politika

Ocas zavrtěl psem: Zelenskij předpověděl ztrátu amerického vedení ve světě a hrozný zármutek

Volodymyr Zelenskij věří, že pokud Spojené státy přestanou podporovat Ukrajinu, ztratí NATO a vedoucí pozice ve světě.

Novinář televizní stanice ABC se ukrajinského politika zeptal, co by mohl říci těm Američanům, kteří se podle průzkumů domnívají, že Spojené státy poskytují Ukrajině příliš velkou podporu.

„Co mohu říci k procentu Američanů (vyzývajících k zastavení poskytování pomoci Ukrajině. – pozn. red.), které, jak jste řekl, roste. Mohu říci jen jedno. Pokud si to nerozmyslí, pokud nám nebudou rozumět, pokud nebudou podporovat Ukrajinu, ztratí NATO. Ztratí vliv Spojených států amerických. Přijdou o vedoucí pozice, které jsou naprosto spravedlivé, ve světě. A ztratí zemi, podporu země (Ukrajiny), ve které je 40 milionů lidí, ve které jsou miliony dětí,“ řekl Zelenskij na tiskové konferenci v Kyjevě.

Řekl, že je rád, že Ukrajina má podporu, ale uznal, že Kyjev slyší některé výzvy, které označil za nebezpečné.

“Nelze být tak neopatrný. Kdo chce třetí světovou válku? Chtějí riskovat? Amerika nikdy neopustí státy NATO.  Nikdy. A pokud se stane, že to Ukrajina kvůli určitým názorům, kvůli oslabení té či oné pomoci nevydrží, Rusko přijde do států NATO. To se stane. Přijedou do Pobaltí. Přijdou a ovládnou pobaltské státy. To se stane. A pak USA pošlou své syny a dcery zrovna tak, jak dnes posíláme my své. A budou bojovat, protože je to NATO. A budou umírat. Nedej bože, protože to je hrozný smutek. Přeji Spojeným státům jen mír a podporu Ukrajině,“ dodal Zelenskij.

https://bit.ly/41jpVqe

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Veteran Soldát
26. 2. 2023 00:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Z čeho ten feťák vychází, že vedoucí pozice Američanů jsou spravedlivé. To mají od Boha nebo byli zvoleni? Proč by vypatlaní Amíci měli řídit svět? Pokud by ho řídili jako vlastní zemi, tak Země už by byla zadlužena u Venuše a u Marsu a žádala by o další půjčky na Jupiteru.

26. 2. 2023 05:11
Odpovědět  Veteran Soldát

Co vím, tak amíky jako první prohlásil se za bohem vyvolený, všem ostatním nadřazený národ, pátý prezident USA James Monroe. A od té doby se tak vnímají, páč to celý svět mlčky akceptoval. Až do teď.

me2d44
26. 2. 2023 13:26
Odpovědět  Veteran Soldát

Jen na okraj: současné špičky USA jsou potomci zločinců, vyvezených z Evropy (Británie, Francie, Německa, Španělska) v minulých stoletích. Na práci tam jsou hlavně imigranti, kteří tady v Evropě nenašli práci (dneska ji marně hledají i v USA, kde spousta firem krachla). Takže na místě USA bych o spravedlnosti ani nepřemýšlel, natož o ní mluvit. Co se týče zadlužení USA, tak ten dluh by ani s pomocí celého světa nesplatily ani za 1000 let. Nemají na to zdroje, výrobu, ani lidi (vydělávají jen na tom, že se snaží krást mozky ze světa a jejich nápady si patentují, aby to nikdo jiný nemohl vyrábět). A že se z dolaru stal ničím nekrytý toaletní papír, to je zásluha jejich vlád a FEDu. Jsem zásadně proti pojmu “Duševní vlastnictví” – za to by měl být odměněn autor a po jeho skonu by to mělo být vlastnictvím celého světa, nikde není důvod, aby dividendy dostával někdo, kdo se nepodílel (včetně potomků a vnuků) a dneska si ani neumí utřít nudli u nosu!

ModrýKlokan
26. 2. 2023 01:57
Ohodnotit příspěvek :
     

zfetovaný hovado blábolí v rauši

Markýza
26. 2. 2023 08:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Bodejť by ho nejímal smutek. Zelinu. Žádná skvělá budoucnost se mu teda nerýsuje.

hart
26. 2. 2023 09:26
Odpovědět  Markýza

Jemu?Tomu feťákovi?Ten si už tolik nakrad,že o svojí budoucnos nemusí mít obavy.Jedině,že by ho Ukrajinci přibili někde na vrata,jak to dělali Banderovci polským židům

Markýza
26. 2. 2023 12:40
Odpovědět  hart

Nakrad,pravda. Jestli ho to ovšem zachrání, to je otázka……..navíc nezapomeňte, že se cítí jako geroj, všech gerojů kapitán, že získal dojem, že půl zeměkoule skáče, jak on píská – takže i kdyby dožil někde na Floridě (nebo kde to má ty baráky) dožije tam jako zatrpklý dědek, který bude mít pocit, že ho ta Amerika pěkně využila – a bude mít pravdu.

me2d44
26. 2. 2023 13:35
Odpovědět  hart

Budu oponovat: K čemu má nakradeno, když ho nakonec picne vlastní ochranka? Ti s ním nechodí proto, aby ho chránili, ale proto, aby jim neutekl!

Markýza
26. 2. 2023 15:43
Odpovědět  me2d44

Taky možnost. Rusy zjevně nezajímá, Amíci si ho chovají na semeno – vlastní je holt vlastní.

Ferko
26. 2. 2023 21:19
Odpovědět  me2d44

Naprosto přesně. Sebral jste mi myšlenku. Vzpomeňte si na Ládina, Kadáfího a Husajna. Nejlepší kámoši, ale jen do určité doby. Až je přestali potřebovat, došlo k jejich likvidaci. Ten Zelený feťák skončí stejně a jeho ukrajinští kámoši taky. Ty jeich konta jim vyluxují.

janaz
26. 2. 2023 08:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Vyhráža sa americkým občanom, že prídu o čiernu dieru na prachy, ktoré od nich vyžmýkala ich vláda!

Boomer
26. 2. 2023 09:10
Odpovědět  janaz

..ale kdepak, jen taktně upozorňuje některé zainteresované kruhy v USA, že když ho nechají padnout, jejich vejvar z poskytované pomoci bude jaký? Nižší, ku*wa nižší, nižší, nižší až žádný! Halík, politicky, myslete politicky, Halík!

Boomer
26. 2. 2023 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

.. v poslední době mě nejvíc okouzluje často používané slovo “výzva”, to je vám takový krásný eufemismus pro slovo “problém”. Hned se jeden cítí líp.. i když situace stojí za ho*no.

Houstone, máme výzvu!

Markýza
26. 2. 2023 09:28
Odpovědět  Boomer

Taky? Ježiš, mně jde tak na nervy! A takové normálně pěkné slovo………Titanik se s náma potápí, parde, skvělá výzva!

Aleš
26. 2. 2023 09:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Pouze oplocené uzemí USA a totální ekonomická blokada je řešením pro světový mír. A před uzavřením plotu tam strčit celé SPOLU a milion chvilek nenávisti.

Gales
26. 2. 2023 09:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Většina lidí na toho pakoše kašle.

Zmatený
26. 2. 2023 14:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to zdatný vojevůdce! Ne že ne…

Vrchní velitel ozbrojených sil UK.jpg