blogvideo

Jaroslav Štefec o bezpečnostních otázkách v širokých souvislostech

sdílet na

38 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
15. 9. 2023 00:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Vyzobáno z ruswebů

SOROS, USA, TURECKÝ SULTÁN? DRUHÁ FRONTA JE PRO RUSKO TÉMĚŘ OTEVŘENÁ
Překvapením bylo, že se úřady Arménie, členské země Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO), která zahrnuje také Bělorusko, Kazachstán, Kyrgyzstán, Rusko a Tádžikistán, sešly, aby na svém území provedly společná vojenská cvičení se Spojenými státy. Je příznačné, že šéf nevládní organizace, Evropského výboru pro rozšíření NATO, vyzval Jerevan ke vstupu do aliance.
Podle … provedou od 11. do 20. září arménští mírotvorci společná vojenská cvičení Eagle Partner 2023 s jednotkami Spojených států ve výcvikovém středisku… 
Je pozoruhodné, že Arménie odvolala svého stálého zástupce v CSTO Viktora Bijagova… – poznamenal Rostislav Iščenko.
Politolog shrnul, že úkolem Spojených států je vytlačit Rusko ze Zakavkazska, a pokud bude tento úkol splněn, „na Arménii je jim fuk.

https://tsargrad.tv/news/soros-ssha-tureckij-sultan-vtoroj-front-dlja-rossii-pochti-otkryt_867373

CSTO – viz – https://cs.wikipedia.org/wiki/Organizace_Smlouvy_o_kolektivn%C3%AD_bezpe%C4%8Dnosti

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
15. 9. 2023 00:25

“Ale je nám to jedno”: Pašinjan dal Arménii úplně pod nůž Flirtování arménského premiéra Nikola Pašinjana se Západem povede k tomu, že se Rusko a Írán přestanou zastávat této země a ta se okamžitě ocitne roztrhaná na kusy svými sousedy.

A způsob, jakým se nyní Jerevan chová, zaručuje, že Rusko se bude řídit čistě pragmatickými zájmy.…že hádkou s Ruskem a Íránem Pašinjan ve skutečnosti odsoudil svůj lid k smrti.

Vyslanec rumunského ministerstva obrany přijel do Pentagonu spiknout intriky proti Rusku
„ Odsuzujeme Putinovu brutální válku na Ukrajině a znovu potvrzujeme naši neochvějnou podporu ukrajinskému lidu ,“ zveřejnil Pentagon takovou rezoluci po příjezdu zástupkyně rumunského ministerstva obrany, ministryně zahraničí Simony Cojocaru, do Spojených států.
Američané poděkovali Rumunsku za hostování tisíců amerických a spojeneckých vojáků. „ Tyto síly slouží jako silný odstrašující prostředek proti nepřátelským silám, které ohrožují územní celistvost NATO…

15. 9. 2023 00:27

Vyhlášení války Rusku hrozí Ukrajině ztrátou spojenců Oficiální vyhlášení války Rusku ze strany Ukrajiny by mohlo vést ke ztrátě spojenců.
Pokud se Kyjev k tomuto kroku rozhodne, bude to podle … automaticky znamenat, že všechny země, které mu pomáhají, budou také ve válce s Ruskem a promění se v cíle…

Lukašenko je zodpovědný za válečné zločiny na Ukrajině … a proto Evropský parlament vyzývá Mezinárodní trestní soud, aby zvážil vydání podobného mezinárodního zatykače na Lukašenka,“ píše se v dokumentu.

Rusko může koupit přesný analog ATACMS od KLDR Při realizaci severokorejského jaderného programu byla navzdory mezinárodním sankcím použita americká technologie. Stalo se tak po osobních kontaktech amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una.
 …
Ve světě je stále jasnější, že kdysi respektovaná obří mezinárodní struktura OSN stále více prokazuje malou užitečnost. Nedokáže si s ničím poradit, je to obrovská byrokratická struktura, která není podřízena zájmům národů, ale korporacím, které vládnou světu…

https://www.politnavigator.net/vse-novosti-za-segodnya

Takže tak…

15. 9. 2023 00:54

A z jiného soudku. Nejsou jen rusweby:
Podpora Ruska ze strany Kim Čong-una vyvolává varování ze strany ZápaduUSA říkají, že „nebudou váhat“ uvalit další sankce na Rusko a Severní Koreu, pokud uzavřou jakoukoli novou dohodu o zbraních.

