politika

Zacharova: “Bruselští králové absurdity” 

“Bruselští králové absurdity”: Zacharova reagovala na zařazení RIA FAN a PMC “Wagner” na černou listinu EU.

Není třeba připomínat nezákonnost takových opatření. Tak reagovala oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova na zařazení Federální tiskové agentury a PMC Wagner na černou listinu Evropské unie.

Rada EU 13. dubna rozšířila rejstřík osobních omezujících opatření „za podkopávání suverenity a územní celistvosti Ukrajiny“. V části dokumentu se uvádí, že redakce FAN podporuje kroky Ruska a „propaguje činnost skupiny Wagner“.

“RIA FAN podporuje akce a politiku, které podkopávají a ohrožují územní celistvost, suverenitu a nezávislost Ukrajiny,” uvádí se ve vysvětlivce.

Redakce Federální tiskové agentury se obrátila s žádostí o vyjádření na oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí Marii Zacharovou.

“Myslím, že není třeba připomínat nezákonnost takových opatření. Ale co je třeba poznamenat, je to opravdu úsměvné: rok po začátku SVO, po vstupu 4 regionů do Ruska, po účasti v urputných bojích – zařadili PMC „Wagner“ na represivní seznam EU s formulací „za ohrožení územní celistvosti Ukrajiny“ … a ve vztahu ke mně, diplomatce, Brusel uvalil sankce po zahájení SVO se zněním „za přispění rozmístění ruských jednotek na Ukrajině“. Bruselští králové absurdity,“ řekla diplomatka.

https://dzen.ru/a/ZDgRqwVoDBX7ljKe

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pedro
20. 4. 2023 21:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Chytrá a hezká vlastenka. Tam je svět ještě v pořádku, globus lže.

Kadár
20. 4. 2023 23:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Wagner? A nebyl to náhodou ten hudební skladatel co ho měl v oblibě Hitler? Pak se nedivím že je na sankčním seznamu. Stejně je to docela tragická hudba. To není jako Leoš Janáček, Bedřich Smetana a Antonín Dvořák. Kdepak česká hudba je celosvětově nejlepší!

Jozef
20. 4. 2023 23:38
Odpovědět  Kadár

A to ste ešte nespomenul velikánov ako Michal Dávid, Emma Smetana, či Vesna. 🙂

21. 4. 2023 06:33
Odpovědět  Jozef

No, to jste drobet pos-ral. Trochu víc drobet. Dávat na roveň Janáčka, Smetany a Dvořáka vámi jmenované je dost exces. Dost hodně, řekl bych. To třetí minus máte od mě.

Jozef
21. 4. 2023 08:15

Im sa samozrejme ospravedlňujem, to celé patrilo výhradne Kadárovi. Nemal som v úmysle urážať Čechov.

21. 4. 2023 14:33
Odpovědět  Jozef

Já vím že jo. Ale minus jsem vám tam za ten příměr stejně loupnul. 😀

21. 4. 2023 06:26
Odpovědět  Kadár

Co slovo, to perla, trolíku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
21. 4. 2023 12:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Paní Zacharová, já vím, že se musíte usmívat. Tady v Evropě totiž debilita absolutně kvete, ale to vy víte absolutně přesně. A teď si představte, že vtom musíte žít. Tak jsem třeba dnes dostal info, neručím za jeho pravdivost, ale dostal jsem info, že zbrojovka ve Šternberku jede na plný céres a repasuje a repasuje. Amíci je prý jezdí konrolovat a čeští srágorové se prý vždy mohou přetrhnout jak jsou z nich po. sraní.