politika

Lavrov … Sergej Lavrov.

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov – který měl včera mimochodem narozeniny, gratuluji, gratuluji! – neustále dovede potěšit schopností vyjádřit se stručně, jasně a krásně. 

Mluvčí ministerstva zahraničí Ruské federace Maria Zacharova uvedla, že ministr zahraničí Sergej Lavrov zavedl nový termín politologie ve vztahu k západním vůdcům – „šílená diplomacie“.

Zacharova na svém Facebooku uvedla prohlášení Lavrova, které učinil během zasedání správní rady nadace Gorčakov.

„Spolu s falešnými zprávami, kterými jsou naplněna média a sociální sítě, se v arzenálu řady západních vůdců objevil nový fenomén: falešná, podivná a někdy šílená (фриковая) diplomacie,“ řekl Lavrov. Zdroj

Zdálo by se pár slov. Ale kolik významů!

Abychom porozuměli alespoň některým z nich, musíme nejprve pochopit, co znamená – фрик.

Фрик (anglicky Freak – blázen, také fanatik, exot, člověk něčím posedlý, bizardní). Ve smyslu – člověk, který se odlišuje neobvyklým, extravagantním, výstředním vzhledem a potrhlým chováním a podivínským světonázorem v důsledku odmítnutí sociálních stereotypů. Фрики se vyčleňují v samostatnou subkulturu.

A jsme si naprosto jisti, vážení čtenáři, že Lavrov by nepoužil výraz „freak“ v pozitivním smyslu.

Myslel tudíž klasický smysl, v pravém slova smyslu.

Jinými slovy, “zahaleně” nazval západní politiky a diplomaty bandou šílenců. Nebo cirkusem šílenců – což je možná ještě tvrdší než jeho klasický „debil“. Všichni tito „partneři“ ho očividně “úplně dostali”.

Sergeji Viktoroviči to si zaslouží aplaus za ostrý jazyk a vládnutí slovem: „Respekt!“

Dlouhé roky, dobré zdraví a nervy z oceli titánu diplomacie Ruské federace. 

https://bit.ly/31aC7eZ

sdílet na