politika

Jak Mr. Putin zničil americkou medicínu

Opravdu stojí zato poslechnout si vyhlášení amerických úřadů a přečíst si jejich tisk. 

Nedávno byla publikována zpráva o tom, že Spojené státy chtějí „tvrdě potrestat“ Čínu za COVID-19 pokutou ve výši 3 biliony.

Dnes se ukazuje, že za kolaps amerického zdravotnictví je osobně odpovědný ruský prezident Putin.

Navíc to nenapsala nějaká okrajová média, ale The New York Times …

Analytici ze zpravodajské komunity jsou přesvědčeni, že prezident Putin osobně kontroluje skupinu diskreditující americkou medicínu.

Kongres, Senát a zpravodajské agentury se dříve zaměřovaly na ruské zásahy a vměšování do amerických voleb. Ale teď zjistily, že ve skutečnosti je vše ještě horší. 

Šetření New York Times, které zahrnovalo rozhovory, vědecké zprávy a utajované ruské dokumenty, ukázalo, že pan Putin šířil dezinformace o žalostném stavu americké zdravotní péče po dobu nejméně deseti let. 

Jeho agenti šířili dezinformaci, že koronavirus byl vytvořen americkými vědci.

Navíc agentura Moskvy šířila dezinformaci, že americká vláda hrozbu bagatelizovala, a tím zvýšila riziko šíření viru…. Sice o tom po dlouhou dobu otevřeně mluvil Trump, ale on není na vině. Na vině je Putin.

Ruský prezident používá armádu tajných trollů a stínových bloggerů, aby šířil zvěsti o tom, že američtí úředníci zdravotnictví kradou roušky z nemocnic (obecně o tom píšou americká média, ale stejně je to Putinova vina).

Pak je zde šablona článků o Russia Today, Putinův nástroj, který byl vytvořen za účelem zničení důvěry v nejpravdivější americká média.

Probírá se Putinova biografie, ze které je jasné, že on je prostě povinen zničit demokracii v USA.

Také připomínka, že Russia Today pravidelně dává slovo zločincům, jako je Assange.

A nechybí příběhy o tom, jak Putin zakazuje očkování.

Polovina článku je věnována „trollí farmě“ Olgino, jejíž roboti dokáží generovat miliony tweetů denně, což vnáší pochybnosti v americké mozky.

Závěr:
protože Putin zabil důvěru v americkou demokratickou medicínu, Amerika je na tom nyní velmi špatně.

Ani je nenapadne, že je to ostuda a hanba. 

Protože podle NYT – nejmocnější a nejbohatší zemi na světě, znovu a znovu, může rozdělovat skupina robotů na sociálních sítích s rozpočtem několika desítek tisíc dolarů. Vážně? 

Můžou zvolit toho správného prezidenta, a přes zviklání kolektivní americké zkušenosti  s místní zdravotní péčí, podkopat jeho autoritu? No prostě neuvěřitelné …

Přiznejme si fakta. Pokud jde o náklady na zdravotnictví, Spojené státy jsou na prvním místě na světě –
jak v absolutních číslech (2,26 bilionů dolarů, neboli 7439 dolarů na osobu), tak i v procentech HDP (16%). 

Spojené státy zaujímají vedoucí místo na světě, co se týče úrovně a účinnosti výzkumu. Dnes většinu Nobelových cen v oblasti medicíny obdrží vědci, kteří emigrovali do Spojených států. Polovina všech léčivých přípravků vytvořených za posledních 20 let připadá na Američany.

A nyní je tato země první na světě v počtu infikovaných a mrtvých. 

Nemělo by nás překvapit, kdyby Senát USA v blízké budoucnosti uvalil sankce proti Číně a Rusku z důvodu epidemie koronaviru ve Velké Americe.

https://bit.ly/2yhigzS

sdílet na