politika

Chceš-li mír, připravuj se na válku

Protože se člověk vyhýbá traumatické skutečnosti, poznání počátku války vždy přichází opožděně.
Do války se obyvatelstvo vtahuje postupně.
Fáze před konfliktem a samotný konflikt se obvykle rozdělují, ačkoli ve skutečnosti se jedná o různé fáze téhož procesu.
Akumulace konfliktního potenciálu ve formě rétoriky je již známkou válečné situace.
Válka to je  záměr někomu ublížit. Způsob provedení tohoto záměru je druhotný.
Nyní je Rusko konfrontováno s fenoménem eskalace konfliktu ze strany USA. Mnozí nechtějí věřit, že je to válka. Chtějí věřit, že to jsou jen děsivá gesta, že všechno se vyřeší, jako falešné těhotenství.
Ale je to chyba – nic se nevyřeší.
Svoje problémy USA můžou řešit pouze silou. S důvěrou a neochvějně americká vládnoucí třída směřuje k ozbrojené fázi světového konfliktu, kde konflikt s Ruskem je jen fragmentem. Ale fragmentem ústředním.

Již prošla etapa posměchu a ironie, zavedení ultimát, nastala fáze dehumanizace protivníka.
Po této fázi začíná diverzní válka, která přeteče do totální války, kde střety armád jsou jen částí celkové války a zdaleka ne vždy hlavní.
Ano, silové kroky dovršují úspěch, ale hlavní věc se děje před tím.
Hlavním úkolem je odříznutí nepřítele od klíčových zdrojů = spojenců, peněz, atraktivního obrazu, surovin, technologií,…..

Jaký to má vztah k další vlně sankcí přijatých americkým kongresem?
Je to blaf nebo realita? Je to válka nebo vyjednávání?
Podívejme se blíže na podmínky, které jsou pro Rusko stanoveny.
Kongres USA schvaluje zákon o šesti bodech:

  1. Zřízení protiruské agentury jako součást národního střediska pro boj s ruskou hrozbou. Roční rozpočet činí 250 milionů dolarů.
  2. Zákaz spolupráce s největšími systémovými ruskými bankami, především se státním podílem. Účastníků, jako je například Alfa Banka, se tyto represe netýkají….kvůli úplné loajalitě vedení těchto bank k Američanům. To znamená, že Američané jasně načrtli své agenty v Rusku.
  3. Zákaz transakcí s ruskými evropskými dluhopisy. Zakazuje se nejen prodej státních dluhopisů v dolarech, ale také v eurech. To znamená útok na všech frontách.
  4. Uznání Ruska sponzorským státem terorismu. Je to pokus přerušit všechny snahy Evropanů, aby se s Američany alespoň trochu dohodli na otázce ulehčení sankcí proti Rusku.
  5. Zákaz transakcí s ruskými federálními dluhopisy v amerických dolarech pro americké investory.
  6. Zahájení propagační kampaně za účelem kompromitace Vladimíra Putina pod obecným názvem “Aktivace hledání aktiv Putina po celém světě”.

To znamená, že Rusko bylo označeno za nepřítele a byla vytvořena agentura pro neustálý boj proti němu. Označili i vůdce svého nepřítele – Vladimíra Putina. Proti němu jde všechen útok. Boj proti Rusku je stálým úkolem všech amerických útvarů, od ministerstva financí až po Pentagon, všech 12 měsíců v roce.
Zde je forma války – sankce. To je úkol nového oddělení.
Každý proces – to jsou cíle, a balíček úkolů k dosažení tohoto cíle. Američané vytvořili strukturu pro řešení několika úkolů pro vedení války s Ruskem, prostřednictvím mechanismu sankcí jako jeden z prostředků války – NATO a média nikdo z procesu nevyřadil.

http://www.iarex.ru/articles/59296.html
https://politikus.ru/articles/110897-putin-tramp-merkel-nikogda-esche-rossiya-ne-byla-takoy-izolirovannoy.html

Zhoršení vztahů mezi Západem a Ruskem rostlo nikoliv kvůli činům Ruska, ale kvůli posílení jeho nezávislosti a potenciálu.
Území Ruska západní stratégové nazvali „Heartland“, pojmenování není náhodné, to je opravdu „srdce světa“.
Nenechat Rusko růst, nenechat ho s nikým spojit a použít k tomu jakékoliv prostředky – to je základní princip Západu, aby si zachoval hegemonii za všech okolností.
Obecně platí, že princip západního světa se nikdy nezměnil:
“Abychom si zachovali hegemonii, je nutné bránit rozvoji všech konkurenčních hráčů”.

