politika

Moon of Alabama: Uznání, že válka je ztracena, “Západ” hledá východ

Americký prezident Joe Biden v Kyjevě, aby zachránil svůj šílený projekt zničení Ruska prostřednictvím zástupné války. Ale neexistuje žádný dobrý způsob, jak to udělat.

Přehled „západních“ médií ukazuje, že nevyhnutelný výsledek války je nyní uznán. Jediné alternativy, které jsou stále otevřené, jsou riskovat velkou jadernou válku nebo ustoupit od „západních“ snů o své trvalé hegemonii.

Jen málo „západních“ představitelů připustí, že válka je prohraná, že Rusko na Ukrajině zvítězilo. Ale je to tak. Vyhráli válku, když úspěšně uvěznili ukrajinskou armádu v opotřebovací válce.

Ruský komentátor Saša Rogers píše: Tato válka je již vyhraná (navíc to, co je pro různé “neuznané génie” nejurážlivější, bez jejich účasti a v rozporu s jejich stupidními představami o tom, jak by se měla vyhrát). Byla vyhrána v okamžiku, kdy náš generální štáb namísto vysoce manévrovatelné války uvalil na ozbrojené síly Ukrajiny poziční „stání“ s opotřebovací válkou.

Přísně podle učebnice: opotřebovací válka je vojenská strategie sestávající z agresivních pokusů vyhrát válku vyčerpáním nepřítele k bodu zhroucení kvůli neustálým ztrátám personálu a materiálu.

Ukrajina už ztratila dvě armády a žebrá o třetí. Ale „Západ“ toho není schopen:

Včas pravděpodobně dorazí méně než čtvrtina moderních bojových tanků, které Západ slíbil Ukrajině, aby čelila očekávané ruské jarní ofenzívě.

Kyjev očekává, že jeho příznivci pošlou celkem až 320 západních tanků, ale odhaduje se, že do začátku dubna jich do předních linií dorazí sotva 50, což vyvolává obavy, že nebudou stačit k výraznému ovlivnění bojů.

Uznání, že Ukrajina prohrála válku, vyvolává paniku v kruzích, které jsou oddány „západní“ unipolaritě.

The Economist varuje před ztrátou „autority Západu“:

Budoucnost Ukrajiny stále visí na vlásku – a v příštích letech pravděpodobně zůstane nejistá. Pan Putin může v určité chvíli souhlasit s příměřím z účelových důvodů, ale jeho přestavba ruské společnosti je zaměřena výhradně na agresi v zahraničí a represe doma. Jakýkoli myslitelný konec bojů si proto vyžádá silné západní bezpečnostní záruky a rozsáhlé a trvalé přesuny zbraní a finanční pomoci – téměř jako by se na východních hranicích Evropy objevil druhý, mnohem větší Izrael. 

Někteří evropští lídři tvrdí, že to vyžaduje plné členství v NATO. Pokud by rekonstrukce Ukrajiny selhala a její ekonomika by se zadrhla, začala by selhávat i ukrajinská demokracie….

Podle Economist Intelligence Unit, naší sesterské organizace, pouze třetina světové populace žije v zemích, které odsoudily Rusko za jeho invazi a také na něj uvalily sankce. Většina z nich jsou blízcí spojenci Ameriky.  Zbytek má tendenci vidět válku jako zápas mezi autokraty a pokrytci….

Dokonce i země, které si myslí, že invaze pana Putina byla odsouzeníhodná, stále mohou dojít k závěru, že moc Západu je na ústupu, pokud se mu nepodaří pomoci Ukrajině. Ale vzhledem k zbraním, penězům a politické podpoře může Ukrajina stále ještě zvítězit. Odvahou a silou svého příkladu si ukrajinský lid tuto šanci zasloužil. Lepší investice do západní bezpečnosti nemůže být.

Úvodník ve Washington Post troubí na stejný roh:

Připustit výsledek, který jakýmkoli způsobem odmění Kreml, by byla morální parodie. Zasadilo by to také potenciálně smrtelnou ránu principu, na kterém spočívá západní stabilita a civilizované mezinárodní chování: že suverénní státy nemohou být beztrestně napadeny, podrobeny a vystaveny masovému vraždění.

(Slyšeli jste někdy o Jugoslávii? Nebo Iráku?)

