politika

Černí jezdci

Zítra se uskuteční setkání Putina s Merkelovou. Témata jsou nastíněna – Ukrajina, Sýrie, Nord Stream.

https://ria.ru/politics/20180817/1526738488.html

Chtěla bych připomenout, co tomuto setkání přecházelo.
“Evropa se začíná podobat Tolkienově Středozemi, na kterou přicházejí síly tmy. Nad Evropskou unií začali kroužit “černí jezdci” – vyslanci zla Kremlu”.
Takto o bezkonkurenční ruské diplomacii píše polská Gazeta Finansowa:

https://www.gazetafinansowa.pl/wydarzenia/swiat/item/1230-czarni-jezdzcy-kremla

Hmm, metafora?…. ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov a náčelník generálního štábu ruských ozbrojených sil Valerij Gerasimov navštívili Německo a Francii.

Vyvstává otázka, za jakým účelem?
Hlavně je velice zajímavé, že přítomnost Valerije Gerasimova v EU je vlastně nelegální, protože v Evropě je persona non grata.
Tito poslové Kremlu, “černí jezdci“ navštívili Izrael, Německo a Francii. 
Tento tandem je neobvyklý, protože ministr zahraničních věcí zřídka doprovází takového vysoce postaveného vojenského důstojníka během diplomatických misí.
Gerasimov je na Západě považován za otce “doktríny hybridní agrese“.
Přítomnost takové osoby v jednání s kancléřkou Merklovou, premiérem Izraele a francouzským prezidentem – jedná se o velmi významný fakt, zvláště když si uvědomíme, že Gerasimov je na jednom z prvních míst v seznamu ruských představitelů, kterým byl odepřen vstup do Evropy, za jeho „profesionální služby“ zejména v roce 2014.
Nebudeme však naivně věřit tomu, že role generála byla pouze vyvíjet tlak na Merkelovou nebo Macrona, nebo je snad začít vydírat. Jeho úkol v těchto misích byl specifičtější a jeho účast v nich nevěstí nic dobrého
pro západní agresory, kteří se podíleli na rozvratu Sýrie.

Vřelé přivítání, které se dostává osobě, která byla odsouzena za „masakry“, které se uskutečnily v rámci jeho strategie nebo pod jeho velením, rozpálilo rusofoby do běla. Jejich rozhořčení bylo posíleno skutečností, že kancléřka Merkelová, která se dozvěděla o příjezdu „jezdců z Kremlu“, přerušila dovolenou, aby se setkala
s očividně dlouho očekávanými hosty.
Německá opozice požadovala, aby se zveřejnily detaily berlínského setkání.
Berlín se omezil na velmi stručnou zprávu.
Podle Deutsche Welle se mluvčí vlády Ulrike Demmerová zmínila pouze o tom, že na schůzce zazněla Sýrie
a Ukrajina, ale odmítla mluvit o podrobnostech a odkázala na důvěrnou povahu rozhovorů.
Takže, zřejmě „černí jezdci“ použili svoji oblíbenou vyjednávací strategii…..lepší nabídka už nepřijde.

Jednoduše řečeno, Lavrov nabídl Němcům pomoc při návratu syrských uprchlíků a ekonomických migrantů
do vlasti. A evidentně Moskva vidí Berlín jako sponzora tohoto procesu, a kromě toho čeká, finanční účast Berlína na rekonstrukci zničeného syrské státu.

Óoo… taková hanebnost…. konec konců, vždyť to ruská vojenská pomoc Assadovi hrála klíčovou roli
při vzniku migrační vlny, která smetla Evropu, to ruská letadla a dělostřelectvo přeci zničily Sýrii, a nyní Moskva, která vytvořila chaos, žádá Evropany dávat peníze na obnovu tomu, který měl už dávno „jít“ a jehož zemi proměnila v trosky.:))

Nelogicky to všechno vypadá jen na první pohled.
Merkel, která jednostranně rozhodla, že Berlín otevře své dveře pro uprchlíky, je odpovědná za vyprovokování evropské migrační krize, která se změnila v krizi celé EU a zhoršení politické situace v Německu.
Evropa se stále nemůže vzpamatovat ze šoku. Německá vládní koalice praská ve švech kvůli konfliktům na tomto poli a kancléřka sama ztrácí podporu voličů.
Kdo by nechtěl zvrátit proces a poslat nechtěné hosty domů?
To je jen jeden z důvodů, proč se Němci budou zajímat o ruský návrh.
Druhým je berlínský závazek vůči Izraeli.
Současně plyn zůstává klíčovým faktorem rusko-německé interakce, nejen Nord Stream …. autoritativní národní zájem, Berlín potřebuje stabilní zvýšení objemu dodávek této suroviny.
Jak to souvisí se Sýrií? Přímo.

  • za prvé, Damašek bude v pozici vývozce plynu, takže účast na obnově syrské těžby a dopravní infrastruktury dá Němcům příležitost získat přístup k polím.
  • za druhé, mírová Sýrie se může stát dopravním uzlem, kterým se (samozřejmě pod kontrolou Moskvy) dostane plyn z Perského zálivu.
  • za třetí, přišel čas na zahájení vývoje plynových polí na izraelském šelfu. Bezpečnost izraelských hranic umožní využití těchto obrovských zásob plynu a zaslat suroviny do Evropy. Je také známo, že Rusko má zájem o syrské i izraelské zásoby. Energetická unie Rusů a Němců tak může sloužit
    k upevnění plynového monopolu v Evropě a stát se globálním partnerstvím.

