politika

Poptávka vytváří nabídku?

Události uplynulých událostí s Prigožinem ukázaly, že ve společnosti (v národě) je opravdu velká poptávka po Velké Čistce. Autorita a postavení prezidenta Ruské federace jsou neotřesitelné, ale v zemi se nahromadilo velmi mnoho otázek o „arogantní kastě“ (jak se jednou vyjádřil D. Medveděv). 

Nebudu ty otázky opakovat, v předchozích poznámkách jsem o tom stručně psal. Každý je zná. Řeknu jen, že za poslední rok arogance vůbec neubylo.

“Je třeba zavést pořádek.” Tato myšlenka visí ve vzduchu již delší dobu a Prezident ji nemůže necítit. 

Pokud je poptávka, musí existovat i nabídka. 

Národ stále více vzpomíná na Stalina. Obliba Stalina roste mezi mladými Rusy. Podle výzkumu VTsIOM a Centra Levanda obsadil Stalin první místo v žebříčku vynikajících osobností historie. 48 % hlasujících jsou mladí lidé od 26 do 40 let, 14 % jsou mladí lidé od 14 do 26 let.

Myslím, že průzkumy jsou spravedlivé a navíc Stalinova obliba poroste. 

Opravdu doufám, že rychlé vyřešení problému s povstáním poskytne Prezidentovi důvod i zdroj, aby, jak je třeba, řádně obměnil „arogantní kastu“ a přivedl ji k rozumu. 

Nepřeřazovat, nepřesazovat pohodlně usazené úředníky z jednoho teplého místa na druhé, ale VYMĚNIT.  Úředníci a další vedoucí (kterých není málo) musí konečně začít nést odpovědnost za neúspěchy ve své práci. V průmyslu, financích, školství, medicíně, kultuře, atd.

V.V.Putin nemá rád prudké pohyby, ale v této situaci, jak se mi zdá, už není možné dál váhat, zkoušet, dávat šanci. Hodiny tikají. Absces se musí vyříznout, sám nezmizí. (Mimochodem, to bylo poprvé, co jsem viděl V. Putina v černé kravatě).

https://1url.cz/KuJqN

sdílet na

289 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
28. 7. 2023 00:30
Ohodnotit příspěvek :
     

nejen VVP musí se zbavit 5. kolony,……kolik grázlů i politiků máme v ČR působící ve prospěch KOZA proti národním zájmům??? všechny české vlády po r. 1993 a současná fialová vláda překonává o několik délek,…..!!!!!!!

Vlasta
28. 7. 2023 07:40
Odpovědět  ijn

V ˇCR musí být 100 000 lidí popraveno, 500 000 uvězněno a 1 000 000 vyhnáno do emigrace na jejich obdivovaný Západ. Pak bude klid.

Luboš
29. 7. 2023 00:20
Odpovědět  Vlasta

S tím milionem jste to silně podcenil.

Pavel K
29. 7. 2023 06:19
Odpovědět  Luboš

Tak ať klidně jdou bude tu alespoň více místa a méně blbců.

Albi
29. 7. 2023 10:06
Odpovědět  Pavel K

Ale tak pro migranty. Dnes na Seznamu:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-nebezpecnejsi-delsi-presto-rusna-migranti-nasli-novou-cestu-do-evropy-233945
Už vidím, jak průzkumníci chudých, nevzdělaných migrantů “neniápadně” prozkoumávají stovky kilometrů (pěšky a přeplaváním moře?) – a našl.
.
Tak to určitě.Migranti našli! Budou povídat. Maximálně tak pašeráci s přispěním EU a Frontexu. Nebo to byla sama EU??? Nemůže se přece nečinně dívat, jak ubozí migranti se topí. a vysněného ráje se nedočkají. 🙁

Pavel K
29. 7. 2023 10:43
Odpovědět  Albi

Tohle nedopadne dobře. Šmejdi jim tam napovídají že tady budou lítat pečení holubi přímo do tlamy, že se budou jen válet a šoustat.
Už jich je tu tolik, že bude veliký problém je tam nahnat zpět. Možná nebudu daleko od pravdy až se ta černá svoloč splaší, tak nás tuna umlátí klackama. To voni umí.

PremekJ
31. 7. 2023 17:59
Odpovědět  Pavel K

Kolikpak nácků k nám přijuchalo z Ukrajiny?

Frank
29. 7. 2023 08:33
Odpovědět  Vlasta

Zatím se ti největší kreténi nastěhovali do Prahy.

PremekJ
31. 7. 2023 18:01
Odpovědět  Frank

I já jsem z Prahy, byť z pražské vesnice. A vím, že to nejhorší z Prahy se koncentruje na nejvyšších pozicích magistrátu i místních “podniků”.

zuza
28. 7. 2023 09:53
Odpovědět  ijn

a kto to v Česku alebo aj na Slovensku urobí? Starý Šimečka, novinár (inak do r. 1990 aj s jeho otcom obaja presvedčení komunisti, učiteľ marx-leninizmu na VŠ) sa vyjadril v televíznej debate, že “Smer sa líška sviniam vnútri ľudských bytostí a tie odpovedajú tým, že ho volia…” Pre našu úžasnú verchušku sme už boli opice (tí, čo nemajú doma žltomodrý oltár a nemodlia sa 3x denne ku zelenému feťákovi a jeho patrónom bandera, štolverk a bidet), dezoláti (neočkovaní), máme vraj pokazenú DNA a teraz sme svine…
Včera sme o tom debatovali s mladými kolegami, nikto tým nebol pobúrený, vlastne sú s tým stotožnení…

Aragonit
28. 7. 2023 23:53
Odpovědět  zuza

Ten Šimečka to je riadny odroň zaslúžil by si ísť makať do lesa ku ťažbe aby vedel čo je to poriadna práca. Ostáva dúfať že ich vo voľbách preválcujeme ak sa niečo nepokašle
https://aragonit11.blogspot.com/2023/07/zelenskemu-volali-z-domu-zo-slonoviny.html

janle57
28. 7. 2023 10:35
Odpovědět  ijn

Chtěl bych se skromně dožít toho,kdy budou Fiala,Pekarová,Černochová a tisíce dalších
vlastizrádců žádat o politický azyl v USA a majetky Kellnerů,Křetínských a všech anglosaských
neochvějných přátel budou znárodněny.

katango
29. 7. 2023 10:31
Odpovědět  janle57

A jejich žádosti budou zamítnuty!

Pavel K
29. 7. 2023 10:49
Odpovědět  katango

…a otevře se Jáchymov a jiné užitečné prostory na obnovení mysli a těch správných názorů. A také si připomenout pracovní dobu, samozřejmě za plat dnešních tarifů.

PremekJ
31. 7. 2023 18:04
Odpovědět  janle57

Může to být dříve než se kdo naděje. Ten pád euroatlantického žaláře je již doslova za prahem.

28. 7. 2023 01:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Neboj autore, však i na to dojde. Krůček po krůčku. Gosudar ví co dělá a kdy udeřit. Akorát že, pokud to vymetání bude poctivě podle “zásluh”, bude vymeten i tvůj oblíbenec Medveděv.

Albi
28. 7. 2023 07:50

Už zase někdo kompetentnější chce radit. Vidím, že ta nákaza se nevyhne žádné zemi. 🙁

28. 7. 2023 14:12
Odpovědět  Albi

Normálka. V Rusku je nemlich tolik gaučovejch generálů, jako kdekoli jinde napříč Zeměgulí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
28. 7. 2023 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Comeback Stalina, ktery byl lzemi Trickisty Chruscova ocernen a pohrben, prichazi. Rusko ho potrebuje, je to jeho ikona, nevylhana a patrioticka.

Noobody
28. 7. 2023 10:31
Odpovědět  Frank1

Stalin byl bezesporu velmi silný vůdce a státník. Bohužel jím připravovaná a zorganizovaná 2.SV jej řadí po bok Hitlera, Čingischána nebo Alexanda Makedonského. Ti všichni se dostali do podvědomí lidí nikoli svými úspěchy na poli zlepšování lidského údělu svých občanů (vyjma AH), ale především svým cynicky necitelným, na hory mrtvol a moře lidského utrpení nehledícím, cílevědomým prosazováním imperiálních záměrů globalčiků.

Stalin na pokyn globalistů vybudoval největší, nejsilnější, nejmotorizovanější a nejagresivnější vojenskou doktrínou vybavenou armádu světa – RA s cílem na pásech ruských tanků vyvézt komunismus do celé Evropy a Asie. Podpisem paktu Ribentrop-Molotov dal Hitlerovi bezpečnostní záruky a suroviny k válce se Z Evropy. 22.6.41 Hitler Barbarosou provedl preventivní úder proti SSSR a RA, která byla připravena k útoku na východ do Evropy. Tím předešel RA o cca 14 dní a zaskočil ji ve výchozích postaveních k útoku, ale naprosto nepřipravenou k obraně. Proto Wehrmacht projel Ukrajinou jak nůž máslem, při čemž za půlrok války zajal 3M rudoarmějců a totálně rozbil celé prvosledové uskupení RA.

Stalin byl bezcitný vrah nejen ruského národa ve službách globalistů!!!

Albi
28. 7. 2023 11:14
Odpovědět  Noobody

Stalin byl ruský vlastenec. Tedy pro Rusy.
Pro KoZu (pozn.: pokud jste tu nebyl, když začala KoZa “žít”, pak jde o zkratku “KOlektivní ZÁpad”) samozřejmě vrah.

Co prosím podle vás byli mnozí američtí prezidenti, angličtí premiérové?
Mírumilovní empatičtí lidumilové?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
28. 7. 2023 12:59
Odpovědět  Albi

Díky za dešifrování pojmu KoZa, opravdu jsem tápal.

U všech mocipánů je jasné, že udržení moci je vždy prováděno silou, nebo alespoň reálnou pohrůžkou jejího užití. Proto také jsou vnitřní bezpečnostní sbory stavěny, ne?

U KoZa je jeden jediný, ale obrovsky zásadní rozdíl!! Ten spočívá v tom, že tam NIKDY (vyjma Fr a její Velké francouzké revoluce/VFR/) nedošlo k převzetí moci levicí (Ž/židy naočkovaným lumpenproletariátem) a proto se nekonaly statisíce, nebo miliony mrtvých. Jen VFR zavraždila 2M osob v tehdejší údajně 14M Francii. Všude, kde se levice snažila uzmout moc, tak průvodním jevem byly stané soudy a okamžité popravy (Bavorská, Maďarská, Slovenská republika rad a td.), nebo jen vraždy z plezíru a pro lup (VŘSR).

Tahle zvěrstva a už vůbec ne v takovémto obludném rozsahu, se na KoZa NIKDE neděly a když se o ně někdo pokusil, tak byl následně sousen, odsouzen a POTRESTÁN. Nikoli tak v soc. zemích!! V zemích KoZa se proti vlastním protestujícím občanům tanlky a kulomety NEPOUŽÍVAJÍ !!!!!!!! To jen v SSSR, Číně, Kambodži, S.Korei a dalších bolševických zemích stříli do parlamentu a na své spoluobčany z tanků, nebo je trávili bojovýni plyny jako Tuchačevskij, Husajn.

Frank1
28. 7. 2023 14:01
Odpovědět  Noobody

Chruscov nechal rozstrilet protestujici delniky, Masaryk u nas totez, v USA totez a nekolikrat! Tam jeste k tomu neustale zkousky patogenu na vlastnim obyvatelstvu, zkousky ucinku atomovych zbrani na armade, atd. Ty analni aplpinisto USA nech si ty lzi pro blbce a tvou babicku! Nikdo nebyl potrestan, protoze Verchuska je vsude chranena!

Albi
28. 7. 2023 14:15
Odpovědět  Noobody

Takže pravice nevraždí?
Mimochodem – mohl byste ještě definovat CO, nebo KDO je dnes!!! pravice či levice, když politici bez výjimky každé strany jdou hlavně po penězích (moci) a v tom svatém úsilí “koalují” s kýmkoliv?
A jejich kvalita se dá určit maximálně tím, kolik a jak odpornou formou si je dokážou urvat?

28. 7. 2023 14:30
Odpovědět  Albi

Je to trolda mileniál. Navíc hlupec.

Albi
29. 7. 2023 10:10

Mileniál asi ne, ti se budou scházet na jiných “platformách”. Jinak souhlas.

29. 7. 2023 13:41
Odpovědět  Albi

No, já si všim, že troldové maj na pokecu slet vždy, když se něco láme a je třeba zchaosit infopole. V tom případě dle mého nezáleží na ročníku, ale na prodejnosti.
Možná ne mileniál, ale pak mě u něj mate pouze jednostranná znalost historie, zúžený pohled a neschopnost celostního pohledu na dění, a také to, že je kryptofašista, ač to celkem obratně skrývá.

28. 7. 2023 14:28
Odpovědět  Noobody

“U KoZa je jeden jediný, ale obrovsky zásadní rozdíl!! Ten spočívá v tom, že tam NIKDY (vyjma Fr a její Velké francouzké revoluce/VFR/) nedošlo k převzetí moci levicí (Ž/židy…”
Tohle myslíte vážně?! Pak si buď doplňte vzdělání ohledně KoZy, řízené – včetně USA -, už více než dvě století anglosionisty, nebo běžte trolit jinam – nejlíp se vraťte zpátky do serešpr-dele.  

Noobody
28. 7. 2023 16:46

Vy asi nebudet nejostřejší tužka v penálu, že?
Přečtěte si ještě jednou a v klidu co jsem napsal, pak chvilku o přečteném přemýšlejte a teprve po tom, když Vás něco chytrého napadne, pište. Jinak jste tu nejen za méně chytrého, ale sdpíše za úplného ňoumu.

Já tvrdím, že v zemích KoZa nikdy nezvítězili bolševici (Vyjma Fr po pády Bastily) a tím pádem nikdy u nich nebyly statisíce obětí řádění lumpenproletariátu,. jako v zemích, kde se levice chopila moci. Je tu ještě jedna výjmka a tou je Španělsko, kde po volbách v 36. roce nastoupila k moci lecvice, která zahájila ozbrojený likvidační teror diktátu DT po vzoru komunardů, nebo židobolševiků po VŘSR.

28. 7. 2023 20:33
Odpovědět  Noobody

Tak tak. Oběti humanistů pod vedením pravičáků si proto ohromně medili, že nejsou oběťmi bolševiků. Nejvíc prej ve Vietnamu.
Když amíci pálili severovietnamce napalmem tak blahem předli a žádali si víc toho teploučka, ba i uši amíkům nabízeli, aby si ufikli nějaký na památku a ženy vagíny, aby jim je vyřízli aby se měli s čím vyfotit, zato amíci to chytání do pastí a podobný zlovolnosti od nich moc těžce snášeli. V Jugoslávii jsou taky ohromně spokojený že je bombardovali pravičáci pod vedením anglosionistů a že se jim díky ochuzenýmu uranu roděj zrůdičky a v Iráku taky předou blahem.
Jen by mě zajímalo, zda jste hlupák, troll ze zábavy, nebo sereštroll za prachy.

ModrýKlokan
29. 7. 2023 02:10

@ Milan

nooooubááády je retardovanej dement

Pavel K
29. 7. 2023 06:23
Odpovědět  ModrýKlokan

Já vás včera všechny varoval, ale nikdo na mě nedal, zedník zase něco plácá. 🙄🤦‍♂️🤦‍♂️🤣🤣🙋‍♂️

Albi
29. 7. 2023 10:25
Odpovědět  Pavel K

To určitě ne, Pavle. Zedník neplácá, jenže někdy pocit, že nereagování je známka uznání protivníkovy pravdy je silnější.

Zvlášť v případech, kdy ta pravda je dlouho tak zjevná už možná víc než polovině lidí – ta druhá polovina z neznámých dlvodů pořád opakuje přikázaný lživý jednotný názor. v domnění, že “přece by nám nelhali”.

Pavel K
29. 7. 2023 13:29
Odpovědět  Albi

Albi ale plácá, já jsem takhle jednou plácal a plácal až se mi tam připletla jedna, tak jsem jí ho tam plácnul a vona se mi hned nastěhovala do baráku a je tu dodnes. Hrůza.🤣🤣🙄🤦‍♂️🙋‍♂️

ModrýKlokan
29. 7. 2023 12:37
Odpovědět  Pavel K

@ Pavel K

Už to tady někdo psal, myslím, že Albi nebo Markýza. Ten Nobody píše neuvěřitelnou demagogickou směsku pravdy, polopravdy a lží, že se člověk těžko ovládne mu neodpovědět. Je to zkušenej troll a provokatér, znám ho jako ty z PP.

Jako zedník můžeš mít daleko čistější a jasnější mysl než kdejakej pacient pseudointelektuál olepenej titulama i zezadu.

Nedávno nějakej řemeslník/stolař v Londýně rozluštil význam skalních maleb z paleolitu. Vědátoři stovky let sázeli dětinské hypotézy a brali prachy a teplý místa na universitách. Stolaři se jen líbily, díval se, mlčel, až na to přišel.

Standa
29. 7. 2023 13:20
Odpovědět  ModrýKlokan

Psal jsem to já. Nicméně, také jsem psal neodpovídat , ignorovat,ticho okolo něj nedebatovat s ním..!Ony by ho ty jeho výšplechty přešly a odpotácel by se jinam.Otevřené dveře nevyrazíš!Neposlechli jste mě. Každá odpověd byla vodou na jeho kafemlejnek.
Nevím ,Pavle, co poradit,když máte nutkání bavit se s evidentními troly a provokatéry .
Ty tečky pod malbami je neověřitelná teorie.Není srovnání.
Rosetská deska byla pro Champoliona brnkačka,když měl stejné texty va známých jazycích( až na ty hyeroglyfy) a měl tedy srovnání.
Zajímavé je že teprve nedávno byla rozluštěna Královská šifra s neznámými symboly.Pisatelem byl španělský král a císař Karel V Habsburský. Psal v ní svému vyslanci na dvoře francouského krále Francie Františkovi I..-tuším , že byl adresován Jeanu de Saint.Maurisovi. 120 tajných znaků -symbolůSymboly nenahrazovaly pouze jednoutlivá písmena ,ale i celá slova.Zároven se text hemží symboly, která nemají význam.I superpočítače si vylámaly před tím zuby.

Pavel K
29. 7. 2023 13:27
Odpovědět  ModrýKlokan

Zdravím, tak když se známe už z PP tak bys mohl vědět, že si ze všeho dělám (!). Talže toho zedníka píšu z nadsázky, řadě lidí tím uděláš radost, že jsou něco více. No a co se týče těch študovaných, tak to je pravda, někteří jsou strašní pacienti. Ještě Hitler byl vlastně také jenom malíř pokojů. 🤣🤣🙋‍♂️

29. 7. 2023 13:46
Odpovědět  ModrýKlokan

Hlavně účelově míchá jablka s hruškami a ještě do nich semo tamo přihodí citron, načež vyžaduje argumentaci, aby zatáhl pokecálisty do sporu a rozes-ral diskuzi.
Typická trollí manipulace.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
29. 7. 2023 13:50
Odpovědět  Pavel K

No a co, že jsi zedník? Důležitý je, že ne bl-bej zedník. Koukej vypnout prsa a zahodit svý lopaťácký komplexy! 🙂
A jinak – já vím že varoval. Já ho jen potřeboval drobet nas-rat, proto jsem na něj raagoval, než na něj začnu zase sr-át, jako při jeho poslední “návštěvě” na pokecu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
28. 7. 2023 15:13
Odpovědět  Noobody

Nechte toho v rámci spravedlnosti, to co kapitál již během své historie provedl lidstvu nemá cenu ani počítat. Chce to trochu objektivity. A provedl to zrovna tak svým jako cizím lidem. Kolik bylo těch obětí za celou dobu socialistické republiky u nás. Já to nevím, proto se ptám. Ale prosím nedávejte mezi uvězněné žádné šmelináře, pouze ty, kteří z politických důvodů vadili režimu. Potom se dá něco porovnávat.

