politika

Zacharova: Macron nemá BRICS co nabídnout

Účast francouzského prezidenta Emmanuela Macrona na nadcházejícím summitu BRICS (Rusko, Brazílie, Indie, Čína, Jihoafrická republika) nepřispěje ke splnění úkolů, které si asociace stanovila, řekla 26. července novinářům na briefingu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova.

„Naše sdružení bylo vytvořeno, aby posílilo roli rozvojových zemí v multipolárním světě, rozvíjelo kolektivní, kreativní a sjednocující programy pro celé mezinárodní společenství. Jsme přesvědčeni, že účast prezidenta Francie na summitu BRICS by v žádném případě nepřispěla k plnění těchto úkolů. Bohužel se mi zdá, že Francie tomuto sdružení nemá co nabídnout,“ poznamenala diplomatka.

Zacharova připomněla, že Moskva opakovaně deklarovala, že účast zemí provádějících nepřátelskou politiku vůči Ruské federaci na setkáních BRICS je nevhodná, cituje její slova TASS.

Francouzský prezident Emmanuel Macron, který požádal o účast na summitu BRICS, nikdy nedostal pozvání na schůzku skupiny. Informovalo o tom v pátek 21. července jihoafrické vydání News 24.

Začátkem června Macron požádal prezidenta Jihoafrické republiky Cyrila Ramaphosu o účast na summitu, který se bude konat v srpnu v Johannesburgu. Podle publikace mezi zaslanými pozvánkami není žádný dopis francouzskému prezidentovi.

https://1url.cz/YuQrD

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Markýza
27. 7. 2023 19:28
Ohodnotit příspěvek :
     

To je teda studená sprcha pro Majesté Makarona………skoro je mi ho líto, náfuky.

Boomer
27. 7. 2023 19:34
Odpovědět  Markýza

Poslušně hlásím, pane feldkurát,“ poznamenal Švejk, „že je to hotovej nezmar, jako nějakej Boušek z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili od ,Exnerů’, a vždycky se jim tam vrátil, že tam zapomněl fajfku. Lez jim tam voknem, dveřma, z kuchyně, přes zeď do lokálu, přes sklep do výčepu a byl by se spustil snad komínem, kdyby ho byli hasiči nesundali se střechy. Takovej byl vytrvalej, že by se moh stát ministrem nebo poslancem. Udělali pro něj, co mohli.“
 

Markýza
28. 7. 2023 09:19
Odpovědět  Boomer

😀 😀

27. 7. 2023 23:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Mikrone, ty tajtrlíku, napřed spolu s ušáky kroutíš černoušům ruce aby nechodili na summit v Petrohradu a pak se cpeš do BRICSu a čekáš, že ti pošlou pozvánku? No, hlavně si připadáš normální.

Jaris
28. 7. 2023 03:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten francouzsky Makaron je neuveritelne drzy jak opice. To nema ani trochu sebereflexe, ze vystupuje proti Rusku jako zavily nepritel a pak se chce vecpat tam, kam ho nikdo nezve? Doufam, ze BRICS dostoji sveho slova a zadost o ucasti vsivaka Makarona bude ignorovat.

Markýza
28. 7. 2023 09:20
Odpovědět  Jaris

Jaris, zase trochu reálně….politik, který by oplýval sebereflexí, by toho moc nenapolitikoval.

Jaris
28. 7. 2023 10:05
Odpovědět  Markýza

Pravda Markyzo, asi jsem naivni, kdyz si namlouvam, ze by politik mel byt k sobe alespon nekdy kriticky.:-)

Markýza
28. 7. 2023 14:40
Odpovědět  Jaris

To by fakt moc nefungovalo. V ideálním případě potřebujete takové politiky, aby hájili zájmy svého lidu, kterému by (v tom ideálu) měli dělat servis. Na to potřebujete poměrně otrlou náturu, která se dokáže prosadit a tomu sebekritika moc nepomůže, žejo 🙂
Já tomu říkám, že chtít slušného politika je totéž, jako chtít čistého popeláře – politik nemusí být slušný, ale měl by být kontrolován, ostře sledován a společnost by měla mít mechanismy, jak ho praštit přes pazoury, když dělá něco, co se jí nelíbí. V takovém případě ani nepotřebujete, aby měl sebereflexi (to je věc křehká a snadno zneužitelná), protože tu hladce nahradí dozor společnosti.

