blog

Viktor But: Putinovy projevy se čtou v amerických věznicích

Viktor But: Putinovy projevy se čtou v amerických věznicích

Foto: Oksana Zujko

Alexander GAMOV

Ljubov MOISEEVA

Proč došlo ke konfliktu mezi Amerikou a Ruskem, který neměl obdoby ani v době studené války? A co si o něm myslí na druhé straně oceánu?

O tom promluvil Viktor But, nejznámější ruský vězeň zachráněný z americké vazby přesně před 100 dny. Do studia rozhlasové stanice Komsomolskaja pravda přišel společně se svou ženou Allou.

PADESÁT SEDM NAŠICH LIDÍ ČEKÁ NA PROPUŠTĚNÍ A NÁVRAT DO VLASTI

…- Viktore Anatoljeviči, kolik našich lidí ještě zůstává v amerických věznicích?

– Podle posledních údajů, které jsem viděl, je to myslím 56, nebo dokonce 57 našich ruských lidí, našich občanů, kteří jsou zadržováni Američany.

Navíc – většina z nich byla zatčena ve třetích zemích a přivezena do Ameriky. V rozporu s mezinárodními zákony. Vzniká dojem, že Američané plánovitě pracují na vytvoření takového “výměnného fondu”.

– A proč?

– V mém případě ještě v roce 2015 ministerstvo zahraničí otevřeně sdělilo tisku, že But bude propuštěn až v poslední vteřině svého věznění. Jako – chceme z něj udělat příklad pro ostatní Rusy, kteří s námi odmítnou spolupracovat a nepřiznají se k vině. Pokud se budete chovat jako But, také si odsedíte celých 25 let ve vězení. Zničíme vás, vyjdete odtamtud nemocní a brzy zemřete.

Takže v podstatě jde o doživotní trest.

KDO VLÁDNE AMERICE

– Proč se v USA dusí jakýkoli pokus o sblížení s Ruskem? Ani Trump to nedokázal zvrátit, byl označen za “ruského špiona”.

– Víte, Amerika není zrovna prezidentská republika, i když ten má velké pravomoci. A reálně, na příkladu Trumpa – viděli jsme, jak snadno byla jeho “proruská” rozhodnutí sabotována, jak se vše zadrhávalo, zdržovalo. Americký prezident, přestože je považován za nejsilnějšího politika na světě, má velmi málo prostředků. A z velké části tam o moci nerozhodují ani voliči. Jsou to peníze, velké peníze.

Proto je moc v Americe takovou projekcí na plátno někoho, kdo se drží za prsty a svítí si na ně baterkou. A na obrazovce se objevuje děsivý obraz. 

TEĎ JSOU VĚCI TVRDŠÍ NEŽ ZA STUDENÉ VÁLKY 

– Proč je teď mezi námi a Spojenými státy taková konfrontace, jako byla v letech Sovětského svazu?

– Podle mého názoru je to mnohem tvrdší.

– Myslíte?

– Ano! Podívejte se, celkové americké ztráty za celou druhou světovou válku činily něco přes 400 000 mrtvých. Srovnejte – jen u Rževa v jedné bitvě jsme měli milion mrtvých!

Ve vietnamské válce jich ztratili 50 tisíc. Pro ně je normální mít takové neustálé expediční války v zahraničí s omezenými lidskými ztrátami. Amerika byla za posledních 80 let mimo válku jen 12 let. Neustále někoho ohýbat, učit ho…

– Ale ne Sovětský svaz.

– Ano, byli jsme respektováni. Nedovolili si říct, že by se Sovětský svaz choval špatně. Po rozpadu SSSR s námi mluvili jazykem ředitele školy … Na úkor tohoto rozpadu zabránili své hospodářské krizi. Odkládali to, co se teprve nyní začíná dít. Na náš úkor to odložili.

Na úkor toho, že všechny naše rodiny, jako moji rodiče, pravděpodobně i vaše, ztratily velice mnoho. A teď se podívejte, kolik našich peněz je zmrazeno na Západě…

A tady se zase ukazuje, že v Rusku ani jedna generace nemůže nic ušetřit. Přijde nějaká katastrofa, nějaký konflikt, a všechno je ztraceno. Začínáme všechno znovu od nuly.

– Ale proč se to vystupňovalo právě teď?

– Protože Američané byli přesvědčeni, že se jim podařilo udělat z nás polokolonii. A Putinův mnichovský projev, Krym jsou jen náhodné záblesky, záblesky přízračné bolesti Rusů. To všechno přejde a do Ruska se vrátí Jelcinova éra. Vzpomeňte si, že jsme tehdy měli dokonce ministry zahraničí, kteří jsou nyní občany USA a žijí tam (mluvíme o Andreji Kozyrevovi – Autoři).

A my jsme se k velkému překvapení Ameriky tentokrát neohnuli.

ČTENÍ KOMSOMOLKY SPOLUVĚZŇŮM

– Komunikoval jste ve vězení s Američany?

– Samozřejmě že ano.

– Jak oni posuzují, co se děje?

– Vzpomínám si jen na jednoho člověka, který byl zastáncem oficiální americké propagandy. Všichni ostatní mi rozuměli, ptali se, překládal jsem jim naše články v novinách, vysvětloval jsem jim, o co jde.

– Říkal jste jim, co se píše v našich novinách?

– Ano, včetně “Komsomolky”. (Butovi posílali naše noviny celá ta léta z Moskvy, zázrakem se mu podařilo zachránit některá čísla a přinesl je do redakce Komsomolské pravdy. – Aut.) A to bylo velmi důležité pro pochopení toho, co se v Rusku skutečně děje.

