blog

Jak na ně

MUDr. Ivan David

Po návratu ze Štrasburku do ČR jsem ihned zamířil mezi naše zemědělce, kteří připravují na 19. 2. 2024 traktorovou blokádu Prahy. Pro změnu jsem jednou mohl já předat cenné informace Zdeňku Jandejskovi, který mi po celou dobu výkonu mandátu poslance Zemědělského výboru Evropského parlamentu předával cenné rady, jak pomocí pozměňovacích návrhů upravit návrhy směrnic a nařízení EU, aby v zemědělské praxi napáchaly co nejméně škod. Jak se zemědělcům ve Štrasburku podařilo prolomit řady proglobalizačních europoslanců zajímalo i blogera Daniela Sterzika známého pod pseudonymem Vidlák. Část informací, které jsem mu předal, a které už lze pustit mezi čtenáře, zveřejní na Vidlákových kydech. Okamžitě jsme se dohodli, jak vzájemnou výměnu informací ještě urychlíme. Dohodli jsme se, že svým malým dílem přispěji do aktivit do rebelské sítě #myzemedelci.

Nejcennější informaci, kterou jsem ze Štrasburku přivezl, je zpráva, že globalisty, jejichž je Fialová vláda jen jedním z mnoha údů, mohou zemědělci s pomoc traktorů a spoluobčanů porazit.

Traktorová blokáda europarlamentu přiměla řadu europoslanců rychle převléknout kabáty. Ještě před měsícem věřili jen nejzarytější zastánci konvenčního zemědělství, že by se nám mohlo podařit na plénu prosadit úplný zákaz patentovatelnosti rostlin. Těch vzniklých klasickými šlechtitelskými metodami výběru a křížení i těch vytvořených novými genomickými technikami. Počátkem ledna Zemědělský výbor (AGRI), v němž jako koordinátor zastupuji frakci Identita a demokracie (ID), schválil kompromisní pozměňovací návrh, k jehož vzniku jsem měl tu čest jako stínový zpravodaj přispět.

Podle společného textu, který jsme s hlavním zpravodajem výboru a ostatními stínovými zpravodaji vytvořili, bylo ostatním poslancům navrženo ke schválení zakázat patentování rostlin vzniklých „přírodním šlechtěním“ i laboratorní úpravou genomu.

Aby nedošlo k mýlce – nejde o geneticky modifikované organismy (GMO). Ty už mají vlastní nařízení několik let. GMO je rostlina, do jejíhož genomu byla vložena část genomu jiné rostliny nebo dokonce genomu živočicha. Rostlina vzniklá novou genomickou technikou (NGT) má sice laboratorně upravený genom, ale pouze tak, že její producent v původním přírodním genomu zapne nebo vypne některé sekvence genů, aby dosáhl požadovaných vlastností. Například vyšší odolnosti proti chorobám či mrazu.

Vývoj a zkoušky bezpečnosti těchto nových rostlin trvají dlouho a stojí hodně peněz. Mohou však dále posunout zemědělství směrem k vyšším výnosů a k možnosti snížení spotřeby ochranných postřiků. Ve výzkumu těchto šlechtitelských metod působí dva druhy firem. Obří nadnárodní korporace, které mají pro našince nepředstavitelné množství peněz nejen na výzkum, ale i na lobbying. Každá ze tří největších firem je na ovlivňování názorů eurokratů a europoslanců ročně schopna vyčlenit více peněz než kolik by stála výstavba nových budov europarlamentu ve Štrasburku, Bruseli i Lucemburku.

Kromě nich však nové odrůdy laboratorně šlechtí i malé a střední specializované firmy. I v ČR působí několik společností, které se zabývají vývojem nových odrůd. Pokud by europarlament nezakázal patentování rostlin, jejich existence by do 5 let skončila. Komise v návrhu nařízení o nových genomických technikách napsala, že po pěti letech hodlá nařízení přezkoumat a navrhnout možnost patentovatelnosti NGT. Nadnárodní korporace po celé mé funkční období intenzivně lobují mezi kolegy, aby patentování bylo umožněno.

Co by to v praxi znamenalo?

