blogvideozdraví

Zločin na lidech:  EU potraviny jako zbraně hromadného ničení

EU, která tvrdí, že je ochráncem právního státu, kde je zaručena ochrana spotřebitelů, ekologie a evropské hodnoty, které se však účelově aplikují podle toho jak, kdy, a vůči komu se vyžadují. 
Co si myslet o potravinách, které po tisíciletí pěstovali naší předkové, kteří opěvovali krásu a plodnost zatím ještě naší země. 

Dnes se k nám tytéž potraviny  dovážejí přes půlku této zeměkoule, ne vždy ekologickým způsobem, a ne vždy se pěstují při zajištění zdravotních standardů, které musí dodržovat naší zemědělci.  Navíc přeprava z obrovských vzdáleností znamená, že tyto potraviny musí být patřičně ošetřené, aby vydržely než se dostanou na pult obchodníka, a navíc v sobě nesou obrovskou “uhlíkovou stopu”. Ta u dovážených potravin EU nevadí, stejně jako LNG plyn převážený přes oceán z USA či z jiných vzdálených  míst planety do Evropy. Ale v případě ruského plynu  EU vadí  jeho neporovnatelně menší uhlíková stopa při dopravě plynovým potrubím, což je  způsob, kterým se ve světě ekologicky dopravuje největší množství plynu.

Video přílohou je DŮKAZEM naprosté falše a selhání EU elit. To video ukazuje skutečnou právní, morální a  lidskou zkaženost těch, kdo mají být ochránci hodnot. Slyšel či viděl někdo, že by EU exekutiva kdy a jakkoliv zakročila nad dvojími standardy výroby potravin pro západní a východní země unie?
Naopak viděli jsme, že EU vnutila pod pohrůžkami sankcí zemím Evropy brát jedovaté Ukrajinské obilí, které bylo kontaminováno herbicidy zakázaných v Evropě, znamenající vážné ohrožení zdraví spotřebitelů.

Každý člověk je tím, jak myslí, co pije a co jí. 
Je zcela očekávatelné, že na  životy všech lidských bytostí mají devastující dopady lživé informace, závadné nápoje a potraviny, které mají fatální dopad na jejich zdraví a dopad na jejich kvalitu života.
Zdraví je to nejcennější na co by každý člověk měl právo, aby bylo velmi přísně chráněno.
Zdraví a životy naších DĚTÍ musí být tou největší prioritou a povinností, kterou NESMÍME nikomu dovolit, aby se staly předmětem ZISKU, ziskuchtivých bezohledných šmejdů, naprosto postrádajících lidskost a úctu k jiným bytostem.
Uvědomuje si někdo z politiků a kompetentních dozorových institucí, že podřadná kvalita či ve velké míře používaní nebezpečných látek a postupů mající zlepšit chuť či vzhled potravin, znamenají obecné ohrožení, které ve svém důsledku mají  na životy a zdraví lidi srovnatelný dopad jako zbraně hromadného ničení?

Nikdo, ani ti v nejvyšších patrech politiky nemají naprosto právo krýt a pomáhat šmejdům pomocí lobistických zákonů a pravidel výhodných pro ně, které jim umožňují vydělávat na úkor životů a zdraví lidí. 

Pokud tito politikové nechrání životy a zdraví lidí, ale zisky šmejdů, pak tito politici musí nést trestně-právní odpovědnost, se všemi důsledky. Pokud politici ohrožují životy a zdraví lidí, pak přestávají  být politiky, a stávájí se spolupachatelé zločinců.

Se spolupachateli zločinců se musí jednat stejně jako s obyčejnými zločinci.

GeHA

sdílet na

53 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
13. 6. 2024 05:50
Ohodnotit příspěvek :
     

“…Zdraví je to nejcennější na co by každý člověk měl právo, aby bylo velmi přísně chráněno.
Zdraví a životy naších DĚTÍ musí být tou největší prioritou a povinností, kterou NESMÍME nikomu dovolit, aby se staly předmětem ZISKU…”

Albi
13. 6. 2024 09:19
Odpovědět  jmm

Postrádám tam návrh JAK to udělat.
Protože ty cancy – kupujte kvalitní potraviny i když dražší – je sice rada pravdivá, ale kvalitu vyšší cena nezaručí.

A jak si poznat kvalitní brambory od nekvalitních, když oboje jsou dovážené ze stejné země? Jak poznáte, že chleba je upečený z českého a ne ukrajinského obilí? Cenou?

