blog

Tak jsme prý jako stát vznikli podvodem, paní Müllerová 

„Jak jste na tohle přišel, milostpane?”

„Přečetl jsem si to. A to v článku Jana Zieglera, zveřejněného před pár dny na Seznamu médium. Ten článek se jako na svúj zdroj odvolává na knihu Vladimíra Kučery a Jana Rychlíka z roku 2015 , nazvanou Historie, mýty a jízdní řády, nese titul STÁT, KTERÝ ZKLAMAL – 28. říjen, není co slavit, a jak tedy slyšíte, autor si už od začátku žádné servítky nebere. A v podstatě nám oznamuje, že jsme se narodili ve státě, který byl – a zřejmě ještě stále je – historickým omylem, respektive podvodem. Poslechněte si to ostatně sama, přečtu vám aspoň začátek, abyste věděla, co si my Češi dokážeme nakydat na vlastní hlavy, jenom abychom nepřátelům dali za pravdu v tom, že jsme gauneři“.

„Čtěte, pane Švejk, čtěte, protože se mi to, co říkáte, ani nechce věřit“.

„Dobrá, tedy čtu: „Není co oslavovat. Nejsou totiž důvody stýskat si po Československu. Je konečně načase si přiznat, že tento stát vznikl před 105 lety za pomoci podvodů a velká část jeho obyvatel o něj nestála. V roce 1938 za něj proti Německu Češi ani nebojovali“.

„Že o něj nestála? A co tedy bylo to šílené nadšení v Praze a po celé zemi 28. října 1918, co ty hlavy na hlavě na Václaváku a lidé natlačeni na zdi domů a skla výkladních skříní obchodů a neschopni se pohnout, o kterých mi jako děcku vyprávěl děda a hlas se mu stále ještě třásl dojetím? Co ty kokardy, jásot, na praporu prapor, srdce se v dálky rozletí, jak je to krásné, překonati zápor a býti, růsti, stavěti!, jak už dva dny po 28. říjnu básnil básník Viktor Dyk v Národních listech? Anebo to z vděčnosti za dobré zacházení rakouského pána s českými poddanými se v posledních letech I. světové války všechna česká omladina obracela k okrajům lesů a co jim plíce a hrdla stačila k nim volala: Jak je ti Rakousko? A lesy k nesmírnému uspokojení tázajících se odpovídaly: Ouzko. Po čemž následovalo udivené: Ale vždyť jsi přece tak moc-né, na což lesy zdrceně reagovaly: Moc-néé. Tak tohle všechno, milostpane, má snad být výmysl?“

„Jistě že ne, paní domácí. Ale určitě vás trkne, o co Vladimíru Kučerovi a Janu Rychlíkovi šlo v roce 2015 a o co jde dnes též Janu Zieglerovi, když mě z jeho pojednání o státu necháte přečíst dalších pár řádků“.

„Jsu napnutá jak struna, milostpane“.

„Dobrá, čtu: „Na druhé straně je nezpochybnitelným faktem, že za II. světové války naši vojáci v zahraničních armádách, jak letci ve Velké Británii, tak i jednotky Svobodova armádního sboru, bojovali a umírali za obnovu Československa. To je třeba si poctivě přiznat. Jenomže pravdu je třeba kvitovat celou. Rakousko nebylo „žalářem národů“

„Chápu, pane Švejk. Ta poslední věta, to je to jádro pudla a vlastně rozkaz, jak máme dneska myslet, že ano?“

„Přesně tak, paní domácí. Měli jsme se prý v Rakousko-Uhersku jak v bavlnce, měli jsme v něm, podle Jana Zieglera, všechny svobody a měli jsme v něm proto zůstat. A ne vyhlašovat samostatný stát. Zhruba takto se 15. března 1939 na Říšském kancléřství v Berlíně ve svém proslovu k Hitlerovi vyjádřil i prezident Hácha, když řekl, že ho o smyslu Československa jako samostatného státu vždy trápily pochybnosti“.

„Ano. Tehdy v březnu 1939 trápily tyhle pochybnosti Háchu a jistě i Hitlera, a dnes trápí českého novináře, píšícího pro naši současnou širokou veřejnost. Už tohle samo o sobě nevypadá dobře, pane Švejk“.

„To rozhodně ne. Ale já letím, dnes se U kalicha podává pravá africká káva. Úplně jinak a líp prý voní i chutná“.