Noobody
28. 7. 2023 17:20
Odpovědět  Pavel z Moravy

Dobrá otázka, pojďme si ji probrat.
Kapitalismus byl nastolen průmyslovou revolucí v Angli v 17. století – tedy je u moci cca 350 let. Socík je oficiálně nastolen po VŘSR tedy účinný nějakých 100 let i když v SSSR jen 85. Ale on popkračuje dál v Číně, S.Korei, Vietnamu, Kambodži a dalších zemích Asie a Afriky.
Kapitalismus byl systém ekonomický s různými vládními modely (monarchie, republiky,…) napříč světem, socík fungoval nejprve v 1/6 a posléze v cca 1/3 světa pouze v demokraciích s přívlastkem – totalitní republiky. Už jen to vzbuzuje u vnímavých řadu zásadních otázek! Zřejmě vnímáte, že srovnávat různé věci s naprosto rozdílnými parametry je velmi obtížné až nemožné.
Přes to se pokusím o historické srovnání SSSR vs. USA. Dnes se veřejně tvrdí, že obětí židobolševické krutovlády bylo v SSSR nejméně 20M vlastních spoluobčanů, kteří byli židobolševiky přímo zavražděni, zemřeli v bojích OV, byli zabiti při potírání protibolševických bouří, vyhlazeni plynem vojsky Tuchačevského, zemřeli na hladomor, byli popraveni, zavražděni, ubyti či umučeni ve věznicích a Gulazích v intervalu let 1917 – 1941 (24 let). V rámci OV S vs J padlo na obou stranách cca 660.000 a žádní umučení!!!

Jaris
29. 7. 2023 09:31
Odpovědět  Noobody

Rekla bych, ze dnesni totalita nahradila kdysi demokraticke staty zapadnich zemi. Strasliva pravda je, ze po VRSR v Rusku, radila zidovska klika vrahu ruskeho obyvatelstva.
Ovsem nejak jste zapomnel na jeden dulezity fakt, ze USA maji zaklad na genocide indianskych kmenu a kradeze jejich zeme. Dodnes maji krev na rukou a dodnes demokraticky prepadavaji slabsi staty. Takovy navrch huj a vespod fuj je cely zapad.
Jeste me napadla jedna vec. Kazdy vrah ruskeho obyvatelstva(a ze jich bylo) sel predevsim po inteligenci a vzdelanych lidech. Nicmene ten rusky duch se vzdy vzpamatoval a vytvoril nove politicke osobnosti, vedce, diplomaty, ucence atd., svetove urovne. To same se neda rici o ne/slavnem dekadentnim zapadu, ktery v porovnani s ruskymi lidmi nejak zakrnel ve vyvoji.

Albi
29. 7. 2023 10:36
Odpovědět  Jaris

Protože možná tuší, že vzdělání = kvalitní vědomosti (t.zn. skutečné, ne jen potvrzené titulem a absolvováním jakýchkoliv “žvanivých věd” typu gender studií apod.) jsou jistým druhem majetkun a proto správně patří jen majetným. Tam ovšem dochází k tomu, co můžeme pozorovat dnes i u nás.

Chdší to vzdělání platí obtížně, těm nejchudším dětem musí stačit, že se naučí číst, psát a trochu počítat. K životu jim to stačí a k “vládnutí” se nedostanou.
Účelu bylo nenásilně a téměř “neviditelně” dosaženo.
Stačí si něco přečíst o tzv. Výnosu o kuchřčiných dětech”. Stačí málo, není třeba podrobného studia.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
29. 7. 2023 10:39
Odpovědět  Albi

Přeslovutný oběžník, který získal mezi inteligencí název “výnos o kuchařčiných dětech” – “Doklad o omezení gymnazijního vzdělání” (oficiální název) byl vydán v roce 1887 a získal podporu Alexandra III.

“Výnos doporučoval ředitelům gymnázií při přijímání dětí brát v úvahu možnosti osob, které se o děti starají, zabezpečovat nutné podmínky pro výuku; takovým způsobem se “gymnázia osvobodí od přijímání dětí kočích, lokajů, kuchařů, pradlen, malých trhovců a tomu podobných lidí, jejichž děti, s výjimkou obzvlášť talentovaných, nemají co usilovat o střední nebo vyšší vzdělání.” (podle textu z wikipedie).

Ale dokud se dítě nezačne učit, určit zda je “obdařeno výjimečnými talenty” nebo ne, u většiny lidí nejde.

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/o-sakralnosti-moci-2-/

Noobody
29. 7. 2023 12:27
Odpovědět  Jaris

Díky za slušnou a smyslupnou reakci.

Na dějiny USA jsem nezapomněl a ani je neadoruji. NIKDE! Mezi židobolševiky při a po VŘSR a situací při indiánských válkách v teritoriu USA je přeci jen zásadní rozdíl. Nejen v počtu zavražděných (Amerika cca 3M, Rusko 20M), ale především v příčinách, systematičnosti a institucionalizaci procesu likvidace protivníků. V Americe šlo o získání půdy pro nové osadníky z Evropy, kterou logicky původní obyvatelstvo bránilo silou. “Kdyby” se Indiáni “dobrovolně” stáhly do vládou určených rezervací, tak k žádnému vyvražďování indiánů asi nedošlo. Na rozdíl od židobolševiků, kteří měli zatrašení ruského národa masivní brutalitou přímo v “popisu práce”. Bronstein/Trockyj měl říci (parafrázuji): Diktatura DT bude tak krvavá a krutá, že předčí všichny despotické vládce minulosti. Odstranění střední třídy, inteligence, kléru, šlechty, podnikatelů, statkářů a všech, kteří projevili nesouhlas s řáděním “Rudých” (židobolševiků) bylo přímo programovou prioritou nových vládců na Rusy. Metody byly různé – od těch “humánních” vyhnání z domova, přes procesy s následným vězněním, až po umučení při vyšetřování, hrdelní tresty. nebo přímo vraždy bez soudu.

Bety
29. 7. 2023 14:27
Odpovědět  Noobody

Ale! Zavražděných Indiánů bylo podle některých pramenů až 100 milionů, to zaprvé. Zadruhé Trockij byl všechno možné, jen ne bolševik a všechno, co tu z něj citujete by právě on dělal s velkou chutí. Bolševiky a Stalina z duše nenáviděl právě proto, že jejich ambice byly vytvořit sociální a přitažlivý model státu který je plně zaměstnával a ne světovláda a chaos, což preferoval on.
Chaos, ve kterém je všechno rozumné postaveno na hlavu se rozvíjí právě dnes a stojí za ním mocichtivé korporace pod vedením těch nejmajetnějších z majetných, což je pravý opak toho, oč bolševici usilovali. A každý, kdo nemá v hlavě vymatláno to na rozdíl od vás vidí.

Noobody
29. 7. 2023 15:29
Odpovědět  Bety

Bohužel vraždění Indiánů probíhalo na ob rovském území po dobu mnoha desetiletí a odhady jsou skutečně jen odhady bez jakékoli slušné badatelské základny. Přirovnal bych to odhadům sovětských ztrát v návaznosti na události 2.SV. Tam někteří také “historici” z AV SSSR a KPS RA došli k naprosto nepodloženým závěrům = 52M, které měly propagandistický, nikoli statistický účel.
Netuším, z jakých info soudíte, že “Trockij byl všechno možné, jen ne bolševik”, stejně jako nevím, jak jste došla k tvrzení že Stalinovi ambice byly “vytvořit sociální a přitažlivý model státu, který je plně zaměstnával a ne světovláda”. Podle mne jste nikdy nečetla závěry sjezdů Kominterny, kde se Stalinovi a lidu SSSR klade za cíl rozšířit panství bolševiků do světa – internacionalizace socialitické revoluce, stejně jako komunistickým organizacím jednotlivých států vytvářet revoluční chaos a podmínky pro převzetí moci silou s cílem nastolit diktaturu proletariátu. Vy jste asi ještě neslyšela předválečné teze sovětských bolševiků: “Koně našich kozáků se budou plavit v La Manchi”, “Koně sovětských kozáků budeme napájet v Séně”, nebo “O vývozu socialistické revoluce na pásech sovětských tanků”, a pod.

PremekJ
31. 7. 2023 18:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Přesně tak, Pavle. Je pravdou, že místo práce pro naši zemi se spousta našich lidí zhlédla v pozlátku KoZa, aniž včas pochopili, zač je toho loket. Dnes tu máme pravý KoZa. Je na čase rychlá porážka toho zvířete.

skeptik
28. 7. 2023 16:39
Odpovědět  Noobody

Kolik milionů mrtvých má na svědomí “báječný” “úžasný” kapitalismus a jeho předchůdce feudalismus ani nejde odhadnout.
A to i bez započítání obou světových válek. A teď se “demokratický” kapitalismus pokouší ze všech sil o rozpoutání poslední III. světové.

Pavel K
28. 7. 2023 19:10
Odpovědět  skeptik

👍 👍 👍 👍 👍 👍

ModrýKlokan
29. 7. 2023 02:07
Odpovědět  Noobody

@ noooobády

nooooobády seš tupej až to s tebou tříská vo zem… za ty tvoje bláboly dostáváš nějakej plat?

laskra
28. 7. 2023 11:55
Odpovědět  Noobody

Nerad mentoruji, ale více studia by neuškodilo.

Noobody
28. 7. 2023 12:38
Odpovědět  laskra

Děkuji za podnětný, vyargumentovaný a konkrétní metodikou vyšperkovaný koment.

Pavel K
28. 7. 2023 19:11
Odpovědět  Noobody

Bude pršet, sswyně rejou. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

Noobody
28. 7. 2023 21:11
Odpovědět  Pavel K

Jo, všiml jsem si. A že se jich tu sešlo, co?

Burák
28. 7. 2023 11:58
Odpovědět  Noobody

I náš opěvovaný otec Čech Karel 4 byl vrah a zloděj. Spáchal několik genocid na židech a zmocnil se jejich majetků aby si mohl hrát v Praze a stavět své stavby. Každý národ měl velmi podobné jedince a soudit je po takové době, kdy jsme byli vychováni úplně v jiné době, je holý nesmysl. Stalin byl osobnost a spousta jeho projektů, kupříkladu zúrodnění Sibiře vyvolávají dodnes obdiv. Viděl jsem dokument o tomto projektu, který zastavil hned po jeho smrti Chruščov a doslova jsem zíral, jaké měl znalosti. Neřekl bych, že byl globalista. To si myslím spíš o tom bláznivém Ukrajinci Chruščovovi. Ten položil základy úpadku celého sovětského svazu. A nemůžeme to hodnotit dnes, když pro tehdejšího obyčejného člověka byl vznik svazu úplný zázrak. Najednou mohl zdarma studovat , dostal být s tekoucí vodou a nemusel každé ráno už do studny, podnik ho poslal na první dovolenou v jeho životě a do lázní. Děti se dostali zdarma do dětského tábora a vy jste měli 3 týdny klid. Prostě to byla tehdy neskutečna změna v životě obyčejných lidí. Hlavně už nemuseli pracovat na nějakého oligarchu. Proto na Stalina nezapomenou a znamená pro ně něco víc, než pro zbytek světa.

Noobody
28. 7. 2023 12:35
Odpovědět  Burák

Rusko bylo před 1.SV klasickou monarchií úrovní pokroku srovnatelnou s CaK RU, GB, Vilémovským Císařstvím, nebo Francouzkou republikou. Jen mnohonásobně rozlehlejší, tedy obtížněji kontrolovatelné centrální mocí. Tehdy nebyla tekoucí voda běžná ani v Praze, elektřina byla jen pro velmi bohaté a pár progresivních výrobních závodů. Rusko nebylo nijak zaostalé!! To je jen propagandistické tvrzení bolševických agitátorů ospravedlňující VŘSR a následné desetimiliony mrtvých spoluobčanů zavražděných bolševiky.
Pokrok bolševiků (elektrifikace, odstranění negramotnosti, rozvoj školství, výstavba těžkého průmyslu, kolchozy, …) byl za cenu těch milionů mrtvol a naplnění stovek táborů nucených prací (Gulagů) méně ochotnými a těmi, kteří si vážili svou čest i charakter. Bolševik svou krutovládou zlomil chrakter národa!!!

S tím co píšete o Stalinovi souhlasím. Byl to v každém případě velmi schopný člověk. Bohužel bez morálky a skrupulí – tedy všehoschopný sociopat!! Srovnatelný dnes s lidmi typu Soorose, nebo Gatese.

Dovolenou pro pracující zavedl AH, stejně jako odbory a další sociální vymoženosti, které po válce komunisté převzali a pod jinými názvy provozovali dál.

skeptik
28. 7. 2023 13:42
Odpovědět  Noobody

Jestli tomu dobře rozumím, tak bylo špatně, že tehdy lidé v Rusku chtěli žít v demokracii a vzbouřili se tudíž proti vrchnosti??

Noobody
28. 7. 2023 14:31
Odpovědět  skeptik

Prosím, které lidi myslíte? Ty mužiky, kteří v potu tváře obdělávali půdu a v neděli šli (stejně jako všude jinde) do chrámu na bohoslužbu a pak do krčmy? Kteří neměli od žní do žní peníze a museli si útratu nechat psát na futro, nebo do knížky, aby po žních jednorázově uhradili své dluhy? Myslíte, že tito lidé věrni slova božího uvažovali o nějaké demokracii? Proč myslíte, že byli proti bolševickému “pokroku” a místo nadšeného vítání zvedli proti Rudým zbraně v OV???

To není o tom bylo špatně/dobře. Vždy pro někoho špatně je pro druhého super. Já události hodnotím očima přínosu pro tehdejší obyvatelstvo. Z pohledu statistiky stálo vítězství židobolševiků nejméně 20M obyvatel Ruska – zavražděných, zaplynovaných, zemřelých v hladomorech, utýraných v kárných táborech a věznicích. Jestli to byla adekvátní cena za ukotvení socialismu v Rusku nevím, ale mám k tomu stejně negativní vztah, jako k odbpovědi Madlenky Olbrightové/Korbelové na dotaz, zda smrt 0,5M Iráčanů včetně dětí byla adekvátní cena za svržení Sadáma. Dle ní ANO.

Proti Carovi a “vrchnosti” se nevzbouřili mužici, ani inteligence, ale západním (židovským) finančním kapitálem podporovaní revolucionáři – židobolševici.

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 15:28
Odpovědět  Noobody

Ono dnes je zvykem opěvovat cara Mikuláše a jeho kamarilu. Ten prostý mužík si žil hůře než dobytek ve stáji. A kdo bojoval proti rudým v občanské válce, kozáčtí atamani se svými pěšáky, neb ti netřeli bídu s nouzí a podporováni byli Brity, Němci a dalšími, kteří jim dodávali oblečení, zbraně a také je cvičili pro boj, dokonce se jako velitelé zúčastňovali bojů. Je to přesně jako nyní. Není od věci přečíst si Tichý Don od Šolochova. A prosím nezkoušejte tvrdit, že to je rudá propaganda. Šolochov to neměl zapotřebí.

Noobody
28. 7. 2023 17:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jak jsem psal, vy opravdu nebudete nejostřejší tužka v penálu.

Otázka: Šolochov psal a vydával svá díla v SSSR, nebo někde v zahraniční emigraci?? Byl SSSR totalitmní země s cenzůrou, nebo svobodné USA kde si každý mohl vydat cokoli?? Byli v SSSR pisálci evidováni a organizováni ve “Svazu sovětských spisovatelů” pod předsednickým vedením hraběte Maxima Gorkého? Tedy žádná námětová a tvůrčí svoboda, ale práce úkolem a pod hrozbou Gulagu soudruhu!!

K tomu mužikovi – jak jste na svá tvrzení o dobytku přišel? Jestli z dějepisu a OV socialistické a postsoc. ZDŠ, tak o tom jsem psal jinde, opakovat zbytečné. Němci v ruské OV bojovali na obou stranách, jakož i Češi, Poláci, Litevci, Ukrajinci a množství dalších místních národností a válečných zajatců zbylých po 1.SV v Rusku, ale V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ Německo poražené v 1.SV žádnou výzbroj do Ruska nedodávalo!!

Njn, co s takovým materiálem, který neví, netuší, ale stále jen mele a mele.

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 18:52
Odpovědět  Noobody

Němci se právě na občanské válce v Rusku podíleli velkou měrou. Vaše pravdy jsou pro vás směrodatné, tak si je nechte. A o té neostré tužce v penále jste to psal Milanovi, nyní i mně. Já se pouze divím, že se zdejších debat zůčastňujete. My přece nejsme ten materiál splňující vaše obdivuhodná kritéria znalostí. Takže se mějte.

Albi
28. 7. 2023 20:51
Odpovědět  Noobody

Nu – používat po víc než 30leté zkušenosti se západní demokracií tuto demokracii jako etalon svobody je hodně odvážné tvrzení.

skeptik
28. 7. 2023 16:49
Odpovědět  Noobody

Jo ták. Takže mužici neměli na to uvažovat o demokracii. Oni se sice měli mizerně, jak píšete, ale vůbec jinak netoužil to změnit k lepšímu, že?
A ti co se vzbouřili byli asi tím pádem Marťani někým dovezeni aby udělali revoluci 🙂
Proti Rudým zvedla zbraně šlechta, která samozřejmě nechtěla přijít o svoje výsady. Říkali si menševici.
Jakási z prstu vycucané čísla o údajných obětech bolševiků ohromí leda momentálně zaostalé jedince.

Frank1
28. 7. 2023 13:45
Odpovědět  Noobody

Vetsi blb tady neni nez ty!

Noobody
28. 7. 2023 14:32
Odpovědět  Frank1

Říká se: Pro hloupého – každý hloupý. Já dodám: Pro blba je každý blbem.

Přeji hezký den.

ModrýKlokan
29. 7. 2023 02:17
Odpovědět  Noobody

@ nooooubáááády

Není každý hloupý. Mluvíme jen o tobě, ty dutohlave. A nestyď se za to. Být hloupý je základní lidské právo. Buď na to hrdý, hňupe.

28. 7. 2023 14:36
Odpovědět  Noobody

“…Bolševik svou krutovládou zlomil chrakter národa!!!” …což se projevilo vítězstvím SSSR a osvobozením Evropy od nacizmu, v současnosti pak postupnou likvidací KoZy. Ba tak. Není nad zlomený národ.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
28. 7. 2023 18:10

Musím opakovat to o té tužce a penálu??

Škoda že si neuvědomujete, že mezi dobou po VŘSR, o které píši, a současností uběhlo 100 let a vyrostlo 5 generací! V SSSR proběhla kulturní a průmyslová revoluce, vybudoval největší armádu světa a vyhrál 2.SV. Za tu dobu socík poznal svůj vrchol i úpadek a národy Ruska zažily totální porážku v 41. Nabyly hrdost a sebedůvěru porážkou 3.Říše, zpychly díky vesmírným a sportovním úspěchům SSSR, aby prožily šok úprku z Afganistánu a mentální kolaps při zániku socialismu při rozpadu SSSR, Jelcinovskou bídu následovanou Putinovou stabilizací a renezancí Ruské státnosti a hrdosti.

Vaše jednoduché, ploché a černobílé myšlení Vás strašlivě determinuje a vaše nutkavá grafomanie o Vás prozradí mnohem více, než byste rád zveřejnil.

28. 7. 2023 20:44
Odpovědět  Noobody

Ha! Ha! Ha! To o té nutkavé grafomanii sedlo! Spočítejte si své přís-erky zde a jejich délku, voni tupá tužko.
Vlastně pardon. Zapomněl jsem, že trollové maj to nutkání podšprajcovaný finančně. Takže to není otázka grafomanskýho nutkání, ale veskrze ničemného charakteru, výborně se snoubícího s vašim obdivem Dolfího a jeho Třetí říše.

Pavel K
29. 7. 2023 06:28

😊

Albi
28. 7. 2023 21:00
Odpovědět  Noobody

Tady se hodně pletete. Milan i Pavel z Moravy – ty “nejtupější tužky z penálu” – hravě strčí do kapsy i kdejakého profi-analytika, profi-politologa.

Navíc používají zásadně vlastní mozek a neopakují líbivá hesla, která produkuje naše vláda a která připomínají prvomájová hesla, aby pracující náhodou nevykřikovali hesla nepovolená anebo kritická.

