politika

Státní duma: Azovské moře se oficiálně stalo vnitrozemským mořem Ruska

Zástupce Státní dumy Šeremet řekl, že Azovské moře se oficiálně stalo vnitrozemským mořem Ruska.

Azovské moře se vstupem DLR, Záporoží a Chersonské oblasti do Ruska oficiálně stalo výhradně vnitrozemským mořem Ruské federace, řekl zástupce Státní dumy z krymské oblasti Michail Šeremet.

Ruský prezident Vladimir Putin vystoupil v pátek v Kremlu po výsledcích referend v DLR, LLR, Chersonské a Záporožské oblasti, po kterých podepsal dohody o jejich přijetí do Ruska.

“Nyní se Azovské moře oficiálně stalo výhradně vnitrozemským mořem naší země,” řekl Šeremet agentuře RIA Novosti. Podle jeho slov tím jednou provždy končí plány kyjevských úřadů uspořádat provokace v azovské oblasti a plány NATO tam umístit svou námořní základnu.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3dRzA3D

sdílet na

36 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Masunta
1. 10. 2022 01:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruské vnitrozemské moře bude i Černé moře, dříve nazývané Ruské moře. Erdogan neumí vést stát, lidé chudnou, emigrují a inflace je 80 %. Většina území Turecka, hlavě s Úrodným půlměsícem, připadne Rusku pod názvem Anatolský národní okruh.
Problémy, například demografické, má i Japonsko. Když to půjde dobře, má být připojeno k Rusku a stane se nejvýchodnější ruskou provincií. Vytratí se tím spor o “sporné” ostrovy.

1. 10. 2022 03:43
Odpovědět  Masunta

Opět mezery, opět je nutno tě poučit.
Nejvýchodnějším ruským územím bude Aljaška – ne Japonsko! Právě na Aljašku vezla rusko-čínská eskadra pěti válečných lodí, s raketovým křižníkem Maršál Šapošnikov v čele, hlasovací lístky na referendum o připojení, když je u ostrova Kiska zahlédla americká strážní kocábka Kimball, jejíž posádka si z toho, že se na ně řítí válečná rusko-čínská eskadra, ušpricla. Když to půjde dobře, stane se Aljaška gubernií a vytratí se tak spor o to, zda billboardy s nápisem “Aljaška je Ruská”, které se před pár týdny po Rusku objevily, kecaly jako ty ve svém přís-erku 01:26, či nikolivěk.

1. 10. 2022 03:51

Pro normály:
Ty billboardy se po Rusku fakt objevily, ta rusko-čínská válečná eskadra v americké námořní ekonomické zóně u ostrova Kiska taktéž, a jak se při tom, že se na ně řítí rusko-čínská válečná eskadra, cítila posádka americké strážní kocábky Kimballa, už nechám na vašem laskavém uvážení.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Masunta
1. 10. 2022 10:17

Souhlasím se sizokem, že 93 % lidí je hloupých. Jakoby hloupost byla nejzákladnější lidská vlastnost. A to jsou navíc někteří psychopaté – podle některých psychiatrů nelidé, kteří diskutují tendenčně. Například jen proto aby diskutovali a prověřili, kdo si s nimi dovolí nesouhlasit. Lidé se v jejich přítomnosti cítí nepříjemně a raději od nich udržují větší vzdálenost. Častěji bývají sprostí a mají sklony k násilí. Škála kdy jde o psychopatii je široká. Na mezinárodní stupnici do 40ti, je psychopat ten, kdo je nad 20. Silní psychopaté ovládnou i svého psychiatra. Dříve jsem četl, že nejvíce sebevražd je mezi psychiatry – proč asi ? Někteří ani nepoužívají nadměrně vykřičníky, otazníky, nepíší velkými písmeny. Třeba jen nevydrží nenapravovat názory jiných – jakoby byli stále neukojení, mají dvojí metr, mají minimální tolerantnost a téměř žádnou empatii. Tací by měli rozhodovat jen o sobě. V jejich případě lze diskutovat o milosrdenství, když dosáhnou exitus.
Zeman jednou řekl, že jen se dvěma lidmi z deseti se lze bavit o politice. O Grossovi například řekl, že se s ním vůbec nedá mluvit o politických proudech.