Kromě firmy, která vyšlechtila a patentovala novou odrůdu, by s ní nikdo další nemohl pracovat na dalším šlechtění. Leda by držiteli patentu zaplatil takovou částku na licenčním poplatku, že by se mu další šlechtění již nemohlo vyplatit. Během jediného roku by na trhu EU zůstaly pouze ony tři největší nadnárodní korporace. A ty by pak drasticky zdražily ceny osiv.

Držitel patentu by mohl zemědělce doslova zotročit. Stejně jako v Bangladéši by si do smluv o dodávkách osiva mohl vynutit, že zemědělec musí prodat veškerou úrodu jen jemu. A to za cenu, kterou určí držitel patentu. Formálně by to bylo napsáno, jakože cena je pomocí nějakého vzorce odvozená od cen na nějaké burze. Jenže tam s cenami manipulují spekulanti ve službách právě těch největších nadnárodních korporací.

Problém patentovatelnosti jsem důkladně konzultoval s experty z Českomoravské šlechtitelské a semenářské asociace (ČMŠSA). Stejně jako bývalý prezident Agrární komory a šéf zemědělsko potravinářského holdingu Rabbit Trhový Štěpánov Zdeněk Jandejsek, který sbíral zkušenosti o fungování zemědělství na polovině zeměkoule, mi předložili řadu důkazů do doslova gangsterských praktikách, jimiž největší firmy v zemích, kde je patentování rostli možné, terorizují zemědělce. Jejich roční zisky z těchto praktik – v Evropě zatím stále ještě označovaných jako nekalé – násobně převyšují rozpočet celé EU.

Hlasování na plénu bylo naplánováno na středu 7. 2. 2024. Když jsme se jako poslanci scházeli k hlasování do jednacího sálu, měli jsme za sebou všichni třetí den zkušeností s průchodem uličkou, kterou nám francouzští policisté a vojáci otevírali v řadách traktorů a zemědělců, jež celý jednací týden drželi europarlament v obklíčení. Poctivě musím sedlákům přiznat, že otevírání uliček měli s francouzskými policisty a vojáky dobře nacvičené. Nikomu nešlo o život. Poslanci, kteří jsou podle svého hlasování v AGRI výboru a na plénu známí jako stoupenci zemědělců, si při průchodu uličkou mohli užít pozdravy, stisky rukou, plácání po zádech a přání úspěchu v boji proti bilionové hydře. Ostatní si za štíty těžkooděnců užili pískot, bučení a skandování hesel, které jim asi moc příjemné nebyly. K žádnému fyzickému násilí však nedošlo.

I tak slavila nátlaková akce sedláků úspěch, který by ještě v prosinci loňského roku téměř nikdo nečekal. Ze 705 poslanců pro zákaz patentovatelnosti rostlin hlasovalo 588 poslanců. Na stranu nadnárodních korporací mělo odvahu se ve veřejném hlasování po jménech přidat pouze 27 kolegů. Zdrželo se 17 členů europarlamentu. Jak by to dopadlo, kdyby na nás při večerním odchodu z budovy opět nečekali zemědělci s traktory a těžkou technikou, si nyní netroufám vůbec spekulovat.

Byl jsem velmi šťastný, když jsem po vítězném hlasování mohl vyjít k oknu kavárny vedle jednacího sálu, odkud jsem telefonoval zástupcům Zemědělského svazu, kteří v davu sedláků napjatě čekali na výsledek. Po pár vteřinách tlumočení vzkazu zemědělcům dole za zátarasem jsem i na dálku desítek metrů, které nás dělili, viděl jejich obrovskou nefalšovanou radost a jásání.

Přesně tohle jsou okamžiky, pro které stojí za to v europarlamentu bojovat i v hádkách, které mnozí předem považují za ztracené, a absolvovat stovky a tisíce hodin někdy velmi nepříjemných jednání s názorovými oponenty.

To nejdůležitější, co jsem našim zemědělcům připravujícím traktorové protesty proti vládě, ze Štrasburku přivezl je praktická zkušenost, že odhodlaní, disciplinovaní a dobře organizovaní zemědělci mohou pomocí traktorů v ulicích porazit i 3 z 50 největších a nejbohatších firem na planetě.