Lubomír Man

sdílet na

41 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sergej
3. 11. 2023 19:17
Ohodnotit příspěvek :
     

🙂 No jo no, soustruháti na 3 000%, druhými ZDROJE JSOU všichni to říkají od vztyčení vysíracího stožáru se nějak zavzdušnili možná i s tím že v listopadu nevyplatí důchody? Přistálo to před chvílí na debila. Tak musí když všechno zdefraudovali hodit plebsu nějakou jinou jobovku které jedou od 89. trzi s aktivatizemi frekvencí idiotátu nýmandů na bildboardech příležitostmi vývratova vyžranova.

Vladimír
6. 11. 2023 12:47
Odpovědět  sergej

No ty jsi blb …

sergej
6. 11. 2023 12:54
Odpovědět  Vladimír

Nemel a odfukuj pěnu. 🙂

Boomer
3. 11. 2023 20:41
Ohodnotit příspěvek :
     

.. Hácha byl hluboce morální člověk, byl uznávanou kapacitou v oboru ústavního a mezinárodního práva, jeho pochybnosti o smyslu čsl. státnosti vycházely z tehdejší úrovně jejich kodifikace, z právního názoru.
Současně však pevně věřil v ideu čsl. státnosti jako takové a pro ochranu národa československého dělal vše, dle možností té doby a situace, v níž se ocitnul ne vlastní vinou. Jako hluboce morální člověk však nedokázal čelit něčemu tak amorálnímu, jako byl nacismus a jeho reprezentant Hitler. Benešova abdikace ho postavila před hotovou věc, neměl téměř žádné zkušenosti s politickými praktikami a tak se nám s odstupem doby může jeho chování mylně jevit jako zrada.
Hácha nebyl zrádce, Beneš byl zbabělec, autora článku “STÁT, KTERÝ ZKLAMAL” i s jeho zdroji posoudí až historie.

Tupý hulvát
3. 11. 2023 22:15
Odpovědět  Boomer

jen část:
PROHLÁŠENÍ NĚMECKÉ A ČESKOSLOVENSKÉ VLÁDY

Berlín 15. března 1939
Vůdce a říšský kancléř v přítomnosti říšského ministra zahraničí von Ribbentropa přijal dnes v Berlíně československého presidenta dr. Háchu a československého ministra zahraničí dr. Chvalkovského na jejich přání. Na schůzce byla zcela otevřeně projednána velmi vážná situace, která nastala na území dosavadního československého státu v důsledku událostí posledních týdnů.
Obě strany souhlasně vyjádřily přesvědčení, že cílem všeho jejich úsilí musí být zajištění klidu, pořádku a míru v této části střední Evropy: Československý president prohlásil, že ve prospěch této věci a pro dosažení konečného usmíření klade osud českého národa a země s plnou důvěrou do rukou vůdce německé říše.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
4. 11. 2023 09:20
Odpovědět  Tupý hulvát

.. a učinil tak v době, kdy českoslovenští komunisté zplnahrdel volali k národu, že není třeba se obávati německého dělníka/soudruha v uniformě Wehrmacht. Takže asi tak nějak..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
5. 11. 2023 07:25
Odpovědět  Boomer

No to určitě.

Boomer
5. 11. 2023 08:40
Odpovědět  Tupý hulvát

.. lze ověřit v tehdejším Rudém právu. Kdo chce najít, ten ať hledá, občas se i slepému kuřeti zadaří najít zrnko.

Boomer
7. 11. 2023 07:58
Odpovědět  Boomer

.. neználkům bez vědomostí, ale s pevným postojem k věci o níž nemají šajnu, jen drobný historický exkurs: komunisté českoslovenští té doby nahlíželi na německé dění z pozic boje mezinárodního proletariátu proti imperialismu americkému a britskému. Patrně pod dojmem Paktu Ribbentrop-Molotov z 23. srpna 1939 si, mimo jiné, ukázkově na*rali do huby také usnesením ÚV KSČ ze dne 15.prosice 1940..
“Nepochopení imperialistické podstaty politiky Anglie a Ameriky využívají Benešovi přívrženci k nové aktivitě a ve smyslu zahraničních pokynů agitují pro vítězství anglo-amerického bloku jako domnělého předpokladu našeho osvobození, pokračují v nesmyslných šovinistických štvanicích, rozsévají nenávist českého obyvatelstva k německým dělníkům oblečeným ve vojenské uniformy…”.