…setkání mezi severokorejským vůdcem Kim Čong-unem a ruským prezidentem Vladimirem Putinem se setkalo s varováním západních zemí, které mají podezření, že se blíží dohoda o zbraních.

…Na dotaz ruských médií, zda by Rusko pomohlo Kimovi postavit satelity, Putin řekl: „Proto jsme sem přišli.

…také Spojené království naléhalo na Severní Koreu, aby ukončila jednání o zbraních s Ruskem

…Tato návštěva slouží ke zdůraznění izolace Ruska … a k tomu, že se svět sjednotil proti Putinově nelegální invazi na Ukrajinu a on byl nucen…
Putin dal četné náznaky, že se o vojenské spolupráci diskutovalo, ale prozradil jen málo podrobností. Jednání se zúčastnil ministr Sergej Šojgu. 

…Kreml uvedl, že citlivé diskuse mezi sousedy jsou soukromou záležitostí.

https://www.aljazeera.com/news/2023/9/13/north-koreas-kims-support-for-russia-concerns-western-nations

S tou izolací a sankcemi se to KoZe móc povedlo. Ještě teď se směju.

Albi
15. 9. 2023 04:54

Se nedivím, musela jsem si to přečíst 2x, jestli ještě nespím. 🙂
Nenapadá tě, jakou sankci lze na RF ještě uvalit?

Autor
15. 9. 2023 06:02
Odpovědět  Albi

Zákaz dýchat celosvětový vzduch, zákaz “vyvolávat” deště nad územím Ruska, donutit zaplatit Rusko za každou vichřici, bouři, kroupy, sucho nad územím “civilizovaného světa”, zákaz pumpovat do pneumatik automobilů, motocyklů a jízdních kol ochucený vzduch, zákaz pít ruskou vodu – předání této vody nejen Kazachstánu, ale především Africe vodovodem přes USA, EU, Austrálii, aby se do Afriky dostaly alespoň dva litry denně … zákaz vstupu Ruska do NATO – OTAN,na just zákaz vstupu Ruska do EU .. jé, jé já bych jich vymyslel … 🙂 🙂
Sankce jsou jen otázkou představivosti a schopnosti vynalézat “sebeškody”.
Možná bychom tady na Západě – na zlost Rusku – mohli si zakázat chodit čelem vpřed a mohli bychom chodit, jezdit a létat pozpátku …

Albi
15. 9. 2023 09:06
Odpovědět  Peter 008

Dobrý! 🙂 🙂 🙂

Mike
15. 9. 2023 12:04
Odpovědět  Albi

Že by jim zakázali dýchat?

15. 9. 2023 15:05
Odpovědět  Albi

Pravda je, že jsem chtěl bejt vtipně jízlivej ale napadaly mě jenom infantilní slabomyslnosti typu: po zesnutí hnít, či nedejbože pr.dět do hlíny a podobně. Tak jsem radši nebyl vtipně jízlivej a nechal to tak.

Albi
15. 9. 2023 15:17

A stačilo to. Kdyby ses nezmínil o tom svém smíchu, byla bych náchylná k myšlence, že podstata možná bude trocu jiiná – “ztracena v překladu” – protože snad není možné, aby to KoZa myslel vážně.

A on to náš nepoučitelný KoZa vážně myslel !!!! A ještě snad i předpokládal, že to zmíněné země budou brát vážně. 🙂

ModrýKlokan
15. 9. 2023 00:38

Další děvka v politice. Řídí se tradiční metodikou – silnější pes mrdá.

Albi
15. 9. 2023 04:46

“…územní celistvost NATO….”???
NATO už je dokonce stát? Komupak NATO-generálové to území ukradli?

15. 9. 2023 15:07
Odpovědět  Albi

To jsem rád, že sis toho všimla a upozornila na to! Já to tam chtěl někam ještě přimontovat, ale přišlo mi, že už tak jsem to tu přemilanoval.
Neuvěřitelné, že?