ModrýKlokan
29. 7. 2023 12:01
Odpovědět  Markýza

@ Markýza 1+

Helena
28. 7. 2023 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Vypráskat Francouze ze všech jimi okupovaných a drancovaných zemí – a že těch zemí je!! Kdyby západ neměl a nevykrádal a nedrancoval kolonie, tak dnes ještě bydlí na stromech. TOHLE BY MĚL ŘEŠIT TEN SLAVNÝ SOUD V HAAGU !!! JINAK JE TEN “SOUD V HAAGU” TAK AKORÁT NA H.VNO A NA NIC. Jak západ více než 100 let vykrádá země bohaté na nerostné suroviny a kvůli tomu neváhají tam vraždit domácí obyvatele těch zemí, lidé tam žijí a pracují v strašných podmínkách, pracují téměř zadarmo, trpí hladem, ale západ z nich má biliony. Snad tomu Rusko udělá konec.

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 09:28
Odpovědět  Helena

Jo, je to odporné jaký blahobyt si doma z těch vykořisťovaných zemí zajistili. Aspeňáčtí mazlíčci Sorose se ale usadili na evropských trůnech a myslí si, že jsou nenahraditelní. Prozatím se jim daří nějak udržovat zdání vládnutí pro vytuněné občanstvo i když smyslem jejich trůnění je likvidace jakýchkoliv základních práv člověka, pokud nebudou posvěcena panem Globálním. Tak uvidíme co na ten ” blahobyt”, který přichází řeknou časem přebarvení a vyholení mládežníci a mládežnice. Prozatím jim ještě trochu do korýtka sypou, neb je potřebují proti těm starým co chtějí žít jako dříve, tedy normálně. Ale vše do času. Jednou budete vzpomínat, že vás tátové a mámy varovali, že se nemáte spřáhnout s cizími lumpy, ale máte si budovat svoji vlastní zemi dle svých pravidel.

Jaris
28. 7. 2023 10:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Rekla bych, ze Britanie jako kolonialni mocnost skoncila. Driv to byli rasisti a dnes jim tam vladne cert ‘Sunar’. Francie je rovnez ztracena. Te je mi lito, protoze je to krasna zeme. Jak ji zohyzdili migracci, je smutne.

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 14:51
Odpovědět  Jaris

Četl jsem, že na Jamajce bude příští rok referendum o vystoupení z britského společenství národů a co vy v Austrálii?

Jaris
29. 7. 2023 11:53
Odpovědět  Pavel z Moravy

Take se na tom pracuje. Nekde jsem vsak cetla, ze Australie je v zastave Rothchildu, tak nevim.

Skeletor
28. 7. 2023 09:57
Odpovědět  Helena

Ale o to tomu nekrofilovi jde, má strach, že pokud nebudou nic dělat, tak mu bude ubývat stále více kolonií a z čeho potom budou žabožrouti živi, to už jim nezbyde než ty žáby. Bohužel je to typický politik KoZa neb buď nemá mozek a nebo ho neumí použít.

Frank1
28. 7. 2023 09:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Macron nejenom nema BRICS co nabidnout, ale se zapadem chce BRICS a SOS rozervat.

miro
28. 7. 2023 16:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Žabožroute seď doma na řiti a řeš problémy Francie doma,z Afriky vás už vypráskali a EU stejně tak dopadla s Jižní Amerikou a fčil babo raď ?!