K prudké změně jejich rétoriky došlo až po 22.červnu 1941. On by jim to Stalin jinak spočítal ajncvaj, když je měl pěkně pod dohledem v Moskvě…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
3. 11. 2023 21:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Jakýkoliv pokus obhajovat kolaboraci za II. sv. války je zrada. Jakýkoliv pokus o rozbíjení státu je zrada.

Pavel
3. 11. 2023 23:49
Odpovědět  Peter 008

Benes dosadil Hachu, /Benese zase dosadil Masaryk ,aby plany Versajlu byly plne realizovany / a ten utek rovnou a nikam jinam , nez ke spojeneckym s Hitlerem zradcum z Mnichova ,
aby tam na nej meli dohled /dohled byl od ty doby kdy ukradli nam Cechum vladu /
a slouzil jim i na vyhlazovani naroda provokacemi.Benes ,Masaryk ml.
a vlada byli skutecny vrahove Lidic.
Platil astronomicky miliony na vyzbroj a na vydaje pro nase lidi ,aby bojovali a umirali za obranu zradny Britanie./Jen si tam vymenili loutku v cele vlady za tim ucelem/.
Ktera ukradla nas zlatej poklad a honem poslala Hitlerovi na valky , na valky ,ktery si vsemozne zaplatili i nasim zlatem , taky proti nim, britum. Nikdy nemaji dost valek, agresi ,okupaci a loupeni.
Takovy jako Benes, udelaji vsecko a este vic.
Akademik vzdycky zradi a jeste voslavuje zradce , yntelygent se vzdycky vohne /Hacha/,a udela to samy.A este vic.
Az to ruplo v 48.Uz jim nikdo neveril.Ani nemoh.
Goering detinsky vyhrozoval Hachovi ,ze bude bombardovat Prahu ,ale bombardovanim se nevyhravaji ani bitvy ani valky , uz davno .Naopak prohravaji , ani atomovka a dve , nepomohly..

Pavel
3. 11. 2023 23:55
Odpovědět  Pavel

Nepomohly spojencum na japonce ,ani statisice zbombardovanych obeti , civilnich obeti v Tokiu ,ale nebombardovaci utok Rude armady zaridil ,ze se hned za tejden vzdali.
Nepomohlo bombardovani Nemecka ,ale dobyti Berlina Rudou armadou skoncilo valku. Vietnam Hocimin hlavni mesto bombardovali a zase to prosrali …
Afganistan a este si zase medajle rozdavali, nez v udesu a v panice prchali..

Pavel
3. 11. 2023 23:56
Odpovědět  Pavel

Dnesek je jejich zacatek a rychlej konce a vedi to.Ty pravy to zase vedou..

vladjan
5. 11. 2023 21:59
Odpovědět  Pavel

sorry, ale jenom hlupák nebo člověk věcí neznalý může Beneše označit za zrádce…..můžete si vybrat

Tupý hulvát
3. 11. 2023 22:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Samozřejmě,že velká část obyvatel nesouhlasila se vznikem,žili tady tři miliony obyvatel sudet.

sergej
3. 11. 2023 22:28
Odpovědět  Tupý hulvát

A vy si myslíte že se z mainstreamu 3-4 majitelů globálně a školastiky trha dozvíte co? Nejste paka evropy ale světa, na svůj funus si vezmete mávátka s lampiónky jak vás nadcvičí křepčit.

Tupý hulvát
4. 11. 2023 07:10
Odpovědět  sergej

Vůbec nechápu smysl toho vašeho výtvoru,vy jste cizinec,že neumíte česky?Napište to nějakou srozumitelnou řečí,přeložte překladačem a vložte sem.

Pavel
4. 11. 2023 10:58
Odpovědět  Tupý hulvát

A nač by to dělal. Ve druhé větě říká jasně co si o nás asi tak svět myslí. A není to náhodou pravda? Vždyť my si sere.me na vlastní hlavu.

Rattus
4. 11. 2023 10:07
Odpovědět  sergej

Nepíšete náhodou komentáře na zpravodajském serveru Pravý prostor?

katango
4. 11. 2023 15:44
Odpovědět  Rattus

Píše. A na DFensovi taky.

ModrýKlokan
4. 11. 2023 03:15
Odpovědět  Tupý hulvát

Dva a půl milionu zrádců státu. Čeští němci.

