politika

Andrej Gurulev: Musíme dojít k hranicím NATO z roku 1997

Poslanec Státní dumy Ruské federace Andrej Gurulev neví, kde na západě se ruská armáda zastaví.

Uvádí „PolitNavigator“.

„Víte, pořád mi nejsou jasné hranice, kde se zastavíme. Může to být západní hranice Ukrajiny, může to být Reichstag, může to být Paříž, může to být ještě úplně něco jiného. Vše závisí na vývoji událostí, které nastanou,” řekl Gurulev.

Nevyloučil možnost vojenského střetu s Polskem.

„Myslím, že Poláci mají pud sebezáchovy, bez ohledu na vnější vedení USA. To platí nejen pro Poláky, ale pro všechny satelity. Vlastně se zatím moc nebrání. Budou vzdorovat, když bude hrozit kritické nebezpečí pro samotnou zemi.  Polákům se stejně budou muset zavřít ústa. Bude to s příchodem na jejich hranici, nebo s příchodem do Polska, nebo tak nějak.

Protože vůbec není správné, abychom měli blízko našich hranic tak agresivní uskupení NATO. A kde se zastavíme, ukáže život. V každém případě musíme zabezpečit naši existenci. A pokud si vzpomenete na projev našeho prezidenta z prosince 2021, tak tam byly vymezeny hranice NATO v roce 1997. O to bychom měli usilovat,“ řekl Gurulev.

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
26. 7. 2023 22:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobře mluví pan poslanec.

Albi
27. 7. 2023 00:32

Ta mapka mi zlepšila den. Tedy ten včerejší, jak o takovém čase někdy píšeš.
O dnešním ještě ani netuším, jak by mohl skončit. 🙂

27. 7. 2023 02:19
Odpovědět  Albi

Jo. Taky se mi líbí ta mapka. Kéž bych se dožil její realizace. 🙂

Pavel z Moravy
27. 7. 2023 10:39

Já sice na životě nelpím, ale také bych se toho chtěl dožít a pak si s vámi všemi dát po kalíšku nebo i více.

Albi
27. 7. 2023 15:13

Tak nakonec to nevypadá tak růžově, jak slibovala mapka.
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/07/putin-nakreslil-hranice-ukrajiny.html#
Článek je zajímavý, ale co se mapky týká a jestli tomu dobře rozumím – tj. že ČR, SR a Maďarsko budo “mimo hru” – tomu se zdají nasvšdčovat tato Putinova slova:
„Co se týče polských vůdců, ti asi počítají s tím, že vytvoří nějakou koalici pod záštitou NATO a přímo zasáhnou do konfliktu na Ukrajině, aby si pak z ní utrhli větší kus a vrátili si tak, jak se domnívají – co by svá historická území – dnešní západní Ukrajinu. Je dobře známo, že také sní o běloruských zemích. Co se týče politiky ukrajinského režimu, to je jeho věc. Chtějí, jak to dělají zrádci, něco odevzdat, prodat, něčím zaplatit pánům – to je, opakuji, nakonec jejich věc. Nebudeme do toho zasahovat. Ale pokud jde o Bělorusko, je to součást spojeneckého státu a rozpoutání agrese proti Bělorusku by znamenalo agresi proti Ruské federaci. Na to budeme reagovat všemi prostředky, které máme k dispozici.”

Klíčovou myšlenkou této pasáže je podle nás to, že Rusko nehodlá zasahovat do záměru Kyjeva „vyrovnat se s vlastníky“ územím západní Ukrajiny

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Katka Včelišová
29. 7. 2023 15:51
Odpovědět  Albi

Putin si je dobře vědom, že ČR a SR jsou dvě zločinecké organizace, korporace, které od 1.1.1993 okupují československé území. Československo stále existuje a my jsme stále občany ČSR, kteří byli o svou identitu okradeni vlastizrádci nezákonným rozdělením republiky, která byla založena jako unitární, tedy nerozdělitelný stát s jediným a jednotným státním občanstvím československým. Na seznamu nepřátel Ruské federace (Sovětského svazu) proto jsou ČR a SR, nikoliv Československo. Putin obnovuje hranice z roku 1991, my obnovujeme právní státy v celé OSN. My to tu dáváme do kupy po právní stránce, naši bratři na Východě po té vojenské. Více na http://www.slvcr.cz nebo na youtube kanálu Československý národní vysílač Domovina. Náš boj je spravedlivý a zvítězíme, bratři a sestry Slovani.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gazda
29. 7. 2023 10:57

Když je váš světonázor x-krát lepší než většiny, potřebujete k jeho prosazení armádu z Ruska. Jste neschopní, pořád jenom nadáváte, že ta koza má média, peníze atd. A svůj pohled na svět dokáže prosadit jen represemi a tresty. Jste k ničemu mameluci. Sbor neuznaných, zapšklých rádoby filozofů, kteří nenávidí všechno

ModrýKlokan
29. 7. 2023 11:27
Odpovědět  Gazda

Sis nějak spletl světový strany jelito. Represe, tresty a armády používá výlučně koza. Se prober klaune.

