politika

Demokracie v podání Bruselu…..jen houšť, a ještě větší kapky

Zpráva o stavu demokracie v Maďarsku je urážkou Maďarska – to včera řekl ve Štrasburgu předseda maďarské vlády Viktor Orbán.
“Maďarsko bude chránit svoje hranice, bude také chránit demokratické hodnoty Europy, a v případe potřeby i před vámi,” zdůraznil maďarský ministerský předseda s poznámkou, že jeho země je připravená na volby  do EP v příštím roce, ve kterých “lidé konečně budou moct rozhodnout o budoucnosti Evropy”.

https://www.hlavnespravy.sk/orban-v-europskom-parlamente-sprava-o-stave-madarska-je-urazkou-pre-madarsko/1517580

Ono celé to pranýřování Maďarska je o tom, že premiér Orbán jim do připraveného scénáře hodil vidle…….Migranti? Ne. Maďarsko zrušilo světovou dohodu o uprchlících.

Již 24. 7. 2018 Maďarsko oznámilo, že odstupuje z jednání o Globálním paktu o bezpečné, řízené a legální migraci a o Globálním paktu o uprchlících.
Maďarská republika nemá zájem stát se smluvní stranou ani jedné z těchto mezinárodních smluv. Důvody, proč maďarská vláda odmítá podepsat obě smlouvy, které byly vypracovány na půdě OSN, přijede vysvětlit maďarský premiér Viktor Orbán na Valné shromáždění OSN 25. 9. 2018. Oficiálním odstoupením Maďarska by měla skončit i snaha Evropské komise podepsat obě migrační smlouvy jménem EU.
K takovému kroku je nutný jednomyslný souhlas všech členských států – proto ten dnešní kvikot nekompetentního hňupa Junckera, že do budoucna hlasování už ne podle klíče “jednomyslný souhlas všech”, ale bude nutné to změnit na většinový souhlas.
Proto si Evropský parlament „v odvetě za zmaření“ snahy učinit EU jako celek smluvní stranou dokumentů označovaných jako Globální kompakt o migraci pozval včera „na koberec“ maďarského premiéra Viktora Obrána. A europoslanci ho „vyslýchali“ kvůli údajnému porušování lidských práv v Maďarsku.

Dnes Evropský parlament zahájil proceduru v souladu s článkem 7 Lisabonské smlouvy kvůli tomu, že Budapešť porušuje hodnoty EU. Je to poprvé, co Evropská unie zahájila tuto proceduru proti členské zemi…..kvůli vážnému ohrožení hodnot Evropské unie

https://zpravy.idnes.cz/madarsko-eu-parlament-pravo-dpv-/zahranicni.aspx?c=A180912_140139_zahranicni_luka

Je na čase, aby tedy už konečně jasně definovali ty hodnoty EU…..rodina to není, děti to nejsou, láska k rodné zemi také ne, patriocismus také ne, právo na život také ne…..takže, co? nechat se zapíchnout jak jehně?, znásilnit? být solidární s kdekým na koho papaláši ukáží? být hostem ve vlastní zemi? obdivovat “filantropy” jako Soros a jemu podobní, kteří záměrně a cíleně financují zánik bílé populace?…..jo, a ještě za všechno příkoří poděkovat.

Pro návrh na potrestání Maďarska hlasovali:
Pavel Telička (ANO)
Dita Charanzová (ANO)
Martina Dlabajová (ANO)
Petr Ježek (zvolen za ANO)
Stanislav Polčák (STAN)
Luděk Niedermayer (TOP 09)
Jiří Pospíšil (TOP 09)
Jaromír Štětina (TOP 09)
Miroslav Poche (ČSSD)

Proti potrestání Maďarska hlasovali:
Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)
Michaela Šojdrová (KDU-ČSL)
Pavel Svoboda (KDU-ČSL)
Jiří Payne (Strana svobodných občanů)
Jaromír Kohlíček (KSČM)
Kateřina Konečná (KSČM)
Jiří Maštálka (KSČM)
Evžen Tošenovský (ODS)
Jan Zahradil (ODS)
Jan Keller (ČSSD)

Máme krásné rčení … Jen houšť, a ještě větší kapky…… a sesype se jim to jak domeček z karet.

 

 

 

 

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
12. 9. 2018 23:44

Visitor Rating: 5 Stars

Administrátor
12. 9. 2018 23:54

Je na čase, aby tedy už konečně jasně definovali ty hodnoty EU…..rodina to není, děti to nejsou, láska k rodné zemi také ne, patriocismus také ne, právo na život také ne…..takže, co? nechat se zapíchnout jak jehně?, znásilnit? být solidární s kdekým na koho papaláši ukáží? být hostem ve vlastní zemi? obdivovat „filantropy“ jako Soros a jemu podobní,

Pro návrh na potrestání Maďarska hlasovali:
Pavel Telička (ANO)
Dita Charanzová (ANO)
Martina Dlabajová (ANO)
Petr Ježek (zvolen za ANO)
Stanislav Polčák (STAN)
Luděk Niedermayer (TOP 09)
Jiří Pospíšil (TOP 09)
Jaromír Štětina (TOP 09)
Miroslav Poche (ČSSD)

Těžko chápat hlasování pro potrestání Maďarska, ale tenhle výčet, tehle soupis odpadu, tomu hlasu napovídá. Zvrácenost,
 

Administrátor
13. 9. 2018 00:51
Odpovědět  Janinna

Předně, díky za mejlíka;) a ohledně "reagovat", jsem nepostřehl. Myslím, že teď už by to mělo chodit a když ne, bude se muset přeregnout. Systém si nebyl jistý spamem a kontrolou. Dnes jsem znovu popohnal google pro indexování webu.

Dědouch
13. 9. 2018 14:41
Odpovědět  Janinna

Ahoj Janino.

Už mě to tu skouslo.cool

Administrátor
13. 9. 2018 16:05
Odpovědět  Dědouch

už patříš do společnosti

Dědouch
13. 9. 2018 19:11
Odpovědět  josh-xy

Tak už jsem dospělmail

Dědouch
14. 9. 2018 09:28

Visitor Rating: 5 Stars