politika

„Okupováni USA“: Havajci volají po odtržení od Spojených států

Obyvatelé havajského města Lahaina, zničeného požárem, uvedli, že se oni i celý stát potřebují oddělit od Spojených států.

Americké společnosti a pojišťovny se snažily profitovat ze zničení, které způsobil požár, takže Havaj by neměla spojovat svůj osud se Spojenými státy, říkají aktivisté, uvádí Guardian.

Po požáru začali lidé dostávat telefonáty s nabídkami na prodej svých domů.

Realitní agenti jen pár dní po požáru volali přeživším s agresivními nabídkami na prodej domů jejich předků, což přimělo guvernéra Joshe Greena, aby prozkoumal moratorium na prodej nemovitostí.

Členka rady okresu Západní Maui Tamara Paltinová uvedla, že „Havajské království stále existuje“ a zdůraznila, že “jsme národ okupovaný USA“.

V 19. století mělo království mezinárodně uznávanou suverenitu, ale po převratu, který zorganizovali američtí byznysmeni se Havaj stala součástí Spojených států.

Připomeňme, že v důsledku lesních požárů v americkém státě Havaj zemřelo 110 lidí.

https://vz.ru/news/2023/9/7/1229348.html

sdílet na

7 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuza
7. 9. 2023 22:05
Ohodnotit příspěvek :
     

už je neskoro, domorodcov je na Havaji už len okolo 20%, čistokrvných ešte oveľa menej…. A takej námornej základne sa hnUSAci nevzdajú, radšej tých domorodcov vykynožia do jedného

8. 9. 2023 05:40
Odpovědět  zuza

Na Havaji žije mnoho vysloužilých US vojáků (veteránů), jež si tam usadí po předčasném důchodu. Mnozí ale se po čase stěhuji pryč zase, zjistí, že to není to pravé ořechové.

7. 9. 2023 22:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Volet můžou. Ale dokud v USA nedojde k implozi, nedovolají se.

Jaris
8. 9. 2023 01:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Moje dcera s rodinou byli minuly rok na Hawaji. Nadseni moc nebyli. Je to vse takove nacincane turisticke centrum, priserne drahe. Japonci tam vlastni vetsinu hotelu a vsude se musi davat zpropitne. Ovsem puvodni obyvatele, jak uz to byva, ziji v bide. Kolem cest maji Hawajanky s detmi stanky a prodavaji ananasy a jine tropicke ovoce a suvenyry, zatimco americani solidni jatecne vahy se vali na plazich.
Preji Hawajcum, aby se jim podarilo dostat z podruci techto amickych banditu.

Eva
8. 9. 2023 08:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Kam noha ušáka šlápne … tam je třeba nášlapnou!

8. 9. 2023 12:46
Ohodnotit příspěvek :
     

To se jim nedivím…Amíci si z nich udělali jídelnu a válendu…kam se jezdí válet…ale peníze tam žádné netečou…resorty a vily vlastní Oligarchové a stát z toho nemá ani hovno…

8. 9. 2023 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

To se jim nedivím…Amíci si z nich udělali jídelnu a válendu…kam se jezdí válet…ale peníze tam žádné netečou…resorty a vily vlastní Oligarchové a stát z toho nemá ani kulové…

Vladimír
8. 9. 2023 14:00
Ohodnotit příspěvek :
     

To je náhoda – vznikne požár, a hned volají realitní agenti..? Nejspíš ještě se sirkami v kapse. Že by se chystala nějaká grandiózní výstavba a ty budovy tam zacláněly?