politika

Jaké překvapení: Čína provádí cvičení společně s Běloruskem

Kissingerova noční můra: Čína nacvičuje výsadkový útok u polských hranic

Na cvičišti v Brestu se uskutečnilo zahájení společného protiteroristického výcviku Běloruska a Čínské lidové republiky „Útočící sokol“, hlásí ministerstvo obrany Běloruska.

Vojáci Čínské lidové osvobozenecké armády (ČLOA) a Ozbrojených sil Běloruské republiky si procvičí noční výsadky, překonávání vodních překážek a vedení operací v obydlené oblasti. 

▪️Teď se Henry Kissinger otáčí v hrobě a vyzývá Washington, aby se vzpamatoval.

Nejprve Spojené státy přešly od delikátní hry s kontrolou napětí mezi Ruskem a Čínou k úplnému zničení vztahů s Moskvou a učinily spojenectví Moskvy s Pekingem nevyhnutelné. Teď se ukázalo, že mantra o „posílení NATO kvůli ruským akcím na Ukrajině“ již není aktuální, stejně tak jako obavy z přítomnosti severokorejských jednotek na Donbasu. Protože teď je čas přemýšlet o tom, co dělat s takovým faktorem, jako je přítomnost ČLOA na hranici s Polskem.

Na něco takového geostratégy ve Washingtonu a zejména v Bruselu život rozhodně nepřipravil. Jelena Panina

Jaké překvapení pro NATO

NATO vyslalo své lodě k pobřeží Číny, aby pomohly Americe vyvinout tlak na Čínu v oblasti Tchaj-wanu.

A Čína nezůstala nic dlužná: přivedla svůj kontingent na společná cvičení s Běloruskem u hranic s Polskem (jak bylo oficiálně oznámeno, ale zároveň všichni všemu rozumí). Tohle je rytířský tah!…

Nebylo možné si ani představit něco tak šokujícího pro NATO a Evropu! Vždy byli pevně přesvědčeni, že se budou muset vypořádat s Ruskem, s Běloruskem – ale zjevně nečekali, že na svých hranicích uvidí Čínskou lidovou osvobozeneckou armádu! A ještě ke všemu v rámci společných cvičení s Baťkou!..

Začala první čínsko-běloruská cvičení, která se uskuteční od 8. do 19. července. Je uvedeno, že na brestském cvičišti budou vojáci obou zemí nacvičovat noční výsadky, překonávání vodních překážek a vedení bojových operací v obydlené oblasti.

„Události ve světě jsou složité, situace je složitá, proto po prostudování nových forem a metod provádění taktických úkolů procvičíme všechny tyto momenty během cvičení. S přihlédnutím ke všem novým věcem, které se v posledních letech vyvinuly, je zavedeme a uvidíme, jak bude společný útvar postupovat. Jednotky se v určitých fázích spojí, nebudou samostatné čínské nebo samostatné běloruské jednotky, budou jednat společně,“ říká velitel sil speciálních operací ozbrojených sil Vadim Denisenko.

Ale to už je velmi vážné. Jde o extrémně drsnou ukázku toho, že vojenská aliance mezi Ruskem a Čínou skutečně existuje, ačkoliv nebyla nijak formalizována. A zatímco Rusko na Dálném východě kryje týl Číny, samotná Čína poskytuje Rusku podporu tam, kde to nikdo nečekal. Navíc, pokud v Rusku v to nikdo ani nedoufal, tak na Západě ani v té nejhorší noční můře nečekali, že by se Čína mohla objevit na hranicích Evropy.

Zajímalo by mě, co teď udělá Evropa? Co teď udělá Polsko? Co teď udělají sousedé Ruska? Ano, už jsou zvyklí na to, že mají špatné vztahy s Ruskem – jsou ale připraveni je ještě víc zkomplikovat s Čínou? Protože Čína na to zjevně připravena je. A co Evropa? Slyšeli jsme, že jejich arzenály jsou prázdné? Nebo Borrell a Ursula rozšíří fake, že teď Čína musí také vybírat čipy z praček?

Pro Západ to bude šok. Obecně je pro Západ vždy šokem, když se k němu chovají stejně, jak je zvyklý chovat se on k ostatním. Nějak si nikdy nepoložili otázku, … co by se stalo, kdyby k nám jednoho dne „připluli“ stejným způsobem, jakým jsme my zvyklí „plout“ k ostatním s naší domnělou „demokracií“, údajnou „civilizací“…

Odborníci přitom odehrávající se události posuzují zcela jednoznačně. Zdá se, že jednání Číny nenechává příliš prostoru pro výklad.

„Minsk přirozeně spoléhá na mocné spojence na východě, jak na Rusko, tak i Čínu. Bělorusko se na summitu v Astaně stalo plnoprávným členem ŠOS a nyní je přirozené, že zintenzivní vojenskou spolupráci s ČLR. Ve skutečnosti taková spolupráce existovala i dříve, například běloruské MLRS “Polonézy” byly vyvinuty s pomocí Pekingu,“ zdůrazňuje Vsevolod Šimov, poradce prezidenta Ruské asociace baltických studií.

Není také žádným tajemstvím, že NATO a Kyjev stahují vojáky na hranici Běloruska.

NATO plánuje rozmístit velkou skupinu vojáků na rusko-běloruské hranici. Zjevně mluvíme o několika desítkách tisíc vojenského personálu Severoatlantické aliance a stovkách jednotek vojenské techniky a zbraní.

V Litvě se plánuje nasazení velké skupiny jednotek NATO. To alianci umožňuje současně posílit svou přítomnost jak na hranici s Ruskem, tak na hranici s Běloruskem.

V tuto chvíli je známo, že na území Litvy se staví komplex kasáren pro následné nasazení jednotek NATO v tomto regionu. V tuto chvíli přesný počet vojáků, které NATO plánuje rozmístit na území Litvy, zůstává neznámý, nicméně situace naznačuje, že NATO se připravuje na velmi vážný ozbrojený konflikt s Ruskem. https://1url.cz/21wrR

Kyjev také stahuje velké armádní jednotky k hranicím s Běloruskem. Nejspíš k vojenským provokacím, jejichž smyslem je přímé zapojení Severoatlantické aliance do konfliktu. Uvedl bývalý analytik CIA Larry Johnson.

„Ukrajinci se s největší pravděpodobností snaží vyprovokovat Bělorusko k útoku. Doufají tak, že jim země NATO přijdou na pomoc,“ uvedl expert na YouTube kanálu Dialogue Works.

Plukovník Andrej Bogodel, zástupce vedoucího fakulty generálního štábu Vojenské akademie Běloruska, věří, že situace na hranicích republiky je více než vážná, poznamenal na Tsargrad TV.

Důstojník uvedl, že na ukrajinské straně jsou poblíž běloruské státní hranice soustředěny početné brigády speciálních sil ukrajinských ozbrojených sil, systémy těžkých zbraní, včetně vícenásobných odpalovacích raketových systémů HIMARS (MLRS) a americká bojová vozidla pěchoty Bradley (IFV). Což podle Bogodela vypovídá nejen o potenciálních hrozbách, ale o reálném riziku vojenského nebezpečí.