Propaganda v Americe dosáhla takové úrovně, že ji lidé, jakkoli vymytí, už prostě nepřijímají.

– Co jste překládal z “Komsomolky”?

– No, především články o tom, co se děje na frontě, zejména reportáže vašich vojenských zpravodajů.

A samozřejmě Putinovy projevy. Mimochodem, všechny jsou okamžitě přeloženy do angličtiny a mnohým je také zasílali speciálně.

– Žádají snad vězni své příbuzné, aby jim je posílali?

– Ano.

– Takže si to můžeme představit, vězení v USA a všichni čtou Putinovy projevy.

– Víte, jde o to, že… Rusko je teď skoro jediná země, která chrání celé lidstvo, celou planetu. A globální elity se ji snaží zničit.

– Řežou si elity větev, na které sedí? Z čeho žijí? Nepřemýšlejí o sebezáchově?

– Oni, tito činitelé v USA, říkají: „ … no tak, jaderná válka, my ji přežijeme, a ti, co přežijí – to všechno stačí … řekněme, že nám stačí 1 miliarda lidí na Zemi.“

– No, tak to si budou muset vykopat vlastní brambory.

– Nechají miliardu vykopávat brambory a všichni budou pracovat pro ně na jídlo.

OBJEVILY SE BOLESTIVÁ MÍSTA

– USA nás chtějí zničit i ekonomicky. Jaké jsou šance?

– Za rok největšího sankčního tlaku v novodobé historii s námi ještě nic nedokázali udělat.

Co jsou to sankce? Je to embargo. A co je to embargo? Je to původně blokáda námořního přístavu. A v mezinárodním právu bylo takové embargo vždy považováno za válečný akt.

Kolik takových aktů Západ proti Rusku v současné době podnikl? Myslím, že je to 11 tisíc?

– My už to ani nepočítáme. Na mě (Gamova – pozn. aut.) byly z nějakého důvodu také osobně uvaleny sankce.

– Gratuluji. To je známka kvality. Ano, naše ekonomika se nezhroutila. Ale odhalilo se mnoho bolavých míst. Nyní musíme investovat do technologií, do našeho automobilového průmyslu, a ne do montáže z cizích dílů. Vítám znovuzrození značky a auta Moskvič, doufám, že nepůjde jen o lepení nálepek na čínské modely. Musíme rychle vytvořit vlastní výrobu mikročipů, a to od nuly.

Ale Západ také nedostal, co chtěl. Očekávali, že do ulic vyjdou davy občanů. Aby svrhli vládu.

Soudili nás podle sebe. To je jejich problém.

Ale ruský lid se v těžkých chvílích vždy sjednotí a nakonec své problémy vyřeší.

Víte, líbila se mi věta Sergeje Lavrova západním novinářům: “Chtěli jste nás dostat na kolena? No, tak srážejte.

RUSKO JE VIDĚT Z DÁLKY

– Za Sovětského svazu jsme byli od Západu uzavřeni železnou oponou, ale teď je to naopak, Západ se snaží izolovat od nás. To se tam tak bojí?

– Bojí se ty elity. A co se děje mezi obyčejnými lidmi? Vezměte si nedávné články v Komsomolce, od vaší novinářky Diny Karpické – četl jsem je se zájmem – o Američanech, kteří se chtějí přestěhovat do Ruska. A o ruských Němcích, kteří se chtějí vrátit. (čtěte na KP.RU)

Víte, teď je víc než kdy jindy na čase, aby vláda pomohla našim krajanům roztroušeným po světě. V každé zemi je ruská diaspora. Dokonce i v afrických zemích.

V roce 1998 jsem byl ve Středoafrické republice, zastavil jsem se v nějakém obchodě, uviděl jsem tam bílou ženu, dal jsem se s ní do řeči a byl jsem zaskočen! Ukázalo se, že je naše. Přijela z Jakutska a nemohla se vrátit, nebylo kam. Musíme pomoci všem našim lidem, roztroušeným po celé Zemi, aby se mohli vrátit. Ti se po putování stali většími vlastenci než ti, kteří tu zůstali. Protože viděli dost, porovnávali.

Když vidíte naši vlast z dálky, pochopíte, co to je – naše velké Rusko.

… A VERDIKT ALLY BUTOVÉ

“Je to tam zničené a všichni jsou večer opilí”.

Alla Booth (manželka Viktora Buta):

– V roce 2019 jsem byla ve Spojených státech. Přiletěly jsme s dcerou za Viktorem a cestovaly jsme tam. Přes provincie … Pro mě všechny ty historky o tom, že USA jsou zlaté místo, místo blahobytu – ty se pak najednou zhroutily!

Podívejte se, tam byla taková strašná devastace, bylo to děsivé; to byla ta samá “jednopatrová Amerika“ (Roku 1935 společně Ilja Ilf a J. Petrov (autoři mimo jiné knih Dvanáct křesel a Zlaté tele) projeli Spojené státy americké a napsali o tom satirický cestopis Одноэтажная Америка (1936)  Jednopatrová Amerika).

Dva měsíce jsme chodili s „vykulenými očima“ v Illinois, jeli jsme do nedaleké Montany, jeli jsme ještě někam jinam.

To, co říká Victor o jejich zničených mostech – má stoprocentní pravdu. Polovina z nich je vůbec uzavřená, není kam přejet.

Územní plánování to je tam hlavní páteř obrovská federální dálnice a malé osady kolem. Většinou obchody s alkoholem a večer jsou všichni opilí.