Iberiusto
13. 6. 2024 11:34
Odpovědět  Albi

Milá Albi, ten návrh jak to udělat tam je. Přečtěte si pozorně ještě jednou poslední tři odstavečky. Pokud EU naším hospodským zakázalo prodávat guláš a svíčkovou z předchozího dne – kdy to neznamená žádné nebezpečí pro zdraví konzumentů a je dokonce druhý den chutnější jak tvrdily naše babičky, pak by stejně měli EU byrokrati řešit ochranu spotřebitelů jak jsem popsal výše. Pokud tak nečiní a evidentně koná ve prospěch zisků lobistů, pak se EU aparát stává spolupachatelem a pak musí konat orgány činné v trestním řízení. Ale to bychom museli žít v právním státě, kde platí zákony na ochranu zdraví, což předpokládám, že se shodneme, je zatím ještě ILUZE, poněvadž lidé z větší části ztratili zdraví selský rozum, pud sebezáchovy a přestali být stateční.

Albi
13. 6. 2024 15:02
Odpovědět  Iberiusto

No jo – museli bychom žít v právním státě.
A v takovém právě nežijeme, takže všechny rady jsou v podstatě dobré, jenže realizovat nejdou.
Takže ve výsledku jsou to rady k ničemu.

Slovan
13. 6. 2024 17:35
Odpovědět  Albi

Ale zase potěší. Dobrá rada nad zlato. 🙄😊

Slovan
13. 6. 2024 17:33
Odpovědět  Albi

😊
Nikoliv! Datumem úmrtí. 🤣😲🙄🤦‍♂️

Albi
13. 6. 2024 20:24
Odpovědět  Slovan

Asi si s p. scípiem otevřeme “Okénko české gramatikyDatem úmrtí!
1.p. datum, 2.p (bez) data.
(Podobně album – (bez alba, glóbus (bez) glóbu …. 🙂
Jinak OK.

Slovan
13. 6. 2024 21:32
Odpovědět  Albi

😲 😛 😜 😊

Jaris
13. 6. 2024 06:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejhur na tom samozrejme jsou lide ve velkych mestech. Ti jsou zavisli na jakemkoliv dovozu treba i z Ukrajiny. Ti chytrejsi se jiz z techto konzumnich pasti odstehovali do mensich mest a nebo jeste lepe, na vesnici. Tam je moznost si vypestovat sve potraviny a nebo nakoupit na mistnich trzich cerstve veci, ktere neprosly zatim zidackymi pazoury.

tonda
13. 6. 2024 06:43
Odpovědět  Jaris

Nějak Vám nedochází, že je tady ještě třetí možnost a to si občas z města zajet na vesnici a nakoupit tam. Nezáleží jestli bydlí člověk na vesnici, nebo ve městě, záleží jen na způsobu jakým přemýšlí. Spousta lidí na vesnici jí převážně umělotiny a spousta lidí ve městě jí pokud možno co nejzdravěji. Já například bydlím v Praze, ale nakupuju co jde na vesnici, mám to zdravější, podporuju naše zemědělce a ještě navazuju zajímavé mezilidské vztahy. Nežijeme v Rusku, nebo v USA kde jsou obrovské vzdálenosti mezi jednotlivými městy a vesnicemi, pro brambory si například jezdím k zemědělci asi 15 km z místa bydliště. A na trhy taky pozor, jsou infiltrované zástupci obchodních řetězců, je to prodejce od prodejce.

Viking
13. 6. 2024 09:22
Odpovědět  tonda

Ukaž mi vesnici, kde prodávají zdravé jídlo. Jezdím po vesnicích a vidím jen coop, jinak nic. Kecy, kecy, kecy.

