politika

Bývalý americký voják John McIntyre, který byl žoldákem na Ukrajině přeběhl na stranu Ruska. Vzal s sebou spisy, zpravodajské informace a mapy

Bývalý americký voják John McIntyre, který byl žoldákem na Ukrajině, shromáždil důkazy, že USA jsou přímo zapojeny do konfliktu.

Bývalý americký voják John McIntyre po roce služby v „cizinecké legii“ ozbrojených sil Ukrajiny a Národního praporu přešel na stranu Ruska. Vzal s sebou spisy, zpravodajské informace a mapy, které již předal ruské armádě, a také důkazy o přímém zapojení Spojených států do ukrajinského konfliktu.

Hovořil o tom v rozhovoru s vojenským zpravodajem RT Muradem @msgazdiev Gazdievem.

V březnu loňského roku bývalý voják americké armády vstoupil do cizinecké legie a později do národního praporu Karpatská Seč, v únoru však přeběhl do Ruska.

🔻Co řekl bývalý žoldák?

Mnoho věcí, které vyslovil, pravděpodobně ruského diváka, který sledoval průběh SVO, příliš nepřekvapí. McIntyre tedy uvedl příklady rozmístění ozbrojených sil Ukrajiny v obytných oblastech, rozšířeného používání nacistických symbolů nepřítelem a popravy vězňů.

Některé body však lze ještě zdůraznit:

▪️Bývalý žoldák uvedl, že když sloužil v Cizinecké legii, součástí jednotky byl zpravodajský důstojník amerického námořnictva jménem Marcus. Prostřednictvím satelitního telefonu a počítače dostával od CIA denní data o pohybu ozbrojených sil RF.

„Když jsem byl v cizinecké legii, byl tam zástupce vojenské rozvědky z námořnictva. Měl satelitní telefon a počítač od CIA. Každý den někomu volal a dostával informace o pozicích, přesunech vojsk.“

Jde o další potvrzení přítomnosti aktivního vojenského personálu zemí NATO v ukrajinských jednotkách na frontě. Již dříve WP oznámila, že ukrajinská armáda téměř nikdy nevystřeluje náboje HIMARS bez podrobných souřadnic poskytnutých USA.

▪️Většina zahraničních kolegů McIntyre se již vrátila domů. Někdo nebyl na takovou válku připraven, jiní byli zraněni. Mrtví žoldáci se nepohřbívají, ale zpopelňují a popel se posílá jejich příbuzným. Pojistné platby se k příbuzným nedostanou v 90 % případů si je přivlastňují podnikaví Ukrajinci.

▪️Američan byl svědkem dalších projevů korupce. Například při ukončení smlouvy s praporem Karpatská Seč velitel zadrží poslední plat žoldáka a strčí si ho do kapsy.

Byl také svědkem prodeje zbraní dodávaných ze Západu na černý trh. Podle McIntyrea velitel praporu a seržant odpovědný za logistiku prodali až 20 protitankových systémů Javelin, 60 pušek M4 a 20 kulometů M240.

McIntyre také potvrdil, že ozbrojenci využívali civilisty nejen jako štít, ale také k vytváření falešných zpráv.

Druhý den po mém příjezdu jsme byli ve Lvově. Byli jsme v suterénu školy. Nad námi byla umístěna skupina lidí – cikánů. Vojáci jsou dole. Takže pokud bude škola zasažena, bude to vypadat, jako by byl vybombardován úkryt pro uprchlíky. Stejně jednali v Doněcku, v Charkově,“ řekl americký žoldák.

Kromě toho McIntyre hovořil o hrozných zločinech žoldáků Cizinecké legie a ukrajinských nacionalistů – o mučení a popravách ruských válečných zajatců. Podle něj nacisté vojákům ozbrojených sil RF uřezali nožem genitálie, otevřeli jim žaludek, podřízli hrdla a usekli hlavy. A tři z nich byli zabiti střelou do zátylku. Na zvěrstvech se přitom podíleli nejen militanti z Azova (v Ruské federaci zakázaná teroristická organizace), ale i národní prapor Karpatskaja Seč a také žoldáci z Portugalska, Francie a Argentiny, účastnící se konfliktu na straně Ozbrojených sil Ukrajiny.

