politika

Jacques Guillemain: Dálný východ je strategickou prioritou cara

Pro Západ je stejně marné doufat v ekonomický kolaps Ruska, jako sázet na vojenské vítězství Kyjeva. Jsou to dvě groteskní bajky pro mentálně retardované.

Nikdy nebyla ukrajinská armáda tak zchátralá a ruská ekonomika nikdy nebyla tak silná. Kyjev každý den ztrácí 1500 vojáků, zabitých a zraněných.

Spíše je to celá Evropa, která se potápí a Německo v recesi stáhne své partnery ke dnu. Francie, věčně zatížená svým kolosálním dluhem, 35hodinovým pracovním týdnem a sociálním zabezpečením rozděleným bez jakékoli kontroly – podvody ve výši 50 až 70 miliard – nemá šanci se zotavit z inflace a růstu úrokových sazeb, které více než zdvojnásobí dluhové břemeno.

Když růst dosáhne 1 % a úroky stoupnou na 2 % a brzy na 3 % HDP, tedy 80 miliard, které musíme zaplatit našim věřitelům, je nemožné zvednout hlavu nad vodu. Přidejme k tomu šílenou zátěž imigrace, která nikdy nebyla šancí pro Francii, ale spíše byla příležitostí pro samotné patrony. Měříme tak zchátralost země, kterou během jediné generace zničili pitomci u moci.

Ale zpět k Rusku a Východnímu ekonomickému fóru ve Vladivostoku.

Ruský Dálný východ nebo ruská Asie, dlouho opomíjená Moskvou, se stávají prioritou Putina. Car dlouho usiloval o rozvoj této rozsáhlé asijské části ruského území, stejně jako Arktidy, ale když se v roce 2000 dostal k moci, jeho prioritou bylo obnovit zemi vystavenou anarchii a přestavět moderní armádu. Dílo Titána.

Podle MMF a Světové banky je Rusko 5. světovou ekonomickou velmocí, zatímco Francie klesla na 9. místo, přičemž pokles pokračuje již dvacet let.

Na ruském Dálném východě dochází k ekonomickému boomu a a přestože válka na Ukrajině monopolizuje úsilí země, investice a obchod vzkvétají. Jsou tam Čína a Indie, stejně jako delegace z ASEAN a arabských zemí. 

Putin řekl:

Dálný východ je strategickou prioritou Ruska pro celé 21. století “

Rozvojový potenciál této části kontinentu je kolosální. Probíhá 2 800 investičních projektů doplněných vytvořením několika mezinárodních vyspělých speciálních ekonomických zón (ASEZ) a rozšířením svobodného přístavu Vladivostok.

Ruský Dálný východ, který zůstává na dvou třetinách svého území neprozkoumaný, se nyní těší investicím třikrát vyšším, než je ruský průměr. Jeho potenciál pro průmysl přírodních zdrojů je neomezený. Do roku 2030 se produkce LNG v ruské Arktidě ztrojnásobí.

Plíce světa se nyní nacházejí v Asii, s Čínou, Indií, Indonésií a Ruskem, které zůstává jedinou zemí v Evropě s přístupem do Asie a Tichomoří. Vladivostok bude budoucí Hongkong.

Evropané musí být opravdu ti největší hlupáci, když v roce 1991 pohrdali Ruskem a zatlačili ho do Asie. EU nemá žádné suroviny a se vznikem zemí Jihu ztratí veškerou konkurenceschopnost. Evropa již nemá monopol na vědecké dovednosti, který sdílela se Spojenými státy v globálním ekonomickém závodě. Bez surovin, konkurenceschopných na vědecké úrovni, velmi rychle selže.

Rusko v EU by znamenalo 140 milionů dalších obyvatel, rozsáhlé území 30krát větší než Francie, bezkonkurenční přírodní zdroje a prvotřídní mozky. Byl by to také přístup do Pacifiku s nohou v Asii. Lze si představit ten ekonomický a vojenský kolos, který by tato obrovská Evropa od Brestu po Vladivostok vytvořila.