Když to šlo ve středu ve Štrasburku, je možné to dokázat i v Praze. Touto cestou vyzývám všechny své čtenáře a příznivce, aby 19. 2. 2024 přišli pomoci našim zemědělcům před Ministerstvo zemědělství, před Strakovku a na místa srazu před oběma parlamentní komorami, říci nahlas a nepřehlédnutelně, co si myslí o vládní politice, která ekonomicky likviduje naše zemědělství.

sdílet na

70 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jiří
10. 2. 2024 21:45
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

10. 2. 2024 22:46
Odpovědět  jiří

Krása 😀

Pravdomluvny
11. 2. 2024 09:18
Odpovědět  jiří

Tebe je tady škoda,kdyby existoval Dikobraz,to by ses vyřádil👏👏👏👍🙋

Ijn
11. 2. 2024 10:19
Odpovědět  Pravdomluvny

Hodnota ŽP a péče zemědělců nelze vyjádřit penězi a obrat společností je nutný a nezbytný
1. Do vedeni států nesmí idioti a zloději
2. Školství není zábava ale výchova
3. Zdraví je ohroženo lstivostí lékařů
4. Zákaz funkce prodejné justice
5. Prodejní vědci musí zmizet
6. Média nesmí stranit zločincům
7. Politika jsou pouze služby lidu

11. 2. 2024 11:47
Odpovědět  Ijn

Pravdu díš …Bratře/Sestro.

Gales
11. 2. 2024 19:54
Odpovědět  Veny232

Jak na ně? Jednoduché. Vidlema..

Pavel
12. 2. 2024 02:16
Odpovědět  Gales

Vlada neco konkretniho provadi a ty dalsi ,jenom vedou kecy. Jak na ne.
My musime, my chceme atd.
Nikdy zadnej nerekne , ja vim, jak na ne ,co mam udelat a pujdu to udelat..
Vzdycky sou toty jiny , navadeny opozici a akademikama , ktery krici posrany z kancelare my …Venku vylezou jenom na podium,aby kecali..MY …
Nikdy ja !!!

Gales
12. 2. 2024 14:10
Odpovědět  Pavel
Tupý hulvát
12. 2. 2024 14:36
Odpovědět  Ijn

Největší vtipálek není Jiří,ale ty,ještě chybí poručíme větru dešti.

Pavel z Moravy
12. 2. 2024 15:08
Odpovědět  Ijn

Lepší společnost tu již byla, národ ji odmítnul, tak to nyní půjde až na dno, pokud se znovu nezmění systém ve prospěch všech. Ale to není možné, neb na to národ nedozrál. Alespoň ne nadpoloviční většina.

Jaris.
13. 2. 2024 05:10
Odpovědět  Ijn

K cislu jedna bych pridala, ze do vedeni statu nesmi zadni zidaci a jejich sabesgojove, jako byl Jsemzid Zeman.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris.
13. 2. 2024 07:14
Odpovědět  Jaris.

https://fitzinfo.net/2023/04/17/a-whos-who-of-devotees-of-jerusalems-western-wall/amp/
Politici, kteri se klaneli pred brecici zdi a cernokneznikum slibovali poslusnost.

janle57
11. 2. 2024 10:12
Odpovědět  jiří

Traktory to musí začít a předčasnými volbami skončit,jiné řešení v téhle zemi
s vládou odporných globalistů není,aby to takhle dopadlo, se musí přičinit
v dnešní době každý,komu není osud téhle země šuma fuk,nikdo jiný
to tu za nás nevybojuje,doufám,že si každý uvědomuje,že tu může být
s těmito slouhy EU za pár let mnohem a mnohem hůř.

Ladislav 💤
11. 2. 2024 10:38
Odpovědět  janle57

A když nepomohou traktory, tak buldozery!

Pravdomluvny
11. 2. 2024 10:49
Odpovědět  Ladislav 💤

Vozy kafilerky by byly praktičtější.

Pedro
12. 2. 2024 09:15
Odpovědět  janle57

Brusel je velké howno, vše to řídí satan za mořem. Deep state.

