blog

P.C.Roberts: „Vlak opustil stanici a nikdo jej už nedokáže zastavit“

To jsou slova srbského prezidenta Vučiče. Měl by o tom něco vědět. Žije uprostřed dění. Má za to, že Evropa se ocitne ve válce s Ruskem za „ne více než za tři nebo čtyři měsíce“, ne-li dřív“. Prezident Vučič dále říká, že „nikdo se nepokouší válku zastavit. Nikdo nemluví o míru. Mír je téměř zakázané slovo.”

Maďarský vůdce Viktor Orbán má názor podobný a sdílí jej i slovenský prezident Robert Fico, který přežil nedávný pokus o atentát. V západní Evropě, Velké Británii a Washingtonu všichni mluví o širší válce s raketami dlouhéhou doletu používanými k útokům hluboko do nitra ruského území. Takové útoky nemohou samozřejmě odvrátit osud již poražené ukrajinské armády, a tak se zdá, že jejich účelem je vyprovokovat Rusko k odvetě, kterou pak Washington bude moci využít k rozšíření války.

Prezident Vučič má pravdu. Západ nevyvíjí žádné úsilí – ve skutečnosti se vyhýbá veškerému úsilí, aby zmírnil nebezpečnou situaci. Místo toho Západ přilévá olej do ohně raketovými útoky dlouhého doletu a vysíláním francouzských jednotek na Ukrajinu.

Od prvního dne bylo zcela jasné, že Putinova omezená vleklá válka umožní Západu stále více se zapojovat do konfliktu. A to až do té míry, že konflikt se nyní skutečně stal konfliktem mezi Západem a Ruskem. Jak říká prezident Vučič, jde nyní o prestiž Západu a Západ nemůže dovolit Rusku, aby zvítězilo.

.Nyní, když je Putin zatlačen do kouta s vyhlídkou, že rakety NATO zaútočí hluboko do Ruska, je očekávání prezidenta Vučiče, že válka se ocitla na dosah ruky, pochopitelné. Jak se dnes věcí mají, úspěch vyhnout se širší válce závisí na tom, kolik provokací Kreml ještě přijme a jak dlouho v tom hodlá pokračovat. Putin potřebuje zkrátka vyřadit Ukrajinu z války dřív, než se její území zaplní vojenským personálem NATO.

Zelenskému vypršel mandát, čímž se stal nelegitimním. Ruské síly by tedy měly rychle dobýt Kyjev a dosadit tam novou vládu, která bude souhlasit s Ukrajinou jako neutrální zemí a bude též souhlasit se znovusjednocením Donbasu s Ruskem.

Nevím, jestli má Putin ještě čas vyhnout se větší válce rychlým vítězstvím, nebo jestli postrádá sílu k obsazení Kyjeva a k ovládnutí celé Ukrajiny. Pokud byl, pokud jde o cíl jeho snah, příliš skromný a současně též šetrný ke svým prostředkům, koupil si širší válku.

Překlad: Lubomír Man

sdílet na

35 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuzana
14. 6. 2024 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Fentanyl dorazil do Polska, šokující video zachycuje jeho devastující účinky

https://aktax.cz/fentanyl-dorazil-do-polska-sokujici-video-zachycuje-jeho-devastujici-ucinky/

zuza
14. 6. 2024 10:19
Odpovědět  zuzana

správa z roku 2011 (!!!):
https://vlada.gov.cz/cz/media-centrum/aktualne/narodni-protidrogovy-koordinator-jindrich-voboril-nebezpecna-droga-fentanyl-neni-nova-droga-87922/
“V České republice se objevily případy předávkování spojené s užitím drogy na bázi opiátu s názvem fentanyl. Jedná se o prášek, který se dá jen velmi těžko rozeznat od běžného heroinu. Uživatelé po jeho aplikaci pociťují podobné stavy jako při užití heroinu, jeho účinek je ovšem 40krát silnější a už u malé dávky hrozí vysoké riziko předávkování. Lékařský zásah při předávkování komplikuje nemožnost detekovat fentanyl standardními toxikologickými testy.”
správa spred pár týždňov:
Česko kúpilo stotisíc fentanylových lízatiek pre armádu – na utišovania bolesti na bojisku.