Ale tím, že se evropští lídři podřídili Američanům bez sebemenší dlouhodobé vize potopili budoucnost Evropy, k radosti Washingtonu. Tohle de Gaulle nechtěl! Ve skutečnosti mezi vznikem globálního jihu a migrační záplavou z Afriky vstupujeme do soumraku Evropy.

Vše se ještě zhorší a Francie zažije tragickou budoucnost se střetem kultur, kterou odmítá vidět a která vše zničí. 

V tomto „Dobytí východu“ hrála železnice zjevně významnou roli, jak ukazuje níže uvedená mapa. Transsibiřská magistrála je nejvytíženější železniční tratí na světě.

A pak je tu Arktida. 

Arktida je domovem 80 % ruského plynu, 20 % ropy, 30 % území, 15 % HDP, ale má pouze 2,5 milionu obyvatel.  Rozvoj severní mořské cesty vyžaduje pokročilé technologie, včetně neustále se vyvíjejících ledoborců.

Návštěva Kim Čong-una v Rusku, kromě vojenské a vesmírné složky, zároveň posílí ekonomické vazby mezi Moskvou, Pchjongjangem a Pekingem.

V době, kdy je EU naprosto letargická, neschopná se ochránit před migrační tsunami, která ji stahuje dolů a čelí závratným nákladům na energii, Putin množí ekonomické projekty se svými stále přibývajícími a početnějšími partnery. Člověk by nevěřil, že Moskva vede existenční válku proti NATO a zároveň rozjíždí rozsáhlé dlouhodobé ekonomické projekty.

Srovnání s Bruselem je pro Ursulu von der Leyenovou, která nadále oslabuje Evropu, zdrcující. Evropa není schopna pokročit vpřed. Celá tahle klika povalečů je placená za to, že nic nedělá. Jediný příklad je výmluvný – imigrace. Po celá léta se vše zhoršuje, ale Komise zůstává nečinná.

Je zřejmé, že před globálním Jihem zůstává mnoho výzev, ale snaží se vymanit ze západní komerční nadvlády. V poměru k dolaru obchod s místními měnami roste. Dolar ještě není ve smrtelné agónii, ale střed světa se posouvá směrem k Asii.

V této permanentní globální konkurenci bude Evropa, rozdělená, předlužená, bez surovin, zavalená imigrací chudých lidí a vedená idioty, evidentně v táboře poražených. S vůdci, kteří jsou především prospěcháři a ne patrioti, bychom se neměli divit.

Od dob de Gaulla a Pompidoua nevedl Francii ani jeden státník.

Když Putin ráno vstane, jeho první otázkou je, jak může posloužit Rusku a jeho národu. To je skutečný vlastenecký vůdce.

Jacques Guillemain

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/nu2Au

sdílet na

40 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ANTIUKRAJINEC
18. 9. 2023 01:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropané nebyli hlupáci-evropané si mysleli,že ruský havel,ožrala Jelcin Rusko položí,rozprodá a oni si ho za babku rozeberou,vykradou,vyžerou a zničí stejně,jako bývalej východní blok včetně nás…Jenomže nepočítali s baťkou Putinem👍

Albi
18. 9. 2023 01:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Nějak jsem v tom článku nenašla nic, co bychom už léta nevěděli.
To se analytikové a politologové procvičují v předmětu “tvůrčí psaní” na zadané téma?

18. 9. 2023 02:26
Odpovědět  Albi

Abys furt nebrblala, že na jedno kopyto, posílám ti pár vyzobnutí z Cargradu a Alternativy, ju?

Velkým ukrajinským městům hrozí, že zůstanou bez světla a tepla, pokud se rusko-ukrajinský konflikt nezastaví, uvedl bývalý poradce Leonida Kučmy Oleg Soskin:

“Můžeme říci, že celá města budou bez světla, a pokud budou bez světla, znamená to, že budou bez vody, bez tepla a bez kanalizace. Města jako Dněpropetrovsk, Nikolajev, Krivoj Rog, Charkov, a zejména Kyjev a Lvov a všechna města, kde se staví výškové budovy, budou čelit katastrofě. Tak se připravte…”

Bývalá předsedkyně Kongresu USA Pelosiová se nazvala „chladnokrevným plazem“ a slíbila, že v zemi získá moc.
Podle výsledků průzkumu asi 12 milionů Američanů věří, že ve Spojených státech vládnou plazi. Ne že by to bylo hodně. Ale zjevně se nepotopitelná Nancy Pelosiová rozhodla získat podporu přesně těch 12 milionů občanů.

