politika

Princ Charles a Velký reset

VALENTIN KATASONOV

„Je nutné ovládnout představivost a vůli lidstva“

Velký reset samozřejmě není soukromou iniciativou švýcarského profesora Klause Schwaba

Přestavba světového řádu se připravuje důkladně.

V prosinci 2020 se šéfka Koalice pro inkluzivní kapitalismus Lynn de Rothschild setkala s papežem Františkem 
v New Yorku . Na schůzce bylo dosaženo dohody o společném boji klanu Rothschildů a Vatikánu za inkluzivní kapitalismus. Byla založena Rada pro inkluzivní kapitalismus s Vatikánem (The Council for Inclusive Capitalism with the Vatican). Papež je zde něco jako prapor (banner) tohoto hnutí.

Existuje ještě jeden banner a tato osoba má mnoho titulů. Je to Jeho královská výsost princ Charles Philip Arthur George, princ z Walesu (His Royal Highness Prince Charles Philip Arthur George, Prince of Wales), polní maršál, admirál flotily a maršál Královského letectva Velké Británie, následník britského trůnu.

Princ Charles se narodil v roce 1948. Nejstarší syn královny Velké Británie Alžběty II. a jejího manžela prince Philipa, vévody z Edinburghu. 

Proslýchá se, že v roce 2021 Elizabetha II. konečně postoupí královský trůn princi Charlesi.

Otec našeho hrdiny, 99letý princ Philip, se po mnoho desetiletí vášnivě věnuje ochraně přírody, předcházení ekologické krizi a boji proti globálnímu oteplování. Je jedním ze zakladatelů (1961) Světového fondu na ochranu přírody (WWF). Od roku 1981 až 1996 vedl WWF a v roce 2011 bylo vedení tohoto fondu převedeno na prince Charlese.

Jak jsem již napsal, WWF a mnoho dalších „zelených“ organizací jsou pouhou zástěrkou používanou globální elitou k řešení problémů daleko vzdálených od ochrany životního prostředí. 

WWF prakticky realizuje doporučení vypracovaná Římským klubem, úzce spolupracuje s MMF, Světovou bankou, UNEP – United Nations Environment Programme (Program OSN pro životní prostředí), UNESCO – Organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu (Program “Člověk a biosféra”), Nadací Sorose, MacArthurovou nadací, Hewlettovou nadací, atd.

WWF – jakési velitelství, které velí armádě „ekologických partyzánů“ v různých zemích. «Partyzáni» působí pod vlajkami takových organizací, jako jsou “Přátelé Země”, “Greenpeace”, “Survival International” a mnoho dalších. Přičemž „práce v oblasti ochrany přírody“ je v rukou členů královských rodin (knížata, dědici trůnu), starověkých šlechtických rodin, stejně jako vedoucích nadnárodních korporací.

V roce 1986 napsal princ Philip knihu „Kdybych byl zvíře“, kde prohlásil, že by rád organizoval Zvířecí internacionálu proti lidem a bojoval za práva zvířat (přímo podle příběhu George Orwella „Farma zvířat“!). 

V pokračování svého „duchovního vylepšení“ otec prince Charlese řekl, že v případě reinkarnace po smrti by se rád vrátil na Zemi v podobě … nejsmrtelnějšího viru, aby zničil co nejvíce lidí. 

Takový ekologický kanibalismus XXI. století! 

Princ Philip je jistě velmi šťastný, že se virus COVID-19 objevil ve světě.

Princ Philip také ovlivnil svého syna. Princ Charles “onemocněl” problémy ochrany přírody, ochrany životního prostředí a řešení klimatických katastrof. Ne tak dávno řekl, že na světě existují vážnější věci než COVID-19 a dokonce i jaderná válka. 

Ukazuje se, že se jedná o globální oteplování. A ačkoli je teorie „skleníkového efektu“ (oteplování zemské atmosféry v důsledku spalování fosilních paliv a emisí oxidu uhličitého) falešná, princ Charles nadále děsí lidstvo klimatickou apokalypsou. Má patronát nad 350 organizacemi – nadacemi, společnostmi, kluby, atd. Princ Charles je zván všude, aby něco zveřejnil, něčeho se účastnil, něco vedl, ale já bych se rád zaměřil na jeho spolupráci s Klausem Schwabem.

