blog

Česká republika opuštěná Fialovou vládou

zroj: email čtenáře Petr Vacek

Z průzkumu veřejného mínění CVVM vyplývá, že vládě důvěřuje pouze 20 % občanů, zatímco 73% jí nedůvěřuje. Z tohoto výsledku se zdá, jako bychom my, občané, chtěli ,,opustit” Fialovou vládu, ale ve skutečnosti je to Fialova vláda, která opustila Českou republiku.

Proč? Logika jsou jednoduchá. Pokud vládnoucí vláda dává svému lidu pocit, že se mu žije dobře a spokojeně, jako každý volič, který má čistou hlávu a rozum, bude v příštích volbách tuto vládu volit znovu a rozhodně neopustí vládu, která pracuje ve prospěch lidu. Naopak, pokud vláda za dobu své vlády způsobila, že schodek státního rozpočtu dosáhl 200 miliard korun, což je nejvíce od vzniku České republiky, a pokud domácí cena energie zůstává vysoká, a pokud se běžné potraviny staly luxusem, a pokud starší lidé, kteří celý život tvrdě pracovali, nedostávají důchody, na které mají nárok, budou občané chtít i v této době vládu nadále hájit?

A co v něm Adamová jako předsedkyně Sněmovny dělala? Nejprve využila zájmů českého lidu k tomu, aby se vetřela do přízně Ukrajinců a poskytla Ukrajině finanční a vojenskou pomoc. Bylo by však lepší, kdyby tyto peníze použila vláda na řešení domácích existenčních problémů. Za druhé, zklamala důvěru lidí v ni. Po volebním úspěchu namísto dodržení slibu, že nebude zvyšení daně a důchodového věku, ale navrhla vládnoucí vláda, ve které Adamová je, politiku úsporných opatření a důchodovou reformu, přičemž ani jedno z toho nebylo dosud uspokojivě navrženo. Kromě toho v roce 2022 nesplnila slib, že dodrží ušetřit provozní náklady Sněmovny. Za třetí, řada problémů v posledních letech ukázala její neschopnost vykonávat funkci předsedkyně Sněmovny. V zahraniční politice ztratila Česká republika svou národní suverenitu tím, že převzala iniciativu při podpisu obranné dohody s USA. Adamová také často využívala svých chabých znalostí politiky a historie k diktování vnitřních záležitostí jiných zemí, čímž poškozovala obraz české diplomacie. V roce 2023 se navíc v České republice prohlubují vnitřní rozpory a zbídačování a nedaří se efektivně řešit otázky na energii, daň, ceny věci a důchodovou reformu. Když říká: ,,Vezměte si extra svetr”, abysme se v zimě ochránili před chladem, a když se na Tiktoku ptá takový nevhodný projev: ,,Nemáte takový Iphone?”, dokonce se už Adamová  oddělila od lidu. Takže to my jsme opustili Fialovou vládu? Je to Fialova vláda, která nás opustila.

sdílet na

117 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
29. 8. 2023 14:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Demisi!

Gales
29. 8. 2023 14:50
Odpovědět  jmm

A Lidové soudy.

jiří
30. 8. 2023 10:58
Odpovědět  Gales

comment image

Gales
29. 8. 2023 14:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Se*ru na celou vládu.

Albi
30. 8. 2023 13:19
Odpovědět  Gales

To hodně pomůže, ale pozor, abys ji moc nevyděsil.. 🙂

PremekJ
30. 8. 2023 19:35
Odpovědět  Gales

No, my máme připraven jiný, lidský systém. Také na nás budete, to co na tuto vládu, která nevládne, jen papouškuje příkazy odjinud?

unor 2022
29. 8. 2023 15:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale kdepak.
Kdyby Fialova vlada republiku opustila, at jiz fyzicky ci svym pro republiku negativnim snazenim, to by se tu zilo. To by bylo lidem hej.

Pavel K
29. 8. 2023 16:15
Odpovědět  unor 2022

Hej už jen tak nebude, spíše hůj!! Tedy záleží kolik se stačí zabavit ve prospěch státu nakradeného majetku a peněz. Vymožení dluhu fašistického Německa, přestat přeposílat elektriku do luftu. Ale ono je toho daleko více kam ČR utíkají peníze a majetek.

Pavel K
30. 8. 2023 08:54
Odpovědět  zuza

Apak že válka nerozhýbe ekonomiku. Neskutečné. 🤦‍♂️🙄🙋‍♂️

Pavel z Moravy
29. 8. 2023 16:53
Odpovědět  unor 2022

Vy jste snílek, vy už vidíte někoho kdo by chtěl vypustit tuto žumpu a dát to zde dohromady? Věříte, že je zde nějaká koncepce kam kráčet a jak znovu obnovit naši svébytnost a schopnost žít za své, vybudovat opět průmysl a zemědělství. Už vidím ty zástupy mladých jak jsou blahem bez sebe, kdyby místo mobilů v ruce měli kladívka a posuvné metry a další nářadí a začali dělat. Jo teoreticky je to jednoduché, ale těm 25 letým mamánkům co žijí u maminky ta stele i postýlku po vyhajání.

unor 2022
29. 8. 2023 17:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vsichni nejsou taci. A pokud taci jsou neni to ani tak jejich chyba jako chyba jejich rodicu. Tech pry znalych a moudrych.

Pavel z Moravy
29. 8. 2023 19:29
Odpovědět  unor 2022

Nu my staří jsme ještě děcka vychovávali k úctě k rodičům a práci. Můj dnes 50 letý syn každé prázdniny na gymplu chodil na 1 měsíc na brigádu někde k pásu a podobně, aby zjistil, že prachy nepadají z nebe. A i poté na vysoké si přivydělával tady třeba zase doučováním apod. A je z něho normální slušný chlap. Ale ti, kterým maminka a tatínek skákali kolem prdelky a rvali prašulky, asi neví co to je si je vydělat a to je celý ten problém.