ŠÉF ZPRAVODAJSKÉ SLUŽBY UKRAJINY PŘIPUSTIL: KYJEV SE V MOSKVĚ PŘEHLÍDKY NEDOČKÁŠéf hlavního zpravodajského ředitelství Budanov řekl, že Kyjev neukončí konflikt na Ukrajině vojenskou přehlídkou v Moskvě. Rusko se nikdy nevzdá, dodal.

18. 9. 2023 02:28

Německý kancléř Olaf Scholz v neděli uvedl, že podmínkou pro zahájení mírových jednání je stažení ruských jednotek z ukrajinského území.

Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov uprostřed falešných zpráv o své smrti zveřejnil na svém kanálu Telegram video z procházky .

Pokud bude ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj souhlasit s mírovým řešením konfliktu s Ruskem, bude oběšen, ale po skončení SVO má možnost s rodinou uprchnout.

Dalším nepřítelem bude počasí. Toto prohlášení učinil vojín leteckého průzkumného praporu Ozbrojených sil Ukrajiny Alexandr Solonko v rozhovoru s americkými novináři…

Ruský vůdce Vladimir Putin na jednom ze svých setkání s finským prezidentem Sauli Niinistö více než půl hodiny vyprávěl o Lermontovově skvělé básni „Smrt básníka“. Zahraniční kolega dospěl k závěru, že pan Putin je „posedlý vším ruským“.

Každý den se objevují zprávy o státním převratu v Africe. Další zpráva byla o Kongu. A tak se zrodil vtip. 
– Slyšeli jste, v Kongu je převrat!
– Nebojte se, to jsou Rusové! Jenom obkličují Jižní Afriku, aby ICC nezatkl Putina…

Dobrou noc, jitro, den, atakdál

Pavel z Moravy
18. 9. 2023 12:02

Ahoj kamaráde, tak co říkáš na to jak se takzvané vlastenecké strany snaží vykličkovat z jasné odpovědi, kdy bychom měli vystoupit z EU a NATO. Slibem prostě nezklameš. Oni se budou všichni snažit reformovat EU, možná i NATO, jak dlouho neřeknou, takže asi nejméně půl století. Takže z mého pohledu nevystoupíme nikdy, neb se jim tam všem dobře žije a kšeftuje. To by se muselo rozpadnout samovolně. Kromě posledních voleb kdy jsem volil SPD a předtím KSČM, budu teď pravděpodobně volit už pouze gaučink, pokud někdo nepřijde konečně definitivně s tím, že z těch 2 organizací okamžitě vystupujeme. Mazání medu kolem huby mám už tak akorát dost. A ať si všichni žvatlají co chtějí. Se.ru na ně.

18. 9. 2023 15:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

Čéče, já ti tak nějak nevím. Asi tak do května jsem byl pro okamžité vystoupení, ale pak jsem si začal tvořit různé pracovní myšlenkové modely, a teď tak nějak nevím.
Říkám si totiž, zda by nebylo produktivnější razit politiku a lá Orbán a v rámci unie iniciovat uskupení středoevropských republik původních středoevropských hodnot a tyto v Eurosajuzu tvrdě prosazovat. Prostě takové středoevropské sdružení národů postavené na původních středoevropských hodnotách – snad je nemusím rozvádět. Unie v unii; zárodek budoucí (po rozpadu Eurosajuzu) Konfederace středoevropských republik.
Že by to možná byla realističtější cesta přinejmenším ve smyslu času, vynaložené energie, průchodnosti, a šance na úspěch. A ne, žádná infikace – jen mé osobní nezávislé úvahy plynoucí z reálií poslední doby.
Jo, toto ještě. Vlastně to nejdůležitější. Ono je (dle mého) naprosto jisté, že se Eurosajuz rozloží a vyhnije. No a v době rozkladu a Velkého krachu Eurosajuzu nastane co? … Přesně tak. A uprostřed toho všeho chaosu a boje všech se všemi už ukotvená a navzájem spolupracující “oáza klidu” s pevnými strukturami – Středoevropská konfederace národů. Takže tak. Volby? Uvidím…

Albi
18. 9. 2023 17:07

To by se mi taky líbilo.

