politika

EU hrozí zákazem Twitteru

FT: EU hrozí zákazem Twitteru, pokud Musk nebude dodržovat pravidla moderování.

Evropská unie pohrozila Twitteru zákazem na svém území, pokud majitel sociální sítě Elon Musk nebude dodržovat pravidla EU o moderování obsahu, uvádí Financial Times s odkazem na zdroje.

Evropský komisař Thierry Breton, který má na starosti implementaci digitálních zákonů EU, ve středu během videohovoru s Muskem vyslovil hrozbu, napsal list s odkazem na lidi obeznámené s konverzací.

Uvádí se, že Breton Muskovi řekl, aby dodržoval seznam pravidel, který zahrnuje vytvoření jasných kritérií, podle kterých může být daný uživatel zablokován a zdržel se „svévolného“ obnovení blokovaných uživatelů, „agresivního“ prosazování dezinformací a souhlasil s „rozsáhlým nezávislým auditem“ platformy do příštího léta.

Podle Financial Times byl Musk varován, že pokud tato pravidla nedodrží, Twitter „riskuje porušení“ nového zákona EU o digitálních službách, který stanoví standard pro to, jak by technologické společnosti měly moderovat obsah. Poznamenává se, že pokud Twitter poruší zákon, bude sociální síť čelit zákazu v EU nebo pokutě až do výše 6 % celosvětového obratu.

https://bit.ly/3Um4b8H

sdílet na

18 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
KarelDar
30. 11. 2022 21:58
Ohodnotit příspěvek :
     

EU se zkouší tvářit jako pupek světa.

Helena
1. 12. 2022 08:34
Odpovědět  KarelDar

Pan Musk pojede brzy na výlet na Aljašku.

Gales
1. 12. 2022 10:12
Odpovědět  KarelDar

Lhát se musí podle pravidel EU.

1. 12. 2022 13:58
Odpovědět  KarelDar

Přitom je to nikým nevolené obchodní společenství nějakých kryplůJejichž jména ani neznám…nuly…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
30. 11. 2022 22:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Zrovna jsem si dnes říkal, po jeho oznámení, že nebude blokovat nic o kovidu, jak dlouho ho nechají na pokoji. A nenechají. Na tohle dokážou reagovat bleskově, ale aby se v EU postarali o levné energie a o jídlo, tak to teda nééé!
Mne to utvrzuje v jednom. Jestliže jsou takto degradovaní, pak nemají v žádném případě dlouhou budoucnost. Buď splní úkol strýčka Sama (těch, co se za něj schovávají) a budou zbyteční, nebo nesplní, pak stejně budou odejíti od strýčka Sama. Nebo se strýčkovi postaví a pak bych jim nezáviděl vůbec nic. No a také se může stát, že se lidi nakonec vzbouří a nejméně pár jich vezmou “sebou”.
Ech, není to veselé, být dnes evropským politikem. Žádný výběr, žádná perspektiva.

Jo a mimochodem, koukněte se na seriál Ano, pane ministře a jeho pokračování ASno, pane premiére. Po kouskách, ale je tam naprosto přesný popis toho, jak se chovají ve své podstatě jacíkoliv ouřadové jak ve vládách, tak v Evropské komisi. Aspoň se občas zasmějete, nebo vám budou vstávat vlasy nad až prorockými slovy v tomto seriálu.

1371452463_035_2.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
1. 12. 2022 10:14
Odpovědět  Peter 008

Nevolníci a nižší panstvo nikdy v minulosti nic nevlastnili, nesměli vlastnit, měli majetky jen v lénu, v pronájmu. Proto vlastnictví nám dnes připadá jako něco normálního, ale z hlediska historie to normální nebylo. Vlastnictví čehokoliv je totiž znakem svobody! A proto Klaus Schwab jako emisar Komise 300 vysílá ty signály o tom, že v blízké budoucnosti nebudete nic vlastnit a budete šťastní.