Pavel K
30. 8. 2023 08:59
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, tak buď rád že tě to se synem vyšlo. Znám spoustu rodin že je tomu jinak. No a když chci poukazovat musím začít u sebe. No a mě to taky nedopalo nejlépe, nebo tedy dle mých představ. Hezký den.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 10:33
Odpovědět  Pavel K

I když se kamaráde osobně neznáme, věřím, že jsi správný a nebojácný chlap. A to mi stačí. Chyb jsme nasekali všichni hodně, ale je důležité poučit se z nich, to je větší umění než je nadělat. Nedávno mně pouze zklamalo tvoje vyjádření něco ve smyslu, nevím jestli jsi můj kamarád. To mne zamrzelo, neboť já tě opravdu za kámoše považuji. Mám rád přímé lidi, když se někomu na druhém něco nelíbí, tak to vyvalí, ale to neznamená, že nejsou kamarádi. Mně se například líbilo, jak ve filmu Dědek Josef Skopal říká, dědek a pánbíčkář se pořád dohadují, jeden o Bohu, druhý o socanech, ale kamarádi jsou až za hrob. A teď se mi třeba líbilo závěrečné vyjádření Lucky, když pravila Markovi ve 3 dílném seriálu Červené víno z roku 1972 – Pij, kartuj, bij ma, ale len ma ňeprestaň lúbiť. To byly baby, co ty na to. Lásku daly nadevše.

katango
30. 8. 2023 12:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kdyby mne můj manžel bil, bylo by po lásce na to tata. Pokud by mou reakci přežil.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 15:25
Odpovědět  katango

Paní doktorko, to nebyl návod pro pány, to bylo dáno jako takový příměr co všechno jsou některé ženy ochotné podstoupit, jen když je bude někdo lúbiť. Ale i někteří chlapi se nechají mlátit, hlavně když ona lúbi jeho. Tak to už prostě s láskou je. Ale díky za vtipný komentář.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 15:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ona ho prosto tak lúbila, že by mu všetko dovolila. Když jsem psal jak se mi to vyjádření Lucky líbilo, tak to nebylo, že bych to schvaloval, abychom si rozuměli, ale šlo o to, jak ona nevinně dávala svoji lásku všanc všem nástrahám. Prostě vtipně ukončený film, nic víc.

katango
30. 8. 2023 18:30
Odpovědět  Pavel z Moravy

To víte. Mne v mládí tloukl můj otec. Já jsem na něco takovýho fakt citlivá.

Markýza
30. 8. 2023 15:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

A tak to já bych taky chtěla – takové důkazy lásky! Nebo ne – já chci jiné: nevař ženo, neuklízej, kde chceš šukej, na děti kašli – hlavně mě nepřestaň milovat 😎

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 17:45
Odpovědět  Markýza

No tak to by byl chlap se svatozáří. Jednoho podobného jsem znal, nedovolil ženě asi to šukání, nebo to nezjistil. Dorazil ale v 7 hodin ráno po noční, vypral, uklidil, nakoupil a pak šel teprve do hajan. A to měl ještě Slovenku a ta kolikrát na něho byla jako pes a to přímo na veřejnosti. Co ti tak dlouho trvá a podobně a ječela na celé náměstí. A prosím on byl ještě pěkný chlap a moc ji lúbil. Dnes už není a to ani nebyl tak stár. Odešel na věčnost chvíli poté co odešel do důchodu. Co bylo příčinou se pouze dohaduji, ale každý má rád jiný projev lásky.

Markýza
30. 8. 2023 18:34
Odpovědět  Pavel z Moravy

No a? Proč pořád máme mít svatozáře jen my holky? Taky si užijte 😎

30. 8. 2023 20:23
Odpovědět  Markýza

Aby muský čučeli nahoru, na svatozář, a nevšimli si těch kopyt dole.

katango
30. 8. 2023 23:00

Oni nekoukaj na svatozář, oni koukaj o kousek níž.

31. 8. 2023 01:13
Odpovědět  katango

No, když je světice o kousek níž utěšeně vyvinutá, proč ne, žejo. Ale co taková saďourka “matka” Tereza? Svatozář jak lavór a pod ní rohy jak vodní buvol a ještě kopyta a pod sukní satanášskou oháňku. Tam se pak taková svatozář šikne, aby odvedla pozornost.

katango
31. 8. 2023 10:44

Její svatozář pochopitelně nebyla pravá. Byla to pěkná svině.

Markýza
31. 8. 2023 09:10
Odpovědět  katango

Právě 😎

Standa
31. 8. 2023 09:25
Odpovědět  Markýza

Podle ředitele Centra pro bezpečnost AI Dana Hendryckse má umělá inteligence nahrazovat politiky nebo generální ředitele. Hendrycks je výzkumník v oblasti strojového učení, který publikoval rozsáhlé studie o potenciálních katastrofických důsledcích umělé inteligence, včetně toho, že umělá inteligence získává převahu nad lidstvem hraním podle darwinovských pravidel.
Hendrycks tento týden pro Fox News Digital řekl, že umělá inteligence by se mohla vyvinout do té míry, že stroje převezmou práci politiků, stejně jako práce v nejvyšších vrstvách průmyslu, a poukázal na korporaci v Číně, která již má generálního ředitele AI. AI MOHLA PŘEJÍT NA TERMINÁTORA, ZÍSKAT PŘEHLED NAD LIDMI V DARWINIÁNSKÝCH PRAVIDLECH EVOLUCE, ZPRÁVA VARUJE
“Například jedna společnost v Číně již jmenovala AI svým generálním ředitelem. To neříká, zda je to dobrý nápad nebo ne, ale že lidé jsou ochotni, pokud AI může fungovat dostatečně dobře,” řekl Hendrycks.
Minulý rok čínská herní společnost s názvem NetDragon Websoft oznámila, že instaluje virtuálního humanoidního robota s umělou inteligencí s názvem „Tang Yu“ jako generálního ředitele své dceřiné společnosti Fujian NetDragon Websoft, aby zvýšila odbornost .