A většina lidí je tam tlustá, velikost 62.

Když jsme v obchodě viděli ženu, která neměla elektrický vozík, ale řekněme velikost 46 až 48, měli jsme s Lizou (dcera Ally a Viktora Butových – pozn. Aut.) prostě radost …

https://www.kp.ru/daily/27479.5/4735312/

Překlad Peter 008

sdílet na

76 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
18. 3. 2023 20:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Ať jestřábové chcípnou.

Markýza
19. 3. 2023 08:57
Odpovědět  Gales

Nojo, ale když on sám Viktorek je Velký jestřáb…………………

Albi
19. 3. 2023 11:47
Odpovědět  Markýza

Poučil se. Na vlastní oči a uši. Tedy možná.

Markýza
19. 3. 2023 12:50
Odpovědět  Albi

No…………..uvidíme.

Boomer
19. 3. 2023 15:57
Odpovědět  Markýza

..tož měl smůlu, dělal sice totéž co mnozí jiní, ale dodával na špatnou stranu. A to se neodpouští! Quod licet..

Markýza
19. 3. 2023 18:07
Odpovědět  Boomer

Já se dočetla, že dodával na vše strany. No, to je ovšem taky trochu riskantní.

Burák
18. 3. 2023 21:05
Ohodnotit příspěvek :
     

V projevu Putina je totiž něco velmi přitažlivého. Je v tom smysl, logika, určení problému i jeho řešení. Je to úplný opak proti nic neříkajícím projevům na Západě. Ty jejich trapná hesla a stále se opakující fráze se už nedají poslouchat. A nyní i náš nový generál Pavel. Volil jsem Zemana protože vše co říkal mělo hlavu i patu. To samé Klaus. Rovněž velmi chytrý člověk ale Pavel je blb, který mele jen to, co mu nachystá PR agentura. Celý Západ je skrz na skrz prolezlý identickým typem loutek a proto tak Putina nesnáší. Vyčuhuje z davu😁

Administrátor
18. 3. 2023 21:11
Odpovědět  Burák

Petr Jablonský

Gales
19. 3. 2023 10:38
Odpovědět  josh-xy

Prej se do toho hradního orloje vetřel jeden nejmenovaný demonstrant a ten bude z okna vystrkovat holou pr.del.

Pavel
19. 3. 2023 03:59
Odpovědět  Burák

Odhad dnesni situace ..
Zatykac na Putina je nacasovanej na navstevu cinana.
/Hele jednas se zlocincem atd../Dusledek je zostreni situace , Cina zatim se chova jako mirumilovnej medvidek Panda /strili se kolem nej/ a prezvykuje si bambusy/.
Nemaji brzdu ani zpatecku..Zavilosti stupnuji..
Ted uz hodne stara a zavila generace ClintoBidenu konci..
Byli pomerne schopny urvat z Ruska a Evropy a odevsad co se dalo.
Mega bohaci jsou ,ale se nechteji delit ani snizit svoje zisky.
Usa v dusledku a s nimi upada a zaostava celkove mentalne i fyzicky..
Vlada jejich je uz ted pro smich.
Biden a Zeli ,Soros a Schwab,Clintoni jednou nohou nebo obema ,v hrobe a hnilobou odchazeji…
Problem , myslim zakladni ,ze nova generace, ma nahubek /maji jen pridelene role posluhu/, starci se nechteji s nimi delit a tahle nova generace navic ,uz nema kde co urvat..
Navic, Kamaly, Rice, Blinkeni, Nulandy, Yellen , Austin ,nemaji ani schopnosti..Nemaji co dat svetu , natoz prodat..Ceka je myslim ..
Odchod z jeviste sveta a bez fanfar..

katango
19. 3. 2023 09:51
Odpovědět  Pavel

Zkus pandu pohladit a utrhne ti ruku.

Gales
19. 3. 2023 10:26
Odpovědět  Pavel

13) IRS, FEMA, lobbisté stínové vlády – Státní Mafie budou všichni uvězněni, zatčeni nebo ještě hůře.

Janvac
19. 3. 2023 13:36
Odpovědět  Pavel

Ze se tady zabyvate silenymi zatykaci organizaci, ktere skoro nikdo neuznava, ktere maji pouze propagandicky ucinek na idioty a rusofily? Tim hrajete do ruky tech kretenu.

Albi
19. 3. 2023 11:49
Odpovědět  Burák

Dobře viděno, dobře napsáno. 1+.

Markýza
19. 3. 2023 20:33
Odpovědět  Burák

Máte pravdu. A ještě je mu rozumět!

Jaris
19. 3. 2023 00:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Cetla jsem reakce lidi CR na mezinarodni zatykac na Vladimira Putina a udelalo se mi strasne zle z tech radostnych a patologicky nenavistnych prispevku debilnich lidi. Myslela jsem, ze me trefi slak. Neverila jsem svym ocim, ze tam nebyl jediny komentar, ktery by prevratil ten vykydany hnuj lzi. Tomuhle lidskemu odpadu uz neni pomoci.
V.Putin byl vzdy mirotvorcem a nikoliv valecnym zlocincem! Je to znamo z jeho projevu i cinu. Vzdy se snazil kazdy konflikt diplomaticky urovnat. Co jen ustrku a podvodu od odporneho zapadu presel bez odvety. Kolik neopravnenych sankci bylo na RF uvaleno. EU a USA vzdy lhali a smlouvy, jako byly treba ty Minske, nemely v umyslu plnit ikdyz je podepsaly. Proste ten nejpodlejsi hnus!
Celkove zapadni spolecnost je slozena vetsinou z degenerovanych hlupaku, charakterove pokrivenych hnupu a ignorantu, kteri si nezaslouzi zadnou transformaci k lepsimu, natoz zachranu.