Daň z vydechování CO2 podle všeho není daleko od reality a už to nemusí být brzy jen sarkastický vtip, ale Bruselem vyžadovaná směrnice

To je myšleno jinak: Elity uvalí vlastníkům na vlastněné majetky takové likvidační komerční daně, že se těch majetků goyim raději zbaví a budou “šťastní“, že už žádné daně z vlastnictví platit nemusí. Takhle je to myšleno ze strany Světového ekonomického fóra. Je to samozřejmě chucpe, protože se jedná o krádež a loupež za bílého dne, kdy globální světová vláda lidem odebere soukromý majetek, farmy, statky, hospodářství a lidem místo potravin, které ti farmáři produkovali, dá do úst červy a hmyz na zacpání huby! A ovce si ještě spokojeně zabečí, že to jídlo z hmyzu je fakt levnější, než to hnusně předražené maso z prasete nebo krávy.

Autor
1. 12. 2022 11:34
Odpovědět  Gales

Stejně vždy postupovala Anglie ve svých koloniích a hlavně u sebe doma. V Irsku třeba se rozdávala země, jako kdyby tam žádní Iové ani nikdy nežili. To je i to známé “Oplocování” – “Ohrazování”. vytvořili tak “zbytečné” lidi, velkou část jich dokonce pověsili za to, že neměli nic v kapse. Doslova.
Bylo to popsáno trošku i v článcích – Vyznání bývalé anglofilky na Outsidermedia. Takže tradice existuje dlouhá a krvavá.

sergej
30. 11. 2022 23:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen to ukazuje že v druhořadé či proti státům brixu poslení je v kolonii inkvizice konqisty. :-))))

Frankie
30. 11. 2022 23:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Bruselští šmejdi si nedají pokoj. Mají strach z pravdy jako čert z kříže.

josef
1. 12. 2022 07:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak to říct slušně ? Loď bůláznů. O tom píše již Platon.

1. 12. 2022 07:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Musk, jedna z prodloužených ruk pana Globálního, jen vykonává svěřený úkol, nic víc. Deep state, původně bojový pes pana Globálního, se utrhl ze řetězu a je třeba ho srovnat do latě. Než toho pos-ere ještě víc.
Pěkná swině, tenhle apoštol svobody “hodnej milionář”. Kde si vůbec telata zbožňující zlaté tele myslí, že tahle zrůda nabrala své miliardy? Už mě to nebaví.
Kdo má zájem, více o Muskovi zde. Akorát proklikejte první dvě minuty. Aspoň mě tedy lezly tak na nervy, že jsem to málem vzdal. Trvá to sice hodinu, ale je tam vše podstatné. Já si o tom andělu temnot utvořil názor z jiných pramenů, a zabralo mi to dost času, tak aspoň ušetříte čas – tady je to ve zkratce:
https://rumble.com/v1tu5f0-corbettv-report-seznamte-se-s-elonem-muskem-technokratickm-arlatnem-cz-dabi.html
A kdo zájem nemá, ať se dál obdivuje hodnému milionáři a tomu divadýlku co předvádí. Tečka.

Janaz
1. 12. 2022 08:32

Už dlhšie mi to pripadá, že sa znovu má naplniť staré známe “kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva”, a zároveň sa mi objasnilo, kto asi má byť podľa biblických proroctiev ten falošný mesiáš, ktorý má na konci zviesť mnohých. Aj keď nie som žiadna ortodoxná veriaca / rozumej príslušníčka organizácií zvaných cirkev/, verím, že v týchto proroctvách o konci vekov je kus pravdy. Musk sa pasuje do polohy dobrotivého génia a spasiteľa, ktorý “chce” dať ľuďom ľahkú budúcnosť /cesta na Mars, kozmická turistika, robotizácia všetkého a úplné zhlúpnutie ľudstva/, teraz im cez Twitter chce predať ilúziu slobody informovania. A ľudia mu na to budú skákať ako diví.

