blog

Ironicky, potměšile, pravdivě i aforisticky o Západu …

Na Západě je bída s karikaturou. Žádný západní humorista nedokáže vymyslet ani desetinu toho, co průměrný západní politik.

*****

V americké Georgii zatkla policie muže, který telefonicky oznámil, že mu někdo vyhrožuje zbraní a že ho nevpustil do jeho vlastního domu. Squatteři, kteří obsadili jeho dům, policii řekli, že to on je zloděj. Poté, co se muži podařilo prokázat, že se jedná o jeho dům, byl propuštěn, ale squattery se podařilo vystěhovat až po šesti měsících. 

******

Šéf diplomacie Evropské unie (EU) Josep Borrell se za čtyři roky svého působení ve funkci dopustil řady závažných diplomatických chyb, mimo jiné v komunikaci s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem. Ve svém článku z 24. srpna na to upozornil americký list Politico.

“Za téměř čtyři roky svého působení ve funkci šéfa zahraniční politiky Evropské komise za sebou Josep Borrell zanechal stopu diplomatického chaosu: chyby v Moskvě, přešlapy v Bruselu a blamáže na Twitteru,” píše publikace.

Po analýze všech diplomatových chyb mu autoři článku ironicky udělili titul “nejvyššího představitele EU pro chyby a přehmaty”.

*****

Po nedávném skandálu ve Lvově kvůli výměně ošklivých sovětských pomníků si obyvatelé uvědomili chybu, na kterou je nechtěně upozornil starosta města a jeho manželka. 

Večer na ukrajinské farmě v předvečer Dne nezávislosti. 

Večer v ukrajinské vesnici v předvečer Dne nezávislosti

V Norsku začali zabíjet soby na útěk do Ruska

“Zvířata byla poražena z obav, že by se mohla vrátit do Ruska,” uvádí se v materiálu.
Jak publikace uvádí, místní úřady nechtějí platit kompenzace za to, že se sobi pasou v rezervacích na území jiného státu. Norsko nyní obnovuje zchátralý plot podél hranice, aby zastavilo migrační proces.


Později informaci o zabíjení zvířat potvrdilo i zemědělské ředitelství království.


Den předtím norská vláda uvedla, že v letošním roce překročilo hranici s Ruskem 42 sobů, kteří hledali lepší pastviny a půdu. V důsledku toho musí stát vyplatit kompenzaci ve výši 50 000 korun (4 700 dolarů) za každé zvíře, které se páslo v přírodní rezervaci Pasvik v Murmanské oblasti, a také paušální částku přibližně 47 milionů korun (4,4 milionu dolarů) za dny, kdy se sobi v chráněné oblasti nacházeli.

*****

Sto procentní britské brambůrky obsahují všechno možné, jen ne britské brambory. 

“Vítejte na Yale: Průvodce pro přežití prváků na Yale.” – To je leták, který policejní odbory rozdávaly prvákům. Leták začíná konstatováním, že “v sedmiměsíčním období končícím 23. července 2023 se počet vražd v New Havenu zdvojnásobil, počet vloupání vzrostl o 33 procent a počet krádeží aut o 56 procent”.


Následují doporučení, abyste opustili ulice do osmi hodin večer, vyhýbali se veřejné dopravě, nikdy nechodili sami a neopouštěli kampus.

*****

V hotelu Grosvenor Pulford v britském Chesteru se vydra proplížila přes elektrický plot a ukradla okrasné kapry koi v hodnotě 100 000 liber. Vydra ryby popadla, utekla a pak se zase vrátila. Celkem ukradla asi 50 ryb, které se prodávají přibližně za 2 000 liber za kus. 

*****

Australský televizní seriál Sousedé má být nejvíc woke-now na jižní polokouli. V nové sérii se objeví mezirasový pederast pár se dvěma dětmi, trans lidé, další pederast pár a osamělá lesbička.


Myslím, že se to dostává do bodu, kdy je třeba mít se na pozoru před žádostmi o poskytnutí psa k natáčení.

*****

Pětašedesátiletá babička v Británii si osm let vydělávala peníze krádežemi drahého zboží v obchodech. Říká, že v současné době má 60 zákazníků, pro které krade šampaňské, humry, steaky, drahou vodku a dokonce i povlečení z egyptské bavlny. Přestože její zákazníci žijí v drahých čtvrtích, nevadí jim ani ušetřit pár liber. Podle zlodějky si denně vydělá až 500 liber.

*****

Co je to žena? Má žena penis? Jednoduché otázky, ale nelze na ně odpovědět během čtyř minut. Alespoň Julia Gillardová, bývalá australská premiérka, na ně nedokázala odpovědět.
Otázka zněla: “Co je to žena? Souhlasíte s ministryní pro ženy Queenslandu, generální prokurátorkou Queenslandu Shannon Fentimanovou, že transsexuální ženy jsou ženy, a s předsedou britské Labouristické strany sirem Keirem Starmerem, že některé ženy mohou mít penis?”.