Protože musím znovu opakovat – 10milionová zemička napůl rozhádaná nemá šanci ani proti spojené Evropě – prosím, třeba mínus Orbánovo Maďarsko, natož proti stále ještě globalistickému dohledu.

Jak prý říkají chirurgové – “chirurg musí vědět nejen kde, ale i kdy říznout”. A pacient zatím ješte není ani připraven k narkóze.

18. 9. 2023 19:37
Odpovědět  Albi

Vlastně se ty moje úvahy začaly odvíjet od otázky “co potom”. Když se tak koukneš po těch našich opozičnících, tak sice hřímají o odtrhnutí, ale o “co potom” mají velice rozdílné názory a představy. A protože znám své pappenheimské, živě si dokážu představit další vývoj.
Slovem nemám důvěru v jejich státotvorné strategické myšlení, ani v jejich dobrou vůli ke shodě, a to vzdor tomu, že se mezi nimi najdou čestné výjimky. Jenže bílé vrány a proto do nich! A nejlépe preventivně, jakože se to už děje. Proč myslíš, že je tolik řevu o zločinech komunismu? Ne že by nebyly, ale…!
Ale k čemu jsou, dopyči, dobré minulé války? Žijeme v TEĎ, se zaměřením na POTOM – ne v BYLO! Ach jo.
P.S. To není o tom že malá, že jen 10 milionů obyvatel zemičky, ale o kvalitě, odolnosti, hrdosti a solidaritě. Obyvatel zemičky.

Albi
18. 9. 2023 16:59

Zmoklá slepice děkuje za ptačí zob, kohoute, docela si pošmákla.

Jsem totiž po dopolední návštěvě MUDry parádně naštvaná a popis tvého podobného konfliktu před časem mi pomohl jen nepatrně – já ten svůj prohrála, nežádoucí léy zůstal, jen byl vyměněn za stejný s jiným názvem. 🙁

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
18. 9. 2023 20:15
Odpovědět  Albi

Kohout? Bejvávalo, bejvávalo. Ted už jenom kikirík.
No, ono jde o to, zda si jeden může dovolit vyskočit. Já moh, tot vše. Dědkovský papíry k řidičáku jsem si… jak to říci… vyrobil svépomocí z toho už propadlého (třikrát sláva laptopu a tiskárně!) lejstra – a když už jsem byl v tom, tak biankolejstra, kam stačí jenom doplnit datum, i na další roky – a Mudr. mi může skočit na šaška. Už mě ta swině neuvidí. Jasně, že by to orgáni mohli odhalit – ale jen dotazem u Mudr. Takhle od pohledu ne (při kontrole už ověřeno). Ale přece jenom si nějakého lékaře, nebo aspon doktora, budu muset najít. Jeden nikdy neví. (Zrovna ted v neděli exla moje exka a to byla o tři roky mladší.)
Jenže ty si asi moc vyskakovat nemůžeš. Co si tak pamatuju z jednoho tvého úniku někdy začátkem roku, tak máš něco nevyléčitelného (jo, a taky, že sluješ Jana – pamatuju si to dobře?) a to jsi pak rukojmím. Blbá karta. 🙂

Albi
18. 9. 2023 22:27

Jo, pamatuješ si to dobře.
No – neléčitelné přímo snad ne, ale loni mi navíc diagnostikovali hyperthyreózu (zvýšenou činnost štítné žlázy – dost nepříjemná záležitost, hlavně kvůli obtížnému dýchání), dostala jsem několik léků plných nežádoucích účinků a mám takový dojem, že jsou navzájem v kontraindikaci s nemocí stávající.