Pavel z Moravy.
14. 6. 2024 10:52
Odpovědět  zuzana

Další velmi zajímavý článek z https://cz24.news je článek s názvem – Je na ministerstvu financí cenzura, že Stanjura netuší co se děje v Rusku a ve světě?
Z konce článku vybírám- ČR už ekonomicky skoro neexistuje, zatímco darebáci si v Parlamentu přeměřují kdo ho má většího. Šílené, zvrácené a vlastizrádné. A pak se jednou probudíme jako totálně rozvojová země a z Burundi se nám budou smát. Ale lid bude stále čučet na Novu a CNN Primu news. Moskevská burza už neobchoduje v dolarech, Saúdové se na dolar vys.rali také, euro se poveze s tím, takže nám tady zůstávají pouze zaprodanci a grázlové, kteří chtějí bojovat s Ruskem. A také zmatený a zhlouplý většinový lid. A není tady už nikdo kdo by na rovinu řekl co nás čeká. Žádný nový Přemysl ani moravský Mojmírovec není na obzoru. Takhle jsme dopadli s pravdou a láskou. A jak by určitě pravila Nikola Bornová – držme se, jedeme na neckách do bazénu s kyselinou sírovou. A není nám kujwa pomoci. Stále si asi většina myslí, že si nějak pomůže a nějak bylo a bude. Ale nebude, je to pro.sráno. Ale to si uvědomí všichni až bude pozdě. Tak se zásobme jak říká Vučič proviantem, to nám fakt pomůže. V hlavě houno a v žaludku dvě.

Pavel z Moravy.
14. 6. 2024 10:58
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Takhle nějak to napsal Martín GUEVARA v knize Můj bratr CHE. Jednoho dne se probudíte a není nic. Obchody jsou zavřené, banky nefungují, prašule jsou v dupě a vy jste na dně. Totální kolaps a bankrot. Martín to zažil v roce 2000 a myslím, že to tam nyní není o nic lepší. Takže, kdo si počká, ten se dočká.

Burák
14. 6. 2024 16:45
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Je to účel. Proč vláda nechá položil poslední funkční hutě u nás? Bez nich už totiž nebudeme moci postavit kupříkladu elektrárnu. Bez hutě se nic nevyrobí. Železo je potřeba na vše, obzvláště na velké projekty jako jsou třeba i přehrady. Každý normální stát si hutě drží ale ty naši zaprodanci nás prostě předhodili zahraničí. Všimněte si, že se od 89 prakticky nic nepostavilo. Myslím tím velké projekty, jako je elektrárna nebo přehrada. Teď by mohl stát začít stavět kupříkladu přehradu a firmám v problémech by dal práci a výdělek. Tady přece nemusí nikdo dotovat hutě. Stačí jim dát práci na několik let. Fiala ale nerozumí ničemu. Má jen své západní rádce a opakuje, co slyší. Je to klasicky plagiátor.

ModrýKlokan
14. 6. 2024 16:59
Odpovědět  Burák

Jsou to vlastizrádci, měli by sedět. Celá vláda.

Mik
15. 6. 2024 12:56
Odpovědět  Burák

Myslím si že na otázku proč by bylo nutno mít informace: Jak je to s konkurenceschopnosti, jaké jsou ceny energií, co dovolí EU, jak je to s odbytem atd.

Frank
14. 6. 2024 13:24
Odpovědět  zuzana

Tak k věčně ožralým pšonkům se připojí i zombíci. Dobrá to parta.

unor 2022
14. 6. 2024 10:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle jineho V. Putin dela jen to nejnutnejsi v reakci na to jak poslednich dvacet roku postupuje zapad, jaky je celkovy vyvoj situace a v neposledni rade jak funguje lidska psychika.
..
Vzdyt mocenske struktury zapadu nebojuji jen s Ruskem. Vyhlasili valku i vlastnimu obyvatelstvu. Viz migracni vlna, covid, zelena agenda, piedestalovani bukvic, a dalsi. V tomto pripade cas pracuje pro Rusko.