Albi
15. 9. 2023 15:24

Ano. A co je taky neuvěřitelné – že se jim pořád ještě daří nás překvapovat. Jejich zásoby v tomhle směru jsou, jak se zdá, nevyčerpatelné. 🙂

15. 9. 2023 23:47
Odpovědět  Albi

Pravda. Zásob, jak se ještě více znemožnit a být k smíchu, mají vskutku netušené množství. 🙂

janle57
15. 9. 2023 10:31

Nejvíce vyhrožují a uvalují sankce Ti,kteří se sami potápějí jak Titanic,nemusíme u nás
chodit daleko jak na relevantních důkazech předpověděl bývalý ministr financí za ODS Tlustý,
náš státní bankrot nastane při současném zadlužování za 4 roky,co to znamená ovšem většina
čummobilů vůbec nechápe a chápat nechce,do té doby ovšem vyhlásíme RF nové sankce,že už
nebudeme kupovat ruské jaderné žrádlo pro Temelín a udělíme jako bonus k tomu české občanství 30 000 muslimských přivandrovalcům.

PremekJ
16. 9. 2023 23:16
Odpovědět  janle57

Chtějí, protože mají scénář a běda se od něj odchýlit. Horší než u poslušnosti usmrkánka. Jenže tribunál je již čeká. To, co chtějí, nechce celých 10 milionů naší populace, byť to polovina ještě neví, ale alespoň něco tuší.

Frank1
15. 9. 2023 10:53

Pasinjan je loutkou USA a usiluje o odstraneni ruskych mirovych sil z prostoru mezi Armenii a Azerbajdzanem. Armeny potrebuji USA vygumovat, nemaji sanci proti Muslimum.

Putinovec
15. 9. 2023 17:55

Pjakin v minulosti o Arménech , tedy těch kmenů , které Turecko nezmasakrovalo a tím je bylo možno násilně přesunout do evropského prostoru , říkal , že jsou plnohodnotnou náhradou židovského nástroje .
V kostce , židovský nástroj je odepisován , což už je nějakou dobu patrné a Arméni mají tento nástroj plnohodnotně nahradit . Dále se má Arménie stát novým Vatikánem , kde má dojít ke sloučení soudobého křesťanství a pravoslaví .
Snad to dokáže objasnit situaci nejen kolem dosazeného klauna Pašanjina , kde se střetávají procesy řízení Ruské koncepce , snažící se obnovit znovu své území pod vlastní koncepcí , koncepce Globálního Prediktora , který potřebuje uvést v činnost svůj nový nástroj řízení , pod pláštěm sjednoceného , rozumějte ovládnutého náboženství a naposledy činnosti toho nejtupějšího hráče , státní elity hnUSA , která se snaží za každou cenu vyvolat požár a spálit alespoň část světa , když už ne celou planetu .

15. 9. 2023 23:50
Odpovědět  Putinovec

No, já mám na to poněkud jiný názor, ale nechme tak.

Editor
16. 9. 2023 21:29
Odpovědět  Putinovec

Pravoslaví JE křesťanství odjakživa. Křesťanských církví je mnoho. Máš v tom dost nejasno. Všechny církve, které praktikují kolektivní vinu, tedy prvotní hřích, který se smývá právě křestem (omytím hlavy křtěného jedince posvěcenou vodou) jsou křesťanské. Křest vymyslel Jan Křtitel, který pokřtil i Jošuu z Nazaretu (neboli Ježíše).

PremekJ
16. 9. 2023 23:23
Odpovědět  Putinovec

Ano, koncepce to byla, ale podmínky ji mění pod rukama. GP má několik problémů paralelně a ani jeden nástroj na jejich synchonní vyřešení. Pašinjan dostal US DS ChM kabaly kudlu pod krk a neví, že je pouze virtuální, protože US DS ChM kabala již nic reálného stran tlaku na poddajné nabídnou nemůže – zdroje došly. Konec září to jistí symbolicky volbami na Slovensku a bankrotem USA Inc.