Noobody
28. 7. 2023 21:54
Odpovědět  Albi

Albi, proč překrucujete co jsem napsal? Doufám, že i Vy vnímáte ten příkrý rozdíl mezi: “není nejostřejší tužka…” a je “nejtupější tužka…” Vašemu způsobu předkládání faktů v uvozovkách se odborně říká manipulace. Takhle se důvěra opravdu nebuduje!!
A diskuse je o výměně informací, pohledů na totéž, názorů na problematiku související a td., nikoli o podsouvání vlastního nepochopení a dojmů. Mohla byste např. uvést, kde jsem použil něco jného než vlastní mozek a opakoval jakási líbivá hesla, dokonce naší vysoce nedůvěryhodné vlády?

Albi
29. 7. 2023 10:54
Odpovědět  Noobody

Mohla.
V každém vašem komentáři se nic jiného nenajde.

Prostě ignorujete vývoj v čase, protože neodpovídá právě těm “školním” dezinformacím, které jsou základem každého vašeho komentáře.

PS: S výjimkou hodnocení naší vlády. Tam se nepletete, to by bylo přece jen moc.
Ale podle toho lze pozorovat, že ty vaše zaručené pravdy v hodnocení minulých histoprických událostí i osob jsou čistá provokace.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
29. 7. 2023 13:55
Odpovědět  Albi

Bingo!

Noobody
29. 7. 2023 15:58
Odpovědět  Albi

Bohužel jste neodpověděla na mou otázku. Povšechné termíny “v každém”, poř. všude jsou tak srozumitelně neurčité, že Vás skutečně žádám o jeden jediný, jasně označený případ, kdy jste mne “odhalila”. To co píšete je čirá osobní dojmologie, nezakládající se na rozboru psaného textu, ale zavání z ní účelovost typu “Kdo chce psa bít, ten si hůl vždy najde”.

Ano, chodil jsem do škol, dokonce déle a více než je v kraji zvykem, ele s plnou odpovědností sděluji, že ze školních znalostí samozřejmě čerpám (jinak bych tam chodil zbytečně, že?), ale ve svých textech uvádím jen pár citátů, pouček a fylozofických zákonů těsně souvisejících s řešeným problémem.

Neignoruji vývoj v čase, pouze se držím tématu, ač mne “Skeptik” obviňuje z opaku. Jestli chci téma skutečně prokydat, jak říká Vidlák, tak nemohu do každého tématu jen zapíchnout vidle a uéct k dalšímu, jak je na zdejším “Pokecu” zřejmě zvykem. Takhle povrchně a lajdácky já nepracuji, ani nediskutuji.

29. 7. 2023 16:27
Odpovědět  Noobody

Bla… bla… bla…

Pavel K
28. 7. 2023 19:12

👍 👍 👍 👍

Bety
28. 7. 2023 14:37
Odpovědět  Noobody

Vy jste podle mého učebnicový příklad toho, že když se podaří lidem něco nabednit do palice, nejsou schopni pak své mínění opravit či změnit.
Například: podle statistik sčítání lidu v třicátých letech na Ukrajině obyvatel neubylo, naopak. To nějak nepodporuje to mnohamilionové hladomorové vymírání –
ono suchá čísla nejsou někdy od věci. Nebo to, že Stalin rozjel v týchž letech velké projekty jako tisícikilometrové lesní pásy k zadržování vody v krajině čímž se napomohlo k jejímu ozdravění a zároveň získání orné půdy. Nebo že rozjel výstavbu železnice na Dálný sever a naplánován byl podmořský tunel na Kamčatku. Bylo toho víc a ke všemu potřeboval práceschopné lidi, které by rozhodně postrádal, pokud by měl – podle vás – v plánu II. světovou. Mimochodem, proč, když chtěl do čtrnácti dnů začít válku nebránil tomu, aby mu půlka důstojníků odjela na letní dovolenou?
Že se potýkal s trockisty, kteří měli jiné plány, by vám , pokud jste se o to zajímal, už mělo být známo a že ti samí po jeho smrti podělali co se dalo,včetně zastavení všech jeho projektů také.
Nebo je to tak, že vám jakákoli revoluce prostě nevoní, protože “lumpenproletariát” by měl pokorně držet hubu a krok ??

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 15:32
Odpovědět  Bety

Přesně jste to Bety vystihla tou poslední větou. To mu nevoní. Z jeho příspěvků to je cítit na dálku.

Noobody
28. 7. 2023 18:32
Odpovědět  Bety

Vážení přátelé Bety a Pavko z Moravy, možná máte pravdu a čím jsem starší, tím mám méně pochopení pro ty revoluční kotrmelce mladých progresivistů. Možná tak ještě akceptuji informační a průmyslovou, ale ty další (zdravotní s covidem, potravinovou s hmizími bioprotejny, energetickou s orientací na OZE a pod. vymyšlitelnosti) mi skutečně nepřipadají jako kvalitativní skoky správnými směry!

My staří vlčáci si již desetiletí vážíme stability, mírného pokroku v mezích zákona (evoluční vývoj), svého zdraví, dobrého jídla a hlavně dobrých sousedských vztahů. Víme, že jakákoli sociální či politická revoluce nám všem tyhle léta budované vymoženosti obratem ruky vezme. Nikoli jen v případě, že bude sametová v synergické režii východních a západních zpravodajských služeb. Když taková soc. revoluce bude krvavá jako VŘSR, kulturní v Číně, nebo PolPotova v Kambodži, tak v lepším případě budu oplakávat sousedy a v tom horším nikdo nikdy nebude oplakávat mne, ani nikoho z mých příbuzných, známých, sousedů a nikdo se nikdy neodváží ptát, co se s námi stalo.

Vaše horoucí podpora revolucím mi evokuje několik vysvětlení. Jste mladí, neoplýváte znalostmi historie (musíte si ji zopakovat!),…

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 19:08
Odpovědět  Noobody

Nějak zapomínáte, poněvadž zhruba tak před 2 měsíci jsme na tomto webu vedli podobný rozhovor a vy jste argumentoval podobnými frázemi jako nyní. A tuším, že jsem se zmínil, že jsem již téměř jako dospělý zažil rok 68, který nás měl stoprocentně vrátit do rukou kapitalismu, což věřím by vás určitě potěšilo. Mám pocit že vaše křivda tkví někde ve znárodněném majetku rodu. Musím říci, že moji předkové majetkem neoplývali, ale také ho nikomu neznárodňovali. Většina stěžovatelů vytýká komunistům to, že nemohli kvůli ideologickému směřování svých rodičů studovat. Jestli máte 2 vysoké školy a oni by vám vskutku nedovolili studovat, potom byste je nemohl mít pokud byste je neabsolvoval v cizině. Pokud jste je zde vystudoval, k čemuž vám blahopřeji a nemyslím to ironicky, tak to potom určitě s tím socíkem tak zlé nebylo. A starší než já asi nejste.

28. 7. 2023 22:28
Odpovědět  Pavel z Moravy

No vidíš. A já jsem potomek kulaků a taky mě to nemá rádo. A starší to není – podle mě kecá a staršího “vlčáka” to ze sebe pouze dělá.

Noobody
28. 7. 2023 22:47
Odpovědět  Pavel z Moravy

Neutrpěl jsem od komančů nikdy žádnou škodu a za všechny své neúspěchy si mohu převážně sám. Ta má animozita vůči nim nepochází z osobní zahořklosti na základě jakékoli ztráty díky jejich působení, či pocitu osobní/rodinné křivdy. Ta se zakládá výhradně na pochopení jejich dějinné úlohy při plnění plánů globalistů a protilidsky krutého způsobu realizace jejich panování. V tom, že se Gójové propůjčili k plnění Božího a etnického plánu Židů a jsou díky vlastní hamižnosti a sobectví ochotni zaprodat svou duši a zabíjet nikoli cizí, ale vlastní spoluobčany!!

Omluvte starce, že si některé věci nevybavuje až tak přesně, jak by chtěl.

29. 7. 2023 14:00
Odpovědět  Noobody

 “Ta se zakládá výhradně na pochopení jejich dějinné úlohy při plnění plánů globalistů a protilidsky krutého způsobu realizace jejich panování.” Jéééé s vámi je prdéééél!
A tohle tomu dává korunu: “Omluvte starce, že si některé věci nevybavuje až tak přesně, jak by chtěl.”
Ha ha ha !!! vy jste fakt komik. Myslíte, že vám to někdo žere, šášo?

Noobody
29. 7. 2023 16:27

Máte samozřejmě pravdu!! 70tka na krku není žádný věk. To se ti odvážnější teprve žení, ale já už přemýšlím ale tak nějak tradičněji. Abych např. na toaletě nezapomněl, proč jsem tam přišel a místo vykonání potřeby si po třetí nečistil zuby.

Ale nebojte sokolíku, i na Vás jednou dojde a vona Vás ta “prdéééél” přejde. A nemusí to být nutně díky umělému vývodu z důvodu rakoviny prostaty. Třeba se vám jen poštěstí zakopnout o rozum.

29. 7. 2023 22:28
Odpovědět  Noobody

Už na krku a furt tak prostej poznání? Tak to už zůstane vzdělaným hlupcem až do futrálu.

Albi
28. 7. 2023 21:12
Odpovědět  Noobody

Ale no tak!
Fakt si myslíte, že ty “projekty” – covid, potravinový s hmizími bioproteiny, energetický s orientací na OZE a pod v´vymýšlí někdo jiný než KoZa???

Děláte si legraci?

28. 7. 2023 22:34
Odpovědět  Albi

Taky nevím, zda je to tak bl-bé, nebo placené.

Noobody
28. 7. 2023 23:30
Odpovědět  Albi

Nemyslím, jsem o tom přesvědčen.
Tyhle špeky nevymýšlí ani Klaus Schwab, ani Bill Gates, Sooros nebo Von Lejnová, Jejich původ vidím v úplně jiných hlavách – v myslích filozofů talmůdu. Tohle jsou takové sofistikované plány, že na ně přijdou opravdu jen hlavy poamzané, jejichž jediným cíle, je naplnění Božího plánu z hory Olivetské, kde Bůh předal desatero Mojžíšovi řka:
Jste národem vyvoleným a budete panovat nad národy všemi.

Tenhle plán se snaží Židé splnit po celá staletí a jejich nejlepší hlavy vytvářely strategie směřující k jeho uskutečnění. Jak vnímám světové dění, tak je Svět ve stádiu dokončování NWO, jako posledního předstupně před celkovou globalizací, které bude nutně předcházet 3.SV spojená s depopulací lidstva.

ModrýKlokan
29. 7. 2023 02:21
Odpovědět  Noobody

Od pitomce jako ty nikoho nezajímá ani pravda, když ji omylem vyslintáš.

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 08:57
Odpovědět  Noobody

Myslíte si, že jsme hlupáci, kteří nechápou, že ty loutky, které jste jmenoval mají za sebou vlivné a ještě vlivnější, kteří toto vše naplánovali. Dnes to je ale velmi ošemetné téma. Já se osobně Talmudem nezajímal, ale můj mrtvý mnohem starší kamarád ho měl přečtený cugrunt a dost často mi určité pasáže citoval, takže mám své povědomí. Ty loutky, které toto provádí, toto uskutečňují ze své vůle, protože se vždy přidají na tu stranu ze které cítí pohodlný život. Vždyť preferovali pohodlný život za socíku, poté za kapitalismu č.1, nyní za neoliberalismu- kapitalismu č.2 a pokud přijde opět k moci fašismus, budou tam opět. A odpustky už přece dávno vybírají, teď je jenom posvětit globalistickým řízením té jediné správné víry. A ti kteří žili v přepychu na západě a nebyli v té kategorii socialismu, jsou taktéž na té v současnosti vítězící straně, která degeneruje tuto společnost. Jsou to přesně ti, kteří mlátili své spoluobčany při demonstrancích proti bídě a ztrátě zaměstnání a sami žili v nezaslouženém přepychu. Těch západních filmů, které mapují tuto skutečnost je nespočet. Stačí se dívat. Takže buďte ujištěn, že většina naší komunity zde ví, kdo za tím co se děje stojí.

skeptik
29. 7. 2023 09:30
Odpovědět  Pavel z Moravy

Režim KoZy už přešel z neoliberalizmu do fašizmu.
Důkazem toho je podpora banderonacistů, zastrašování a trestání lidí s “nevhodnými” názory a šířící “nesprávné” názory v souvislosti s válkou n Ukrajině a uzákonění cenzury.
Nehledě na to, že to není poprvé kdy “demokratický” Západ podporuje fašismus nebo jiné formy zločinu.

Jaris
29. 7. 2023 10:05
Odpovědět  Noobody

Noobody, take to tak vidim a jsem presvedcena, ze jste uhodil hrebik na hlavicku. To je neco, o cem se dnes nesmi mluvit ani septem.

Albi
29. 7. 2023 11:07
Odpovědět  Noobody

Zajel jste na špatnou kolej. Pokud jste si nevšiml, tohle tady nikdo nezpochybňuje a navíc řeč jde o něčemn jiném.

To, co občas děláte, tj. jak “řídíte” diskuzi, je klasická klička, jak se vyhnout reakci na to, nač nemáte argument a přiznat to nemůžete, když se celou dobu pasujete do role arbitera v otázkách historické pravdy.

Noobody
29. 7. 2023 16:40
Odpovědět  Albi

Vy mne celkem provokujete. Ale proč ne? Zkusme si konkrétně “popovídat o té mé “kličce”, ze které mne obviňujete.

Píšete “občas”, tedy odvozuji, že zcela jistě jsem se této diskusi minimálně 1x oné kličky dopustil. Když cosi tvrdím a abych nebyl za joudu kecálistu, tak bych měl být schopen svá slova doložit. Já si Vás vážím, tak mne prosím nezklamte a popište (citujte ona slova) koment, ve kterém jsem tu kličku předvedl.

Nejsem ani dokonalý, ani vedoucí kolotoče, či arbitr historické pravdy, kam mne pasujete. Ne že by mi to nelichotilo (zdvořile děkuji), ale já mám jen funkční paměť, mnoho křížků na hrbu a schopnost si složit zdánlivě nesouvisející příběhy do logických a časově i personálně odpovídajících obrazů. Ty pak zde prezentuji jako své soukromé názory a pohledy na události.

29. 7. 2023 16:14
Odpovědět  Noobody

Nenoste písek na Saharu, ani nám ho neházejte do očí. O čem tu perlíte, pokecálisti věděli, ještě když jste říkal hownu papů.
A netrénujte na nás ty své primitivní úkroky stranou. Ovládá či neovládá KoZu finanční špička anglosionistů plus Vatikán? Která (špička) mimochodem není jen ž/Židovského původu, ač v ní ž/Židé mají jak početní, tak finanční převahu. Což je dáno jen a pouze tím, že mají o staletí starší peníze než např. Rockefellerové, či Morganové – ne talmudem a kecy o vyvoleném národu. Na ten z vysoka se-rou. Tedy krom kliky Strausovců, rozumí se.
Ať tak, či onak, se Straussovci (právě jim ostatně vyhlásil Gosudar válku – https://1url.cz/VuQqq – což vám evidentně uniká), či bez nich, kdo ovládá KoZu? Krom jiného, i přes vámi jmenované lokaje?
Ergo – pokud je (špeky) KoZa nevymýšlí, ale je pouze realizuje, co je potom KoZa, již adorujete, jako subjekt?
Áááno, správně – ne subjektem, ale konstruktem. Pouhým nástrojem anglosionistů (po vašem židokapitalistů?) “za oponou” k prosazení NWO.
Jak to potom jde dohromady s tím vaším, že KoZa nic, KoZa muzikant, když celá její existence je závislá na “těch za oponou”? Padnou “ti za oponou”, padne KoZa. Vivat Putin!

29. 7. 2023 16:14

Jo, ještě něco:

Noobody
 28. 7. 2023 17:20
 Odpovědět  Pavel z Moravy
Dobrá otázka, pojďme si ji probrat.
Kapitalismus byl nastolen průmyslovou revolucí v Angli v 17. století…

Tak nastolen… Prostě nastolen. Zkrátka si v Anglii řekli, že feudalismus už je pasé, tož nastolíme kapitalismus. Ha ha ha! s vámi je ale prča.
A kdo jako myslíte, že tu slavnou průmrevoluci od počátku převažně financoval, voni mysliteli? Čí banky? Jakého etnického původu byli dle vás majitelé nejbohatších bankovních domů? Ale aspoň máte ten svůj placatosvět hezky rozdělenej. Levá půlka židobolševici, pravá půlka židokapitalisti. A vy kde? Uprostřed těch půlek? Takže totál v prd-eli, až si to uvědomíte.

Pavel K
29. 7. 2023 16:50

👍 👍 👍 👍
Však jsem ti říkal že je sním prča. A ten profesorský výklad, nemohu si pomoci, jedno hnízdo. 🤣🤣🤣🤣🙋‍♂️

29. 7. 2023 22:33
Odpovědět  Pavel K

Vo tom žádná.

Noobody
29. 7. 2023 16:18
Odpovědět  Bety

Bety, za svůj život jsem několikrát přehodnotil svůj pohled a názor nejen na lidi, ale i události a jejich hodnocení. Vše souviselo vždy s množstvím a relevancí získanýcjh info. Na základě toho jsem měnil i světonázorové ukotvení, když jsem konečně zjistil, jak svět funguje, kdo, proč a v čím zájmu řídí ekonomiku, politiku a jak je to s řízením světa. Když jsem o tom poprvé před cca 9 lety psal na PP, tak jsem sklidil tentýž posměch a odpor, jako nyní zde, když píši o syrové krutosti židobolševiků po VŘSR. Za těch 9 let edukace se nejen mou zásluhou zásadně změnil pohled čtenářů na světodějnou úlohu židovstva. Ti, kteří tehdy četli mé konmenty s otevřenou pusou, dohledávali si nabízenou literaturu, aby si ověřili pravdivost uváděných myšlenek, mne zde opět dehonestují a mistrují. No řekněte, není to k popukání??
To co píšete o Stalinových plánech není pro mne (až na ten tunel) novinka. Myslím, že však máte nedostatek info a ty získané ještě špatně skládáte a vyhodnocujete. Ono se to obtížně skládá do smysluplného obrazu, když jsou k dispozici jen útržky info, člověka problematika neživí a na víc nebyl přímým účastníkem, ani hodnocené děje a osoby nejsou naše reálie.

Jaris
29. 7. 2023 09:50
Odpovědět  Burák

Prosim, abyste se neuctive neotiral o velikana nasi historie. Karel IV. byl skvely statnik, ktery prevzal ceske kralovstvi ve zplundrovanem stavu po svem otci Janu Lucemburskem. Dokazal ho privest k rozkvetu, ktere nemelo obdoby a Ceske kralovstvi se stalo stredem civilizace Evropy. Zalozil druhou nejstarsi univerzitu v Praze po Sorbonske. Praha byla opravena a rozsirena skvelymi stavbami, ktere stoji dodnes. Byl postaven kamenny Karluv most pres Vltavu. Na Karlstejn se dodnes chodi divat turiste z celeho sveta.
A jak to bylo s zidy? Jako vzdy, delali neplechy, lichvarili, smelili, podrazeli autoritu kralovstvi a tak je Karel IV. vykazal z ceskych zemi. Jenze vystrnad zida dverma nebo oknem, vrati se ti kominem.

Pavel K
29. 7. 2023 10:00
Odpovědět  Jaris

Tak v tom případě je třeba hned zatopit. 🙄🙄🤣🤣🙋‍♂️

Albi
29. 7. 2023 11:14
Odpovědět  Jaris

To je osudem všech schopných panovníků. Čeká se od nich, že nebudou mít jedinou chybu, ale ta se vždycky najde. A jedna jediná rázem smaže veškeré klady.
Pokuid by se nenašla žádná, pořád je tu ještě k dispozici pomluva.

skeptik
28. 7. 2023 13:40
Odpovědět  Noobody

Stalin připravoval SSSR na válku protože bylo zřejmé, že se fašistický západ opět pokusí dobýt tuto zem.
Ale určitě ji nepřipravoval s cílem ji vyvolat a už vůbec ji nezorganizoval s Hitlerem.
Jaké hlouposti tu vymýšlíte dokazuje to, jak se SSSR velkoryse zachoval ke státům kolaborujícím s nacistickým Německem.