Pavel K
19. 3. 2023 09:52
Odpovědět  Peter 008

Proto bych navrhl všechny tyto zmetky pochytat naložit na zaoceánskou loď a směr USA. I Kdyby jich mělo být desítky tisíc. Protože tehle lidský odpad se při jakékoliv změně oklepe a bude škodit dál. Já jsem téhož názoru, že jich tolik zase není, jen jsou aktivní a hodně dávají o sobě vědět. 🙋‍♂️

Pavel K
19. 3. 2023 11:06
Odpovědět  Peter 008

Tak důvodů konání těchto odpadlíků může být několik, ale to nemění nic na tom JE exportovat do nikam. No a národy by měly včas rozpoznat škodiče a ty okamžitě vystrnadit. 🙋‍♂️

Albi
19. 3. 2023 12:00
Odpovědět  Pavel K

Svým způsobem se dá říci, že se “exportovali” (i když třeba odešli dobrovolně a rádi) po 2. světové do Kanady ukrajinbští banderovci (jak už dnes víme).

Pak se situace změnila podobně jako u nás (pro vybrané k lepšímu), pro nás si každý posoudí tu svou situaci – názorovou i ekonomickou) – a máme za humny zas ten známý nacismus, šmrncnutý neřízeným “banderismem”, převlečeným do “demokratického” dresu.

Takže to navrhované řešení není dobré, to tedy v žádném případě neprosazovat ani ve formě nesplnitelných snů.

Pavel K
19. 3. 2023 12:58
Odpovědět  Albi

Tak samozřejmě tvoje myšlenka je tutovka, já to nechtěl napsat tak dezinformačně přotože Vyvaldo je všude. Podívej se na dnešní Primu. Ten se tam ukázal v plné nahotě, mám obavy že tu máme co dočinění s psychopatem. Měl by se léčit.

katango
19. 3. 2023 14:59
Odpovědět  Pavel K

Psychopatie nelze léčit, rozhodně ne práškama. Některé psychoterapií a jiné nejlépe bičem.

Boomer
19. 3. 2023 16:06
Odpovědět  katango

.. v mládí jsem se přátelil s člověkem, který přežil koncentrák, byl svým způsobem podivín, ale jeho chování bylo odůvodnitelné tím, co prožil jako mladík.
V koncentráku přešly civilizační pitomosti každého, kdo chtěl přežít..

Boomer
19. 3. 2023 16:03
Odpovědět  Peter 008

..ovšem i ten největší optimista na Západě nebo i jinde by se mohl aspoň trochu zabývat tím, co může nastat, když Rusko neprohraje.

Gene
19. 3. 2023 04:22
Odpovědět  Jaris

Tito lidé na svou blbostí doplatí. Jejich procitnutí bude kruté. Stačí se podívat co se děje na západě, absolutní dekadence všeho. Ať se podíváte na kulturu, zdravotnictví, školství, ekonomiku a kdoví co ještě. K tomu si připočítejte dluhy a neschopnost vlády něco normálně řídit. To se prostě ozrcadlí na celkové životní úrovní. Dnes nadávají na Putina a zítra budou ryt držkou v škarpě. Tito lidé nemají o ničem přehled, proto bude jejích dopad víc bolestivý, než těch, kteří se na něj připravují.

ZMann
19. 3. 2023 08:21
Odpovědět  Gene

Přesně tak to je máte naprostou pravdu.

Pavel
19. 3. 2023 08:16
Odpovědět  Jaris

Nevim jak dlouho žijete v tomhle státě protože asi nevíte, že existuje cenzura, když na Seznam nebo Novinky a pod weby napíšete něco pravdivého a i neutrálního je komentář smazán a dostanete blokaci. Tohle je nástup fašismu a lidi dokud nebudou bez elektřiny, bez nafty, bez plynu
a rýt hlady rypákem v zemi, tak rozum nedostanou. Smutná a hrozná doba je současnost v Evropě a v ČR.

Pavel K
19. 3. 2023 09:54
Odpovědět  Pavel

👍 👍 👍 👍 👍

me2d44
19. 3. 2023 12:15
Odpovědět  Pavel

Ono je to to samé i na Googlu- na některé pořady Piakina se nedostanete ani přes registraci a zámek od 18 let, ale pustíte-li 2-letému dítěti pohádky, nebo písničky na PC, tak si ho kontrolujte – můj vnuk je na “pár kliků” na pornostránkách ( poslední info od dcery, ke které to mám přes celou republiku) – ty cenzuře nepodléhají. Takže dovědět se něco o geopolitice dospělému je pod cenzurou, přístup na pornostránky si musí každý řešit rodičovským zámkem, nebo vlastním svědomím – není to “na hlavu”? Myslím, že “čučkaři” z nás všech dělají voly!

Markýza
19. 3. 2023 09:06
Odpovědět  Jaris

No jestli jste to četla na Seznamu, tak tam to pečlivě filtrují. I když rusofobie je tady pořád ještě příšerná, to je pravda.
Ale uzly začínají povolovat – byl článek Plzeňské drbny o tom, jak plzeňští konšelé reagovali na tu jejich kauzu Banderovský večírek.
A komentáře pod ním teda byly velice, velice nelichotivé k Ukrajincům i ke konšelům. Ani si tam netroufl nikdo s UA vlaječkou v profilu.
Mmch, účastníci toho mejdanu se prý upřímně divili, co nám vadí na tom skvělém Banderovi, vždyť tolik nenávidíme Rusy, tak co nám jako je??
Ono si to sedne.
Putin měl tuhle jasnozřivou poznámku o tom, že pod pojmem “nepřátelské státy” jsou myšleny jejich vlády, ne lidi.
Má to v hlavě srovnané skvěle, o tom žádná.