Aby Spojené státy a jejich evropští spojenci zmařili plány Ruska a ochránili suverenitu Ukrajiny, nemají jinou možnost, než zintenzivnit svou vojenskou, ekonomickou a diplomatickou podporu Kyjevu. To znamená vybavit ukrajinské síly silnějšími zbraněmi a ve větším počtu, uvalit agresivnější sankce na Moskvu a podněcovat mohutnější mezinárodní koalici k izolaci a ostrakizaci Ruska.

Tato agenda je naléhavá; status quo relativně statických bojových linií je neudržitelný.

New York Times nějaký David French varuje, že Amerika nemůže na Ukrajině „zakolísat“:

Výsledek války je prostě příliš důležitý – pro Ameriku i pro Ukrajinu – na to, aby naše podpora zakolísala. V den výročí války je čas na soustředěné úsilí přesvědčit Američany o jediné myšlence: Měli bychom Ukrajinu podporovat, dokud to bude nutné, dokud ruská armáda neutrpí rozhodující, definitivní porážku.

Na jedné straně současné diskuse máme ty, viz výše, kteří myslí na výsledek války v absolutních termínech. USA musí zvítězit v zástupné válce, kterou způsobily, ať se děje cokoliv. 

Ale existují alternativy. Bude nutné uznat, že krátké období globální hegemonie USA skončilo. Nastal čas pro multipolaritu.

Vezměme si ministra zahraničí Anthony Blinkena jako člověka, který není ochoten to připustit, jakmile Čína „pohrozila“ vyjednáváním míru na Ukrajině, obvinil ji – bez důkazů – z napomáhání Rusku ve válce:

V rozhovoru pro NBC „Meet the Press“, který byl natočen v sobotu večer pro vysílání v neděli, pan Blinken řekl, že Spojené státy brzy poskytnou nové informace, aby ukázaly, že Peking „silně zvažuje poskytnutí smrtící pomoci Rusku“.

… Pan Wang využil mnichovskou konferenci jako platformu k tomu, aby evropským lídrům a diplomatům řekl, že Čína je připravena s nimi posílit vztahy a pokusit se sehrát roli v ukončení války na Ukrajině. Ve svých sobotních veřejných vystoupeních uvedl, že Čína brzy nabídne mírový návrh na ukončení nepřátelství.

Pan Blinken však varoval před lákadlem příměří, které by Rusko mohlo využít k přeskupení pro nové ofenzivy.

Čína zatím Rusko ve válce nepodporovala. Ale pokud by se zdálo, že Rusko válku prohraje, Čína by musela zasáhnout. Jinak by se stala další zemí, kterou by se USA pokusily vyhladit.

USA se dostaly do pasti eskalace, když umožnily ukrajinskému vedení přivést zemi ke katastrofě:

Ukrajina se svým rozhodnutím spolu se svými nejbližšími partnery v Polsku a pobaltských státech stala klasickým „trojským spojencem“ – malými zeměmi, jejichž touha po regionálním vlivu proti existující střední mocnosti (Rusku) je založena na jejich schopnosti přesvědčit vnější velmoc a její globální vojenskou síť (zde USA, resp. NATO), aby vojensky zasáhla jejich jménem. Jak jsme poznamenali v naší studii, „toto je spojeno s velkým rizikem pro regionální bilanci a s velkou cenou pro vnější velmoc.“ Protože uspořádání totiž v konečném důsledku závisí na „hrozbě použití síly a vojenské intervence“ této vnější velmoci, bez které by se regionální rovnováha zhroutila.

To je přesně to, kde jsme. Ukrajinský patologický nenávistník Vladimir Zelenskij vede USA ke stále hlubšímu závazku vyhrát konečným zničením Ruska.

Ale jakákoli přímá konfrontace s Ruskem by vedla k jaderné válce. To USA nemohou riskovat. Proto tlačí na Ukrajinu ,aby urychlila svůj závazek k sebevraždě:

Jak boje pokračují, obě strany Atlantiku se obávají, že Rusko získává půdu pod nohama, Ukrajina může být v určitých oblastech na východě a jihu poražena a dodávky zbraní ze Západu se zpomalí na pramínek. Biden cestuje do Polska, aby se setkal s prezidentem Andrzejem Dudou a dalšími klíčovými lídry NATO. Američtí představitelé se domnívají, že obrana Ukrajiny se brzy dostane do kritické fáze a Rusko zahájí svou vysoce medializovanou ofenzívu. 

