politika

Ale co když je mýtus o „ruské invazi“ záměrným vícenásobným tahem Putina?

Takže Rusko již porušilo všechny myslitelné a nemyslitelné podmínky invaze. Jak se říká, žádná hanba, žádné svědomí. Lidé tam čekají a jako vždy máme zpoždění.

Obecně je můj hravý tón pouze odrazem obecného informačního pole Ruska.

Díváme se na všechny a smějeme se. Smějeme se a díváme se. 

Takže co? Jsou hloupí? 

Pojďme se podívat na verzi, kterou jsem v médiích neslyšel, ale která je zcela reálná.

Takže co máme? Máme situaci, kdy Západ (hlavně Británie a USA) několik měsíců přísahal, že Putin zaútočí, a zpravodajské služby to jasně a jednoznačně hlásí.

Smějeme se:

– Proč to potřebujeme? Nikdo z nás nechce bojovat. Co s tou Ukrajinou… A tak dále.

Zároveň jsme si z nějakého důvodu všichni jisti, že britsko-americká rozvědka jednoduše lže a Západ s odkazem na ni řeší některé své geopolitické problémy.

Ale co když rozvědka nelže?

Chci říct, co když západní rozvědka skutečně dostala informaci, že Rusko zaútočí 15. února?

Odkud takovou informaci může získat? Přirozeně od jejich ruských agentů, informátorů, špionů, atd.

Ale co když Putin a Šojgu, při procházce v tajze, opravdu souhlasili a dohodli se:

“Dejme tajné příkazy všem generálům, aby připravili invazi na 15. Ať tomu všichni generálové věří”.

“Ať vojáci táhnou za jeden provaz, ať se připraví, i když to vypadá jako naprostý nesmysl. Ale stejně. A ať nikdo kromě nás dvou neví, že je to jen fikce a žádná invaze nebude”.

Stručně řečeno, co kdyby Putin a Šojgu záměrně vypustili tuto kachnu uvnitř naší vlastní armády, aby později, prostřednictvím některých zrádců a špionů, tato kachna unikla do Spojených států a Británie?

A teď tam sedí Američané a Britové a dostávají naprosto skutečné, zaručené zpravodajské informace z Ruska:

– Černý sokole! Příjem! Tady je drozd modrý. Rusové připravují invazi. Info 100%. Putin osobně vydal rozkaz. 15. února. Buďte připraveni! Konec!

A co by měli Američané a Britové v takové situaci dělat? Nevěřit své vlastní rozvědce? Ostatně ta nejspíš poslala i naskenované kopie Putinova rozkazu. A tajné invazní mapy. A bůhví co ještě.

Přirozeně tomu věří a vytrubují to do celého světa, protože si myslí, že je to pro ně výhodné. Vždy je pro ně výhodné vylíčit Rusko jako agresivní a špatné, aby na něj uvalili další sankce a vyhnali ho z některých trhů, kde dovádějí americko-britské korporace.

Ale tady přichází nečekané

Ruská invaze, o které Biden téměř přísahal, že se připravuje, se nekonala

Ale tady máme to, co se skutečně stalo:

  • Nejtěžší rána pro ekonomiku Ukrajiny. Kvůli vší té hysterii investoři masivně stahovali své peníze. Akcie společností se propadly.  Hřivna se zhroutila. A hlavně se na Ukrajinu v příštích 5 letech nevrátí ani jeden rozumný investor. Kdo by chtěl investovat třeba milion dolarů tam, kde „hrozí skutečná válka s jednou ze dvou nejsilnějších armád světa“?

  • Nejtěžší rána pro ukrajinské politické elity. Vzpomeňme na útěk všech těch poslanců, úředníků, oligarchů a podnikatelů. Toho “novináře” Gardona. Tedy všichni ti, kteří se bili do prsou a hnali ukrajinskou armádu na Donbas, když mluvili o obraně vlasti? Jak se nyní ospravedlní? Ostatně ani lidé nejsou hloupí, všechno dokonale viděli – kdo jim vládne.

  • Nejtěžší rána západnímu image. Možná je to ještě větší rána než ostudný útěk z Afghánistánu.  Západní elity samy vlastníma rukama rozvířily informační pole, podporovaly informační vhozy, které je nakonec odhalily … jako ne zrovna nejchytřejší lidi, řekněme.

  • Rusko přitom zůstalo zcela mimo a dokonce v plusu. Na oficiální úrovni, maximálně otevřeně, Rusko 1000x prohlásilo, že žádná invaze se neplánuje a všichni se potřebují uklidnit. Na pozadí západních hysterek si naše země vysloužila pár bodů. Možná ne všechny, ale tato situace přiměje některé lidi přemýšlet – jsou americké a britské úřady tak poctivé a Rusko tak agresivní?
  • Vyděšená armáda NATO skutečně opustila Ukrajinu. Ano, přesně tohle Rusko chtělo. Požádalo o stažení zahraničního kontingentu z území Ukrajiny. A kontingent odešel. Přesněji řečeno, vyběhl, dokud se nebombardovalo.

  • Ukrajina viděla, jaké má nové přátele. Ti samí přátelé, kteří tak moc říkali, že stojí za Ukrajinou jako hory. A pak prostě začali: “Stahujeme armádu, ale fandíme vám, Ukrajinci. Buďte silní!”  Myslím, že tato situace mnohé na Ukrajině vystřízliví.

  • Rusku se podařilo přivést NATO ke skutečnému jednacímu stolu. A přestože jeho výsledky zatím nejsou nijak zvlášť viditelné, tento proces alespoň začal a začnou nás alespoň trochu poslouchat.

Obecně pozitivních momentů pro Rusko je zde ještě více (i když první bod nepovažuji za pozitivní).

I kdyby tedy mýtus o invazi nespustil sám Putin, určitě by za spuštění stál. Je to podobné jako u techniky Aikido, kdy váha a síla protivníka (tj. západního informačního stroje) se obrací proti němu samotnému.

Ano, nyní se tato mašina snaží ospravedlnit ve stylu:

“To prostě NATO vyděsilo Rusko a odradilo ho od touhy po invazi!” 

Ale pokud má Švéd, Francouz, Němec nebo Ukrajinec úroveň rozvoje alespoň vyšší než žák 5. třídy, bude o tom přinejmenším přemýšlet – nebyl to všechno nesmysl od samého začátku?

P.S.
A vidím, jak “čistě pro zábavu”, když potlačují smích a utírají slzy od smíchu, Šojgu nabízí Putinovi něco takového:

Koláž byla vytvořena pro humorné účely a nenese jediné písmeno pravdy 🙂

https://bit.ly/3I6umuG

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jara
20. 2. 2022 04:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Tenhle článek poslat všem poslancům. Jako povinné čtení.Taky vládě.Pevně doufám,že mají ukončenou alespoň 5 tou třídu základní školy,takže číst rozhodně umí.Se samostatným uvažováním to mají horší,to zatím nezvládají mnozí i s vyšším vzděláním,proto se rvou do politiky jako diví.

Frank
20. 2. 2022 12:13
Odpovědět  jara

Mám ale obavy, že šmejdům z pětikolky by to stejně nikdy nedošlo.

zdena
20. 2. 2022 12:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Děkuju za skvělé postřehy… dokonalé…..

Markýza
20. 2. 2022 12:26
Ohodnotit příspěvek :
     

No, klidně bych tomu věřila. Putin je pokud vím dobrý judista….