Moskvě se podařilo úspěšně stisknout i francouzský pedál.
21. července přistálo ruské vojenské dopravní letadlo na jedné z francouzských základen a vzalo na palubu
50 tun humanitárního nákladu určeného pro Sýrii.
Ale proč spolupráce, sledující ušlechtilý cíl, vyvolala pobouření? Vždyť jak uvádí v Elysejském paláci, podpora byla určena pro civilní obyvatelstvo regionů, které jsou pod kontrolou opoziční antiasadovské opozice a její distribuci  monitorují mírové síly OSN.
Bohužel, Paříž mlčela o některých detailech a pravděpodobně úmyslně zkreslila fakta. Letadlo přeletělo na ruskou základnu v Sýrii, takže náklad se dostal do organizací řízených Damaškem. Primárně pomoc obdrželi obyvatelé východní Guty, tedy území, které bylo do nedávné doby aktivně bombardováno ruskými letadly.
Tím, že Francie souhlasila s takovou spoluprací, pomohla Kremlu k dalšímu politickému vítězství.
Ukázalo se, že Rusko spolupracuje se zemí, jejíž představitelé již sedm let nazývají Assada zločincem a žádají jeho rezignaci.

Všechno jde tak jak má, krok za krokem, bez velikášských gest a nebezpečných manévrů.
Řekla bych, že Rusko úspěšně uplatňuje strategii № 19 ze starověkého čínského traktátu o 36-ti strategiích.
To, co dělá Rusko, je nazýváno “nepozorovaně vytahovat dřevo z pod kotle druhého”.:))

 

 

 

sdílet na

11 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
17. 8. 2018 20:59

Visitor Rating: 5 Stars

Administrátor
17. 8. 2018 21:02

Ahojky. Napsala jsi to tam, kde se píše požadavek na hodnocení, které může být jakekoli. Pod jedním z posledních příspěvků jsem to udělal, tak jukni.
Ale jink, pěkný ten jezdec – působí to na hltavý článek. Prostě profesionalita. Nesmí tě nikdo přetáhnout;)

P.S. To hodnocení jsem upravil u předešlého článku.

Administrátor
17. 8. 2018 21:51
Odpovědět  Janinna

Ten úvodní obrázek, je hezčí, pěkně působí, pěkně temný;) Ty máš sedmimílevé pokrokové boty. To je vidět denně. Jsi pilná, učenlivá, velice trpělivá, opravdu smekám. Vím o čem mluvím díky mé profesní práci, kterou jsem vykonával.laugh Prostě, musíš,…zdolávat. Se mi to líbí.
Ani jsem ti napsal, psal jsem smrťákovi, že jsem objevil, že tuto doménu si někdo v r.2009, registroval, že s ní měl záměry a pak jí prodal za cca 800,- bez toho, aby ji rozeběhnul. Líbila se mu i pro to, že je dobře ve vyhledávačích lovená, což je pravda, těch pokeců je dost,…o autech, miminách,…blabla.
Tak už jsem tam to hodnocení přidal;)

Administrátor
17. 8. 2018 22:20
Odpovědět  Janinna

S tou doménou jsi to dobře napsala Pokec je dobře zapamatovatelný, je to krátký a výstižný. K té doméně, je to ok. Jak jsem psal, on si ji zaregistroval, měl s ní nějaké plány, jak jsem psal, ale vykašlal se na ně, tak ji prodal na webtrhu. Někdo ji koupil, ale tak nic neudělal, a jednoduše ji už nezaplatil a ona se stane poté volnou. Ono je hodně těch, co bezhlavě registrovali doméné, které pak, když se povedlo prodali i za statisíce. Není problém že jich má někdo stovky. Teď už ji nikdo nemůže si zaregistrovat. I když se nezaplatí, tak jsou výzvy aještě se drží asi půl roky, …protože se mohlo stát cokoli, tak, aby o ni majitel nepřišel, byla by to tragedie.  Jdu kouknou ma ty hvězdy.

Administrátor
17. 8. 2018 22:52
Odpovědět  josh-xy

1 vote/hlas = 5 hvězd. Musíš tam dát také číslo (1-5 je to tam nadepsané) to je proto, aby měl z čeho vypočítávat hodnocení

Administrátor
17. 8. 2018 23:06
Odpovědět  Janinna

Kouknu…k tomu hodnocení. Asi jak jsem dal hodnocení, tak nějak i když to smažu si pamatuje, že už jsem ho asi dával..nevím. Kouknu tedy i na ten archiv. Do archivu by se to mělo dávat průběžně samo.

 

Je tam, já ho tam mám. Ono stačí, když klikneš v tom kalendáři na 16.
Ještě k hvězdám,..zdá se mi tam pravděpodobnost, že to nechce pustit. U hodnocení je nějaké ID a to bude ta brzda, že už bylo hodnoceno. Budu muset kouknout, ale bude to tak nějak.
K těm Angeles jsem dal hodnocení a ok.

Administrátor
17. 8. 2018 23:31
Odpovědět  Janinna

Dobrou