politika

Slovenský premiér kritizuje západní podporu Ukrajině

Podle Roberta Fica se situace pravděpodobně nezmění, i když bude vojenská podpora Ukrajině pokračovat

BUDAPEŠŤ, 16. ledna /TASS/. Vojenská pomoc Západu Ukrajině je nesmyslná a vede jen k dalším obětem, řekl slovenský premiér Robert Fico.

“To [konflikt na Ukrajině] nemá vojenské řešení,” řekl to na tiskové konferenci po jednání se svým maďarským protějškem Viktorem Orbánem. “Ukrajinská armáda již není schopna vyrovnat se Rusku úder za úderem.”

Podle slovenského premiéra se situace pravděpodobně nezmění, i když bude vojenská podpora Ukrajině pokračovat. „Za tři roky tu budeme stát a prohlašovat, že 50 miliard eur (EU plánuje vyčlenit jako pomoc Ukrajině – TASS) je totální ztráta, že každá strana [konfliktu] ztratila dalších 100 000 vojáků a že ani jeden z nich neudělal žádný pokrok. Rusové budou nadále kontrolovat Doněck a Lugansk; nehnou se, rozhodně ne z Krymu. Ruská vyjednávací pozice se jen zlepší,” řekl,

Zároveň řekl, že jako Slovák je zarmoucen, když vidí Slovany zabíjet Slovany kvůli geopolitickým zájmům některých sil na Západě, které stojí za tímto konfliktem na Ukrajině. Tyto síly podle jeho slov dvakrát zakázaly kyjevským úřadům uzavřít mírovou dohodu. Vyzval k tomu, aby zvítězil zdravý rozum a zastavilo vykořisťování Ukrajiny k oslabení Ruska.

“Ruská ekonomika šlape, rubl zůstává stabilní, Rusko se stává soběstačným, ruské energetické společnosti hlásí různé rekordní kontrakty na vývoz energie do zemí jako Čína a Indie,” řekl Fico.

Řekl, že se plánuje ve středu v Užhorodu setkat se svým ukrajinským protějškem Denisem Šmygalem. “Nadále trváme na tom, že [Ukrajině] poskytneme pouze humanitární pomoc, ale nepošleme žádné zbraně, protože zbraně nemohou pomoci vyřešit problém na Ukrajině,“ přidal.

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sergej
17. 1. 2024 13:50
Ohodnotit příspěvek :
     

To je podpora podlokajníky pindostanu, viz jejich tisk v americe že 90% z půjček ukr jim zůstane doma.

ijn
17. 1. 2024 13:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Fico má rozum..!!! a není připosránek jako fialka = národní škůdce s podporou vypatlané a zkorumpované české justice, traktory na Václaváku s lidmi nepohnou, snad Ústavní žaloba dobře sepsaná někoho ze Ústavních soudců probudí a protiústavní jednání odsoudí odvolání celé fialové vlády ČR!!! Elektřinu zvedly oproti cenám v 12/2022 za rok 12/2023 o 140%!!! Jaké důvody byly zneužity k rozkladu ČR.

Tupý hulvát
18. 1. 2024 07:10
Odpovědět  ijn

Další mimoň,který si mysll,že Fiala se bojí,On tomu co dělá věří,dělá to vědomě a úmyslně.Ani čtenáři alternativních webů nejsou ve většině sto pochopit,co se děje.Jak to mají chápat lidé sledující třeba ČT?!

Pijack
17. 1. 2024 13:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Už se to blíží. Maďaři Ukrajincům nevěří ani pozdrav. Poláci jsou historicky stále vůči Ukrajincům nedůvěřiví. Teď nastoupil Fico na Slovensku… Já to vidím jako postupná vlna nálad. Je otázka času, až naše vláda zešílí ze své vlastní blbosti a obdivu k nacizmu. Ta vlna nás musí zasáhnout. Jsme obklíčeni. Země kolem nás chtějí jednat, ale my jako vzteklý mravenec chceme pořád zničit Rusko. Ó jak jsme směšní. Pořád tvrdím – největší bezpečnostní riziko pro Evropu je Ukrajina. Nebezpečí není Rusko, jak se nám to snaží vnucovat česká protektorátní vláda plná idiotů.

sergej
17. 1. 2024 14:07
Odpovědět  Pijack

Mají tam pořád error.
https://pravyprostor.net/?p=171784
Evropa je geografický termín ale jde o jejich oběti kalergiády výměny obyvatel za jejich prostředky – domorodců pod knutou úžerů, indiáni.
https://www.youtube.com/watch?v=72-m3wmkSjo
Zajímavé je že držkoun multinick ešlakotkan tam pořád se všemi cvičí, direkt. 🙂

Ladislav 💤
18. 1. 2024 03:59
Odpovědět  Pijack

největší bezpečnostní riziko pro Evropu( a celý svět )je usa! Pak nic a potom zase jen usa!