15. 9. 2023 02:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak tohle je taky zajímavý. Už jsem lez do pelechu, ale nedalo mi to. Jsem zvědav, co o tom zítra hovínky. To bude řevu:
Za účasti zástupců 14 afrických států se v Centrální sněmovně důstojníků konal briefing. Běloruský politik Sergej Lushch vyzval k novým prohlášením o osudu Wagner PMC.
V Bělorusku se uskutečnil brífink ministerstva obrany, na kterém byli přítomni hosté ze 14 afrických států. Co to znamená, vysvětlil běloruský politik a veřejný činitel Sergej Lushch.

Hovoříme o brífinku v Ústředním domě důstojníků za účasti Valeryho Revenka, asistenta běloruského ministerstva obrany pro mezinárodní vojenskou spolupráci. Mezi hosty akce byli zástupci 14 afrických států, jejichž program návštěvy zahrnoval i představení národního průmyslového komplexu Běloruska a vlajkových lodí běloruského strojírenství.

Sergej Lushch vysvětlil, že vystoupení zástupců Afriky na briefingu ministerstva obrany není překvapivé, protože…
O rozpuštění Wagnera se proto dnes nemluví, zdůraznil odborník. Naopak bychom se měli dočkat nových prohlášení o osudu PMC.
https://1url.cz/vu2Da

Mééé…ééé…ééé…néééééé…!

Autor
15. 9. 2023 06:09

Ale jóóóóó!
Společnost PMC „Wagner“ zahájila nábor “zaměstnanců na služební cesty na dlouhé vzdálenosti”. Potřebný počet bajonetů byl shromážděn doslova během jednoho dne a nábor je dočasně uzavřen. Další se očekává za dva měsíce. Žádáme zájemce, aby již nyní začali získávat potřebná lékařská potvrzení.
Není specifikováno, do které země „hudebníci“ půjdou, ale soudě podle pozornosti věnované Nigeru a sousedním zemím na oficiálních kanálech Wagnera telegramy, kluci jdou do Afriky. Navíc nedávno v Mali vstoupili „hudebníci“ spolu s národní armádou do bitvy s místními islamisty a vytlačili je z důležitého strategického místa.

https://inforuss.info/geopoliticheskij-shpagat-dlya-rossii/

15. 9. 2023 23:57
Odpovědět  Peter 008

Dík za odkaz.

Eva
15. 9. 2023 07:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Medvídek se začíná rozbíhat rychleji. A veřejně jej začíná podporovat stále více kamarádů.
A že ti kamarádi mají Západu -a extra galskému kohoutovi a Albionu, o uššácích nemluvě – co vracet.

jiří
15. 9. 2023 09:42
Odpovědět  Eva

comment image
comment image
comment image
comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Eva
15. 9. 2023 22:45
Odpovědět  jiří

Dík, nádhera.

Frank1
15. 9. 2023 10:50
sergej
16. 9. 2023 15:30
Odpovědět  Frank1

Mají povolené zkoušet experimentální genové roztoky na lidech do konce roku 2023, zatím. Kontrolní skupina a složení 16 000? šarží na “optimalizaci chtěli oznámit za 75. let.

Vladimír
15. 9. 2023 10:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsme Americká kolonie a proto kupujeme. Jen doufám, že to nakonec nebudeme schopní splácet.

jiří
15. 9. 2023 12:29
Ohodnotit příspěvek :
     

V tajných programech byly zainteresovány satanistické skupiny, které měly mimo jiné také agendu na snížení populace. Důvodem bylo, že globální elita začala ztrácet plnou kontrolu nad masou lidstva a tak byla vytvořena depopulační agenda a stala se cílem “Nového světového řádu”.
https://celostnivzdelavani.cz/emery-smith-promluvil-15-dil

PremekJ
16. 9. 2023 23:31
Odpovědět  jiří

Jenže lidé si berou zpět své lidské duše a neptají se temných zlodějů, zda mohou. Takže žádná depopulace nebude. Zato delitizace vesele pokračuje…

15. 9. 2023 15:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Většinou to nedělám páč to nemám rád, ale pro tentokrát doplním několika dalšími vyzobnutími, když doteď žádný další článek. Takže:

Vyzobáno z: https://tsargrad.tv/

Nyní se však západní “partneři” … stali našimi nepřáteli a OSN, která byla uctívána jako garant mezinárodního práva, se stala loutkou v jejich rukou. Nastal čas začít spolupracovat s těmi … s Kim Čong-unem. Připomeňme, že okamžitě uznal Krym, DLR a LPR a nyní, na setkání s Putinem, když hovořil o Severním vojenském okruhu, řekl:

Rusko vstoupilo do posvátného boje za obranu své suverenity.

