blog

Titanik jménem Česká republika!

Níže nabízím přehlednou rekapitulaci současného stavu v oblasti energetiky pro ty, kterým doposud nedochází, v jak dramatické situaci se aktuálně naše země nachází a jak devastující efekt bude mít ekonomická sebevražda páchaná naší vládou na naše občany a naše veřejné finance:

1) Nejpalčivější je aktuálně situace v oblasti cen elektřiny – od ledna bude drtivá většina domácností a malých podnikatelů na Fialově stropu – tedy zaplatí v koncové ceně cca 11,50 Kč za kWh. Což bude pro osoby patřící do střední vrstvy značně zatěžující, pro ekonomiku většiny podnikatelů zničující a pro osoby v nižší příjmové skupině (senioři, samoživitelé, mladé rodiny) zcela likvidační.

2) reálná koncová cena však tento strop přesahuje a bude přesahovat i nadále. Aktuálně je někde kolem 14 Kč/kWh s předpokladem dalšího růstu. Tento rozdíl znovu doplatí pouze a jedině naši občané, a to ve formě zvýšených daní v kombinaci s inflací. Je pak už jen otázkou času, kdy politici pod tlakem rostoucího zadlužování sáhnou i k dramatickému zvýšení daně z nemovitostí, což bude další morovou ranou zejména pro naše seniory. Realita je tudíž taková, že 11,50 Kč budeme platit z kapsy pravé a ten zbytek z kapsy levé. Onen “strop” je jen iluzí, která má ošálit zrak našich lidí a ochránit tuto zoufalou vládu před jejím pádem. Respektive prodloužit čas před tím, než k tomuto nevyhnutelnému konci vlády národní zkázy definitivně dojde.

3) celkový efekt pro naše veřejné finance se ani zdaleka nebude blížit oněm Stanjurovým vybájeným 180 miliardám. Zastropování u domácností a malých podnikatelů přijde náš rozpočet na 320-350 miliard Kč. Zastropování u velkých firem si pak vyžádá na výdajích 300-700 miliard (dle vývoje ceny na spotu). Při nejlepším tak za příští rok nasypeme výrobcům a zejména obchodníkům s energiemi z našich kapes půl bilionu. Při nejhorším to bude zhruba bilion. To samozřejmě bude znamenat naprostý rozvrat našich veřejných rozpočtů, jakož i zásadní znehodnocení naší měny. Mimochodem – kdybychom odkoupili oněch 30% akcií ČEZ, což by nám umožnilo okamžitě snížit cenu elektřiny pro všechny subjekty v ČR zhruba na pětinu současné hodnoty, tak by nás to nestálo ani třetinu toho, co příští rok vyhodíme v rámci kompenzace za zastropování cen doslova z okna. Jedním slovem NEPOCHOPITELNÉ.

(P.S.: Může mi někdo prosím vysvětlit mechanismus toho, jak přesně přispěje okradení našich podnikatelů a obyčejných lidí ve formě přesunu jejich těžce vydělaných peněz do kapes energetických gigantů k vítězství Ukrajiny nad Ruskem? Mně to nějak pořád uniká.)

4) až většině lidí přijde na jaře konečné vyúčtování spotřeby elektřiny za rok 2022, tak se teprve rozjede pořádné rodeo. Většina z nich si totiž stále ještě myslí, že ty zálohy budou na pokrytí jejich celkových nákladů stačit. Chyba lávky. Opravdu bych nechtěl být u toho, až tyto nízkopříjmové skupiny budou onu obálku od svých dodavatelů energií otvírat. Myslím, že si budou myslet, že v rámci tisku faktury došlo k chybě v podobě umístění desetinné čárky. Bohužel tomu tak nebude.

5) v kombinaci s klesajícími zásobami plynu (ve středečním videu jsem zmiňoval, že jsme na 91%, v době, kdy tento příspěvek píšu, už je to jen 87%), jež nám při průměrné denní spotřebě v zimním období vystačí sotva na 70 dnů, bude tento stav znamenat naprostou devastaci rodinného rozpočtu většiny obyvatel v nižší a střední příjmové skupině. A to bychom se ještě měli modlit, aby letošní zima nebyla příliš tuhá a dlouhá. Jinak tady na konci února už nebudeme mít ani kubík.

6) po 5.2.2023, až vstoupí v platnost celoevropské embargo na dovoz ropných derivátů z ruské produkce, se budu patrně muset omluvit za mou predikci, že litr nafty bude stát na pumpě 100 Kč. Bude to totiž daleko víc. To, že nyní cena klesá, je pouhým krátkodobým efektem skutečnosti, že se všichni snaží nakoupit z Ruska co se dá ještě před tím, než nastane účinnost tohoto embarga. Benzín a nafta budou buď stát naprosto astronomické sumy, nebo prostě nebudou k dostání vůbec.