“To znamená, že situace je v podstatě předválečná,” zdůraznil expert.

Existují důvody k vážnému zamyšlení. Protože vedle ukrajinské armády se v současnosti poblíž hranic republiky nachází 10 praporových taktických skupin NATO o celkovém počtu více než 20 tisíc lidí. Z toho šest je amerických.

Odpovídající údaje poskytl 30. června náčelník Generálního štábu Ozbrojených sil Běloruska – první náměstek ministra obrany generálmajor Pavel Muravejko.

Podle něj kontingenty NATO a USA poblíž hranic země dráždí běloruskou armádu. Zároveň dal jasně najevo, že „byly vyvinuty vhodné možnosti akce pro všechny možné provokace na hranici“.

Vedoucí oddělení protiletadlových raketových sil Vzdušných sil a sil protivzdušné obrany Ozbrojených sil Běloruska Andrej Severinčik oznámil na televizním kanálu ONT, že jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny nacházející se poblíž hranic s republikou jsou vybaveny drony s dlouhým dosahem.

Nechtěli bychom, aby náš jižní soused propadl něčím pokynům a pokusil se otestovat zuby Bělorusů,“ zdůraznil náměstek ministra obrany Běloruska.

Takže není těžké uhodnout, že cílem Západu bylo „rozptýlit“ ruské síly a donutit Rusko rozbít svou skupinu za účelem dodatečné obrany ještě jednoho směru. V reakci na to však Rusko rozptýlilo síly samotné Evropy, a to drtivě. Protože Čínu na svých hranicích rozhodně nečekali.

To je jen začátek! Taková je ruská „izolace“! A možná v Pobaltí uvidíme i indické slony – nikdy nevíte, na čem se Putin včera dohodl s Módím!…

https://1url.cz/k1wrs

sdílet na

81 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ladislav 💤
11. 7. 2024 06:16
Ohodnotit příspěvek :
     

👍No konečně se Čína probudila!

Skeletor
11. 7. 2024 06:44
Odpovědět  Ladislav 💤

Ale ta je vzhůru už hóóódně dlouho, jen o tom nechtěla tzv KoZa a jejím podržtaškám, dát nic vědět a to právě pro to překvápko. Jen Yankees dementi si neustále mysleli, že Rus je osamocen a proto si mohou vše dovolit. Jenže západ už překročil i Čínskou pomyslnou červenou lajnu a možnost světového konfliktu se týká i ji.

Autor
11. 7. 2024 08:18
Odpovědět  Skeletor

Přesně. To by v Číně museli vládnout gaučoví generálové, aby to nechápali.
Ale je to geniální krok. Dosud se hrálo podle pravidel Západu, podle jeho zvyklostí. Tady se ukazuje – když si přidáme třeba tu federaci v Sahelu v Africe, že něco podobného se navíc možná chystá v Jižní Americe, že “hegemon”pak je nahým “králem”.
Každý, kdo předvídal v minulosti pád kapitalismu měl pravdu. Jen s tím rozdílem, že vždy končila “jen” jeho fáze. Kapitalismus nemůže být nakonec dostatečně silný, protože vše sází na soukromé vlastnictví, což jeho sílu v každém směru a případě nakonec rozdrobuje. Podívejte se – stačí “malí a bosí” Hůsíové, a co proti nim dokázali? Bez zrádců nic.
Proto Západ také tak rád od dob “Britského impéria” využíval místní zrádce a zaprodance. Když znemožníte práci těch zrádců, a navíc se spojíte za účelem obrany, nemá “hegemon” žádnou šannci. Ostatně on už ji neměl ani za socialistického tábora, který prohrál jen díky zrádcům typu Gorbačov, a ty “naše” ani nemusím jmenovat. Naivita zradu neomlouvá. (Čalfa, Adamec, Dlouhý atd. atd.)

comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Viking
11. 7. 2024 09:20
Odpovědět  Peter 008

Tošovský jezdí po Floridě na Ferrari, to není nutné dál rozebírat.

P.K.
11. 7. 2024 11:06
Odpovědět  Peter 008

“Zrádci typu Gorbačov?”
Pokud si vzpomínám, před rokem 1989 se všeobecně mezi hospodským i jiným “proletariátem” (včetně mě, asi do roku 1988) mělo za to, že “za vše mohou Rusáci a komunisté”; a to pravděpodobně v celé Východní Evropě, včetně zemí SSSR.
Co byste v takové situaci dělal Vy netuším, ale já bych to, stejně jako Gorbačov, prostě sbalil, a nechal každý stát ať se svobodně rozhodne.
Další možností bylo přitvrdit a nenávist ještě zvýšit: to by skončilo minimálně pro SSSR občanskou válkou a ČR (bez války) by byla tam, kde je dnes.
Ale je dobré to vždycky na někoho svést: můžeme si tak udržet naději, že jsme schopni se správně rozhodovat.

Autor
11. 7. 2024 12:16
Odpovědět  P.K.

Jenže oni to dlouhodobě připravovali a proto Gorbačova přivedli k moci. MImochodem v Rusku se říká, že aby uvolnili cestu jemu, že odstranili nejméně dva jiné kandidáty na tento post. Nemluvě o těch, co připravoval ještě Brežněv místo sebe, když chtěl odejít. Doslova ho pak donutili, aby vedl KSSS dál až do smrti.
A jinak uznáváte, že bysme byli i tak v perdeli, to mne těší …

11. 7. 2024 14:18
Odpovědět  Peter 008

Vrchní cenzor Čalfa, stejně jako Dlouhý (ale je jich víc), nebyli dle mého naivní ani náhodou! Osobně jsem, ač bez důkazů – jak je také získat, že -, už přes třicet let pevně přesvědčen, že oba na Hadráku čile spolupracovali jak se západními rozvědkami, tak s KGB, už dááávno před hadrákem. A že Čalfa zároven pracoval na zpřísnění náhubkového zákona na tom nic nemění.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuza
11. 7. 2024 12:54
Odpovědět  Skeletor

číňania vedia, že ďalší na rade sú oni a a že keby sa hnUSAci a KoZa dobre vypásli na ruskej koristi, tak nemajú žiadnu šancu sa ubrániť. Ale číňania sú obchodníci, kým im kšefty dobre idú a nie sú priamo ohrození, tak nechávajú Rusko, nech nesie tú záťaž viac – menej samo. Potichu dúfajú, že Rusko sa čiastočne oslabí a vysilí, ubudne mu obyvateľstva a že sa potom v budúcnosti predsa len dostanú ku kusu poriadnej koristi na Ďalekom východe. Zatiaľ oblbujú kazašských papalášov a pripútavajú si pomaly Kazachstan a stredoázijské republiky….