Slovan
13. 6. 2024 11:47
Odpovědět  Viking

Voé tom se spoustě lidí může jen zdát!! Za prvé jsou tupý a nemyslí. Za druhé nemají na to čas, takže se na to vybodnou. A pozor u těch zemědělců to je dražší než v hitlermarketu. Já protože jsem už tu dlouho a mám spousty známých, tak třeba pro dceru a ségru, tedy jejich rodiny sháním domácí potraviny. Nejsem líný otevřít hubu, byl jsem ve válce (voják se stará, voják má) a za bolševika se inšpirovat mušelo. Velslák jsem tedy nebyl. Teď mi zrovna volal kámoš že bude porážet beránka. No neberte to. Vynikající maso. Pak jsou tu po okolí zemědělci co prodávají “balíčky” hovězího. Pro mě je to drahé, mám možnost to koupit laciněji. Ale ta možnost tu je. Když umí dát lidi 800 tisíc za gumy a hromady plechu, jen aby se maloměšťák mohl naparovat jako krocan, tak může pořádně zaplatit za žrádlo taky. Pak mám podchyceno pět dodavatelů na vajíčka. Kamarád 3KM chová prasata, taky mám jatka vzdálené 10km. Zítra tam zrovna jedu a u jiného džízídý si po cestě budu brát dom. mléko, králíky mi dodávají čtyři kluci. Atd. atd. Když už tuna jsem tak se chci dobře najíst. Ale nemám auto za 800 tisíc, to ne. 🤣🤣🤣

13. 6. 2024 14:01
Odpovědět  Viking

Tak třeba jedna je tady:

https://mapy.cz/letecka?l=0&x=14.1665112&y=50.4763590&z=19
Tady je stav před rokem, ale už je hotová, vypadá to tam takhle:
https://www.rodinnafarmahrdlicka.cz/index.php , kde se to pěstuje najdete na fotkách v tom odkazu , a od letošního jara už frčí na plný pecky. Stačí si změnit mapu na základní a můžete vyrazit.

A tady je druhá, kam jezdím už čtvrtstoletí, co funguje, nakupovat já, že to tam mám blíž a od sjezdu z dálnice je to jen kilák (ta první je o čtyři kiláky dál). Ale ještě než jsem se přestěhoval, tak jsem neměl problém si tam těch patnáct kiláků ze své rodné doury zajet.
https://mapy.cz/letecka?l=0&x=14.1699525&y=50.4463652&z=20

Co se týká masa, tak si misto těch keců keců keců zjistěte kde máte nejblíž prodejny Rabbit.

13. 6. 2024 14:02

Pokud chcete něco zjistit o té blíž k dálnici, klikněte si sem
https://www.firmy.cz/detail/13603497-stanek-na-farme-jahodarna-brozany-doksany.html
a můžete zjištovat. Navíc na tom odkazu zjistíte i další prodejny. Ono to chce místo keců keců keců taky drobet šmejdit po gúglu. V obojích těch prodejnách prodávají vlastní produkci + produkci pěstitelů z okolí označenou jako CZ, v obojích vidíte na vlastní oči kde vyrostla, a v obojích mají produkci z dovozu, jako to stalo jednou s cibulí, když domácí došla, označenou odkud pochází.
No, hádám, že letos budu bez jablek.  

Viking
15. 6. 2024 09:33

Byl jsem v Rabbitu 2x a prázdno, nikdo tam nebyl. Kdyby to bylo tak super, byly by tam lidi, nebo fronta. Bílá kuřata nejím. Jedině kukuřičná. A to tam není, kecy, kecy, kecy.

milan
13. 6. 2024 11:17
Odpovědět  tonda

rekni to rodine ze tremi detmi nebude na to met penize a to je problemze ne vseci na to maju

Albi
13. 6. 2024 15:08
Odpovědět  milan

Peníze ani čas! A nikde asi všechno “pohromadě” – brambory, zelenina, ovoce, maso, mléko, vejce ….

Slovan
13. 6. 2024 17:39
Odpovědět  Albi

…a co takhle držet dietu? Pak všechny tyto starosti odpadají. Nó nedělám si legraci, já ať vlezu do kterékoliv ordinace, tak všude mi říkají abych tolik nežral. Marně vysvětluji, že s toho důchodu co mám to na nějaké rozežírání není. Marně. 😊

Albi
13. 6. 2024 20:34
Odpovědět  Slovan

Správně. To radí všichni odporníci:

Nsechlastat, nekouřit, nejíst tučné, sladké, slané, maso, jzeniny … proto pro nás připravují ten kvalitní hmyz.
Všechno z lásky k člověku!