Albi
11. 2. 2024 10:24
Odpovědět  jiří

Kéž by to tak dopadlo. .

Pavel
11. 2. 2024 11:07
Odpovědět  jiří

Chybějí jim vidle v zádech

Pravdomluvny
11. 2. 2024 12:13
Odpovědět  Pavel

Jedny….????

orinoko
11. 2. 2024 14:36
Odpovědět  jiří

Že by vládní biatlon?

Pravdomluvny
11. 2. 2024 19:41
Odpovědět  orinoko

Teď už to vypadá spíš na PĚTIBOJ 😂

HonzaJF
16. 2. 2024 02:34
Odpovědět  jiří

Doslova platí: “Prase z pole prosbami nevyženeš” (arménské přísloví).
Z toho jasně plyne, jaká činnost zde přes 30 let chybí …..

sergej
10. 2. 2024 22:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak můžete po kovářičkách a kovář se směje protože očividně navléká huger games a kdo to ví že už nejméně 2. dva roky likvidacemi potravin teroristickými způsoby, výbuchy požáry v pindostanu a nařízení tedy jsou soft. Této hydře když setnete hlavu narostou ji dvě nové pokud nevezmete tu hlavní a ta v uhnii věru není.
Globalisté kdo chce transgenici, chodící stroje.
https://www.facebook.com/roman.tomovcik1/videos/7606049076072984?locale=cs_CZ
https://www.facebook.com/roman.tomovcik1/videos/2474270979442068?locale=cs_CZ

10. 2. 2024 22:48
Odpovědět  sergej

Nejdřív musíš usekat chapadla 😀 A to dementní vybíjení chovů je také jejich práce…

Pravdomluvny
11. 2. 2024 09:20
Odpovědět  Veny232

Vybíjení nerentabilního fy-JALOVÉHO chovu by se rentovalo…..😉

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
10. 2. 2024 22:30
Ohodnotit příspěvek :
     

The Telegraph: “Evropa skončila” Autor Allister Heath v něm rekapituluje patologické aspekty Evropy posledních let, které se začínají nebezpečně kumulovat a zřejmě se už dostaly na za bod zvratu – hniloba je příliš pokročilá. Podobně jako německý Thilo Sarazzin vidí i viníky – jsou to sami Evropané kdo likvidují Evropu a s ní sami sebe.
The Telegraph: Evropa skončila (islamizace.cz)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
10. 2. 2024 23:12
Odpovědět  jiří

Ne Evropané, ale slouhové Anglie a USA prostřednictvím svých loutek. Ty loutky mohou “vést” další loutky. Čí zájmy hájí gynekoložka? Čí zájmy hájí Macron? Francie – ani náhodou. Hájí zájmy těch, kdo má hlavní slovo – a zase – v Anglii a USA. A další podobně, včetně politiků tady. Na Slovensku bývalá vláda byla v tomto směru jako z učebnice. A Čaputová stále takové zájmy hájí a bude, dokud ji nevykopnou.
The Telegraph jsou anglické noviny … tím je řečeno vše. Vytváří jen informační pole – vše je ztraceno – jako v tom seriálu ze Star Treku Borgové – Odpor je marný!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
11. 2. 2024 02:10
Odpovědět  Peter 008

Je ale spíš zajímavé, že Macron v druhém období poněkud vyměknul a dělá celkem rozumné ústupky, nebo aspoň nějaké ústupky, nejede jak parní válec jako u nás pětikolka…
Také byl aspoň v jednu chvíli ochotný vést rozhovory s Ruskem, které by byly tolik potřeba…

A ohledně “Odpor je marný” – to je právě třeba špatné na zastáncích teorie GP, údajně “všemocného” globálního prediktora… Jenže tihle, kdo se to snaží zpoza opony řídit, až zas tak všemocní nejsou, a Odpor má Smysl

πα½

Buchtík
11. 2. 2024 09:26
Odpovědět  P.A.Semi

Tak pojem „informační pole”, který použil pan Peter přece je pojmem KSB, ne? To snad říká vše o tom, komu odpovídáš.