1. 12. 2022 16:53
Odpovědět  Janaz

Albi tady někde říkala, že nikdo není jen špatný. Já si myslím, že nemá pravdu. Myslím, že někteří lidé jsou čiré zlo a páchání dobra je u nich jen usnadňujícím prostředkem na cestě k cíli, kterým je nastolení řádu zla. Co jiného je elektronický koncentrák, než řád zla?

Aleš
1. 12. 2022 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

EU oplotit, fašistická bestie.

Pavel z Moravy
1. 12. 2022 09:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Já osobně nikomu z těchto západních oligarchů nevěřím ani slovo. Kdyby jen nevěřím, já si myslím, že jejich úkolem je zotročit nás takovým způsobem, že pozdější rebelie se stanou zbytečnými, poté co si vytvoří zákony, které jejich vládnoucí pozice potvrdí. Arogantní a zdegenerovaná EU to začíná rozjíždět ve velkém. Kdybychom byli poslechli Okamuru a spol, už by nás to nemuselo trápit, ale dostat se dnes z tohoto bahna, když nevíme kolik zaprodanců si tento moloch koupil začne být nadlidským úkolem. Bez tlaku lidí se tento moloch sám od sebe nerozpadne. A koukněte se na náš odevzdaný lid. Hrůza se podívat- shrbená záda, důstojnost žádná. Většina tohoto lidu snad chce být otroky pár mocných jedinců této nové říše Římské jak o ní tito všehoschopní lumpové sní. Ví někdo co s tím? Kam se podějí všichni ti odvážní svobodní lidé, kteří nemají touhu stát se otroky několika mocných? Přemýšlejme jak toto dilema vyřešit. Je to aktuálnější než si myslíme. Otcové poutníci se tenkrát sebrali a odpluli z Anglie. Já už to vzhledem ke svému věku řešit nemusím, ale jsou tu jiní, co jim poradíme?

Autor
1. 12. 2022 11:26
Odpovědět  Pavel z Moravy

Zákony platili i v nesmrtelných říších jako byla ta Římská, Nacistická, Rakousko-UHersko, zákony nějaké platí i v “naší civilizaci”. V historii je mnoho příkladů i mimo Evropu, kdy platily nějaké zákony a za doslova den už to pak bylo jinak. A také se zdálo, že ty říše, království atd. jsou neporazitelné a nezničitelné. A často to bývalo podobné jako v “naší civilizaci”. Zdálo se, že se nemůže nic stát … a stalo.
Funguje zákon degradace “elit”. Na tento zákon nemá žádný soud ani vláda. Otázkou je ovšem jak dlouho to potrvá. Pochopte to, i kdyby vyhráli, budou se rvát mezi sebou o vliv a “zisky” a moc. To je prostě nevyhnutelné. Staré dohody neplatí a jsou jen osobní zájmy. Třeba si vzpoměňte, kolik království změnilo dynastie a jak. Nakonec to vždy vedlo ke změnám i “tam nahoře”. Bez výjimky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Zmatený
1. 12. 2022 12:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Naprosto šokující zprávu včera ve středu 30. listopadu v 16 hodin odpoledne vydalo OSN. Podle zprávy je Česko letos druhý nejhorší stát na celém světě podle míry poklesu reálných mezd pracujících! Horší než Česko (-6,8%) je už jen Nicaragua řízená komunistickým veteránem Danielem Ortegou (-7,6%)! Pozoruhodné na zprávě je, že obě země byly jako jediné na celém světě řízeny na přelomu století tzv. havlisty. Nicaragua v letech 1990-2008.
Podle zprávy je letos nejlepší zemí světa Maďarsko s reálným zvýšením kupní síly zaměstnanců o 12%. Proč – protože Orbán dováží levný ruský plyn a ropu, nepodporuje válku na Ukrajině, a nevyplácí prebendy politickým neziskovkám, a různým umělcům a kavárníkům!

1. 12. 2022 13:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Lepší reklamu si Musk nemohl přát …. 😀