Standa
31. 8. 2023 09:27
Odpovědět  Standa

Navrhuji nahradit českou vládu UI.
Po patřičné změně SW.

Standa
31. 8. 2023 09:36
Odpovědět  Standa

Člen britské Sněmovny lordů varoval, že AI „peerboti“ by mohli nahradit zákonodárce Od Emma Colton | Fox News · Facebook
Podvádění je „dokonale v rámci možností“ AI robotů: Dan Hendrycks
Ředitel Centra pro bezpečnost AI Dan Hendrycks se připojil k „Fox & Friends Weekend“, aby diskutoval o první tiskové konferenci mezi lidmi a roboty na světě uprostřed rostoucích obav z používání AI Umělá inteligence by se mohla naučit být tak bystrá a obratná při plnění úkolů, že by technologické systémy mohly nahradit generální ředitele a politické vůdce – a politici ve Spojeném království už bijí na poplach, že by mohli čelit převzetí AI. Kolega ve Sněmovně lordů ve Spojeném království Richard John Denison tento týden bil na poplach, že by jej a jeho kolegy mohli nahradit „peerboty“, kteří napodobují jejich osobní styl psaní a ohýbání hlasu, aby pronesli projevy „bez váhání, opakování nebo odchylek. .”
“Je to vzrušující nebo alarmující vyhlídka, že vaše lordstvo může být jednoho dne nahrazeno ‘Peerboty’ s hlubšími znalostmi, vyšší produktivitou a nižšími provozními náklady?” řekl Denison při projevu v horní komoře podle Guardianu.

29. 8. 2023 18:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

Koncepce by byla, i lidi co by ji dokázali prosadit, nedostanou se však přes ega “vlasteneckých lídrů” pidistran a stran typu PRO.

Standa
30. 8. 2023 11:22

Navrhněte alternativu!Realizovatelnou.Zatím pouze čtu návrhy , co zničit a nikoli, jak budovat a s kýmTak tu koncepci, prosím!

Standa
30. 8. 2023 11:38
Odpovědět  Standa

Poradím vám. Od r. 1993 jsme měli 13 vlád. Všechny kradly a nikdo neodešel.
Není to ve Fialovi, ale v systému. Ten musíme zvrát. Kapitalizmus musí pryč!

Markýza
30. 8. 2023 12:40
Odpovědět  Standa

Nojo: socialismus se neosvědčil, kapitalismus se taky zvrhává – tak vymyslete, co dál!

Albi
30. 8. 2023 13:37
Odpovědět  Markýza

Zpátky na stromy. Dokud po řádění geen-ekologů ještě nějaké zbyly.

A zkoušet cestičky. Ty umetené nebrat a po několika pokusech a omylech možná uspějeme. 🙂

Markýza
30. 8. 2023 15:01
Odpovědět  Albi

Neblázni Albi a představ si, jak se na stromy šplhá dejme tomu celé Tokio. Nebo Šanghaj, nebo NY…………no, já to přímo vidím a slzím smíchy. Ta moje proklatá živá představivost!
Abych to rozvinula: napřed zrušme všechny nesmyslné stavby: milion kanceláří a hotelů, všechny ty stadiony na sporty a na megašou. Tam nechme vyrůst stromy a pak jich možná bude dost 😀
Ale jo, budeme muset zkoušet cestičky. Já bych viděla jednu šikovnou – a to dovnitř, do vlastních duší. Schválně, jestli to tam bude průchodný.

katango
30. 8. 2023 18:32
Odpovědět  Markýza

Znáte od Chestertona Klub podivných živností? Tam jeden chlap pronajímá stromové domy, tedy domečky na stromě. Mohlo by to být hezké.

Markýza
30. 8. 2023 18:35
Odpovědět  katango

Neznám – ale furt vidím celou tu Šanghaj na těch stromech 😀

31. 8. 2023 01:15
Odpovědět  Markýza

Já zas Karlák plnej vojáků bez displíny na stromech, jak se toho děsil Pepa Švejků.

Markýza
31. 8. 2023 09:11

No tam by se ale sotva vešla malá rota 😀

31. 8. 2023 23:04
Odpovědět  Markýza

Viseli by tam co strom, to dva tucty nedisciplíňáků.

Standa
31. 8. 2023 13:16
Odpovědět  Markýza

Ano, 40 let socialismu, z toho 20 let “dusivé normalizace” bylo pro každého z vás prudce výnosným a vrcholně zikskovým podnikem – dodnes žijete v domech, postavených komunisty, dodnes chodíte do prodejen postavených komunisty, jezdíte po silnicích a kolejích postavených komunisty, jezdíte v tramvajích, vyrobených za komunistů… a léčíte se v nemocnících , většinou postavených a vybavených komunisty.. A to je třicet let od chvíle, kdy jste je vykopli od vesla. Jako neschopné řídit stát.

Standa
31. 8. 2023 13:20
Odpovědět  Standa

Z čeho se platil socialismus? Neodcházelo každý rok 300 miliard na dividendách do zahraničí. Stovky miliard dostal režim od Kaddáfího za tanky, BVP, náboje a semtex, miliardy od Rusů za letadla, nákladní auta, traktory, kombajny a export do třetího světa, miliardy za vzdělávání černoušků, Vietnamců a Kubánců. V roce 1982 jsme splatili Velké Británii a USA cca 100 milionů dolarů jako dluh za britskou “pomoc” ve válce a za znárodnění kapitalistů v roce 1948, jiné dluby jsme neměli. Byli jsme vcelku potravinově soběstační, měli jsme levné uhlí, ropu a plyn. Československo investovalo do plynovodů a rafinérií v SSSR.