Dámy a pánové, je zcela nabíledni, že se vezeme na Titaniku, jenž v podpalubí nabírá každý den hektolitry vody a ti chudší už se začínají dole topit. Nahoře na palubě se však stále ještě tančí a kapela jménem Česká televize vyhrává k tomuto tanci oslavné ódy. Cestující z první třídy vášnivě debatují o tom, že je naší povinností vyslat pomoc pasažérům jiného parníku kamsi na východ od nás, aniž by si ve svém nekonečném farizejství uvědomovali, že jde naše loď ke dnu a že bychom se v tuto chvíli měli soustředit už pouze na záchranu našich námořníků, kteří kdesi o 5 pater níže dýchají z posledních sil. Když je na tuto skutečnost někdo upozorní, tak dotyčného okamžitě začnou pomlouvat, kamenovat a označovat za jakéhosi agenta cizích námořních sil. A u kormidla stojí kapitán, jenž sice vůbec netuší, co se děje, ale všem na palubě vysílá signály, že se nemají čeho bát a že již brzy budeme bezpečně v přístavu.

Chtěl bych vás všechny moc poprosit o maximální sdílení tohoto příspěvku. Nejen v rámci FB, ale i formou mailu či fyzických výtisků. Čím více lidí na téhle naší potápějící se lodi dokážeme probudit, tím větší je šance, že se nakonec všichni neutopíme. A především, že ještě stihneme zachránit ty, kteří už teď nabírají vodu do plic.


sdílet na

34 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jan
19. 12. 2022 12:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Co? Probudit lidi nebude stacit. Musi zahltit ulice mest vsude v zemi, vyhlasit generalni stavku, vyzadovat demisi vlady. Vyzadovat exit z EU a NATO. Vyzadovat nakup energii primo z Ruska bez burzy a zejmena vyzadovat znarodneni CEZu. Proudu vyrabime dost sami lacino. Elektrarny byly postaveny za nase penize a je nutno zastavit prizivovani se spekulantu na nasi praci prodejem proudu na burze. Podminka vstupu do EU byla privatizace, tj. rozkradeni majetku statu! Chapete to uz konecne????
Ukrajina a konflikt ktery vyvolali – proto jsme v NATO, abychom nacky podporovali!
Loutky chazaru zamerne ridi EUhnii do katastrofy. Jeste nevedi, co se jim za to stane…

Pan Tau.
19. 12. 2022 12:44
Odpovědět  Jan

Jak vypnete el. energii, abyste ty lidi dostal ven do ulic od lahváče čt.tv?

Jan
19. 12. 2022 13:43
Odpovědět  Pan Tau.

Vidite to realne. Ano, zvednout zadek od lahvace a veproveho je donuti, az na ten lahvac a veprove nebudou mit, resp. ani veprove nebude. Misto neho zradlo z cervu a svabu. Pak uz bude pozde reklamovat.

Gales
19. 12. 2022 18:47
Odpovědět  Jan

Po posvícení bejvá sra-čka.

jiří
19. 12. 2022 17:09
Odpovědět  Pan Tau.
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ZMann
19. 12. 2022 12:47
Odpovědět  Jan

Přesně tak, na každou samici od prasete se uvaří voda i na tyto zaprodance.

Alfred
19. 12. 2022 12:52
Odpovědět  Jan

Nemyslím, že se jim za to něco stane. Gójové pořád ještě vozí plné košíky ze supermarketů a dokud nebude na dně jen pár rohlíků, tak to s nimi nehne. Možná až potom, ale obávám se, že ani po tom ne.

Gales
19. 12. 2022 18:46
Odpovědět  Jan

Rajchlovci chtějí aby lidi založili buňky a přes ně tlačili vládu a jejich přisluhovače do odejití.Něco jako měli komunisti v 48.

unor 2022
19. 12. 2022 12:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Vetsinovy cesky lid prehledem a chytrosti moc neoplyva. Neni cesty jak z toho.

sizok
19. 12. 2022 22:22
Odpovědět  unor 2022

Není, více jak 90% jsou hlupáci. Ovce. A jako ovce skončí.

Aleš
19. 12. 2022 13:42
Ohodnotit příspěvek :
     

SPOLU … Cui bono ? Zločin má nové jméno pětidemolice.

Gales
19. 12. 2022 18:47
Odpovědět  Aleš

Pětidemence.