Ještě že nejsme “člověkové”, ale dezoláti. Tak “dobré” rady nejsou pro nás a ani je nepotřebujeme. Poradili jsme si za socialistického “hladomoru”, poradíme si i v době, kdy létají pečení holubi do huby. 🙂

Slovan
13. 6. 2024 07:27
Odpovědět  Jaris

Hehe, kdyby to bylo tak jednoduché. Vy jste ta “údajně” vod klokanů že?
To se vám to říká, když tam pichnete lejno do země a máte na co si vzpomenete. Ale tady! Kdo to sleduje, tak ví jaké je u nás rozmanité počasí. A hlavně po jaru, kdy na všem tak záleží. Letos už tu byla taková horka koncem března, že to nakvetlo a jak jinak, přišel mráz z Kremlu a vše pryč. Jiný rok to třeba nakvete a čtrnáct dní vkuse prší, že ani nevyletí včelky a další hmyz na opílení. A když se i někdy toto zadaří, přijde neskutečné sucho, že to ovoce opadá. Není to všude, je to krajově. Třeba, jedu z okresního města domů a prší, že mi ta neberou stěrače. A pár km ve vedlejší vesnici ten déšť jako když ustřihnete nůžkama a ke mě domů ty 3km sucho až se mi práší od huby. No a když zvednete hlavu a vidíte tu zamlženou oblohu “od něčeho”, tak si říkáte, kdo v tom počasí má prsty a ONI to upravit umí, to už není žádné tajemství. Však nedávno “PRÝ” to měl být saharský písek. Prý. Takhle bych mohl konšpirovat do alelujá. Takže nejásejte, česnek je všude, i na vesnicích.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Evelína
13. 6. 2024 09:20
Odpovědět  Slovan

No přesně! Jsme tady z toho fuj fuj nejhoršího západu (jak o nás tvrdil Bába) a pořád tady čekáme na to globální oteplování. Zatím tu máme zimu jako v prdeli. Všude kolem 25 a polojasno a u nás 16 zataženo do šedivo černa a chcanec a zima (to přes den). V noci jasno a frišníčko kolem 5 stupňů. Máme větší zahradu a pěstujeme, co se dá, ale už mi letos fakt dochází trpělivost. Nejdřív pomrzly květy na obalených stromech, potom slimáci – za týden sežrali všechno, co se dalo. Okousali i česnech a mladou cibuli. Teď aktuálně přišla ta vlna veder, takže máme max 16 přes den a v noci 6 stupňů.

Slovan
13. 6. 2024 11:54
Odpovědět  Evelína

👍 👍 👍
Da da. I já mám slimoše. Zasadil jsem si moruši a těšil jsem se že letos ochutnám, kulový, nassrratt a rozmazat. Napřed mě to spálil mráz a když se to probouzelo tak mě to slimáci dorazili a já šel do vrtule. 🙋‍♂️

milan
13. 6. 2024 11:15
Odpovědět  Jaris

je to tak my taky mame u baraku zahradu a pronajimame asi 5 ha pole enom bude problem az nebudeme moct a deti su daleko a maju svoje rodiny

Gales
13. 6. 2024 11:31
Odpovědět  Jaris

Vypěstuješ a slimáci sežerou. Ať chcípnou.

Jaris
13. 6. 2024 14:27
Odpovědět  Gales

Vy nemate nejake jedy na slimaky? Pokud nemate radi chemii, poridte si kachny. Slepice rovnez vyzobou spousty cerviku.

Slovan
13. 6. 2024 14:57
Odpovědět  Jaris

Jó i úrodu. Na slimáky jsou prý dobří Indičtí běžci, je to druh kachen.

Albi
13. 6. 2024 15:10
Odpovědět  Jaris

Jaris – v paneláku? 🙂

Bety
13. 6. 2024 17:13
Odpovědět  Gales

No jak jsem se dočetla, můžeme za dnešní žravé slimáky poděkovat Španělsku.Za berušky, které zlikvidovaly naše sluníčka sedmitečná zase Číně atd., atd.

Slovan
13. 6. 2024 17:42
Odpovědět  Bety

Protože to včechno vozí v těch krabicích vod banánů. Potom se diví co tam mají. Všechno možný, jenom banány ne. 😊

Pijack
13. 6. 2024 06:47
Ohodnotit příspěvek :
     

No, nevím, hmm… ehm… ještě naše země? Jak si to mám přebrat? Na mapě je ČR ještě země vyznačená hranicemi. Jenže 70% ČESKÝCH zemědělců pěstuje plodiny na pronajaté půdě !!! Ano, Čeští pěstitelé si musejí pronajímat půdu od zahraničních majitelů půdy !!! Jak se k ní ti cizí majitelé dostali? Jsme na tom hůř jak onuce. Půda nám ze 70% nepatří. Stejně jako na Ukrajině, kde 90% orné půdy patří Americkým fondům Black Rock nebo Vanguard. Na co si tady sakra hrajeme? Za 35 let řádění liberálních lemplů a umělců nám půda už prakticky nepatří. 🙁 🙁

Těch 70% si může každý přes katastr ověřit, čili nešířím žádné dezinformace. Dezinformace nám naopak předkládají vládní, korporátní a protektorátní média tím, že o skutečném stavu naší země mlčí. I zatajování je dezinformace.

