politika

Válka je mír, Svoboda je otroctví, Nevědomost je síla

Borrell označil zákaz ruských médií v zemích EU za obranu svobody slova.

Vysoký představitel EU pro zahraniční politiku a bezpečnost Josep Borrell se domnívá, že zákaz řady ruských médií v Evropě je „ochranou svobody slova“ a „je nutné pokročit touto cestou vpřed“.

“Tímto (zakázáním řady ruských médií – pozn. red.) neútočíme na svobodu slova, ale chráníme svobodu slova,” řekl na konferenci o boji proti dezinformacím, která se koná v Bruselu.

Podle jeho názoru: “EU by měla v této věci jednat ambiciózněji a posílit svou stabilitu“.

Zástupce EU připomněl, že unijní služba pro zahraniční politiku již má zavedené mechanismy pro odhalování dezinformací a boj proti nim.

“Ale dnes mám pocit, že neděláme dost, že se musíme posunout vpřed. Musíme pochopit, jak jsou tyto dezinformační kampaně organizovány, identifikovat aktéry, zdroje distribuce,” řekl Borrell.

Podle šéfa evropské diplomacie nabyla v současné fázi manipulace s informacemi nové rysy.

Ministr zahraničí EU Josep Borrell vysvětlil, co znamená svoboda slova “v evropském stylu”:

“Zákazem ruských kanálů svobodu slova nezakazujeme, naopak ji chráníme.”

https://bit.ly/3DQyK0K

sdílet na

26 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
All
7. 2. 2023 20:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Borrelle,tebe satan v pekle bude tisíc pozesmských let uřezávat kulky k večeři a bude mlaskat.Co na tohle blábolení říct ? Tyhle kydy už nikdo poslouchat nechce,hňupe.

Markýza
7. 2. 2023 20:26
Odpovědět  All

Nebo se příště narodí jako naprostý pária a bude se muset natvrdo poprat s realitou :-))

Aragonit
7. 2. 2023 21:47
Odpovědět  Markýza

Borel sa stal šéfom Európskeho nacistického Gestapa? Tak to vypadá. Toto už je horšie ako červení… Piloti umierajú po očkovaní 6x rýchlejšie ako v rokoch pred očkovaním, Ale dobre vraj bude povedal klamár klamárov šašo počmáraný z Trnavy ktorý vraj vo vláde bude večne. Toto je iná svoloč a čvarga padlých anjelov a lokajov Satanátu. To tu ešte len bude dusno a temno ako v krvavom stredoveku… Taký úpadok ducha a také zlo tu ešte nebolo.
https://aragonit11.blogspot.com/2023/01/zelenskemu-volali-z-domu-zo-slonoviny_23.html

Bozena K
7. 2. 2023 20:23
Ohodnotit příspěvek :
     

tito šichni staří páprdové, jako Borrell, Soros, Biden, Gates a další, by již mělijít do důchodu a přenechat politiku mladým… budoucnost patří mladým a ti by si měli rohodnout samí, svobodně a bez manipulace, jak chtějí žít dál,jakou společnost si budovat….jenomže to by neměli být tak zblblí a zmanipulovaní těmi stupidními teoriemi

Markýza
7. 2. 2023 20:27
Odpovědět  Bozena K

No…..já bych byla s těmi mladými čistými dušemi opatrná. Hitlerjugend, komsomolci, Rudé gardy – to všechno byla nadšená mládež.

7. 2. 2023 21:14
Odpovědět  Markýza

Jak říkal v oněch budovatelských dobách sprostej strejda Jozef:
“Mládí vpřed! At ho můžu nakopat do pr-dele.”

Autor
7. 2. 2023 23:40
Odpovědět  Markýza

Vždycky záleží na tom, s jakým cílem se to dělá. Možná to bude překvapivé, ale třeba v Číně to není tak jednoduché. Čína byla po dlouhou dobu v opiovém “oparu” a i když se čínský císař snažil s tím něco dělat a početně byla jeho armáda silná, jakou armádu máte z nadrogovaných vojáků? Také velká část úředníků také pod vlivem závislosti na opiu. Angličané dodávali z jedné kolonie – Bangladéše – do druhé “polokolonie” – do Číny opium a vydělávali obrovské peníze – mimo jiné i královská “rodinka”.
A zastavil tohle až Mao-cetung se svými Rudými gardami … jistě, jinak blbosti se dělají vždycky, třeba vrabci v Číně, ale to je nevyhnutelné.
Hitlerjugend bya jednoznačně organizace, která vychovávala budoucí nadlidi, a hlavně vojáky pro wehrmacht a SS.
Komsomolci. Svazáci. Nikdo nemůže popřít nadšení a to mnoha především mladých lidí, kteří po Únoru chtěli budovat, stavět a vytvářet. A hodně toho skutečně postavili! To, že se to nakonec proměnilo a zkazilo, bylo dílem nepřátel a především trockistů, kteří – všimli jste si někdy té shody – to nadšení začali ničit po Stalinově a Gottwaldově smrti.
A srovnejte to se Skautem na západě.
Teď suďte.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
8. 2. 2023 10:22
Odpovědět  Peter 008