Helena
19. 12. 2022 14:05
Odpovědět  Aleš

Vzpomínáte? NEBUDETE NIC VLASTNIT A BUDETE ŠŤASTNÍ !! Nebudete vlastnit žádné vlastní bydlení, žádné auto, nebudete vlastnit ani své děti, ani svůj život! Velká většina do té doby zemře, vakcína srážející krev do hustoty marmelády koná své. Ostatních pár set tisíc bude mít všeho dostatek. Grýndýl je prostupný jen když obyvatelstva velmi rapidně ubyde. Už vidíte tu cestu před sebou?

Jan
19. 12. 2022 15:53
Odpovědět  Helena

Mengelove MuDr, PuDr jedou svou vyhlazovaci agendu dal. Oni vedeli, ze roztoky nejsou vyzkousene, ale za 300 Kc je rvali do lidi dal. Dodnes ve svycarskem radiu ti zlocinci tvrdi, ze ockovani je bezpecne. Na skody a umrti je zakaz zverejneni. Oni vedi, ze krev se opichancu obsahuje srazeniny a jeji obraz je zmeneny. Nedavno Menegelove provedli transfuzi krvi opichance malemu chlapeckovi, ackoliv jeho rodice byli proti. Zemrel na srazeniny krve. Jsou to uz jen zabijaci. mRNA a hrotovy protein modifikuje bunky, aby ho vyrabely dal. Vysledkem je ucpani krevniho obehu. Delali to rafinovane, aby to nebylo hned videt. Spousta injekci obsahovala placebo, nebo snizenou davku mRNA. Jako na kralicich to vyzkouseli a vydelali na genocide lidi.

Administrátor
P.A.Semi
19. 12. 2022 15:38
Odpovědět  Aleš

Inu, Lide český a evropský… Neprotestovali jste dost proti té loupeži s emisními povolenkami, která tu způsobila energetickou krizi, ukázali jste, že jste ochotni platit tyhle zlodějské ceny, tak vám je ještě zvýší, budete platit daň z tepla, daň z cestování, brzy i daň ze vzduchu…

comment image

πα½

Pavel z Moravy
19. 12. 2022 15:42
Odpovědět  Aleš

Řekněte mi, co chcete s tímto občanstvem dělat. Asi musí doslova žrát trávu, aby se probudili. Ale i když se probudí, pochopí? Ptám se fakt sám sebe, kur.va co to s těmi našimi lidmi je. To opravdu jsou tak slepí, hluší a bez mozku? Nechápu to a nepochopím. Opravdu děkuji osudu, že jsem téměř 40 roků prožil v socialismu, jak někdo trefně říká, zlaté krásné časy, které stály za ho.vno. Díky za ně.

sizok
19. 12. 2022 22:26
Odpovědět  Pavel z Moravy

S každou další generací inteligence klesá o 3 body. Tento trend se v poslední
době zrychlil. Budou tady žít opravdu jenom ovce.
S tím osudem to máme asi stejné.

Jan
19. 12. 2022 13:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Simek a doba ve ktere to rekl je hned po sametu. Odtud se datuje s pomoci sv. Havla a jeho proamerickych kumpanu rozkradeni statniho majetku (=majetku lidu, nebot vse bylo znarodnene) cizaky a ceskymi zlodeji, kterym se ted rika oligarchove.

PENNYS
19. 12. 2022 16:45
Odpovědět  Jan

  zlodejum, kterym se ted rika .filantrop!!!!!!!

ijn
19. 12. 2022 14:17
Ohodnotit příspěvek :
     

ZA 94,-éééček/MWh vyveze ČEZ a.s. (na Lipskou burzu) a zpět dovezou za 400,-éééček/MWh,…. kde zůstává rozdíl 7500,- Kč/MWh …denně přes 180 000 000,-Kč zůstane z jednoho bloku Temelína!!!

Pokud vyveze ČEZ vše z jádra, přijdou papíry za 96 000×400=38 400 000×25=960 000 000,- Kč zaplatíme spot ceny EE až miliardu Kč a dostal ČEZ pouze 96 000×94=9 024 000 x225 600 000,-Kč

kde zůstává rozdíl 960 000 000 – 225 600 000=734 400 000,-Kč, někde odkloněn zůstává + plyn vydá miliardu Kč denně vládním klukům na kafe……!!!!

Dohoda v PSP prý zněla: vy jste si vydělali na covidu19 až 1 mld. Kč denně (ANO+ČSSD), SPOLU nyní vyrovnává a dohání energiemi!!!

Složky státu BIS + NCOZ PČR + NKÚ nešetřííí, aby nepodlomily důvěru ve státní (prohnilé) řízení = vládu ČR+PSP ČR……..!!!!!!!!!!!

Soudci se aktivně svojí nečinností podílí na destrukci státu!!! Občanský odpor bude potlačen??? Jaké máme jiné řešení?????????????????