Masunta
1. 10. 2022 08:21

Hmm… mno … Chasidy – byl ses třeba do Strašnic, Motola (či do Pelhřimova) podívat, abys viděl, do čeho záhy půjdeš ? Doneslo se mi že už si nemáš dlouhohrající desku pouštět a ani do větších akcí se pouštět. Memoáry už nezačínej psát, lze jen trochu uklízet snad… Kuk… 🙂

Masunta
1. 10. 2022 09:27

To o připojení Aljašky vylásil jeden ruský politik, myslím za komunistickou stranu. Z toho ty tyješ přízemně. Klid… a už si nepouštěj dlouhohrající desku.
Dobře, že tě sejřím, že stříháš slechama, zrychlíš tep a pohyby, když zahlédneš můj nick. Móc dobře, Milánku náš Oslňující rup …psych tolerance prost.. 🙂

sizok
1. 10. 2022 11:12
Odpovědět  Masunta

Mít jiný názor, přesněji řečeno jiný politický pohled, neznamená, že
je člověk blázen nebo psychopat. Kde končí má svoboda projevu, začíná tvoje.
Pravdu zpochybňují jenom ti, kteří nemají argumenty.
Problém bude asi v tom, jak svou pravdu formuluješ. Všiml jsem si, že tvůj
pohled není v rozporu s ostatními přispěvateli, je ale trochu, řekněme,
více kontroverzní. Ale je to tvůj pohled, respektuji to. Neodsuzuji tě.
Méně invektiv by ale neškodilo. Mlčeti zlato. Věř mi, mám s tím
velké zkušenosti.

Masunta
1. 10. 2022 16:16
Odpovědět  sizok

Chasidy potřebuje pouze ostřejší tón jako tři prasata drbání. Ví, že o jeho poučování nestojím, a co dělá ? On ví pačemu potřebuje ostřejší tón. O jeho třech špatných vlastnostech jsem mu psal. To žádný psych nedokáže rozchodit. Názory ať má jaké chce.
Ještě k té Aljašce – jednou jsem četl, jinde ne, tedy je to neověřené, že Aljaška není ve vlastnictví USA. Mají jí podle smlouvy na 100 let zapůjčenou k užívání. Potom tedy by to znamenalo, že ve vhodné chvíli, při kleknutí USA asi, by si ji Rusko prostě vzalo zpět jako Krym – ten také nikdy nebyl ukrajinský.

Gene
1. 10. 2022 20:21
Odpovědět  Masunta

Pokud se nemylim, tak Aljasku prodal Americe car a velkou cast zlata z toho prodeje nikdy nevidel. V devadesatych letech mela Aljaska potencial osvobodit se od Amiku a osamostatnit se. Vudce teto snahy o samostatnost Joe Vogler byl zabit.

Masunta
1. 10. 2022 23:04
Odpovědět  Gene

No vida. Díky. To jsem ani nevěděl. Zajímalo by mě znění kupní/prodejní smlouvy.

Gene
1. 10. 2022 23:34
Odpovědět  Masunta

To nevim, ale tady mate o co vlastne tenkrat slo.
https://english.pravda.ru/society/137055-russia_alaska/

Administrátor
P.A.Semi
2. 10. 2022 00:09
Odpovědět  Gene

Tohle jsem kdysi tvrdil v jedné diskusi (už nevím kde), a odkázali mě na článek, který to uváděl na pravou míru – že Rusové ty peníze dostali a postavili za to v Rusku železnici…

Žádná loď Orkney prý tehdy neexistovala…

πα½

me2d44
2. 10. 2022 09:57
Odpovědět  P.A.Semi

No já naopak v jednom článku (ne v diskusi) narazil na to, že i současné San Francisko byla kdysi ruská pevnost. Ale papír a sklo bez důkazů a oficiálních smluv z archivů snesou cokoliv.

Masunta
2. 10. 2022 00:55
Odpovědět  Gene

Děkuji.

Pavel K
1. 10. 2022 20:29
Odpovědět  Masunta

Já četl to samé a smlouva se záhadnš vytratila bůh ví kam.