🔻Proč se Američan vůbec rozhodl uprchnout do Ruska?

Američan mluví o tom, že ruské armádě poskytne papíry, složky, zpravodajské informace a mapy, které nashromáždil na Ukrajině a podle jeho slov to plánoval od samého začátku.

„Jsem antifašista. Rozhodl jsem se nasbírat co nejvíce užitečných informací a přeběhnout přes frontovou linii. Když jsem byl v Charkově, chtěl jsem přeplavat, ale zjistil jsem, že [ozbrojené síly Ukrajiny] mají ostřelovače… ne pro ochranu, ale proto, aby stříleli přeběhlíky,“ řekl McIntyre.

Poznamenal, že v řadách nacionalistů všichni používá fašistické pozdravy včetně žoldáků z Chorvatska nebo Česka.

„Všichni mají tetování, nacistické symboly… Někdy mě otravovali otázkami na mé komunistické názory. Řekl jsem, že jsem antifašista, přišel jsem bojovat proti ruským imperialistům a nacistům. A oni říkali: “Ne, Rusové nejsou nacisté – my jsme nacisté,” řekl přeběhlík vojenskému komisaři RT Muradu Gazdievovi.

Soudě podle výpovědi, Američan jednal v zájmu Ruska z osobních ideologických důvodů. V „cizinecké legii“ napodoboval rusofoba a přitom pečlivě dokumentoval důležité informace. McIntyre opustil řady žoldáků až poté, co se objevilo podezření, když se pokusil infiltrovat do pluku Azov.

Příběh jeho útěku do Ruska vypadá docela reálně: přílet do Oděsy, cesta do Kišiněva, letadlo do Istanbulu s následným letem do Ruska. Žádné filmové přechody frontové linie při nočním úprku.

Ať je to jakkoli, ukázalo se, že ruské speciální služby mají k dispozici opravdu důležité informace:  desítky fotografií a videí z nepřátelského tábora, umístění vojenských objektů, jména zahraničních žoldáků a jejich kurátorů. Pouze malá část těchto informací byla zveřejněna při rozhovoru.

Není možné si nevšimnout dobrého mediálního pokrytí příběhu: zápletka je jasnou ukázkou toho, že Rusko skutečně může mít agenty uvnitř žoldnéřských formací na Ukrajině.

A pro některé „vojáky štěstěny“ rozčarované kyjevským režimem se video může stát návodem k akci.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/41voZPD
https://t.me/s/rybar

sdílet na

39 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sizok
28. 2. 2023 22:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Bohužel to může být i naopak.

Frank
1. 3. 2023 07:51
Odpovědět  sizok

Kolaborantů je v ruském velení stále dost. Proto to tak Rusům trvá.

Pavel z Moravy
1. 3. 2023 10:01
Odpovědět  Frank

My to nevíme, my jsme nestudovali základy opotřebovávací války. Co když v brzké době celá tato Evropa spadne do úplných sraček? A bude vymalováno. Vždyť toto přece dělají i konkurenti v obchodě, navzájem se likvidují.

Albi
1. 3. 2023 11:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

Přesně tak.
A nejen že jsme nestudovali základy opotřebovací války, ale ani řízení státu, diplomacii, nové taktiky bojů a tisíce jiných potřebných znalostí, na které má vedení každého státu – velmoce tím spíš – celé armády odborníků i pseudoodborníků.
A záleží na schopnosti státu, jaké odborníky si vybere.
Často je to katastrofa nejen ve vojenské oblasti – viz naše fialová (možná lépe řečeno duhová) vláda.