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
11. 7. 2024 14:07
Odpovědět  Skeletor

Vzal jste mi to z huby ::)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
11. 7. 2024 09:53
Odpovědět  Ladislav 💤

Ladislave, už jsem to zde sice dával, ale řeknu to znovu. Tento vývoj, že pravděpodobně zažijeme válku je velmi pravděpodobný. Můj známý, který je již 7 roků po smrti, byl o 21 roků starší jako já a zažil jako kluk a dospívající 2. světovou válku, takže moc dobře chápal ty procesy, které předcházejí konfliktům mi mnohokrát říkal – Pavle, mám obrovské obavy, že oni to tady spálí. O tom mluvil již před patnácti roky. Moc jsem tomu tenkrát nevěnoval pozornost, ale stále ta jeho slova slyším. Oni ti co zažili ty hrůzné události mají vyvinutý instinkt toto předvídat. Takže Čína se probudila, ale je to další známka toho, že se asi blížíme do finále. A my tady v této kolonii přežijeme stěží.

Noobody
11. 7. 2024 17:54
Odpovědět  Pavel z Moravy.

To Pavel z Moravy 11. 7. 2024 09:53
Vnímám to stejně jako Vy. Jen vidím možné další konsekvence situace a ty mne stále více utvrzují v přesvědčení, že 3.SV se rychle blíží.

  • NATO se díky “pomoci” Uk v zásadě odzbrojilo a ztratilo schopnost reálné obrany území vlastních států, při čemž stále nenajelo na zásadní posílení výroby voj. materiálu
  • země EU jsou v energetické a finanční krizi, těžký průmysl stagnuje a kolabuje, na teritoriu jsou montovny, výrobky pokročilých technologií dováží a jsou odkázány na Asijskou produkci. Obyvatelstvo je názorově rozděleno s nízkou ochotou bránit vlast a cizí montovny.
  • Čína je těžce komunisticko/totalitní stát s přímým napojením na globalisty, který (stejně jako někdejší SSSR) neměl v historii problém z ideologických důvodů vyvraždit desetimiáliony vlastních spoluobčanů. Spolu s ostatními zeměmi Asie za posledních 50 let ekonomicky, vojensky, sociálně i politicky zmohutněla a stala se ekonomickým a finančním hegemonem.

Bojím se, že její vůdci využijí okno příležitosti stát se jediným světovým hegemonem a že toho budou chtít dosáhnout válkou započatou v E. K tomu je válka na U a pozvánka do Běloruska mimořádně vhodnou příležitostí.

Jarek
11. 7. 2024 16:04
Odpovědět  Ladislav 💤

Čína ví dávno, že nebýt ruska , už by to na ně anglosas zkusil. Takhle jsou krachující USA i s NATO jen
“myš která řvala” a dobře to vědí. A to nemluvím o tom , že za nimi stojí další jaderná velmoc Kimova
korea a sposta státu které si mají co s anglosasy vyřizovat, jako Syrie , Irák, Irán a další státy výchdu.
Dále několik států Jižní ameriky , Cuba a v pozadí i Indie a další. A více než 2 třetiny světa nechtějí mít
s USA a tzv. “Kolektivním západem” nic společného , protože jim to nikdy nic dobrého nepřineslo.

Noobody
11. 7. 2024 17:27
Odpovědět  Ladislav 💤

To Ladislav 💤 11. 7. 2024 06:16
Nedokáži hloubkově a objektivně posoudit, zda je to pro nás dobře, nebo špatně ale za sebe se z přítomnosti vojáků ČLOA v Bělorusku ani trochu neraduji!!

My se tady čertíme nad eskalací konfliktu díky podpoře Zelenského Ukrajině zbraněmi a municí z NATO, vysíláním specialistů a na druhou stranu zde tleskáte témuž ze strany RF. Nějak mi uniká cíl, který sledujete!! Zda nejen Vám, ale i převážné části zdejších diskutérů, jde o rozpoutání 3.SV – neb kroky obou stran k tomu jasně směřují, nebo o ukončení konfliktu a MÍR. Tím, že jedni i druzí zapojují do pomoci své straně konfliktu další státy se nikdy k míru nedojde, ale naopak se bude válečný požár dál šířit a rozdmýchávat. Místo zklidnění roste napětí a není žádný problém nějakého majora uplatit, či ožrat, aby zmáčkl spoušť a celosvětový konflikt je rázem tu.

Fakt nevím, zda nejste schopen (schopni) ve svém svatém nadšení pro “spravedlivou” věc VVP domyslet, že jsme jedni z prvních, kteří útok RF + Číny na západ proti NATO a KoZa s plnou parádou odserou!!!! Bez výjimky a selekce na spravedlivé a válečné štváče. Smrt, bolest a utrpení si vybírat NEBUDE, trpět budem všichni bez rozdílu!!!

Joe Arp
11. 7. 2024 18:11
Odpovědět  Noobody

Opět za blbce, běž bulet do Strakovky a na Hrad, osle!

Noobody
11. 7. 2024 19:03
Odpovědět  Joe Arp

To Joe Arp 11. 7. 2024 18:11
Zase jsi nepřekvapil, ale musím uznat, že sebekritika: “Opět za blbce” Ti jde skvěle. Jen tak dál a třeba máš šanci se těch růžovoučkých ideobrýlí zbavit.

stan
11. 7. 2024 18:32
Odpovědět  Ladislav 💤

Je dobře, že Čína se konečně rozhoupala a ukázala na čí straně je.NATO může akorát tak vyhrožovat pěstičkama, ale na reálné postavení se Rusku, Číně, Bělorusku, Iránu a Severní Koree prostě nemá.Evropa je vojensky spíš k smíchu, kdo chce bojovat je Polsko a Pobaltské státečky, ale Německo, Francie ani Británie prostě nemají početné,vycvičené armády, aby v přímém konfliktu něco zmohli. A co se týká raket a dělostřelectva, tak tady jen samotné Rusko s přehledem stačí na celej Západ.Osobně to vidím tak, že Západ zase udělá nějakou teroristickou akci a bude čekat na reakci Ruska. Já nevím jaká je trpělivost Putina, ale nic nejde donekonečna.V určitém bodě musí i Putin bouchnout do stolu a říct dost. A v tu chvíli jde celej Západ do prdele, protože nemá prostě kapacity, materiál a ani vojsko k tomu, aby mohl Rusko napadnout. A pokud by to ve své bláhovosti udělal, tak stačí když se aktivují armády Běloruska a Severní Korei a v tu chvíli Západ končí.A jestli v křeči USA vypustí jaderné rakety, tak se můžem loučit se životem, protože odvetné rakety poletí na Evropu, Británii a hlavně na satanské USA. Ale to už pak může být fatální konec

Eva
11. 7. 2024 07:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Sebestřednost Západu nese ovoce.
Nesnažili se pochopit mentalitu Rusů, Číňanů a jiných národů zbytku světa. Teď se to začíná projevovat v plné kráse…

Frank1 -
11. 7. 2024 08:59
Odpovědět  Eva

Jsou pro ne podlidi. Tato mentalita pochazi z doby kolonialismu, ktery pohrda slabsimi narody. Jedine Slovane a Rusove jim od stredoveku davaji pres drzku od knizete Svjatoslava az po Stalina. Jestli si nekdo mysli, ze Rusove bojovali jen proti Adovi, tak je hlupak. S nacisty zautocilo na Rusko 16 zapadnich zemi a jeho porazka dodnes zapadni grazly mrzi. Totez bylo za Napoleona. Jeho armada nemela ani 20 % vojaku z Francie! V bitve u Borodina bojoval Napoleon s 300 000 vojaky proti 100 000 Rusu. Ti nemeli takove sily, aby ho porazily a stahli se proto az za Moskvu a vyckavali jeho ustup z Ruska.