V lednu 2020 byl princ Charles v centru pozornosti na summitu Světového ekonomického fóra (WEF) v Davosu. Jeho vystoupení na fóru byl formulováno jako setkání se17letou Gretou Thunbergovou

Princ mluvil obvyklým způsobem: „… změna klimatu a ničivá ztráta biologické rozmanitosti jsou největšími hrozbami, kterým lidstvo kdy čelilo. Chceme vstoupit do historie jako lidé, kteří neudělali nic, aby přivedli svět zpět? Musíme jednat a čas jednat je nyní.“ Charles konkrétně navrhl zavedení uhlíkových daní, přechod letectví a dalších druhů dopravy na vodíkové palivo, atd.

Ještě rezonančnější bylo jeho vystoupení na zasedání WEF v červnu 2020 (online). Již všude hovořili o „pandemii“ koronaviru, byla zavedena omezení hospodářské činnosti. Svět upadal do virusové ekonomické krize. Při zahájení summitu WEF se princ Charles zmínil o plánu “Velký reset” (The Great Reset)

A poté, co princ dohovořil, začali vystupovat další VIP osobnosti : generální tajemník OSN António Guterres; výkonná ředitelka MMF Kristalina Georgieva; generální tajemník Mezinárodní konfederace odborových svazů Sharan Burrow;  prezident společnosti Microsoft Bradford L. Smith; generální ředitel společnosti Mastercard Ajay S. Banga,; generální ředitel British Petroleum Bernard Looney .

Ve stejný den, 3. června 2020, byla na webu WEF otevřena stránkaThe Great Reset

Na ní byly prezentovány projevy britského prince a dalších účastníků virtuálního summitu.

Když Charles načrtl své chápání “Velkého resetu”, zaměřil se na následujících pět bodů.

Zaprvé, politici a byznys by měli ovlivňovat veřejné vědomí, „je nutné ovládnout představivost a vůli lidstva.

Zadruhé, „vyjít na novou trajektorii udržitelné zaměstnanosti.

Zatřetí, je nutné dosáhnout takové restrukturalizace ekonomiky, aby bylo dosaženo nulové úrovně emisí skleníkových plynů („dekarbonizace“).

Začtvrté, je nutné dát doplňující impuls rozvoji vědy a techniky.

Zapáté, je nutné zajistit udržitelné navýšení investic a zvláštní prioritu by měly mít investice do „zelené“ ekonomiky.

“Pokud se z této krize dá vyvodit jedno důležité ponaučení, pak je to, že musíme přírodu postavit do centra všech činností. Prostě už nemáme čas na rozhovory,“ vysvětlil princ Charles potřebu “Velkého resetu”.

10. – 11. ledna 2021 se konal pravidelný výroční summit One Planet (začal se konat po Pařížské konferenci o klimatu v roce 2015). Princ Charles znovu velel průvodu na tomto summitu. 

Zahájil iniciativu nazvanou Terra Carta. Jedná se o plán opatření do roku 2030 zaměřených na dosažení udržitelného rozvoje. Iniciativa je součástí širšího projektu Iniciativy pro udržitelné trhy (Sustainable Markets Initiative), kterou princ oznámil v Davosu v lednu 2020.

Projekt Terra Carta je velmi konkrétní a velmi finanční. 

Princ vyhlásil finanční sbírku ve výši 10 miliard dolarů na financování úsilí v oblasti ochrany životního prostředí. Toto je pokus člena královské rodiny o vytvoření spojení největšího byznysu pod krásnou vlajkou. 

Jde ve šlépějích paní Lynn de Rothschildové, která před několika lety vytvořila Partnerství pro inkluzivní kapitalismus, kam se zařadilo mnoho transnacionálních korporací (TNC), bank a fondů (33 účastníků s celkovými aktivy pod správou 10,5 bilionu $ a tržní kapitalizací 2,1 bilionu $). 

Princ Charles dělá tímto směrem první kroky. 

Na začátku února se mu podařilo shromáždit 25 obchodních organizací. Mezi nimi jsou takoví giganti jako největší světový investiční fond BlackRock , nadnárodní banky Bank of America  a HSBC

A následník britského trůnu se neomezuje pouze rolí pozorovatele. 

S cílem „ovládnout představivost a vůli lidstva“ bude uplatňovat nárok na roli vůdce v globálním projektu „The Great Reset“.

VALENTIN KATASONOV, Profesor, doktor ekonomie, předseda Ruské ekonomické společnosti S.F. Šarapova.
https://bit.ly/2ZQQ8xX

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krpo
26. 2. 2021 10:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Je neuvěřitelné,kolik mediálního prostoru dostávají šílenci!