Bidenova administrativa naléhavě vyvinula tlak na administrativu prezidenta Volodymyra Zelenského, aby konsolidovala své zisky a případně zahájila vlastní protiúder.

Podle několika představitelů, Bílý dům také nařídil týmu Zelenského, aby se připravil k útoku nyní, kdy zbraně a pomoc z Washingtonu a Evropy volně proudí, ze strachu, že podpora od evropských sousedů Ukrajiny by mohla být omezena.

Realita, které Biden čelil v Polsku, je ale taková, že  Zelenskij dal jasně najevo, že nebude vyjednávat, dokud nebude obnovena celá územní celistvost Ukrajiny – vše, kromě záruky, že se válka roztáhne do vzdáleného horizontu.

“Jsme v tom na dlouhou trať a bude to ještě nějakou dobu pokračovat,” řekla Rachel Rizzo, vedoucí pracovník v Evropském centru Atlantic Council. Pokud západní podpora začne slábnout, „nelze popřít, že to ovlivní jak výsledek, tak trvání války“.

Neříkejte…

„Západ“ se potácí, protože nemůže vydržet dostatečně dlouhou dobu, aby dal Ukrajině byť jen malou šanci vyhrát válku:

“Budeme se je nadále snažit přesvědčit, že nemůžeme dělat všechno a navždy,” řekl jeden vysoký úředník administrativy s odkazem na ukrajinské vůdce. Úředník, který hovořil pod podmínkou anonymity, když diskutoval o citlivých diplomatických otázkách, dodal že, je to „velmi silný názor“ administrativy, že bude obtížné nadále získávat stejnou úroveň bezpečnosti a ekonomické pomoci od Kongresu.

“Tak dlouho, jak to bude trvat” odkazuje na rozsah konfliktu,” dodal úředník. “Nemá to nic společného s výší pomoci”.

Kritický charakter příštích několika měsíců již sdělili Kyjevu bez obalu nejvyšší představitelé Bidena – včetně zástupce poradce pro národní bezpečnost Jona Finera, náměstkyně ministra zahraničí Wendy Shermanové a náměstka ministra obrany Colina Kahla, kteří všichni navštívili Ukrajinu minulý měsíc.

Ředitel CIA William J. Burns odcestoval do země týden před těmito představiteli, kde informoval ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o svých očekáváních ohledně toho, co Rusko vojensky plánuje v nadcházejících měsících, a zdůraznil naléhavost tohoto okamžiku.

Rychleji, prosím, říkají USA Ukrajině. Pospěšte si, protože brzy budeme muset ukončit naši podporu.

Ukrajinská armáda ale nemá připravené materiální a lidské zdroje na zahájení nějaké protiofenzívy, která by měla šanci na úspěch. Nemají ani dostatek zdrojů, aby získali zpět nějaké významné území.

Třetí armáda, kterou potřebují, musí být mnohem silnější než dvě armády, které už ztratili. A ta nebude.

Co tedy „Západ“ udělá? Dodá více zázračných zbraní?

Prezident Biden se chystal diskutovat o úsilí Západu pomoci Ukrajině odolat ruské invazi, protože na jeho administrativu sílí tlak, aby Kyjevu poskytla stíhačky F-16. Polský premiér Mateusz Morawiecki v rozhovoru pro CBS “Face the Nation” o víkendu řekl, že věří, že bojové letouny nakonec „ze Západu“ přijdou – jako tomu bylo v případě jiných vyspělých zbraní, jejichž poskytnutí bylo „nepředstavitelné“, když začala válka.

Chci panu Morawieckému něco vzkázat. 

První let F-16 se uskutečnil v roce 1974. Myslet si, že 50 let stará letadla budou mít šanci proti ruské prvotřídní protivzdušné obraně a stíhačkám páté generace, je šílenství.

Stíhací letadla se řídí pomocí trénovaných reflexů, nikoli vědomých rozhodnutí. Piloti se na to cvičí.  Jakmile jsou tyto reflexy přizpůsobeny určitému letadlu a jeho filozofii, trvá roky, než se přeškolíte na jiný druh technologie. Ukrajinští piloti v F-16 v dohledné době jsou zbožným přáním.

