politika

Putin: Rusko na Ukrajině ještě pořádně nic nezačalo

Ruský prezident Vladimir Putin řekl, že na Ukrajině Rusko zatím ve skutečnosti nic vážného nezačalo. Západní země by měly pochopit, že prohrály od samého začátku ruské speciální operace.

„Dnes slyšíme, že nás chtějí porazit na bitevním poli, no, co na to říct, ať to zkusí. Mnohokrát jsme slyšeli, že Západ s námi chce bojovat do posledního Ukrajince. Pro ukrajinský lid je to tragédie, ale zdá se, že vše k tomu směřuje,“ řekl ruský prezident na setkání s vůdci frakcí Státní dumy.

Válku na Ukrajině rozpoutaly západní země, ony jsou viníci toho, co se děje, řekl ruský prezident Vladimir Putin na setkání s vedením Státní dumy a vůdci frakcí.

„Říkají nám, že jsme začali válku na Donbasu, na Ukrajině. Ne, rozpoutal ji právě tento kolektivní Západ, organizující a podporující protiústavní ozbrojený převrat na Ukrajině v roce 2014 a poté povzbuzující a ospravedlňující genocidu proti lidem na Donbasu. Tento kolektivní Západ je přímým podněcovatelem, viníkem toho, co se dnes děje,“ řekl Putin, informují oficiální stránky hlavy státu.

Putin tvrdí, že Rusko neodmítá mírové rozhovory. Ti, kteří je odmítají, by podle jeho slov měli vědět, že „čím dál, tím obtížněji se jim bude s námi domlouvat“. 

“Všichni by měli vědět, že jsme celkově ještě nic vážného nezačali,” řekla hlava státu.

Vedení vojenské operace znamená podle Vladimira Putina začátek „radikálního rozkladu světového řádu amerického typu, jde o začátek přechodu od liberálně-globalistického amerického egocentrismu ke skutečně multipolárnímu světu“. Podle jeho názoru je tento svět založen na mezinárodním právu, suverenitě národů a civilizací, spravedlnosti a rovnosti.

Prezident Ruské federace se domnívá, že Západ se snaží světu vnutit „model totalitního liberalismu, včetně nechvalně známé kultury zrušení a plošných zákazů“. 

Podle jeho názoru si národy většiny zemí takový život a takovou budoucnost nepřejí a usilují o „smysluplnou, skutečnou suverenitu“. 

„A prostě je unavilo klečet na kolenou a ponižovat se před těmi, kteří se považují za výjimečné,“ dodal Vladimir Putin.

Podle hlavy státu, členům NATO “připadala absurdní” myšlenka vstupu Ruska do aliance v době, kdy vztahy mezi Ruskou federací a NATO byly “jak se tehdy zdálo, bez mráčku”. 

“A proč? Ano, protože zemi jako Rusko prostě nepotřebují, proto. Právě proto podporovali terorismus, separatismus v Rusku, vnitřní destruktivní síly a pátou kolonu v naší zemi,“ řekl Putin.

Hlavní teze:

🔷Západ v čele se Spojenými státy byl po desetiletí extrémně agresivní vůči Rusku. Naše návrhy na vytvoření systému rovné bezpečnosti v Evropě byly zamítnuty.

🔷Máme mnoho příznivců, a to i v samotných Spojených státech a v Evropě, a ještě více na jiných kontinentech a v jiných zemích a bude jich stále více.

🔷Bylo nám řečeno, že jsme zahájili válku na Donbasu na Ukrajině. Ne, rozpoutal ji právě tento kolektivní Západ, organizující a podporující protiústavní ozbrojený převrat na Ukrajině v roce 2014 a poté povzbuzující a ospravedlňující genocidu proti lidem na Donbasu.

🔷Pravdou a realitou je, že národy většiny zemí ve skutečnosti neusilují o formální, dekorativní suverenitu, ale o podstatnou, skutečnou suverenitu a jsou jednoduše unavené z klečení a ponižování se před těmi, kteří se považují za výjimečné.