Gazda
29. 7. 2023 11:50
Odpovědět  ModrýKlokan

Kolik lidí bylo u nás odsouzeno za brojení proti režimu, pár a třeba k navádění k likvidaci politiků a útokům na státní instituce? Koli lidí byluo v Rusku odsouzeno za blbost typu diskreditace armády, nebo zpochybňování SVO? Se prober ty, amébo

ijn
26. 7. 2023 22:49
Ohodnotit příspěvek :
     

A potrestat vlastizrádce, copak lze předat v každém státě rozsáhlá aktiva do pařátů KoZa beztrestně?!?

Frank
26. 7. 2023 23:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Já bych chtěl, aby se ruská armáda zastavila až v Čechách. Vím, že by to asi nebyl žádný med, ale proti těm zmrdům z pětidemolice by to byla oáza klidu a pořádku. Ale je to jen moje tajné přání,
které se asi nesplní, proto Rusové vědí, co jsme za pakáž a nebudou s námi špinit ruce..

Frank1
27. 7. 2023 09:33
Odpovědět  Frank

Myslim, ze Jan Neruda napsal: Nebude dobre v ceskych zemich, dokud se kozacky kun nenapije z Vltavy.
Mluvili o tom komuniste. Ted je to znovu nase prani i bez komunistu.

Frank1
27. 7. 2023 09:35
Odpovědět  Frank

Rusove vedi, co nam vladne za ksindl a vedi, co lide chteji. Vazi si Cechu, normalnich obcanu. Nehazeji nas s petidemolici do jednoho pytle.

Gazda
27. 7. 2023 10:44
Odpovědět  Frank1

Jsem demokrat, nejsem mladý ale ještě, ne moc starý(1966). Uvědomte si, že určitě daleko víc než polovina obyvatel této země volí od 89 tak jak jim zákon umožňuje. A to je ta největší výhoda, té demokracie. Proč se většina společnosti víc tíhne ke svobodě, než k nějaké osvícené ideologii, která nás dovede k nějaké spravedlivé společnosti. Všechny -ismy, začínají vzletnými idejemi a končí pracovními tábory a masovými hroby. Dolfek, Lenin se Stalinem, Mao, Musolinny, Polpot, Fraco, Che s Fidelem, atd atd chtěli vybudovat nějaký lepší řád a vše na piču. Ty chujoviny, co teď šíří třeba Pjakin a spol, KSB, DVTR, priority, konceptuální státy, tlusté knihy vnitřního prediktora, to je síla. Chcete nás dovést od davovo-elitářské společnosti kam? K nějakému hmyzímu společenstvu? Jedna samice, pár samců a zbytek dělnic, které po splnění úkolů jednoduše chcípnou a rády? Jo, vy se těšíte, že když se tu nastolí opět řízený režim, tak vás povolá a vy si to vyřídíte se všemi, co se mají líp než vy

Staník
27. 7. 2023 14:55
Odpovědět  Gazda

Přesně tam už jsme, jen to nevidíte. Jste spokojený a šťastný otrok. Mícháte ve výčtu jmen jablka s hruškami (ideologie a ideologiemi) na základě anglosaského pohledu na svět, protože ten je dle Vás jediný správný. Myslíte, že ten kdo vraždí a je na vítězné straně není vrah? Protože jsme na straně USA, tak nemáme na rukou její krev? Co udělali špatného Fidel a Che? Adorujete západní lži, zvěrstva Západu a z nevím jakého důvodu sníte o demokracii Západu, povznášející společnosti atd. atd., i když nic takového neexistuje. Vy žijete jako hmyzí společnost a celý se třesete, abyste o ní nepřišel…

Gazda
27. 7. 2023 19:44
Odpovědět  Staník

Jenže takových jako já je několika násobně víc než vás. Co s tím hodláte udělat? Vyhubit nás?

Staník
27. 7. 2023 21:29
Odpovědět  Gazda

Bohužel. Je Vás mnohem víc. Více než 30 let po revoluci a výchova k materializmu a rusofobii udělaly své. Hlupáci vládnou světu, snimi všichni úchyláci z LBGT cosi, green deal šílenci apod. Proto máme pětikoalici, Pavla a válku na Ukrajině. Nepotřebujeme nikoho vyhubit. Ani s Vámi nehodlám nijak polemizovat. Čas je na naší straně a Vy tvrdě narazíte. Váš svět se již brzy zhroutí sám, jako domeček z karet. Uvidíte sám. Svět se mění a nemění se podle toho, jak hlupáci a nevzdělanci v Evropě, nebo euro-atlantické “civilizaci” chtějí. Je konec, jen jste to ještě nepochopili.