Ale možná, že Polsko ve své marné snaze stát se zachráncem Ukrajiny dokáže přesvědčit své vlastní piloty k sebevraždě v prostředí, které je přesyceno stíhačkami Su-57 a protivzdušnou obranou S-400.  Nebo může poslat na frontu vlastní armádu. USA by jistě uvítaly závazek jiné země spáchat sebevraždu pro větší dobro své dolarové hegemonie.

Ale nemyslím si, že k tomu dojde.

USA potřebují strategii pro odchod z války. Uznání, že jedinou alternativou je totální válka a jaderné zničení, jak naznačují názory EconomistWaPo a NYT, je prvním krokem k jejímu vypracování.

Permalink

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3KIMejv

sdílet na

52 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
26. 2. 2023 02:32
Ohodnotit příspěvek :
     

bohužel zatím nám vládnou idioti,…….“Pokud bude chtít někdo porazit Rusko, musí
nejdříve od něho odtrhnout Ukrajinu a dále proti němu poštvat
ostatní slovanské národy, protože pouze Slovani jsou rasa, která je
schopna zničit sama sebe. S jejich pomocí bude možné Rusko porazit.
Po jeho porážce zůstanou tyto slovanské národy bez ochrany a bude
jednoduché je zlikvidovat”.

Gales
26. 2. 2023 09:07
Odpovědět  ijn

Naši vládní Jidáši se snaží o likvidaci Ruska a je jim to houby platný.Akorát si tím pletou oprátku pro sebe.

Administrátor
Boomer
26. 2. 2023 11:52
Odpovědět  josh-xy

.. joó, do švestek je daleko, předaleko.

Pavel
26. 2. 2023 12:02
Odpovědět  josh-xy

no věděl jsem že je blbá ale že až takto to jsem netušil

Pekos
26. 2. 2023 14:59
Odpovědět  Pavel

Dá se k tomu napsat něco , aby člověk nemusel být sprostý jako prase ???
Nedá !!!

Jaris
26. 2. 2023 11:37
Odpovědět  ijn

Omlouvam se, ze nenavazuji na vas komentar. Mam radostnou zpravu, ze dva slovensti bezci uspesne dokoncili dnes marathon Sydney – Perth. Byla to akce pro vyzkum Parkinsonovy nemoci.
Za silenych veder a v pousti tito Slovaci dokazali nemozne. Komentuje to sympatak Cech Vrata z Australie. Jsem na ty Cechoslovaky hrda. Kdo chce, at se podiva na finalni momenty tohoto marathonu.
https://www.youtube.com/watch?v=sm8UaY42VU8

Pavel
26. 2. 2023 12:07
Odpovědět  Jaris

no víte místo toho rautu a celého cirkusu co stál statisíce ty prachy mohli dát rovnou a byl by klid takže to funguje tak že se k potřebným dostane cca 20 % zbytek si soudruzi rozdělí a prožerou mezi sebou takže drahá jaris obdivujete lidi co se vezou na zádech ostatních pochybuji kdyby si na to měli vydělat rukama a pak za to prezentovat svou aktivitu a servis pro vše co se tam děje tak tam nebude nikdo prostě klasičtí lehkoživkové a blbci je budou obdivovat

zuza
26. 2. 2023 13:54
Odpovědět  Pavel

to je vždy tak pri každej podobnej akcii, ale inak by sa k tým potrebným nedostalo ani tých 20%

skeptik
27. 2. 2023 17:07
Odpovědět  zuza

V tom případě je něco špatně, že?

Jaris
26. 2. 2023 06:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatim se neda konstatovat, ze Rusko vyhralo a porazilo Ukrajinu.Vyhrana bitva jeste neznamena vyhrana valka. Vitezstvi Ruska bude vyhlaseno tehdy, az CELA Ukrajina bude denacifikovana a Zelensky bude odvezen do Ruska k vojenskemu soudu. Jinak cely konflikt zustane nedoresen a rozdelena Ukrajina bude stale doutnajici sopka, neustala hrozba pro RF.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Velitel
26. 2. 2023 08:05
Odpovědět  Jaris