Pavel z Moravy
19. 3. 2023 11:36
Odpovědět  Markýza

Už jsem to zde psal, budu se opakovat. Fidel Castro říkal to stejné, nemám nic proti americkému lidu, ale nepřátelští jsou ti, kteří řídí kormidlo. To, že ti prostí lidé nejsou tak duševně vyzrálí a prostě všechno těm grázlům zbaští, nebo jsou připodělaní strachy to je již na jiné téma. Koukněte se na to jak se většina lidu chová u nás. Budete li chtít zapříst s někým hovor, který není v duchu oficiálního narativu, človíček se začne odtahovat a v jeho očích vidíte takové strašpytlovství,že to až jednoho děsí.

Albi
19. 3. 2023 12:06
Odpovědět  Markýza

Nemáš odkaz na tu Plzeňskou drbnu?

Markýza
19. 3. 2023 12:54
Odpovědět  Albi

Našla jsem, ale jsou tam jen názory těch konšelů. Jestli ti šlo o tu diskusi, aby ses potěšila, tak ta tam bohužel není – byla to taková ta na Seznamu, jak to vždycky přihodí k nějakému článku.

Albi
19. 3. 2023 19:58
Odpovědět  Markýza

Díky. A neva. Ono to stejně časem všechno vyplave.

Markýza
19. 3. 2023 20:45
Odpovědět  Albi

Právě vyplavalo, znova se objevilo – ale co z toho vyleze, bůhsuď.
Tak nic…..ona je tam ta diskuze jako připíchnutá k článku a zkopírovala se mi jen titulka i s mým přihlášením, což se mi teda nechtělo dávat na veřejnost 😀
Ale zkus si prostě zadat Seznam a odroluj dolů až pod Csákovou, tam to bylo – jestli to ovšem na holém Seznamu není nastavené jinak.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
19. 3. 2023 09:13
Odpovědět  Jaris

Ve všem máte naprostou pravdu. To již nelze komentovat. O žádnou záchranu zde ani nejde, tato společnost si ji opravdu nezaslouží. Tato západní musí skončit v naprostých sra.čkách, to bude jedině správné, protože opravdu není naděje na záchranu. Ať každý ochutná medicínku, kterou plánoval pro druhé. Na druhé straně nelze zevšeobecňovat, pořád jsou zde v Evropě i slušní lidé, ale bohužel nemají vůli se s grázly vypořádat, protože pohodlnost a lenost a zvyk býti otrokem již převážily. Jak se žije u vás po tom covidovém šílenství?

Jaris
19. 3. 2023 12:20
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kovidove silenstvi vyprchalo stejne rychle jako kdyz se objevilo. Jen obcas vidim par jelit, co ty nahubky ne a ne sundat. Ba ani v aute ho nesundavaji. Osobne jsem nahubek nenosila a kdyz mi nejaka osoba pripomnela si ho nasadit, se zlou se potazala. Rovnou jsem ostre odpovedela, aby se laskave starala sama o sebe. Ty prekvapene reakce byly k nezaplaceni.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
19. 3. 2023 09:56
Odpovědět  Jaris

Nesmíte číst seznam a hovínka.Tak je diskuze o ničem, na 1000 příspěvků snad jeden rozumný a ten hned smažou” je třeba se podívat kdo vlastní seznam a dnes i avast, jsou to Američané! Takže chtít na těchto platformách nějakou objektivitu je naivní. Jinak ti diskutující zde jsou buď placeni trollové nebo ubožáci co si léčí své komplexy pliváním po druhých. Takže lést tam je sadomasochismus!

Albi
19. 3. 2023 12:24
Odpovědět  Pavel

Naopak – měli bychom znát všechno a neukolébávat se ve vzájemném ujišťování, že takových diskutujících je “jen pár”.

Je jich až moc a rozhodně jsou schopni vytvořit pro lidi neutrální, nebo neinformované úplně jiné a nežádoucí “informační prostředí”, protože vlastně pracují pro nám nepřátelskou vládu. Takže je nutné vědět, jaké lži kolují, co se připravuje a od začátku aspoň vyvolávat v takových lidech pochybnosti, které by je dovedly už od začátku kriticky posuzovat vládní návrhy čehokoliv a předkládané jim jako práci “pro jejich dobro”.
Lidi nejsou blbí, jsou jen neinformovaní a zmanipulovaní výborně vytvořenou propagandou.

I my jsme si přece ledacos ověřili na Covidu. Využijme toho. Vlády (globální a následně národní) to tak dělají a funguje jim to. Tak proč ne nám – tedy informace proti pseudoinformaci a uvidíme, komu dá nakonec skutečnost za pravdu.

Gene
19. 3. 2023 15:48
Odpovědět  Albi

Albi, právě že lidé, kteří se tak nechají zmanipulovat do také miry, blbí jsou. Člověk, který se nechá manipulovat do té míry že není schopen otevřít oči a podívat se kolem sebe, se jinak nazvat nedá. Každý z nás se nechá do určité míry zmanipulovat, ale časem otevře oči a probere se z toho. A jak vidíte, svět je diky nadvládě USA a jejich poskoku, kteří jsou řízení financni mafii, ve sračkách a jim to nedochází? Jak chcete nazvat také lidi?