Albi
28. 7. 2023 14:28
Odpovědět  skeptik

On si je nevymýšlí, on jen souhlasí s tím, co píšou ti, kteří bez vlastního hledání si myslí to klasické: “Přece by nám tak nelhali”. Bohužel LHALI a lžou dál.
PS: Jistěže Stalin nebyl žádný vymyšlený Ježíš Kristus – zázraky na počkání. Jistěže měl své chyby. A kdo je nemá?
Ale kdyby nebylo Stalina a dnes Putina, Rusko by už dávno splnilo sen KoZy a bylo rozparcelováno podobně jako Československo a Jugoslávie. A jak jsme obě země dopadly, vidíme snad sami. Čím menší země, tím hůř odolává žralokům..

Noobody
28. 7. 2023 14:52
Odpovědět  skeptik

“Nevědomost hříchu nečiní”. Kdo neví žije v iluzi a papouškuje fráze naučené v hodinách dějepisu základní školy v dobré víře, že pančelka by žáčkům přeci nelhala.

Asi netušíte, co to je propaganda, jak funhuje, jaké má cíle, prostředky, metody, …. Jen krátce – každá věrchuška využívá všech možných metod k upevnění své moci (propagandu). Viz Babiš a dnes mnohonásobně větší lháři Fiala, Staňura, Pekarová,… Komunisté měli stejně jako AH našlápnuto na tisíciletou říši a pro upevnění moci v hlavách dítek školou povinných jsou nejúčinnějším prostředkem společenské vědy (dějepis, OV, zeměpis) a metodou vybuzení emocí. Takže jste se v dějepise dozvěděl to co chtěl bolševik, aby si děti mysleli – pravdu vítězů. Učil jste se o Svobodově 1.AS a hrdinech “bitvy” u Sokolova, ale již ne o Západním tankovém pluku. O SNP, Fajtlovi a letišti 3 Duby, ale nikoli o našich leteckých útvarech v Británii, stejně jako jste jen prolétli naší účastí při obraně Tobrůku.

To co píšete nedokazuje ZHOLA NIC!! Víte, že Stalin poslal AH telegram s blahopřáním k dobití Varšava a posléze Paříže? Víte, že posladní vlak s chromovou rudou a ropou přejel z SSSR do 3. Říše v 02:15 22.6.4, …?

skeptik
28. 7. 2023 16:58
Odpovědět  Noobody

O tom co píšu je spousta důkazů, faktů, na rozdíl od vašich výmyslů.
Právě že bylo chybou komunistů, že málo (nebo spíše vůbec) informovali o podílu “demokratického” Západu na rozpoutání II. světové.

“Komunisté měli stejně jako AH našlápnuto na tisíciletou říši…, no každý (i vy) si může vymyslet kdejakou kravinu bez ohledu na fakta.

Noobody
28. 7. 2023 18:54
Odpovědět  skeptik

Z vlastní nevědomosti a mládí si nic nedělejte. Mládí odejde a k VALIDNÍM info se při pilném studiu propracujete. Když budete SKUTEČNĚ chtít znát pravdu a vytrváte!! Pravda a poznání bolí. Strašlivě!! Hlavně když se vám pod tíhou nezvratných argumentů hroutí Vaše představa světa budovaná na víře v pravdivost údajů získaných ve školní výuce, nebo z veřejných sdělovacích prostředků. Leckdo se zhroutí, nebo raději svou touhu po pravdivém poznání vzdá. Když vytrváte, tak Vám bude odměnou skutečné poznání ve spojení s opovržením od hord neználků, vědomých plagiátorů a propagandistů.

Německý filosof Schopenhauer kdysi o pravdě a jejím vnímání napsal asi toto:
Každá pravda prochází 3mi vývojovými stádii.

  • nejprve je posmívána a její nositelé zesměšňováni a dehonestováni
  • poté je postavena mimo zákon a její šiřitelé naháněni, souzeni a trestáni
  • nakonec je potichu a bez omluvy odsouzeným přijata jako všeobecně uznaná dannost.

Jakou cestu si zvolíte je jen na vás. Je snadné plout s proudem. Jste v jednom šiku se všemi ukřičenými, “spravedlivě” rozhořčenými, rádobi znalými – tedy v bezpečí, protože ve stádu je fajn. Nebo budete silný solitér – pravičák, neb PRAVDA se odhlasovat nedá!!

Albi
28. 7. 2023 21:29
Odpovědět  Noobody

Proboha – píšete sice dobře a na rozdíl od nás jazykem básníka, ale právě vaše slova jsou ta, která jste “získal ve školní výuce, nebo z veřejných sdělovacích prostředků/!

A mimochodem – kolika let je třeba dosíhnout, abyste nás nepovažoval za mladé a blbé? Bez životních zkušeností a bez prožitého socialismu ve všech jeho fázích?

Znovu se musím ptít: Děláte si z nás legraci?

Noobody
28. 7. 2023 23:46
Odpovědět  Albi

Děkuji za uznání. Takhle přemýšlím a píši, co mi mysl velí tak, aby to mělo hlavu i úpatu a srozumitelný (byť pro většinu čtenářů kontroverzní) obsah.

Mimochodem to není o fyzickém věku, ani době ležení v knihách. To je o zvídavosti, schopnosti pokládat si správné otázky a neutuchající touze nalézt na ně pravdivé odpovědi. Někdo může studovat celý život a pravdy se nedobere, jinému stačí pár let a má obecnou představu a pak jsou jedinci, co je stačí naťuknout, probudit jejich zájem a doberou se pravdivého poznání velmi rychle sami. Je to individuální, podobné studiu čínštiny. Někdo má talent a předpoklady a jiný, kdyby se na kousky rozkrájel, to nedá.

Možná že jsem Vás nechtíc urazil (za to se případně omlouvám), ale snažím se psát slušně, leč bez jakékkóli korektnosti a ohledů na cizí city. Jsem asi cynik, ale to se již neodnaučím, protože starýho psa …

katango
29. 7. 2023 10:38
Odpovědět  Noobody

Pokud jste během několika minut nekonvertoval v ženu, tak zásadně nechtě. Muž nechtě, žena nechtíc, pachole nechtíc. Muži, ženy, pacholata nechtíce.

Ráčej vodpustit, ale na přechodníky jsem pes!

29. 7. 2023 16:30
Odpovědět  katango

🙂

Albi
29. 7. 2023 11:34
Odpovědět  Noobody

Neurazila jsem se, možná to někdo bude považovat za výmluvu, ale já se neurazím témněř ničím.
Mohla bych to pro lepší pochopení rozvést, ale tahle diskuze není na toto téma, tak snad někdy jindy.7

Jenže – proč ta vaše “zvídavost” skončila školními znalostmi a proč si ty “správné otázky” nepokládáte dál – resp. nezdá se, že byste si položil jakoukoliv otázku, protože opakujete pořád ty stejné, zastaralé, někdy už úplně vyvrácené.

Ono totiž mj. jde taky o to, že mnohé informace byly odtajněny celkem nedávno, tj. třeba po 50létech. Ty jste dřív znát nemohl, ale takové informace jste už na vědomí nevzal, s těmi nepracujete.

A především – vy nediskutujete, vy školíte a zároveň hodnotíte – bez znalostí, bez hlubšího prodiskutování a pochopení “protivníka”, protože vy jediný ne že znáte, ale MÁTE pravdu takříkajíc “z moci úřední”,

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 13:07
Odpovědět  Albi

Albi, tedy musím tě jen a jen chválit. Krásná řeč. Ano, pan Noobody je školitel. Ale někdo to již jinak neumí.
.

29. 7. 2023 16:31
Odpovědět  Albi

Holka, já tě žeru! Jen více takových Albi! 🙂

Noobody
29. 7. 2023 17:07
Odpovědět  Albi

Vy mi dáváte!! Dokonce tak, že Vám nerozumím. Píšete o “zastaralých a vyvrácených”, ale nedopovíte čeho se to má týkat? Informací, otázek, prognóz, nějakých spekulací či čeho?? Nerozumím a tápu. To se fakt blbě diskutuje, když si lidi nerozumí. Vy něco nakousnete, ale nevyžvejknete se, nebo když ano, tak naprosto obecně a nekonkrétně. To je madam práce k uzoufání.

Jestli takhle “srozumitelně” informujete svého lékaře o průběhu Vašich potíží, tak se nedivte, že Vám místo kapek do očí předepíše čípky. ==== To byl samozřejmě pokus o nejapný vtípek.

Nerozporuji, že na čtenáře mohu působit “školitelsky”. To už se neodnaučím a dokud “nezblbnu”, tak budu mít k zajímavým tématům dostatek informací a argumentů, abych jimi pevně podepřel své názory. Takhle to mám od dětství a možná tím odrazuji. Ono je to opravdu těžké, když disponujete množstvím zásadních info z veřejně dostupných zdrojů, ty zde prezentujete spolu s vlastní interpretací a kolegové diskutéři o těchto informacích čtou poprvé. On ten pan Schopenhauer přesně znal lidskou psyché a naturel, když psal o těch 3 vývojových stádiích přijímání PRAVDY.

Ale stejně Vás obdivuji, že s takovou jistotou víte, co já mám v hlavě.

Albi
28. 7. 2023 21:22
Odpovědět  skeptik

No a dnes se děje totéž, jen v opačném gardu.
A jde hlavně o to, abychom historii přijímali se všemi událostmi – pozitivními i negativníémi.
Takže ta diskuse s Noobodym je taková ode zdi ke zdi.

Protože pokud se týká souřčasnosti, tj. hodnocení vládnutí našich vlád vč. té současné, blbosti EU, tam ji vidí stejně jako my všichni.
Co ho vede k takové slepotě vůči KoZe, toť otázka, kterou tu asi my – tupé tužky v penálu 🙂 nevyřešíme.

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 09:22
Odpovědět  Albi

Albi, až začnou všichni hodnotit život z té skutečné stránky jak naznačuješ se všemi klady a zápory každé určité doby a systému, potom můžeme dospět k poznání skutečnosti. K tomu ale musí být člověk sebekritický a také vnímavý k okolí. Protože co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému, ale každý by se měl zamyslet i nad tou pravdou i falzifikací druhého. Když kupříkladu já říkám, že i přes jeden problém, který jsem v socíku měl a nebyl bezvýznamný, i když i já jsem na něm měl částečnou vinu ho doposud přijímám jako to asi nejlepší k čemu člověk doposud dospěl. Když se ti k jednání nedostaví právník kterého platíš, poněvadž je již rozhodnuto o tvé porážce, měl by být člověk zahořklý. Já byl, to je fakt, ale potom jsem pochopil, že za tím podrazem nebyl socialismus, ale určití lidé, kteří se za něho schovávali. Tito současní škůdci zemští nemají svoje myšlení, zase jsou to lidé, kteří se opět chtějí mít dobře a spojí se s kýmkoliv, kdo jim to umožní, tedy i s těmi grázly, kteří plánují depopulaci a zotročení lidstva. Dle mne je to takto jednoduché. Grázlové, kteří vždy jedou svoji ligu bez ohledu na druhé. Teď se přemnožili a jsou agresivní a extrémně zlí. To je veškerý ten rozdíl

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 09:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

mezi současností a minulostí. Řízení se zmocnili ti nejodpornější z lidí, kteří již nemají žádné zábrany, ti lidé z minulosti vypadají proti nim jako andílci, jelikož tito jak se domnívám budou schopni ještě horších přečinů proti člověku než tomu bylo doposud. Národy by je měly zastavit, ale není zde momentálně ta zdravá síla, která by to dokázala. Třeba se ale již rodí, to my nevíme, třeba opravdu přichází z toho východu.

Albi
29. 7. 2023 11:44
Odpovědět  Pavel z Moravy

Máš pravdu, souhlasím.
Přesto nevím, z čeho plyne na Noobodyho neotřesitelná jistota, že on je ten, který všechny podvody, omyly a historické události, u kterých nemůžeme chybovat jen v datu dané události, zná a hodnotí správně.

Jistota až do té míry, že může vystavit certifikát pravdivosti slova a názoru jednomu každému z nás.

S vědomím toho, že dnes by ho nikdo nezískal. 🙂

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 13:16
Odpovědět  Albi

To je přesně ten jeho problém. Až začne diskutovat a přijímat i názory s kterými sice není ztotožněn, ale někde v duši cítí, že ten druhý může mít také pravdu, potom to vše bude probíhat na jiné úrovni. Prozatím se opravdu chová pouze jako školitel jediné pravdy. A to už tady bylo mnohokrát. O dnešku ani nemluvě.

Noobody
29. 7. 2023 17:30
Odpovědět  Albi

Přátelé Pavle z Moravy a Albi, jak já bych s Vámi rád diskutoval!!

Ne hovořil jako u piva, ale diskutoval o konkrétním problému. Bez odbíhání, přeskakování z tématu do tématu, s doplňováním vlastních postřehů, nových úhlů pohledu a td., aby ta diskuse i mne obohatila o nové pohledy a přístupy, nová fakta,… Bohužel se mi toho zde ani jednou nedostalo. Co jsem si ale fakt pošmákl byl koment o luštění Rossetských desek. Paráda!!

Místo diskuse k tématu čtu dehonestační, ironické a urážlivé komenty (jsem v klidu, takoví jsme), nebo je mi cosi imaginárního vyčítáno, z čehosi najasného jsem obviňován a když požádám o jasné označení svého “úletu”, tak se opět nemám o co opřít, protože pisatel uhýbá od rozplizla do ztracena. A tak ze zoufalství reaguji na poněkud jednoducgé dotazy a snažím se nepodávat holá fakta, ale otázkami donutit čtenáře nalézt pravdivé odpovědi. Dávno vím, že co člověk dostane zdarma, bez vlastního přičinění a námahy, to pro něj nemá žádnou cenu, neváží si toho a tak se i k předaným info chová. Možná působím mentorsky, že po čtenářích něco málo vyžaduji – zapojit vlastní mozek, aby se k výsledku dopracoval sám a možná odrazuji i šířkou svého záběru.

29. 7. 2023 22:38
Odpovědět  Noobody

Bla… bla… bla…

Bety
28. 7. 2023 17:58
Odpovědět  Noobody

Ale tušíme, tušíme co je to propaganda. V posledních desetiletích si jí užíváme až nad hlavu. V rozporu s tím co tvrdíte byla v minulém režimu proti dnešku používána dost střídmě, a často tak neúčinným a nudným způsobem, že v tom dnes vidím spíše záměr ten režim zdiskreditovat. A diskreditace Stalina chruščoviky a jejich následovníky toho byla součástí.

Jaris
29. 7. 2023 10:18
Odpovědět  skeptik

Skeptiku, byla jsem zaskocena, kdyz jsem se dovedela, ze Stalin s Hitlerem meli smlouvu o neutoceni a na Rudem namesti vlaly hakinkrojce. Teprve po napadeni SSSR helmuty ze sajrajtu Stalin vystrizlivel a vse se prizpusobilo k obrane vlasti.
Rusum se moc do valky nechtelo. Ze zacatku nebylo moc zbrani a vojaci v predni linii padali jak hrusky a ti za nimi sbirali jejich zbrane a bojovali dal.Neumim si predstavit ten hruzostrasny obraz. Nakonec se Stalinovi podarilo rusky narod sjednotit a Velka vlastenecka valka skoncila v Berline. Skoda jen, ze to neprotahli Rusove az k Atlantiku.

Frank1
28. 7. 2023 13:41
Odpovědět  Noobody

Mas to z Aspenu, ty vole?
Stalin pripravoval 2. svetovou? To jsem jeste neslysel !Historicke prameny uvadeji Londyn a Churchilla, financovali Hitlera a nasmerovali ho na SSSR. Za uspechy nacistu pri vpadu do SSSR mohou rusti zradci v armade, koupeni zapadem.

Noobody
28. 7. 2023 15:01
Odpovědět  Frank1

“Nevědomost hříchu nečiní”. Kdo neví žije v iluzi a papouškuje fráze naučené v hodinách dějepisu základní školy v dobré víře, že pančelka by žáčkům přeci nelhala.

Kdo nehledá, nenajde. A když najde, tak stejně neví co s tím, protože nezná souvislosti, ani tehdejší reálie. Chytrost (informovanost) nejsou žádné čáry, ale poctivá práce při hledání pravdy a ta začíná zvědavostí, pokládáním si otázek a hledáním pravdivých odpovědí na ně. A to chce čas, trpělivost, píli a mj. i schopnost třídit, vyhodnocovat a správně zařadit získané info, aby vznikal logický, časově i personálně správný obraz dějů.

Nic si nedělejte z toho, že se tu projevujete jako jouda. Prostě někdo na to má a jiný ne. Každý také nemůže být kosmonaut, i když je to dnes tak lidem předstíráno. Holt jste uvěřil (naletěl), ale nebojte, nejste sám. Takových je ve společnosti cca 80% a když se s tím naučíte žít, tak vás i ta zlost možná přejde.

skeptik
28. 7. 2023 17:08
Odpovědět  Noobody

“Nevědomost hříchu nečiní” … to přesně platí pro vás, jen papouškujete naučené fráze a protiruskou propagandu.

History of World War II: Operation Barbarossa: Myths and Reality https://www.globalresearch.ca/operation-barbarossa-myths-and-reality/5748399

The CIA’s Worst-Kept Secret: Newly Declassified Files Confirm United States Collaboration with Nazis https://ips-dc.org/the_cias_worst-kept_secret_newly_declassified_files_confirm_united_states_collaboration_with_nazis/

Kdo vypěstoval Hitlera http://www.czechfreepress.cz/dalsi-blogy/kdo-vypestoval-hitlera.html

Předpokládám, že to všechno označíte za dezinformace, že ano?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
28. 7. 2023 19:14
Odpovědět  skeptik

Dezinformace to zcela jistě jsou!
Co Vám říká sousloví “PRAVDA VÍTĚZŮ”? Již jste slyšel o tom, že vítězové své prohřešky (válečné zločiny, selhání, podrazy a neúspěchy) VŽDY bez rozdílu politické orientace, náboženství, pohlaví,… svádí na poražené?? Jestli ne, tak se máte ještě moc co učit.
Jestli ano, tak byste se mohl začít zamýšlet nad tím, zda Vám stojí za to podniknout strastiplnou pouť za pravdou (vlastní výzkum), nebo budete v klídku a pohodě fotelu opakovat předžvejkané pravdy. Jestli jste bystřejší a přirozeně zvídavý, tak vás jen tak namátkou mohl zaujmout osud Rudolfa Hesse, nebo otázka, proč se vůbec konal Norimberský proces a pouze s nacistickými pohlaváry? Nebo třeba otázky, kdy začal AH bombardovat civilní cíle v Londýně a co jej k tomu vedlo, co tomuto rozhodnutí předcházelo? Nebo která z válčích stran a při jaké příležitosti poprvé použila své speciální síly oblečené do uniforem protivníka. Ale takových otázek jsou statisíce a hledání pravdivých odpovědí dá skutečně hodně práce.

Tak se zbytečně nevysilujte kopírováním odkazů, protože každý autor z celé problematiky si vybírá pouze to, co svědčí jeho pohledu na problematiku. Málo kdo je schopen nadhled

Albi
28. 7. 2023 21:32
Odpovědět  Noobody

Jen KoZa to NIKDY nedělá. 🙂

skeptik
29. 7. 2023 09:47
Odpovědět  Noobody

Přestaňte laskavě s těmi svými žvásty a odbíháním od tématu.
Kdyby jste měl ty znalosti kterými se holedbáte, tak by jste měl být schopen komentovat konkrétně údajné dezinformace a ne jak to děláte jen plácat ideologii.
Souhlasím s vámi, že Norimberský proces měl být i s těmi, kdo nacistickým pohlavárům pomáhali v jejich zločinům – bankéři z Londýna a kapitalisti z USA.

Noobody
29. 7. 2023 12:58
Odpovědět  skeptik

Vy jste opravdu legrační!
Nejprve mi vyčítáte odbíhání od tématu, abyste mi v zápětí opět vyčetl, že naprosto mimo téma nekomentuji jakési Vámi vybrané dezinformace. Těch dezinformací je neskutečné množství napříč celou lidskou historií. Které dezinformace máte konkrétně na mysli, abych se trefil do Vašeho vkusu?