Pijack
11. 7. 2024 07:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina měla po oddělení od Ruska jednu z nejvyspělejších armád na světě. Samotný vznik Ukrajiny byl prvním podlým tahem západu – prý suverenita a samostatnost. NATO vědělo, jak proti Rusku zaútočit. Utvořením samostatné Ukrajiny v podstatě do Ruska vtrhlo. A pak se děly věci – známe majdan atd… A co ta armáda? Tu totálně rozkradli oligarchové a miliardy přetekly na jejich konta. Z několika tisíc letadel zbylo jen několik set. To stejné u ostatních zbraní. Prostě armáda zmizela. Byl to plán – západní zbrojovky tímto tahem našly odbytiště. Jenže velikost Ukr. armády už nenahradily. Oligarchové se válejí na plážích po celém světě a konta mají u západních bank. Naši důchodci teď posílají své důchody Kyjevským fašistům a ti si kupují rezidence a drahá auta. Armádu používají jako myčku na peníze. Každý se mohl o velikosti armády Ukrajiny před 30 lety přesvědčit. Drzost oligarchů a Kyjeva je ještě větší než Hitlera. Hitlerovi postavili armádu investoři západu, nikoliv dělníci a důchodci.

ijn
11. 7. 2024 10:29
Odpovědět  Pijack

…….dělníci (za 1/2 mzdy v KoZa obvyklou) a důchodcům v ČR zrušila fialová vláda valorizaci, aby zbylo na soudce a politiky i dary Ukrajině!!! Nenašel se jediný právník k sepsání žaloby, takové s-ráče máme v ČR, prohnilá celá justice == základ zkázy každého státu i ČR!!!

zdendulka
11. 7. 2024 11:32
Odpovědět  ijn

to minus je ode mě, sjela mi ruka a nejde to zpět…. moc se omlouvám…. a k těm právníkům – tolik právníků zadarmo vystudovalo v ĆESKU a když je země nejvíc potřebuje, právníci mlčí a tiše hrabou pod sebe. Žádný – pokud vím – se drancované republíky nezastává… není o nich ani slyšet…. Pokud se pletu, prosím, dejte to sem a uděláte mi (a nejen mně) radost…. Ze strany právníků mám pocit zrady…… kéž by neoprávněný….

ModrýKlokan
11. 7. 2024 13:27
Odpovědět  zdendulka

Dobrej právník je právník v kriminále či v uranovým dole. Se sbíječkou a krumpáčem v ruce.

Jaroslav
11. 7. 2024 12:17
Odpovědět  ijn

To není náhoda, to se připravovalo již v době výběru “kádrů” pro sametový převrat. Pracovali na tom dale přes 30 let a zhloupnuti obyvatelstva si celosvětově potvrdili vyvolání covidu. A ovce souhlasně zabečeli. Teď je fáze, “ovce chcete umřít v jaderné válce?” A ovce unisono bé, bé…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
11. 7. 2024 13:12
Odpovědět  ijn

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Ladislav 💤
11. 7. 2024 13:08
Odpovědět  Pijack

👍👍👍👍👍👍

Ladislav 💤
11. 7. 2024 13:11
Odpovědět  Ladislav 💤

Hned včera jsem to Čurečkovi vmetl do ksichtu, že nám přidal na almužně pouhých 12,- Kč na den!!
Ani mi nepřišla odpověď, že to přijali! Poserové fašističtí!

Slovan
11. 7. 2024 15:55
Odpovědět  Ladislav 💤

Já vím že to naseerree, ale jen se ponižuješ, oni to mají naháku, bo se tomu ještě řechtají. Možná si to i pročítají a říkají si, hele Máňo koukej to je dobrý od Ladislava a tlemí se tomu.
Jště doplním, výdyť si nedělají nic ani z přímé konfrotace. Se všimni kolikrát se i tlemí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
11. 7. 2024 08:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Má to své výhody. Když se budeme chtít v budoucnu místo do Chorvatska podívat na Krym nebo na Velkou čínskou zeď, bude nám stačit přejet hranice Slovenska do nového státu Rusna-Rusko-Čína. No a Moravu bych dal do federace s Rakouskem (do Vídně je blíž než do Prahy). Čechy bych připojil k Německu (stejně mají Čechy a Durynsko podobný znak a vlajku). Zas bude v Evropě něco nového zajímavého. Současný systém ve světě je zjevně zastaralý a nefunguje.

Autor
11. 7. 2024 08:31
Odpovědět  Jan

Zjevně jste nepochopúil vůůůbec nic. Každý z těch států na východě lpí a bude vždy lpět na suverenitě a důstojnosti. Což je to, co zjevně nechápete vy.

Jan
11. 7. 2024 08:34
Odpovědět  Peter 008

Takže by měla Morava také začít lpět na své historicky dané suverenitě a důstojnosti, není-liž pravda…..?

Autor
11. 7. 2024 08:56
Odpovědět  Jan

Když jste se rozhodl provokovat, tak by jste měl vědět pravdu – Moravu pak v takovém případě přidělí pod Polsko. To o tom sní už hodně dlouho a bez Čechů se jim to podaří.

Jan
11. 7. 2024 09:00
Odpovědět  Peter 008

Anebo obnovíme Velkou Moravu. Zabereme zpět Čechy Polsko, Rakousko, Slovensko spojíme se se Srby a vytvoříme neutrální zónu mezi Západem a Východem. Asi to v historii jak jsme viděli před tisíci lety fungovalo nejlépe :-))

JoFa
11. 7. 2024 09:25
Odpovědět  Jan

Akonáhle čítam o neutralite, tak sa rád pridám, ale o polskej neutralite veĺmi pochybujem, Poľsko je hlboko v americkom anále a z tadiaľ sa len ťažko vymaní. Tie ostatné štáty by som nenamietal a stále tu o tom píšem. Ja by som na tom postavil aj volebnú kampaň SPD a zjednotil strany s touto myšlienkou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
11. 7. 2024 10:02
Odpovědět  JoFa

Nechci vám brát iluze, ale s tímto materiálem co zde na východě žije je vymalováno. Rozebírat to nebudu, je to zbytečné. Tady již nepomůže ani ten pověstný slogan – Věř a víra tvá tě zachrání. K tomu musí být zase potřebný materiál. A ten fakt není. Dle mne je vždy nejlépe říci si plnou pravdu do očí, než se oblbovat a doufat v něco co evidentně není možné. Tedy v to, že ten většinový lid prozře. Ale je to můj realistický názor, já ho nikomu nevnucuji.