Ano přesně tak přátelé, už to prosím vás trochu rozlišujte, vždyť si plivete na vlastní minulost. Snad mi nechcete říci, že to, že jsem chodil do Pionýra a musím říci, že rád, protože jsme hodně chodili do přírody je nějak ideově závadné. Prosím, buďte opatrní s tou vlastní minulostí, z mých přátel v okolí a měl jsem jich dost neměl nikdo problémy a co se pamatuji nikdo z nás nebyl ve straně. Byli jsme všichni dělnická třída, ale, že by nás kvůli tomu tak chránili o tom pochybuji. Asi jsme tedy museli mít kliku i když jsme remcali tak jako teď a nikdo nám přitom nevyhrožoval jako teď. Alespoň o tom nevím. A určitě jsme ve své kritice neměli vždy pravdu, to člověk postupem věku zjistí. Přece rozumní lidé vědí, že na vině při některých přehmatech nebyla socialistická myšlenka, ale určití kariérističtí pacholci. Já to nesledoval, ale pokud vím, tak tenkrát se národní shromáždění scházelo 2- 3 krát do roka, nevím to přesně, rozhodlo co mělo a lidi zpátky šupky dupky do práce. Koukněte se na ně dnes a jmenujte mi ty, kteří nejsou kariéristé. Už mně to omílání období padesátých let unavuje, obzvláště v souvislosti s tím co dělají parchanti dnes. Tito současní na tom zakládají své bytí

Pavel z Moravy
8. 2. 2023 10:39
Odpovědět  Pavel z Moravy

Copak nám tenkrát někdo vyhrožoval, že budeme žrát brouky, bydlet pod stanem a v práci budou počítat o kolik vteřin více než jste měli jste byli na haj.zlu. Toto je ta pravá totalita. Vždyť jsme všichni převážně manuálně pracovali, tak víme své, nemá cenu to zde rozvádět. Řidič pošty přijel do ulice a pošťačka si roznesla balíčky. Dnes lítá sám jako čamrda a dokonce mu to nevadí, protože pan vydřiduch kapitalista by ho jinak vyhodil. V našem městečku prý chodilo 16 doručovatelek roznášet poštu, dnes 6. Tak jsem to slyšel od kompetentní osoby. A to si sakra máknou. A jeden známý mi říkal, když chceš sehnat řemeslníka, tak po- pá 9- 15 pivnice. Nechtěl jsem to zde dávat, ale už mne fakt to urážení systému, který si nás lidských bytostí alespoň trochu vážil se.re. Klidně mně zdrbněte, je mi to jedno. Přátelé a to doufám, že jsme, si to mají říci na rovinu. A přitom chápu, že někteří si v socíku mohli užít toho negativního dost. Potom je mi jasný jejich postoj, ale zkuste vše srovnat s dneškem. Howg.

Markýza
8. 2. 2023 13:39
Odpovědět  Peter 008

Samozřejmě, má a mělo to příčiny, to vždycky. Ale že dělaly Rudé gardy “blbosti” to bych opravdu neříkala. Byly stejně příšerné, jako ti malí hitlerovci, či stalinovci. Tady u nás to bylo mnohem měkčí, že – jako vždycky – přesto si jako dítě pamatuju tu hnusnou atmosféru. Ne konkrétní věci a děje – ale atmosféru ano. A když to umocním, opravdu není oč stát.

Pedro
8. 2. 2023 15:10
Odpovědět  Markýza

Dnes tvrdím, že tenkrát bylo víc plusů, než mínusů. Dnes je to naopak, ale těch mínusů je tisíckrát víc. Tenkrát jsme záviděli pozlátko na západě, které bylo mazaně strkáno k východu. Netušili jsme, že je to špinavost Američanů. Tady bylo bydlení a vše okolo za hubičku, proto jsme viděli ta auta, elektroniku, hadry, ale že to mají vše na dluh, nás ani nenapadlo. Oni nám záviděli víc, než my jim, ale propagandu měli vždy skvělou. Dnes to vidíme, pozdě. No a došly jim zdroje, předvádět se už nemusí, vyčerpali vše na porážku socíku. Proto to dnes chce Amerika od Evropy zpět. Platili divadlo a povedlo se, sežrali jsme jim ten “ráj” i s navijákem. Realita se vrací a je velmi krutá a bude hůř. Starší vědí, mladí musí padnout na držky, vysvětlení neberou.

Pavel z Moravy
8. 2. 2023 16:42
Odpovědět  Pedro

Oni nám opravdu záviděli více. Mít oni takové školství, zdravotnictví a kulturu se slušným průmyslem a zemědělstvím, byli by blahem bez sebe, obzvláště když to bylo pro všechny. Kdy konečně lidé pochopí, že ten převrat v 89 byl pouze proveden určitými jedinci pro určité jedince. Ale kdo to nechce vidět, tak to neuvidí a koneckonců nyní je to jedno, bo v haj.zlu jsme nyní všichni.

