politika

Už to začíná vypadat, jako by zemi vedli milionchvilkaři

Český sociolog a analytik Petr Hampl na svém Facebooku uvedl, co si myslí o tom, že Jan Hamáček vede krizový štáb a vyslovil se i k možnému prodloužení nouzového stavu v ČR do poloviny května letošího roku.

„Jan Hamáček převzal řízení krizového a štábu a už to začíná vypadat, jako by zemi vedli milionchvilkaři. Stabilizaci ekonomiky mají řídit lidé jako Jan Švejnar a Tomáš Sedláček. Profláklí havlisté, kteří v životě neřídili ani krámek na rohu a jejichž jedinou kvalifikací je vazba na nadnárodní bankovní skupiny.

Takže o tom, co je pro dobré lidi v ČR, se bude rozhodovat v centrálách Goldman Sachs a KBC Bank.
Není těžké už teď vědět, jak to dopadne,“ píše v první části svého příspěvku.

„A nouzový stav do poloviny května. Jak mohou teď vědět, jak se bude epidemie vyvíjet? To nedává jiný smysl než, že někdo potřebuje, aby české firmy a živnosti tak dlouho krvácely. Jenom toho Mináře už přestali potřebovat,“ podotkl závěrem.

„Očekával bych od vlády, pokud chce prodloužit, že přijde s jasnou žádostí, s odůvodněním, proč to chce, a také předloží návrh opatření, s nimiž počítá. I pak si myslím, že nouzový stav můžeme prodloužit na nějakou minimální dobu, podle mě tak maximálně na čtrnáct dní. Určitě ne na měsíc a určitě ne dát vládě bianco šek“.

Petr Hampl
Zvědavec
https://bit.ly/3bJFmgJ

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Editor
2. 4. 2020 21:45
Odpovědět  Janinna

Asi tak.