Norimberský proces ve formátu, jak byl proveden, nikdy neměl být uskutečněn!!

1. problémem bylo souzení představitelů jedné válčící strany na základě zákonů, které v době a průběhu souzených událostí nebyli NIKDE trestné, neboť nebyli součástí kodifkovaného práva žádné ze zúčastněných stran.
2) doznání bylo na mnohých obviněných vynuceno mučením srovnatelným se středověkým právem útrpným
3) před soudem stanuli výhradně poražení, ačkoli podle pravidel nestrannosti a nezaujatosti měli být souzeni i představitelé vítězných mocností, kteří se dopustili zločinů. Např. letecký maršál Haris, za nařízení kobercového bombardování německých měst, nebo Stalin za napadení Polska 17.9.39 a za vyvraždění polských válečných zajatců a polské inteligence v Katyni
4) Naprosto neadekvátní trest obdržel Rudolf Hess, kterému žádné zločiny nebyly prokázány – politická objednávka

29. 7. 2023 22:40
Odpovědět  Noobody

A opět – jednostranné znalosti.

Noobody
30. 7. 2023 08:17

Děkuji za uznání.
Škoda, že Vy jste Ty své komplexní znalosti zatím nepředvedl. Alespoň ne v této diskusi, i kdyý nějaké nesrozumitelné náznaky byly. Třeba máte co říct a čím diskusi obohatit, tak se nestyďte a doplňte, či rozšiřte a vylepšete o kvalitu poznání čtenářů i o své znalosti. Tím jen zvýšíte úroveň a sledovanost zdejšího pokecu. Já se o to 2x pokusil a admin se asi nestačí divit, kolik lidí se zapojilo. Takhle se vážený zvedá sledovanost a odměna za webreklamu, čili prodlužuje život zajímavého webu. Né těmi odsudky a Standovo výzvami k nereagování. Ale on je ještě mladý a pořád je u něj šance, že mu to dojde. U Vás si tím tak jistý nejsem.

Netuším jak moc sem přispíváte, ale ty Vaše dvouřádkové štěky jsou spíše pro zamyšlení nad tím, zda své frustrace a duševní přetlaky neuvolňujete právě tímto snadným, leč neplodným způsobem.

30. 7. 2023 12:09
Odpovědět  Noobody

(_!_)

28. 7. 2023 14:15
Odpovědět  Noobody

Zalez pr-de (_!_)

Pavel K
28. 7. 2023 16:46

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Hezky mu tu skáčete na návnadu hezky!! Kdybych to dole před více jak dvěma hodinami nenapsal, že se známe z PP. Ale rozhýbal diskuzi to se muší uznat. Já to na PP zkoušel (kdysi) a nebylo to ono. To se muší umět napsat ten “podjeb” aby se ostatní chytli. A že skáčete. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🙄🙏

Noobody
28. 7. 2023 17:29

Diskuse Vám nevoní? Argumenty nejsou?? Nevíte, neznáte, jen se domníváte a on vám ty bábovičky Noobody rozšlapává??? No to je ale hajzl, že? Je třeba mu tu hubu po bolševicku zavřít a ještě lépe jej od webu odstavit. Jak Vám ta Jourová jde na ruku, to teda čumím!!

Jak se říká – Jednou bolševik, vždycky bolševik a na dosmrti hajzl, co by druhé za jiný pohled na svět nejradši věšel. To jste se vybarvil soudruhu!!

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 19:18
Odpovědět  Noobody

Milan měl se soudruhy obrovské problémy když vy jste se hřál na nějakém teplém místečku. Vy jste si vůbec neověřil co je to za člověka a tím pádem s vámi přestávám diskutovat a jak říká Pavel. K, sedli jsme vám na lep. Tak se čiňte, můžete to zkoušet dál, ale už určitě beze mne a asi i jiných.

28. 7. 2023 20:58
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavlíci, já tomu primitivnímu trollíkovi neskočil na lep, jen jsem se drobet nudil. Jinak pro něj budu mít opět svou obvyklou značku, jako tomu bylo při jeho první návštěvě Pokecu před časem.

Noobody
29. 7. 2023 13:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vaše invektiva ohledně “Milana” je infantilní podpásovka. Nejsme v hospodě, kde jeden druhého známe, ale na anonimní webové diskusi!! Já o Milanovi nic nevím vyjma toho, že je agresivně útočný, argumentačně nedostatečný, o to však nedůvodně ironičtější. Je mi líto, že tyhle zásadní rozdíly nevnímáte, ale začínám se bát o váš morál v případě, že jste si jich vědom a použil jste je účelově.

Ani jedno pro Vás nevyznívá příznivě, to druhé je však již na pováženou! Jak to je nevím a když mi to nesdělíte, tak se budu dále dohadovat.

29. 7. 2023 22:41
Odpovědět  Noobody

(_!_)

Noobody
30. 7. 2023 08:22

Supééér!!
Zvolil jste si naprosto vypovídající logo na svou vyzitku. Jste šmat, málo komu se to takhle trefně povede. Gratuluji!

30. 7. 2023 12:10
Odpovědět  Noobody

(_!_)

28. 7. 2023 20:53
Odpovědět  Noobody

Zjistil jsem, že když se bavím s bl-bcem, po chvíli se už spolu baví dva bl-bci. Argumentace? V diskuzi s bl-bem?
K tomu soudruhovi – kdybyste nebyl troll na cestách, věděl byste, jak se to u má s těmi soudruhy. Jak se říká – jednou zmetek, vždycky zmetek, a na dosmrti swině. To jste dopad, kašpare.

PremekJ
31. 7. 2023 18:07
Odpovědět  Noobody

Šeredně se, Franku, pletete. Euroatlatická propaganda má z vás vděčný objekt opakování lží o Stalinovi.

Markýza
28. 7. 2023 09:22
Ohodnotit příspěvek :
     

No dobře….hlavně proboha žádné gulagy.

zuza
28. 7. 2023 09:55
Odpovědět  Markýza

Rusko je vo vojne, pre niektorých, ktorí sedia na vysokej stoličke a zneužili svoje postavenie k tomu, aby poškodili svojej vlasti, miesto gulagu by bola vhodnejšia guľka do hlavy…. Obvykle sa tak vlastizrada vo vojne trestá.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
28. 7. 2023 14:33
Odpovědět  zuza

No, ono se i “škodil vlasti” dá použít všelijak. Já bych raději napřed nějaký rozumný soud.

28. 7. 2023 20:59
Odpovědět  Markýza

Gulagy ne, ale spravedlivý soud a pracovní lágry jo!

Markýza
29. 7. 2023 09:11

Spravedlivý. No a normální loch s nějakou tou pracovní činností by stačil. Nechceme být přeci kontraproduktivní….

29. 7. 2023 22:44
Odpovědět  Markýza

Ne e! Pracovní! Žádný lepení krabic či navlékání korálků, ale makat, až jim bude praskat kůže na zádech! Ale – pozor – řádné jídlo a řádná zdravotní péče.

Noobody
28. 7. 2023 09:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak vás tak čtu kolegové diskutéři, tak se vám opravdu stýská po bolševickém bejčáku a silném vůdci. Můžete mi říct, jaký je podle vás rozdíl mezi silným autoritativním vůdcem Zelenským, Sadámem, Kadáfím, čínským Si, Kimem, Putinem a kdysi Hitlerem? To všichni byli a jsou bolševici. Nejen komunističtí, ale všechno autoritativní vládci s obrovskou (mnohdy i silou vynucenou) podporou zuslepených, submisivních, nebo zastrašených mas.

Já na rozdíl od převážné většiny z vás v 89. klíči necinkal, Havla pozorně poslouchal a kritickým rozborem jeho tehdejších slov jsem dospěl k poznání, že je to lakýrník, co na starý barák maluje jen novou fasádu. Bohužel jsem se tehdy ani trochui nespletl. Nevím, zda je socialismus nevyhnutelným údělem lidstva, ale ta zdejší nostalgie za někdejším systémem je nepřehlédnutelná!! Vzpomeňte, co vás tehdy přivedlo na náměstí a pak na Letnou. Byla to vize svobody v rozhodování o vlastním životě, nebo jen pouhá představa revanše vůči vládnoucím komančům??

Nyní jsme o 34 let starší, ale nezdá se mi, že i chytřejší. Jak jste dospěli k tomu, že vlastní svobodu tak ochotně měníte za jistotu “karabáče”, cenzůry, jednoty stáda a silového potlačování opozice?

Gales
28. 7. 2023 09:43
Odpovědět  Noobody

I Římané v době ohrožení státu volili do svého čela silné osobnosti.

katango
29. 7. 2023 10:40
Odpovědět  Gales

Nejen silné osobnosti, oni si volili diktátora.

Albi
28. 7. 2023 10:13
Odpovědět  Noobody

Nejdřív si nastudujte heslo BOLŠEVIK (a bolševismus), pak si ho přestaňte plést s NACISTOU a pak ten svůj komentář příslušně opravte a možná bude i k akceptování.

“Bolševismus není ruská varianta marxismu a není to stranická příslušnost. A už naprosto nesmyslný je obrat „židovský bolševismus“, použitý Hitlerem v Mein Kampf, protože bolševismus je projev ducha ruské civilizace, a židovstvo celkově v biblické kultuře je zvláštní kastou otroků, jejichž určení je zotročovat jiné, kvůli čemuž se jedná o parazitickou menšinu. A málokdo z židů během celé historie se ukazoval schopným kompletně se osvobodit z tohoto egyptského zajetí, které ve své psychice roznášejí po celém světě a do kterého zavlékají všechny národy, do jejichž života pronikají židovské diaspory.

Bolševismus existoval před marxismem, existoval v ruském marxismu, nějak existuje i nyní a bude existovat i v budoucnosti”.

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/jidasuv-hrich-20-sjezdu-13/

Pavel K
28. 7. 2023 11:09
Odpovědět  Albi

Albi TAK 👍👍👍👍
Pan Noobody je nakažen syndromem pravičáctví z PP. On koneckonců také patřil k těm sympatizantům W3V co tak s nasazením svého života bokoval po boku Langra a spol proti nám bolševikům na PP. Se divím že si to nepamatuješ. Takže u pana Nooubodyho žádný posun, všude bolševik. Ale jak si představuje tu svobodu nepíše. To jako si každý bude dělat to co se mu zlíbí? Nikdy nebude taková doba, protože nad homo musí být neustále bejkovec nad hlavou jinak to hned z vlčí. 🤣

Gales
28. 7. 2023 11:24
Odpovědět  Pavel K

Ještě není schopen přijmout ten fakt že komančové nevládnou už třicet let a za tu dobu jsme s ekonomikou v pr.deli. Co se týče lidskejch práv a západní demokracie,tak toho máme plné držky ale z toho se nikdo nenažere. A jestli Havel ,,lakoval” starej barák,je nepodstatné protože kapitalisti mu ho sebrali,vydrancovali a udělali z něj svoji kolonii.

Noobody
28. 7. 2023 12:10
Odpovědět  Gales

Obávám se, že Vám uniklo, že EU je globslisty modifikovaná verze SSSR 2.0 a EK spolu s EP je po stránce řízení a přijímání rozhodnutí systémová kopie někdejšího ÚV KSSS a Nejvyššího Sovětu SSSR.
Ano, komunisté nám nevládnou. Vládnou nám však neomarxističtí bolševici ovládaní ze zákulisí globalisty přes převodové páky nadřízených lóžových bratří. Ono je to bohužel o dost horší, než za komančů. Komanči po 68. zapomněli na internacionální komunismus a po vzoru AH budovali národní socialismus s ohledem na plnění potřeb a požadavků občanů bez ohledu na židovské zájmy po světové revoluci. Proto byl do SSSR ustanoven do funkce generálního tajemníka soudruh Gorbačov (lóžový bratr z B´nai B´rith), který zavedl přestavbu a pomohl rozložit “Ostblock” ze vnitř. Tím socík podle not globalistů cíleně skončil, aby se mohl z USA do celého rozvinutého světa rozšířit kulturní neomarxismus Frankfurtské školy a globalisté mohli dokončit svůj záměr – nastolit NWO, ovládnout celý svět a vytvořit jednu vlastní mocenskou struktůru nad globlizovaným světem bez hranic. Žádná demokracie, žádná svoboda, ale komunismus (každému podle jeho potřeb) pro vyvolené etnikum a otroctví pro depopulizované Góje.

Bety
28. 7. 2023 22:15
Odpovědět  Noobody

To je ale slepenec plků a matení pojmů, zvlášť ten váš neomarxismus, kterým,
což se ani nedá označit za dobrý fór, označujete snahu těch nejbohatších vlastnit úplně všechno. Fakt jste ztráta času.

Noobody
29. 7. 2023 00:00
Odpovědět  Bety

Strkáním hlavy do písku se reality nezbavíte, jen si nastolíte vlastní iluzi, že se vám vyhla. Jak zřejmě sama tušíte, tak tomu opravdu není.

To že něčemu nerozumím, je to nad mé možnosti, znalosti, zkušenosti ještě neznamená, že tomu tak není. Stalinův příkrý odsudek kybernetiky, jako buržoazní pavědy, znamenel pro SSSR tragické zaostání ve výrobě počítačové technologie a ohrožení vlastní obranyschopnosti. Tu následně musel řešit množstvím železa a vojáků, místo senzorů a výpočetní kapacity. Váš odsudek mi připomíná Stalinovu krátkozrakost a umanutost.

Pavel K
28. 7. 2023 20:04
Odpovědět  Gales

😊 😊 😊 😊 😊

Noobody
28. 7. 2023 11:53
Odpovědět  Pavel K

Pamatujete si to velmi, ale skutečně velmi, špatně!!
Nebyl jsem sám, kdo se s. rozvědčíklem Langrem a kontrolorem v.v. Holínkem vedl dlouhé šarvátky, až jej donutil PP opustit. Blbé je, že Vás si z tejdejších diskusí vůbec nevybavuji. Možná jste působil pod jiným nickem, nevím, ale Pavel K se v diskusích tehdejší doby (cca 6 let zpátky), nevyskytoval.

Nevím zda syndromem pravičáctví, ale zcela nepochybně sydromem svobody, odpovědnosti a respektu k právům druhých. Nejen na život, zdraví, ale i vlastní názor, držbu a nabývání majetku, realizaci vlastních životních cílů a td.

Tedy máte pravdu – PRAVIČÁK!

Pavel K
28. 7. 2023 13:01
Odpovědět  Noobody

Tak jste dával špatný pozor. Ono nás tam těch ne-pravičáků bylo dost a ještě jedna logická úvaha, jak bych to asi věděl? Jé, sorry vlastně přeci pod jiným nickem. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤣 Od toho tam byli jiní provokatéři na to specilizovaní.
Teď vám položím jednu kontrolní otázku. VY jste přesvědčený,jak sám píšete o svobodě nabývání majetku v moderním světě, kde drbe jeden druhého do kerve? Tomu se u vás říká svoboda? Až budete nabývat majetek veprostřed Sibiře, tak mi dejte vědět přiletím se podívat. Koneckonců mě by se to taky líbilo, hezky pěkně sám na sebe a nikoho při tom nebrat na hůl, nedejbože připravit k bankrotu a pak i o život. Já s vámi rád diskutuji je alespoň sranda. Mohl byste v dnešní době být stavební inženýr pro stavbu Vzdušných Zámků. Hezký den. 🍀🙋‍♂️

Noobody
28. 7. 2023 13:49
Odpovědět  Pavel K

Netvrdím, že jste tam nediskutoval, pouze tvrdím, že si Váš nick nevybavuji!

Nenutím Vás číst mé pindy, ale kdybyste mne četl a přečtenému porozuměl, tak byste věděl, že mé přesvědčení je, že: Pravičák nelže, nekrade, nepomlouvá, je solitérní, spoléhá se na sebe, ač věří ve spolupráci, drží slovo a chová se dle desatera, protože jen tak naplní základní atribut svobody – ŽÍT A NECHAT ŽÍT.

Jen levičáci pořád koukají kolem sebe komu by “pomohli”, koho by opravili, polepšili, poradili jak má co dělat a vůbec se do cizích životů nějak vmáčkli s cílem na nich parazitovat.

Dnešní realita v mezilidských vztazích, úrovni sociální a zdravotní péče v závislosti na hustotě osídlení a lenosti občanů je živnou půdou pro levici (velký stát), její regulace a každodenní zásahy do našich životů. Tak to bohužel je!! Jistě dávno víte, že tady není žádný kapitalismus a že ODS (natož ultralevicoví bukanýři, TOP, nebo populističtí starostové) nejsou pravicovým uskupením. Jestli tu byli u kormidla otervření levičáci , nebo kriptolevičáci zaklínající se socialostickou EU, tak o nějakém pravicovém duchu v české společnosti nelze věrohodně hovořit! Pravičák žije jen na svém dvorku a ve své rodině.

Albi
28. 7. 2023 14:36
Odpovědět  Noobody

Takový člověk, jak popisujete pravičáka, NEEXISTUJE.
Žádný člověk není tak bezchybný, proto jsme všichni jen lidé a ne bohové.

Pavel K
28. 7. 2023 16:57
Odpovědět  Albi

Kdopak to kuurwa napsal? Přece každý blbec ví, že ve čtrnáctém století žádní pravičáci neexistovali!! 🤣🤣🤣🙄🤦‍♂️🤦‍♂️

Noobody
28. 7. 2023 19:19
Odpovědět  Albi

Máte pravdu, je to jistý cíl (ideál), nikoli realita se kterou se denně peru, abych se onomu cíli přiblížil.

28. 7. 2023 21:09
Odpovědět  Noobody

Tak to máte před sebou móóóc dlouhej boj. Navíc předem prohranej. Protože pravičák nelže, že. A nepomlouvá. A vy se ve svých primitivních manipulacích nijak jinak, než že lžete a pomlouváte, neprojevujete.

Noobody
29. 7. 2023 00:05

Tak dlouhej už asi ne. V mém věku už nejsem žádný čipera, ani sokolík a už budoucnist nemohu počítat na desetiletí.

Jsem rád, že jste si ulevil a správným směrem plivl jedovatou slinu. Tak teď už chybí jen ten argument, kde a koho pomlouvám a kde ve svých komentech lžu. Dočkám se, sokolíku? Najdete odvahu označit a popsat ty mé manipulativní lži a pomluvy?

29. 7. 2023 16:57
Odpovědět  Noobody

Tím hůř, tím hůř, hošane… Jednou hlupec, nadosmrti hlupec. Jako hlupec se narodil jako hlupec zemře.
Nedočkáte. Leda byste si po sobě přečetl všechny své jednostranné výpady na socialismus (se kterým jsem mimochodem válčil a kdybyste nebyl pouhý trollí kolemjdoucí, tak byste to věděl) a jeho protagonisty.
Polopravdy, stejně jako zamlčené pravdy, jsou cílené lži, a jednostranné, neobjektivní výklady, cílené na dehonestaci, jsou pomluvou.
Tak například Stalin. Dle mého satanáš, leč s pableskující svatozáří, dle vás čistý satanáš. Nebo socialismus. Dle mého zneužitá ideologie, která však přesto měla, na rozdíl od kapitalismu, více kladů než záporů, dle vás ideologie čistého zla. A tak bych mohl pokračovat.

Pavel K
29. 7. 2023 18:37

Milane nech už toho, to nemá smysl, umělou inteligenci neporazíš a nakonec zjistíš že má trvalý pobyt v Bartolomějské Praha. 🤣🙋‍♂️

29. 7. 2023 22:48
Odpovědět  Pavel K

Bane, to není UI. Dle mého (bohužel zcela ojedinělého) názoru, je to troll ze stejné seršfarmy, jako byl masunta.

Noobody
29. 7. 2023 18:47

To máte pravdu o tom hlupci. Jen bych přidal pýcha předchází pád. Ale těch chytrých poudaček je něúrekom.

Kdybyste si přečetl mé komenty (jen zde, nemusíte nikam do historie), tak byste věděl, že Stalin=Satanáš je jen Váš černobílý a plochý výklad mého názoru. Nikoli můj názor!! Stejně tak je plochý a černobílý Váš pohled na osobu Hitlera. Nechápu, jak z téhož můžete neoprávněn obvinit druhého a sám se toho o chvíli dřivě bez uzardění sám dopustit. Kecám, chápu. Říká se tomu pokrytectví a popisuje slovy: hlásat vodu a chlastat víno. Holt jste dobrej!! Takovej charakterově tvárnej.