JoFa
11. 7. 2024 11:20
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ale veď to máte možnost zmeniť, ja to píšem práve v súvislosti s voĺbami, tak prečo to nevyužiť a nezačať už teraz o tom hovoriť, keď to budú chcieť občania, tak niekto sa toho chytí, Ak chcete zmenu, tak poriadnu a nastoliť otázku neutrality!!! My sme si zmenu spravili a žiadna nenastala, Smeráci sa krútia a klamú ako vždy, tak sa poučte a začnite tlačiť neutralitu!!! U nás o nej hovoril len prezidentský kandidát Harabin, ale už neskoro.
Neutralita však znamená aj vystúpenie z NATO a EU a spravovať svoj vlastný systém hospodárstva, k tomu treba plán a kooperáciu s veľmocami. Takže je to výzva pre vašich schopných ľudí, spojiť sa a ponúknuť neutralitu ako plán rozvoja. samostatnosti a zmeny.
Ukončenie konfliktu na Ukrajine, bude ideálny čas začať rokovania s RF a to bude na budúci rok.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
11. 7. 2024 12:39
Odpovědět  JoFa

Uvedomte si, prečo prišiel Babiš s eurofrakciou Patrioti!!! Citujem z článku:”Nemenovaní francúzski a talianski europoslanci ešte pred očakávaným ohlásením vzniku frakcie agentúre AFP povedali, že Patriotov pre Európu povedie líder francúzskeho Národného združenia (RN) Jordan Bardella, ktorý je pravou rukou Mariny Le Penovej. Kovács v príspevku na platforme X uviedol, že Patrioti budú „bojovať za budúcnosť a suverenitu Európanov“.
Zdroj: https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/911087-patrioti-pre-europu-sa-stali-novou-frakciou-v-europskom-parlamente-predstavili-ju-orban-a-babis?campaignsrc=tn_clipboard
Teraz chápete, že táto frakcia, je nové americké otroctvo pre krajiny EU pod vedením Trumpa. Títo poskokovia majú presné noty kam nás smerovať, ale Rusko to nie je a osloboda a samostatnosť tiež nie!
Veríte v zmenu štruktúry a smerovanie EU? Zabudnite, EU nie je transformovateĺná!!!

JoFa
11. 7. 2024 13:00
Odpovědět  JoFa

Na Slovensku nemáme stranu, ktorá by neutralitu presadzovala a tí čo si myslia, že je to Republika alebo LSnS tak sú naivní blbci. LSNS je úplne neschopná strana a Republika rovnakí eurohujeri ako Smer. Na našu stranu Neutrallity, si musíme počkať a ľudia to musia pochopiť, že nie je z čoho vyberať a preto máte Česi väčšiu možnosť. Začnite na námestiach hovoriť o neutralite amožno sa niečo pohne dopredu, ale s Babišom je to brzda a spátečka.

Jaroslav
11. 7. 2024 13:10
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Žil jsem ca 11 let v NL a jak jsem viděl tzv. západ tak jsem doufal, že v bývalých “post ” zemích je jeste naděje pro Evropu. Dnes to vidím již jenom na Maďarsko, částečně Slovensko a bývalou NDR. Trochu suverenity si zachovalo Rakousko a pak jenom samí pudli, anglicky lapdog. Dcera má takového, vyžaduje hodně lásky od páníčka a udělá co mu vidí na očích.

Jaroslav
11. 7. 2024 13:03
Odpovědět  JoFa

Nedávno jsem četl, že Polsko je 51? stát usa a plně s tím souhlasím

Autor
11. 7. 2024 09:47
Odpovědět  Jan

Takže jsem se nespletl. Víte, pořádně si prostudujte tu Velkou Moravu, ono to nebylo tak docela tak, jak se vykládá, asi byste se pak hodně nedivil, co by nastalo. Ale jinak, jestli se chcete oddělit, vemte si sebou všechny ty vaše politiky, to znamená i Fialu, Kalouska a mnohé další, pak tu skutečně bude větší klid. Hodně zdaru ve vaší nezávislé zemi pod vedením osvědčených Kalousků, Fialů a dalších. Prakticky se tam vaše vláda jen přestěhuje … rovnou do Špilberku … nového sídla Moravské země.
Ale pak se nedivte, že s vámi třeba Rakousko v.jebe, stejně jako Polsko. A nebo si vás podřídí Slovensko, kde bylo jedno z předpokládaných center té Velké Moravy …
A jen tak mimochodem, moje rodina pochází ze severu Moravy, ale taková konina jako vás nikoho v naší rodině nikdy nenapadla.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
11. 7. 2024 16:23
Odpovědět  Peter 008

Ale jen si Fialu a ostatní nechte. Když prohrabáváte sousedům popelnice a sypete si do obýváku odpad, je to vaše hloupost. Na nikoho druhého se nevymlouvejte.

Autor
11. 7. 2024 21:15
Odpovědět  Jan

Fajn. Jsi, chlapečku ostuda. Každý si to právě mohl přečíst. Neumíš ani diskutovat. Končím s tebou, bejbátko.

Slovan
11. 7. 2024 19:44
Odpovědět  Peter 008

Kalůsek je myslím bechyňák. Ale takový Mirda chobot, Íčko, to je špica. 🤣

zdendulka
11. 7. 2024 11:35
Odpovědět  Jan

Jeničku…. Jeníčku…. ach jo…..

11. 7. 2024 18:40
Odpovědět  Jan

Za kterou suverenitu a důstojnost krváceli, spolu s Moravany i Češi – bez nichž by už Morava dááávno skončila co přílepek Madarska nebo Rakouska.

Slovan
11. 7. 2024 19:46

Poldíka na tebe, ten by vám to tuna vyříkal. Ten to má rozparcelovaný na 2000 let zpět. Kam se hrabe geodézie.

12. 7. 2024 01:32
Odpovědět  Jan

Nejsou všechny rádoby národovecké cancy zbytečné?
Komu ku pro prospěchu, ptám se? Komu ku prospěchu, když se namísto nutné jednoty budeme mezi sebou štěkat? Eurosajuzu a eurohujerům, samozřejmě. Není náhoda, že právě nyní, právě v této době, jsou opět rozdmýchávány tyto “národní” třenice. Předkládám k úvaze:

Podobně jako náš národ vznikl společně prolitou krví, na rozdíl od nás však z mnoha navzájem nepříbuzných etnik, nejen národ bulharský, ale i další evropské národy. No a stejným způsobem, společně prolitou krví, vznikl i českomoravský “dvojnárod” – ne však z navzájem nepříbuzných etnik, ale ze sakra spřízněných a navzájem propletených etnik.
Jsme totiž “národní dvojčata” a geneticky asi tací Slované, jako jsou Bavoři Germáni či Maďaři Ugrofinové. Libo-li malý výlet do historie? Před tím bychom si však měli ujasnit co to národ je:

“Národ je historicky vyvinutým, stabilním společenstvím jazyka, území, hospodářského života a psychologické skladby, jež se projevují ve společenství kulturním.” Tolik Josif Stalin. Souhlas; dobře věděl o čem mluví, když je semo tamo likvidoval ve velkém.

