politika

Mnoho hospodyň v jedné politické kuchyni …

Možná se současný svět stal tím, čím se stal díky příliš velkému počtu žen v politice? Politika se rázem stala ženskou záležitostí a podle toho se mnohé politické instituce proměnily v ženský kolektiv. Počínaje OSN a konče jakýmsi klimatickým výborem (nebo jak se to jmenuje). 

V každé politické kuchyni pracuje celá skupina hospodyněk. Všechny ty Ursuly, Annaleny, Lisy Trassové, Kai Callasové, Christiny Lagardové, Nullandové a desítky dalších ženských politických postav až po Gretu Thunbergovou. Do mezinárodních vztahů vnesly typickou atmosféru ženského kolektivu, společné kuchyně.

A ženský kolektiv, upřímně řečeno, není tou nejvíce filantropickou komunitou. Ženský kolektiv je silnější než Goethův Faust. Závist, malicherné vyřizování účtů, intriky, přetvářka, vzájemná zášť, výčitky, pomsta, drobné špinavosti a velké spory, vzájemné sledování. Porušování dohod, vnitřní hádky, aby to všichni viděli….. Obecně celý soubor “ctností”. 

V mnoha zemích ženy dokonce obsadily a obsazují posty ministrů obrany a nelze říci, že by to nějak změkčilo politické pozice těchto zemí. Spíše naopak.

Humanitárními otázkami se také většinou zabývají ženy, ale to humanismu vůbec nepřidává: slovo „humanismus“ se brzy stane hanlivým slovem.

V OSN zastávají pozice oficiálních představitelů Spojených států, Anglie a řady dalších zemí také ženy. Stačí se jim podívat do tváří, abychom pochopili, že od nich nelze čekat nic dobrého, laskavého nebo prostě lidského. S muži všechno bylo podle mě klidnější.

Ale kde jsou, muži? Ti evropští politici, kteří jsou formálně považováni za muže, často také nevykazují žádné mužské kvality. Macron ani Scholz nebyli nikdy viděni v žádné mužské akci. Nerozhodnost, duplicita a malichernost. A pokud si pamatujete Macronova předchůdce Francoise Hollanda… raději komentovat nebudu.  No, který z nich je muž?

Ne každý se zapře, aby označil Macrona za muže. Jeho politické chování je zcela v rámci ženského paradigmatu.

Jediný normální člověk v Evropě byla….. Angela Merkelová. Za to byla pravděpodobně z politiky odstraněna. Nyní se všichni snaží zbavit Orbána. Ale jelikož je to muž, tak to zatím moc nevychází.

Řekněte, přeháním? Pak porovnejte chování evropských politiků s chováním ryze mužského kolektivu arabských šejků. Klid, důvěra, důsledná politika, dodržování dosažených dohod. Muž řekl, muž udělal. V Číně je politický kolektiv také převážně mužský a také vypadá docela solidně. Mimochodem, v Rusku je poměrně dost žen odpovědných za ekonomiku a finance. A za kulturu. Výsledek každý pociťuje na sobě.

https://1url.cz/cuNjc

sdílet na

33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
4. 9. 2023 01:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Jaký hospodyně proboha? Suka, suka, suka, bosorka, divoženka, bosorka, bosorka, suka, americký instirut pro studium války, bosorka, divoženka, bosorka, suka – kde tady kdo vidí nějakou hospodyni?

ijn
4. 9. 2023 10:04

nejprimitivnější podvodnice,….to jsou ženy v čele jakékoliv instituce EU, copak může dělat komisařku pro energetiku žena humanitně vyškolená a zaměřená zcela k jiné profesi??!!! Ano, jsou to pouze kruté kariéristky až ničitelky civilizace…..ty změny jsou nepřehlédnutelné viz. naše Joudová == nenávidí stát ČR, který má representovat…!!!

Gales
4. 9. 2023 10:15

Kráva,blbka.Kráva,blbka.Kráva kráva a lejno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zdena
4. 9. 2023 11:20

Politice se zřejmě věnují pouze ženy, které nemají vlohy pro rodinu….mnohé jsou i bezdětné a tak místo dětiček sekýrují celé národy… chyba mužů u moci, že to dovolili. Tečka.