Helena
19. 12. 2022 14:30
Odpovědět  ijn

Kde by to zůstávalo? Minoritní vlastníci ČEZ z jůesej a skopčácka potřebují silný vývar, jinde už jim krást nedovolí, něco upustí fyjalovýmu hnusu a blbí čecháčci to zacálujou !!!

Pavel z Moravy
19. 12. 2022 15:56
Odpovědět  Helena

Paní Heleno, Moraváci a Slezané cálují stejně. Nu, my jsme opravdu národ poseroutků a tito dnešní mladí hošani a děvuchy, co se dá od nich čekat? Já to vím už dlouho, vy asi také, protože vaše komentáře čtu pozorně a vím, že máte podobný názor na dění jako já, neříkám stejný ale podobný. A asi se shodneme, že z této situace se současnou skladbou obyvatelstva jsme v háji a to je fakt řečeno mírně. Toto tenhle národ s touto zrádcovskou bandou u moci stěží ustojí. Stále mám takový pocit, že teď to budou poslední volby presidenta ještě jakž takž samostatné vlasti zahalené v koloniálním hávu. Drang nach Osten je tvrdě na pochodu. A kdo by se tomu chtěl usmívat, po pár letech pochopí, pokud nechá současné škůdce dělat to co dělají.

Rapa
19. 12. 2022 16:29
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jenže o tyto předhozené pres.kandidáty z normálních lidí vůbec nikdo nestojí,každý z nich je odpadem společnosi,každý. Jít k volbám pres. znamená souhlasit s tou nejhorší žumpou,co u nás vegetuje.Hanba těm,co k těmto volbám půjdou,volí zlo,zatracení. K těmto volbám nejdu.

Pavel z Moravy
19. 12. 2022 17:18
Odpovědět  Rapa

To nemá moc řešení, protože za vás půjdou ty ovce, které již dostaly pokyny koho volit. Je jeden fakt, že tato republika s největší pravděpodobností skončí v totálním krachu. Většinová populace ne že si to nepřipouští, ona o tom ani nemá páru. To je dokonale připravený plutokraticko globalistický plán na zničení našich zemí. A zdá se, že to přijde velice brzy, probudíme se jednoho rána a nebude nic, ani zboží, ani otevřené banky a funkční bankomaty( já tedy jsem nikdy žádné karty neměl a nemám) a bude to jako svého času v Argentině. Potom přijde MMF a za záchranu a trochu drobných nabídne pomoc. Ta bude ale muset být vykompenzovaná pozdějším odchodem do důchodu, snížením platů, zvýšením daní a dalšími a dalšími skutečnostmi. Mám obavy, že takhle to může dopadnout pokud zde zůstanou u moci ti, kteří tu jsou. A není za 5 minut 12, je deset po 12.

jiří
19. 12. 2022 17:42
Odpovědět  Rapa

comment image

ZMann
19. 12. 2022 22:32
Odpovědět  Rapa

Volby jeden velký mega podvod.

Administrátor
P.A.Semi
19. 12. 2022 17:15
Odpovědět  ijn

Zřejmě “nosatým” spekulantům na Burze ten rozdíl zůstane ?
Proto si přece tu Energetickou Krizi zařídili…

πα½

Jan
19. 12. 2022 16:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Covid a zisky z ockovani je namlsaly. Ted pripravuji dalsi pandemii oznacenou jako 2025. Jako u Covidu ji nejprve simuluji, aby vse probehlo bez zadrhelu podle jejich agendy. To je mozne pri jeste tvrdsi cenzure. Oni nam rikaji otevrene, co budou delat vy hovada!!!! Proc hovada? Protoze hovado si s sebou necha delat uplne vsechno!
https://nastub.cz/w/bQxhjqwKEB2Zegd98t57d1?start=3s

Jan
19. 12. 2022 16:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Invalidni parasportovkyni byla misto financni pomoci nabidnuta euthanasie. Ceske titulky.
https://nastub.cz/w/fD8R7ZiM5pTuv165VBEftM?start=4m6s

Aleš
19. 12. 2022 17:58
Odpovědět  Jan

Strašný, na to se nejde dát ani LIKE. ZÁPAD …
Tam chce SPOLU.

Jiří
19. 12. 2022 17:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Notmální cestou nelze docílit změn ,neboť vše ovládá ODS a spol. viz.Kubiceho správa či Rychetského finta . Blížíme se bodu zvratu a Rusko proti EU a NATO,USA na Ukrajině uspíší přetlak v ČR.

skeptik
19. 12. 2022 19:24
Ohodnotit příspěvek :
     

ODS

hledani.jpg