2. 10. 2022 07:58
Odpovědět  Masunta

Ha! ha! ha!

me2d44
2. 10. 2022 09:50
Odpovědět  Masunta

Já jen doplním, pokud dovolíte: Ruský car měl skutečně v úmyslu Aljašku prodat USA – jako nevyužitelné místo a “za pusinku” – ale ve skutečnosti, ani tu pusinku nedostal, nedostal ani “vorla”, jak se říká v galerce – USA slíbenou částku dodnes nezaplatily! (mimochodem, kolego, teď jsem k Vaším vykřičníkům a velkým písmenům doplnil třetí způsob – zapíná se CTRL+B – tučné písmo, který dokáže taky některým lidem spustit forsáž).

ijn
1. 10. 2022 08:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Slib presidenta:……. Slibuji věrnost ČR. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí…………naším českým zájmem není nejdražší elektřina v EU, přesto MZ mlčí!!!

Podobný slib složil i Gosudar V.V. Putin, který jej však na rozdíl od našeho presidenta plní. Výsledky referend DLR, LLR, Chersonské a Záporožské oblasti byly přes 90% za připojení k RF!!!

[Trol-1] Bubak
1. 10. 2022 09:04
Odpovědět  ijn

Stachanovské zadání z Kremlu pro okupační úřady znělo, alespoň 90%, až na Cherson “volební komise” úkol splnily. Prostě komedie 🙂

Per
1. 10. 2022 10:16
Odpovědět  [Trol-1] Bubak

Komedie? Tak jedině pro tebe!
A co tak Kosovo? To není komedie?
Odpověz, Bubáku!
A teď si představ, Bubáku, že kdysi v ČSSR, to znamená Československá socialistická republika, bychom zakázali slovenštinu na Slovensku a úřední řečí by byla vyhlášena čestina.
Jak by jsi pojmenoval tento stav, kdy Slováci se pokusí vyhlásit samostatnost a česká vláda bude potírat vytvoření slovenského státu.
Taky by jsi říkal okupanti? Ale komu? České vládě?

Pavel z Moravy
1. 10. 2022 10:59
Odpovědět  Per

Pere, nemá to cenu. Vím, co mi říká syn o svých vysokoškolských spolupracovnících, co mi říkají známí o svých přeformátovaných dětech, kteří mají pouze tu svoji jedinou západní aspeňáckou pravdu. S nimi nelze vést dialog, je to skutečně ztráta času. To přeformátování těchto generací proběhlo dokonale. Oni si budou muset vše prožít, jiná cesta asi není.

sizok
1. 10. 2022 11:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

Už jsem to tu psal, všechno zesměšňuje a zpochybňuje jenom ten,
kdo nemá argumenty. V tomto případě jsou to ovce. Už neví, co bylo včera,
a je jim jedno, co bude zítra. Napást se, zabečet a vysr.. se.
K ničemu jinému nejsou.

ZMann
1. 10. 2022 18:51
Odpovědět  [Trol-1] Bubak

Pro bubáka duhového svazáka, víš co byla největší chyba tvého fotra že si to rozdal z mulou a vznikl bubák.

sizok
1. 10. 2022 11:12

Ty jsi mi nějaký pronostik. Opravdu hlupák.

David
1. 10. 2022 11:59
Ohodnotit příspěvek :
     

To je sice pěkné, ale jaká je situace v Lymanu? Korporátní média řičí nadšením, že je v něm obklíčeno 5000 ruských vojáků, Rusku chybí důstojníci a ustupuje. Telegram mlčí, alternativní weby také. Děje se to samé, co se dělo ohledně ukrajinské ofenzívy za začátku září. Všude bylo ticho a Ukrajinci mezitím postoupili…

Akol
1. 10. 2022 12:52
Odpovědět  David

Telegram mlčí? Asi čteš špatné kanály. A ne obklíčeno, ale ustupující.

Masunta
1. 10. 2022 23:14
Odpovědět  David

Ministerstvo obrany Ruska jen uvedlo, že z Limanu Spojenecká vojska ustoupila, aby se nedostala do obklíčení, a že se vojska stahují na výhodnější linii.