Kdy vyhrálo SSSR II.S.V.? Bylo to tehdy kdy pověsili vlajku na říšské kancléřství nebo u Stalingradu,kde?Reálně už před Moskvou, 6 měsíců po tom co III.říše, už tehdy to byl kolektivní západ, napadla SSSR. Von Bock nasadil milion vojáků, tří pěší a dvě tankové armády. Výsledek 257k mrtvých,200k zajatých a ústup až do Berlína. Von Bock sice ještě zahájil postup přes Stalingrad k ropným polím,ale skončilo to ztrátou 6 armády, zajetím von Pauluse a ztrátě cca 1M lidí.
Proč kolektivní západ prohrál už v lednu 42? SSSR dokázalo vyrábět více zbraní a sehnat více vojáků a o tom to je.
Dnes je to stejné,pro západ horší.Téčka jsou stále lehčí než německé, americké obludy, jsou výrazně levnější a Rusko je vyrábí rychleji. Výroba T90,30 ks týdně, kolektivní západ nedokáže vyrábět ani náhradní díly pro 30 staré tanky. V 42 měli sověti šílené ztráty živé síly, dnes je to naopak šílené ztráty nají Ukroši 8:1.Kolektivní západ prohrál a ví to, možná to neví Bidet, asi to neví odbornice na piču, Fialnko a podobný političtí dutohlavové, ale ti co za nimi posuzují realitu a mají data to nemohou nevidět.
Prázdnými hesly ani máváním duhovou vlajkou se válka ani SVO vyhrát nedá

Boomer
26. 2. 2023 09:28
Odpovědět  Velitel

.. dle mého Němci prohráli až v okamžiku, kdy v tankové bitvě u Kurska utrpěli mírné vítězství. Potom už nedokázali doplnit ztráty materiální ani lidské a pomalu vykrváceli.

Pavel z Moravy
26. 2. 2023 10:42
Odpovědět  Velitel

Nu, když už jste vzpomněl tu duhovou vlajku, tak jsem fakt byl v šoku, když jsem viděl jak v Moskvě na velvyslanectví USA visí ta jejich hvězdnatá spolu s tou duhovou. Nevím, ale tento západ si zaslouží přesně to, co přichází. Takový rozklad společnosti, zde musím říci potěš pánbů, místo mého oblíbeného potěš koště. Toto vidět moji prarodiče jak z matčiny tak z otcovy strany, tak už asi do chrámu Páně, jak se tomu říkalo nepáchnou. A ani bych se jim nedivil. Ale tato západní společnost nyní přináší netušené možnosti, ráno chlapec, večer dívka a naopak. Nemluvím o šílené společnosti, mluvím skutečně o společnosti zdegenerované.

Liba
26. 2. 2023 13:50
Odpovědět  Pavel z Moravy

Naprostý souhlas 🙏

Pijack
26. 2. 2023 08:21
Odpovědět  Jaris

Ukrajina je doutnající sopka již od 15 století. Nejdřív “ukrajinci” dělali potíže Rusům, kteří si na svém území postavili Kyjev a dokonce i Vikingům, kteří se usídlovali ze strany Finska a Norska. Ruští Carové a Carevny měli s ukrajinci opakující potíže. A to ještě nebyli nějak extra velká enkláva. Později je nezvládal ani Lenin, ani Stalin. Dělali truc podnik proti Rudé armádě za 1. světové i 2. sv. války. Sami Ukrajinci vraždili Poláky a jiné menšiny (Bandera…) Pro Rudou armádu byli vždy trnem v zadku, byli zrádní a nevyspytatelní. Samotní Ruští obyvatelé s nimi těžko vycházeli, stejně jako Rusínci, Poláci, Maďaři, Moldavané, Finové, Estonci, Litevci, Bělorusové… Nechtěli v ničem vynikat, nevzdělávali se jako Rusové, ale zato si pořád na někoho stěžovali. Takový národ se pak lehce dá zneužít, což vymákli Američané a dnes toho proti Rusku využili (rok 2014). Jelikož patří území Ukrajiny stále Rusům, tak ti kupodivu nekladli překážky ke vzniku jejich vlastního státu. Doplatili na svou mírumilovnou povahu a trpělivost, kterou vynikali dost dlouho. No, později pochopili, že Ukrajina se tak jak v historii Ruska ukázala ve světle jako nůž v zádech.