Putinovec
11. 2. 2024 10:51
Odpovědět  P.A.Semi

Macron i další , to je jen volant , kterým může hýbat každý , kdo na něj dosáhne .
Jejich správnější označení je prodejní prostituti .
A ty rozhovory , tam funguje jako užitečný idiot . Západ se chtě nechtě musí domlouvat a tam potřebuje nějakého prostředníka . Konec konců , to co Macron domluví , nemá cenu zmuchlaného papíru .

katango
11. 2. 2024 19:21
Odpovědět  Putinovec

Jo. A šaltpáku má v trenclích.

10. 2. 2024 22:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejcennější informaci, kterou jsem ze Štrasburku přivezl, je zpráva, že globalisty, jejichž je Fialová vláda jen jedním z mnoha údů, mohou zemědělci s pomoc traktorů a spoluobčanů porazit.
😀
To všem říkám už víc než deset let,to nemusel vozit to víme:D
Páč Bůh má všechny Sekery… 😀
A těch je víc,než atomovek,víc než kulometů,víc než Globalistů 😀
Doufám že se nenecháme zahanbit .) Polaky.
Tam to rozjeli ve velkém stylu 😀
A my tu bojujem hlavně proti pětilepře a jejich nohsledům…
Přeci musí být každému jasné,že vyjednávat s lidmi, co lhali ve všem co řekli.
Je prostě blbost,jako bavit se s bláznem.
Demise a hotovo. Pro to tam jedem.
Dovedete si představit,že by takový Blbec jako Síkela, měl něco z toho uvádět do praxe? 😀
Já tedy ne.
Nebo snad Jurečka? 😀 Pekari? 😀
Tam je prostě hotovo.
K čemu vyjednávat o dotacích, o elektřině atd.
Když tahle vláda Zrádců pak za pár měsíců odhlasuje volební právo Sudeťákům do čtvrtého kolene?
A tu půdu na které hospodaříme jim budem vracet, jen co si zruší dekrety.
Kdepak,to musí prič definitivně,jinak je nechat všechny vyhladovět. 😀
A nebo oprášit staré zvyky,a vyházet to z oken.

jiří
10. 2. 2024 23:48
Odpovědět  Veny232

.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
10. 2. 2024 23:50
Odpovědět  Veny232

comment image

Ijn
11. 2. 2024 10:06
Odpovědět  jiří

Dodatek koupili jsme si prohnilou zkorumpovanou justici, ta nás vždy zprostí…

Ladislav 💤
11. 2. 2024 10:41
Odpovědět  jiří

Brrrrrrrr odporné ksichty!

11. 2. 2024 12:30
Odpovědět  jiří

Spolu kradli, spolu pověsili

Pravdomluvny
11. 2. 2024 13:11

Spolu chyceni,SPOLU pověšeni.

jiří
10. 2. 2024 22:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Již brzy. Q.
Již brzy | Q (qofficial.net)

Administrátor
P.A.Semi
11. 2. 2024 02:11
Odpovědět  jiří

14.2. (nebo možná jiný den v únoru?) by měl zemřít Biden… Uvidíme…

Na té stránce qofficial.net, jak tam má dole obrázek 9 talárů, tak to je evidentní narážka na jejich Supreme Court… Odpočítává tam na 12.2.2024 17:00 našeho času (pokud v tom není chyba v časové zóně?), tedy zhruba poledne v USA… Také uvidíme…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
11. 2. 2024 02:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Aha, takže přejmenovali GMO na NGT, aby si lidé nevšimli, že to, s čím mají leckde špatnou zkušenost, je nyní něco údajně jiného…

Ohledně “na ovlivňování názorů eurokratů a europoslanců ročně schopna vyčlenit více peněz” – tomu se obvykle říká Korupce

A je dobře, že tu Patentovatelnost zarazili… Je to jiná forma otroctví… Navíc velmi nebezečné je používat GMO semena, která v druhé generaci neplodí (i takové GMO Monsanto produkovalo a nutilo zemědělcům), protože pak jsme otrocky závislí na dalších a dalších dodávkách patentovaného svinstva, a když to odmítneme, tak umřeme hlady, protože nebudeme mít semena, která by se dala použít místo toho…

πα½

Ijn
11. 2. 2024 10:08
Odpovědět  P.A.Semi

Ukrajince vyhubí hladomorem a prostor Nové Chazarii bude s požehnáním USA+RF

Pravdomluvny
11. 2. 2024 10:51
Odpovědět  Ijn

Banderonacistů v ČR se to netýká….????