Tupý hulvát
4. 11. 2023 07:13
Odpovědět  ModrýKlokan

Nemohli to být zrádci státu,nesouhlasili už před vznikem.To až před druhou válkou,tam ano.

Pavel
4. 11. 2023 11:00
Odpovědět  Tupý hulvát

Ale žili na území, které vždy přináleželo české vlasti.

ModrýKlokan
4. 11. 2023 23:38
Odpovědět  Tupý hulvát

Žili na území Českého království – českých zemí, tj. českého státu. Neměli s čím souhlasit ani nesouhlasit. Podle Zlaté buly krále Karla IV. jsou české země navždy suverénní stát s nedělitelnými hranicemi a vlastní samosprávou s vlastní volbou vládce.

Čeští němci chtěli do říše, tak tam jsou. Prostě zrádci. Kolaboranti s cizí mocí.

Jako dnešní Pitharti, Fijalové, Hermani, Bělobrádci, Bartošci, Rychetští, Pávci, samá študovaná zbabělá krysí jelita. Tzv. slušní lidi, zdraví sousedky, tfujtajxl.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
petr
4. 11. 2023 08:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Stačí jméno a už víte odkud vítr fouká. Copak má tento kolaborant za předky? Nebyli ze Sudet?

Lenka
4. 11. 2023 08:51
Odpovědět  petr

Já jsem zvědavá, co tito lidé budou dělat, až se to “zlomí”. Jde to pomalu, ale jde to.
Zlomí se to v okamžiku když vyhlásí odbory generální stávku.

Ladik
4. 11. 2023 11:04
Odpovědět  Lenka

Kdyby ty “naše” odbory za něco stály, dávno by tu genstávku vyhlásily.

Boomer
4. 11. 2023 13:09
Odpovědět  Lenka

.. generální stávka v privátním sektoru? Budíček!! Zaspala jste dobu…

Frank
4. 11. 2023 10:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Má cenu se nad nějakým Zieglerem vůbec pozastavovat? Vždyť se stačí jen na něj podívat a je jasno.

Pavel z Moravy
4. 11. 2023 10:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Nu, jelikož tady na Pokecu se čím dál více začíná nosit pouze jedna pravda, nebudu hovořit ani k otázce občana Beneše a Háchy. Nechám to historicky zdatnějším.Vyjádřím se pouze k tomu Rakousku- Uhersku. Jestliže se chystá formování nového státního útvaru ve stejných proporcích, tak se samozřejmě bude tvrdit, že to vězení národů nebylo. A už zde není nikdo, kdo by řekl jak to bylo. To je ta výhoda vymazávání paměti. Není Velký třesk, není Darwin, nebyla Bílá Hora a 400 letá porobenost národa. Byla pouze Rakousko- Uherská říše ve které byl český lid tím největším oukropkem. Nevím, asi mi tedy prarodiče potom lhali, když mi říkali o fízlech vídeňských mocipánů, kteří poslouchali za každým rohem a děkovali za vznik státu. Tak vzhůru do nového Rakouska. A začněte se raději už nyní učit němčinu, kdo ví jak se bude muset mluvit na ouřadech, ona ta čeština bude možná fuj. Přeformátovávání pokračuje, nevím na které jsme prioritě, ale ti, kteří za vším stojí to jistě vědí. Kolaborantů tu tedy je skutečně dost a i když jsem se nechtěl vyjadřovat k Benešovi a Háchovi, tak ten první nás před tím co se děje varoval. Pokud si ta slova nakonec nevymysleli komunisté, že. Na ně se dá hodit cokoliv.

Pavel z Moravy
4. 11. 2023 10:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ale, že zdejší většina národa ráda slouží a k tomu nepotřebuje svůj mozek, ti, kteří nyní řídí tyto procesy za ně rádi zapřemýšlí jak nejlépe a bezbolestně vyřešit statut naší vlasti. Teď je ten statut kolonie Bruselské říše, ale do budoucna se možná změní. Ale jak tak znám většinově lid této země, rád bude sloužit komukoliv pokud dostane něco do korýtka. Jak to řekl mistr Jan, za lejno zaprodají svoji zemi i svoji čest.