Ale abyste měl alespoň rámcovou představu o čem a proč píšu a proč jsem poměrně vyhraněný antikomunist a antibolševik, tak Vám nabízím knižní titul “Černá kniha kumunismu”. Při jeho čtení se Vám možná jen budou ježit chlupy na těle, možná se dozvíte spoustu zatajovaných údajů a možná vám spadne i ta páska z očí a uvidíte historii jinýma (možná i mýma) očima. Je ke stažení ve formátu RAR na webu uložto.cz

29. 7. 2023 22:57
Odpovědět  Noobody

Satanáš s pableskující svatozáří není černobílej, moudros-ere. Černá kniha komunismu? O tom ví moje rodina kulackého původu víc, než vy kdy vědět budete. Zrovna tak o banderech. Moje máti a bábrle to vše zažili na vlastní kůži. A zanechaly po sobě deníky. Plus deník prastrýce Adama, počínající rokem 1917.
A neobviňuji vás, ale konstatuji, že jste fašoun jak vyšitý. Howgh!

Noobody
30. 7. 2023 08:53

Také jsem nehovořil o Vašem hodnocení Stalina, ale o Vašem hodnocení osoby AH. Oni byli oba velmi srovnatelní. Oba mimořádně pracovití, neúnavní a cílevědomí. Jen ten s.Stalin se nebál prolévat krev milionů vlastních spoluobčanů. Tak daleko AH nikdy nezašel. To je ten zásadní rozdíl a to, co židobolševikům neodpustím!!

AH budoval národní socialismus pro Němce a v Německu, převážně pomocí ideologie a motivace občanů. Stalin silou Čeky a RA bojoval s vlastním lidem aby jej přinutil k vytvoření zdrojové a průmyslové základny pro válku, která měla za cíl vývoz socialistické revoluce – takzvanou internacionalizaci socialismu. Stalin byl cynik a zločinec plnící zadání kominterny, která fungovala jako převodová páka mezi globalisty a výkonným orgánem – SSSR. Jsem přesvědčen, že si to moc dobře uvědomoval, na rozdíl od AH, kterému byla válka vnucena, jako jediná možnost zachování Německa a Německého národa. Stalin nikdy nehleděl na množství mrtvol a moře utrpení, které svou rozhodovací činností způsobil a pod kterými se osobně podepsal. Stalin vládl “SVÉMU” lidu jako otrokům na dobytém území stylem dosáhnout cílů za každou cenu, ať to stojí co to stojí, na mrtvoli nehleďte! HNUS!!!

30. 7. 2023 12:29
Odpovědět  Noobody

(_!_)

Noobody
30. 7. 2023 12:46

Hezky indukujete!!

ModrýKlokan
30. 7. 2023 12:54
Odpovědět  Noobody

Už táhni do pekla za Korbelovou-Ólbrajtovou ty otravná štěnice.

Noobody
30. 7. 2023 14:50
Odpovědět  ModrýKlokan

Fuj Staníku, Vy jste mne vyděsil.
Asi jsem z Vás dostal osypky. Ha ha ha. Jestli Vás nebavím, tak se držte toho svého ponaučení – nereagovat. Ale vy ani sám sebe neposlechnete a při tom byste chtěl velet jiným. Poněkud dětinské, ne?

Noobody
30. 7. 2023 15:06
Odpovědět  Noobody

Omluva “Standovy”, Vám jsem opravdu neodpovídal.

Noobody
30. 7. 2023 15:05
Odpovědět  ModrýKlokan

Fuj klokánku, Vy jste mne vyděsil.
Asi jsem z Vás dostal osypky. Já jsem na tu modrou nějakej alergickej. Ha ha ha.
Jestli Vás nebavím, tak se držte toho svého ponaučení – nereagovat. Ale vy ani sám sebe neposlechnete a při tom byste chtěl velet jiným. Poněkud dětinské, ne?

30. 7. 2023 14:26
Odpovědět  Noobody

(_!_)

Noobody
30. 7. 2023 14:51

A indukule a indukuje, ani poledne nedrží.

Pavel K
28. 7. 2023 16:54
Odpovědět  Noobody

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 👍 👍 👍 👍 👍 👍 🙋‍♂️ 🙋‍♂️ 🙋‍♂️
Nééé tak okatě!!! Však jsem napsal že je svámi sranda, zařazuji vás do svých oblibených, mezi Emanuela, Boomera, Langra, Septika a spol. Zbožňuji humor a přehánění, alespoň se trochen vybočí z lajny a nedí diskuze tak fádní.

28. 7. 2023 21:03
Odpovědět  Noobody

Pravičák nelže, nekrade, nepomlouvá, je solitérní, spoléhá se na sebe, ač věří ve spolupráci, drží slovo a chová se dle desatera, protože jen tak naplní základní atribut svobody – ŽÍT A NECHAT ŽÍT.

To jste jako vy? Takovýto pravičák? Jukněte nad sebe, jestli nemáte nad hlavou svatozář.

Albi
29. 7. 2023 11:57

Nemám k dispozici palec nahoru, tak místo toho: 🙂

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 15:55
Odpovědět  Noobody

Proboha a kde byli ti neomarxističtí bolševici po celou tu dobu studené války skryti. To pracovali pro kapitál, vychvalovali jeho nebetyčné zásluhy pro blaho lidstva a pak jako jen tak přijali neomarxistické vidění a řízení světa? Tak jsou potom opravdu neprůstřelní. Jako mocná kapitalistická síla vraždí a loupí pro svůj vládnoucí rod po celé planetě a potom jsou z těch samých grázlů najednou neomarxističtí guruové co nás chtějí totalizovat do role zotročených plebejců? Tak je to potom škodná a váš lumpenproletariát by měl zakročit, nebo ne? Ať si říkají globalisticko- neoliberální plutokracie nebo neomarxističtí bolševici, protože ten váš lumpenproletariát dnes již značně ochromený a zotročený je pořád snad ve stejné pozici. Nebo se mýlím? Zrovna nyní by měl vystartovat a všechny tyto, ať se skrývají za jakoukoliv fasádou poslat tam odkud už nebude moci škodit. Tak by to bylo správné, nebo ne?

Noobody
28. 7. 2023 19:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, není tu prostor (jen 1200 znaků) Vás tu školit. Tedy si něco najděte na téma kulturní neomarxismus, nebo dějiny Frankfurtské sociologické školy, abyste měl alespoň základní povědomí o problematice. Vaše představa je více než groteskní a svědčí o naprosté neznalosti. Takhle “blbě” bych mezi filharmoniky zcela jistě žvanil já, kdybych se pustil do chytré dišputace o životě a díle Bedřicha Smetany, když jen vím, že se narodil v Litomyšli a byl to hudební skladatel.

28. 7. 2023 21:22
Odpovědět  Noobody

Prostudovat si historii potřebujete vy, soudruhu, ne Pavel. Znáte jen mantry a fráze a jednostranný pohled – hádám ovlivněný soudruhem Kristlíkem, a moc bych za to nedal, že i soudruhem Hitlerem a jeho Mein Kampfem – na historii.
Pokud vás pobuřuje výraz soudruh v kontextu s těmi dvěma zmr-dy, dohledejte si, co znamená výraz Parteigenosse, vyhrazený výhradně členům NSDAP, voni vostrá tužko s ulomeným hrotem.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
29. 7. 2023 00:11

Ne, neuráží.

29. 7. 2023 17:02
Odpovědět  Noobody

Bodejť jo.

Noobody
28. 7. 2023 11:44
Odpovědět  Albi

Děkuji za zajimavý i když útočná koment.
Historie slova “Bolševismus” je spojována se štěpením ruské SD, ale jsem přesvěšdčen, že s ruskou duší má společné jen historické pozadí. Dnes v EU, která je reinkarnací někdejšího SSSR, je “bolševismus” naprosto výstižné označení toho jediného správného a pravdivého narativu, který EU a RK ovládá. Bolševismus je tzv. hlavní proud s levicovou (komunní) orientací, současná i minulá převládající diktátorní či autoritativní forma reálné moci. Nacismus je pouze jednou z jejích mnoha variant.
Židobolševismus není nesmysl, ale naprostá realita ruské bolševické vlády po VŘSR až do konce 2.SV, kdy se z ní Stalin snažil vymanit, aby jí následně byl odstraněn a nahražen Chruščovem. Základ “židobolševizmu” byl položen při převratu v únoru17 dočasnou vládou, kdy 2. předsedou byl jmenován (britskými Židy dosazen) zednář Kerenskij (Kirbis). Následovala VŘSR, která byla motivována, financována a provedena Ź/židy, o čemž existují stohy dokumentů i na českých webech. Britský novinář a agent tozvědky Jejího Veličenstva Mardsden působící v Petrohradě sepsal v r.19 seznam 517 nejmocnějších osob blševického Ruska z nichž je 459 židů.

Frank1
28. 7. 2023 13:53
Odpovědět  Noobody

Prevrat londynskych Masonu v Rusku 1905 se podarilo zvratit az diky Stalinovi a Dzerzinskemu ve VRSR. Byla to kontrarevoluce ruskych vlastencu. Zide pak ovladli vetsinu mocenskych pozici. Nezidy likvidovali.
Rusti zide se nenechaji spravovat a ovladat sionskymi chazary a prot zvitezila VRSR.

Noobody
28. 7. 2023 15:24
Odpovědět  Frank1

Můžete sdělit, jak jste ke svým závěrům dospěl? Z čeho čerpáte?
Já jsem naopak plně přesvědčen, že VŘSR byla pokračováním procesu likvidace dědičných monarchií v Evropě, který byl nastartpován pádem Bastily. Tedy procesu získání světovlády Židovstvem řízeným z Londýnské City. To byl podle mne i nejdůležitější cíl rozpoutání 1.SV – zlikvidovat monarchie a na jejich území vybudovat republiky, protože ty jsou z princypu fungování zastupitelské demokracie nejsnáze ovladatelné z venčí.

Jak jste došel k závěru, že 1/4 žid Uljanov/Lenin, gruzínec Džugašvili/Stalin a polský kníže Dzerzinski byli skutečnými ruskými vlastenci? Lenin podepsal spolupráci s Vilémovskou vojenskou rozvědkou a dostal od ní 40M zlatých marek za ukončení války proti Trojspolku. Zkrachovalý seminarista a následně bankoní a silniční lupič Stalin, který musel prchnout do zahraničí před ruklou zákona – tomu říkám vlastenci!! A Žid Bronstein/Trocký obdržel od New Yorkského bankéře Jacoba Schifta a jeho kumpánů nejméně 7M zlatých dolarů + 2000 na Jekil Islandu vycvičených židovských revolucionářů (městských hrdlořezů), se kterými po připlutí do Petrohradu provedli VŘSR.

Nemyslím, že Vaše úvaha má oporu v realitě.

28. 7. 2023 21:44
Odpovědět  Noobody

Tupá tužko, nechápu, proč máte neustále plnou hubu levičáků, Lenina a bolševiků, když největším světovým zmr-dem, hnisavýn vředem na tváři lidstva, byl pravičák Adolf Hitler, placený tímtéž židovským kapitálem jako Lenin.
Pak se mi nedivte, že vás mám v hluboké neúctě, když tu perlíte o historii a víte o ní ve skutečnosti howno. Lautr.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
29. 7. 2023 00:22

Nechci opakovat bonmot o tužce a penálu, protože opakovaný vtip přestává být vtipný.
Tak se Vás dovolím zdvořile otázat. Myslíte že vůdce Německé národní SOCIALISTICKÉ strany AH byl skutečně PRAVIČÁK?? Fakt to myslíte vážně??

To je asi stejně nesmyslné tvrzení, jako že v Rusku byla VŘSR povstáním nespokojených lidových mas, nebo že Lenin byl pravičák.

Opravdu “se mi nedivte, že vás mám v hluboké neúctě, když tu perlíte o historii a víte o ní ve skutečnosti howno. Lautr.”
Gratuluji! Krásně jste se pochválil, jen co je pravda.

skeptik
29. 7. 2023 09:53
Odpovědět  Noobody

To jako myslíte vážně, že AH byl levičák a z toho důvodu byl tak oblíben u kapitalistů, kteří jinak nemohli levičáky vystát a komunisti byli jejich největší nepřítel??

Noobody
29. 7. 2023 13:45
Odpovědět  skeptik

NAPROSTO vážně!!
Již jsemto tu psal, tak ještě jednou pro Vás.
Otázka: Kdo, kde, za čí peníze a na čí ideový podnět připravil revolucionáře, kteří provedli VŘSR, která otevřela brány komunismu do světa??
Odpověď: byli to židovští NY bankéři shromáždění kolem domu Lob and co, + Warburgové, v pozadí Rotschildové zaštítění představitelem Jácobem Schiftem. Ti připravili prvních 2000 revolucionářů (příslušníky ruskojazyčné NY židovské mafie), které nechali vycvičit na ostrově Jekil Island a posléze je lodí poslali s a za Bronsteinem/Trockým do Švédska, odkud se přepravili do Petrohradu. Na operaci VŘSR vybavili Bronsteina 7M dolarů ve zlatě a následně do Švédských bank poslali ještě nejméně 13M zlatých dolarů, které měl na starost “bankéř revoluce” Parvus.

Otázka: Jak si vysvětlujete, že židovští nadnárodní bankéři z NY naplánovali, financovali, personálně zajistili a připravili podmínky pro úspěšný komunistický převrat v Rusku?? Není to protismyslné, že bankéři cíleně vytvořili světový bajonet namířený proti kapitalismu – SSSR???

Odpověď: Ještě toho strašlivě moc nevíte a proto jste tak naivně neinformovaný. To by chtělo nápravu podle s. Lenina: Učit se, učit se, učit se!!!

29. 7. 2023 17:21
Odpovědět  Noobody

 To by chtělo nápravu podle s. Lenina: Učit se, učit se, učit se!!!
Absolutní, nadšený, souhlas! Tak do toho! Neflákejte se tu a rozšiřte si obzory!

29. 7. 2023 17:17
Odpovědět  Noobody

Primo: Váš názor na mě, stejně jako zda mě máte či nemáte v úctě, mám u pr-dele.
Secundo: AH nebyl pravičák, leč židokapitalisty – tedy pravičáky – dosazený nástroj, stejně jako jím měl být stejnými židokapitalisty (terminus technicus který jsem vytvořil speciálně pro vás, byste ve své omezenosti chápal co mám na mysli) Lenin, který s nimi však ve finále vyj-ebal, a Trockij, který jím zůstal až do své smrti na cepín, stejně jím jste i vy, trollící za prachy stejného původu.
Tertia: A kdo jinej by mě asi tak měl pochválit, než já sám? Milane, jsi pašák!

Noobody
29. 7. 2023 18:55

Nadšený souhlas!!
Sice jste neosvědčil schopnost správně porozumět psanému textu, ale zase jste potvrdil to, co jsem napsal v komentu na který reagujete a když jste se sám sebe sám tak hezky pochváli, tak máte absolutórium.

29. 7. 2023 23:02
Odpovědět  Noobody

bla… bla… bla…

Albi
28. 7. 2023 14:55
Odpovědět  Noobody

Nemůžu a hlavně nechci vám upírat vaše rozsáhlé znalosti, ale čerpáte je výhradně z jednostranných zdrojů.

Kdybyste mezi ně přimíchal i ty ruské, byl byste věrohodnější.
Protože ruská verze překladu slova больše nemusí být jen početně “více”, ale také “většina” a ve slově “bolševik” znamená práci pro většinu, tedy pro národ, který vytváří národní bohatství.

Ale dnes rozumím tomu, proč pravičákům nejde pod nos, že by všichni lidé žili důstojně a nabourávali tak jejich představu o vlastních vysokých schopnostech a nadřazenosti.

A pro vaši informaci ještě – když bolševici přebírali vládu po carském Rusku, bylo jich podle dobových informací sotva 30 tisíc. Proto museli ke spolupráci přizvat i jiné skupiny (menševiky, esery, levé esery apod.), pokud lidé z nich byli ochotni pro záchranu státu pracovat.
Už tenkrát mělo totiž Rusko namále a byli to právě (resp.právě proto dodnes nenávidění) bolševici, kteří ho zachránili.

Noobody
28. 7. 2023 20:06
Odpovědět  Albi

Bravo!! Dala jste do placu nezvratná fakta, tak se od nich odpíchnem, ano?
Lenin na jedné schůzi bolševického vedení před VŘSR prohlásil: “My bolševici se spojíme třeba s ďáblem, jen abychom zvítězili.” To znamená vytvoříme koalici s jakýmkoli názorovým a sociálním proudem, který bude ochoten se servat o moc, jen abychom dosáhli svého. Totální židovský pragmatizmus vítězí nad jinak Leninem prosazovaným “zásadově stranickým” přístupem. (viz totéž dnes spojení údajné pravice s ultralevicí do jednoho šiku proti národně orientovaným stranám – všichni proti Le Pen, Wildersovi, Trumpovi, Okamurovi, …) Je pravdou, že dnes je takové levicové spojení ZATÍM celkem bez následků. Na rozdíl od spojení levých esserů, menševiků a dalších stran s bolševiky pro svržení prozatímní vlády a převzetí moci koalicí, kdy vůdci oněch stran byli internováni a následně bolševiky povražděni.

Jen pro Vaši informaci – bolševici nikde vládu nepřebírali, bolševici vládu (moc) silou urvali a stávající vládce většinou (když se nejednalo o Židy, či lóžové bratry) vyvraždili. Prof. Anthony C. Sutton v díle “Wall Street a bolševická revoluce” uvádí údaj Ochranky = 20.000 profesionálních revolucionářů.

Albi
28. 7. 2023 22:03
Odpovědět  Noobody

Pardon, ale opět jednostranný zdroj informací.

Naopak – šel jeden hlas, že Rusko je prakticky mrtvé, že není síla, která by ho zachránila.
Tehdy Lenin řekl: Je tu taková díla – bolševici”.

A po druhé – kde jste nechal trockisty, zodpovědné za rozpoutání toho nejhoršího teroru, porevolučních poprav a zavírání lidí do gulagů, jejichž největším představitelem byl Chruščov? Nehodí se?

A ještě do třetice pardon – kde je jaká chyba, omyl, zlý úmysl, vraždy, války, vykořisťování, otroctví, popravy, atentáty,, .. vaším adorovaným Západem?

A poslední poznámka.
Vyhrál jste. Diskuzi s vámi vzdávám. Není žádná diskuze, když na názor odpovíte školními zastaralými údaji a následně z tofo obviníte doslova každého protidiskutujího..
Taková diskuze není žádným přínosem. Česky řečeno je na dvě věci: na nic a na h ….” Škoda času, který jsem mohla věnovat něčemu smysluplnějšímu.

Noobody
29. 7. 2023 00:59
Odpovědět  Albi

Dělá mi potěšení s Vámi diskutovat, neb hovoříte k věci a neutíkáte od tématu. Závěr Vašeho komentu však vnímám jako nepodložené, nespravedlivé osočení, což se mne dotklo. Ale k věci:

Víte, kdo, proč a čím učinil Rusko mrtvým a jak se mu to povedlo? Po nastudování děl Zubova, Solonina, Starikova, Suttona, Hereschové a dalších autorů vnímám pád Romanovců jako výsledek zákulisních intrik na carském dvoře, ve velení Ruské armády a působení agentů rozvědky Jejího Veličenstva. Objektivní neúspěchy Carské armády na frontě spolu se zásobovacími potížemi v týlu a tradiční arogance důstojnctva vůči mužstvu zcela jistě negativně ovlivnily jak bojeschopnost a morální stav armády, tak ochotu a schopnost týlu snášet útrapy válečného nedostatku. Spoustředěné úsilí lóžových bratří vyůstilo v únorovou krizi, internování Cara s rodinou a k ustavení 1.prozatímní vlády. Zákulisní házení klacků pod nohy vládě, úmyslné zhoršování situace ze strany “angažovaných” osob v klíčových a rozhodovacích uzlech režimu vedlo k paralýze státní zprávy, zastavení výplat policii a vězeňské službě pak k laxnímu výkonu a umožnilo vzpouru vězňů v Petrohradě. To byly cílené kroky k nástupu bolševiků.

