blogpolitika

Svoboda projevu, cekni a……….

Svoboda projevu je prý v naší zemi dle současně platné Ústavy ČR zaručena. Koneckonců to neustále  tvrdí  i představitelé vládní moci ve svých  plamenných vystoupeních skloňující  úroveň  demokracie v naší zemi ve všech pádech .

Otázkou zůstává, co následuje poté, když se jedinec (kterých jak se zdá  přibývá) skutečně odhodlá  v mediálním a veřejném prostoru říci, co si myslí o současném politické situaci v naší zemi. O současném směřování našeho státu, devastaci jednotlivých vládních resortů,  k všestranně   proukrajinsky  vládnoucímu  kabinetu  premiéra Petra Fialy.

Zatím posledním příkladem je  vystoupení předsedy ČsSL plk.v.v. Ing.Václava Vaška na pietním aktu u památníku Čs.letců v Žatci v neděli 17.9.2023.   Viz odkaz na uvedený projev:

http://cssl.cz/2023/09/15/pietni-akt-u-pamatniku-cs-letcu-v-zatci/?fbclid=IwAR1_aNF5ZhbP4uqfioSbSO2kOO7HJu1CJJhw7kJU7ZqDZwhzAMDv5oJ_j-g

Reakce  představitelů  armády na uvedené vystoupení byla více než bleskurychlá.

Armáda uvedený  projev nejen odmítla, ale náčelník GŠ Armády ČR generál  Karel Řehka na síti X ( dříve twitter) uvedl, že AČR s okamžitou platností ukončuje veškerou spolupráci s tímto spolkem a podporu akcí, na kterých se podílí !

Kterými  pronesenými výroky Václav Vašek  oprávněně  „ pobouřil“  armádní mocipány  nevíce, si můžeme jen domyslet.

  Ano.  Cenzura nepohodlných názorů pokračuje.  Armádní reakce na nedělní vystoupení Ing. Václava Vaška  je  pokračováním  likvidace osob s nesprávným názorem ve veřejném a společenském prostoru.  Pokračující   likvidací nejen učitelů, viz  poměrně nedávný případ  Martiny Bednářové. Stejně jako likvidace  v minulosti  úspěšného svolavatele protivládních demonstrací Ladislava Vrábela. Likvidací dnes již  mnoha desítek  obžalovaných  osob z různých oborů.

 Občané státu dle  hlásné  trouby  veřejnoprávní České  televize  prezentující výplody ministrů   Strakovy akademie  si mají  zvyknout   na dvojí metr.  Zatímco  ve svých názorech  řeporyjský  starosta Pavel Novotný má zelenou, Tomáše Čermáka odsouzeného za „podporu a propagaci terorismu“ soudy „přinutily“, aby opustil naši republiku.

Občané, vládou  dehonestovaní  a označováni jako   dezoláti  a chcimírové, pokud  nechtějí „následovat“  aktivistu Jaroslava  Popelku, mající soudní  zákaz vstupu do Prahy na 18 měsíců za údajné podněcování k výtržnictví se ocitají v situaci, kdy se musí smířit  s všestrannou  vládní podporou Ukrajině .  Nejen v podobě vysávání státního rozpočtu na úkor  našich občanů, ale i na každém rohu   „Pražské Ukrajiny“  vyvěšených  modrožlutých   vlajek, „překlasifikované“  na bannery. 

Za současného  stavu  si tak mnozí občané pokládají  oprávněnou  otázku. Kdo je ve skutečnosti pro společnost více nebezpečný a navozuje  atmosféru  strachu? Kdo eskaluje vojenský konflikt na Ukrajině  natolik, že ani nebezpečí  propuknutí jaderného konfliktu  jej ani  trochu nepřibrzdí v jeho „ myšlenkových  pochodech ?

Kdo je skutečným „nepřítelem“ současného režimu?  Myslím že spousta občanů má jasno.

Pouze  Fialova  pětikolka  podporovaná agentem Pávkem  si to nechce zatím připustit.

  zdroj email:  Miroslav Kavij

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Moudrý člověk
18. 9. 2023 18:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo je skutečným „nepřítelem“ současného režimu? Spíš si položme otázku, kdo není skutečným nepřítelem současného režimu. A tady je odpověď jasná. Rajchl s Vackem.

Me Two
19. 9. 2023 09:17
Odpovědět  Moudrý člověk

ano, přesně tak, jak říkáte. a proto budeme mít na věky fialy.

