politika

Epoch Times: “Probudili spícího obra”

Epoch Times: Západní protiruské sankce pouze probudily sílu Ruska.

Sankce uvalené na Rusko nejenže nedokázaly zemi zlomit, ale měly i opačný účinek a více poškodily Západ, napsali v článku pro americké vydání The Epoch Times ekonomka Patricia Adamsová a novinář Laurence Solomon.

„Rozsáhlé sankce uvalené Západem proti Rusku po vypuknutí konfliktu na Ukrajině se stávají nejvelkolepějším špatným odhadem Západu v moderní historii,“ píše se v materiálu.

Americké a evropské sankce měly za cíl ublížit Rusku, ale ve skutečnosti způsobily vážné škody západním ekonomikám, způsobily vysokou inflaci, nedostatek energie a recesi, zatímco Rusko sankce nejen přežilo, ale také prosperovalo, tvrdí autoři.

“Podle MMF ruská ekonomika letos poroste rychleji než ekonomiky Německa nebo Spojeného království. Příští rok také poroste rychleji než ekonomiky USA, Kanady, Austrálie, Francie a většiny dalších západních zemí, přičemž dosáhne nejnižší poměr dluhu k HDP mezi zeměmi G20,“ pokračovali analytici.

Adamsová a Solomon také poukázali na to, že Západ se snaží najít zbraně a vyrobit dostatek munice pro Ukrajinu, zatímco Rusko, byť pod sankcemi, je i v tomto před Evropou a Spojenými státy.

Způsob, jakým Spojené státy tlačily na západní země, aby uvalily sankce na Rusko, povzbudil další státy, jako je Čína a Brazílie, k užší spolupráci s Moskvou v boji proti vlivu Washingtonu. 

Pokus Západu „zrušit“ Rusko měl opačný efekt, říkají novináři.

„Sankce probudily spícího obra a Západ bude brzy čelit následkům,“ shrnuli autoři.

Internetová publikace Politico uvedla, že Evropská unie se plánuje zaměřit na kontrolu provádění již přijatých sankcí proti Rusku, a nikoli na přijímání nových omezení.

sdílet na

25 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
11. 3. 2023 09:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ je zloděj vrah a ještě idiot.

Boomer
11. 3. 2023 09:39
Ohodnotit příspěvek :
     

..po sametové revoluci jsme se vrátili do Evropy a stanuli bok po boku s vyspělým Západem. Hodně jsme se už naučili a na oplátku i Západ od nás něco pochytil.. cimrmanovské průkopnictví slepých uliček.

me2d44
11. 3. 2023 09:48
Ohodnotit příspěvek :
     

K tomu se dá konstatovat jediné: Západ ví, jak vytáhnout medvěda z brlohu, ale nemá ani zdání, jak ho dostat zpátky – aneb, kdo jde na Rusa mečem, mečem taky zahyne!

All
11. 3. 2023 11:59
Odpovědět  me2d44

A tak se stane.

jiří
11. 3. 2023 09:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Říká se tomu, “S rát si do vlastního hnízda”.

Pavel K
11. 3. 2023 10:30
Odpovědět  jiří

Ta jejich sebestřednost je totálně zničí.

jiří
11. 3. 2023 12:21
Odpovědět  Pavel K

A “nás” s nimi?

Pavel K
11. 3. 2023 17:55
Odpovědět  jiří

Ba právě jiří, hezký večer 🙋‍♂️

Pavel z Moravy
11. 3. 2023 11:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Prostě grázlové chtějí zničit Rusko a je dobře, že jsou molodci tak odolní. Celý svět má těch dacanů ze západu plné zuby i když oni se snaží vypadat tak důvěryhodně. U nás zblbli dost lidu, ale to není nic divného, prostě telenovely a nákupy v supermarketech dělají svoje. To jim přece radil Topolánek a to byl nějaký pan premiér. Takže s chutí do toho a půl bídy je hotovo.

11. 3. 2023 17:09
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já ti člověče nevím, jestli někoho zblbli. Nějak mi to nepasuje; páč si nemyslím, že je možné zblbnout blbce. To je jako bys chtěl pozlatit zlato. Aspoň v mém okolí to tak je – zblbli jen ti už blbí. Takže nezblbnul nikdo – slynuli blbostí od narození. Mě by fakt zajímalo jak by vypadal graf, kdybych porovnal skupinu antivaxerů se skupinou vlastenců a skupinu protovaxerů se skupinou profialovců.