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 13:33
Odpovědět  Noobody

Vy moc dobře víte, že běžný lid měl být pod Kerenským opět ničím a ve skutečnosti měla hrát hlavní vládnoucí roli opět šlechta s novodobým panstvem. Na postavení chudiny se nemělo vůbec nic změnit. Proto muselo dojít k radikálnímu řezu.

Noobody
29. 7. 2023 18:07
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ten radikální řez zaplatila Vilémovská vojenská rozvědka přes císařské MZV Leninovi cenou 40M zlatých Marek a židovští bankéři z NY kolem Jákoba Schifta a banky Löb and Comp 20M dolarů ve zlatě Bronsteinovi / Trockému.
Lenin se za ony peníze zavázal po převratu ukončit válku Ruska s Trojspolkem, což vyústilo v Brest-Litevský mír. Rusko předalo Německu cca 1/3 svého Evropského panství spolu s cca 80% ruského průmyslu a těžby uhlí, který se nacházel na Donbasu.
Metodou bankéřů kolem Schifta bylo uskutečnit v Rusku soc. revoluci, svrhnout prozatímnív vládu. Cílem bylo přes Bronsteina a židobolševickou vládu získat koncese na těžbu kavkazké a černomořské ropy a na těžbu zlata + zajištění dalších investičních příležitostí.

Vaše teze:”…Proto muselo dojít k radikálnímu řezu” je naprosto chybná! Zkuste si srovnat postavení a práva mužiků a dělnictva za panování Cara a po OV. V životě mužiků se nezlepšilo VŮBEC NIC!! Naopak začal “Rudý teror”, hladomor na Rusi v letech 21-23 a represálie vůči obyvatelstvu v dříve nebývalém rozsahu. Ta doba je i se statistickými údaji velmi plasticky a seriozně popsána v díle 11 historiků: “Černá kniha komunismu.” Doporučuji!!

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 09:55
Odpovědět  Noobody

A co tak přečíst si skutečného účastníka těchto památných dnů, nebo mu budete připisovat nějakou loajalitu k bolševikům? John Reed – Deset dní, které otřásly světem. Tento americký novinář byl tohoto revolučního procesu totiž osobně účasten. Říká se, že napsal to co skutečně viděl a zažil. A jak sám říká, to dění bylo velmi nepřehledné. Chápu, že budete asi tvrdit, že byl levičák, protože nějaká argumentace je vždy potřebná. No a aby byla ta případná vaše argumentace levičáctvím silnější, knihu vydali komunisté, to je fakt. Já ale nemám důvod nějakému amíkovi nevěřit, když byl přítomen tomu co viděl na rozdíl od některých, kteří o tomto dění psali z pohodlí svých pracoven v zahraničí.

Noobody
29. 7. 2023 14:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tahle otázka má svou hodnotu – díky za ní.
Komunista Reed (spoluzakladatel komunistické strany USA) byl něco jako Americký Fučík. Mladý, vzdělaný, zapáleně angažovaný, nadšený a jednostraně zacílený komunista. Zemřel na tyfus v 32 letech v Moskvě. “Reedovo tělo bylo vystaveno ve stříbrné rakvi v Domě odborů a obklopeno čestnou stráží. Je jedním ze tří Američanů pohřbených v nekropoli u Kremelské zdi.” zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/John_Reed

Ten citát jasně vypovídá o tom, že se jednalo o naprosto prominentního pisálka, který požíval neotřesitelnou důvěru vládců Kremlu. Jeho dílo jsem nečetl i když jakési povrchní povědomí o něm mám. I přes poměrně skeptický úvod nemám důvod nevěřit tomu, co v knize popisuje. Vím však naprosto přesně, že se jedná o zaujatý pohled člověka úzce spojeného s bolševiky, nositele a nadšeného šiřitele komunistické ideologie. Věřím, že měl zájem na informování světové veřejnosti o událostech během VŘSR, ale jsem 110% přesvědčen, že účelově vypouštěl informace, které by bolševikům a jejich hrdinnému étosu ublížily. Je to podobné, jako když sledujete dokumentární film. I tam vidíte jen to, co chtěl kameraman a střihač, abyste viděli. Nic víc!

28. 7. 2023 21:38
Odpovědět  Albi

Albi poprvé tvé vysvětlení nechám být bez poznámek, protože znáš to: Nepřítel mého nepřítele je mým přítelem.

Noobody
29. 7. 2023 01:17

Jsem konsternován tím, že diskutéra s jiným názorem, než máte Vy, jste schopen veřejně označit za “NEPŘÍTELE”. Jak si to má jeden vyložit??

Jedná o emoční výbuch infantilního, nezralého jedince? Nebo snad o výraz nějaké duševní nepohody až choroby? Nebo výkřik kovaného bolševika potvrzujícího pravdivost Gottwaldova hesla: ” KDO NEJDE S NÁMI, JDE PROTI NÁM!”?? Začínám mít obavu, že soudružka Jourová s jejím EU cenzurním zákonem o Elektronické komunikaci, není v potírání jiných, než autorizovaných názorů, zdaleka tak razantní, jako Vy. Možná by se měla začít obávat o svou Bruselskou židli, ne?

Váš koment velmi srozumitelně vypovídá o stavu naší společnosti a jejím rozdělení na 2 stejně agresivní a zapškle antagonistické tábory. Žádný nadhled, žádná snaha o dialog, žádný konsenzus, jen já, já, já a 100% naplnění mých zájmů, jinak se pomstím, protože jsi nepřítel.

To jsme to tedy dopracovali!!!

29. 7. 2023 17:33
Odpovědět  Noobody

Nejde o váš názor. Jde o váš status manilulátora-kryptofašisty. Ale to byste nepochopil, neb je nad prahem vašeho placatého vnímání. Tož buďte i nadále konsternován. Mě žíly netrhá, kam jste to dopracoval.

Noobody
29. 7. 2023 18:57

Jste legrační, skoro až komický. Docela jste mne pobavil.

29. 7. 2023 23:03
Odpovědět  Noobody

Ha ha ha!

28. 7. 2023 21:32
Odpovědět  Noobody

Tupá tužko, kdo ovládá už přes dvě století anglosaské národy? Respektive kdo vládá “vládce” těchto národů, včetně monarchií? Vy tak něco víte o židech… Vlastně něco jo. Co do vás natloukli. Ale jinak ani howno. Dokonce ani nevíte, kdo ovládá deep state… A kdo vás tak, jako trolldu, nepřímo financuje.

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 11:36
Odpovědět  Noobody

Ale no tak, já si nepamatuji, že by na mne v socialismu někdo bral bejkovec. Když jsem nešel do prvomájového průvodu, nikdo mne nepostihoval, když jsem nechtěl dělat v zaměstnání přesčas, nikdo mi ničím nevyhrožoval. Možná jsem byl pro ně nezajímavý, to beru. Nesrovnávejte dobu socialismu, kde jsem si já obyčejný človíček žil svým důstojným životem, neplazil se před mocnými, možná neměl ty výhody plazivky obecné, ale mně to bylo fuk. Nyní se neplazím opět, ale jsem od takzvaných demokratů nazýván dezolátem a jinými výrazy pravdoláskařů se kterými nesouzním. Proto i přes přešlapy, které v socialismu jistě byly a měly být odstraněny, to v každém případě, neb i mne se nemile dotkly, zůstávám této společnosti nadále věrný, neb si myslím, že zatím se žádnému lidskému pokolení nepodařilo najít ten skutečný a nejspravedlivější systém vládnutí. Socialismus se o to alespoň pokusil.

Burák
28. 7. 2023 12:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kdo nebyl líný a byl i šikovný, postavil za socialismu dva baráky a rozhodně to neznamenalo upsat se bance do konce svých dní jako tomu je dnes. Ještě si pamatuji na tu dobu a příbuzní si kupovali nové auto, upozorňuji za hotové, každých 5let. Opět žádný leasing ale pouhé 5lete úspory z výplat. To byla doba. Život bez dluhů nás úplně ničil. Stačí se podívat na počet předpisů na antidepresiva před 89 a dnes. Tehdy nějakých 10tis ks a dnes milión. Dnešní doba má tolik šťastných lidí, že následovníky Palacha už počítáme na stovky. A tím myslím opravdu upálené na protest dnešnímu systému. Není tyden, aby někde někoho nerozjel vlak. Slyšel jsem, že si někteří i srovnali u kolejí všechny věci, což ukazuje, že nejednali zbrkle. To vše přinesla ta doba svobody bez karabáče komunistů. Já bych spíš řekl, že se nám tu obrovsky lže ve všech sférách našich životů. Nejlépe jsou na tom důchodci. Zažili krásnou dobu a užili si ještě pěkně dlouhý důchod. Nás budou v rámci úspor posílat do speciálních táborů, kde nás podrobí euthanasii.

Noobody
28. 7. 2023 14:07
Odpovědět  Burák

Ano, máte pravdu. Byl to takový klidný rybník, kde se ve vyhřáté vodě převalovali vykrmení, líní kapři. Takhle si to běžný člověk ve výkonné funkci pamatuje.

Jenže socík systémově ztrácel konkurenceschopnost až na nás ve světě zbyly jen ty trhy rozvojových zemí, kde se platilo nikoli penězi, nebo zbožím, ale naturáliemi. V r. 1983 byla ČSSR největším vývozcem banánů. Ještě více banánů, než Kostarika, Kolumbie a pod. Černí hoši neměli čím platit za mlýny, cukrovary, …., tak posílali banány a my je redistribuovali do světa. To byl socík. Od Kadáfího jsme zase měli ropu a Slovnaft jí zpracovával až se z flér hulilo.

Je zajímavé, že při centrálním plánování a soustředěném úsilí celé společnosti dosahovat maximál ní efektivity a produktivity jsme za válkou zničenoiu západní Evropou v těch 80. letech zatraceně pokulhávali a ZE nám ujížděla rychlostí šinkanzenu. Čím to asi bylo?? Nebylo to třeba i tím, že si hnedle každý z nasysleného materiálu postavil bez dluhu barák a za hotové koupil co 5 let auto?? Jo pamatuju doby, kdy mixy z Temelina jezdily po širokánském okolí vylévat základy a sklepy soukromých baráků. 8kubíků bratru za 1.000 a pro kámoše za polovic. Jo to byla doba!!

Burák
28. 7. 2023 14:22
Odpovědět  Noobody

Líní kapři??? To myslíte dnešní dobu, kdy vychcani grázlové žijí z práce druhých že. Ti vychcani líní lidí, takoví paraziti, kteří se přemnožili a nyní dojí lidi ze všech stran. A ten klidný rybník přestavěli na takový neklidný plný dravců aby se nikdo ani omylem nezamyslel nad tím, v čem ve skutečnosti žije. Proč jsi nejdete diskutovat se svými rovnými chytráku?? No tam by za to nic nekaplo lehkozivko. A ano, mám Vás za placeného parazita, který obhajuje velmi líný život s rukama do zadu pro Vás osobně a dalších několik 10 tisíc podobných, možná i 100tis. A nebo jak říká má žena člověk s poruchou osobnosti, který vnímá problém u všech okolo, jen né u sebe. A ano, za těch šílených komunistů by jste seděl v krásně čalouněné bílé místnosti a my měli klid v rybníku.

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 16:14
Odpovědět  Burák

Nu, jestli jsem to dobře pochopil, tak pán Noobody byl ve výkonné funkci. Odtud tedy vítr fouká. Nu, samozřejmě, že někteří brali, o tom žádná, ale ti dnešní co si z vlastnictví titulů, které nemají žádnou hodnotu udělali živnost nás doslova vysávají a rozkrádají vše, co tu kdysi generace našich otců a dědů postavily jsou pro vás tedy kým? Jo, já zapomněl, asi neomarxističtí soudruzi, panu Havlovi a jeho ekipě a všem těm chartistům by se ale nelíbilo kdybyste je dával do jednoho pytle z marxisty. Těm se ježí vlasy na hlavě když toto slůvko jen zaslechnou. Takže zase někdy.

Pavel K
28. 7. 2023 17:31
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kurňa dneska nestíhám číst mám taky jinou práci, ale jen, jak vyšité z nanuálu hecíře. Burák napíše, jak to bylo, mohu to potvrdit protože jsem v té době žil. Vzápětí Noobody napíše “líní kapři” přesně to co nastartuje spoustu diskutujících. 🤣🤣🤣 Ale mě se to líbí, alespoň bude živo. Jina k Burákovi, jak jsem napsal spouhlas, ale je to na velikou diskuzi, protože každý neměl stejnou startovací čáru, sice Vašík od Klausů říkal že jo, ale já mohu vyargumentovat že zdaleka NE. Příklad: rodina na vesnici ve svém stavení po předcích bydlela ve svém. Všichni dělali v Džízídý a deputáty, doma měli havěť. Tady se dá říci že moc jídla v Pramenu nekoupili. A kdo neví jídlo dělá velikou položku. No tak upořili a nohli koupit auto. Jiná rodina bydlící v podnájmu, bez možnosti si něco vypěstovat odchovat, tak ta je s finamcemi jinde. Ale je to na velkou debatu, to snad budete se mnou souhlasit. 🙋‍♂️

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 19:39
Odpovědět  Pavel K

Jo, řekl jsi to úplně přesně. Můj strýc agronom v JZD dřel od rána do večera v době sklizní a přes rok také nezahálel, teta pracovala jako dojička a ještě měli velké hospodářství. Makali, ale také měli, o tom si mohou dnešní malí zemědělci leda tak nechat zdát. A to komunisté nebyli, u nás v rodu nikdo. Peněz ale měli a to byli 60 roky. Auto, motorky, dovolené sice ne, neboť neměli na ně čas a navíc strýc kdyby nebyl jeden den na poli tak by se asi zbláznil. A jiní třeba žili ve městě, museli vše koupit, i když byli potraviny super levné, mohl bych zde uvádět ceny ale nebudu, je to zbytečné. Ale jednu uvedu 5 litrová piksle znojemských okurčiček 21 Kč. Takže pokud rodiče ve městě nepracovali v nějakém těžkém průmyslu, tak na tom byli hůř než na dědině. A matky z velké části byly doma, tak si to pamatuji já, ogar z Havířova. Tatík ani nefáral, ani nepracoval v hutích tak to měl složitější. Ale nikdo hlady nezdechal jako teď, když některé svobodné maminy nemají ani na to zajistit slušné žití svým potomkům. Ale jak říkáš, rozproudil diskuzi, také je to k něčemu dobré.

Pavel K
28. 7. 2023 19:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

KAMARÁDE TEĎ JSI MĚ DOSTAL. STRAŠNĚ RÁD BYCH TI PODAL RUKU A POPŘÁL VŠE NEJ. 👍👍🙋‍♂️

ModrýKlokan
29. 7. 2023 02:32
Odpovědět  Noobody

@ nooooubáááády

Lžeš neustále, kdo lže ten krade, takže jsi určitě i zloděj. A kdo krade může i zabít, takže jsi asi pravděpodobně i vrah.

Albi
28. 7. 2023 15:07
Odpovědět  Burák

Jo – a to je právě to!
Každý (nebo nepřehánějme, řekněme většina) měl auto!!!

A jak? čím? se měli od blbého plebsu odlišit ti, které dnes označujeme jako “lepšolidi”, tedy nejspíš pravičáci?

A to platilo nejen o autech, ale i o domcích, chatách/zahrádkách, dovolených – jezdit jako každý na Slovensko, do Maďarska, NDR, na Rujánu? Když tam mohl jet každý, ale těch několik vyvolených “rovnějších” jezdívalo na kapitalistický Západ? Copak “lepšolidé” se měli koupat ve stejné vodě, jako špinavý plebs?

28. 7. 2023 21:55
Odpovědět  Albi

Bingo! Přesně na hlavičku! Přesně kvůli tomu se papalášové a rozvědky východního bloku scukli se západem a rozpoutali dominový pád socialismu východního bloku. Vždyť jakej to byl pořádek, když jsem měl co lopata stejný plat jako soudruh náměstek a papaláši si své nasyslené, lépe řečeno nakradené, na západě uložené chechtáky, nemohli užít?

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 10:25

Albi a Milane, to jste přesně vystihli, to byl ten problém lepšolidí, těch tzv. vzdělanců, ta rovnost, která byla přece tak ponižující. A to je dle mne i problém zdejšího našeho diskutéra Noobodyho. Ale nikoho k ničemu nenavádím, jen to tak cítím. Lidé, kteří se cítí být něčím více, dobrá jsou vystudovaní, umí, ale většina z nich vždy předhodí tomu obyčejném plebsu tu svoji mantru, že jsou něco více. A co je pro ně třeba taková kuchařka, která se dře u ploten a připravuje jim jídlo, co je pro ně ten zedník, který jim staví jejich obydlí, co je pro ně ten topenář díky němuž mají všechno to domácí pohodlí. Pro většinu tohoto lidu jsou ničím, to je přesně vidění kapitálu a to měl socík alespoň trochu odbourat. Nezdařilo se neboť předělat lidské myšlení není tak jednoduché. Myslím si, že ta společnost si jich vážila za to čím jsou, pokud pro ni byli přínosem, ale většina z nich viděla pouze finanční stránku věci a nebyla ochotna připustit, že i společenské postavení, které bylo určitě doceněno je právě tím faktorem ukázky vyspělé společnosti. Dnes se tito lidé o nás vyjadřují jako o sockách a toto myšlení zakódovali i do mozečků mladé nevyzrálé generace. Tak holt, kdybyste měli rozum,

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 10:28
Odpovědět  Pavel z Moravy

tak i za cenu vlastní ztráty života jim přestanete vařit, stavět domy, zajišťovat teplo a vodu, roznášet poštu apod. Jejich vzdělání jim tyto atributy života nezajistí. A pokud to nepochopí, skončí potom stejně jako ten plebs, kterým opovrhují.

katango
29. 7. 2023 10:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

My jsme smanželem jako lékaři neměli zvlášť vysoké platy. A úplatky jsme nebrali.

Já si vážím každého, kdo dělá dobře svou práci, ať je jakákoli, snad kromě prácde nájemného vraha.

Ostatně jeden můj děda byl (skvělým) kovářem a babička z druhé strany dámskou krejčovou. I když…ona pocházela z dvanácti dětí, otec byl tesař z podhůří rakouských Alp, a vlastní prací to dotáhla až na majitelku krejčovského salónu na Václaváku. A ne že jen majitelovala. Navrhovala, stříhala atd.

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 13:43
Odpovědět  katango

Přeji vše dobré paní Katango. Upřímnost je ta nejkrásnější vlastnost.

29. 7. 2023 17:42
Odpovědět  katango

Však proto vás taky máme rádi. Bohužel, lidé jako vy a váš manžel, jsou už ve vaší bublině (nic ve zlém, jen pracovní název) vymírajícím druhem. O to víc máte náš respekt a úctu. 🙂

29. 7. 2023 17:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

🙂

Pavel K
28. 7. 2023 13:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

Příteli vidíme to úplně stejně. Taky hezký den. 🍀🙋‍♂️

Noobody
28. 7. 2023 13:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

To Vám nevyvracím, protože to tak v 80. již bylo. Zeptejte se svých rodičů, jak se podnikatelům v 50. letech, nebo sedlákům na vsi, co odmítli vstup do JZD. Viděl jste fim “Všichni dobří rodáci”?? Ona Vaše zkušenost ještě vůbec nic nehovoří o možnostech a schopnostech systému uplatňovaných v jiných případech a vůči jiným lidem.
Že tehdy jste byl nazýván ve svodkách StB a místní organizace KSČ “protistátní živel”, nebo jen “osoba s nezájmem o budování socialismu”, jste se nedozvěděl, stejně jako to, že jste byl pravděpodobně zanesen v registrech osob, s přednastaveným nakládáním v krizové době.

Prostě nevědomost hříchu nečiní a iluze je vnímání světa neznalými. Proto komanči vše tak pečlivě tajili, aby obyčejný člověk žil v té iluzi a tím, že se nebouří a neprotestuje byl udržován klid ve společnosti. Údajně na práci.