Pavel z Moravy
19. 3. 2023 18:00
Odpovědět  Gene

Albi chce s těmito lidmi pracovat, znám to od svého známého, který tuto tezi razil v našem KČP. To už je ale dávno. Co se seběhlo za posledních 20 roků je tragédie. Ale dávám vám jasně za pravdu, pokud nejsou schopni otevřít oči a vidět co se děje, jsou opravdu buď hloupí nebo duševně nevyzrálí a tudíž jsou pouze tvorové k těm známým věcem, od jídla po to další. Nebudu jmenovat. Albi chce moc věřit, na tom není nic špatného, ale je zapotřebí vidět jestli se změna dá časem realizovat nebo ne. Myslím, že teď je to v této společnosti sobců, hrubců, neempatických a neslušných lidí, kteří nemilují bližního svého, ale dělají vše pouze pro své obohacení absolutně nemožné změnit stav k lepšímu. Nejsme důstojný národ, musíme si to vyžrat. Bohužel jsme v tom všichni společně.

Gene
19. 3. 2023 19:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ano, proč je tomu tak vyjadřuje touto větou- Myslím, že teď je to v této společnosti sobců, hrubců, neempatických a neslušných lidí, kteří nemilují bližního svého, ale dělají vše pouze pro své obohacení absolutně nemožné změnit stav k lepšímu. Vždy tvrdím že pokud chceme něco změnit, musíme začít u sebe.Musime rezignovat na své pohodlí a uvědomit si že je čas následovat cestu našich praotců. Začít opět budovat, pěstovat,vychovávat a učit. Nespoléhat se na nějaký stát, plné markéty, bankovní systém a sliby politiků. Investovat do sebe a nejbližšího okolí. Jen tak můžeme bojovat že systémem. Poznal jsem pár náboženských sekt (mennonites, hutterites),které tou cestou jdou. Zasobuji mne částečně masem. Ač nejsem náboženský, musím uznat, že v mnohem mají pravdu.

Jaroslav
19. 3. 2023 13:43
Odpovědět  Pavel

Přesně, tam se dívám na diskusi jenom když se chci naštvat.

Pavel K
19. 3. 2023 13:52
Odpovědět  Pavel

Oni jich tam sem tam několik nechají, tedy ty co nejdou přes čáru. Do čeho by se jinak těch XXX neziskovářů trefovalo. 🙄😊 Jak píše Jaroslav je to tak, když člověk potřebuje zvednout mandle. 😊😊🙋‍♂️

Gales
19. 3. 2023 10:28
Odpovědět  Jaris

Bláboly botů netřeba číst.Je to všechno od jedné agentury.

All
19. 3. 2023 00:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Obrovské množství tlustých lidí vysoko přes metrák a neustále dokola se opakující slovní výrazy.Tupost,pokleslost ducha i těla. Zvrácené jsou i jejich elity,co si myslí,že zvítězí v jaderné válce.USA je dnes nesmírně hloupý,zdegenerovaný národ,na jehož ůzemí je i arzenál atomových zbraní. Tak tohleto vytvořili anglosasové, jeho lordstvo s cechem Svobodných zednářů spolu se šlechtou-šlichtou evropských královských rodů,podobně zvrácených, co už ve velkém sají a dokonce pijí i krev dětí. Lordstvo a černá šlechta spolu se židozednáři vytvořili Monstra, spolu s destrukcí přírody celé planety. Jak nesmírně hloupý musí být Fiala a celá pětikoalice u nás. Skuteční Boží bojovníci zůstali Slované a jejich spojenci, ti věrní a probuzení,svědci.

Pavel
19. 3. 2023 01:59
Odpovědět  All

Nemuzou si pomoc , veci se ridi nepsanymi zakony , jako u nas krok napr. k jejich konci ,bylo dosazeni generalisima..
Neudela nic dobryho i kdyby chtel, nemuze..
Psal jsem vo ty Vyssi moci ,co prijde na pomoc rusum,kdyz je treba.
Putin ma tuhle moc po ruce vod samyho zacatku a na co sahne to se mu dari vic ,nez by kdo cekal.
Dukazu at kdo chce nebo ne jsou videt.
Za chvilku pozvedl vyzbrojil Rusko jak je ted potreba.
Za taky zapadni penize..
Upevnili jeho nepratele jeho moc totalne.
Neexistuje ani mala skupinka opozice .To skoro neni mozny..
V obrovskym Rusku..Vsichni tahnou za jeden provaz.
Ted zacaly a v pravej cas pro nej , padat zaklady a rovnez vlada systemu, us banky, ani nemusel nikdo do nich aspon trochu kopnout..
Jejich us spojenci jsou snadne obeti tzv. Stockholm Syndrom , a jak je videt , tedy predevsim zeny a eunuchove typu Merkel, Macaron, Scholz , Boorbock, Leyno, Borrell a pro populace sveta, jejich ponizene masochisticke /a bez duvodu/ , chovani jednani je nesrozumitelne..
Tak , mimo jejich zbytecne represe, isolace vlad od populaci prikre roste..