12. 7. 2024 01:34

Etnogenezi českomoravského “dvojnároda” na území Bohemie (tedy Čech a Moravy) odstartovala obrana společného území kmeny Čechů, Dúdlebů, Hbanů, Sedličanů, Lučanů, Děčanů, Litoměřiců, Lemúzů, Pšovanů, Charvátců, Charvátů, Zličanů, Tuhoštanů, Záhvozdanů, Moravanů (jak se nazvali, poté co přijali pojmenování podle řeky u níž se usadili) a vzbouřivších se (r. 620) synů avarských otců a slovanských matek, spolu se zbytky Keltů a Germánů, jakož i dalších čerchmantů považujících území Bohemie za svůj domov, jejímž vyvrcholením byl vznik obranné aliance proti Avarům – tzv. Sámovy říše (jenž však měla do státu ještě setsakra daleko). Která se po smrti Sáma nerozsypala, ale postupně transformovala do Velké Moravy (s nitranským lénem) a územního svazku západoslovanských kmenů pod společnou “značkou” Čechy.

Tak či onak, v devátém století už Čechy neobývaly slovanské kmeny spolu s cancoury kmenů z dob Stěhování národů, ale jeden národ; jedna množina; z tradičních i praktických důvodů se čtrnácti podmnožinami dominantních rodů, spravujících jednotlivá dominia – z nichž každé obsahovalo opět další správní podmnožiny etc. etc. až k občinám, a podmnožinám těchto, k rodinám.

12. 7. 2024 01:35

Měl stejný jazyk i tradice a – a to především – jako národ jednotně vystupoval, za něj se považoval, i považován byl. (Letopisy Tiliovi k r. 805: “…do země Slovanů, kteří se volají Češi (orig. Cihu)).
Jednotně se pral s Germány i s euroasijskými nomády, jednotně se dalo všech čtrnáct pohlávárů dominií (r. 845) v Řezně pokřtít; jednotně se haštěřil s Moravany – ke kterým se jednotně (r. 890) přimkl i se od nich jednotně (r. 895) odemkl – leč když nepřítel “za branami”, zapomenuto haštěření a společná obrana otčiny – viz smrt knížete Bořivoje (r. 889) v boji s Madary (českého knížete s moravskými kořeny, neb Přemyslovci byli původem Mojmírovci). Boleslav pak už Bohemii – tj. Čechy + Moravu – jen zastřešil cenralizací moci.

Nemlich stejně je to s Moravany – první zmínka o Moravanech o sedmnáct roků později (r. 822) neznamená že jsou mladšími bratry Čechů, ale že si nějaké moravské velmože, spolu s velmoži Čechů, Obodritů, Srbů a Luticů, pozval toho roku Ludvík Pobožný na pokec a zachovala se o tom zmínka ve Franckých análech. Nic víc. Jsme zkrátka národními dvojčaty, nebot počati ve stejné době, z týchž příčin, v témže lůně tzv. Sámovy říše.

12. 7. 2024 01:37

Dvojnárod s jedním a týmž pokladem národního jazyka, Biblí Kralickou, s jedním a týmž spisovným jazykem Českomoravského dvounároda.

Shrnuto: Češi a Moravané byli národem už v době, na kterou si naši sousedé a sousedé přes sousedy ještě pár století museli počkat. Přestože se kmeny tzv. Sámovy říše po jeho smrti porůznu haštěřily, spojovaly se a rozpojovaly, válčili spolu a se smiřovaly, národní princip kooperace dominií v případě napadení Bohemie vnějším nepřítelem přetrval až do nevlády kolaboranta Václava.

A co ted? Které dvojče je starší? O co se teď budeme přít? A přežijeme to vůbec? (Co se týká Nitranska, jeho dějiny se po pádu Velké Moravy na tisíciletí provázaly s dějinami budoucího Uherska, pročež nechme tak. Však ona se s tím Matice slovenská už nějak popasuje.)

V mužském chromozomu Y zdědili Čechové 36% germánských a 34% slovanských genů; zbytek jsou geny keltské a něco různých; u Moravanů jsou oproti Čechům drobné odlišnosti. Leč hlavu vzhůru, milí patrioti! Ač genetická všehochuť pouličních voříšků, přesto jsme si z praslovanštiny (spolu se Slováky) uchovali 98% slovní zásoby; což je nejvíce ze všech Slovanů.

12. 7. 2024 01:41

Geneticky nejméně slovanské, jsme, spolu se Slováky, zároveň ty nejstarší a “nejslovanštější” slovanské národy vůbec. Takovýto grunt jazyka hluboko v prehistorii má málokterý evropský neslovanský národ – zdali vůbec jaký; silně o tom pochybuji. Určitě ne francouzký, anglický či něměcký, s přejatými slovy ne v jednotkách, ale v desítkách procent. (Nechápu, že tato okolnost bdělé Matici Slovenské unikla a nerajtuje na ní.)

V každém případě bychom s Boleslavem mohli probírat původ, v jeho době neznámé, české předpos-ranosti česky (pokud bychom některému slovu nerozuměli, nahradili bychom ho jiným – asi tak, jako to dělají dnešní náctiletí Češi na vejletě v Tatrách nebo dospělci v Krakově), avšak Britové s Edgarem, či Němci s Jindrou pěkným ptáčkem, by museli svou úžasnou světovost probírat buď latinsky, nebo přes tlumočníka; znalce starých jazyků.

Na ukázku druhý nejstarší český text – glosa jeptindy z dvanáctého století, vepsaná do chorálové knihy svatojiřské:
“Aldík krásen jako anjelík, jenž v blátě se válé. Lector Vituz je krásný kur-vy syn.”
Nádhera! Úplně ji vidím před sebou, holku jednu prostořekou.

12. 7. 2024 01:44

V mateřské linii je Evropa homogenní; původ sahá až někam k lovcům mamutů.
Žádná záhada – muži tu pelášili před dobyvateli, tu dobývali, ale ženy a děti zůstávaly. Nu a nově příchozí, po těch štrapácích potřební, ty zůstavší, rovněž potřebné žínky, řádně obhospodařovali. (Čistota rasy! Hahaha!) Ono se to vůbec jeví tak, že celé to stěhování národů bylo mužskou záležitostí se zanedbatelnou účastí ženského živlu. Kdoví, jak to všechno bylo. Předkládám dvě teorie:

První: Ženský zlenivěly, buzerovaly, držkovaly že na muský není spoleh, muský to nas-ralo, a při první zámince, když k nim větřík zavál puch asijských stepních smraďochů, zdrhli na západ. Líné hubaté feministky nechali doma co poťouchlou dvousečnou pomstu na žínkách i na nepříteli.