Pavel z Moravy.
14. 6. 2024 11:20
Odpovědět  unor 2022

To je neuvěřitelný morální úpadek, který zde probíhá. A k moci se dostali ti nejodpornější jedinci. Lidé si prostě ty samozvance nepohlídali a teď se jim to vrací. Nebudu již znovu citovat Platóna, je to jasné i bez jeho citace.

Skeletor
14. 6. 2024 13:29
Odpovědět  unor 2022

Máte pravdu, jen si myslím, že USSA,EU,NATO budou nemile překvapeni pokud něco začnou. Nebude to jen válka KoZy a Ruska jak si to představují, zbytek světa ví moc dobře o co jde.

Autor
14. 6. 2024 10:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Vidí, že při volbách prohrají a tak se snaží udělat, co můžou. Ale zapomněli na to, díky své degradaci, že k válce potřebujete mnoho záležitostí. Především naplno fungující průmysl, odborníky na skoro vše, musíte mít co jíst, musíte mít spoustu surovin a schopnou armádu, schopné velitele … a co z toho Západ má?
Slušně se to nedá říci.

comment image

Pavel z Moravy.
14. 6. 2024 11:24
Odpovědět  Peter 008

Myslím Petře, že to jim ale vůbec nevadí. Pošlou tam klidně ty lidi jenom tak pro svoje potěšení. Nesmíš zapomenout, že sociopaté uvažují jinak. Koho tam teď do mlýnku na maso posílá Zelenský. A komu to vadí?

ijn
14. 6. 2024 11:42
Odpovědět  Pavel z Moravy.

máme nějakou šanci válce do konce roku 2024 zabránit??? USA chce-li zabránit pádu USD za každou cenu i válečnou konfrontací s jadernou velmocí RF, tak jaké dohody dodrží, když na všechno vazalové KoZa kašlou ??? I ten náš GŠ bude obcovat s poslankyní, aby dosáhl imunity ( = erekce)???

Albi
14. 6. 2024 13:43
Odpovědět  Peter 008

Ten článek – to je zas neskutečný blábol. Jako celá ta švýcarská “mírová konference”!
Nyní, když je Putin zatlačen do kouta …. úspěch vyhnout se širší válce závisí na tom, kolik provokací Kreml ještě přijme a jak dlouho v tom hodlá pokračovat. Putin potřebuje zkrátka vyřadit Ukrajinu z války dřív, než se její území zaplní vojenským personálem NATO.”
Tohle si přečtěte – stačí jen letmo, všechno jsme už x-krát četli. Ale to sebevědomí!
Párkrát už dostali za jejich “mírové návrhy” přes hubu a pořád si melou svou(
Stejně tak P.C.Roberts!
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ztrata-casu-zni-z-moskvy-co-si-od-svycarske-mirove-konference-slibuje-kyjev-253645#
Kyjev dříve avizoval, že si účast Moskvy nepřeje, jelikož jí nevěří. Připustil ovšem, že by nebyl proti, kdyby byli ruští zástupci v budoucnu přizváni k vyjednávání o míru –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ ale pouze pokud přistoupí na jeho podmínky.

Což je: “…. mimo jiné  úplné stažení ruských jednotek z ukrajinského území a ustavení speciálního tribunálu pro stíhání ruských válečných zločinů !sic!)

14. 6. 2024 14:28
Odpovědět  Albi

PCR je omezený ušácký dutoleb. Ještě jsem od něj nezaznamenal nic co by stálo za jiné zamyšlení, než o úrovni jeho myšlenkových procesů.