Honza
19. 3. 2023 08:00
Odpovědět  Pavel

Bohužel v Rusku zatím všichni netáhnou za jeden provaz. Občané podporují své nejvyšší vedení (prezidenta a předsedu vlády), ale zbylý řídící korpus je prolezlý zrádci, kteří si myslí, že zradou Putina získají pro sebe a své klany nějaké výhody na západě. Proto SVO trvá tak dlouho, protože ti zrádci jsou i na ministerstvu obrany a generálním štábu. Ale jak na ně západ tlačí, aby uspořádali převrat, tak se tito zrádci odkopávají a jsou vidět. Jakmile se s nimi vlastenci vypořádají, Rusko ukončí ten bratrovražedný boj na Ukrajině velmi rychle. A pak bude následovat dlouhodobý rozvoj Ruska a jeho spojenců. A my? My si do dna vyžereme to, že necháváme fašouny plivat na pomníky hrdinů, kteří nám zachránili životy a že necháváme po Praze pochodovat nacisty. A až se jednou probudíme a z toho dna se podíváme ustrašeně nahoru, bude tam natažená ruka našeho bratrance Rusa, který nás opět a zase vytáhne nahoru. Ale to nastane až po tom našem pádu na totální dno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
19. 3. 2023 09:08
Odpovědět  Honza

Za jeden provaz se táhne jenom proti nepříteli – a to ještě musí být důkladný nepřítel. Tak tomu bylo, jest a bude – naštěstí.

ladik
19. 3. 2023 18:35
Odpovědět  Markýza

A co takhle pozitivní řešení – za jeden provaz se táhne vždy s přítelem?

Albi
19. 3. 2023 13:36
Odpovědět  Honza

Podepisuji!
Jen pokračování, až nás bratranec vytáhne zas na světlo a čistý vzduch, nedokážu odhadnout. Vydrží nám vděčnost aspoň dvě generace, nebo se zas nepoučínme?

Albi
19. 3. 2023 12:33
Odpovědět  Pavel

No – nespoléhejme na vyšší moc.
“Putin ma tuhle moc po ruce vod samyho zacatku a na co sahne to se mu dari vic, nez by kdo cekal”.
Putin má schopnosti, znalosti, morálku a hlavně vlastenectví.
Našemu premiérovi by ani vyšší moc nepomohla – prezident zatím neměl šanci se moc projevit, tomu bych ještě nechala těch 100 dní “hájení”, než ho odepíšeme nebo vezmeme “na milost!.
Sama bych to viděla na ten odpis, ale může nás překvapit. Jen v něm nehledejme “českého Putina”, to ani omylem. Stačilo by, kdyby neškodil víc, než je nezbytně nutné. A nezbytně nutného je hodně málo – když se chce!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
tupý hulvát
19. 3. 2023 09:46
Odpovědět  All

Před pár dny jsem někde četl rozhovor s učitelkou na gymnáziu.Byla tam ukázka z předmaturitní práce z matematiky.Příklad,který by za mě řešil sedmý ročník ZŠ nebyl student schopen zvládnout,šlo jen o součty a procenta,dokonce mu nevadil výsledek,který byl přibližně ČTYŘICETINÁSOBKEM správného.Oni jsou úplně stejně pitomí jako ti Američani,až sem jsme to nechali dojít!
A my chceme Amíky kritizovat,my se jim chceme smát? Jsme ve většině stejná banda nevzdělanců,ignorantů jako oni,jinak bychom si ty trotly co nám vládnou nevolili pořád dokola!
A nevěřili pitomostem jako dutá nebo placatá Země tak,jak je to tady vidět z komentářů.

katango
19. 3. 2023 09:54
Odpovědět  tupý hulvát

Myslím, že to byla učitelka z ekonomky. Ale byl to děs, o tom žádná.

tupý hulvát
19. 3. 2023 14:47
Odpovědět  katango

Máte pravdu,někdy dojdu do kuchyně a nevím proč,holt roky.Víte,my jsme se smáli v osmdesátkách počítači,že spočítá výplatu desetkrát menší a nepozná,že je to blbost.Dnes stejně fungují mladí.

Albi
19. 3. 2023 13:48
Odpovědět  tupý hulvát

Jenže ti studenti za to nemohou. ONI to vzsdělávání nezprasili. Obi jsou obětí a MY jsme to dovolili.
Ale popravdě – nevím, jak jsme tomu mohli zabránit.

A reformy budou pokračovat dál. Před pár dny jsem četla na žumpě (Seznam), že se začíná uvažovat (sic!) o povinné střední škole – což by znamenalo další inkuzi, další – co hřebíček – hřeb do rakve vzdělávání. Zahodíme to největší bohatství, kterého si nevážíme a budeme zase úspěšně o několik krodů nazpět – tam, kde nás (j)elity chtějí a potřebují mít.

Gene
19. 3. 2023 16:21
Odpovědět  Albi

Zabránit se tomu dalo, jenže honba za penězy byla dost vysílující a pak nebylo času na potomky a ty převzal do výchovy stát.

Jaroslav
19. 3. 2023 13:50
Odpovědět  All

V US je rozdíl mezi jihem a severem. Měl jsem dojem, že na jihu bylo více tlustých než na severu. No a scéna, kdy se hubený kluk snažil obejmout asi 3x přerostlou krasavici se nedá zapomenout. Jenom mu nestačila délka rukou. Na druhou stranu mohl říct “tohle vše je moje “

jiří
19. 3. 2023 17:05
Odpovědět  All
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank
19. 3. 2023 05:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Američané jsou potomci dobrodruhů a zločinců a mají to všechno v genech.

PENNYS
19. 3. 2023 07:43
Odpovědět  Frank

10000000000000000000000000000000000000% PRAVDA !!!
PÍŠÍ TO TADY UŽ DOST DLOUHO, ALE cenzor opětovně vymazavá!!!
at žije”ZLO-boda slova a písma!!