Druhá: Muský zlenivěli, nebyl na ně spoleh, a jen žbrundali medovinu. Z přemíry chlastu jim už nechtěl sloužit, ženský to nas-ralo, a při první zámince, když k nim větřík přivál mužný odér (správnej chlap smrdí špínou a chca-nkama) zdatných stepních lupičů. zahodily vařečky, chopily se tlouků a… a to byste koukali, jak to stěhování národů najednou nabralo na svižnosti.

12. 7. 2024 01:47

V obou případech: Zprvu měly žínky problém, ale brzy se jim nosy taktéž zasoplily a smrádly společně s asijskými čerchmanty. Ve své umanutosti po jistotách vygenerovaly napřed Čingise a pak Trockého, dle vyzáže, naturelu a stopy, kterou po sobě zanechali v dějinách lidstva, Attilovy přímé potomky. Nemlich jako on zničili, pos-rali, a zasmradili co jen mohli. I dějiny. … Jéjej – to jsem se zas rozkecal.

Všechny národnostní dohady považuji za zbytečné. Skutečným problémem, a to už po více než tisíciletí, je totiž pražský pragocentismus a z něj později vzešlé zrušení zemského zřízení.
Na který pragocentrismus doplácejí nejen Moravané, jak se mylně domnívají, ale, mimo pražský region, měrou stejnou a nerozdílnou, i všichni obyvatelé bývalé Bohemie, nyní zvané Česko – pro mě však vždy Čechy. Ve kterých mám zahrnuté i Moravu a Slezsko.
Ne z jakési české namyšlenosti, která je nám podsouvána, ale proto, že pokud bych chtěl být k historii poctivý, musel bych zároveň vyjmenovat i všech zbývajících třináct kmenů, které se zde před patnácti stoletími postupně usadili. 

12. 7. 2024 01:49

Když řeknu Moravanovi, že kníže Bořivoj padl na Moravě v bojích s Maďary a kníže Boleslav že je z Moravy vypráskal takovým způsobem, že těch nemnoho štastlivců, kteří ten masakr u Lechu (kde je zdecimoval Boleslavův spojenec Ota – byla to domluvená akce) a na Moravě přežili, raději pověsilo válčení a vymáhání tributů na hřebík a ze zbylých ořů navařili guláš a dali se na zemědělství, a zeptám se ho, za koho tam dle něj oba – včetně českého vojska – bojovali, zda za Čechy, nebo za Moravany, nebo za jeden národ, začne nadskakovat metr nad zem, že jsme si to nechali draze zaplatit a že za to platí dodnes.

Když mu řeknu, že největší a nejmodernější škola Evropy na západ od Alp byla naše misie Cyrila a Metoděje, začne skákat ještě vejš, že se chlubíme cizím peřím.
A když mu řeknu, že Čechy bez Moravy by možná přežily, možná ne, ale Morava bez Čech by sichr už po staletí byla bud součástí Madarska nebo Rakouska, ale že je naštěstí jen pár tisíc pitomců s průvanem mezi ušima co by se rádi trhli a že jsou za tím už po staletí ne moravské, ale vždy jen cizí zájmy, nase-re se a chce se bud prát, nebo si odplivne a odejde.
Popravdě je mi z toho smutno. … Aj blivno občas.

Pavel z Moravy.
12. 7. 2024 10:11

Tak se dívám, že jsi začal časem 1.32 a skončil 1.49. Dík za historickou vložku. Také jsi velmi dobře zmínil ten pragocentrismus, to je naše neštěstí. Kdo bez koho by déle přežil je možná ještě na zvážení, ale jeden fakt je, že naše síla je ve spojení, nebo alespoň byla. Měj se.

12. 7. 2024 18:20
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Sem si to předepsal do wordu a pak to sem zkopnul, ne? Žádnej rychlík totiž nejsem.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
12. 7. 2024 16:31

To Milan ze Zahrady Čech 12. 7. 2024 01:49
Krásný historický exkurs! Díky za něj i podnětné myšlenky o síle jednoty. Nemohou být původní, protože vždy platilo, že “V jednotě je síla, ale je třeba je připomínat!. Jednoty a semknutosti je však třeba v každé době a v dnešní, kdy je s svět umělě polarizován a rozmrdáván ve prospěch globalizátorů a jejich kýžené 3.SV, zvlášť.

Ještě jednou díky.

Autor
11. 7. 2024 08:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Čína určitě nepřežije Zelenského surové odsouzení. Ukrajina nyní rozmístí svá vojska i podél čínských hranic! To Číňané nerozdýchají! 🙂 🙂 .) 🙂 🙂

Jan
11. 7. 2024 08:50
Odpovědět  Peter 008

Ona má Ukrajina s Čínou společné hranice? Nějak jsem si nevšiml…. :-)))

zdendulka
11. 7. 2024 11:41
Odpovědět  Jan

Jeníčku, tobě uniká skoro všechno a ty se v tom evidentně plácáš a tak taky slovně plácáš…. “si tacuisses, philosophum mancisses”

Jan
11. 7. 2024 16:25
Odpovědět  zdendulka

Ironie a sarkasmus je projevem inteligence a kreativity. Některým jedincům ovšem inteligence schází, tak sarkasmus nechápou. Ale s tím se bohužel nedá nic dělat…nezbývá než dotyčné postižené politovat…. :-)))

Eva
11. 7. 2024 10:34
Odpovědět  Peter 008

Skvělá ironie 👋👋👋

Gales
11. 7. 2024 08:32
Ohodnotit příspěvek :
     

A Šolcenberg vyzval KoZa k uvalení sankcí na Čínu. Směšné.

Frank1 -
11. 7. 2024 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatim je to mala cinska jednotka. O jeji velikosti bohuzel nepisete. Ale i tak jasny signal NATO sracum a chcivalkum. Chcete valku s Ruskem? Budete ji mit i s Cinou!
Je to presne tak, jak pisete. Chteji ruskou armadu vysilit provokacemi skrze hranicni zeme v NATO!
Proto v ruskych mediich stale bezi nabor novych vojaku. Ochrana dlouhe ruske hranice je potrebuje.

unor 2022
11. 7. 2024 09:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Nu, co delat. Na vzdelani je uz pozde.
Nevzdelanym namyslenym a hloupym Evropanum se opet dostane krusneho pouceni.

Pavel z Moravy.
11. 7. 2024 09:22
Ohodnotit příspěvek :
     

No, jedno je jisté, pokud tihle zdegenerovanci budou nadále řídit Evropu, k válce nakonec dojde. A asi ji tady většina stádních oveček chce, když si tyhle primitivy stále volí do řízení svých zemí.