Pavel z Moravy
12. 3. 2023 09:57

Kamaráde Milane, dostal jsi mne. Já to totiž nechtěl říci tak natvrdo. Když zde totiž nedávno někdo řekl, že jsme asi většinový národ hlupáků, bylo mu některou z našich dam řečeno, proč tu ještě žije. A on asi konstatoval pouhý stav hlouposti. Milane, na ten graf bych byl také moc zvědavý. Já si totiž pořád myslím, že většina vlastenců se rekrutuje ze skupiny antivaxerů. Ze svého okolí to mám potvrzeno. Jestli tedy již jsou blbí od narození a nebo jim k tomu částečně dopomohl ten vax, na to budou různé názory. Stále budu zastávat názor, že jen tak pro nic za nic nechtěli tím sajrajtem opíchat celou populaci. A nějak se mi pořád zdá, že hlavní cíl byla nějaká změna vědomí. Jedna známá od nás z vedlejšího vchodu měla po těch dávkách dost vážné problémy, ale pořád tomu sajrajtu věří a přitom, jak jsem ji znal, tak hlupák nebyla. A když jsem již vzpomenul ty naše dámy- přijměte omluvu, už je to pár dnů co proběhl MDŽ a my jsme to nějak opomenuli. Tak všechno nejlepší za nás chlapy, kteří jsou zde na Pokecu, vám všem skvělým vlastenkám. Myslím, že chlapi souhlasí, zdejší ženy jsou ty pravé ženy.

All
11. 3. 2023 12:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelenský hanlivě ,,přejmenoval ” Rusko. Zareagoval Medveděv a nově přejmenoval ukrajinu na ,,Schweinisch Bandera-rech” ( prasečí banderaraich )

All
11. 3. 2023 13:26
Odpovědět  All

…bandera-reich..(překlep)

All
11. 3. 2023 13:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Na UK obě strany zkouší ty modetnější zbraně.Rusko hlásí,že UK nyní použila z USA dodané ,,chytré bomby”-to jsou přesně naváděné zbraně ( JDAM vyráběné Boeningem ) Jsem zvědav,čím odpoví rusové.

zuza
11. 3. 2023 15:30
Odpovědět  All

obe strany si skúšajú zbrane a na oboch stranách umierajú deti… na ruských stránkach som videla videá s tvárami padlých, toľko mladučkých chlapcov a aj dievčat je medzi nimi dosť, pritom tie dievčatá sú takmer všetko zdravotníčky…. A na ukrajinskej strane je to rovnaké, umierajú mladí chlapci ulovení ukrogestapom na ulici a nahnaní na front bez výcviku s jednou starou puškou… A sú to najmä chlapci z východnej a centrálnej časti ukroRuiny, teda ruskojazyční… Banderovi pohrobkovia z Haliče a netvory z nacistických bataliónov nie sú posielaní na jatky. Tí z toho stredu a východu ukrajiny sú považovaní na druho- a treťotriednych občanov a umierajú za nacistické zrúdy z Haliča. Hrozné, ako sa za pár rokov dá ľuďom vymyť mozog.

Pavel z Moravy
11. 3. 2023 16:51
Odpovědět  zuza

Zuzko, těm Ukrajincům ty mozky nevymyli za pár roků. Za prvé v nich asi ten banderismus zůstal a potom ta doba od rozpadu SSSR už dostatečně stačila na tuto proměnu. Koukněte se u nás, co to s lidmi udělalo. Bourají se památníky osvoboditelů, instalují banderovské, mění se učebnice historie pro děti ve školách atd. A nikdo jim neřekne, že nebýt RA, tak by tu nikdo z nás nebyl, možná jen někdo vyvolený na Sibiři. Co myslíte, co by se stalo s námi Slovany, pokud by západ zvítězil? Já to tuším.

jiří
11. 3. 2023 16:30
Ohodnotit příspěvek :
     

zuza 11. 3. 2023 15:30. Ukrajinský humanista.
comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zuza
11. 3. 2023 18:30
Odpovědět  jiří

Možno tento patrí k tým, čo lovia iných chlapcov a starcov a posielajú ich na front bez výcviku a sami sú niekde v bezpečí. Mne je lúto tých, za ktorých prosil aj Prigožin
https://cz24.news/video-sef-pmc-wagner-prigozin-natocil-sokujici-vzkaz-pro-zelenskeho-aby-umoznil-evakuaci-starcu-a-deti-z-obkliceneho-mesta-wagnerovci-ukazali-na-kameru-cerstve-zajateho-starika-a-dva-teenagery-kt/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
11. 3. 2023 20:34
Odpovědět  zuza

Mně to brutálné šokovalo. O Prigožinovi si nedělám žádné iluze a potmě bych ho nechtěla potkat – ani s ním sdílet domácnost. Ale to, co říkal a hlavně jak to říkal, to mě kapánek zviklalo. O těch dvou co měl ssebou nemluvě……..

Francin
11. 3. 2023 18:14
Ohodnotit příspěvek :
     

nepodceňujte architekty stávající světové situace. Jeden z hlavních cílů globalistů je rozklad a zkáza USA, což se doposud daří, dalším cílem bylo získat ruské zdroje, to je ten spící obr a další cíl je zničeni ekonomiky EU což se rovněž daří. Dalším cílem je v nastávající chaosu postupné nasouváni agendy 2030, které se zatím díky vládám v EU rovněž s malými obtížemi také daří pokud se spící stádo ovcí v Evropě včas nevzbudí. Tak tedy nejásejme, prozatím není důvod, kromě probuzeného a naštvaného obra.