Pijack
19. 3. 2023 08:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Skvělý článek. Proč? Protože je pravdivý.

zuzana
19. 3. 2023 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Bývalý belgický premiér vyzývá Rona DeSantise k rozumnému postoji k Ukrajině

https://aktax.cz/byvaly-belgicky-premier-vyzyva-rona-desantise-k-rozumnemu-postoji-k-ukrajine/

Pijack
19. 3. 2023 09:53
Ohodnotit příspěvek :
     

1. Mírotvorci jásají nad vydáním zatykače soudem v Haagu na Putina za “únosy” dětí… ale vůbec jim nevadí, že už před rokem ukrajinská televize odvysílala “vzkaz Rusům”, že Ukrajinci pozabíjí co nejvíc ruských dětí, protože tak jedině lze Rusko zničit…

2. Rusko nepatří mezi signatáře soudu v Haagu (neuznává jej a jeho jurisdikce nemá v Rusku žádný právní význam) – tak jako USA – také jej neuznávají a opakovaně to deklarovaly- přesto Biden nad vydáním toho zatykače soudem, jehož autoritu USA neuznávají, doslova jásá!! :-))

3. Kromě Ruska a USA autoritu tohoto soudu neuznává ani Čína, Indie, ale ani Izrael..a dalších asi 80 zemí světa.

4. A aby bylo jasné, jak “opravdu nezávislý” je soud v Haggu, tak jedno připomenutí:
USA hrozí soudu v Haagu sankcemi, pokud bude vyšetřovat zločiny v Afghánistánu – Aktuálně.cz (aktualne.cz)
a aby v tom bylo úplně jasno:  i přes velkohubá prohlášení, že soud v Haagu se nenechá ze strany USA vydírat ani ovlivňovat (viz ten článek)…tak faktem je, že vyšetřování válečných zločinů vojáky USA v Afganistánu bylo velmi rychle shozeno ze stolu (oficiálně nebylo nikdy ani zahájeno). poznámka: na válečných zločinech se v Afganistánu podíleli i čeští vojáci.. 

Pijack
19. 3. 2023 09:55
Odpovědět  Pijack

A doplním, že to bylo ze stejného důvodu, z jakého nikdy nebyli obviněni američtí presidenti za vydání rozkazů k plošnému bombardování civilistů ve Vietnamu napalmovými bombami, k bombardování civilních cílů kazetovými bombami v Srbsku, ..ale i třeba za zabití Saddáma Husajna (ten byl americkými vojáky v průběhu války v Iráku nalezen, zajat ..a následně téměř okamžitě popraven bez jakéhokoliv soudu (Amíci moc dobře věděli, že tenhle člověk nemůže promluvit před soudem, protože by vyšly najevo věci, které se nikdo nesměl dozvědět…) – přičemž zastřelení zajatce je válečným zločinem… nemluvě o tom, že v té době svět měl plné právo se dozvědět jak to je nebo není se zbraněmi hromadného ničení v Iráku …
Zrovna tak se před mezinárodní soud v Haagu nikdy nedostaly (i přes snahu některých států či organizací) zločiny proti lidskosti páchané v irácké věznici Abú Ghrajb, kde příslušníci americké armády brutálními metodami mučili zajatce (psychicky i fyzicky)…  

Jaris
19. 3. 2023 12:56
Odpovědět  Pijack

Spojene staty jsou cisty hnus. Chtela bych se dozit, aby padly a ryly drzkou v zemi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
19. 3. 2023 14:22
Odpovědět  Pijack

A to se ještě podívejte všichni na tohle:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/magazin-historie-odkaz-masakru-v-my-lai-toho-utrpeni-se-zbavime-jen-kdyz-se-zbavime-valek-227848#

16. března 1968 vpadli američtí vojáci do vietnamské osady. Před útokem jim velitelé řekli, že civilisté tam nebudou. Ti budou nakupovat na tržišti. Budou tam nepřátelé, ozbrojení partyzáni,vietkongové.
Vojáci v osadě našli děti, ženy, těhotné ženy, staré ženy a staré muže.
A zavraždili je. Fotografie zmasakrovaných těl jsou natolik brutální, že se redakce rozhodla je nepublikovat.
„Než jsme odletěli do Vietnamu, řekli nám: ‚Pro ty lidi nemá život význam. Nejsou jako my. Náš nepřítel v podstatě není člověk,‘“ vzpomíná fotograf Ronald Haeberle.

A abych se držela tématu – soud? BYL.
Z toho množství vrahů jich před soudem stanulo 24. Odsouzen byl jeden!
” Byl odsouzený za zabití 22 civilistů. Jednoduchá logika pak tedy ukazuje, že vrazi 482 lidí zůstali nepotrestáni”.
Spravedlnost po americku!

Jaris
19. 3. 2023 12:53
Odpovědět  Pijack

A ja myslela, ze se v Afghanistanu bojuje i za Prahu. Rikal to preci predseda Zeman.

zuzana
19. 3. 2023 12:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Třetí světová válka se blíží. USA ani jejich partneři v NATO nechtějí mír. Jejich jediným cílem je zničit Rusko. Válka na Ukrajině má s Ukrajinou jen velmi málo společného. Ničí ekonomiky, životy a zdroje USA, Spojeného království a EU a Ruska. Jediným vítězem je Čína.

https://aktax.cz/svet-se-rozdeluje-na-dve-casti-a-nato-chce-valku-s-ruskem/

Janvac
19. 3. 2023 13:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusove uznavaji pouze jurisdikci soudu podle zakonu RF.

Janvac
19. 3. 2023 13:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusy pochytat po celem svet, zavrit a pak vymenit za skutecne grazly z USA co sedi v Rusku. To je hegemon dneska.