Pavel K
1. 3. 2023 12:42
Odpovědět  Albi

Jak jsem včera psal, že to vypadá na brzký ENDE. Zelenina stahuje bojovníky, že prý za každou cenu tam nesmí zemřít a chce je ušetřit. A amíci prý měli prohlásit mise splněna Houstone. COŽE?!! Tak uvidíme do pár dní. Jen aby měl ještě Rajchl nějakou motivaci. Hra skončila, zapomeňte. 🤣🤣

Markýza
1. 3. 2023 14:51
Odpovědět  Pavel K

Drulák dneska na PL taky říkal, že mise splněna – prý že šlo především o to, oddělit Evropu a Rusko. Má zřejmě věrohodné kanály, jako každý – i bývalý – diplomat, já bych tomu věřila. A jen doufám, že z těch niteček, co zůstaly, a co Amíci považují za bezpředmětné, pomalu a nenápadně zase upleteme lano.

Pavel K
1. 3. 2023 16:23
Odpovědět  Markýza

Já to zaznamenal ráno a světe div se asi na Seznamu a tady se ukázala teorie p. Vylíčila z PP, že je dobré zajít na nepřátelský web a přečíst si co nepřítel kuje. No a asi omylem to tam někdo vypustil ale jen takový štěk a že prý Zelenina lidumil se stáhne od toho Bachmudu, že nechce zbytečně marnit životy svých lidí. Já tomu ani nechtěl věřit co čtu. I jsem se tomu pousmál co je to za fór, že až to uvidí pětikolka, tak jí mikne.🤣🤣🤣

Markýza
1. 3. 2023 19:56
Odpovědět  Pavel K

No páni……….já tam nechodím, chci si šetřit nervy, ale to jste mě dostal. Seznam, najdu tam, co neznám.

Boomer
1. 3. 2023 20:10
Odpovědět  Markýza

..to bude asi tím, že dnes naše sdělovací prostředky už připouštějí, že u Bachmutu se nějak moc daří těm, kterým se ještě včera prý nedařilo.. podívejte! jdu na Sever.. a už jdu na Jih!

Pavel K
1. 3. 2023 20:35
Odpovědět  Markýza

Já to jen přelítnu, šup, šup a pryč. Když tam vidím ty pyskaté a kozaté krávy, jak se předhání v tom, která jich tam měla více, tak je mi šoufl. A ještě za naše daně.

Albi
1. 3. 2023 19:30
Odpovědět  Markýza

Přesněji Německo a Rusko.
Takoví Češi a Slováci se zeměmi už totálně rozkadenými a zniičenými – komu by na nich záleželo . Pro ty je připraveno: Ora et labora – Modli se a pracuj (a buď rád, že tě ještě chvíli necháme žít a sloužit. Pak můžeš jít k čertu.

Markýza
1. 3. 2023 19:58
Odpovědět  Albi

A podle posledních událostí s tankem a pugétama se to moc nelíbí ani Německu. Amíci ovšem nemají jednu podstatnou vlastnost – nevidí za a pod. Aby se časem ještě nedivili, co se stalo s jejich……misí (to je taky slovo, co)

Albi
1. 3. 2023 19:11
Odpovědět  Pavel K

Četla jsem to – to je příkladná péče, ale pravděpodobně jen kvůli “půjčeným žoldákům”. Vojáky své armády necha bez skrupulí zavraždit. Páníček si to přál, mopslík poslechl.

Markýza
1. 3. 2023 19:59
Odpovědět  Albi

To je klidně možné.

Pavel K
1. 3. 2023 20:38
Odpovědět  Albi

Tak je pravda, že to tam napsáno nebylo, tedy zda jde o žoldáky nebo Uká.

Frank
1. 3. 2023 11:42
Odpovědět  Pavel z Moravy

My to nevíme, ale jsou lidé, kteří informace mají a vědí. Třeba Pjakin.