Standa
31. 8. 2023 13:22
Odpovědět  Standa

Měli jsme RVHP jako pohodlně a nediskriminačně dostupný trh. Měli jsme jadernou a vodní energii – v nadbytku. Československá centrální banka vlastnila 105 tun zlata. To je základ ekonomiky.
Do 89 jsme vyasfaltovali (frakce ropy) cesty do každé vesnice, cc 6-8 milionům lidí jsme postavili “králikárny” s centrálním vytápěním, teplou vodou, koupelnou a hajzlem v bytě. V každé díře bylo zdravotní středisko, nákupní středisko, středisko služeb pro domácnost a školka, škola a kulturák. Elektrifikovali jsme každou díru – do každého baráku s popisným číslem včetně chat vedl proud a do každého obytného baráku vedl v roce 89 telefon.

Standa
31. 8. 2023 13:25
Odpovědět  Standa

Do většiny baráků vedla pitná voda a odpad. Z poválečné podvýživy a přídělového systému , masa jednou za týden jsme se dostali do fáze běžně dostupné pestré stravy a křivice či kurděje byly neznámé. Proočkovali jsme celou populaci proti šíleným chorobám jako TBC, obrna…, fluorizovali jsme pitnou vodu jako prevenci zubního kazu dětí. V každé prdeli byly jesle a mateřské školy. V každé škole byl klavír a tělocvična, přírodovědný, fyzikální a chemický kabinet, v mnoha už i bazén se zdravotně nezávadnou vodou, v mnoha i dětský “školní” lékař, starající se o preventivní medicínu a ozdravovny. Vozili jsme děti na školy v přírodě a lyže. V každé větší díře byla lidová škola umění s vybavením a střední škola, pionýrský dům s vybavením pro technické a přírodovědné kroužky dětí.

Helena
31. 8. 2023 13:42
Odpovědět  Standa

Máte 100% pravdu. ŽILI JSME SI V POHODĚ A KLÍDKU ODDĚLENI ŽELEZNOU OPONOU OD TĚCH ZÁPADNÍCH HAJZLŮ A ZRŮD. A PROTO TU MÁME VŠECHNO ROZKRADENÉ. BÝVALÝ SYSTÉM NÁS HÝČKAL TAK, ŽE JSME PŘESTALI BÝT NEDŮVĚŘIVÍ, OPATRNÍ. ZA NABYTÍ TĚCHTO VĚDOMOSTÍ JSME ZAPLATILI VYSOKOU CENU.

Standa
31. 8. 2023 14:33
Odpovědět  Standa

Mikroskopy, vrtačky, ponky, flétny, housle, klavíry. Učební pomůcky, které tvoří dodnes základ kabinetů. Kdo dnes vyrábí vycpanou sovu nebo tchoře?
Investovali jsme do masového vydávání beletrie, včetně “západních” autorů. Ve vynikajících překladech. Do poezie. Dnes jsou jich stále plné knihovny v každé vesnici a u většiny lidí doma…. Investovali jsme do masového vydávání dětských časopisů bez komerce a reklam. Investovali jsme obrovské peníze do kinematografie, animovaného dětského filmu, lidového umění. To všechgno stát.
Ano, stát, který vedle toho živil 250 tisícovou armádu a 150 tisíc vojáků Varšavské smlouvy, protože v 1968 hrozila jaderná konfrontace v Evropě (Pershingy x Temp-S) a pak už nikdo nikomu nevěřil.

Standa
31. 8. 2023 14:39
Odpovědět  Standa

To nepočítám dvojí rozvoj průmyslu od války: nejdříve primitivní náhrada těžkého průmyslu za vybombarodvané a ukradené. Bez sléváren nejsou kolejnice a plechy, bez plechů nejsou nákladní auta, vagóny, pluhy, rypadla ani bagry. Bez aut není výstavba elektráren. Bez vagonů není doprava uhlí v zimě. Pak dvě generace inovací (nejdříve elektřina na sloupech a štěrkové cesty mezi vesnicemi, pak elektřina v zemi a asfalt). Na vesnicích po válce nebyla elektřina standardem. Ale bez elekřitny není ani efektivní zemědělství.
Průmysl, zejména lehký i tam, kde nikdy nebyl, aby byla práce pro věechny v dojezdové vzdálenosti od místa bydliště, postavené sklárny, keramické továrny, nábytkářské firmy, textilky, obuvnický průmysl, smaltovaná výroba (od hrnců po panely na stěny sporáků, umyvadla a vany), kanalizační roury a chemické vany, strojírenství – od šroubků po turbíny, motory všeho druhu a výroba těžkých aut a jeřábů, strojírenské a paírenské stroje a výroba, …. kabely, vypínače, svítidla, žárovky…

Standa
31. 8. 2023 15:49
Odpovědět  Standa

Vyráběli jsme unikátní práškovací a hasicí letadla (Čmelák), malé dopravní letouny (Andula), unikátní aerotaxi a poštovní letoun (Ae-145 z roku 1958, L-200 Morava). Aerokluby měly sportovní letouny (Zlín) i neuvěřitleně spolehlivé větroně (Šohaj, Blaník…) . Armáda měla české hlídkové letouny (L-39).
Stavěli jsme lodě. Od malých pramic po motorové čluny a plachetnice, ale i velké nákladní i dopravní, bagry a remorkéry pro říční dopravu. Existují dodnes, protože nové se už nevyrábí.
To všechno stát. Ne “trh”. Bylo třeba 15 milionů lidí obléci, ubytovat v určitém standardu – standardem není plesnivý sklepní byt s kohoutkem studené vody a záchodem na chodbě a topením klubkami. A 15 milionů lidí stravovat. A 15 milionů lidí oblékat a obouvat.

