politika

Asad dorazil do Číny

Syrský prezident Bašár al-Asad a jeho manželka Asma přijeli do Čínské lidové republiky na oficiální návštěvu.

Mezinárodní legitimita současného syrského vedení nadále úspěšně posiluje.

Asad je v Číně, jednání probíhají.

Kolektivní Západ teď bude muset vynaložit ještě více sil, aby zvýšil tlak/přítomnost v regionu, do kterého vstoupí Čína – a soudě podle složení delegace, která do Číny přiletěla, přesně to se plánuje.

Skvělé.

Mimochodem Sýrie může tu ropu, kterou Američané kradou na okupovaném kusu syrského území, prodat Číně.  Nebo prostě celé naleziště.

A pak bude velmi zajímavé sledovat úroveň mezinárodních sporů.

https://t.me/prchand/5665

Peking a Damašek navázaly strategické partnerství, vyplývá z prohlášení po schůzce čínského prezidenta Si Ťin-pchinga a syrského prezidenta Bašára al-Asada v čínském městě Chang-čou.

Během jednání představitelé států podepsali řadu dokumentů o bilaterální spolupráci, zejména o společném rozvoji iniciativy “Jeden pás, jedna cesta”, ekonomických výměnách a rozvoji, jakož i hospodářské a technologické spolupráci, uvádí TASS s odkazem na China Central Television.

Jak poznamenal prezident Si Ťin-pching, Peking stojí na straně Damašku při obraně suverenity Sýrie a boji proti vnějšímu vměšování.  Čínský vůdce také poznamenal, že Peking pomůže Sýrii v poválečné rekonstrukci a posílí její protiteroristický potenciál. 

“ČLR je připravena pomoci zlepšit vztahy Sýrie s dalšími arabskými zeměmi a posílit její roli v mezinárodních a regionálních záležitostech,” zdůraznil čínský vůdce.

Prezident Arabské republiky Asad poznamenal, že Sýrie hodlá podporovat globální iniciativy Číny zaměřené na posílení míru, stability a zajištění udržitelného rozvoje pro všechny národy. Kromě toho Asad poděkoval čínskému vedení za podporu syrského lidu trpícího obtížnou ekonomickou situací a popřál „přátelskému čínskému lidu další vědecký a technologický pokrok a nová vítězství“.

Syrský vůdce mimo jiné dodal, že jeho návštěva se koná „v historickém období, kdy se formuje multipolární řád, který obnoví rovnováhu a stabilitu ve světě“. 

„Těšíme se na konstruktivní roli Číny na mezinárodní scéně a odmítáme všechny pokusy oslabit tuto roli zasahováním do vnitřních záležitostí ČLR a vyvoláváním napětí v Jihočínském moři nebo jihovýchodní Asii,“ uzavřel Asad.

Ruský prezident Vladimir Putin přijal pozvání k návštěvě Číny k účasti na fóru „Jeden pás, jedna cesta“.

https://vz.ru/news/2023/9/22/1231636.html

https://colonelcassad.livejournal.com/8650604.html

sdílet na

6 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Putinovec
22. 9. 2023 22:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Vidím zde určité rozdíly , v přivítání Asada a Lejnové .
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-macrona-cekala-prehlidka-leyenovou-misto-v-koute-40428140
Píšou to Novinky , takže to nebude konspirace . Jednomu to připadá tak , že čtvrtá fašistická říše EU , už je na indexu Nakažení morem .

Pavel z Moravy
23. 9. 2023 09:23
Odpovědět  Putinovec

Jo,jo, všude se to mění, jen my padáme čím dál hlouběji do žumpy. S takovým nevlasteneckým národem jako je ten náš co také jiného chtít, že?

Slovan
23. 9. 2023 09:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pozor!! Vycchccaným a ještě pokryteckým, ale uvidíš nakonec vyjebeme sami se sebou, to bude držkopád a brekotu. Hezkou sobotu Pavle. 🙋‍♂️

Pavel z Moravy
23. 9. 2023 12:07
Odpovědět  Slovan

Tobě též přeji hezkou sobotu a neděli. Díky.

Gales
23. 9. 2023 10:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud je ten dementní americkej president schopen vnímat,tak ho z toho dění proti Americe musí yebnout.

Boomer
23. 9. 2023 20:42
Ohodnotit příspěvek :
     

.. ajajajajaj, nic víc dodat nelze.