Přešlapy v socíku byly naprosto systémovou záležitostí! To byl totiž jediný hnací motor rozvoje společnosti. MLF: rozdíl je hnací silou pokroku. Proto komanči cíleně likvidovali rozdíly mezi duševní a fyzickou prací, mezi městem a venkovem, mezi bohatými a chudými, mezi rolí muže a ženy ve společnosti i rodině a td. Až jim najednou zůstaly jen ty přešlapy.

Albi
28. 7. 2023 15:25
Odpovědět  Noobody

Až jsme se dopracovali kýženého výsledku. Někdo má miliony až miliardy, jiný třeba minimální mzdu, nebo dokonce na někdy i dlouhý čas dávky a ještě je mu vyčítáno, jak pořád natahuje ruku “státe, dej”.

Stát ty peníze bere kde? Nenatahuje taky obě ruce “Daňový poplatníku dej”? A když nedá, tak ho okrade?

A další “výdobytky” dnes paradoxně ženám nestačí být jen rovbnoPRÁVNÉ s muži, A – podivné – místo aby se jako ženy podporovcaly a propagovaly, dělají co? Mění si příjmení na mužský tvar – třeba jmenovat se Míša Smetana – kdo pozná, jde-li o muže nebo ženu? Tedy – pyšní se, že jsou lepší než muži, ale přitom se stydí za to, že jsou ženy. A o svých kvalitách si zřejmě nemyslejí nic moc, když se hlasitě neozývají proti “kvótám”, kdy nerozhodují schopnosti, vzdělání, praxe, ale procenta zastoupení můžů versus žen. Atd., atd.
A stát to všechno nejen podporuje, ale přímo sám vymýšlí, nebo přebírá z debilní agendy EU.
A to podle vás není přešlap, “naprosto systémová záležitost”?

28. 7. 2023 16:58
Odpovědět  Albi

Víš co je děsivý? Inteligence zbavená kritického úsudku. To je ještě o řád horší, než prostý bl-bec, protože natropí o řád více škody.

Standa
28. 7. 2023 19:56

Zajímavé , že ten de-bil Noobody popisuje 50 -léta,jakoby tehdy žil.. Zajímalo by mě kolik mu je.On to všechno má z příruček ODS.

28. 7. 2023 21:57
Odpovědět  Standa

Podle mě mileniál s palicí natřískanou mantrami a jednostrannou historií, ale dělá ze sebe staršího, aby měl respekt.

Pavel z Moravy
29. 7. 2023 10:33

Nu, my už Milane v těch padesátkách jako mladí smradi žili. Že bychom to řádně okomentovali z pohledu človíčka co tahal kačera a stavěl bábovičky.

Pavel K
28. 7. 2023 20:01

😊 😊 😊 😊 😊

Noobody
28. 7. 2023 20:38
Odpovědět  Albi

Krásně jste popsala současnou situaci nejen v tuzemsku, ale i v celé EU. Před měsícem jsme si vyměňovali názory na placené školní vzdělání nad nějakou úroveň. Podle mne je možné uvažovat o placeném vzdělání po 18. roku věku. Nyní je naše diskuse velmi podobná. Jestli jsem Vás správně pochopil, tak nesouhlasíte a brojíte proti pozitivní diskriminaci žen. BRAVO!!
Konečně se dostáváme k tomu, že tu máme znovu socík se strašlivě přebujelým státem a jeho zasahováním do všech možných oblastí života osobnosti i společnosti. Přesným a naprosto vypovídajícím příkladem je i ona pozitivní, neomarxistická diskriminace kohokoli, kdy rozhodují kvóty, pohlaví či jiný znak nad schopnostmi a možnostmi adeptů. To je ono levicové přikazování, regulování, rozdělování a další zasahování státní administrativy do vnitřních záležitostí nestátních subjektů. Stejně jako když socialistický stát pro naše dobro zakáže kouřit v soukromých hospodách, nebo nařídí tlamokryty a povinné očkování experimentální látkou sjištěné podpisem, že dobrovolně a na vlast í žádost.

Všechny uvedené kroky jsou postupnou, globální přípravou masmédii traumatizované populace na poslušnost a “poklidný” přechod lidstva do NWO.

ModrýKlokan
29. 7. 2023 02:36
Odpovědět  Noobody

Už jsem na to přišel. To jelito noubády je automatický generátor náhodných slov a frází. Škoda času.

Pavel K
29. 7. 2023 06:40
Odpovědět  ModrýKlokan

Že by??? 🤣🤣🙄🤦‍♂️🤦‍♂️

Standa
29. 7. 2023 07:57
Odpovědět  Pavel K

ANO, škoda času. Psal jsem už včera :ignorovat ho,vygumovat ho,neodpovídat ,nedebatovat s ním! At si píše do hlucha ty své naučené fráze s přírůček.

Noobody
29. 7. 2023 14:19
Odpovědět  Standa

Pro toho, kdo nemá myšlenku, argument a schopnost je smysluplně a čtivě spojit má v diskusi jen 3 solidní možnosti.
a – nereagovat
b – urážet, zesměšňovat, nadávat
c – v diskusi odhalit, co v něm je, co zná, jak si dokáže své názory obhájit.

O Vás Stando soudím, že úspěšně zvládnete pouze možnost a) + b).

29. 7. 2023 23:06
Odpovědět  Noobody

a… bla… bla… bla…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
29. 7. 2023 10:51
Odpovědět  ModrýKlokan

Myslíte vypatlátor?

ModrýKlokan
29. 7. 2023 12:52
Odpovědět  katango

@ Katango

Ano, “vypatlátor” je speciální součástka v oboru AI. Někdy se zasekne.

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 16:35
Odpovědět  Noobody

A co říkáte všem těm co v padesátých letech budovali všechny ty přehrady, elektrárny, silnice a mosty, kulturní a zdravotní střediska a nic moc z toho neměli. Ti si ty baráky nepostavili z nějakého našmeleného materiálu. S některými takovými jsem mluvil, některé i dobře znal, převážně byli tak o 20 let starší než já a oni mi vyprávěli svoje příběhy života. Vyprávěli jak makali a dokonce mi někteří řekli, že to pro ně byla ta nejlepší doba jejich života, protože to dělali pro národ. Dnes již většinou nejsou mezi námi a nemohou se bránit. Nevím proč mám ten dojem, že oceňujete pouze sebe a své vzdělání, které vám neupírám, já ze zásady nikomu nezávidím, ale měl byste zaostřit svoji pozornost, že nebýt doby socialismu, tak bychom dnes byli ve stádiu rozvojové země. To tedy již za chvíli budeme, bez skutečného průmyslu a kvalitního zemědělství se tam ocitnete coby dup. Na tyto škůdce zemské byste měl směřovat svoje názory a výtky. Ti tuto zemi devastují na rozdíl od těch vašich takzvaných komančů. A ještě duševní práce a duševní práce je někdy setsakra rozdíl. Vykonávat duševní práci, která je přínosná má být po právu oceněna, ale kolik je těch pro které je duševní práce pouze omluvou

Pavel z Moravy
28. 7. 2023 16:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

k nicnedělání aneb jak je dnes již zvykem k získání velkých penízků.

Noobody
28. 7. 2023 21:00
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, my jsme před 2.SV byli spolu s Německem a částečně Francií nejprůmyslovější zemí E se 7. nejvyšším HDP na hlavu!! Válka se nás nijak významně nedotkla ani co se týče lidských, či materiálních ztrát. Naopak jsme byli kovárnou Wehrmachtu a naši podnikatelé dostávali za svou produkci pro Říši bohatě zaplaceno, takže bída v tuzemsku nebyla a podniky byly strojně velmi dobře vybaveny. Po válce jsme měli vynikající výchozí pozici srovnatelnou se Švýcarskem. A pak jsme pod křídla vítězů znovu přijali Slovensko a v 48. vyhráli volby komunisté. A tím jsme se stali pozvolna zaostávající ekonomikou.

Myslíte si, že ve Fr, Be, NL, Norsku, SRN nebudovali, že jejich rozbitý průmysl a kobercovým bombardováním zničená infrastruktůra byla lepší výchozí pozicí, než měla ČSR? A v 89., když tu skončil socík, na tom byli hůře než my, nebo nepochopitelně lépe? Nebo snad v oněch zemích lidé nebydleli, nejezdili na dovču, neměli práci a měli bídu? Nikoli pane, já tam 6,5 roku hákoval a znám místní reálie. Na rozdíl od ČR tam bylo o dost lépe postaráno o lidi a ti si o moc více vážili svého státu a městského zastupitelstva, než bylo zvykem u nás. Oni nepřišli o vzájemnou úctu, jako my tady.

ModrýKlokan
29. 7. 2023 02:43
Odpovědět  Noobody

@ lhář noubády

Píšeš neuvěřitelný mišmaš manipulací, propagandy a demagogie.

Naše lidské ztráty za II.války ve výši 370.000 lidí jsou pro tebe “nijak významné”? Ty máš dost, ty magore.

Tipnu si: celý život si čteš jen novinový titulky. Teď předstíráš intelektuála a z paty taháš znova jen ty titulky.

29. 7. 2023 23:11
Odpovědět  Noobody

Bylo… A jak je tam teď? Na co jsou na sebe hrdí nyní?

Standa
29. 7. 2023 07:58
Odpovědět  Pavel z Moravy

To postavili ,, líní kapři”. Proboha ,to je v-úl.

Pavel K
28. 7. 2023 17:33
Odpovědět  Noobody

To byla doba než vytáhnete vaše oblíbené téma 50 léta. Na to jste asi školený, že? 🤣 🤣 🤣 🙋‍♂️
Prosím vás my jsme tuna ve votvoru jako sswyňa a vy řešíte( jak na PP) 50 léta.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
28. 7. 2023 19:57
Odpovědět  Pavel K

Je to vů-l.!!!

Gales
28. 7. 2023 19:43
Odpovědět  Noobody

Víš hov*no.Ono, čerpat z historie a vykládat to ze svého úhlu pohledu,taky není objektivní.

Pavel K
28. 7. 2023 19:55
Odpovědět  Gales

Proč se rozčiluješ, tak to ve světě chodí, pán provokuje. 😊🙋‍♂️

Administrátor
P.A.Semi
28. 7. 2023 21:32
Odpovědět  Gales

Čerpat z historie a vykládat to vždy z určitého úhlu pohledu je základem inteligentního přístupu…
Jen je vždy třeba ten úhel pohledu daného zdroje chápat – každý má svůj úhel pohledu…
Pokud všichni kolem vás mají stejný úhel pohledu, tak jste se uzavřel do názorové bubliny a přehlížíte ten zbytek…
A když ignorujete Historii, jste nuceni chyby opakovat, protože se kolektivně nejste schopni poučit…

πα½

Gales
29. 7. 2023 09:04
Odpovědět  P.A.Semi

To vykládej politikům.Podle tebe jsou to jedinci kteří neznají historii a tudíž se nemají z čeho poučit,když chtějí pořád války?

Administrátor
P.A.Semi
29. 7. 2023 12:11
Odpovědět  Gales

Neznají příliš historii, anebo jen značně pokroucenou verzi, když opakují pořád stejné chyby…
Jako třeba v tomto případě útočit na Rusko, jako kdyby si nepamatovali lekce, co dostali Napoleon a Hitler…

πα½

Gales
29. 7. 2023 13:08
Odpovědět  P.A.Semi

Ale znají.Ale ignorují ji. A protože mají jinej úhel pohledu,tak jednají proti lidem kteří je volili. Proto by měl každej politik absolvovat psychotesty.

28. 7. 2023 22:06
Odpovědět  Gales

Jenže to není jeho úhel pohledu, protože zná pouze jednostrannou historii. Čiže ani nemůže mit jiný, než jen ten svůj primitivní úhel pohledu. Má plnou tlamu židobolševiků a přitom neví, že stejný židovský kapitál financoval jak Lenina a VŘSR, tak Hitlera a NSDAP. Je to moudro-ser placatého myšlení a jednostraných znalostí, takže ve finále hlupec s naduřelým egem, mající sám sebe za duchovního giganta.

Noobody
29. 7. 2023 01:33

Obdivuji, jak spolehlivě víte, co já vím a co nikoli.
Ale u Vás je obdivuhodných témat více. Třeba to, jak dokážete brilantně hopsat mezi tématy, epochami a dějinnými událostmi, aniž byste je jakkoli logicky propojil. Ale to nic, možná z toho ještě vyrostete.

Už Vám i vám ostatním dám pokoj, již toho bylo dost.

29. 7. 2023 17:55
Odpovědět  Noobody

Jistěže vím. Slove ten myšlenkový model indukce.
Logicky nepropojené hopsání? Váš problém. Nechať si tu hopsandu propojí vaše mohutné IQ.
Dost? Ale jen si tu klidně oxidujte a opruzujte dál. Akorát se nedivte, když na vás, tak nejdéle do týdne, začnou pokecálisti sr-át a přestanou na vaše přís-erky reagovat. Nejste zde první ani poslední trolda který sem přišel zasmradit prostor.

Standa
28. 7. 2023 18:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Proboha,kde se tu vzal ten trol Noobody? Lže až se mu od huby práší. Navrhuji s ním vůbec nediskutovat, nedebatovat, ignorovat jeho duševní poluce .Je to prostě nasazený provokatér s vymaštěným mozkem současnou lživou propagandou.Dělá se mi z něj špatně.

Pavel K
28. 7. 2023 19:16
Odpovědět  Standa

Standíku klídek náhodou je prča. 🤣 🤣 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
28. 7. 2023 19:48
Odpovědět  Pavel K

Pavle máte pravdu. Ona to zas taková prča není.
Jak on si troufá takhle lhát odněkud z Čech.
Co on o tom ví?V anketě BBC se v Rusku umístil Stalin na prvním místě . 140 000 000 občanů rozhodlo. A on je nejchytřejší a žvaní a žvaní nesmysli a poučuje Rusy odtud. A nás také. Prostě s ním nediskutovat jinak .pak má pocit , že může blábolit neustále.
Mimochodem v anketě BBC v Německu a Británii vyhrál k.Marx.

Standa
28. 7. 2023 19:50
Odpovědět  Standa

Jako myslitel tisíciletí!!!!

Pavel K
28. 7. 2023 20:00
Odpovědět  Standa

Stando. Já vám přeji hezký večer a hlavně klid. Tenhle pán dělá svoje řemeslo. Má naštudovano bolševiky a 50 léta. Tak mu ro přejme, stejně ho má malého. 🤣🙋‍♂️

Standa
29. 7. 2023 08:11
Odpovědět  Pavel K

Hádal bych ho na bývalého politruka, co se překabátil! V 50-tých by řval smrt Horákové, v šedesátých byl ,, líný kapr” Jestli už žil.Po r.89 se snažil chytit,nyní se zřejmě uchytil v Reflexu nebo jiné režimní ,pochybné tiskovině.Jistě hájí fašistický režim na fašUkr proti zlým,, stalinistům”! Projevuje se zde dostatečně na zvracení.Kdo hájí fašismus je podle mě fašista. Jeho ideologie se zde projevila dostatečně.

Standa
29. 7. 2023 08:12
Odpovědět  Pavel K

Má ho sice malého, ale ego má zduřelé!

Pavel K
29. 7. 2023 14:47
Odpovědět  Standa

To je u těchto excemplářů normál, vono to vždycky někde vyraší.

29. 7. 2023 17:59
Odpovědět  Standa

Tahle diskuze je jen takové nas-írací kolečko, aby se trolda činil a vyb-lil duši. Nic víc.

Roman
29. 7. 2023 07:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Reagováním na trolly se stáváte hloupějšími, než oni a Váš příspěvek bude smazán.

K výše uvedené deklaraci mám zásadní připomínku :

Pokud by tento princip byl myšlen vážně, pak by příspěvky trollů mohly v diskuzi zůstat, ale mazány by byly pouze reakce. Hm… Zajímavé…

Výše uvedená absurdita je však správcem webu asi myšlena vážně, protože evidentní trolly, obvykle placené deprivanty z “neziskovek” ( momentálně například “Noobody” ) nikdo nemaže…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
29. 7. 2023 12:58
Odpovědět  Roman

@ Roman

Taky mě to napadlo, ale buďme nad věcí. Nikde není psáno, že nebude smazán i troll. A ve finále kdo z nás má autorizovaný certifikát, že není troll? Já například, když mě bouchnou saze, asi můžu být považován za trolla taky.

Noobody
29. 7. 2023 14:27
Odpovědět  Roman

Dobré! Teď už jen vědět, kdo to je troll, jak se projevuje a co jej charakterizuje. Až se s tím poperete, tak si příspěvky od autora Noobody pečlivě přečtěte a zkuste jejich obsah napasovat na definici trolla.

Myslíte, že to úspěšně zvládnete? Nebo ty komenty nesplňují parametry oné definice a naopak je splńují komenty, které na něj navazují?? Co myslíte???

29. 7. 2023 18:05
Odpovědět  Noobody

Nevíte kdo je troll a co jej charakterizuje? Tož jukněte do zrcadla a přečtěte si své příse-rky. … … … Hotovo? No vidíte. Ani to nebolelo.

Noobody
30. 7. 2023 09:04

Milý mluvko Milane,
s potěšením jsem si přečetl, jak se bezbolestně dozvíte, kdo jste. Jsem rád, že si svou úlohu a význam ve zdejší diskusi přesně uvědomujete. K tomuto sebezpitu Vám srdečně BLAHOPŘEJI.

Bylo mi potěšením Vás poznat.

30. 7. 2023 12:46
Odpovědět  Noobody

Poslušně hlásím, že ten pán je hotovej nezmar. Jako nějakej Bouška z Libně. Vosumnáctkrát za večer ho vyhodili vod Exnerů a dycky se jim tam vrátil, že si zapomněl fajfku. Takovej byl vytrvalej, že se moh stát ministrem.

S upřímným

Polibte mi pr-del, smrádku z hitlerového howna.

P.S, Za sebe spokojenost. Jen jsem potřeboval, abyste se odkopal co omezený kryptofašounek. V čemž se mi zadařilo, za což se chválím. Kdo taky jinej, žejo. Milane, jsi pašák.

Noobody
30. 7. 2023 14:45

Milane, děláte to DOBŘE.
Nikdo Vás tak nepochválí jako Vy sebe sám. Mě bavíte i bych Vás za to pochválil, ale ode mme by to nebylo takové bezprostřední, jako od Vás samého.

Blahopřeji k Vašemu ostrovtipu při odhalování fašounků a věřím, že se tu ještě potkáme, protože já Vám přeci předpovídal tu funkci po Jourové. Takovej jste schopnej, vytrvalej a tvárnej, že není důvod Vás přehlížet.

Pa pašáku.

ModrýKlokan
30. 7. 2023 15:02
Odpovědět  Noobody

@ Noobody

Už jsi na to zkoušel nějaký pilulky? Ty růžový by mohly zabrat. Ale raději se poraď s vrchní sestrou. Klistýr by ti taky zabral. A raději dvojitej.

Noobody
30. 7. 2023 15:46
Odpovědět  ModrýKlokan

HVoni sou klokan, Modrá hlavo.
I ruský medvěd se brání osamoceně útokům zdivočelých psů pilulky nemaje. A kdyby je měl, tak je rozšlape, protože by mu v ničem nepomohly a psům by podlehl. Medvěd je solitér, jako každý pravičák.

Vy mudrlante.

ModrýKlokan
31. 7. 2023 18:22
Odpovědět  Noobody

Ty seš pravičák jako já primabalerína.

Noobody
31. 7. 2023 19:56
Odpovědět  ModrýKlokan

Gratuluji k Vašemu novému angažmá v na scéně ND. Role labuťáka Vám bude velmi slušet.

PremekJ
31. 7. 2023 17:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Pátá kolona je zlem v každé zemi, jako v té naší, kde je navíc u vesla. Barbarské ostřelování civilních cílů v Doněcku a jiných ruských městech je deja vu barbarského nacistického bombardování Guernicy. Tohle naše vrchnost a její poskoci podporují. Když vidím chazarský trizub, vím, s kým mám co do činění. Zlo budiž vymýceno navždy!