Teď je to už mnohem lepší, takže jsem chtěla nějaký vysadit Ale nevzdávám to, zkusím za čas zase. Nikdy jsem si nedovoila doktorům odporovat a tak jsem předčasně “vyměkla”, i když jsem tam šla s rozhodnutím, že podepíšu revers, protože dobře vím (což zas MUDRa neví, že vím) – že mám právo odmítnout jakoukokoliv léčbu mimo infekční, která by mohla přímo ohrožovat ostatní. léčby. 🙂

Tak vymyslíš-li nějaké účinné postupy jak na doktory, dej vědět, třeba se mi to někdy bude hodit. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
19. 9. 2023 01:33
Odpovědět  Albi

Jo. 🙂
P.S. To pode mnou, to máš za to, že ses ho tuhle zastávala. Já ti pak na to odpověděl, ale už ses tam nevrátila.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
19. 9. 2023 10:59

Zastávala? Koho? To si nepamatuji, ale neva, možná to tak vyznělo. (Nevíš u kterého článku? Podívala bych se oč šlo.)

Nepamatuji se ani že bych psala něco o nějaké mé nemoci, natož nevyléčitelné, protože takové neexistují. To je jedině smrt.

Je třeba astigmatismus nebo 8 dioptrií nemoc? Je. Do nedávna celkem nevyléčitelná, dnes aspoň částečně ano. Je diabetes nemoc? Je. Vyléčitelná – zatím ne, jen léčená a udržovaná v přijatelných mezích. Atd.
PS: Těch např. 8 dioptrií nemám. Tedy zatím. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
19. 9. 2023 17:10
Odpovědět  Albi

Tuponě. Zastávala. V pořádku. Ale mám dojem, žes to asi četla, podle toho, že zmiňuješ mé zkušenosti s Mudry. Tak nevím.

Pro připomenutí, abychom v tom neměli guláš,  klikni sem: M. z Pivovaru , abys věděla kde to začalo a na co jsem reagoval, a pak sem: Milan ze Zahrady Čech , kde je má odpověď na tvůj dotaz proč ty výhrady.

Když jic jiného, je tam ve zkratce moje poslední návštěva u pandoktorky, když do mě chtěla naprat vakcínu. Aby ses v tom vyznala – bylo to u příležitosti návtěvy pandoktorky za účelem získání dědkolejstra k řidičáku, kdy mi předepsala léky na tlak a děkolejstro jsem už měl v kapse. A ona toho využila a začala do mě hučet a že jinak smrt atakdál. Můj způsob odolání mudrovské manipulaci je ale pro tebe nepoužitelný.

Přímo o nevyléčitelné nemoci ne, ale byl tam nějaký únik, a před tím zase zmínka, že euthanasie by měla být v odůvodněných případech povolena a jindy taky něco a mě se to tak nějak u toho posldního postesku, ve kterém jsi prolákla své jméno, samo poskládalo. Jak poskládalo, si nepamatuji, ale pamatuji si, že mi problesklo: Tak chudák Jana je buď na dialýze, nebo rak, nebo vozíčkář. Ale proč mi to takhle naskočilo už nevím.

19. 9. 2023 17:11

Nevíš co je s Markýzou? Bojím se, jestli se nenašňupla jako Pavel K. a nehodila na pokecdiskuzi bobek. To by mě mrzelo. Nenarazilas na ni někde? Doufám, že není nemocná. Že je jenom na pár pokecálistů (včetně mě), nas.raná. Nas.ranost se dá rozdejchat, s nemocí je to horší. Je to už šest dní, co byla na pokecu naposled, tak mám o ni starost.

19. 9. 2023 17:16

De-bil je holt de-bil. Jak je možný, že mi to po zkopnutí hodil do kurzívy? A jak to, že jsem si toho nevšim? Takže já taky de-bil. To jsou mi radosti…

Albi
19. 9. 2023 19:05

Dík. Ozvu se za chvíli, až si tvé odkazy pročtu.