Frank1
4. 9. 2023 14:17
Odpovědět  zdena

Porodni baba z Lejna ma 4 fakany. Potrebovala by velky bic a maly dvorek, ze se takhle stara o rodinu. Ty ostani pizdy jsou mocichtive Meduzy.

EvaK
4. 9. 2023 18:32
Odpovědět  Frank1

Víc, okolo 6 kousků, ale gynekoložka je potomek nacistů, je jich tam víc, malý Olaf, Tusk. Tohle je asi vedlejší předpoklad, kromě Aspen institutu, Soros studií.

Jaris
4. 9. 2023 02:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Vsak se na ne podivejte! To nejsou zeny, ale jezibaby, babizny a jeste navic blbe jak punstok. Baba do politiky nepatri, protoze dela vesmes vzdy spatna rozhodnuti. Co se tyce zidovky Merkelice, tak ta zahnojila celou Evropu primitivnimi bubaky, kdy vetsina nema zajem pracovat a prisla vycucavat socialni system.proto ji za normalni nepokladam.
Zda se, ze skutecni chlapi v Evrope vymreli a je to proto, protoze feministky si u soudu vykricely prava a dnes je kazdy chlap jejich vrestenim o rovnopravnosti umlcen. A beda, kdyby se tem amazonkam utrzenych z retezu postavil. Znici ho a zaslapou do zeme.
Stale plati – beda muzi, kterym zena vladne. Ono na tech muslimech asi neco je, ze ty sve zenske drzi pod kontrolou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
4. 9. 2023 11:42
Odpovědět  Jaris

Ano, velkán práva pro ženy jsou nepatřičná, preotože se zase zaváděla a zavádí diskriminace žen. Když poprvé jsem se dozvěděl, jak s ečasto chovají “ženy” na Západě, to bylo ještě před listopádem, tak jsem si říkal, to je hnus.
Mám na mysli nejen ta práva, ale i to jak vypočítavě se chovají, tj. např. si vezmou někoho zajištěného a po “pár měsících” se rozvedou, ale teď už mají právo na polovinu majetku i muže! Pokud nebyla sepsána manželská smlouva. Což ovšem je těžké pro muže – “Hele, ty parchante, já ti věnuju mládí a tělo, a ty mi ani nevěříš natolik, abych poo tobě nermohla dědit!!? Hajzle!” Zkuste proti podobnému stylu v jakékoli situaci “jít”!

Dnes i u nás mladé dívky, no budu je tak nazývat ze zvyku, ty “běhny, šlapky, štětky, a hlavně v mnohem větší míře než kdy předtím – tlustoprdky (používám jen to, co říkají celkem běžně ženy o ženách,l zvláště když se nemají rady, ale nepřejte si, co jsem jednou čistou náhodou (neviděl s malou dušičkou) vyslechl o mužích, když se bavilo asi deset tenkrát mladých – mno – dívek – o mužích a to mluvily o těch svých!!)
Pokr.

Autor
4. 9. 2023 11:48
Odpovědět  Peter 008

Na druhou stranu jsem poznal několik Žen, které zvládaly nejen péči o svou rodinu, dokázaly se držet i vzhledově, ale i svou profesi odváděly na úrovni a hlavně bez “berliček předpisů a zákonů, které by je zvýhodňovaly”. Pravda, ten poměr je strašidelně tristní …. Ale to je stejné jako u mužů, protože to vše stojí mnoho času, ale zas na druhou stranu se to blíží pochopení smyslu života … hlavně když se dokáží správně postarat o své děti (nerzajišťují jim protekcí, známostmi, úplatky, či čím budoucnost, ale vedou je k samostatnosti).

Eva
4. 9. 2023 08:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem žena, ale přesto, nebo právě proto? :
Dejte ambiciozní ženě funkci a je horší než ďábel!

4. 9. 2023 14:06
Odpovědět  Eva

Trefné úsloví z totáče: “Dej hajzlbábě štempl a nevys.ereš se.”