Slovan
13. 6. 2024 07:53
Odpovědět  Pijack

👍 👍 👍 👍
Pijacku je to tak, jsme asi nahraní, tady pomůže jedině Gosudar, který by u mezinárodního soudu tlačil na to, že jsme byli krutě podvedení a rozkradeni. Ale?!!
My jsme RF jako národ krutě podvedli, zradili a možná že právě o to šlo. Jediná šance obyčejných lidí u nás by byla, kdyby nás vzali na milost. A pak viníky směr Jáchymov.

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 10:20
Odpovědět  Slovan

Je tady již jen jediná šance, jak se z toho dostat. Nejsou k tomu ale lidi, hlavně ti mladší, bohužel musím se opakovat, ti mají v hlavě většinou vymleto. A staroušci s hůlčičkami to již nezvládnou. Ať si to dětičky vyžerou. Ví koho mají volit,tak by také měli vědět kdo jim připravuje cestu do pekla, tak ať pohnou prdelí a postarají se. Staroušci jim beztak přenechají byty a baráky, aby měli kde svoji prd.el složit. Víc pro ně ze staroušků nikdo udělat nemůže. Vychovali je, dostali vzdělání, tak ať se snaží. To už je pouze jejich problém.

Slovan
13. 6. 2024 11:58
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Hele 🤣 dorazil zapadnutej nick, specialista na spodní vody a vodárenství. Možná i ČOV. 🤣🤣🙋‍♂️

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 12:38
Odpovědět  Slovan

No nevím, snad jsem nic hrozného neřekl.

Slovan
13. 6. 2024 14:59
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Nenééé. Jen taková srandovní vsuvka. Ježiši, co už mám dělat aby ten sakasmuz mlátil do očí. Ani paňáci nezabírají.

ygorek
13. 6. 2024 11:15
Odpovědět  Pijack

Přesně.
V České republice je 3,2 mil. vlastníků zemědělské půdy, fyzické osoby vlastní 76 % z celkové výměry zemědělské půdy v ČR. Počet zemědělských podniků je asi 50 000, z toho téměř 95% představují podniky fyzických osob, které ale z celkové výměry zemědělské půdy obdělávají asi 28 %. Větší část zemědělské půdy obhospodařují právnické osoby, především obchodní společnosti. 
V oboru podnikové evidence půdy jsem pracoval dost dlouho na to, abych z vašeho žvanění dostal osypky.
Poznámka:

  • počty vlastníků a rolníků v čase kolísají
  • v úvahu je třeba vzít, že vlastník půdy může vlastnit 20,6 ha, nebo 1/64 z 0,2 ha, podle toho kolik bylo ve které generaci dědiců…
  • největším vlastníkem půdy v ČR je tuším Radovan Vítek
Horňák
13. 6. 2024 08:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle by Brusel nedovolil. Tohle je jistě špinavá propaganda z Moskvy. Afričana s ruským pásem co tuhle lež šířil již čučkari odhalili.

Slovan
13. 6. 2024 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Vše je založeno na co nejvíce odrbal lidi a přivést je na mizinu. Ano, potrestat všechny co na tom mají podíl a napomáhají tomu. Jen, když se tu píše o zdraví, tak si vždy vzpomenu na naše slavné nedotknutelné doktůrky. Taky taková sorta, která se velmi dobře dokázala odkopat co jsou to zač. Myslím si že všichní byste mohli nějakou tu událost jejich přístupu popsat. Asi ne nadarmo jsou nazýváni bílou mafií. To jen pro vyváženost, aby se nezapomnělo.

