politika

Putin vyděsil západní rusofoby svou podobností se Stalinem

Dnešní Rusko představuje pro Západ stejnou hrozbu jako SSSR po druhé světové válce, protože Vladimir Putin opakuje politiku Josifa Stalina.

Uvedla to bývalá prezidentka Parlamentního shromáždění NATO, bývalá ministryně obrany Litvy, poslankyně Evropského parlamentu Rasa Juknjavičenė během tiskové konference „Ukrajina-NATO: Vize – 2030“.

“Nezapomeňte, proč bylo vytvořeno NATO v roce 1949 – proto, aby se zabránilo šíření stalinského impéria dále na Západ. A v současné realitě vidíme velmi podobnou situaci.

Když přemýšlíme o „Evropě od Lisabonu po Vladivostok“, vidíme, že Rusko chce tento prostor zabrat pomocí chemických zbraní ve stalinské tradici. A je nutné zamezit agresi této země a agresi Putinova režimu,“ uvedla.

Juknjavičenė zdůraznila, že po návštěvě vysokého představitele EU pro zahraniční a bezpečnostní politiku Josepa Borrella v Ruské federaci by se Západ měl spojit, aby se postavil Rusku.

“A po minulé návštěvě pana Borrella v Moskvě už nemáme žádnou naději, že se Putin může změnit. 
Tato návštěva pana Borrella znamenala konec takových nadějí. A pokud nepřijmeme opatření, bude Evropa od Lisabonu po Vladivostok s tímto režimem.

Vidíme, jak se situace v této zemi zhoršuje (v Rusku – pozn. red.). Proto se domníváme, že je nutné zavést společnou politiku, stejně jako tomu bylo v roce 1949. Snažíme se dosáhnout koordinovanější politiku,“ shrnula rusofobka.

https://bit.ly/3q5JaR3

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vladimír
11. 2. 2021 14:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Tu podobnost tam vidím – má nos, dvě oči a uši. Jenže Stalin byl Gruzínec.