Albi
14. 6. 2024 16:45

Přesně. A v podobné rétorice se budou ještě dlouho opakovat stejně trapné informace z různých stran a zdrojů: Už si to myslím dlouho, ale čím dál to dokazuje, že ONI si tím dodávají odvahy, protože dobře vědí, že situace je naprosto opačná. Jiné vysvětlení nevidím, tak pitomý nemůže být snad žádný retard. Např. dnešní odpolední zpráva:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-putin-mluvi-o-ochote-ukoncit-valku-jen-si-tim-prihrava-body-doma-i-venku-253971#
Před začátkem mírové konference ve Švýcarsku zní z Kremlu opakovaná prohlášení, že je Rusko připraveno jednat. Dává si ale podmínky, které se zdaleka neslučují s postojem Ukrajiny. Navíc své dohody v minulosti několikrát porušilo.

PS: Jestlipak by Hitler na konci 2.světové vydával tako
vé podmínky vítězům? A vítězové se mu omkuví, že prohrál. Představitelé USA+KoZa+Ukrajina+(bohužel) ČR už fakt ztratili veškerou soudnost.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
14. 6. 2024 17:56
Odpovědět  Albi

Tady máš ty podmínky:
Putin o podmínkách jednání s Ukrajinou.
„Tyto podmínky jsou velmi jednoduché. Ukrajinské jednotky se musí zcela stáhnout z Doněcké a Luganské lidové republiky a Chersonské a Záporožské oblasti. Navíc dávám do pozornosti, a to právě z celého území těchto regionů v rámci jejich administrativních hranic, které existovaly v době jejich vstupu na Ukrajinu. Jakmile Kyjev prohlásí, že je na takové rozhodnutí připraven a začne s reálným stahováním jednotek z těchto regionů, a zároveň oficiálně oznámí upuštění od plánů na vstup do NATO, okamžitě bude následovat rozkaz z naší strany zastavit palbu a zahájit jednání. Uděláme to okamžitě. Přirozeně, garantujeme bezpečný a nerušený odchod ukrajinských jednotek a formací.“
https://sk.news-front.su/2024/06/14/vladimir-putin-ohlasil-podmienky-zaciatku-mierovych-rokovani/

Avšak stejně jsou to jen tanečky. Všimni si – o Oděse a Podněstří Gosudar ani tuk. Ergo – dobře ví, že na jeho podmínky koza tak jako tak nepřistoupí, tak proč by předčasně vykládal všechny karty?
Nejvíc se mi líbí, jak neznam plká, jak by bylo pro Rusko příměří výhodné, přičemž koza – ne méda – mele z posledního a zmítá se předsmrtných křečích.

Albi
14. 6. 2024 19:35

100% souhlas.
A vidíš – ve vedlejším článku k těm podmínkám i někteří myslící ty ruské požadavky vidí jako Putinovu slabost.

Co potom chtít po těch, kteří se ani nesnaží svých pár ještě funkčních mozkových buněk donutit ke vzájemné spoliupríci.

14. 6. 2024 20:53
Odpovědět  Albi

Krátce po zahájení specoperace jsem hodil do placu, že je pro mě fascinující sledovat onlajn vysokou školu globální strategie v podání týmu Putin a spol.
K tomu se váže malé tajemství mého obsedantního konspiračního myšlení. Mě totiž nešel do hlavy Gosudarův souhlas s istanbulským jednáním, páč se mi to tlouklo s jeho opakovaným prohlášením, že specoperace skončí až budou splněny všechny její cíle a byl jsem z toho dost rozčarovanej. No a pak do toho hodil bláznivej Boris vidle.
A já, když jsem to čet, zařval: “Hurá ruské rozvědce! A ted máš na ně klacek, že se z toho ti zmr-di pos-erou!!!”
Myslím si totiž, vlastně jsem o tom pevně přesvědčen, že kdyby si tým Putin a spol. nebyl jistý, že nakonec k žádné dohodě s bandery nedojde, nikdy by s jednáním nesouhlasil. A kolikrát se stalo, že jsem si říkal: Kurwa, proč jim už konečně neomlátíš o řepy Istanbul, na co čekáš? a byl jsem nas-ranej. Praporem minskejch dohod už nad hlavou mával a istanbulským furt nic.
Ale dočkal jsem se. Omlátil jim to o řepy. V pravej čas a před světovým fórem. A od té doby jsem, co se týká ruské hry, v klidu. Tedy pokud zrovna nenarazím na PCR, nebo tady na různý rady co by měl či neměl.