Je to prohraná bitva, ne válka. Ukronacisti tam stáhli co mohli a jistě zase přišli o hafo techniky a vojska. V té Speciální vojenské operaci se už stalo, že nějaké území sedmkrát změnilo vojska. To je tak, když si tamní ruský poradce plk. Lech Prch odskočil za Natašou a nebyl využitelný pro Spojenecká vojska. Bez něho to však nejde..

me2d44
2. 10. 2022 10:19
Odpovědět  Masunta

Nabídnu jeden odkaz: http://www.youtube.com/channel/UCATSbKcf_VvdpfHad_9o35w/videos.
HTTPS s lomítky si tam doplníte – jinak je to Opičákova+Che svodka z bojů – s mapami a videi z bojů.

me2d44
2. 10. 2022 10:24
Odpovědět  me2d44

P.S. – není to denní, ale většinou týdenní rozbor.

Masunta
2. 10. 2022 10:45
Odpovědět  me2d44

Dobré informace díky. Nyní je vydána i tato:
Ďalší vlak s vojenskou technikou idúci na front niekde v centrálnom pásme Ruska.
Na prvý pohľad na ňom nie je nič zvláštne. Ale pri bližšom skúmaní môžeme vidieť KamAZ-43269 „Vystrel” stojaci na plošinách s bojovými modulmi „Spica“. Sú vybavené 30 mm kanónom 2A42, tankovým guľometom Kalašnikova a automatickým granátometom AG-30.
Správy o sériovej výrobe obrneného auta v tejto verzii sa objavili len v máji. Uplynulo 5 mesiacov a prvé kusy sú už poslané do prvej línie.
———————————————————————————————————–
Nyní jsem sledoval Pjakina. Legitimní pokračovatelé Ukrajiny jsou ty první dvě povstalecké republiky, protože se nepodílely na teroristickém Majdanu. Za nimi jde jakoby celá Ukrajina. Jsou součástí Ruska, tak jde celá Ukrajina za Ruskem. Ty dvě republiky jakoby pohlcují celou Ukrajiny. Západní Ukr. se musí dát příležitost normálně žít. Celá Ukr. přejde pod křídla Ruska.

Boomer
2. 10. 2022 20:40
Odpovědět  Masunta

..inu, tak nějak se mi to jeví, že ukrajinské síly se za každou cenu snaží zopakovat situaci z července až srpna 1943, kdy německé síly sice utrpěly mírné vítězství při operaci Citadela, ovšem už se z něho nikdy nedokázaly materiálně i personálně vzpamatovat. A jejich trápení ukončili až Jegorov a Kantaria..

Masunta
2. 10. 2022 22:03
Odpovědět  Boomer

Z informace za včerejšek vyplývá, že jim Rusové zničili nadprůměrně tanků, raket a živé síly včetně polských žoldnéřů … Tak se Ukrajinci asi příliš z výhry v Limanu netěší.

me2d44
2. 10. 2022 10:11
Odpovědět  David

Spojené jednotky Ruska a DNLR z Lymanu ustoupily na lépe využitelnou linii – kotel se nekonal. Ale tam, kam se dostali Ukrajinské síly, tak začaly hromadné popravy – nevidíte rozdíl? Tak pro Vás: Rusi obsadí, začnou obyvatelstvu dodávat humanitární pomoc, vyplácet důchody, někde i opravovat zničenou infrastrukturu. Ukrajinské síly, dokud neobsadí, tak “humanitární” pomoc dodávají dělostřelectvem, HIMARS a raketami Točka-U – a po obsazení území v první řadě provedou čistky a hromadné popravy civilního obyvatelstva. Už je vám jasný ten rozdíl? Bitva se může prohrát – nebo z ní ustoupit. Nesmí se ohrozit výsledek celé akce (SVO, nebo války – a dneska se z toho po referendech stává válka).

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
2. 10. 2022 12:01
Odpovědět  me2d44

Díky za mínusy, od těch, co jim mozek pomáhá jen k manipulaci s mobilem ani nic jiného nečekám. A zkuste si na mobilu – přes americký Google vyhledat, co jsou to životní zkušenosti!

[Trol-1] Filip Novak
2. 10. 2022 19:12
Odpovědět  me2d44

Nechápu to, že tam nenasadili další síly. Nezůstalo tam sice 5000 vojáků, ale i těch 1500 je hodně. Ukrajinci už se chlubí, že půjdou na Luhansk. Tímhle tempem by byla za chvíli z Donbasu zase Ukrajina.

[Trol-1] Filip Novak
2. 10. 2022 19:47
Odpovědět  me2d44

Hromadné popravy v Lymanu? To máte odkud. Můžete poslat zdroj?