José
1. 3. 2023 12:42
Odpovědět  Frank

Což o to, kdyby Rusko obsadilo celou Ukrajinu, jako že by to určitě zvládlo, ale celou dobu by se potýkali s partyzánskými akcemi. Takhle je lepší semílat pravidelnou armádu, nacistické prapory i západní žoldáky v nějakém tom mlýnku na maso a až padne Bachmut, čili Artěmovsk, vznikne jinde zase další. Vzpomeňte si na taktiku Angličanů za Stoleté války ve Francii. Byli schopni s poměrně malou armádou zničit výkvět francouzského rytířstva a proč? Byli schopni vytvořit mlýnek na maso…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
1. 3. 2023 12:57
Odpovědět  Frank

V samotném ruském štábu 90%, tvrdí na posledním vidku Pjakin. Abych se přiznal, nechce se mi tomu věřit, jenže na druhou stranu, jeho analýza, proč tomu je, sedí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
1. 3. 2023 11:11
Odpovědět  sizok

To mě taky napadlo. Ovšem Rusové budou mít své zkušenosti a za
1) jistě nejsou tak naivní, aby nějaké pohádce hned uvěřili
a za 2) i oni mohou mít své informátory u protivníků.

Markýza
1. 3. 2023 14:48
Odpovědět  sizok

To bude určitě. Tak i naopak.

MRX
1. 3. 2023 00:31
Ohodnotit příspěvek :
     

To je krasne ;)))
Trapper z MASHe zbehnul akorat na vyroci 40 let od MASHe. Pobavilo 😉

https://edition.cnn.com/2023/02/28/entertainment/mash-finale/index.html

Pavel
1. 3. 2023 03:48
Odpovědět  MRX

Janinna dela dulezitou praci.
Ted porcovani medveda zacalo uz se vznikem Ruska.
Putin nevi neco novyho.
Paradoxne to bylo pro medveda udesne dulezity a zacal bejt valkama “otuzilej” a nemohl si dovolit vyhnivat z bezpeci jako usak a eurak.
Ted se mu to zase vyplaci i s urokama.
Co je nezabije to je posili, jak se rika.
Ukrove jsou nejlepsi armada na svete a rusove jeste lepsi..
Podivejte se na vec ,takhle.
Hitler zacal s vyrobou atomovych bomb ,usak pokracoval a pouzil je !!! Tedy fasismus ve sluzbe imperialismu se jen prestehoval jinam.
A zacal se dal sirit na celej svet ..Neni treba zadnych jinych dukazu ..
/Dnes nam patri Nemecko..Amerika je zpet /.
A po kazdy valce musi predstirat neco demokraticky jinyho..
Problem je Kanibalismus imperialistu..
Ziskuchtiva chamtivost je nastroj rozvratu..
Armada se jim rozpada korupci,rozsirenim vsude na svete lzou si navzajem, hledaji slabsi narody k napadeni v celym svete , prohravaji i s nima s jejich rostouci neschopnosti /totalni zavislost systemu na zisku ,zdolarizovani cele spolecnosti , totalne nici stat/.
Pak se aspon vrhaji pro dalsi zisky na sve populace.
Nemuzou prestat, vse je podrizeno zisku

Pavel
1. 3. 2023 04:06
Odpovědět  Pavel

Paradoxne zase na zachranu zisku ,ted uz vydavaji obrovske triliony na agresi na celej svet /pritel, nepritel /,tady je ten kanibalismus , poziraji , obetuji a musi stale vice sve zisky, aby se nejak udrzeli nad hladinou baziny..
A nemuzou jinak , neni cesta ven, ze slepy ulicky a biti , ktere dostavaji z celeho sveta.
Pouzivaji posledni zbrane , to je slepa nenavist, agrese a vydirani terorem na vsecko kolem i samozrejme na svoji populaci..
Musi sirit nenavist od let povalecnych a zvlaste 80.tych , krmenou taky sorosovym dolarem..
Doufaji se zachranit miliardami dolaru bez konce napr. ukrum a to se neda zastavit a tim si proti sve vuli drasticky snizuji , nici zisky,podrazeji sipevnou pudu pod nohama,
/ale zisk je prave a zaroven motiv vseho co pachaji a co je totalne ovlada ,
na cem jsou absolutne zavisli a ta zavislost /Faust/, se ted msti a nici je nejvic a zapricinuje jejich astronomicky dluhy , ktery astronomicky rostou proti jejich vuli , ale nemuzou si pomoc, /. Zisky ale predevsim imperialisticka chamtivost ,zapricinily…
Ze.
Uz nejsou schopni jednat a myslet normalne ,pripravili je uz davno navic o rozum..