Pavel K
31. 8. 2023 17:47
Odpovědět  Standa

Zastavte se už prosím, von vám to Vašík Klausovic vysvětlí, že nebyl na to odbyt a že to bylo nekvalitní, že to nebylo knouhou atd atd,
🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
31. 8. 2023 18:37
Odpovědět  Standa

Nezasravím, už mám cca 20l kečupu.Ta výstavba vždy začínala infrastrukturou. Telefonními přípojkami do bytů a výsadbou parků končila. Ne jako dnes, kdy developer postaví byty a o výstavbu silnic a kanalizace se nikdo nestará… Nejprve se musely postavit silnice, pak společná infrastruktura (trafostanice, kanalizace, čistitčky…) pak museli dostat byt či telefon doktoři, manažeři fabrik, učitelé a pak zbytek. Dělníci z továrny dostali “stabilizační” byt dřív. Jo, nemusel mít telefon do bytu, ale do domu nebo vedlejšího domu byl. Stejně jako byla vždy budka v ulici. Občanská vybavenost a “prosluněnost” samozřejmostí.
Nevíte co j prosluněnost? Všechny byty musely být navrhovány tak, aby byly dostatečně prosluněny. Byt považujeme za prosluněný, je-li součet podlahových ploch jeho prosluněných obytných místností roven nejméně jedné třetině součtu podlahových ploch všech jeho obytných místností. Otvory, kterými sluneční záření vniká do místnosti jsou zaskleny průhledným a barvy nezkreslujícím materiálem, celková plocha otvorů je rovna nejméně 10 % podlahové plochy místnosti,

31. 8. 2023 23:01
Odpovědět  Markýza

Podílnický kapitalismus; družstevní chcete-li. Rozdíl od reálsocialismu v tom, že výrobní prostředky nepatří státu, protože když všechno všem, všici kradů, ale zaměstnancům a zároveň spolumajitelům toho kterého podniku. A volení – a tím pádem i odvolatelní – THP pracovníci od předáků po řídi.
Mám to už asi čtyřicet let celkem propracované, ale to bylo za á na dlouho a nuda, a za bé se na to můžu vys.rat. Ať si k tomu společnost dojde sama. Jakože dojde – otázka je kdy.
Už jsem to tu parkrát říkal – socialismus i kapitalismus jako systémy zkrachovaly, protože potlačují lidskou přirozenost a snažily se, a snaží, entitu člověk přizpůsobit systému – což zákonitě musí zkrachovat. Jediný systém, který má budoucnost, je takový systém, který bude z lidské přirozenosti vycházet, ne ji potlačovat. Howgh!

1. 9. 2023 00:00

Markýzo, něco zkusím, abyste tu odpověď nemusela lovit. Jestli to vyjde, tak je hned nad tímhle pokusem.

Standa
30. 8. 2023 11:19
Odpovědět  unor 2022

Nechci nijak nasazovat, ale Fialova vláda není vše. Zůstaly by jejich strany,pomatení voliči a byl by nový nástup nových ,,lídrů”!

Teuton
29. 8. 2023 15:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Fiala svého času prohlásil. ” Ukrajina je naší prioritou.” A priorita může být pouze jedna, takže občané ČR jsou odsunuti na vedlejší kolej, dodávám já. Pokud něco takového prohlásí český premiér, ještě jednou ČESKÝ PREMIÉR, tak nic dalšího už není třeba dodávat. Fiala – a jeho vláda – se stali veřejným nepřítelem.

Markýza
29. 8. 2023 15:51
Odpovědět  Teuton

Kdyby prioritou. I sekudoritou a tercioritou. Teď jsem poslouchala Stonjekovou – ta holka mě velice baví. A ta zmiňovala Lipánkovo něco – no příspěvek na sítích, tvít, nebo jaksetomu: komentoval v něm návštěvu toho ukrajinského magora Kuleby. Já to schválně našla, protože to musím ocitovat:
“Důležité jednání s drahým přítelem Dmytrem Kulebou během (blablabla)…..ukrajinská armáda a společnost svým statečným odporem poskytují celé Evropě bezpečnostní štít. Proto v naší podpoře nesmíme polevit”
Tak to je náš ministr zahraničí, prosímpěkně -zde by měl být smajlík, vřískající bezmocným vztekem.
Stonjeková trefně poznamenala, že by ji zajímalo, proti komu ten štít je, když podle MPA je Rusko na kolenou……..
No uznejte, to je skoro jako ta šílená polská blogerka na hranicích s Ruskem, až na to, že tomuhle se tak od srdce nemůžu zasmát.

sizok
29. 8. 2023 16:13
Odpovědět  Markýza

Bohužel, hloupý národ si volí ještě hloupější vládu.
K tomu není co dodat.

Albi
29. 8. 2023 20:25
Odpovědět  sizok

Už zas je celý národ hloupý kvůli jednomu potrhlému zamini?

sizok
29. 8. 2023 21:17
Odpovědět  Albi

Jak dopadly volby?
Hlupáci dali své hlasy ještě větším hlupákům.
Jinak byste zde nic nepsala. Neměla byste důvod.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
29. 8. 2023 22:28
Odpovědět  sizok

No….napadla mě taková citace z Forresta Gumpa. Ale zatím budu hodná.

Albi
30. 8. 2023 06:34
Odpovědět  sizok

Já volila jako už několikrát SPD. A ty?

Pavel K
30. 8. 2023 09:02
Odpovědět  Albi

Tak my normální asi všichni. Já Okamuru volím co vlezl na poltickou scénu. 🙋‍♂️

Markýza
30. 8. 2023 15:04
Odpovědět  Albi

Já taky, ale spíš ze zoufalství, než že bych věřila, že by byli ve skutečnosti co k čemu.
Opravdu doufám, že beznaděj z vlád všeho druhu nakonec vyústí v nějakou tu lokální správu. Ovšem, my se toho asi už nedožijem.

