politika

Larry Johnson o zoufalé snaze Západu udržet své obyvatelstvo v nevědomosti

Zablokováním kanálu RT v Evropské unii se západní země snaží udržet své obyvatelstvo v nevědomosti, řekl bývalý analytik CIA Larry Johnson.

„Poskytl jsem mnoho rozhovorů a vystupoval v televizním vysílání na všech hlavních amerických kanálech: ABC, CBS, NBC… Avšak RT je jediný zpravodajský kanál, do kterého jsem byl pozván bez předběžného rozhovoru, aby zjistili, zda můj názor odpovídá tomu, co redakce chce slyšet,“ řekl v rozhovoru s RT.

Blokování RT v EU je podle jeho slov „zoufalým pokusem Západu udržet své obyvatelstvo v nevědomosti“.  „Realita však vnese své vlastní úpravy,“ dodal Johnson.

EU v rámci devátého balíčku sankcí zavedla omezení proti RT.

V EU byly v rámci devátého balíčku omezujících opatření uvaleny sankce na zakladatele RT – Autonomní nekomerční organizaci “TV Novosti”. Oficiální věstník EU, kde byly tyto informace zveřejněny, vysvětlil, že TV Novosti je „mediální organizace spojená s ruskou vládou“ a šíří „propagandu a dezinformace“.  Organizace se podle Evropské unie podílí „na podkopávání územní celistvosti, suverenity a nezávislosti Ukrajiny“. Alexej Nikolov, generální ředitel televizního kanálu RT, byl vystaven osobním sankcím.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3v1BsvC

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
18. 12. 2022 20:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Náhodou…
Cenzura je moc fajn věc. Kolikpak seniorů, včetně mě, by se bez cenzury naučilo zvládat internet tak, jako se to naučilo právě díky cenzuře?
To ti šašci ani neznají úsloví “zakázaného největší krajíc”?

Jaroslav
19. 12. 2022 09:10

Plně souhlasím s Milanem. Jestli jsem ho dobře pochopil, vyrůstal v době, kdy lidé uměli číst mezi řádky. Obávám se, že dnešní generace, která komunikuje mezi sebou přes SMS v době kdy sedí spolu za stolem v hospodě již toto umění neovládá. Kombinace celkového úpadku logického myšlení (komu to prospívá) s totálním ovládnutím sdělovacích prostředků je smrtící kombinace. Ty pak útočí spíše na city, než na mozek a mám pocit že jsou úspěšní. Tak to dle Ládi Větvičky vypadá, že budeme mít prezidentku, a že pro její zvolení pracuje celý aparát pod dohledem země, která se do voleb nevměšuje. Také jsem ztratil víru v možnost, že bývalé východní země zachrání Evropu, 33 let vymývání mozků nese ovoce. Ti vymytí si neuvědomují, že i když se jim to zdá “kůl”, tak si podřezávají pod sebou větev, včetně pod budoucností svých dětí. Úspěch podobného druhu propagandy je vidět již na “naší” revoluci, včetně vlyvu na rozpad SSSR a pak ve vylepšené podobě na válce na Východě. K závěru, cenzura nic neřeší, ničemu nezabrání. Kdo chce informace, ten si je najde. Je doba internetu, ani demokracie na tom nic nezmění. Bohužel díky půjčkám musí lidi držet hubu a krok. Alternativa je přijít o všechno

19. 12. 2022 13:49
Odpovědět  Jaroslav

Krom čtení mezi řádky je tu ještě jedna věc. Až teprve díky cenzuře jsem přišel na to, že si zprávy mohu vychytávat z médií doslova z celého světa.
Že mi stačí nagúglit např. “Indická média”, pak na mě vyskočí: “Indická média / ministerstvo zahraničních věcí ČR”, tak si na to kliknu a šup – mám indická média na talíři. Stačí si jen na nějaké indické médium kliknout, nechat si ho gúglem přeložit, a hned vím jak nás Eurosajuz tahá za fusekli. Nebo si nagúglím “Média Mali”, a hned vím, co se zrovna děje v Mali.

Gales
19. 12. 2022 12:32

Přinejhorším použijeme poštovní holuby.

19. 12. 2022 13:51
Odpovědět  Gales

Leda po sobě cvrnkat ty z nosu. Copak nevíte, že ty poštovní sklátí děsivá pandemie ptačí chřipajzny?

sergej
19. 12. 2022 09:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Západní ho.noty kchulthuroen calergi praktikašen multifutral negramoth podpíčník 123.pohlaví mogrelů a jupííí sluníčkářky a vítači vyžranova vývratova na dluh lichvářů.
https://www.youtube.com/watch?v=Cw6WFF_4ynI
Úplná francouzká africká fotbalová reprezentace.

Aleš
19. 12. 2022 09:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Popírat pravdu, nebo hlásat a povolit jen jednu “pravdu” je znak diktatury. To EU je.

Pavel z Moravy
19. 12. 2022 09:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Jenom ti největší zbabělci nedokážou vyslechnout a vyrovnat se s jinými názory. Tohle vězení národů je odstrašující příklad pro všechny země, které by někde v budoucnu na planetě chtěli nějaký svaz založit. U nás obrovská škoda, že národ nepodpořil Tomia v tomto cíli. Už jsme mohli být pár roků z tohoto žaláře pryč. Nevím proč, ale vzpomněl jsem si na jeden úžasný film SÍLA MUŽE, kterého děj se odehrává v JAR dávných roků a na ty trýzněné domorodce, kteří ve svém jazyku, kterému trýznitelé nerozumí při jedné inspekci vězeňského tábora tito zubožení pod taktovkou bílého odvážného chlapce zpívají stále dokola a dokola na jejich adresu – Běží sem, běží tam, Jsou to zbabělci a utíkají. Tito zde jsou také jenom zbabělci, kteří se hojí na obyčejných lidech svého národa.

Jan
19. 12. 2022 09:46
Ohodnotit příspěvek :
     

RT vsude na zapade sikanuji a omezuji. Narusuje jim lzivy narativ, ktery chrli srackomety oficialnich medii zapadu, ktera jsou rizena US mainstreamem. 90 % vsech medii vlastni Zide prostrednictvim Blackrocku.
Uz pred pul rokem nechala vypnout EKomise ruske zpravodajstvi na ruskych kanalech na satelitu Hotbird 13 E, ktery pokryva signalem celou Evropu. To se troubelinum v EU zamlcuje. Ruske zpravodajstvi se da ted sledovat pouze na internetu, coz je velke omezeni! Zatim stale funguji zpravodajstvi politologu a koncepcnich vykladacu V. Pjakina a I. Panarina v rustine na internetu vedle zprav oficialnich kanalu Kremlu a zpravodajstvich ruskych agentur v rustine. Spousta z nich je ovladana prozapadnimi pindosy, tedy pozor!