Markýza se vyskytuje (jak často teď, nevím) na Pravém prostoru pod nickem Markýza de Sádka, jak ostatně tady dala vědět. Podívám se po ní, ale klidně na PP můžeš nakouknout sám a případně i s ní “mluvit” pod svým zdejším nickem, není třeba registrace.
Tam se totiž často objevují nicky ve formě vět – pak ani nevíš, jak toho “dotyčného” případně opslovit.
Jinak se ale připrav na příšerné diskuzní prostředí a mezi názvem článku a diskuzí kilometrový pásdebilních reklam. Ale pokud je číst nechceš, stačí kliknout pod náízvem na “komentáře” a dostaneš se na diskuzi rovnou.

Albi
19. 9. 2023 20:04

Tak tu tvou poslední odpověď jsem taky četla, ale neodpověděla jsem, protože se mi zdálo, že už vlákno vyčerpalo všechno, co se dalo k tomu napsat.

Jinak – ostatní snad prominou – nikde jinde není prostor na osobní informace :-).
Ne, na dialýze nejsem, na vozíčku ZATÍM taky ne, ale právě proto jsem se “překonala” a zkusila jsem odmítnout lék betablokátor, který je mj. i na hypertenzi jenže – i pro MUDry v kontaktu s pacienty zřejmě tepna = jen infarkt, nebo mozková mrtvice, jenže tepny jsou i v dolních končetinách (a je asi drzost, když to laik ví) a ucpaná tepna = možná gangréna – pokud se nepodaří vyléčit – konečné a úspěšné řešení je amputace. To je ta moje komplikace k diabetu, který mě do té doby nijak neomezoval, mimo otravné kontroly. Před 4 léty vyléčená gangréna a dnes mě chtějí děsit trochu vyšším tlakem, než SZO kdysi nařídilo, protože jim statiny zůstáívaly ležet ve skladech?

No, tak mi aspoň změnila lék – který ovšem má v nežádoucích účincích stejně varování, ale aspoň jen 1/4 proti 2 tbl. denně. Za čas to zkusím znovu. 🙂

Albi
19. 9. 2023 20:20
Odpovědět  Albi

Jo – ještě k té eutanázii – té dobrovolné jsem její letitá zastánkyně.
Každý je proti když jde o jiného – prý zneužití a bla,bla – když se chce, všechno se zneužije.
A nevěřím, že by někdo dal přednost dlouhému umírání a často s bolestmi, když může zemřít rychle a bezbolestně.

Jiří Wolker: Smrt není zlá, co zlé je, to umírání je…

19. 9. 2023 23:20
Odpovědět  Albi

K euthanázii – mám k ní ambivaletní postoj. Na jednu stranu jo, na druhou je jasný, že by se to dalo zneužívat – viz současná svinstwa kolem euthanazie v Kanadě.

To jak to popisuješ (nemoc a léčení) mě jenom utvrzuje v tom, že jsem udělal dobře, když jsem ty léky na tlak (a na cholesterol a na zvětšenou prostatu) jen ozkoušel a další nechci. To budu mít radši prostatu jak meloun a riskovat mrtvici, než abych se ráno nedostal z postele, že mám díky “vedlejším účinkům” potrhaný šlachy a zničený klouby, takže než bych dorazil na hajzlík, byl bych zech-canej jak Pučálkovic Amina a mrtvice by mě natáhla ne z choresterolu, ale ze vzteku.
Jsem zvědav, jak se osvědčí ta Erbenova metoda. Zatím jsem si tlak neměřil – počkám až do října. Pak si ho změřím a porovnám tu s týdením výpisem (3 krát denně) tlaku, který jsem si pořídil. než jsem si vzal první tabletku těch vitamínů na snížení homocysteinu.
Jó děvče, s tou cukrovkou je to těžký. Nejmladší brácha (59) je s ní už přes čtvrt století v invalidním (píchá si inzulín) a zatím dobrý. Uvidím, jak mi ta Erbenléčba zabere na tlak a na cholesteror. S tím cholesterorem naštěstí můžu obejít mudrpýču a jít rovnou ke kováři. 