Gazda
28. 7. 2023 06:19
Odpovědět  Staník

Jenže tohle slyším od školních let, západ končí, atd atd. A furt nic

Staník
28. 7. 2023 08:25
Odpovědět  Gazda

Až dosud měl západ předpoklady, které ho držely při životě, pod svojí aspoň jakous takous kontrolou. Nekontrolovatelný tisk ničím nekrytých peněz, protože je přes MMF půjčoval dál, prodával dluhopisy do třetích zemí, drancoval nerostné suroviny ve třetích zemích, vlastnil výrobu atp. Nic z toho už neplatí. Jde to krok za krokem, ale ty kroky se neustále zrychlují. Ono to vypadá, že se nic moc neděje, protože věci kolem zůstávají relativně stejné, lidi chodí do práce, supermarkety jsou plné, lidi jezdí na dovolenou, ale zásadní věci se mění a tempo se zrychluje i proto, že u moci jsou ve většině zemí západu naprostá jelita.

Gazda
28. 7. 2023 11:22
Odpovědět  Staník

Je zajímavé že transfer lidí západ-východ je takřka nulový. Východ-západ obrovský. Takže to jsou všichni idioti, že radši jelita, než geniální vůdce?

Staník
28. 7. 2023 13:01
Odpovědět  Gazda

Fakt je mi to jedno, co si o tom myslíte. Hledáte nepodstatné záležitosti bez zjevné souvislosti. Kdo a kam odchází, v jakých počtech, s jakým vzděláním, do jakých profesí? Proč by měl být pohyb západ východ? Čím by nevzdělanci ze západu mohli být užiteční na východě? Nebo spíš západ potřebuje vzdělané z východu, protože sám žádné není schopné vychovat (25% studentů technických oborů a 75% humanitních v Evropě, zatímco v Číně naopak)? Na čem stál výzkum v USA celé 20. století až doteď? Na přetahování mozků z východu a z Evropy. To jestli přešlo o pár lidí víc jedním směrem nebo druhým, je naprosto irelevantní záležitost. Co třeba, že studenti z Japonska a Koreje (a nejen tam) dávají dlouhodobě přednost studiu v Číně než v USA. To podle Vás znamená co?

ModrýKlokan
29. 7. 2023 11:35
Odpovědět  Staník

Gazda je vypláchlá ovce, vůbec nechápe, která bije.

Gazda
29. 7. 2023 12:03
Odpovědět  ModrýKlokan

A která teda bije? Ta co byla v 48? Budete zase šahat na krček odpadlíkům a zrádcům Klokišu?

PENNYS
27. 7. 2023 08:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Maria Zacharová, MZV RF: Jen tvrdá odpověď zastaví používání kazetové munice Kyjevem-JE POTŘEBA MĚSTO ZLA UPLNĚ ODZBROJIT, VYČISTIT CELOU UKRAJINU OD BANDEROVCU A CIZÍCH ZOLDNÉRU,ZPĚT UKRAJINU PŘIPOJIT K RF! POTOM,JEDNAT O STAZENÍ USS A NATO OD HRANIC ruska

Frank1
27. 7. 2023 09:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Ta mapa se mi libi. Sklouznuti do rite USA po sametu se vykompenzuje v novem sanitarnim kordonu Ruska. A je dobre, ze je tam i Turecko!

Frank1
27. 7. 2023 10:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Je tam i Srbsko. Jak ovsem ovladnout ty dnesni vazaly a poskoky USA? My vyucim, rikaji Rusove.

Jura S
27. 7. 2023 11:01
Ohodnotit příspěvek :
     

KOZA vykradla po “flaškosametovém hnusu” vše, co se za RVHP postavilo…. Pokud se to vše navrátí do rukou lidu, klidně ať se kozácký kůň projede Vladislavským sálem…. S takovými pitomci, jako jsou češi (já Valach, mě mezi čehůně nepočítat) je třeba nakládat jako s retardy, kdo si prodá vodu frantíkům, plyn germánům, elektriku Rockefelerům v hnUSA… fabriky IV. říši a platí kokotské odpustky “CO2” ? JEN IDIOT ! Co se postavilo po Vašíkovi Flaškovi , Nějaká velká elektrárna? nějaké české velkofabriky ? Nic a nic, jen se krade a loupí…. kde je vykradeno, tak se oloupí i důchodci….

Aragonit
27. 7. 2023 19:33
Odpovědět  Jura S

Kapitalizmus je totálna katastrofa pre celé ľudstvo. Ruský model je ludskejší Potrebujeme vstúpiť do BRICS a opustiť EU a NATO
https://aragonit11.blogspot.com/2023/07/zelenskemu-volali-z-domu-zo-slonoviny.html

Jirik
29. 7. 2023 10:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko se pustilo do stavu lidských práv v Česku. Přišla tvrdá reakce   Česko má chronické problémy, které jeho orgány nehodlají řešit a místo toho se věnují destruktivním zahraničněpolitickým akcím.

   Poslední roky znamenají pokračující „skluz“ Prahy k rusofobnímu kurzu.

   Mezinárodní orgány monitorující lidská práva zaznamenaly, že v Česku převažují rasistické myšlenky a předsudky, rasově motivované trestné činy proti [muslimům], Romům, Židům, migrantům a aktivistům národnostních menšin.
https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/rusko-se-pustilo-do-stavu-lidskych-prav-v-cesku-prisla-tvrda-reakce/