Pavel
21. 9. 2023 02:23
Odpovědět  Moudrý člověk

Vidlak je zamaskovanej vlkodlak a v boji za Raichel Vackovo svrzeni vlady ,odstranuje bezohledne bez varovani a zakerne, co se mu nelibi a kazdyho ,za svobodu slova , cela alternativa je podvod , umlcujou v boji za jejich svobodu slova a jejich demokracii u koryt ,jen na podiu maji pravdu , vsecko prospikovany inserci, odrovnali Vrabela dalsi , vsecko, co jim stoji v ceste a Zvedavec,
uz na to dojel taky davno..
Po Fialovi bude jeste hur s nima. Jsou jen nahradnici za dnesni vladu.
Nic neumi jen kritizovat a nevi a neumi neco vybudovat,jen svolavaji a porad dokola
demonstrace ,jeste ,ukradeny Vrabelovi , kde lide preslapuji dve hodiny a nic jineho ,
lide poslouchaji
ty same poucovaci kecy dokola..Jen ty vybrany na podiu a vladou schvaleny.
Ty neschvaleny Cechy rajchlove a vlada spolecne a nemilosrdne pronasleduji…
Pristi rok zase ukecany demonstrace ,aby se nic nezmenilo.

Standa
21. 9. 2023 03:39
Odpovědět  Pavel
Boomer
21. 9. 2023 08:01
Odpovědět  Pavel

..demonstrace tohoto typu slouží jen k upouštění páry, aby kotel nedejbože nebouchnul a současně vytvářejí záložní prostor pro nouzové řešení v případě skutečné krize. Kdo je připraven, není překvapen. A demonstrující po letech zase uslyší to, co slyšeli začátkem roku 1990 od soudruha Komárka z balkonu Melnatrichu. Jak to dopadlo, už víme..

Takže Cui bono?

Autor
18. 9. 2023 18:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Jaká asi bude reakce armády, jestli přijde na lámání chleba a oni budou muset sami jít do bojů? Nebo si poklonkováním zajišťují týlovou práci někde na území Antarktidy, odkud budou řídit boje?
Troufám si říci, že máme “taneční generály”.

Helena
19. 9. 2023 08:38
Odpovědět  Peter 008

Na občanech ČR absolutně nikomu nezáleží, nejsme pro naši “vládu”, pro její pasáky z USA, Anglie a Bruselu absolutně nic, ani to smr.dlavé h.vno pro ně nejsme. Proto se tu děje, co se děje. A vojáčci na ukradinu půjdou, je to otázka krátkého času, ukradinci-co sem utekli ví, jak to na ukradině chodí a nevrátí se tam. Ovšem na ukradině to nebude střežený afghánský či irácký tábor, budou vykopnuti do zákopů – a teprve tam si uvědomí pravdu – pozdě.
Označení touto vládnoucí americkou chuntou jako “chcimír” považuji jako vyznamenání a jsem na něj hrdá. Všichni, kdo jsou postižení represemi této americké mafie dosazené do ČR – schovávejte si všechny dokumenty, natáčejte, dokumentujte. Brzy přijde čas, kdy pravda vyjde najevo.

janle57
19. 9. 2023 10:23
Odpovědět  Peter 008

naše generály zajímá v armádě pouze jediná věc, a to výběrová řízení na nákup
amerického vojenského šrotu,že ano zapocená madam Černochová,i když Vás
z armády vykopou,do konce života si s důchodem 20 000,- CZK hlavu lámat nebudete.

Gales
18. 9. 2023 19:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Přirovnávat dnešní dobu s dobou budování socialismu je trochu mimo mísu.Ale jinak dobrý.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
18. 9. 2023 19:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Jeste ze tu V. Putin a Rusko.
Mali nastrceni cechacci co se citi jako velci Cechove by jinak zavedli poslusny Cesky narod do baziny z ktere by se vyhraval cele generace.
Pred panem V. Vaskem klobouk dolu.

unor 2022
18. 9. 2023 19:56
Odpovědět  unor 2022

Je smutne a zaroven nasledovanihodne, ze se ‘musi najit stat’, ktery ‘musi uzakonit’, ze rodina je .. zena, muz a deti.
Rusko, budiz tvemu predchudci SSSR vse sporne odpusteno. Uz jen za tento pocin.

Erien Nemanova
20. 9. 2023 11:31
Odpovědět  unor 2022

Zdravím, jsem už nyní Ruska ale stále sleduji dění v ČR, protože tam žijí bratři s rodinami. Začátkem roku se nám narodil syn a nyní čekáme dalšího, pro rodiny s dětmi(tady v Rusku) se dělá pořád více, prostě pořád platí, rodina je základ státu. Taky se nedávno uzákonilo, že sňatek může uzavřít jen muž a žena. Gender nesmysli tu neplatí, pohlaví je jen ženské, mužské a anomálie se musí řešit jen s lékaři a zákonnými zástupci dítěte, vše pod přísným dohledem a nejlepší pro dítě. Gejové a lesby nemohou adoptovat dítě, to mohou jen manželé. Duhové pochody jsou zakázané. Prostě Rusko má své tradice, které jsou dané už z bible a životem člověka na zemi. Takovou budoucnost jsme chtěli pro naše děti a Rusko byla jasná volba už z dob když jsme s manželem studovali v Moskvě a každou volnou chvíli cestovali po RF. Milujeme Rusko a jsme hrdí na našeho prezidenta a jestli to dojde tak daleko, budeme za svou vlast bojovat.

katango
20. 9. 2023 11:37
Odpovědět  Erien Nemanova

Moc vám to přeju a víc než jen trochu závidím.