Odpověď (částečně, ne doslovně, protože odpověď je mnohomluvná): Na tuto otázku velmi ráda odpovím. Strávila jsem půl roku v Británii a tam se definice ženy stala ošemetnou otázkou, kterou si lze vybrat na slovech oponenta. Mnozí se upřímně domnívají, že jsou uvězněni ve špatném těle, a chtějí být uznáni za pohlaví, které jim jejich mysl a duše vždy říkala, že jsou. A není to jeden směr – jsou to dvě cesty. Lidé, kteří se z mužů stali ženami, a ženy, které se změnily v muže. Myslím, že prostě musíme říct, že jakkoli chceme zbytku společnosti projevovat lásku, začlenění a respekt, musíme to dělat pro každého z těchto lidí. Většina lidí ve svém životě neskončí jako vrcholový sportovec, většina lidí neskončí ve vězení, většina lidí se ve svém životě někdy setká s někým, kdo je transgender, a myslím, že to, co je opravdu důležité, je otevřenost a duch inkluze v tom, jak se s nimi setkáte. V těchto otázkách je třeba zmírnit žár diskuse.


Reakce na její odpověď:


Moderátorka Sky News Rita Panahiová uvedla, že paní Gillardová byla z jednoduché otázky beznadějně zmatená: “Viděli jsme, že tato otázka zarazila nejednoho zbabělého úředníka a politika, ale nikdy by mě nenapadlo, že první australská premiérka, první žena v lóži v čele tohoto velkého národa, nebude schopna odpovědět na otázku “co je to žena?”. Jsou to asi čtyři minuty idiotského blábolení, které ukazuje, jaký postoj k této zásadní otázce zaujímá první australská premiérka. Je pevně na straně trans aktivistů, „levice“, která se zmocňuje moci, a moderního feminismu.”
Novinář Ben Fordham: “Samotná odpověď trvala přes tři minuty a na jejím konci stále nevíme, co je to žena”.


Angie Jonesová, bojovnice za práva žen: “Podívejte se na bývalou premiérku Julii Gillardovou, bývalou právničku a vynikající řečnici, která se při otázce na variaci otázky ‘co je to žena’ zmátoří. Je zřejmé, že nevěří ani slovu z toho, co vypustí z úst.”

Video zde: https://t.me/AllPropaganda/582 



*****

Dvacetiletý student Jihokarolínské univerzity vešel do špatného domu, jehož majitel si myslel, že ho někdo okrade, a pro jistotu studenta zastřelil.

O 4 měsíce dříve v Kansas City šel 17letý student navštívit své příbuzné, ale také minul dveře a byl zastřelen na prahu.

*****

“Prsatý pracovník” z Kanady, který byl v dubnu propuštěn na placenou dovolenou, se vrátil do školy, ale bezpečnostní opatření ve škole byla z obavy před nespokojeností veřejnosti posílena.

Houston! U vas débilos! 

*****

V londýnské čtvrti Notting Hill včera skončil karneval. Během dvou karnevalových dnů (neděle a pondělí) bylo zadrženo 275 osob (loni 209), 7 osob bylo pobodáno, jeden ze zraněných je ve vážném stavu. Jeden pokousaný policista byl rovněž ošetřen v nemocnici.

Na videu jsou vidět hory odpadků po karnevalu:

https://t.me/AllPropaganda/600

*****

Při aktualizaci dopravního značení v Borough Green, Kent, Británie, pracovníci mírně podcenili velikost moderních automobilů. Vedení města provedlo kontrolu prací a přiznalo, že došlo k nedopatření a dokud nebude napraveno, nebudou majitelé aut pokutováni za parkování mimo čáry. 

Od roku 2016, kdy se Skotsko rozhodlo omezit méně závažné přestupky na policejní oznámení zaslaná poštou, více než 100 000 lidí obdrželo taková oznámení, než aby čelili trestnímu stíhání a stanuli před soudem. 


Veřejnost je znepokojena tím, že kromě méně závažných trestných činů, jako je vandalismus nebo kálení na veřejných místech, vydává policie varování i v případech závažnějších trestných činů sexuální povahy nebo drogové trestné činnosti. 


Skotská policie nyní zvažuje širší používání policejních varovných dopisů, díky nimž by ještě více zločinců mohlo uniknout „mírnému zděšení“. 

*****

Společnost Allways, výrobce prostředků osobní hygieny, upravila na svém webu článek o menstruaci od spisovatelky M. Hillové, kde nahradila slova „ženy“, „dívky“ atd. na genderově neutrální „lidi“ apod. Poté, co spisovatelka obvinila firmu z cenzury, byla smazaná slova nejprve vrácena do článku a následně byl článek úplně smazán. 