Putinovec
4. 11. 2023 11:56
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ta verze , RU bylo pro Český národ terno , se razí už delší dobu . Stejně jako oblbují na Slovensku , že pod Maďary bylo hej .
Potřebují ke vzniku toho dalšího slepence rozpohybovat národy těch států , pro které je tento staronový žalář národů připraven .
Jenže je nedostatek času , protože všechny procesy vzhledem k Zákonu času , běží svým nezadržitelným tempem .
Ti , kteří se snaží tyto procesy řídit , se ocitají v pozici pejska a kočičky , při vaření dortu . Vaří a nevědí , co z toho vyjde za blaf .
A zde je veliká šance , proces převzít a převést do jiné kvality .
Například tento vznikající celek pevně připoutat k Ruské harmonice . Východní i střední Evropa v tomto směru , nemá žádné nepřekonatelné ideologické hranice .
A tím by u státní elity hnUSA i Globalistů , bylo vymalováno .
Jen je potřeba tento proces ozvučovat a tím jej statisticky učinit možným .

Pavel z Moravy
4. 11. 2023 12:37
Odpovědět  Putinovec

Opět jste mne nezklamal svým jasným viděním vzniklých situací. Díky za jasné rozbory.

Rodic
4. 11. 2023 13:34
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vaši rodiče vám jistě neváhali pane Pavle z Moravy. Jenže ti žili již v době kdy byl rozeštván Německy mluvící a česky mluvící lid zemí Koruny české. To se stalo díky pangermanistům a pan Slovanům po napoleonských válkách. Do té doby spolu žili jako dobří sousedé. I přes trauma Bílé Hory. To byl ale problém náboženských svobodné ne jazykový. To vzájemné rozeštvávání vyvrcholilo roku 1848. Pak rakousko-uherské mocnářství přitvrdilo. To se ale dělo prakticky po celé Evropě. Nátlakem potlačit veškeré projevy nacionalismu. Ptejme se kdo zatím rozeštvávání stál. Když Německy mluvící Čechům česky mluvící Češi 100 let předhazovali že jsou Němci – nakonec se za ty Němce v předvečel druhé světové prohlásili.

Rodic
4. 11. 2023 13:35
Odpovědět  Rodic

Rodiče Vám nelhali – oprava

Rodic
4. 11. 2023 13:46
Odpovědět  Rodic

Tohle samé se intenzivně dělo od roku 1990 na Ukrajině. Kořeny toho všeho jsou ale opět v 19 století. Takzvané Ukrajince vymyslelo rakousko-uhersko jen aby potlačili tamní pro ruské nálady

ModrýKlokan
4. 11. 2023 14:42
Odpovědět  Pavel z Moravy

Zdravím, souhlasím s Tebou.

Jen nevím co s tím má společného Velký třesk. To není žádný závazný článek nějaké fanatické víry. Jen fyzikální teorie (podle mě jde zatím o hypotézu, ale to není podstatné), která bude někdy v budoucnu potvrzena, vyvrácena, nebo zpřesněna. A doufám, že ten proces dokončí fyzici, a ne nějací blouznivci s bohy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
4. 11. 2023 20:52
Odpovědět  ModrýKlokan

Samozřejmě, že ten třesk tady s tím článkem nesouvisí, já to uvedl pouze jako připomínku toho jaké vášně vyvolává pohled na určitou záležitost. A otázku Rakousko- Uherského mocnářství budou chtít někteří využít k obhajobě tohoto žaláře národů. Je zajímavé, že žalář národů, kde jsme hráli podřadnou roli mnohým nevadí, ale socík strašlivě. A netvrdím, že jim nemůže vadit, ale pročpak jim nevadí ten žalář. Prarodiče mi toho řekli dost, jeden děda bojoval za 1. světové za císaře pána a jeho rodinu. Šel tam jako 18 letý kluk a přišel s úplně podlomeným zdravím. Takže to je pouze na vysvětlenou. Každému z nás se asi v rodině něco přihodilo, takže pro mne je poznaná pravda to nejdůležitější. A podrazů jsem již zažil také dost. Tak se měj.

Gales
4. 11. 2023 10:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Žalářem je současná republika.

Pavel z Moravy
4. 11. 2023 12:39
Odpovědět  Gales

Nu, ale chystají se nás ukotvit v žaláři ještě mocnějším, s protektorem na hradě českém.

Prodost
4. 11. 2023 17:03
Ohodnotit příspěvek :
     

…”co si my Češi dokážeme nakydat na vlastní hlavy”…že ti, kdož tak činí, že jsou Češi? Já si tím vůbec nejsem jist a řadě případů vím, že nejsou…a není jen náš problém

Naposledy upraveno$ s uživatelem$