Frank
17. 1. 2024 13:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Já si myslím, že to má vojenské řešení. Soudím, že Rusko zlikviduje většinu nácků a dobude Charkov a Oděsu. Putin by byl blázen, kdyby v současné době přistoupil na jednání a zastavení bojů. Určitě není sklerotik, jako ten americký defekt a moc dobře si pamatuje, jak dopadly minské dohody. Ale je to jen můj názor, který může být blbý, protože i Rusů v této válce umírá mnoho a také toho mají plné zuby. Ruská ekonomika sice šlape, ale tato válka je i pro Rusko hodně velkou zátěží.

Ladik
17. 1. 2024 17:14
Odpovědět  Frank

Přesně tak řešením je porážka ukronacku a vlastně tím i fašistického KoZa.

Gales
17. 1. 2024 14:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen aby se z toho Užhorodu ve zdraví vrátil.A co se týče výzvy k západu,to je házení perel sviním.Na ty platí pouze vařící voda.

Pijack
17. 1. 2024 14:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Zase jsem prděl smíchy, když jsem na Hovinkách před chvílí četl výplody liberálních aktivistů. Jen mi nejí jasné, jestli to dostali rozkazem a zesměšnili se, nebo tomu věří 🙂

Ruský prezident Vladimir Putin před březnovými prezidentskými volbami přitvrdil svou rétoriku vůči Ukrajině. Vedení země hrozí úderem, ze kterého se Ukrajinci nevzpamatují, pokud budou pokračovat v boji. Současně Ukrajince označil za pitomce s vymytými mozky, protože prý mohli mít mír už před půldruhým rokem.

Podle mě kritizovali Putina a ukazovali na jeho agresivní imperializmus bla bla bla… a přitom si neuvědomují, že TAK SE VĚCI MAJÍ a tak je to správně. Putin totiž řekl o Ukrajincích pravdu. Oni už nevědí co píší, když srozumitelnou řeč státníka všech státníků chtějí přepisovat na něco, co sami ti pitomci nepochopí. Já jsem se paradoxně z Hovínek dozvěděl pravdu. Oni to označují za opak. NEUVĚŘITELNÉ. Ještě se dozvíme, že porazíme Rusko elektrickými tanky na baterie, protože jsou správné a progresivní 🙂 🙂

Standa
17. 1. 2024 15:16
Odpovědět  Pijack

,,Zase jsem prděl smíchy, když jsem na Hovinkách před chvílí četl výplody liberálních aktivistů. Jen mi nejí jasné, jestli to dostali rozkazem a zesměšnili se, nebo tomu věří 🙂”

hlavní ekonom Banky Creditas Petr Dufek…….
„Prosincová čísla jsou přesto zajímavá ve svém detailu. Je například vidět, že v ČR jako v jediné zemi unie poklesly ceny potravin, včetně toho tolik proklamovaného cukru.”!!!!
———————
K smíchu!Ten osel asi nebyl¨po Novém roce v obchodě! Takhle okatě se lže všude!

x-13
17. 1. 2024 14:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Slovensko je prostřednictvím soukromých firem jak výrobcem, tak vývozcem zbraní pro Ukrajinu. Stát už nemá moc co by Ukrajině dal, předchozí vlády vyvezly vše co měly, takže v tomto směru to ma Ficova vláda lehké Spíš by mě zajímalo, zda mají páky, a pokud ano, jak by je byli schopni použít pro to, aby zamezili vyrobe a vyvozu zbraní na Ukrajinu od soukromých firem.

PřemekJ
17. 1. 2024 15:14
Odpovědět  x-13

Dobrá připomínka. Jsem si jist, že do podzimu ty páky do ruky dostanou. Globální vývoj favorizuje mír a lidskou důstojnost prostřednictvím potrestání hlavních zločinců proti lidskosti, eliminace nacismu a chazarství.

Pavel
20. 1. 2024 01:29
Odpovědět  x-13

Copak se na Slovensku s novou vladou zlepsilo.Porad posilaji pomoc ukrum , jenom prej tu nevojenskou..Ty se maji.Jenom kricej ,ze sou proti.

PřemekJ
17. 1. 2024 15:06
Ohodnotit příspěvek :
     

A pak že je Fico fašista. Fašisté obvykle volají po pokračování konfliktu ve vlastním zištném zájmu. Fico volá po míru a v duchu počítá s tím podle podmínek RF.

unor 2022
17. 1. 2024 15:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Humanitarni pomoc muze jistych okolnosti prodluzovat konflikt daleko vice jako dodavky zbrani.

Pravdomluvny
17. 1. 2024 18:32
Odpovědět  unor 2022

Žádná je nejlepší…..za Volyň, český Malín si zaslouží jediné ☠️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
18. 1. 2024 04:02
Odpovědět  Pravdomluvny

👍 přesně!

