politika

Četl Trump Lenina? Bohužel ne, má jiné knihy

Všechno, co se děje, se již stalo, není nic nového a úkolem je pouze se dobře poučit z minulosti.

Trump má v úmyslu vytvořit svou vlastní platformu po blokování na Twitteru.

Úřadující prezident Spojených států obvinil vedení sociální sítě ze spolupráce s demokraty a radikály. Prezident Donald Trump hodlá po zablokování svého účtu na Twitteru vytvořit vlastní alternativní platformu. 

Administrativa Bílého domu vydala prohlášení, ve kterém vůdce Spojených států obvinil vedení sociální sítě ze spolupráce s demokraty a radikální levicí.

“Nemůžeš nás umlčet!” <…> Předpovídal jsem, že se to stane. Jednáváme s různými jinými weby a brzy zveřejníme velké oznámení. Zkoumáme také příležitosti k vybudování vlastní platformy v blízké budoucnosti,“ cituje RIA Novosti Donalda Trumpa .

Podobný příspěvek se dříve objevil na Twitteru stále úřadujícího amerického prezidenta. 
Publikace byla urychleně odstraněna.

Pozdě … četl Trump Lenina?

Nejenže si teorii ani nepřečetl, ale akce samotného Trumpa jsou neporovnatelné s vůdcem světového proletariátu, protože vše, co se stalo po volbách 3. listopadu 2020, je nepřetržitým řetězcem fatálních chyb, které byly jako sprcha, systematicky hasící doutnající americký revoluční oheň, a ten se nezměnil ve skutečnou revoluci.

Dovolte mi zdůraznit: ve Spojených státech, zejména díky Trumpovi, plně dozrála revoluční situace, které chyběla pouze jedna nejdůležitější vazba – vůdce, který může skutečně stát v čele procesu, obklopit se skutečnými spolupracovníky, kteří jsou schopni a ochotni vybudovat novou Ameriku s pochopitelnou novou ideologií a vést masy milionů lidí, kteří rozumí každému sloganu a tomu, co za ním stojí. 

Trump poté, co zahájil rozsáhlé revoluční transformace, nesplnil dané úkoly:

– nešel ven k masám, nenastoupil do „obrněného vozu“ a nevelel masám, neobsadil … „telegraf, telefon, železnici, mosty, …“ (Leninova slova)V moderní implementaci – nepřevzal kontrolu nad médii, sociálními sítěmi a jinou infrastrukturou a komunikacemi;

– neobklopil se oddaným, vášnivým týmem schopným budovat nový svět;

– nezformuloval revoluční ideologii. To notoricky známé „Amerika především“ je v podstatě výzvou k návratu do průmyslové minulosti, kde Amerika již byla.

Co měl Trump a jeho tým udělat (samozřejmě za předpokladu, že nějaký existuje)?

Otázka je jednoduchá a složitá zároveň.

Obtížná, protože k tomu musíte mít chladnou hlavu a ohnivé srdce a ne typické obchodní postoje k okolní realitě.

Jednoduchá, protože opakuji: všechno, co se děje, má v minulosti analogie, včetně analogií teoretických a praktických. Musíme si dát čas na to, abychom zahodili klipový světonázor a ponořili se do teorie a praxe vyvinutých těmi, kteří rozvinuli běh dějin nejen své země, ale celé světové civilizace. A to:

– neztrácet čas a pečlivě rozvíjet ideologii, cestu, byť dočasnou, ale schopnou zaujmout masy;

– poskytnout ideologii jasných, chytlavých sloganů volajících ne k minulosti, ale k budoucnosti;

– vybírat a umisťovat klíčové spolupracovníky schopné vymanit se ze systémových stereotypů ve všech oblastech budování státu: jeden je geniální správce, který vytváří dynamické vládní struktury, od přechodných po trvalé, druhý je geniální agitátor schopný vést armádu, třetí je ideolog zapojen do budování struktur strany v každém státě, až po místní buňky, čtvrtý je solidním obchodním ředitelem, připravený dát svůj život pro obnovu průmyslové síly, atd.

Kde je alespoň jeden z vyjmenovaných prvků základní abecedy revoluce? 

Nejsou tam, protože Trump není Lenin a v jeho knihovně jsou špatné knihy.

Co je tam?:

– vakuum na samém vrcholu, kde by měli být nejlepší lidé, kteří by kampaň vedli a rozhodně vedeni vůdcem, který zná a chápe víc než kdokoli jiný;

– informační prázdnota, přirozeně teď plná výzev k odvetným opatřením proti “výtržníkům a disidentům”;

– uvržen na milost a nemilost miliónům, kteří nechápou, co přesně mají dělat a kteří měli šanci Kongres rozptýlit, ale nakonec dostali stigma „vnitřních teroristů“;

– zrada imaginárních spolubojovníků, kteří jsou připraveni kohokoli zradit, pokud se jich budoucí represe nedotknou.

… Trump má v knihově špatné knihy …

(zkráceno)
Alexandr Dubrovskij
https://bit.ly/38A8oAL

sdílet na