Pavel z Moravy
12. 3. 2023 10:06
Odpovědět  Francin

Tento chaos jim nesmírně vyhovuje. Strefil jste to. Předně tu ale jde o mladé, před nimi je ještě kus života. Staří jim změnu nemohou vybojovat. Tak to nikdy nefungovalo. Takže, jestli jim otroctví nebude vadit a nepostaví se proti němu, stráví život v nevědomosti a otroctví. My můžeme pouze dodat životní zkušenosti, oni se ale musí postavit v předvoj.

All
11. 3. 2023 20:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Nikdo si nepřeje,aby umírali nevinní lidé.Jenže neokoni ze západu to po II.svět. dělali zcela záměrně až doteďka. Nyní probudili medvěda a ten je více a více nasranější. A to přinese další oběti,nevyhnutelně,situace je taková,že to bez dalších obětí nepůjde.Medvěd už začal dělat ůklid a nepřestane,protože ti,co to začali a páchali nejtěžší zločiny po celé planetě 77 posledních let nepřestanou jen tak dobrovolně. Proto v noci z 8 na 9 března zasáhlo 6 Kindžalů mimo jiné i ,,stínové velení NATO” na UK a byli zabiti i vysocí důstojníci z USA. Současně rusko rychle vyzbrojuje námořní lodě vylepšenými, vysoce přesnými Kalibry a Medveděv chce do podzimu shromáždit a vycvičit dalších 400 000 dobrovolníků profesionálů na smlouvu. Roky 24-25 nebudou bezbolestné a budou v mnohém rozhodující.Navíc planeta Země se sama reaktivuje a reaguje i Slunce,tvář Země se prudce mění zároveň. Tohle je realita,jediné co můžeme udělat je pomáhat si navzájem,,myslet na své blízké,na rodinu,přátele,děti,děti nyní a stále. Každý,kdo má své neurony v mozku a svou božskou duši,žít nezlomen, pro Mír a lepší svět a nenechat se zastrašovat našími falešnými vládami podporující válku a genocidu.

zuza
11. 3. 2023 21:26
Odpovědět  All

tie Kindžaly, čo zasiahli stanovište NATO velenia, to bol naozaj zásah do stredu terča. K tej poslednej časti príspevku, fakt sa Zem mení, práve som dopozerala video, v Kalifornii, kde bolo vždy teplo a sucho, napadali metre snehu a teraz sa topí, sú tam obrovské záplavy, už aj američania na sieťach píšu, že je to dielo Cern-u alebo HAARP-u. V Turecku mesto Iskenderun po zemetrasení pomaly zalieva more. A v Taliansku vyschli Benátky (mohli by tie kanály konečne vyčistiť), ale aj inde ustúpilo more – na Cypre, na Malte – ako keby sa tá voda niekde vlievala do obrovskej trhliny. A nenájde človek o tom zmienku v tlači, len čo si ľudia píšu a posielajú fotky na sieťach.

Pavel
12. 3. 2023 09:03
Odpovědět  zuza

Krachy, krachy kde jsou moje prachy , prachy..
Zkrachovat banku jen tak nekdo nesvede..System ,vlady pro banku kradou , a jeste do banky spousty lidi nosi penize ve dne v noci.
Nestacej je vodhanet..
Aby si vydelali sporenim jedno , dve procenticka uroku..
Banka zkrachovala a lide se snazili si vybrat sve uspory , ale predbehli je statni urednici a banku zamazli.
Kolem 200 miiard schazi a statni urednici placeny lidma z jejich dani ,jeste sprintovali, aby lidi byli co nejvice bankerema vokradeny..To se vopakuje..
Potom voloupeny lidi zijou uz podpory , berou duchod na kterej si platili dlouhy roky a pak prijde lupic zase ukrast ,ze zijou z duchodu.
Kdo pracoval delsi dobu ma narok nejmin na duchody 3..Najednou.
Lupic zacne kricet , protoze uz vsechny duchody ukrad a nema z ceho zaplatit aspon trochu..

Markýza
12. 3. 2023 16:19
Odpovědět  zuza

No já bych si klidně tipla, že se nás mamička zeměkoulička snaží trochu zklidnit – aby se nemusela rovnou od těch blech oklepat. 🙂
Koukám, že o těch Benátkách psal i mejnstrým, jak to nečtu, tak jsem si nevšimla. Ale to přeci může klidně být tím, že v Alpách nenasněžilo – což se prostě občas stane.
Kalifornie ať je ráda, vždyť brutálně bojuje s nedostatkem vody už od nějakých sedmdesátých let.
A kolem toho Turecka/Kypru/Malty – no já nevím, ale zemětřesení bylo výživný, třeba se tam skutečně něco popošouplo, takže se to moře tu odleje a tam zas přileje.