Jura S
17. 1. 2024 16:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Bože, udež ! Dej nám blahoslavit českého Fica ( třeba Dr.Skála) a Bafomet nech´t si pobere do pekla 5000 vrcholných pětikulčáků, kde v kádích smažiti se budou do konce věků a jejich potomci nechť jsou postiženi “L-G” a už nemají děti …

JoFa
17. 1. 2024 17:04
Odpovědět  Jura S

Sorry,neberte to prosím osobne, ale to je už na mňa trochu moc.. Táto vaša modlitba, je naozaj prejav dokonalej rezignácie s trochou idiocie. Predstavte si, že to Boh číta, musí byť z vás zúfalý, veď on vás nestvoril aby ste tu nariekali, ale aby ste sa čelom postavili k problému a riešili ho. On je len berlička, aby ste dostál úspechu ak je vaša cesta k pravde a slobode. Vy musíte byť tým motorom, on to za vás neudělá!

Jura S
17. 1. 2024 17:26
Odpovědět  JoFa

Bůh to nečte, čte jen “svodky” z VATIKÁNU ! 🙂 Ale Bafomet mě vyslyší :-)))

JoFa
17. 1. 2024 19:01
Odpovědět  Jura S

Tej idiocie je vo vašom komentári trochu viac ako som pôvodne napísal.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
17. 1. 2024 17:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Slovensku sa dejú veci a vy sa tu motáte okolo Filozofickej fakulty /dokedy?/, život to tým ľuďom nevráti. To čo môžete ovplyvniť, to neriešite!
Českko-Slovenská spolupráca tu: https://zemavek.sk/vlada-spusti-vysetrovanie-riadenia-covidu-kotlar-chce-spolupracovat-so-sonou-pekovou/
Mám aj niečo pre vás, tých vlastencov, ktorí si radi vypočujú inteligentné a zaujímavé riešenia a sú schopní nadchnúť aj iných pre dobrú vec, prídte a priveďte ďalších. Nejde tu o to, že budete počúvať to čo už poznáte, ale že budete komunikovať s ľuďmi ako vy a posúvať veci ďalej.
Príďte! https://jasan-nezavisli.cz/nadchazejici-udalosti/

Honzas
17. 1. 2024 17:54
Ohodnotit příspěvek :
     

I charita může zabíjet.

Pravdomluvny
17. 1. 2024 18:34
Odpovědět  Honzas

I ta pro Hamás,ISIL a podobné odpady😡

Frank1
17. 1. 2024 18:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Diky Fico. Drz se!

JoFa
17. 1. 2024 18:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Myšlienka od MUDr. Hnízdil:
” Pštrosí syndrom. Někteří lidé se tak bojí pravdy, že ji raději nechtějí znát. Je to výsledek myšlenkového procesu, který slouží k ochraně vlastní integrity před problémem. Jedinec vnímá jen informace, které jsou příznivé, zatímco negativní ignoruje nebo odmítá.”
“Pro názory, za které jsem si v Čechách vysloužil označení antivaxer, dezinformátor a dezolát, mě na Slovensku vítají, projevují respekt a vděčnost.”
https://cz24.news/prece-by-nam-nelhali-jan-hnizdil-ale-lhali-covid-ukrajina-lide-se-tak-boji-pravdy-ze-ji-ani-nechteji-znat/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
17. 1. 2024 19:10
Odpovědět  JoFa

Máte tu toľko inteligentných a múdrych ľudí a vy sa opantávate Ficom. Pštrosí syndrom!!!

JoFa
17. 1. 2024 20:03
Odpovědět  JoFa

Dr. Petr Robejšek:
“Kdykoliv se budete rozhodovat o tom, po čem toužit, jestli, kde a co nakupovat, na co a na čem spořit, koho poslouchat, číst anebo volit a v co věřit, tak se řiďte podle
čtyř pravidel osvobození:

1.Pomalé je lepší než rychlé
2.Lokální je lepší než globální
3.Osobně je lepší než elektronicky
4.Vlastní je lepší než cizí”

JoFa
17. 1. 2024 20:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Tento brilantný článok o situácii v Nemecku od Robejška, úplne sedí na vaše problémy v ČR. Určite po prečítaní to pochopíte. Jediné čo nechápem ja, je, prečo ešte v Čechách nestoja traktory po celej Prahe?
https://www.radiouniversum.cz/petr-robejsek-chvala-chudnuti-nemecke-spolecnosti/
a ďalej aj o vás:
https://www.hlavnespravy.sk/7-dovodov-na-strajk-nemeckych-farmarov/3375156

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Tupý hulvát
18. 1. 2024 07:24
Ohodnotit příspěvek :
     

To je výborný nápad s tou humanitární pomocí.Oni rozpoutají válku nejdříve občanskou,devět let ostřelují darovanou část své země,potom s Ruskem,posílají svě děti do nacistických výcvikových táborů,oslavují nacizmus,v tichosti nechají vybudovat americkou základnu v Očakovu a MY JIM BUDEME POSÍLAT NĚJAKOU HUMANITÁRNÍ POMOC?
Hlavně nenamítejte nějaké nevinné,ti neexistují.

Pavel z Moravy.
18. 1. 2024 09:16
Odpovědět  Tupý hulvát

Trefil jste to přesně na solar.