Jaris
5. 9. 2023 03:33

😀 😀 :-DDDDD To mi nedelejte, Milane. Malem jsem si utrhla branici.

zuza
4. 9. 2023 15:00
Odpovědět  Eva

Naozaj nechápem, čo ste chceli tou sebakritikou povedať…. Ja osobne poznám dosť veľa žien, ktoré vyštudovali, dokázali urobiť kariéru vo svojej profesii či presadiť sa v podnikaní (teda sú ambiciózne), dokázali porodiť a vychovať deti, postarať sa o rodinu a ešte im zostal čas aj energia na to, aby sa venovali dobročinnosti (teda majú aj funkciu). A poznám dosť veľa chlapov vo funkcii, ktorí žiadnej z tých žien nesiaha ani po členky.
Dnes je politike naozaj dosť hlúpych a zlých žien, tých hlúpych a zlých mužov je tam nepomerne viac.
Keď vidím, koľko ľudí s Vami súhlasí, asi u mužov – politikov je hlúposť, zloba a bezcharakernosť normou, keď tá hlúposť a zloba prekáža len u žien.

gazda
4. 9. 2023 17:05
Odpovědět  zuza

to je ako, že poznám aj poctivých a pracovitých cigáňov. Presne rovnaká utopia.

EvaK
4. 9. 2023 18:34
Odpovědět  gazda

Vaše matka je utopie?

Jaris
5. 9. 2023 03:41
Odpovědět  zuza

O techto zenach zde neni rec, Zuzo. Zeny se dokazou uplatnit v podnikani, v umeni, na ruznych vedoucich mistech. Jsou treba sikovne jako doktorky, vedecke pracovnice atd.
Ovsem podivejte se na politickou scenu a takova Cernochova, co by ministrine obrany, je karikatura. A takovych trapnych hlupek v suknich, ktere sve zeme privadeji do nestesti je cely batalion

zuza
5. 9. 2023 11:02
Odpovědět  Jaris

Ja mám práveže pocit, že sa tu všetci navážajú do žien, ktoré majú tú drzosť a chceli by viesť spoločnosť (ešte aj ženy). To, že v politike sa uplatnili práve tie hlúpe a zlé ženské, je len ďalším dôkazom toho, že svet riadia muži. Pretože len hlúpe a zlé ženy pustia medzi seba. Keď ešte vyzerajú k svetu a sú radodajné, ešte lepšie. Len pre takéto investujú do ich kampaní ťažké milióny, aby ich dostali na výslnie, viď naša skládková princezná. Sú aj inteligentné političky, ktoré majú aj morálny kredit, ale tie sa do vyšších funkcií nedostanú.
V časoch, keď ešte ľudia chodili voliť osobne a ich hlasy spočítavali ľudia a nie cinknutý software, vládli aj političky Golda Meir, Indíra Gándhí, Dilma Rousseff – nemám pocit, že by zvládali svoju prácu horšie ako muži pred nimi a po nich. Alebo aj bosorka Thatcherová – bol to síce bezcharakterná hyena, ale pre Britániu urobila určite viac ako všetci jej mužskí nasledovníci dokopy. Alebo maďarská prezidentka a ministerka spravodlivosti, obe sú mamy 3 detí plynne hovoria 4 cudzími jazykmi a myslím, že reprezentujú svoju krajinu lepšie ako agent PP a minister Blažek.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
skeptik
4. 9. 2023 15:06
Odpovědět  Eva

…ambiciozní zamindrákované blbce.

laskra
4. 9. 2023 09:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Dnes ten svět se tomu pámbíčkovi nějak vymkl z pod kontroly. Kdysi jsi na dálku poznal kryminálníka podle tetování. Ženskou podle upravených šatů a vlasů. Dnes státník stojí vedle chlapa, černoch nahání bělocha. Rád bych viděl tu ušáckou armádu, buzik vedle buzíka, fašista vedle fašisty jak u nás v parlamentu.