Rusko….nejbohatší země světa, na jejímž území se nachází 30 nebo i více procent přírodních zdrojů planety.
Po staletí tato spižírna nenechává v klidu agresivní sousedy, kteří se snaží o světovou nadvládu. Rusko však vždy našlo sílu bránit svou svobodu a nezávislost, a porazilo cizí útočníky, bez ohledu na to, jak početná byla přesila..

V 21. století se nic nezměnilo. Kromě toho se konfrontace stále více zhoršuje v době globalizace, v popředí je boj o ovládnutí přírodních zdrojů.
Spojené státy opět uvalují sankce, zítra mají vstoupit v platnost. Tentokrát zcela rozhodně strategické.
Jako kdyby všech pět kol předchozích bylo čistě pro zahřátí. Američtí analytici, právě ti, kteří hledají miliardy Putina již čtvrtým rokem, si jsou jisti, že tentokrát přijatá opatření poskytnou očekávaný efekt.
V rámci protiruských sankcí orgány USA zmrazily ruský majetek ve své zemi za stovky milionů dolarů. To je uvedeno ve zprávě zástupce ministra financí USA. Náměstek ministra financí se domnívá, že sankce proti Rusku mohou být zpřísněny, pokud Rusko nezanechá “dobrodružství”.
Sankční balíček ukazuje, na co je Washington připraven.
Mezi navrhovaná opatření patří zejména osobní sankce proti “korupčnímu prostředí ruského prezidenta”, zákaz transakcí s ruským veřejným dluhem, sankce vůči investorům v ruském ropném a plynárenském sektoru a rozvoji nových ložisek nerostných surovin.

Zatímco Rusko existuje, i ve svých současných okleštěných hranicích, USA nemohou žít pokojně. Samotná existence Ruska ohrožuje Spojené státy nepřijatelným způsobem.
USA se nestáhnou zpátky – nemají kam ustupovat. Uvědomily si chybu, když v devadesátých letech nezničily Rusko. S krizí globálního kapitalismu jsou teď zahnány do kouta jako potkani. Síly pro ránu ještě mají.

Nastal čas si položit otázku…. je Rusko jedním z center světových mocností, nebo se spokojilo s rolí „surovinového přívěsku“? Je schopno chránit své zdroje, bránit svobodu a nezávislost, má právo nakládat se svým majetkem v národním zájmu?
Osud Ruska je být velkým nebo neexistovat vůbec.
Aby mohlo bránit své právo na existenci a postavení jedné z vedoucích mocností, musí být země silná ve všech ohledech – v politice, ekonomice, armádě. Všechny součásti jsou úzce propojeny.
Putin zemi řídí velice dobře, a úspěšně vytlačuje Američany z asijského prostoru
– dohoda o Kaspickém moři, byla velká čára přes plány jestřábů.
– v září se uskuteční v Moskvě bezpečnostní konference o mírovém uspořádání v Afgánistánu s účastí Tálibánu.
– manévry „Východ-2018“ budou bezprecedentní ve svém měřítku, a zúčastní se jich vojáci Číny a Mongolska, sdělil ruský ministr obrany armádní generál Sergej Šojgu:

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/rusko-usporada-spolu-s-cinou-manevry-bezprecedentniho-rozsahu/

„Těžko v učení, lehko v boji“ – Suvorov
Rusko po několika letech své “diplomatické izolace” se stalo jedním z center multipolárního světa a nyní s ním hledají možnost jednat všichni důležití mezinárodní hráči.
Bez Ruska, dnešní svět nevyřeší problémy Evropy se Sýrií a uprchlíky, problémy Ameriky s bezpečností Izraele, problémy Číny a Íránu s Amerikou. Proto se Trump, Makron, Merkelová a Xi Jinping spojují s Putinem, zvou ruského vůdce k sobě, nebo přijíždějí do Ruska.
Pokud se tomu říká diplomatická izolace, pak je to nejzábavnější izolace v dějinách mezinárodních vztahů.