Administrátor
P.A.Semi
11. 2. 2024 17:01
Odpovědět  Pravdomluvny

Netýká, proto tu jsou…
Víc jich vyhnali – leckam, než vyhubili…
πα½

Pravdomluvny
11. 2. 2024 19:43
Odpovědět  P.A.Semi

Tak v tom případě je nutná náprava…..

Bety
11. 2. 2024 10:18
Odpovědět  P.A.Semi

Tak vypadá v praxi VOLNÝ TRH, který prý vše vyřeší. On to opravdu vyřeší, ale tak, že 99% bude
mít v kolonce volnost jednu velkou nulu.
Bez nějaké razantní změny – a až jim nebudou v cestě stát traktory – se k tomu za nějaký čas zase
vrátí.

Jiří
11. 2. 2024 08:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevěřím ,že se přepsáním něčeho docílí ,tady může pomoci jen razantní změna. Také u nás se snaží všichni o změnu v rukavičkách ,ale to znamená ,že pravice se vymění zase za pravičáky a v podstatě se nic nezmění.

Pijack
11. 2. 2024 10:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Podle mě má ta blokáda jeden velký nedostatek. Vono jet v koloně 100 traktorů za sebou nemá smysl, i když tím vytvoří kolonu. Když blokáda, tak blokáda. A ta se dělá jinak. Na všechny dopravní uzly ve všech směrech se mají rozmístit tak, aby nebyly vůbec průjezdné. Nechal bych vždy možnost k průjezdu sanitky a záchranářů. Takže rozmělnit kolonu a rozmístit na příjezdové tepny a křižovatky cirka po deseti traktorech. Oni ti odboráři moc logikou neoplývají.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ijn
11. 2. 2024 10:10
Odpovědět  Pijack

A co kdyby jsme jim pomohli všichni jako Němci frantici aj???

Pijack
11. 2. 2024 10:42
Odpovědět  Ijn

Tak já jsem připraven. Pomohu jak budu moci.

Boomer
11. 2. 2024 16:08
Odpovědět  Pijack

.. měl by jim sestavit itinerář specialista na pražskou dopravní infrastrukturu, kolona 100 traktorů, pomalu se pohybující po vybrané trase, by mohla přivodit kolaps v podstatné části Prahy. Takovou zátěž by počítačový sytém nezvládnul…

katango
11. 2. 2024 19:23
Odpovědět  Boomer

Pražská doprava je rukou pirátů už tak pokurvená, že bude stačit málo. Všude mizej jízdní pruhy a nahrazujou se pruhama pro kyklísty, tady jsou betonové patníky, tam zase zábrany…

Boomer
11. 2. 2024 19:39
Odpovědět  katango

..při vhodně zvolené trase by zkolabovalo světelné řízení křižovatek. Potom by nastoupila jízda podle pravidel silničního provozu – pro mnohé řidiče katastrofa, kterou by mohli ještě završit policisté s “mávátkem” na křižovatkách. Nedávno jsem, jako chodec, zálibně pozoroval ruční řízení provozu na křižovatce mimo centrum Brna, zřejmě v rámci výcviku nových policistů, během malé chvíle to vypadalo ve všech směrech křížení jak po Grand Prix Brno, když se všichni snaží co nejdřív odjet a zasekne se to komplet i za asistence dopravní policie…
Ale mám doma video z dovolené, křižovatka v centru Dubrovniku, kde mladá půvabná policistka v běloskvoucí uniformě(s prudce mini..) předvádí na křižovatce nádherný balet, píšťalka jí ani na moment nevychladla, k tomu předpisově a elegantně zvládala pořadové obraty a jelo to jako po másle… a ještě se přes tu fuknu dokázala usmívat od ucha k uchu, prostě organizační talent od přírody.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Teuton
11. 2. 2024 10:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Prosím, při akci 19. února dávejte pozor na provokace a provokatéry. Je evidentní, že BIS podpraporčíka Michala Čoudelky něco chystá a dost možná se pokusí použít ukrajinské banderovce.

ijn
11. 2. 2024 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

budou také demonstrovat Babišovo zemědělci??? mají jasno ROLNÍCI, jaké cíle sledují???