*****

Policista z Colorada, který v červenci umístil spoutaného podezřelého do SUV zaparkovaného na železničních kolejích, které později srazil vlak, dostal 30 měsíců podmíněně a 100 hodin veřejně prospěšných prací. Podezřelý, který byl v džípu, přežil s mnohačetnými zlomeninami. 

*****

Evropská komise schválila seznam majetku Rusů, který podléhá konfiskaci při překračování hranic EU. Samovary, tanky, střely a bojové lasery do seznamu zahrnuty nebyly. 

*****

V jediný den hlasování Dmitrij Medveděv tiše vstoupil do své kanceláře, otevřel si kufr a hlasoval na dálku červeným tlačítkem. 

*****

Ve Francii se 5 ministrů vlády přiznalo, že jsou gayové. Pro jistotu: národním symbolem Francie je stále kohout a ne kapoun. 

*****

V posledních dnech úspěšně dosáhlo svého cíle několik dalších ukrajinských vědeckých expedic, vyslaných na člunech z ostrova Zmejny směrem na Krym ke studiu dna Černého moře. 

*****

Michail Podoljak: “Kdyby Indové neukradli Ukrajincům tajemství černomořských kopáčů, stále by neměli Indický oceán.” 

*****

Putin a Kim Čong-un podrobně diskutovali o perspektivách rozvoje Japonska, Spojených států, Evropské unie a jejich satelitů. 

*********

Zdrojů mnoho a tak jen ukazuji hlavní typy (cykly) zdrojů:

https://aftershock.news/?q=node/1290028

https://cont.ws/@alex581210/2616765

https://ria.ru/20230825/oleni-1892265703.html

https://cont.ws/@alex581210/2631714

Vybral, sestavil i přeložil Peter 008

sdílet na

11 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
18. 9. 2023 11:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Kvůli Ukrajině se zdražuje kdeco, zvedají se daně, v lékárnách chybí léky, děti Ukrošvába jsou přednostně a bez přijímacích zkoušek přijímány na střední školy, i když skoro nedovedou česky. Ukrošvábové se pak nemohou divit, že už jsou na ně – a na Fialovu vládu, která jim evidentně dává přednost před námi – lidi alergičtí a mají jich plné zuby.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
18. 9. 2023 11:55
Odpovědět  Teuton

Lidé by to měli domyslet do konce: za tuto situaci, kdy se řízeně dává přednost ukradincům a jejich dětem – mimochodem – po českých dětech se při vstupu do školky požadují povinná očkování, po ukradinských NE !! – veškerou zodpovědnost a vinu za tohle ničení všeho českého nese FIJALOVA “VLÁDA”. Tam je třeba hledat viníka toho všeho !!! Ukradinci jen využívají možností.

Teuton
18. 9. 2023 12:23
Odpovědět  Helena

Dovedu se vžít do pocitu rodiče, jehož dítě mělo v pololetí i na konci 9. třídy základní školy vyznamenání, ale na vysněnou střední školu se nedostalo, protože přednost dostal Ukrošváb, který vyjma několika vulgarit vůbec česky nehovoří. Taková je současná česká realita.

zuzana
18. 9. 2023 12:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina ztratila přibližně 85 % svých původních mobilizovaných sil

https://aktax.cz/ukrajina-ztratila-priblizne-85-svych-puvodnich-mobilizovanych-sil/

Jaris
19. 9. 2023 02:45
Odpovědět  zuzana

No tak jeste zbyva zlikvidovat poslednich 15% ukrousu a bude pokoj.

sergej
18. 9. 2023 14:09
Ohodnotit příspěvek :
     

V zkratce: je to latrína mamona.

18. 9. 2023 14:10
Ohodnotit příspěvek :
     

“V Norsku začali zabíjet soby na útěk do Ruska”
Ta věta mi jaksi nedává smysl (aniž bych četl dál…)

sizok
18. 9. 2023 18:19
Odpovědět  primak

Buď “při útěku” nebo “při přechodu.” Neznám originální text.

Boomer
19. 9. 2023 15:32
Odpovědět  primak

.. no sobi z norské strany hranice zdrhají za lepší pastvou, na ruské straně je totiž nějaká chráněná rezervace, kde pestrá flóra sobům víc chutná. Sobi jsou prostě svobodní, kočovní a mlsní..
No a ti zlomyslní Rusáci požadují od norské vlády kompenzaci za poškozování rezervace.. zákon je zákon a neznalost zákona neomlouvá, pásla se vaše koza na mojí jetelině? Pásla! Tak plaťte..

Tudíž česky by asi mělo být, že ” ..začali zabíjet soby utíkající do Ruska.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
19. 9. 2023 15:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Na tu sochu té statné ženy by se se zalíbením dívali lidojedi. A slintali by při tom.