Max
15. 6. 2024 06:59

Souhlas, po tomto nepřijatém návrhu, bude další. Opustit Oděsu a volný průchod do Podněstří.

Max
15. 6. 2024 06:57
Odpovědět  Albi

Každý další Putinův návrh bude pro ně jen horší. On je touto taktikou pověstný. První návrh je vždy nejlepší.

Max
15. 6. 2024 06:55
Odpovědět  Albi

Roberts nevidí očividné, že Purin vaří USA a celou západní skvadru pomalu, jako žábu.

Burák
14. 6. 2024 16:47
Odpovědět  Peter 008

Jen aby nevyhlásili výjimečný stav a nezůstali u moci. Jsou nějací sebejistí, že zůstanou u kormidla.

Antonín Körber
14. 6. 2024 11:47
Ohodnotit příspěvek :
     

..ne EU,ale USA,EU je jen Opičí velkofarma,která zrovna prodělává epidémii…takže začátek bude od východu dále na východ,od západu příjde ochlazení Atlantikem,..že ano?,neníliž pravda?..

zuzana
14. 6. 2024 12:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Maďarsko protestuje proti masivnímu extra clu EU na Čínské elektromobily

https://aktax.cz/madarsko-protestuje-proti-masivnimu-extra-clu-eu-na-cinske-elektromobily/

Burák
14. 6. 2024 16:51
Odpovědět  zuzana

Čína zavede clo na evropské a můžou to tu zavřít 😁 Už ohledně cel varovali, tak teď to přijde. S domácím trhem si nevystačí a Čína je s Ruskem největší trh o který přijdou. My jsme také přišli o ruský trh. Kupříkladu už začínají objednávat i tramvaje z Číny a my utřeme nos. Viděl jsem v Moskvě mnoho čínských příměstských jednotek. Ty mohli být z plzeňské škody, kdyby to tu někomu myslelo. Západ škodovácké výrobky odebírá po pár kusech. Rusko potřebuje tisíce.

Pavel
14. 6. 2024 20:24
Odpovědět  Burák

řeknu vám příklad škodofka přišla o ruský a běloruský trh / čína je něco jiného/ a jelikož tam všichni ostatní cpou načerno auta přes bývalé sovětské republiky od kazachstánu až po uzbekistán statisíce ročně tak vymysleli že v kazachstánu postaví fabriku na kompletaci eskádeček / částečně rozmontovaných aut/ slovo dalo slova vyjednalo se zastoupení ohromné plány na stotisíc aut ročně postavili haly nasmlouvali dopravu a všichni se plácali po zádech popíjeli radovali jak s rusem vyjebou a najednou konec rus zakázal dovoz a najednou bylo za 100 000 aut ročně pouhá stovka a utopený prachy a pak už nic pouze co to prodají na kazašském trhu jinak taková zajímavost firma starbucks /američané/ si již zažádala v rusku o licenci na roky 2026 a výše asi ví více naši naši rádoby moudří vládci

jiří
14. 6. 2024 13:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Stejný vlak, jiný vagon. Evropská unie se nám snaží vnutit povinnost uznat stejnopohlavní rodičovství a náhradní mateřství.
EU chce zavést rodičovství stejnopohlavních párů a z pronajaté dělohy s dítětem předávaným páru, který si ho “objednal” – CZ24. ZPRAVODAJSTVÍ