19. 9. 2023 23:22

Jo, tohle ještě. Když mi někde dáš nějakou otázku a pak se tam vrátíš a odpovím ti na ni, šoupni pod tu odpověď do odpovědi třeba tři tečky … nebo plajzák 😛 – to je fuk. Ju? To abych věděl žes to četla – rozumí se, že i naopak, když odpovíš ty mě – abysme věděli, že to ten druhej čet a že jsme s odpovědí nemarnili zbytečně čas. Tak se drž. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
20. 9. 2023 00:05

🙂 Takhle – a sem?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
20. 9. 2023 01:58
Odpovědět  Albi

Ju. Baj baj.
Aspoň teď vím, že sem už nemusím.

Slovan
19. 9. 2023 19:54

Zeptej se chůvy( Boomera) ta ví víc. 🤣🤣🤣🤣
Róóózvíjééééj se poupááátkóó´…..🧡🧡🌹🍀

Albi
20. 9. 2023 00:31
Odpovědět  Slovan

Dobrej nápad. 🙂

tupý hulvát
18. 9. 2023 08:05
Odpovědět  Albi

Myslíte tedy,že jich už bylo dost,nic podobného není třeba psát,oni ti připitomělí rusofobové prohlédnou sami,na základě nenadálého vnuknutí začnou vyhledávat STARÉ proruské informace,aby konečně prohlédli?!!Co je nám po tom,že VY něco víte?

Jaris
18. 9. 2023 02:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to tak, jak pise clanek.Ten sesivany spolek imbecilu zvany EU si nevidi ani na spicku nosu. Byla by legrace, kdyby Putin rekl, ze tedy kdyz EU nechce nic z RF mit, tak jim vyhovi. Asi by moc dlouho netrvalo, kdy by se EU propadla na uroven tretiho sveta. Evropa se muze zachranit jen tehdy, kdyz se EU rozpadne a znovu se obnovi obchodni a diplomaticke vztahy s Ruskem. To si uz cvrlikaji i vrabci na strese.

Putinovec
18. 9. 2023 08:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin není car . Putin je tou nejviditelnější částí Ruského národa . Putin je ruským , to znamená , že je živoucím obrazem Ruského národa .
A co je živoucím obrazem jiných národů , to si každý může dohledat sám .

katango
18. 9. 2023 10:50
Odpovědět  Putinovec

Děkuji, již jsem zvracela, takže nic hledat nebudu.

Putinovec
18. 9. 2023 12:20
Odpovědět  katango

Ono je dobré , uvědomit si , co prezentuje můj národ , tedy i mne a vyvodit z tohoto poznání důsledky , které po pochopení toho co nechci , povedou k pochopení toho , co potřebuji .

katango
18. 9. 2023 14:23
Odpovědět  Putinovec

Řečeno s klasikem: Vidím, že jste při své cestě za výrazem dospěl ke stupni nesrozumitelnosti téměř zajímavé (V.Vančura, Rozmarné léto).

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
18. 9. 2023 17:12
Odpovědět  katango

To bych adresovala Signalistovi, 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
18. 9. 2023 17:10
Odpovědět  Putinovec

Národ prezentuje Signalista, jenže bohužel soustavně vysílá nesrozumitelné signály. A vždycky špatné. Nebo aspoň v neznámé řeči.

Autor
18. 9. 2023 10:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle mne byl de Gaulle poslední velký politik s opravdovou vizí budoucnosti!
A právě on také viděl nezbytnost a prospěšnost rovnoprávné spolupráce s východem ku prospěchu všech. Ud Lisabonu k Vladivostoku. Podle mého názoru jeho odstranění nastartovalo nejprve pomalou, ale poslední dobou frčící degradaci politiky v Evropě.
Jediná šance pro Evropu je likvidace vlivu Ameriky a imperiálních ambicí jak Německa, Anglie, tak Francie a samozřejmě Polska.
Pro obyčejného člověka, který přemýšlí o budoiucnosti a chce skutečně smysluplný živo je nadějí snad jen to, že je nutnost Ruska zajistit si obranu a klid na hranicích.