Standa
21. 9. 2023 03:44
Odpovědět  katango

Souhlas. Závidíme, doufám, všichni.
Je rozdíl mezi Putinem a Petrem Pavlem.Jeden je pro svůj stát a druhý proti němu a lidu v něm.

Duudu Wo
18. 9. 2023 20:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Makaka teď vystaví v OSN. To bude mít jeho páníček radost.

x-13
18. 9. 2023 20:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Nemáte někdo prosím audio s přepsanou řečí pana plk.v.v. Ing.Václava Vaška?

Zdena
18. 9. 2023 21:17
Odpovědět  x-13

Je v tom článku viz odkaz modrý titulek

Albi
18. 9. 2023 20:45
Ohodnotit příspěvek :
     

“Kdo eskaluje vojenský konflikt …. že ani nebezpečí …. jej ani trochu nepřibrzdí v jeho myšlenkových pochodech?

Jakých POCHODECH? A myšlenkových? Zatím ty myšlenky “dlouhou chvíli tupě stály a už natrvalo budou stát opodál”.

Ale bez legrace. Přeju úspěch v boji za zachování línského letiště a to z mnoha důvodů – obecných i částečně osobních.
Jeden z obecných důvodů je, že se nám může ještě hodit. Moc hodit! A snad i brzy.
Na rozdíl od kdejaké “giga factory”.

sergej
18. 9. 2023 20:56
Ohodnotit příspěvek :
     

To je v rámci “hángr gejms” NWO agendy 20-30 loutkáři (poblitici jsou herci a herky aniž mnozí i vědomí) globálních lichvářů.
https://www.poslovebudoucnosti-zlatyvek.info/l/co-je-velky-reset-vse-co-potrebujete-vedet-bez-ohledu-na-svetonazor/?fbclid=IwAR1Aey_-ANDCydH0WRedi2jVsakq9jLt6mrQ16FedTyuQ4gsjKLs5B4LTpE
https://gozofinder.com/cse/ulozto/cz?query=hunger+games

Keller
18. 9. 2023 22:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Přečetl jsem si projev Vency Vaška na pietním aktu. Kromě toho, že s jeho názory souhlasím, musím konstatovat, že obdivuji jeho odvahu takový projev veřejně přednést. Vzteklé reakce vládnoucí pětikolky ukazují, že se “trefil do černého” a odvetné akce budou následovat. Václave, díky za ten projev a držím palce.

Albi
19. 9. 2023 10:35
Odpovědět  Keller

Ano – přesně tak!

19. 9. 2023 05:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Svoboda projevu je ústavou zaručena, pokud ten projev není proti současnému režimu…

Albi
19. 9. 2023 10:37
Odpovědět  primak

Platí i když je proti – ovšem poté už zas platí jiný §. 🙂

katango
20. 9. 2023 11:38
Odpovědět  primak

A není zaručena svoboda po projevu, ani Ústavou ČR.

Eva
19. 9. 2023 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Pane plukovníku, děkuji !!!

Miro 2
19. 9. 2023 11:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Samozřejmě, že se naskýtá otázka k tomu, kdo je pro náš lid nebezpečný. Agresivita současných bláznů a chciválků je nekonečná a pokud skutečně dojde k vyrukování NATO (napřed nejspíš v podobě vojsk bývalých satelitů SSSR, tj, ČR, SR a Polska) proti Rusku a pak poznáme odplatu, tak kdo bude tím skutečným vrahem našeho lidu???

Jura S
19. 9. 2023 16:33
Odpovědět  Miro 2

Vrahem minimálně ekonomiky a soběstačnosti je zde 30 let ODS a pámbíčkáři…. zabíjet lidi začli až pětikulčáci, kteří samo nepřiznají kolik “expertů” zatřepalo hnátama pro fetku Zeleninu… Samozřejmě škoda to není …

Jura S
19. 9. 2023 12:30
Ohodnotit příspěvek :
     

 plk. v. v. Ing. Václav Vaška – to je ryzí charakter, bohužel takových je tu málo….

Helena
19. 9. 2023 12:36
Odpovědět  Jura S

A vidíte- a jsou – ti kteří se nebojí říci pravdu – tomu pánovi velký dík a sláva!! Proto zahoďte pesimismus. Nakonec je dobře, že válčení na ukradině jde tak pomalu, alespoň stačí pravda a kdo je kdo vyplavat.