KONEC GREEN DEALU A PODVODŮ OKOLO CO2 to je zásadní +++ spravedlivé zisky + 10% prvovýroba +10% zpracovatelé +10%obchody bez prostředníků,…..práce pro NKÚ

dohledat skutečné náklady všem v řetězci a zdanění zisků!!! Hašlerky++250% je sprosté,…… pečivo ++70% zelenina brambory==++300 – 400% == zkorumpovaná vláda nečiní +ÚHOS!!!!!!

Albi
11. 2. 2024 11:12
Ohodnotit příspěvek :
     

V souvislosti s tou likvidací zemědělství a konkrétně s produkcí masa a jeho nahrazení hmyzem, si přečtěte, jak draze vyjde konzumace hmyzu v porovnání s konzumací skutečného masa a proč.
Ať máte alespoň argumenty pro případné diskuze u progresivních prounijních článků na téma “šetření planety“.
https://www.nespokojeny.cz/cvrckozni-apokalypsa-manie-s-hmyzem-je-totalni-kravina-a
“””Představa zastánců insektofágie je očividně taková, že se vezme bedna, do ní vysype násada konzumovatelného hmyzu a následně se dovnitř na střídačku dodává rostlinný materiál a odebírají vypasení lahodní cvrčci. Realitě není nic vzdálenějšího. Takže o co tu vlastně jde? …..
Z nějakého důvodu je ten zázrak 3x dražšíNormální oběd má obvykle cca 500 gramů a maso z toho představuje 150g. Abych se nažral stejného množství cvrčků, musel bych za ně zaplatit 1600 korun!
Za 1600 korun koupím jeden a půl kila hovězí svíčkové. Cvrčci pro potkany jsou skoro 10x dražší než šunka nejvyšší jakosti.
Jak je možné, že vyprodukovat kilo cvrčků je dražší, než kilo masa, když podle všech studií je produkce brouků strašně levná, snadná?””” Atd.

Bety
11. 2. 2024 18:01
Odpovědět  Albi

Celá ta agenda z CO2 je podvod. Rozjeli prostě velkou kampaň a pak už to jelo samospádem –
když to každý ví tak to musí být pravda !! Tuhle jsem viděla video, kde se předsedající ptal nějakých aktivistů, kolik procent toho strašného CO2 v atmosféře máme. Hádali od pěti do osmi procent a shodli se na osmi. A pak jim bylo řečeno, že je ho ne procento, ne půl půl procenta,
ale jen O,O4 %. Navíc, pokud by jeho množství kleslo pod O,O2 %, rostlinstvo by začalo UMÍRAT.
A protože už všichni zapomněli, že se ve škole učili jak je CO2 pro rostliny nezbytné, nebo se to
možná už ani učit nesmí – tak teď máme na krku ještě červy , cvrčky a šváby.

Albi
11. 2. 2024 19:39
Odpovědět  Bety

Zajímavé je, že když se chce, každý dezolát si (dez)informace od odborníků najde. Jen “eurounijí odborníci” takovou schopností nedisponují.
Přesně akj jsem dnes četla na jiném webu, což bylo sice v kontextu na běžné diskutující, ale pro ty vládní od státních až po unijní to platí tuplem:

“Nečtou a nepřemýšlí, a když, tak nechápou a věří.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PremekJ
11. 2. 2024 12:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Co nemá smysl, je záplatovat tento systém. Proto připravujeme jeho změnu, a to z podstaty. Klíčová je výměna nefunkčního finančního systému za funkční, který dává penězům smysl pouze jako prostředek směny. K tomu jednoduchý právní systém založený na ústavě, která obsahuje mravní zásady. Dále preventivní zdravotnictví a celková změna přístupu k životu s rozvojem jeho duchovní složky. To je základem lidské důstojnosti. Propojení KSB a fenoménu GESARA představuje možnost globálního načasování systémové změny. a o to nám, konceptuálům a stratégům jde, neboť nebude hrozit riziko předčasného odhalení detailního transformačního postupu a cílového stavu. Většina populace to ocení, menšina se buď přizpůsobí a nabyde lidského vědomí nebo přirozeně jako nelidský odpad zanikne.