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 10:05
Ohodnotit příspěvek :
     

To si snad děláte prču, nebo ne. V tomto systému kapitalistických grázlíků kde většina uznává pouze zákon urvi co a kde můžeš jsou tyhle kecy pouze k smíchu. Ani k pláči, protože to co konzumujeme teď by možná nechtěli ani ti pašíci. Proč mají sakra ti lidé tolik zdravotních problémů, když se navíc tím většina krmí k prasknutí. A když se k tomu ještě přidá co dýcháme, neboť to je všem hygienkám u zádele, co s lidským zdravím dělají všechny ty sítě, které křižují a narušují ionosféru, tak se nedivme, že zisky musí být a pohřebáci mají teď žně, obzvlášť po tom covidu a fajzru. Vždyť to tady vidím ve vitrínkách pohřebních služeb. Ty žvásty jsou skutečně neuvěřitelné. Chamtivost a mamon tohoto systému ničí lidskou populaci a lid se diví. U nás měli již komunisté připraven obchvat města, ale přišel převrat, tak to nestihli. Teď je vše v zemi rozkradeno, kde by bylo na nějaký obchvat v ubohoučké Severní Moravě. Přál bych vám vidět, jak vypadají naše okenní parapety, co dýcháme. To, že již všichni nemají rakovinu je zázrak i s tím jaké potraviny jíme a jakými paprsky nás zásobují. A to ještě nevíme vše. Tato prolhaná sebranka má zájem pouze urvat co jde, bez ohledu na cokoliv a kohokoliv

Albi
13. 6. 2024 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale bez obav – začíná se blýskat na lepší časy. 🙁
https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-vedci-testuji-pridavani-prasku-z-hmyzu-do-jidla-uzeniny-obsahujici-cvrcky-si-pochvaluji-40476127#
Výzkumníci testují použití prášku z cvrčků. Ukazuje se, že by mohl podstatně vylepšit výživovou hodnotu masných produktů.
Cílem vědců je vytvořit recepturu, kterou by jejich výrobci mohli využít ve svých provozech. Do budoucna otestují hmyzí prášek i v pečivu. Zhruba do deseti let by měly být potraviny z něj v běžné nabídce supermarketů.
Cvrččí prášek je sice poměrně aromatický, má neobvyklou chuť i vůni, je prý ale jen otázkou času, kdy si na něj konzumenti zvyknou.

Tak dobrou chuť!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuza
13. 6. 2024 10:56
Odpovědět  Albi

Po maturite som pracovala v jednom výskumnom ústave, kde okrem iného chemici vyvíjali insekticídy a u nás v biologickom pavilóne sme ich testovali. Dole v suteréne boli chovy hmyzu. Občas som cez ten suterén prebehla, keď som si potrebovala skrátiť cestu, ale nerada som tade chodila. Hoci hmyz bol v uzavretých kójach, ešte oddelených od chodby presklenými dverami, bol tam hnusný smrad. Okrem toho roje hmyzu registrovali, že niekto ide po chodbe, v každej kóji celý roj kopíroval môj pohyb, vydávalo to taký nepríjemný zvuk, až človeka striaslo od hnusu. Keď sa chová toľko hmyzu pokope, sú náchylné na všelijaké ochorenia. Neviem, aké druhy hmyzu kolegovia chovali, ale viac krát sa stalo, že im celý roj z jedného dňa na druhý deň skapal. Takže budú musieť preventívne ten hmyz kŕmiť liečivami. Hmyzie žrádlo, to bude fakt mňamka! Jedna imunologička sa vyjadrila, že keď sa hmyzia potrava viac rozšíri, očakáva rapídny nárast alergií, vrátane anafylaktického šoku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
13. 6. 2024 12:01
Odpovědět  zuza

Veškeré štourání do Božích Zákonů se lidstvu vymstí. Jsem o tom přesvědčen.

Albi
13. 6. 2024 15:22
Odpovědět  zuza

Před časem jsem v jednom článku četla, že jednak vyprodukovat “hmyzí proteiny” v porovnání s tradičními jatečními zvířaty vyjde ekonomicky minimálně 3x dráž.
Navíc v tom hmyzím “materiálu” zůstávají i jejich “exkrementy”, což přece vždycky a u všeho živého znamená “vyloučené škodliviny” – proto možná ty alergie.

ygorek
14. 6. 2024 08:25
Odpovědět  Albi

Udává se, že na 1 kg hmyzu je nutno zkrmit 1,5 – 2 kg krmiva, zatímco na 1 kg hovězího 10 až 20 kg krmiva – mezi propagačními materiály hmyzomilů jsou dost velké rozdíly a neobsahují ani slovo o metodice (nicméně je nestuduji soustatvně, jen namátkou).