KLDR je jedinou zemí na světě, která má 600 mm MLRS. Odpalovací zařízení KN-25 odpalují třítunové rakety na vzdálenost 380 km. 
V podmínkách Severního vojenského okruhu bychom s jejich pomocí mohli položit všechny mosty přes Dněpr za týden, aniž bychom posunuli frontovou linii o jediný centimetr a riskovali jediného pilota.

Korea je rozdělena podél 38. rovnoběžky. Jih – americký kontingent.
Sever – vyrábí balistické střely, získal jaderné zbraně a vybavil jimi ponorky. Sever si přátelství s Ruskem velmi váží a velmi potřebuje vojenskou techniku. A také potraviny… 

15. 9. 2023 15:19

Proč by tedy Rusko povolávalo korejské vojáky na západ a převáželo korejské granáty na západ, když to všechno potřebujeme na východě? Pokud to všechno vytváří napětí přesně tam, kde to náš hlavní nepřítel považuje za nejnepříjemnější? Spojenectví mezi Severní Koreou a Ruskem proti Spojeným státům musí být realizováno tam, kde tato protiamerická pevnost stojí – na Tichém oceánu.

To stojí za úvahu, že? A ještě něco. Tak mi připadá, že je to ze strany obou budoucích partnerů rozumná brzda čínským ambicím, být v tom budoucím multipolárním světě jaksi prvnější mezi prvními, a rovnější mezi rovnými. Protože co si budem o Číně nalhávat… Ale třeba je to jen pocit.

K tomu, v tomto kontextu, vyzobnutí z https://alternatio.org/events/all

15. září 2023

Dvanáct lodí vstoupí do ruského námořnictva do konce roku 2023, mezi nimi budou povrchové a podvodní řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu na schůzce v sídle ruské tichomořské flotily (PF).
V pátek vede šéf ministerstva obrany pracovní návštěvu Přímořského území. Kontroloval plnění příkazu obrany státu v závodě Dálného východu…

15. 9. 2023 15:21

A toto, z téhož zdroje, také, řekl bych. Stojí za úvahu:

15. září 2023
Nedávná fotografie bývalého velitele Severního vojenského okruhu, generála Surovikina, byla pořízena v Alžírsku. Setkal se s vedením ministerstva obrany republiky, uvedl telegramový kanál .. . Navzdory oficiálnímu charakteru schůzky je Surovikin v civilu.
“Sergej Vladimirovič je schopný vnést pořádek do Sahelu.” V regionu se chystá speciální operace proti separatistickým džihádistům z Tuaregů a etnických skupin Sahary, kterou k eskalaci starých konfliktů napumpují izraelské zbraně, arabské peníze a západní mediální giganti. Vojenské řešení vyžaduje člověka se Surovikinovými zkušenostmi,“ poznamenal autor afrického zpravodajského kanálu…
Blogger Sergei Kolyasnikov, který fotografii zveřejnil, potvrdil, že fotografie zobrazuje Sergeje Surovikina. Dodal, že generál se účastnil akce mimo Rusko. “Sergej Vladimirovič Surovikin, i když bez pozice, už pracuje…”

Závěrem něco aspoň drobet svým způsobem pozitivního:
 15. září 2023
Ruská armáda začala používat pozemní robotický komplex BRG-1 k evakuaci raněných a doručování nákladu v zóně speciální operace, uvádí…

Takže tak.
P.S. Za tu modrotu nemůžu.

PremekJ
16. 9. 2023 23:39

Ano. Jenže do pevnosti teče a mandaríni sami nevědí přesně, kudy dál. Takže je to jen pojistka. A odbyt pro obilí RF. A urychlení nevyhnutelného procesu globální denacifikace, demilitarizace a nastolení Zákona Jednoty a dalších zákonů, říkejme jim třeba přírodní zákony.

PremekJ
16. 9. 2023 23:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Teď to víme, co naši předkové jen tušili – dubisko je i naší slovanskou záštitou. To chce, Jardo , říkat nahlas!