Pijack
26. 2. 2023 08:21
Odpovědět  Pijack

Napravit se to prostě musí. Kdo tvrdí, že nebezpečím pro Evropu je Rusko, je totální debil, protože mnohem větší nebezpečí pro Evropu je právě Ukrajina. Kdyby byla Ukrajina součástí EU, zažívali bychom ještě větší peklo, dokonce bez války. Ukrajinské mafie jsou totiž před Italskými a Americkými o třídu výš. Jen hloupí havloidní politici v Česku to ještě nepochopili.

RASputin
26. 2. 2023 06:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Zdálo se, že celý západní svět dává pokyny k decimování své populace. Zdá se, že vlády jsou zmateny významem takzvané demokracie, možná by si měly ověřit definici democidy – Democida je termín, který zavedl americký politolog Rudolph Rummel, aby popsal “úmyslné zabití neozbrojené nebo odzbrojené osoby vládními agenty, kteří jednají v rámci svých autoritativních pravomocí a v souladu s vládní politikou nebo vrchním velením”, democida přesněji popisuje záměry parazitů. Dokonce mají tito parazité tu drzost označovat rodiče za domácí teroristy, protože důrazně protestují proti tomu, aby jejich děti byly podrobovány, opečovávány a mrzačeny zvrácenou sionistickou špínou WEF/WHO/UN/EU/Farma/Epstein!

26. 2. 2023 07:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Přátelé, vřele doporučuji kliknout si na jeden z odkazů pod článkem – jedno na který – a pak si přečíst diskuzi pod článkem. Aspoň já z ní mám dobrý pocit. A když už budete v tom, naklikněte si tento odkaz:

http://news.bbc.co.uk/hi/english/static/audio_video/programmes/breakfast_with_frost/transcripts/putin5.mar.txt

Je to rozhovor redaktora BBC pana Frosta s Putinem ze dne 5 března 2000 – tedy z doby, kdy byl VVP v úřadu prezidenta dva měsíce a pět dní. Je to sice v angličtině, ale debil vám to přeloží. Sice nic moc překlad, ale dá se to.
Jojo. To se chtěl Gosudar se záchodem ještě kamarádit. Za jediné podmínky – že RF bude respektována jako rovnocenný partner.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sizok
26. 2. 2023 08:49

Západ nebude nikdy RF brát jako partnera. Jejich nenávist ke Slovanům
je patologická. A jestli si někdo myslí, že my jsme vyjimka, tak ať na to zapomene. Proč patologická? Protože se ji bojí. Ví moc dobře, ti informovaní,
že v Tartárii stavěli monumentální stavby, zatímco oni vvhrabávali a žrali kořínky. Nikdy se toho nezbaví. Minulost jde zmanipulovat ale změnit nejde.

sizok
26. 2. 2023 13:58
Odpovědět  jiří

Jenom perlička jako dodatek. V Drážďanech před několika lety
velice rychle ukončili archeologický průzkum uvnitř města.
Proč? Pod nějakými základy se našly artefakty starého slovanského osídlení, pod keltskými. Slované tam byli
podstatně dříve než Keltové.

PENNYS
26. 2. 2023 11:40

To ještě neměl tušení co ta “sviněhitlerova” dcera s USS a nato plánovali proti RUSKU!!!

jiří
26. 2. 2023 13:27
Odpovědět  PENNYS

Žádný špatný plán nikdy nevyjde. A jak se říká u nás, co se může pos rat, to se pos ere.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
26. 2. 2023 08:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Já bych výraz “anální alpinisté” nejraději vyměnil za výraz anální speleologové. Řitní otvor, jak víme, se skládá z konečníku a dál pokračuje úzkou chodbičkou, velice podobnou jeskyním průlezům, které zvládají opravdu pouze speleologové. To lození českých politiků do Americké řiti tuhle činnost dokonale kopíruje.