Jaké alergie máte na mysli?

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 12:51
Odpovědět  Albi

Já už nevím, co vám na to říci. Pošlete je kur.va všechny do haj.zlu. Poslechněte si Standu na videu na Vltavě. news, co radí. Ten je alespoň chlap. Je.bu na ně, maximálně mne nějak zlikvidují, ale otroka ze mne neudělají. Jejich sra.čky materiální ani duševní nežeru. Místo toho postavit se tomu se pořád jenom kdáká co nám provedou. Ale to je moje všeobecná připomínka, není to myšleno na tebe Albi. Pořád se tady ty mluvené sra.čky objevují, jako kdyby snad ti lidé po tom toužili.

Albi
13. 6. 2024 15:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Jsem ochotná je poslat na navrhované místo, ale obávám se, že mě ani neuslyší, nepřečtou si to a už vůbec se tam nedají dokopat.
Takže při věškeré dobré vůli nemůžu vyhovět. 🙂

PS: Vím, že to špatně nemyslíš, toho se neobávej. Piš (obrazně!) “jak ti zobák narostl”. Já ti rozumím a těmi kopírovanými nesmysly se zas odreagovávám já.

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 16:01
Odpovědět  Albi

Poslechni si to video Stanislava Novotného i když za to příjmení ruku do ohně nedám. Moc se mi líbil tento starý pán jak to na rovinu a jasně vše řekl. Když to nejde s celou společností, postavme se každý sám a rázně. Přece mi nebudou říkat, co mám jíst, pít, číst, co mohu zpívat a co ne a koho milovat. A komukoliv to říci na tvrdo. Najdeš to někde na Vltava.news. A když si potřebuji zlepšit náladu, pustím si svoje oblíbené Rangers a je mi hned lépe. To byly inteligentní a skvělé písničky.

Slovan
13. 6. 2024 17:53
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Si tipni, kolik chlapů z deseti by se postavilo. Či takhle zachovalo jak píšeš.

Slovan
13. 6. 2024 17:51
Odpovědět  Pavel z Moravy.

👍 👍 👍 👍 👍 👍
Začínáš se mi názorově líbit čím dál tím více. Přesně čím více jim ustupujeme, tím více si dovolují, ale to je celkem normální psychologický jev. Kdo to říkal, všechny nás pozavírat nemohou. Si vezmi, kdyby se tuna během několika hodin splašilo milion chlapů všeho věku. Jó půl mega by stačili postřílet a zbytek už by si s nimi poradil.

Pavel z Moravy.
13. 6. 2024 18:15
Odpovědět  Slovan

My bychom si určitě rozuměli. Ale některé bychom nas.rali.

Bety
13. 6. 2024 16:47
Odpovědět  Albi

To je právě to, že si konzumenti zvyknou. Jak chcete dnešní “mladé” zhruba pod čtyřicet přesvědčit, že konzumují humus, když nic jiného neznají a nezažili? Že třeba jogurty vlastně nejsou jogurty, ale nějaké chemicky ochucené podivnosti? A nemá cenu vyjmenovávat to ostatní, to by nebralo konce.
Ale oni memají šanci srovnávat.
A když něco rupne, jako to s firmou Dr.Oetker (přebalování a tepelná úprava prošlých produktů), tak
to vyšumí bez následků a média mlčí, takže to valná většina ani nezaregistruje.

Albi
13. 6. 2024 20:42
Odpovědět  Bety

Přesně! Nemají srovniání. A už ho nemají šeanci nezískají.
Jo – a zapomněla jsem ještě na jednu perličku: Nevím, jsou-li za to odpovědní výzkumníci nebo redaktoči, ale:
” Od roku 2019 se hmyz řadí mezi hospodářská zvířata” !!! Člověk se má pořád co učit. Čtu po prvé, že hmyz je “hodpodářské zvíře”. 🙂 🙂 :-).

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ygorek
14. 6. 2024 09:20
Odpovědět  Albi

Česká republika má deset let zpoždění.
V Evropě je považován hmyz za hospodářské zvíře od roku 2009 (V Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1069/2009 jsou použity příslušné definice zvířat a hospodářských zvířat.
Jinak: odhadnete, do kdy byl v tuzemské legislativě mezi jatečná zvířata zařazen pes?