31. 8. 2023 01:18
Odpovědět  Markýza

No, já do posledních voleb SPD kvůli programu, a o ty poslední. že nikdo jinej nebyl.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 08:58
Odpovědět  Albi

Víš Albi, možná tedy není hloupý, ale chytrý tedy také ne. Guru Venca a jiní mu v 89 slibovali ráj na zemi a pečené holoubky přímo do papule. Dnes po 34 letech v té papuli nemají někteří ani zuby a nemají na ně si je udělat. To jim guru Venca tenkrát zatajil, jak dopadnou. Ale další guruové dokončují jeho dílo. A normální a myslící tvor musí srovnat to, jak se komunisté chovali k běžnému lidu, jak si ten za nich žil a jak žijí nyní. Ale jestli nejsou schopni sebereflexe a pochopení toho co s nimi provedli, jak je potom nazvat. Jak to říci bez urážky, mnoho lidí fakt té myslivny moc nepobralo, na to kolik jich vychází z vysokých škol. Sizok říká hloupý národ, vám se to nelíbí, ano nevypadá to pěkně takto nazývat vlastní spoluobčany. Jak je tedy nazývat, ti co se nezajímají, jsou duševně vyčpělí nebo jak tedy? Vždyť oni nechtějí myslet, jejich mozeček zabere pouze tehdy, když jim je zle, ale dobrat se příčiny tohoto stavu je pro většinu nemožné. Takové mám zkušenosti a určitě nejsem sám. Bohužel taková vyčpělá je většina společnosti, doufám, že tímto slovem nikoho neurazím. Sizok se nevyvyšuje, pouze to dle mne tak cítí. Nezlob se, ale nepoznat za 34 roků co se mnou všichni ti

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 09:01
Odpovědět  Pavel z Moravy

škůdci činí, to opravdu o inteligenci národa nesvědčí. Ale třeba narážím pouze na ty vyčpělé a vy to máte jinak.

Albi
30. 8. 2023 14:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Rozumím ti, ale smysl mi to nedává.
A jak mohou vyspět, jak mohou získat sebevědomí a chuť zajímat se o politiku, když od guru Vency až k vyjádření ananymních spoluobčanů často slyšeli a mnozí přijali názor, že jako národ a tím tedy i každý z nás jsme blbí a to už 30 let.

Kde potom brát sebevědomí třeba ve srovnání s Američany, kteří od narození do smrti slyší opak od svých politiků?
A mládež to slyší od nás!
Každý psycholog ti potvrdí, že bude-li dítě stále slyšet, že je k ničemu, nic neumí, nic se nenaučí, že takové opravdu bude!

Ne – takovou kritikou, takovým hodnocením, se nejen dítě, ale ani žádný národ k sebevědomí vychovat nedá
.
A měli bychom si možná položit otázku, jestli taková prohlášení guru Vency nebyla úmyslná. Protože sebevědomým národem by tak mávat nemohli.
Tak prosím – nepomáhejme tomu, nenamlouvejme sobě ani jiným, že jsme blbí a že naše mládež je nemožná a jen se baví. Vidíme přece hlavně ty VIP – to ale není národ.

Markýza
30. 8. 2023 15:05
Odpovědět  Albi

No nejsmutnější je, že grandiózní poklonu našemu “blbému” národu vysekla……rodilá Američanka.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
29. 8. 2023 16:34
Odpovědět  Markýza

Když vás to tak baví 😊 tak tady taky jeden zoufalec, já to ani nečtu, jen začátek jestli se náhodou nepletu a pak to dávám dopryč.🤦‍♂️👎

Ničení ruské techniky enormně roste. Krym stoprocentně padne, předpovídá analytik – Aktuálně.cz

zuza
29. 8. 2023 16:55
Odpovědět  Pavel K

pán análnytik by sa mal modliť, aby to ničenie ruskej techniky enormne nerástlo a Krym nepadol, lebo keď Rusko začne túto vojnu s NATO prehrávať, tak použije inú techniku a iné zbrane. A potom minimálne my v strednej Európe budeme naozaj závidieť mŕtvym.

Markýza
29. 8. 2023 17:02
Odpovědět  zuza

Na vedlejší vlákno jsem šoupla dva odkazy na Kirschův kanál – to je pán, který pravidelně překládá takříkajíc z jiných zdrojů. Oba ty odkazy jsou o tom, jak Ukrajina pomalu dochází k poznání, že ji Američani hezky použili a teď zahodí. A jeden se týká přímo útoků na Krym – Ukrajinci tam tvrdí, že to měli od Amíků “povoleno”, Amíci tvdí, že ne…..

Albi
29. 8. 2023 17:46
Odpovědět  Markýza

Už jsem četla i dívala a přidala jeden z komentůřú pod videem:
“Bylo to jasné od začátku, USA.vždy rozvrtá války a dá ruce od toho pryč, když ví že to pro néj špatně dopadne” 🙂

Přidám vlastní – a jen Fiala věří,že si vybral tu nejsprávnější stranu v konfliktu. 🙂

Markýza
29. 8. 2023 16:59
Odpovědět  Pavel K

No díky – titulek stačil. Copak analytikoval, analytik jeden? Kdepak rozumy bral?

Albi
29. 8. 2023 17:55
Odpovědět  Markýza

Mezi dezinformacemi určitě ne. Protože než by DEZinformaci očistil od “dez” na pouhou informaci, už by nebyla pro nikoho zajímavá.