Pavel z Moravy
4. 9. 2023 09:34
Ohodnotit příspěvek :
     

K čemu to komentovat. To, že žijeme v žumpě je každému normálnímu tvoru jasné i když to nahlas neříká, protože se bojí závistivých pohledů těch co mají plné kalhoty. A jestli jsou tady chlapi, nu tak ty mladé zjevy co člověk potkává za ně moc považovat nemůže. A když jsme u těch žen, včera jsem jedné u pokladny v Penny řekl, že proč tak kvaltuje, že to člověk nestačí odebírat, ať tam potom němčouři postaví k pokladně někoho kdo to zboží bude dávat lidem do vozíku. Tak mi chudák vyšťavená čtyřicátníce vypadající na padesát řekla, že pomalu tam pracovat nesmí, to by je nezaměstnali, neb jim jejich výkon u pokladny počítají, možná i na mikrosekundy. Takže jsem neodolal a říkám, víte, že takhle otročíte na němčoury. A odpověď, co mám dělat, práci potřebuji a ještě to není tak hrozné. Takže říkám, tak to vás lituji. Tak co Analény, Lucinky, Janičky, Markétky a další, podívejte se jak s vašimi ženskými protějšky váš kapitál zachází. Vám to je jedno, že jo, vy máte přestávek dost, asistenty nebo asistentky k prdelce připravené, papu v jídelně nachystané, tak co byste se starali o ty vaše ženské protějšky. Bleju z vás, jen se na vás kouknu. Doufám, že se vám vše jednou vrátí.

Vladimír
4. 9. 2023 09:49
Ohodnotit příspěvek :
     

:-))) To byla pěkná blbost myslet si, že když budou vládnout ženy bude klid a mír. Ženy, jak se ukazuje, vnesly do politiky více emocí a odklon od zdravého selského rozumu. Válka už není tak nepředstavitelná jak byla. Dokud byla politika mužskou záležitostí a muži chodili na povinnou vojenskou službu, nikoho by nenapadlo rozpoutávat nějakou válku, protože všem stačily ty 2 roky… Ovládnutí politiky ženami v podstatě zlikvidovalo odkaz a poučení se z 2. světové války.

Autor
4. 9. 2023 11:57
Odpovědět  Vladimír

Kdysi něco bylo mezi Ruskem a Španělskem a ti ze Západu říkali, že není dobře, že ministrem obrany Ruska je muž a ne žena, že to by se vlastně nic nestalo a na to jim jeden opravdu vysoce postavený voják z Ruska odpověděl, že aby byli rádi, že jednak ministrem je muž a hlavně že prezidentem je Putin, protože, jak řekl, ruská žena by si nenechala líbit ani polovinu toho, co bylo, ale Španělsko by už prostě nebylo, jen moře a pár ostrůvků …
Od té doby mne občas přepadne vize, jak ruská ministryně obrany nebo prezidentka Ruska s úsměvem a pohlazením dětí třeba k 1. září říká: “No, víte, teď bude malá změna v zeměpise, tak se učte, víte Amerika mne naštvala a tak tam uděláme exkurzi několika posádek lodí, ponorek a letadel s atomovkama … Děcka? Čí táta nebo máma slouží na nějaké takové lodi – zvedněte ručičku! A namalujte jak si představujete “novou” Ameriku!”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
4. 9. 2023 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Huš baby k plotně a nese*te se do politiky.

zdena
4. 9. 2023 11:18
Odpovědět  Gales

Tak mám takový pocit, že dokud nebyly ženy v politice, byla tady celá staletí jedna velká selanka…. a nedejte se zmást nějakými válkami a povstáními a bla.bla.bla… za všechno přece můžou ženský … no ne?

katango
4. 9. 2023 11:32
Odpovědět  Gales

Slušná dáma mající v hlavě i něco jiného než posledlost slavomamem a mocí, do politiky nepoleze. Rozhodně tedy do té velké. Ženy v politice – to není problém žen jako takových, to je problém těch žen, co tam lezou.

Kdysi mi jedna kolegyně vyprávěla, jak to vypadá na schůzích jejich společnosti (psychologové). Nejdřív si pánové dvě i více hodin poměřují pindíky, kdo z nich má největšího a podle koho se to teda bude jako řídit. Až pak nastane nějaká práce. V politice to musí bejt némlich to samý, a spíš ještě horší. Normální ženská by za tu dobu měla vypráno, navařeno a vykoupaný děti. Tak se nedivte, že taková tam nepoleze, že je tam plno jalovic nebo ženskejch, co maj na všechno lidi.