Autor
11. 7. 2024 10:43
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Nechtějí, ale nechápou to samé, co nechápali lidé před První částí sv. války i ještě v r. 1914, že se k tomu schyluje. A stáli za tím ti samí, co i dnes. Vždyť i tenkrát si lidi ve většině rovněž mysleli, že jich osobně se to nedotkne a žít se dalo tak vesele … všude byl samý pokrok …
jak říkal Švejk, že po třicetileté válce se lidi poučili a teď to bude trvat jen polovinu. Ale konec konců se spletl. Trvalo to od r. 1914 do 1945. Třicet jeden rok, takže lidi byli ještě o rok blbější …

Jaroslav
11. 7. 2024 13:17
Odpovědět  Peter 008

Zajímavé počty s tím Švejkem. Dnes je to 79 let od konce 2. pokračování světové valky, čili lidé jsou o 49 let hloupějsi. Chybí nám ta válka, chybí… již nestačí varování Gazy, Ukrajiny, Iráku, Libye, Jugoslávie a kde všude nato vyvolalo válku, chcete to zažít na vlastní kůži, vlastních dětech, vnucich.

All
11. 7. 2024 11:11
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Pavle z Moravy je to smutné,ale je to tak,kolem nás je mnoho ovcí a odpor proti válce a zdegenerovaným politikům je slabý,bohužel vypadá do zatím zle,nás je pořád málo.Většina lidí si vůbec nic neuvědomuje,jsou apatičtí,jakoby je nic nezajímalo jen drby klepy a čučení do mobilů s obrázky a reklamou.Tlačítkové mobily už nedokáží používat tihle zombíci. Pokud se to rozpoutá,bude to hlavně na sever od Prahy-Ostravy-Košic, jedno válčiště,největší pravděpodobnost.Polsko,Bělorusko,Pobaltí,tam bych být nechtěl.My ale zase na okraji a taky v dost nebezpečném místě díky našim politikům.Určitou naději máme,ale veselo nám nebude ani tady,protože fialovci s pavly tuto válku rozpoutávají spolu s natem taky,štěkají jak šílení,už nejsou vůbec normální a ovce bezmozci je volí zase.

zdendulka
11. 7. 2024 11:46
Odpovědět  All

Ovce už mají naočkováno, že se musí Rusů bát.. problémem je systematicky vnucovaná Rusofobie..

Slovan
11. 7. 2024 11:53
Odpovědět  zdendulka

Však to už jsem tu psal, že už jsme do toho v tasžení min. od roku 68, po invazy. Západní propagandou. Moc dobře na to pamatuji a nyní je mei lidmi ještě větší než za bolševika. Tady si fakt někteří myslí až porazí UA půjdou dál.

zdendulka
11. 7. 2024 11:44
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Jenže masa nemyslících se bojí, že je rusko spolyká, když se ho nezničí. Jsou takhle naočkovaní a blábolí svoji mantru donekonečna…

Pavel z Moravy.
11. 7. 2024 12:04
Odpovědět  zdendulka

Babiš také blábolí, že Rusko je agresor. Nyní hraje na národní notu, že nám Brusel nemůže diktovat, aby se zavděčit zdejším a vymezuje se proti Rusku, aby držel truimfovou kartu s EU mocnáři. Jó, kdo umí ten umí. Ti několikafilajoví moc rozoumkem neoplývají, ti následují vždy příkazů svých loutkovodičů, ale on je jiná třída. A ovce mu vše sežerou i s navijákem.

Jura S
11. 7. 2024 11:17
Ohodnotit příspěvek :
     

5 KULČÁK to stejně bude brát jako “marginálii” …. Když jste zalezlí v americké zadeli až po kotníky, tak vycouvat se nikomu nechce…

All
11. 7. 2024 11:41
Odpovědět  Jura S

Ti pětikulčáci si myslí,že někde zalezou,anebo utečou z ČR a poschovávají se,ale kam ? U nás je budou nenávidět a všude jinde ve světě,ti co přežijí jim budou říkat Vy,češi jste III.svět.válku rozpoutávali,vy parchanti..tak kde odejdou, leda do…a nepomohou jim ani vousy a nová přetvářka

Jura S
11. 7. 2024 12:07
Odpovědět  All

Že národ “Vency Flašky” se stane “tahounem” započetí III. atomové světové bych nikdy netušil, ale holt se to stalo….
Něco je špatně…a sviňsky…. prasečí obyvatelé chciválkové ? Howada politici koupení kým??
Země velikosti okresní Čínské vesnice žene ZEMĚKOULI k jaderné apokalypse ????
To mi hlava nebere, že za tím není nějakej “nosál” ….

Noobody
11. 7. 2024 18:52
Odpovědět  Jura S

To Jura S 11. 7. 2024 12:07
Ale vždyť to je přeci naprosto logické. Celá KoZa jede podle pravidel a zvyklostí zločinecké bandy a tam vždy platilo a platí, že když chtějí zabít a okrást někoho silného, tak na něj pošlou nejslabšího skřeta. Ten do něj tak dlouho reje a dloube, až se dotyčný zvedne, vydá se za prchajícím hajzlíkem, aby jej srovnal a pak na něj celá banda ze zálohy zaútočí. Tuhle úlohu dnes hraje ČR v čele s našimi nezpochybnitelnými morálními giganty Fialou, Ropušanem a Afroameričanovou.

Jen si nejsem úplně jist, zda tuto úlohu převzali vědomě, nebo do ní byli vmanipulováni a dnes hrdě a blbě dělají globalistům užitečného idiota, který bude programově obětován.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
J.S.
11. 7. 2024 11:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdysi za starého režimu se vykládal jeden vtip. Jak se změní svět když se nechají zmrazit čelní představitelé znepřátelených stran studené války. Krom vzestupu komunismu v USA 😀 tu byl na opačné východní straně komentář v místních novinách: “Na Polsko-Čínských hranicích byl v posledních 24 hodninách klid.” 😁

zuzana
11. 7. 2024 11:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Migranti, kteří se natočili při hromadném znásilnění třináctileté dívky, byli liberálním soudcem osvobozeni od vězení

https://aktax.cz/migranti-kteri-se-natocili-pri-hromadnem-znasilneni-trinactilete-divky-byli-liberalnim-soudcem-osvobozeni-od-vezeni/

zuza
11. 7. 2024 12:47
Ohodnotit příspěvek :
     

a nejakých tých vojakov aj vojenskú techniku by po cvičení mohla v Bielorusku zabudnúť, tak ako to robia hnUSAci. Aspoň na nejaký ten rok – dva, kým majú banderovci a NATOvci na bieloruskej hranici sústredené obranné vojská a techniku, lebo sa velice prevelice boja baťku.

krůtí brko
11. 7. 2024 21:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Strýček Si prokázal, že není žádný zbabělec. To je pro USA velmi špatná zpráva. Na jednu stranu bych se chtěl zaradovat, protože naše naděje, že svoboda přijde z východu a nebo že si ji budeme schopní sami vybojovat, podstatně stoupla. Na stranu druhou: pokud Západ nebude chtít prohrát, máme tu 3.světovou jak vyšitou. A všichni budou muset bojovat na dvou frontách. Na evropské a tichooceánské. Takže bychom se té svobody ani nemuseli dočkat.

Ale mě raději nečtěte, jsem notorický skeptik.