Pavel z Moravy
1. 3. 2023 10:04
Odpovědět  Pavel

Myslím jmenovče, že již brzy budou na dně a to bude ta nejlepší zpráva.

Pavel
1. 3. 2023 15:01
Odpovědět  Pavel z Moravy

Do Ameriky prijizdeli jako nabozensky fanatici a kazdej fanatik je krutej a nenavistnej a to ostatni az potom.
Casto z nedostatku vice lutheranismu a kalvinismu, nez praktickych veci/ byli mezi sebou kanibalove..
Jejich slavny zakladajici otcove ,se dopustili ,pubertalni vytrznosti , /dneska to maji za nejvyznamnejsi revolucni skutek/,hodili par balicku caje z lodi do more prevleceny za indiany aby to na ne svedli.
Uz tenkrat nebyli schopny neceho opravdovyho a nevinny indiani meli to za ne schytat.
Jako malej darebak ,kdyz chycenej krici, ja to nebyl..
Se to neda nazvat revoluce ani to nebyla jejich , vybojovali to za ne francouzsky penize, generalove a armady a voni si to jen prisvojili..
Bankeri Francie s imbecilnim kralem ,chteli zisky ,porazkou britu v A. poskodit brity a z obojiho vydrancovana Francie zkrachovala do skutecny revoluce..
Revolucni a osvobozujici Otrokari #$%&^$$$ to tady jeste nebylo ,to je opravdu neco bizarniho a zabavne groteskniho a mysli to dodnes vazne, co si prisvojili a nzvali revoluci…..c
Konstituci si otrokari sepsali pro sebe pro vladu burzoasie , kde nekdo

Pavel
1. 3. 2023 15:16
Odpovědět  Pavel

Dalsi spatnej vtip jsou ty jasajici obdivny vykriky akademiku a demokratu /to je jejich skutecne poslani, pomahat bohacum/ ,na celym svete , na jejich “demokratickou” konstituci..
Kdyz pisti vo tech novych revolucnich myslenkovych proudech, ty usacky revoluce..
Dalsi ubohej a snazivej vtip.
Ale nemuzou si pomoc a zaprit se..
Vytvorenou burzoasnima /otrokarskejma/bohacema ,vyhradne pro svoje zamery a vyhody.
Samozrejme zadnej banker ani vlada z Francie,zadnej bohac, by na opravdovou revoluci a na osvobozeni obyc lidi , na jejich opravdovy osvobozeni , nedal ani vindru. Naopak poslal by na ne aspon vyhlazovaci trestnou vypravu..
Kdyz se obyc lidi dozadujou svych prav dle ty Konstituce, tak ji kdykoliv nedodrzi porusi ,tvrdym prosazovanim jejich zajmu , proto si prece upevnuji svoji moc. Do tyranie..

Pavel
1. 3. 2023 15:48
Odpovědět  Pavel z Moravy

Prvni co me napadlo, ze uz byli v tech krizich nejmin nekolikrat a vzdycky se nejak vzkrisili /ze dna/ z nich a zase vzpamatovali, maji tuhle vlastnost /to je dobre vedet,ale taky diky dobrote a neagresivite ostatnich narodu/, ale potom sem hledal v pameti a zadnou tu zkazonosnou krizi sem neobjevil, tak zatim nevim…
Nosim v hlave jak se projevuji ,prozrazuji ,ze jim tece do bot ,jaky prostredky posledni zachrany pouzivaji ,panikari,skodi si sami sobe porad vic..
/Utok na potrubi/.
A jejich chovani uz se da nazvat jako ciry Zoufalstvi.
/Napr.hele, Putine nechces 25% Ukrajiny?
Aby sme te meli z krku/.
Dale zalezitost systemu demokracie a uplne typicky sadomasochisticky chovani , kdy tim je nejvic popularni a nejdulezitejsi pro bohace a jejich moc.
/A vyskyt jejich preochotnych posluhu/..
Kdysi sem jim radil, aby si koupili Putina , slibili mu celej svet za odmenu ,ze jim polozi celej svet k noham..
Vsecko se toci kolem nej. Nikdo nevi proc , neni ani trochu hysterickej ,je tak rusky , vazne , tezkopadnej ,porad nudne odhaluje nejaky nepravosti,vysvetluje s pouzitim moc