EvaK
4. 9. 2023 13:04
Odpovědět  katango

Je to tak, nadává se na ženy, ale proč jsou tam zrovna tyhle?
Proč tam nejsou normální ženy. A že je v Rusku Putin, prý máme být rádi.
Co kdyby byl jako Prigožin? Cholerik, který by už dávno poslal Anglii do moře.
Ještě si pomatuji Železnou lady, také dáma, která vedla Británii tvrdou rukou. Říkali ji mrcha, hlavně Skotové ji milovali. Oni milovali i Alžbětu 2.

A postižená Gréta, to už je úplně mimo, tady je vidět, že je to marketing.

EvaK
4. 9. 2023 12:58
Odpovědět  Gales

Tak tak, sice jednou za 100 let se západ sebere a jde na Rusa, aby dostal po papuli.
Akorát teď jsou v politice ženy.
Švihlíková také kandidovala a nebyla zvolena, ale surikata Markéta Adamová Pekarová zvolená byla. Bobošíková také kandidovala a jako první varovala před EU, zvolená nebyla.
Bohužel, lidi volí podle toho co jim řekne maistrém. A ten vybírá političky a politiky.

jiří
4. 9. 2023 19:58
Odpovědět  EvaK

MSM pouze oznamují, kdo bude vítěz, který je předem určený.

Frank1
4. 9. 2023 14:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Baba se da snadneji zastrasit, vydirat a znasilnit jak chlap. Proto je chazari radsi vybiraji do funkci jak chlapy. Kvuli snazsimu rizeni nitkami.

Juraj
4. 9. 2023 16:12
Odpovědět  Frank1

….presne tak, do politiky sa vyberajú ľudia ovládateľný!

katango
4. 9. 2023 18:10
Odpovědět  Frank1

Rozhodně jsme lépe vydíratelné, když se na to jde přes děti. Neb děti jsou síla i slabost každé ženy-matky, která nepostrádá mateřské pudy.

Administrátor
P.A.Semi
5. 9. 2023 16:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Jistě že leccos se kazí především proto, že “vládnou” ty, které tam jsou kvůli tomu, co mají mezi nohama, aby naplnily kvóty, a ne kvůli tomu, co mají v hlavě…

O rozdílech v inteligenci, a v typu inteligence, není moc politicky korektní mluvit…

A protože ženy jsou vždy snadněji ovladatelné skrytými zájmy zpoza opony… Tedy žena se usmívá do kamer, ale vládne mafián za ní, který není na první pohled vidět…

A protože ženy od přírody umí dobře lhát… Na chlapovi to aspoň snadněji poznáte, když lže, ale ženy nemají čest, některé mají počestnost a je v tom rozdíl… Protože od přírody, muž řešil věci silou a stavěl se k nim čelem, kdežto žena dosahovala své většinou lstí a lží, protože sílu obvykle neměla… Pak je pro ženu dost přirozené lhát a leckterá z toho ani nemá výčitky svědomí…

A nejlépe to ukázala Meloniová v Itálii, že i když žena vypadá velmi bojovně a čestně a hrdě, tak jakmile se dostane k moci, stane se poslušná, nečestná a zbabělá… Jak tam hrdě žvanila proti Migraci, a jakmile je u vlády, tak Migraci podporuje… Naprostá zrada, která ale překvapí jen toho, kdo to dosud nepochopil, že to tak dopadne vždycky…

πα½

zuza
5. 9. 2023 17:39
Odpovědět  P.A.Semi

Ja som zas presvedčená, že pre mužov je úplne prirodzené klamať. Skúste si prečítať programové vyhlásenie takmer všetkých vašich aj našich vlád (v ktorých je naprostá väčšina mužov), sľuby, s ktorými išli do volieb politické strany (v ktorých naprostú väčšinu funkcionárov tvoria muži) a pozrite sa, čo z toho bolo splnené. A potom drístajte o prirodzenom sklone žien klamať!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$