ale není to Pravda…

Ta loď, která se měla údajně potopit, nikdy neexistovala, a za peníze za prodej Aljašky vybudoval Car v Rusku železnici…

πα½

Burák
6. 11. 2022 14:14
Odpovědět  P.A.Semi

A proč tedy to úsilí v hledání zlata v potopené lodi, která byla potopená samozřejmě náhodou v hloubce, kam se donedávna nedostal ani nejlepší batyskaf. Tudíž to zlato ani nemohl nikdo ukrást.
Pokud je to tedy lež, proč tato zpráva před několika lety proběhla bez jakékoliv spojnice z Aljaškou. A Mimochodem, car měl vlastního zlata dost. Stačí se podívat na dostupné fotky zlata Romanovců a takové množství určitě nevzniklo za pár let! Takže kde je pravda, když si spojíme všechny informace, které vzájemně spolu na první pohled nesouvisí??? Zlatá mělo Rusko vždy dost. Aljašku prodali nebo pronajali kvůli chystané invazi VB, které v dané době nemohli zabránit a o území by tak jako tak přišli.

Gene
6. 11. 2022 15:02
Odpovědět  Burák

Ono cele to nejak smrdi. Zlata melo Rusko hodne a presto treba prohrali Rusko – Japonskou valku, proto ze nemeli na zbrojeni. Take meli zajem zadat o pujcky, ale bankeri jim na prikaz jejich nejvyssich nepujcili. Nebo prvni svetova, nedostatek zbrani, chybely finance.

[Trol-1] Lukášu
6. 11. 2022 17:37
Odpovědět  Gene

Teď to může být podobné

Burák
6. 11. 2022 17:56
Odpovědět  Gene

No já si myslím, že spíš byla celá armáda v rozkladu u Rusko japonské války. A ono sehnat třeba 300tis zimních uniforem je kupříkladu i dnes v případě Ukrajiny problém a není to o penězích. Tehdy byla výroba tak zaostalá, že by to nestihli ani za čtvrt roku. A v případě zbraní byla situace ještě horší. Vzpomeňme, že za cara bylo Rusko spíš agrární velmocí. Ten obrovský průmysl vznikl až za Stalina. Takže kdo tvrdí, že neměli zlato?? Přijde mi, že ti, kteří dotyčné zlato v době rozpadu carského Ruska odváželi, že jím lodě nestačili. Přece to co přemístili naše legie byl jen zlomek. Tehdy si tam nakradli všechny velmoci. Jako když v roce 2014 zmizelo z Ukrajiny jejich zlato a to ani nemluvím o Libyi, kde rovněž ukradli veškeré zásoby zlata a pak ještě se virtuálně vypařili úspory v západních bankách. Teď naposledy zase okradli Rusy, samozřejmě demokraticky. Divím se, že to nikdo nevnímá a nespojí dohromady. A pak hned rozjedou kampaně, že se to stalo jinak. Wiki a Hollywood mají plné ruce práce, aby zakryly tu špínu.

Bety
6. 11. 2022 22:14
Odpovědět  Burák

Dočetla jsem se, že v době rozpadu carského impéria poslal car několik
vagónů svého zlata, snad celý vlak, do úschovy k anglické královské rodině. Jen mě tak
přitom napadlo, jak velice muselo být Buckinghamskému paláci vhod,
že ho pak kdosi (dodnes není jasné kdo) z celou rodinou zabil.

Aleš
6. 11. 2022 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Referendum je demokracie.

[Trol-1?] Valoun
6. 11. 2022 14:02
Odpovědět  Aleš

Jo, pokud není provedeno jako ta ruská šaráda na Ukrajině.

skeptik
6. 11. 2022 17:42
Odpovědět  [Trol-1?] Valoun

Tak povídej podrobnosti.

[Trol-1] Antifašista
7. 11. 2022 07:17
Odpovědět  skeptik

Zaprvé na území, kde se bojuje, vylučuje mezinárodní právo referendum. Zadruhé několik milionů lidí Rusové vyhnali či přesídlili, tudíž nemohli hlasovat. Za třetí se “hlasovalo” pod zbraněmi, někteří i vícekrát. Nehledě na to, že tam nebyl až na pár kolaborantů nikdo, kdo by výsledek mezinárodně ověřil. No a samozřejmě ruská okupační správa neměla sebemenší legitimitu vůbec hlasování vyhlásit. O nic spontánního zespoda nešlo. Prostě turborádobyreferendum. Nakonec i Rusové sami se mu vysmívali. Sudeťáky ani do Ruska nechtěli.

Markýza
7. 11. 2022 09:31

Že se hlasovalo “pod zbraněmi”, to se tvrdilo i o Krymu, ačkoli tam byl mezinárodní dozor, který nic takového nepotvrdil. Takže to bude kecmec lívanec, že.
A mezinárodní právo vylučuje i dodávky zbraní bojujícím stranám, tak o čem se tu bavíme? Ostatně soudím, že právo – natož mezinárodní – se používá přesně tak, jak se komu hodí.
Mimochodem, co to je – “legitimita, vyhlásit hlasování”? S takovou by nevzniklo ani Československo. Připomíná mi to socialistické kecy o tom, že demonstrace/stávka musí být povolena stranou a vládou.
Člověče drahá……….s vaším náhledem na věc byste nedobyl ani molekulu svobody a vlastních potřeb.

skeptik
7. 11. 2022 11:10

Směšné ohánět se mezinárodním právem jestliže kolektivní Západ podporuje ukrajinský banderonacismus a zosnoval puč proti demokratickému prezidentovi Janukovyčovi.
Proč by je někdo musel nutit násilím hlasovat k připojení k Rusku, když se 8 let brání útokům banderoncistů??
Kolektivní fašistický Západ tam mohl vyslat své pozorovatele, to by pak ale musel konstatovat, že vše bylo v pořádku a uznat výsledky referenda.
To, že dopředu řekli, že výsledek referenda neuznají je vypovídající. Není co řešit.

Aleš
6. 11. 2022 17:48
Odpovědět  [Trol-1?] Valoun

Referendum je demokracie, pouze nacistům a nebo bolševikum to nevoní a výsledky popřou.

Gales
6. 11. 2022 10:20