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
14. 6. 2024 13:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Citujem: “Putin potřebuje zkrátka vyřadit Ukrajinu z války dřív, než se její území zaplní vojenským personálem NATO.” toto je veľmi logické riešenie, no nie som si istý, že ho Putin použije. Ak sa pozastavíte nad tým, že vojna sa vlečie a vlečie úplne zbytočne, asi by sme sa mali pozrieť na dôvod.
Myslím si, že na pozadí vojny na Ukrajine, sa dejú oveľa dôležitejšie veci na elimináciu satanistov, v Afrike, zavedenie nových mien a nahradením petrodolaru, BRICS, ekonomické fórum v Petrohrade a ďalšie aktivity na oslabenie a úplné odblokovanie satanistov od zdrojov.
Príprava na blížiacu sa “vojnu” bude fraška… Na Ukrajine nie je pechota a žiadne zbrane ju nenahradia a po eurovoľbách nebude jednoduché vyslať akúkoľvek armádu mimo žoldnierov na Ukrajinu – takže KO Ukrajine je neodvrátiteľné!!
Dívame sa práve na koniec vojny na Ukrajine a nie jej začiatok…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
14. 6. 2024 14:14
Odpovědět  JoFa

Zelený Alzák stratil funkciu a nemá mandát, tzn. že žiadna krajina s ním nemá o čom jednať, stal sa z neho bývalý prezident a jednania s ním nemôžu nič riešiť-sú len trapným klišé globalistov. On je nič- nula vrámci medzištátnych vzťahov, takže opäť KO.
Toto je čistá habaďúra, to musíte všetci vidieť a Roberts naskočil na Vučičove chuj..iny.

14. 6. 2024 14:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem jenom gaučovej jenerál a ne kovanej ušáckej válečnej myslitel jako PCR, tak si můžu dovolit myslet si, že víc než nějaký rychlý dobytí Kijeva a pod. sny PCR, odradí strejdu šmuela od bl-bejch nápadů Gosudarovi asimetrický reakce, jako je třeba ta současná návštěva ruské flotily v Havaně a ztrácení se opětovné zjevování se ponorky Kazan na ušáckých radarech, vojenskej kamarádčoft s některými zeměmi Jihoameriky a námořní cvičení v Karibiku, Lavrovový diplomatický rejdění Afrikou následovaný nediplomatickejma akcema Wagneritů, kamrádčoft se Saúdy a jeho následky, jako třeba vymáznutí petrodaláčů z kšeftů s ropou atd.
Hm… Tenhle PCR mě vůbec fascinuje, Jakou má představu “rychlýho dobytí” třímilionovýho města? Jedině bombardovací kobercový nálety jako na Drážďany nebo atombomba – jiná verze “rychlýho dobytí” neexistuje. A tahle věta:  …a dosadit tam novou vládu, která bude souhlasit s Ukrajinou jako neutrální zemí a bude též souhlasit se znovusjednocením Donbasu s Ruskem… je taky kouzelná. To tomu válečníkovi ještě nedocvaklo, že Putin a spol. budou diktovat a ne čekat na nějaký souhlas kohokoli a že tzv. ukrajina coby stát bude v brzké době už jen vzpomínkou?

Albi
14. 6. 2024 17:16

To vypadá víc než věrohodně.
Máš ještě nějaké vysvětlení, proč ti trotlové nedokážou vidět a hlavně pochopit to, co ty “laik”?
Tedy předpokládám-li, že si neplatíš nějaké své soukromé tajné služby a špióny. a vycházíš jen z veřejných zdrojů, často víc než “cinklých”. 🙂

14. 6. 2024 18:38
Odpovědět  Albi

Mám. Vysvětlení. Stejné jako ty, řek bych.

Burák
14. 6. 2024 16:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ tu válku prohraje. Nemají vlastní odborníky skoro na nic a to co mají v obrovském počtu s mnoha doktoráty a tituly jsou totálně nepoužitelní jedinci. Proč Rusko ustoupilo od západního systému vzdělávání? Putin to řekl na plnou hubu. Ze 100% titulovaných je použitelných jen 5%. To bylo tehdy řevu ze Západu, protože tohle je jejich dlouhodobý plán jak se vrátit k monarchii. Debilizace společnosti.