politika

Rusko je připraveno zachránit Assange. Rozhodnutí je na něm

K propuštění Juliana Assange z britského vězení došlo z iniciativy Spojených států, avšak americké úřady v tomto případě nebyly vedeny humanismem, ale chladnou kalkulací.

Když byl ve vězení, Assange utrpěl mrtvici a jeho klinický stav byl vážný. Jeho smrt ve vězení by mohla značně poškodit volební kampaň Bidena, a proto bylo rozhodnuto o jeho propuštění na základě přiznání viny a na dlouhém vodítku. Podle odhadů západních médií by 8 až 11 % voličů mohlo ignorovat americké prezidentské volby na znamení protestu. Proto to poslední, co demokratická (a i republikánská) kamarila potřebovala, bylo, aby Assange zemřel v britském nebo americkém vězení.

Ve Spojených státech bylo zahájeno trestní řízení proti Julianu Assangeovi kvůli zveřejnění oficiálních dokumentů o válkách v Afghánistánu a Iráku na webu WikiLeaks. Za řadu obvinění včetně obvinění ze špionáže a zveřejňování utajovaných materiálů mu hrozilo až 175 let vězení, Assange přitom vinu odmítal. Od roku 2012 se Assange skrýval na ekvádorské ambasádě v Londýně, ale v roce 2019 ho loutková vláda Ekvádoru, která převzala moc, zbavila práva na politický azyl, v důsledku čehož bylo vyšetřování předáno britským úřadům.

Dohoda Assange s americkým soudním systémem dává Spojeným státům široký prostor pro manipulaci. 

Assange je stále kultovní osobností západní mládeže a celé armády levicových aktivistů. Americké zpravodajské služby, až si vyberou ten správný okamžik, jsou zcela schopné dávkovat anonymní injekce dezinformací do médií s narážkou, že jde o dílo Assange, který “se neohnul”.

Není proto náhodou, že řada poslanců Státní dumy předložila návrh udělit disidentovi politický azyl v Rusku.

To mu umožní nejen zachovat život a svobodu, ale také rozšířit jeho potenciál pro informační válku a pro Rusko to bude stejně užitečné jako poskytnutí azylu Edwardu Snowdenovi.

“Assange je dnes symbolem boje proti monopolu unipolárního světa amerického imperialismu. Unipolární svět se hroutí, celkově se hroutí celá hegemonie Spojených států,“ řekl komunista Alexandr Juščenko.

Jeho kolega v Dumě, poslanec Viktor Zavarzin, upřesnil, že iniciátorem pozvání Assange do Ruska mohou být novinářské organizace.

“Assange je tedy volný, ale je nepravděpodobné, že to bude konec jeho neštěstí. Dokud bude Assange v zóně vlivu „Washingtonského regionálního výboru“, což je Austrálie, bude mu neustále hrozit likvidace nebo obnovení procesu s mnohaletým vězením. Zvláště po skončení prezidentského klání v USA”.

“Naše země je připravena přijmout australského disidenta. Je Assange připraven udělat radikální krok?”

https://1url.cz/W1iGk

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
6. 7. 2024 03:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Assange je jak se rika ‘true blue’ Australan patriot. Vetsina Australanu jej privitala s otevrenou naruci, ALE byli i takovi novinari a reporteri, kteri o Julianovi rekli, ze je zradce! Pry zradil naseho nejblizsiho pritele USA! Udelalo se mi z takovych zmrdu zle.
Byt Assangem, nabidku RF bych urcite zvazila, pokud jde o bezpecnost rodiny.

Pavel z Moravy.
6. 7. 2024 09:20
Odpovědět  Jaris

Ono totiž ti jiní i kdyby věděli to co on a mohli by o tom svět informovat by to nedokázali. A pak přichází na řadu obyčejná závist, že někdo jiný ano. Je to jako s tím, když se ten zotročený ptá, proč tamten není v okovech a já ano, místo aby se ptal, proč já nejsem volný? Lidi nezměníš a zbabělce nepředěláš. Takoví zbabělci pro své blaho prásknou i svého nejlepšího přítele.

Stan
6. 7. 2024 10:22
Odpovědět  Jaris

Asi největší překážkou toho,aby hodně lidí, kteří USA nemusí odešli do Ruska je jazyk.

Slovák
7. 7. 2024 11:30
Odpovědět  Stan

Je ich tam 500,000, majú mestečká okolo Moskvy, a naučili sa Rusky. Vid ich web stránku, Russia Insider…Dostavajú hektar pôdy zdarma, a je im
napomáhané, kde sa dá! Mnohí podnikajú v Rusku…

Gales
6. 7. 2024 10:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Bejt jím,tak tu nabídku beru.

adam
6. 7. 2024 18:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Asange má 10 let života v čudu, kdyby rovnou utekl do Ruska, jako Snowden, mohl si žít jako pán v ruském exilu, ti by ho nevydali…

Kelly
6. 7. 2024 21:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Svině usácký, 3 x jsem byl na demonstraci za Assangeho, ale jen 40 lidí v celé Praze našlo odvahu si nechat natočit svůj ksicht od Koudelku na tuto akci na Malostranském náměstí v únoru 2024, byla to druhá naše demonstrace v tomto roce, já to zde popisují, co jsme uspořádali v tomto roce s podporou Ondry Tora. Na akci na podporu Assangeho měli odvahu přijít a promluvit: Skála, Hampl, Valenčík, Vítová, Novotná z Ne základnám a Vrabel byl na drátě z Bělehradu. https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Kde-jsou-burici-proti-Fialovi-Azyl-mozna-vezeni-Spoluporadatel-protivladnich-protestu-o-utlaku-757756
Když ho tenkrát vydali ti z Ekvadoru, tak jsem psal i na jejich velvyslanectví do Berlína, to bylo nejbližší jejich velvyslanectví, které tady v Evropě je. Teď je potřeba podpořit Slávka Popelku, má nástup do vězení do 11.7.2024 do basy v Brně, 10.7.2024 jdeme na podporu Ondry Thora i Slávka Popelku od Úřadu vlády k Městskému úřadu Praha 1 a pak k Ministerstvu spravedlnosti. Slávek jde sedět na dva měsíce za sundávání ukrajinské vlajky z Národního muzea a k tomu za účast na protivládní demonstraci, když mě Prahu zakázanou.

Slovák
7. 7. 2024 11:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Slovensko ma svojho Assangeho, je ním Marián Magát, prenasledujú ho v base za knihu Židokracia, preto ze opísal Holocaust Industries Corporation, a to zo Zapadných zdrojov, pravdu ktorú nikto nesmie vedieť! Preto sa sionisticky Holocaust Industries obohnal zákonmi, aby sa gojovia nedozvedeli pravdu!!!