Poznámka:
Podobně jako Pavel jsem si přečetla jen prvních pár řádků, jinak asi škoda času. Ale hned v tom úvodu bylo jasné, že moc péče analytik svému výtvoru nedal.
Pravděpodobně ho někde opsal a jen zaměnil Ukrajinu za Rusko.
Takže v podstatě omyl, překlep, žádná lež. 🙂 🙂 🙂

Markýza
29. 8. 2023 18:19
Odpovědět  Albi

Zkrátka všech kecek kapitán.

Albi
29. 8. 2023 20:30
Odpovědět  Markýza

Tak nějak.
Jenže znáš to – Non olet!
Nezáleží jestli dolar, euro, ani korunou nepohrdne. 🙂

Markýza
29. 8. 2023 22:30
Odpovědět  Albi

Musela jsem si ověřit, jestli odhaduju ten citát správně – a to jsem měla čtyři roky latinu, člověče. Jestli to nebude tím, jak patřím k tomu blbému národu 😎 teda aspon z poloviny.

Boomer
29. 8. 2023 23:24
Odpovědět  Markýza

.. nepodceňujte sama sebe. Paretovo pravidlo se sice původně týkalo ekonomických záležitostí, ale jeho platnost také v sociologii ověřil sám examinátor nejpřísnější – život.

29. 8. 2023 21:00
Odpovědět  Albi

Já si nic nečet, já si to pustil. Bane, ten chalán není tak blbej jak se jeví. Prvních deset minut totiž věnuje “věci Prigožin” a vůbec nemluví z cesty. Až poté zabruslil na Krym a začal s “koho chleba jíš, toho píseň zpívej.” Tam jsem to típnul po pár vteřinách. Není blbej, a sichr si skutečnost uvědomuje, ale holt ten chleba…

Albi
30. 8. 2023 14:34

Tak jsem si ho tedy poslechla taky a asi podobně jako ty jsem skončila po pár větách druhé části.

Ale ani s tím Prigožinem – nevím!
Je pravda, že nemluví nijak moc agresivně, ale jako červená nit se tím táhne přesvědčení, že za vším je prezident Putin. Ani stín pochybností, že by v tom snad mohl být zapletený někdo jiný.

A co Ukrajina?
Vzpomínáš např. na ten slavný úspěch, když ukrajinská PVO sestřelila nesestřelitelný Kinžál a ssmotný Alzák u té “makety” pózoval?
A tady mají možnost pyšnit se takovou odplatou – zabít krvavé vrahy ukrajinského lidu a jeho armády a ochotně se ho vzdají, ať si zásluhu připíšou jiní?

Markýza
30. 8. 2023 15:06
Odpovědět  Albi

Přesně – Ukrajinci v tom podle mého rozhodně neměli prsty, protože to už by se dávno vytahovali.

30. 8. 2023 17:34
Odpovědět  Albi

A co vlastní úsudek? A jak jinak si ho vytvořit, než ze střípků informací ze všemožných zdrojů a ukládání si jich stranou? A teprve později si z nich sestavit mozaiku pravděpodonosti, které by, jak tomu říkám, byly kulaté – to jest nikde by nic příliš nečouhalo a neskřípalo -, a utvořit si názor?
On tam souká jednu nit, rusweby a angloveby zas jiné nitě, co analytik, to názor, a venkoncem je z toho halda střípků a klubko různobarevných začmodrchaných nití.
Přečtu si proto co Gargamel, co ten rusweb, co onen, co angloweby, vyslechnu si co Koller, co Štefec, co Skála, co Pjakin, co ten a co onen, a ukládám si to.
Skutečnou pravdu ve věci Prigožin se myslím nedozvíme. Leda bychom se dožili tak stovky. Ale můžu se k ní přiblížit; můžu si sestavit “model pravděpodobnosti”.
Příklad – maďarská revolta 1956, smrt JFK, pražské jaro, nafárání vojsk waršpaktu a tzv. okupace, perestrojka, dominový pád socbloku a následný hadrák, rozpad SSSR, privatizace, z jakého důvodu FEMA a připravené koncentráky… no a tak dál.
Někdy se také stane, že po nějakém čase se vynoří nové skutečnosti a zjistíme, že naše mozaika, náš názor, je mylný. Pak si ho musíme poopravit. Takže tak.

Albi
29. 8. 2023 17:39
Odpovědět  Pavel K

Pavle K,
máme štěstí jako ještě nikdo – budeme svědky historického zázraku – kdy čím větší zničení vojenské síly, tím vyšší je šance na vítězství. 🙂

29. 8. 2023 18:46
Odpovědět  Albi

A čím více krachujících firem a čím chudší lid, tím více vybereme na daních.

Albi
29. 8. 2023 20:37

Á – to jsem nedomyslela. Tak to je tedy Signalistův dvoj-zázrak. 🙂

29. 8. 2023 18:43
Odpovědět  Markýza

Stonjekovou beru. Sice kope za lepšolidi a budoucnost vidí v kapitalismu, ale není nablbaná ani fanatická. Tedy s výjimkou ničemy Klause – v něm stále vidí svého guru. Ale kdo je bez chyby, že. Docela bych si ji i dovedl představit jako ministryni zahraničí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
29. 8. 2023 22:33

No on sice je Klaus samolibej (jestli ničema, to bych byla opatrná) ale je to inteligentní pragmatik. Kteréžto teď dost bolestně postrádáme.

30. 8. 2023 19:47
Odpovědět  Markýza

Privatizace, jak ji zrealizoval, byl podfuk a za malou domů nechal, spolu s Dlouhým, zlikvidovat v zájmu (nejen) německých podniků naše “rodinné stříbro” – za všechny Poldi Kladno. Za což – jen za Poldi – shrábl bakšiš čtrnácti miliard, které si uložil v Nizozemí. Možná právě tím zavřeli mladému Klausovi hubu a vyšoupli ho ze scény. Jen mě to tak napadlo. Ale mladý Klaus sichr nevystoupil z politiky jen tak z rozmaru. Zatím si myslím, že je za tím právě tahle páka.

