politika

Bělorusko se stane jadernou velmocí

Signál prezidenta Ruské federace v předvečer summitu NATO.

Putin a Lukašenko 25. června, v den 30. výročí navázání diplomatických vztahů mezi Ruskem a Běloruskem, vedli jednání v Petrohradě.

Vladimir Putin na schůzce s běloruským vůdcem Alexandrem Lukašenkem řekl, že všechny otázky týkající se unijního státu byly dohodnuty.

Putin a Lukašenko jednali v Petrohradu.

Putin oznámil rozmístění 200 jaderných zbraní NATO v Evropě.

Putin: USA skladují 200 taktických jaderných zbraní v zemích NATO.

Putin řekl Lukašenkovi, že v Evropě mají Američané 200 jaderných taktických zbraní v 6 členských zemích NATO, k jejich použití je připraveno 257 letadel.

„Američané mají 200 taktických jaderných zbraní uložených v šesti evropských zemích, které jsou členy severoatlantického bloku a 257 letadel, nejen amerických, je připraveno k jejich možnému použití,“ řekl Putin na setkání s běloruským prezidentem Alexandrem Lukašenkem v Petrohradě.

Běloruský vůdce obratem vyzval Moskvu, aby pomohla republice připravit zrcadlovou reakci na potenciální hrozbu ze Západu, na letecké lety NATO s jadernými zbraněmi poblíž hranic Běloruska.

Ruský prezident vysvětlil, že nevidí potřebu okamžité reakce. 

Ze své strany navrhl dovybavit letouny SU-25 z arzenálu Ozbrojených sil Běloruska pod podmínkou, že k tomu dojde v ruských továrnách. Tato varianta je podle Putina optimální pro zajištění bezpečnosti unijního státu a případně dalších zemí CSTO.

Kromě toho prezident Ruské federace potvrdil, že Moskva v blízké budoucnosti pošle do Běloruska dávku taktických raketových systémů Iskander-M, které mohou používat balistické a řízené střely. A to jak v konvenční, tak jaderné verzi.

Pro Pokec přeložila Janinna.

https://bit.ly/39UqwJg

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
26. 6. 2022 00:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Teď už jenom, aby takovou tíhu Baťka unes a nezakop.

Pavel
26. 6. 2022 17:37

Já jsem se také toužil podívat do Ruska, podle vašeho dřívějšího vyjádření jsme stejný ročník narození, ale už vím, že to asi nevyjde. Zdravotní problémy se pomalu hromadí a druhá věc je, že škůdci zemští, kteří momentálně drze a bez ostychu okrádají a olupují národ, nám takovým způsobem znehodnotí naše úspory, že by se potom možná dalo přicestovat pouze tam a tam také umřít, protože na zpáteční cestu by asi nebylo.
Když tak sleduji chování a reakce našich lidí, slyším syna, který mi říká jak zfanatizovaní jsou jeho kolegové a jak jsou zblblí mainstreamem a to jsou prosím vysokoškoláci, dívám se již na vše reálně. S těmito očkovanými zombíky jsme to prosrali.

Frank
26. 6. 2022 08:24
Ohodnotit příspěvek :
     

A stejně je třeba postupovat v Nikaragui, případně dalších jihoamerických státech.

janle57
26. 6. 2022 11:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle je ta nejlepší odpověd Litvě,Polsku a zbylým pobaltským rybím konzervářům,
mají se o čem radit se svým guru Bidenem a svými kamarádíčky z agresivního spolku
jménem NATO,se kterým lze jednat jedině s prstem na spoušti a v sebemenším
mu neustupovat.