Pijack
11. 2. 2024 13:02
Odpovědět  PremekJ

Jednoduchost a srozumitelnost ve všech směrech už byla zničena. neexistuje zákon, který by v sobě neměl nějakou “díru”. Navíc jsou tak (právě proto) koncipovány, aby s ním nemohl manipulovat každý občan se svými právy. To prostě nejde. Takže jsou lidi nahnáni do náruče právníků a jiných expertů. A těch v zemi už moc není. Začíná to smrdět mafiánským řízením státu, protože jen mizivé procento umí v zákonech plavat. Většina se v nich topí. Tohle jsou už výsledky salámové metody. Od roku 1990 legislativci v čele profláknutých “osmašedesátníků” (komouši typu Pitharta, Rychetského, Jičínského, Šabaty, Uhla, Rumla …) zaplavovali právo neuvěřitelnou stokou vyhlášek, norem a všelijakých přílepků – i když ústavní právo umí negociace přílepků definovat. Tady prostě probíhá skrytá likvidace přirozené inteligence obyvatelstva. Jsme zahnáni do kouta. Tohle se řeší jen jedinou cestou – revoluční řešení. Práce na odstranění tohoto bahna je už sci-fi. To bychom museli dalších 33 let předělávat novely dalšími novelizacemi. S oblibou říkám – ostré kůly a narážet.

jhh
11. 2. 2024 13:58
Odpovědět  PremekJ

pindy o mesara gesara si strčte za klobouk

zuzana
11. 2. 2024 13:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Bill Gates má nové plány s vakcínami, chystá se Pandemie 2?

https://aktax.cz/bill-gates-ma-nove-plany-s-vakcinami-chysta-se-pandemie-2/

zuzana
11. 2. 2024 13:43
Ohodnotit příspěvek :
     

EU varuje Maďarsko, že pokusy o znovuzískání „suverenity“ porušují právo EU

https://aktax.cz/eu-varuje-madarsko-ze-pokusy-o-znovuziskani-suverenity-porusuji-pravo-eu/

Rosťa
11. 2. 2024 13:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Na začátek naší uličky hanby bych dal skromné heslo “no pasaran” 😎

Pravdomluvny
11. 2. 2024 19:44
Odpovědět  Rosťa

A podpis
Soudce Lynch 😉

zuzana
12. 2. 2024 13:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Globalisté usilují o „mírumilovnou“ depopulaci šesti miliard lidí pomocí masové eutanazie

https://aktax.cz/globaliste-usiluji-o-mirumilovnou-depopulaci-sesti-miliard-lidi/

Pravdomluvny
12. 2. 2024 14:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Protestující polští zemědělci vyházeli Banderonacistům obilí z vagónů 👍👏👏👏

Tupý hulvát
12. 2. 2024 14:32
Ohodnotit příspěvek :
     

” odhodlaní, disciplinovaní a dobře organizovaní zemědělci “
V Česku?Zapomeň,říkává moje kamarádka.

zuzana
12. 2. 2024 16:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin a Trump jsou podle globalistů z Davosu „hrozbou“

https://aktax.cz/putin-a-trump-jsou-podle-globalistu-z-davosu-hrozbou/

PENNYS
13. 2. 2024 06:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Stále to všade píšu: je mi 99 let ,ale za té doby jsem nikde neviděl, nečetl ani neslyšel o USA prezidentovi který by neválčil .!!!!!!
Trump vyzývá partnery v NATO, aby zvýšili pomoc Ukrajině takže , NEDĚJTE SI ILUZE SNĚJKÝM AMERICKÝM”TREMPEM” NEBO ČUNDRÁKEM-USA SE ZRODILA Z AGRESE A VYVRAŽDOVÁNÍ PUVODNÍCH AMERIČANU.!!!