 

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Anonymní jméno komentáře
22. 8. 2018 01:40

Visitor Rating: 5 Stars

Administrátor
22. 8. 2018 09:45

Visitor Rating: 5 Stars

Administrátor
22. 8. 2018 10:07

Ahojky Janinno., pěkně jsi to napsala, dobře se to čte, však jsem to také hvězdně ohodnotil;)

Jsi dobrá. fakt.

Americký prezident Donald Trump je ochoten zrušit sankce uvalené proti Moskvě za podmínky, že Rusko bude spolupracovat se Spojenými státy. Prohlásil to v exkluzivním rozhovoru pro agenturu Reuters.

Podle slov amerického prezidenta by měla Moskva učinit kroky vedoucí ke spolupráci s Washingtonem v Sýrii a na Ukrajině.

USA pod různými záminkami zavedly velké množství sankcí proti Rusku. Část těchto opatření se zavádí na pokyn prezidenta a ten má pak právo je odvolat. Druhá část však byla zavedena v souladu se zákonem „O odporu protivníkům Ameriky prostřednictvím sankcí”, který schválil Kongres, a tato část tak nemůže být zrušena bez souhlasu zákonodárného orgánu.

Nedávno MZV USA vyhlásilo další sankce proti Moskvě kvůli tomu, že Rusko prý použilo chemickou zbraň v anglickém městě Salisbury. Omezení se budou skládat ze dvou balíčků. Kromě toho byl Kongresu předložen návrh zákona s celým souborem protiruských opatření včetně sankcí proti novému ruskému státnímu dluhu a státním bankám.

Podle slov Dmitrije Peskova poškozují podobná omezení bezesporu celý mezinárodní obchod.

Mluvčí ruského prezidenta přitom varoval, aby se nepředbíhalo, pokud jde o reakci Kremlu.

„Budeme dělat to, co vlastně vždy dělá prezident Ruské federace — dělá vše, co nejlépe odpovídá zájmům naší země,” podotkl.

Spojení nových amerických sankcí s incidentem v Salisbury označili v Kremlu za nezákonné za nepřijatelné a na Ministerstvu zahraničních věcí RF dokonce za vykonstruované.
Reakce Mosky

Rusko jako žádná jiná země na světě přináší vklad do urovnání situace v Sýrii, řekl tiskový mluvčí prezidenta RF Dmitrij Peskov v rámci komentáře k vystoupení amerického prezidenta Donalda Trumpa.

„Co se týče syrských záležitostí, tak žádná jiná země na světě nepřináší takový vklad jako RF do politicko-diplomatického urovnání situace v Sýrii, normalizace života a vytvoření podmínek k aktivnímu návratu uprchlíků. Tady je třeba skutečně chápat, o co jde,” řekl Peskov v rámci komentáře k Trumpovým slovům o ochotě zrušit sankce proti Moskvě, jestliže Rusko podnikne kroky ke spolupráci s USA v takových otázkách, jako je Sýrie a Ukrajina.

Administrátor
22. 8. 2018 22:54

Ahojky Janinno…Tedy včera jsi byla opravdu večernice. Normálně jsem odpadl, asi když jsi hledala pictures k článku, tak jsem ti stačil dát hodnocení, ale že ti to trošku trvalo, myslel jsem, že ty jsi odešla dříve, ale ne, ty stačíš dát dobrou;)

Administrátor
22. 8. 2018 23:19
Odpovědět  josh-xy

Tak to ti fak věřím, dáváš důkazy. Já také jsem takový ponocný, i když teď vetšinou padnu, když už nemůžu, ale to se tak za 15 – 20minut probudím a jsem jak znovuzrozený a musím se přemlouvat. Dříve jsem používal sluchátka a hudbu a ta mě ukolbala, uspala a zase probudila a zase uspala…spaní, nespaní a až k ránu padnu do kóma;). Někdy do noci bolej záda po zlomené pohmožděném obratlu a to nepřidá. Manželka je opak, ale ta si toho všeho moc zodpovědně nabere.

Administrátor
22. 8. 2018 23:36
Odpovědět  Janinna

Všiml jsem se;)…Asi je tu nějaký anonym s tím druhým hodnocením;) Co ten Dědouch?

Administrátor
22. 8. 2018 23:56
Odpovědět  Janinna

broken heart

Na Dědoucha mám email. Zítra mu tedy možná napíši. Dobrou, když odpadnu;) Jakože dnes,…