politika

Centrum německého Chemnitzu zmítají střety demonstrantů

Večerní demonstrace v Chemnitzu (Saské Kamenici) nedaleko českých hranic si zatím vyžádaly několik zraněných, jak uvedla policie. Ta proti demonstrujícím, kterých je několik tisíc, nasadila vodní děla. Na místě jsou stovky policistů. Protesty souvisí s nedělní násilnou smrtí pětatřicetiletého Němce a následnými útoky na přistěhovalce. 

V centru čtvrtmilionového města jsou nyní dvě velké skupiny demonstrantů – na jedné straně asi 2000 lidí na akci pořádané pravicově populistickým hnutím Pro Chemnitz, na druhé kolem 1000 osob na protestu sdružení Chemnitz Nazifrei (Chemnitz bez nacistů), které dává najevo svůj odpor vůči extrémní pravici.

Německá vláda odsoudila ‚hon na cizince‘ v Chemnitzu. Po vraždě muže propukly násilnosti

„Z obou shromáždění létaly světlice a další předměty. Tím utrpělo zranění několik lidí, kteří nyní musí být ošetřeni,“ uvedla na twitteru policie. Upozornila také, že v jednom z parků v centru města se někteří lidé ozbrojili kameny.

Více než stovka osob se zamaskovala. Objevily se i informace o tom, že zaznělo několik hitlerovských pozdravů. Policie, podle níž se ale většina protestujících projevuje pokojně, je prověřuje.

Rozbuškou napětí, které se ve východoněmeckých městech projevuje opakovaně, se stal spor, který si v noci ze soboty na neděli vyžádal jednoho mrtvého s dva zraněné. Mrtvým je německý občan.

Podezřelými jsou dva muži ve věku 21 a 22 let z Iráku a Sýrie, které soud poslal do vazby. Bližší okolnosti činu policie stále objasňuje, hovoří ale o bezdůvodném útoku.

V neděli odpoledne se kvůli činu uskutečnila dvojice protestů, do nichž se zapojili i pravicoví extremisté. Radikálové navíc napadali přistěhovalce a ne německy vypadající osoby.

 

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Editor
28. 8. 2018 17:04

Bude hůř. A velkou zásluhu na tom mají média…. "myšlení v Saské Kamenici je otrávené"…."„Braní spravedlnosti do vlastních rukou, po kterém tito lidé lační, je jen formou barbarství“……to můžou napsat jenom zkorumpované proislámské plátky. Jak můžou vlastní občany nazývat extremisty? 99% demonstrantů jsou pokojní občané, ale oni si vždycky najdou těch pár skinheadů v davu. 
Typická reakce médií, vlády a propagandy……problémem jsou protestující Němci. Četla jsem, že proti pokojným demonstrantům, kteří vyšli do ulic Chemnitzu, svážely autobusy příznivce Antify a další svoloče z neziskovek. To oni začali s provokacemi.
V Evropě začnou pogromy a stovky Bartolomějských nocí. Pozdní zjištění, že Alláhovy děti nejsou ti nejlepší sousedé.

 

Editor
28. 8. 2018 17:04
Odpovědět  Janinna

Kde máš hvězdičky?:))

Editor
28. 8. 2018 17:59
Odpovědět  josh-xy

Ale, neutnul:)) zapomněl. Apatie je daná historicky, oni si je tam natahali v postkoloniální době – (Němci ve své době také jásali nad Turky, kteří ve velkém přijížděli do Německa dělat podřadné práce), – jako vděčnou a levnou pracovní sílu, která ve své době žádné nebezpečí nepředstavovala a plnila jim ta korýtka. Jenže proběhly generační výměny a ti už nechtějí bílým sáhibům líbat ruce. A rodí a rodí a množí se. A vidí co celý slavný západ provedl v Libyi, Íráku,….. A ruku v ruce s vymýváním mozků, zdegenerovaným školstvím, s politicky korektními zaprodanci v čele států, jsou tam kde jsou. 
Joshi, karma je zdarma, a málokdo si uvědomuje, že se netýká jenom jednotlivců, ale i národů. Velkých zvěrstev a zločinů se západní spolek ve svých koloniích dopustil. Jsem tak ráda, že jsme k nim tehdy nepatřili a "neušpinili se".
Hodně špinavostí jsme vlastně byli uchráněni díky železné oponě. A zatáhli by nás do nich, o tom žádná, zrovna tak jako teď jim děláme pucfleky v NATO.
Ano, je jasné, že se něco musí stát, protože zločiny migrantů, ale i potomků bývalých otroků, už dosáhly takových výšin, že už se nedaří je bagatelizovat a zametat pod koberec. Politická korektnost jim asi moc nepomůže.

Editor
28. 8. 2018 21:33
Odpovědět  josh-xy

Hezký večer ti přeji Joshi:)) dneska Babiš v Itálii, zopakoval, že nepřijmeme žádného migranta. Ocitoval tam Jana Amose Komenského…. "migrace není přesidlování národů, ale jejich vzdělávání".
Nejsem jeho fanda, myslím Babiše ne Komenského:)) tak doufám, že mu to vydrží. Babiš by si mohl vzpomenout, pracoval v tom, jak Sovětský Svaz a i naše zemička jim tehdy pomáhal. Žádné pumpování peněz, ale postavila se jim třeba továrna, elektrárna, přehrada…. a zaučil se jejich personál – studovali na moskevských univerzitách i u nás v Praze…. a sami se starejte, pracujte.  

Dovedeš si představit kdyby na hradě seděl Drahoš? Tak už v Černínském paláci sedí Poche a lifrovali by je sem.
Dva bruselští přitakávači, oba už od pohledu ekelhaft. 

"Věřím i já Bohu, že po přejití vichřic hněvu… vláda věcí tvých k tobě se zase navrátí, ó lide český"
(J.A.Komenský – Kšaft, památné Komenského proroctví)

Dědouch
28. 8. 2018 22:15
Odpovědět  Janinna

Ahoj Janino (i joshibroken heart)

Zaregistroval jsem se a jen tak zkouším. To víš, tápu na novém webu mail

Editor
28. 8. 2018 23:09
Odpovědět  Dědouch

Ahoj:)), tak zkoušej, pročti, tápej Josh stále ladí a piluje, vylepšuje a vylepšuje, a já furt trénuji a trénujicool Takže žádné "horké" aktuality, kromě pár výjimek nemáme. Moje příspěvky jsou …jak bych to řekla, takový trenažér…trénuji a trénuji:)) 

Editor
29. 8. 2018 00:06
Odpovědět  josh-xy

:)) máš samé dobré nápadybroken heart Všimla jsem si, že Dědouch tam "visel" a čekal na schválení, tak jsme odklikla schválit.

Co znamená fkc. návštěvní?

Editor
29. 8. 2018 00:22
Odpovědět  josh-xy

Aha:)) vždyť říkám, že máš samé dobré nápady:) tak jsem ti za to dala také jednu písničku do Hudby, tak snad se ti bude líbit.  

Nejdřív jsem nevěděla jak ji tam mám dostat, ale povedlo secool

…..blbě:) mám teď ty videa nahňácaný na sobě a nejde mi posunout:((

Editor
28. 8. 2018 17:24

Visitor Rating: 5 Stars

Dědouch
28. 8. 2018 22:12

Visitor Rating: 5 Stars