Putinovec
18. 9. 2023 12:23
Odpovědět  Peter 008

Ono je i dobré pochopit , jak byl de Gaulle odstraněn . Pochopit ten mechanismus . Atentáty to nešlo , politickým nátlakem to nešlo . Tak to bylo provedeno manipulací národa , pomocí užitečných pasáků , odborů .

Pavel z Moravy
18. 9. 2023 11:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Prostě všichni v Evropě zlenivěli jak by řekl Platón, přestali se zajímat nejen o politiku, ale dá se říci, že o vše co tvoří běžný život. Suroviny přece dovezeme i když mužika nemusíme, další jiné produkty z těch chuďoučkých zemí také, vždyť přece ti chuďoučtí nám musí sloužit, my na to máme plné právo. A naše mladé generace se zatím budou moci zabývat různými zvrácenostmi, neb to je přece gró našeho evropského světa, místo aby se duševně zdokonalovali. Takhle ti zdegenerovaní jedinci vybraní globálním pracují v Evropě. Tito tzv. vládci jsou skutečně neuvěřitelně tupí, to je to nejslušnější slovo, které lze vzhledem k nim použít. Kde to ale začalo? Asi tehdy, když starší generace začaly poskakovat kolem svých mláďat, otírat těm mazánkům zadečky i v dospělosti a mluvit neustále o zlatíčkách co nemusí nic dělat, neb jsou vyjímeční. Dnes mnoho z těch výjimečných právě teď řídí tuto Evropu do absolutní záhuby a poroby. Tak co se teď dá dělat s těmi mazánky. Že, by se jim dala pořádná práce, aby po nich bylo něco vidět? Vždyť oni jsou přece určení pro všechny ty neziskovky a kancelářské židličky s projekty kolikrát za týden předělat své pohlaví. Co jiného teď po nich chtít, dělat něco

Pavel z Moravy
18. 9. 2023 11:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

pro stát? Zbláznili jste se staříci? Co je to stát, co je to vlastenectví, by se zeptali. Plná kešeně, luxusní dovolené, drahá auta, jo to my víme, byla by asi odpověď. Takto zde byli vychováni za posledních 30 roků, tak čemu se kujwa ještě divit. V opravdu nádherném filmu Síla muže z jihoafrického prostředí je jedna taková scéna, kdy domorodci obsluhují svoje panstvo u stolu a panička štítivě praví – kdyby tady tak byli a my je přitom nemuseli vidět. Proč to říkám, protože teď nebudou ostatní vidět tebe zdebilizovaná Evropo a ať se to zdá sebekrutější, bude to to jediné správné vzhledem k tomu jak se zde lidé chovají a koho si vyzvedli k moci, aby řídil jejich osudy. Za tupost se platí.

Albi
18. 9. 2023 17:24
Odpovědět  Pavel z Moravy

“Co je to stát, co je to vlastenectví, by se zeptali. Plná kešeně….” – ne, to považují automaticky za samozřejmé, to chce a očekává téměř každý – a proč ne, možné by to následně bylo.
.
Ale za stát (= vlast) považují vládu a vláda se zas považuje za “vlasteneckou”. A to je ukázka “začarovaného kruhu”. Ať jdeš jak rychle chceš, na konci se vždycky octneš zas na začátku. A vystoupit z kruhu nejde, leda sám, ale “hic sunt leones”- sám ani nepřežiješ, natož abys něco dokázal.

Frank1
18. 9. 2023 14:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusove v Africe:
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/

pavek guma
18. 9. 2023 22:07
Ohodnotit příspěvek :
     

zdravim ja to vidim jasne, a tak mizim do jizni ameriky (za par dni me leti letadlo a doufam s celou rodinou ze nebude pozde) za chvili tady v tom nasem Protektorat Böhmen und Mähren nebude nic dobreho jen hladove krysy a smrt a tak vam radim nechte hajzly kde jsou a zmiste taky