30. 8. 2023 19:49
Odpovědět  Markýza

A nepostrádáme. Jako národ ne. Jen je za stávající situace nelze protlačit do vlády.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
31. 8. 2023 14:26

No jasně, tak jsem to myslela.

Zdena
30. 8. 2023 08:32
Odpovědět  Teuton

Jaký český premiér , vždyť je z poloviny Ukrajinec a z druhé žid rodinu má na Ukrajině

unor 2022
29. 8. 2023 15:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud mame podle clanku v republice jen 20% hloupych jedincu, tak se z toho dalo ven.

treza
29. 8. 2023 15:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Smějící se křivák, ubožák, jidáš, zrůda, co se nemělo nikdy narodit ! Kdo se má na to koukat !

sizok
29. 8. 2023 17:17
Odpovědět  treza

Od dětství jsem byl varován před lidmi, kterým rostou zuby dozadu.
Jako v řitn… otvoru. Fiala je typický úkaz.

katango
29. 8. 2023 19:03
Odpovědět  sizok

Jo, na ty jeho klektáky je děsnej pohled.

zuza
29. 8. 2023 19:10
Odpovědět  katango

na neho by bol desný pohľad aj keby mal zuby ako z holyvúdu. Je stará pravda, že po 40-tke už človek vyzerá ako si zaslúži, teda že tvár človeka odráža jeho charakter.

katango
29. 8. 2023 22:54
Odpovědět  zuza

Ano, to tvrdím opakovaně a pořád. Po čtyřicítce už nosíte svou duši na obličeji.

Markýza
30. 8. 2023 15:07
Odpovědět  katango

No to ale není klektákama, ale tím paraúsměvem.

katango
30. 8. 2023 18:34
Odpovědět  Markýza

Ale ten škleb a ty monstrózní tesáky v něm, to je silná káva.

Putinovec
29. 8. 2023 16:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Opravdu někoho překvapuje , že podvodem dosazená protektorátní chunta provádí to , proč byla dosazena ?
Jakmile splní svoje zadání , tak nastoupí chunta č.2 , Babiš . Jako veliký “zachránce a vůdce” , který “už” ví , jak NATO .
A oškubaný a odrbaný národ bude jásat , nad “svým vítězstvím”.
A nebo taky ne a bude se účtovat .

Pavel z Moravy
29. 8. 2023 16:58
Odpovědět  Putinovec

Přesně vážený, moje slova. A nemusí to být ani Babiš, jsou tu i jiní, kteří si chtějí uhryznout z koláče. Aby se tady dalo něco dělat, to by musel národ vůbec vědět co chce a kam směřovat. A o tom pochybuji.

Pavel K
29. 8. 2023 16:59
Odpovědět  Putinovec

Zdravím mám na vás nějaké dotazy u Babiše, co se týče té sody. Tak prosím o reakci. Díky.🙏🍀

Putinovec
29. 8. 2023 21:20
Odpovědět  Pavel K

Máte tam ty odpovědi .

Pavel K
30. 8. 2023 09:06
Odpovědět  Putinovec

Napíši to sem je to blíže 😊, děkuji. 🙋‍♂️

jhh
29. 8. 2023 17:08
Odpovědět  Putinovec

Tak, tak, Babiš je A tým a pětikolka je B tým ten se tím co provádí naprosto pohřbí a lidé pak v naději zvolí A tým a ten v tom bude pokračovat, takže vidím velký špatný

Pavel z Moravy
29. 8. 2023 17:18
Odpovědět  jhh

A C a D týmy čekají na svoje příležitosti. Rozpoznají lidé jací to budou kulihrášci?

jhh
1. 9. 2023 22:03
Odpovědět  Pavel z Moravy

Doufejme ale je velká šance, že zase skočíme na špek.

Mike
29. 8. 2023 17:35
Odpovědět  Putinovec

“zachránce a vůdce,” jehož politické hnutí s radostí podpořilo vstup cizích vojsk na naše území. Tím pro mně A.B. a ANO skončilo a řadím je na úroveň Fialy a Rakušáka, anebo i pod ně. No a ti, kteří to nechápou, mi nandají mínusy.

Pavel z Moravy
29. 8. 2023 16:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Já nechápu co od těchto nejneschopnějších škůdců lidé čekali. Já tedy pouze toto. Vždyť je přece lidé museli z minulé doby znát. Ale jak vidno, lid ani když se spálí několikrát tak neprozře. Vzhůru k budování kapitalismu s jinou ekipou ” stejného ražení “. Přece všichni tito říkají, že nejsou jako oni z před 89.

Vladimír
29. 8. 2023 16:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Je úplně jedno kdo koho opustil. Hlavně ať už táhnou od koryt.

zuza
30. 8. 2023 10:28
Odpovědět  Vladimír

oni nikdy dobrovoľne od korýt neodídu, budeme ich musieť vyhnať a to nemá kto urobiť

Jaroslavem
29. 8. 2023 17:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Když ho vidím zmrda fialového,hned bych mu tu tlamu ustřelil. Taková špína člověk, že je mi na zvracení

Spam vlasta
29. 8. 2023 19:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Ludvík16 skončil pod gilotinou jakpak asi skončí fialovci ?

sizok
29. 8. 2023 21:20
Odpovědět  Spam vlasta

Obávám se, že nijak.

Pavel z Moravy
30. 8. 2023 09:06
Odpovědět  sizok

Myslím si totéž.

Jura S
30. 8. 2023 10:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Slabý titulek, melo být: “ČR vykradena Fialovou vládou”…

PremekJ
30. 8. 2023 19:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Křivý úsměv pana Thymolina se brzy změní v útrpný škleb. Podrobnosti ponechme na dobu, až se tak stane. Ta doba se neúprosně blíží.