🔷Pokusy Západu vnutit světu svůj světový řád jsou odsouzeny k záhubě

🔷Konečný výsledek SVO bude v každém případě dosažen, o tom není pochyb

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3yoKK63

sdílet na

10 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel K
7. 7. 2022 21:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Sakra to se tak hezky čte. Hodně štěstí pane presidente. 🍀👍🙋‍♂️

All
8. 7. 2022 00:01
Odpovědět  Pavel K

Vskutku svatá slova ze skutečně svaté země Ruska.

Ladislav
8. 7. 2022 06:29
Odpovědět  Pavel K

I já se připojuji. 👍

7. 7. 2022 23:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Jojo, je to tak. Záchod do toho jde s pěnou u huby s plným nasazením a dochází mu dech, zatímco Méďa se teprve protahuje a jen tak zkusmo semo tamo plácne tlapou, co to jako udělá.

7. 7. 2022 23:40

A ještě se u toho baví a brumlá si, že všechno jde podle plánu. Záchod to teď vyhodnotí jako bluf, že si méďa jenom honí triko a machruje, jako vyhodnotil ten projev kde Putin přestavil světu své nové zbraně (a to ještě ty nejvymakanější skromně vynechal) a geniální západní stratégové dojdou k názoru, že proto blufuje, že mele z posledního. Bodejť by se méďa nebavil.

Albi
8. 7. 2022 01:08
Ohodnotit příspěvek :
     

A podívejte se, jak si kolektivní západ “přečetl” Putinovo vyhlášení pauzy na odpočinek armády.
Zprávy z bojiště: Americké raketomety dočasně umlčely ruská děla na Donbase
“Ukrajinské dělostřelectvo má údajně na některých místech bojiště převahu nad ruským. V tom případě by šlo o první skutečně hmatatelný dopad nových raketových zbraní v ukrajinském arzenálu.”
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-zpravy-z-bojiste-ruska-dela-jsou-na-castech-fronty-nezvykle-ticha-208423#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
8. 7. 2022 03:14
Odpovědět  Albi

Žeby žeby? Už mě zbývají jen dva dny, abych byl za šamana a ne za emana. Myslím to, jak jsem před cca třemi týdny napsal “proroctví”, že čekám ze strany Federace zničující nečekaný úder. No, já ho čekám dál, akorát že časově budu ve skluzu. Zatím to ale Federaci vychází. Záchod si začíná myslet přesně to, co je před útokem třeba a rostou mu ramena. Jo, a ukři + NATO se připravují k “velké protiofenzivě”. Což mi připomíná, že když se k ofenzivě připravovali naposled, dočkali se těsně před tím specoperace. V době, kdy už s nějakým útokem nepočítali.

8. 7. 2022 03:30
Odpovědět  Albi

Ještě něco. Ta věta, jak banderarmáda systematicky ničí muničáky poblíž fronty. A že Putin, tuším převčírem, vydal rozkaz převézt obranný průmysl na základny blíž frontě, aby bylo svižnější zásobování municí, gaučovému válečníkovi uniklo. A že ruský obranný komplex jede v nepřetržitém provozu a chrlí zbraně a munici už pátý měsíc jak Baťa cvičky, zatímco západní je vlivem sankcí ochromen – čipy, vzácné kovy atd. -, jak se zdá také. Ostatně i to přemístění zbrojního průmyslu blíž frontě leccos naznačuje, že. Myslím v souvislosti s tím (mnou) očekávaným útokem. Ona taky bitva o Oděsu nebude žádná sranda.

ZMann
8. 7. 2022 08:10
Odpovědět  Albi

Tyto sra… nelze číst, to bych musel PC každý den vyhodit z okna. Ale nejsmutnější na této věci je, že se ještě najde spousta ovcí které to žerou i s navijákem.

janle57
8. 7. 2022 12:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Putin dal všem normálním Ukrajincům najevo,aby to se Zelenským ukončili sami
a nedočkali se toho,až je tenhle vrchní banderovec pošle do donbaského masomlýnku,
který, bohužel naplní, naprosto zbytečně,svým ukrajinským lidským masem.Všichni
na Ukrajině vědí,že po celou svou historii žili s Rusy vedle sebe jako přátelé,což
skončilo Majdanem v roce 2014 na popud EU a smradlavého Popcornlandu.