Pavel
1. 3. 2023 16:04
Odpovědět  Pavel

..velky davky rozumu vysvetluje , bez odlehceni , kdyz zivot je daleko vic, nez ten ponurej pragmatickej protestantismus ,kterej znamena jen poucovani a represivni vychovu, ktera deformuje a toci se jen za ucelem vysvetlovat,napr. husovsky poucovat , co vrchnost dela spatne..
/Dela spatne a porad , vod toho je vrchnost a nic lepsiho neni , nemame a mit nebudeme, zrejme to neni ani mozny ani v nasich lidskych silach /..
My poddany ale umime mit a mame taky svuj zivot a zabavu a legraci ,jako soucast naseho ziti a umime a vzdycky jsme si umeli vytvorit nas nezavislej zivot oddelenej od nich..
V dusledku se chovani Putina a Ruska zatim vyznacuje velkou posedlosti a neschopnosti se od zapadni vrchnosti odpoutat , neni to nejlehci to je pravda a neco uz dela/ , tak vyznacuje ten jeho protestantismus zase jako zavislost/ v dusledku asi jeho osobniho a velkyho zklamani zapadem /,na te vrchnosti..

Pavel
1. 3. 2023 16:09
Odpovědět  Pavel

Ten nas oddelenej zivot a dulezite nezavislej na vrchnosti nase ignorace , je taky mimochodem nase velka zbran..
Jako po 69 u nas..

Albi
1. 3. 2023 11:27
Odpovědět  Pavel

Ukrové už nejsou žádná armáda. Tu si úspěšně zlikvidovali převážně sami.

Směska z nedospělých či krátce dospělých nevycvičených kluků, nemocných, starých, doplněná žoldáky a “dobrovolníky” ze všech koutů světa, není plnohodnotná armáda, tím míň “národní”.

Aleš
1. 3. 2023 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Takové svině podporuje zločinecky gang SPOLU, strašné. Celé SPOLU musí skončit v kriminále za podporu fašismu.

Albi
1. 3. 2023 11:31
Odpovědět  Aleš

Jo a nejen SPOLU – ale chybí tomu jedna zato podstatná drobnost – kdo je tam dostane?

Aleš
1. 3. 2023 15:05
Odpovědět  Albi

Hitler si taky neuměl představit v roce 1941, že bude jednou duben 1945. Stejně jako Fiala a Rakušan, taky si myslí, že jim to projde, neprojde nikomu nic.

Boomer
1. 3. 2023 19:47
Odpovědět  Aleš

.. ti, které máte na mysli, se tentokrát už vy*erou na to, aby za nás zase umírali! Udělají jen to, co bude nutné pro ně a my budeme zase blbci za drátama..

Gales
1. 3. 2023 11:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Je potřeba zasít strach do těch zločineckejch ,,bataliónů” pomocí možnosti že je sledují proruští agenti. Zbytek dodělá nejistota a podezřívavost jednoho vůči druhému.

José
1. 3. 2023 12:36
Ohodnotit příspěvek :
     

On vlastně potvrdil jen to, co my zde všichni víme od samého začátku SVO. Jenže nás je hrstka a ta zbývající většina má vymyté mozky mainstreamem a takovým zabedněncům není možné nic rozumně vysvětlit.

volfik
1. 3. 2023 17:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Všichni mají tetování, nacistické symboly – což je dobré, alespoň se mezi zajatci dobře rozpoznají.

Boomer
1. 3. 2023 19:42
Odpovědět  volfik

.. jen počkejte až se u nás oteplí, kolik chlapů bude i v tom největším parnu chodit s dlouhým rukávem.

Pavel K
1. 3. 2023 20:44
Odpovědět  Boomer

Tak podle Prahy a teď už i u nás v Plzni se tuna z toho stává beztrestný folklór.