Markýza
26. 2. 2023 08:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ hledá východ – to je ale pěkné! A hezky dvojsmyslné. Možná by si měl Západ přečíst jednu Fulghumovu povídečku o samoobsluze, kde byl nápis – východ je tam, co vchod 😀

Pijack
26. 2. 2023 08:43
Odpovědět  Markýza

Něco mi tu nesedí. Američané o sobě tvrdí, že USA jsou středem zeměkoule, tedy Evropa na východě a Čína s Ruskem na západě. Tohle až servilně okopírují naše média, to bude teprve rachot. Koudelka bude chtít přepisovat zeměpis na školách, jako svého času dějepis 🙂 🙂 🙂

Markýza
26. 2. 2023 08:49
Odpovědět  Pijack

To nesmíte být tak komisní. No tak je Západ středem světa, co je na tom divného, že 😎 A třeba je země placatá, dneska je možný všechno! A i kdyby byla kulatá – když to domyslíte do konce, musíte si zazpívat s Pepou Nosem:
https://www.youtube.com/watch?v=u0j1N0HbsbE

Boomer
26. 2. 2023 09:32
Odpovědět  Markýza

.. jo, tuhle Nosí mám moc rád.

A taky ještě Cimrmanovské jdu na sever.. a už jdu na jih!

Markýza
26. 2. 2023 12:35
Odpovědět  Boomer

Pravda. A pak že v USA neznají Cimrmana!

jiří
26. 2. 2023 13:47
Odpovědět  Markýza

A nedej bóže, aby byla dutá.
https://tadesco.org/?s=Dut%C3%A1+zem%C4%9B

Markýza
26. 2. 2023 14:24
Odpovědět  jiří

Dutá a placatá! A je to vyřešený 😎

Boomer
26. 2. 2023 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

.. ježišmarjajosef, to zase bude den! Já se snad umyslím!
Sotva se mi podařilo tak nějak uspokojivě pořešit dilema čínského špionážního balonu a US zajišťovatelské P- 8 letecké mise, už abych zase dumal nad diametrálním vztahem mezi smrtící čínskou pomocí Rusku a humanitárními dodávkami mírových zbraní Ukrajině!

Mám já tohle zapotřebí? Nemám! Nechám to koňovi, ten má větší hlavu..

Gales
26. 2. 2023 09:15
Odpovědět  Boomer

Jo,jo.Všeho moc škodí.V tomhle už se nevyzná ani slon.A ten má pořádnou hlavu.

Markýza
26. 2. 2023 09:22
Odpovědět  Boomer

😀 😀 neumyslíte, nebojte. U mně to například vyvolalo záchvat smíchu. Heleďte a to je reálný titulek, nebo jste to vypreparoval ze zpráv, co poletují kolem?

Boomer
26. 2. 2023 09:35
Odpovědět  Markýza

.. no předvčírem a včera by to bylo že se udřu, makal jsem s motorovkou v lese.
Ale že sváteční den světím, tak se jen umyslím.. :-)))

Pedro
26. 2. 2023 10:43
Odpovědět  Boomer

Duch USA

db5f038f6d96bd5b4d2b5b498d718f793c05fe1ecc2a6ef91572cee82db7be54.jpg
unor 2022
26. 2. 2023 09:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapad ze je stredem sveta?
Pak asi tak jako stred kruznice. Jen pomyslny bod, takove ano i nic, ktere obklopuje skutecny svet.

Pedro
26. 2. 2023 09:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Ofiko bude konec války, až bude v Pšonsku nastupovat Kokainsky s kuframa dolarů, zlata do anglosaského letadla, směr Satanstán.

Aleš
26. 2. 2023 09:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Nepíšu teď o Ukrajině, ale Západu. Srbsko, Irák, Afghánistán Libye, Syrie, miliony mrtvých to je Zapad.
V Evropě Katalánsko, ukradené Kosovo, LGBT fašismus, Green deal a další zločiny. Přeju si zkázu Západu, nic jiného si nezaslouží. Pouze návrat k božím zákonům a principům je jediná cesta z této ohavnosti a zkázy. Západ jen krade a vraždí a v tomto dokonale exceluje USA.

Borek Cekatel
26. 2. 2023 09:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestlize to tak opravdu je, pak netreba vysilovat, poradat demonstrace, anebo se bat cenzury.
Zapad preci jiz prohral, osvobozeni je tu coby dup. A zvitezi slovanska vzajemnost, jako mezi Srby a Chorvaty, anebo Polaky a Rusy. Alternativni media muzete zavrit, jiz nebude proti komu alterovat.
Je to tak, ne? Valka je ztracena, tak se to pise v clanku. A neni o tom pochyb, staci si jen trochu pockat.

Pavel z Moravy
26. 2. 2023 11:02
Odpovědět  Borek Cekatel

Chápu, že jste asi někým vyslán. Tohle se děje běžně, že trolíci takhle reagují a pokud troll nejste, tak byste měl vědět, že boj nikdy nekončí.
Vše co je sladké,
v sobě nese hořký boj.
Vše co je těžce vybojované,
se uskutečňuje.
Pokud tedy nejste troll, tak vězte, že nic se nevybojuje samo od sebe. Kubě vládla italská mafie, CIA a zkorumpovaný Batista. Kubě vládly drogy, hazard a prostituce. Lid byl negramotný a zotročený. Fidel snad s 5 lidmi začal svůj boj a na svoji stranu získával lid, protože ukazoval, že to dělá opravdu pro něj, ne pro sebe. Tam kde Batista pálil, loupil a vraždil, tam on za jídlo a ubytování pro své lidi platil. A proto nakonec zvítězil, porazil armádu mnohokrát silnější a mocnější, vyzbrojenou amíky. To, že my jsme zbabělci ještě neznamená, že všude na planetě tomu tak musí být. Zkuste mi vyvrátit, že nejste trollík. Howg.

Martin23
26. 2. 2023 10:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Ukrajině se již půl roku neopotřebovává samotná Ukrajina, která je již zničená, ale západ jako celek.

Pavel z Moravy
26. 2. 2023 10:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Hnus a děs jímá mne dnes,
vidouc ta nabubřelá slova,
jež z úst západních mocnářů plynou,
do prázdných hlav,
souvěrců násilí a zrad.

Vyniknout ve všem,
i ve vlastní zkaženosti,
nákazu rozprostřít po celé společnosti
a za odměnu žebráckou hůl vyřezat
a dáti do rukou bezbranné společnosti

Moudrost najít,
přec není spěch, kdo chce ji získat,
zde je to pouze kmet,
tak neměj starost človíčku,
my dáme ti ji, až u nás bude slet.

Marná je touha býti in,
když v hlavě prázdno není in,
až budeš moudrý, pochopíš,
že ti, kdo vládnou ti, jsou pouhé nic.

zuzana
26. 2. 2023 13:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Naše vláda škodí lidem. Zasahuje jim do životů, ohrožuje jejich svobodu i prosperitu. Prodává naši suverenitu a slouží cizím zájmům. Náš národ ale není stádem ovcí. Často to dlouho vypadá, že si nechá líbit všechno. Ale když se pak ozve, obvykle to stojí za to. Poměry v naší republice jsou dnes natolik neudržitelné, že chvíle se nahlas ozvat právě přichází.

https://aktax.cz/vyzvu-pojdme-se-nebat-podepsalo-na-50-osobnosti-verejneho-zivota/

František
26. 2. 2023 14:23
Odpovědět  zuzana

Zuzanko. Tohle co pravíš platilo za Rakousko Uherska. Tehdy se ty ovce, jak pravíš, skutečně dokázaly probudit. Ale dnes byly předem pěkně Pfajzrem zpracovány na zombie. 68% jich je navždy ztraceno. Takže s tím ozváním se to asi nevyjde, viz výsledky poledních voleb. Je mi líto, ale na naši kolektivní blbost tentokrát asi dojedeme.

Pavel z Moravy
26. 2. 2023 16:23
Odpovědět  František

Františku, já tady stále tvrdím, nebo si alespoň myslím, že ten sajrajt Pfizeru může způsobit změnu vědomí. Amíci se o to pokouší dlouho, ale myslím, že těch programů proběhlo již dost a tento to dle mne měl uskutečnit na celé populaci. Kdyby to totiž vylezlo na světlo světa, byla by to pro globalisty osudná rána. Jinak by nedávalo smysl, aby se to snažili narvat do celé populace. Tady jsem byl ale s názorem, že se může jednat o změnu vědomí nepochopen. Já to netvrdím, pouze se domnívám, ale většinou se nepletu. Takže, jak se zdá, alespoň nejsem sám.

Zmatený
26. 2. 2023 14:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Už pomalu zmdr.díci otáčejí! Viz ranní článek na seznamu: Rusko drtí obranu Bachmutu! Občas vyskočí i v mainstremu dobrá zpráva…

sizok
26. 2. 2023 21:09
Odpovědět  Zmatený

Pravda vždy vyleze ven.