Pavel z Moravy
8. 2. 2023 16:35
Odpovědět  Markýza

Já tedy nevím jak vy, ale já žádnou atmosféru strachu a úzkosti jako kluk nezažíval, jedině doma, když mi brzy umřela máma. Ale pamatuji si jak jsme si jako děcka hráli na dvoře a že nás tam bylo, mámy seděly před domy, pletly, vyšívaly, mluvily, rozdávaly děckám co každá donesla a nikdo se z ničeho nestrachoval. Atmosféra byla pohodová. A to byla prosím padesátá léta. Tak nevím, kde jste žila vy, ale já v Havířově.

Markýza
7. 2. 2023 20:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle nemá s Borellem nic, ale je to taková perla, že jsem málem smíchy sletěla ze židle, tak jsem si řekla – ať se taky pobavíte. Je to příspěvek v diskusi na PL.

perlička: TANKY PRO UKRAJINU. V Kyjevě z toho byla opravdová euforie. Někteří politici po takovém úspěchu dokonce požadovali bojová letadla a ponorky ze Západu. V posledních letech je však nadšení mnohem méně. Obrněná vozidla ozbrojených sil Ukrajiny dosud neobdržela. A není zcela jasné, kdy přesně k převodu dojde. A pak nastala vtipná situace, která se pro kyjevský režim stala naprostým překvapením. Podle ukrajinského novináře Dmitrije Vasiletce nejsou belgické úřady v současnosti schopny plnit své „povinnosti“. Faktem je, že ty německé tanky, které Brusel plánoval dodat ozbrojeným silám Ukrajiny, jsou v soukromém vlastnictví. Svého času jistý obchodník kupoval obrněná vozidla za cenu šrotu – pouze za 10-15 tisíc dolarů za každého Leoparda. Nyní je podnikavý podnikatel připraven rozloučit se s tímto aktivem, ale již za několik set tisíc dolarů. Nikdo na to nebyl opravdu připraven. “Budete se smát, ale v Británii, soudě podle zatím mírných narážek od úředníků, se něco podobného stalo.” Velká tanková ostuda Evropy byla pro Ukrajinu úplným překvapením, takže mluvící hlavy Zelenského budou hysterické,“ zdůraznil Vasilets.

Václav
8. 2. 2023 01:27
Odpovědět  Markýza

Pokoušet se strašit s těmi dalšími tanky nepomůže,viděl jsem jak jim je Rusové snadno zničí… Něco věřit většině zahraničních novinářů téměř nejde…

7. 2. 2023 21:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Likvidací Borrella život nezničíme, naopak ho zachráníme !!!

Autor
7. 2. 2023 23:46

Likvidací Borrella nic nevyřešíme, protože může nastoupit třeba Rakušan, někdo ze Slovenska, Berbocková atd. atd. atd. Takovejch je po EU neurekom! To, co Borrella a jeho nástupce skutečně zlikviduje, je krach neoliberalismu.

unor 2022
7. 2. 2023 21:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyz jeden vidi vsechny ty starce a stareny pusobici v politice a posloucha jejich projevy ma pocit, ze to co cini je pomsta ostatnim jez jsou mladi a oni uz jen stari. Ze je to snad uz jen zlo stari. Jine vysvetleni pro jejich ubohou bezbrehou zlobu tezko najit.

katango
8. 2. 2023 09:42
Odpovědět  unor 2022

To není věkem. Mně je 68 a vůči mladým rozhodně zášť necítím a mládí jim nezávidím. Jsou takoví proto, že byli celoživotně svině a věkem se leckteré rysy a vlastnosti zvýrazňují.

ModrýKlokan
8. 2. 2023 13:36
Odpovědět  katango

@ katango 1+

mám to stejně

Markýza
8. 2. 2023 13:41
Odpovědět  katango

Přesně tak.

unor 2022
7. 2. 2023 21:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Zakladnim predpokladem pro moznost vykonavani politicke a spolecensky vykonne funkce by melo byt jedno
.. byt dobry otec ci matka alespon dvou deti ve veku do deseti roku.
Zadny zly starec nad hroben ci bezdetna starnouci zena.

josef
7. 2. 2023 23:45
Ohodnotit příspěvek :
     

A je to tady ! Geniální, nadčasový Orwell. 1984 v plné kráse. Nácviky nenávisti a další. Jen se těším na farmu zvířat. Tedy dohadování kdo je větší prase. Vážného kandidáta nemám.

katango
8. 2. 2023 09:43
Odpovědět  josef

Už se těším, jak si Fialenko a Petropavlov nechávají přišívat další pár nohou.

Frank
8. 2. 2023 03:09
Ohodnotit příspěvek :
     

A já se zase domnívám, , že Borrell je neskutečný chuj.Kde se takoví kreténi berou do vysoké politiky? Asi to bude tím, že inteligentní a podnikaví jedinci se uživí svým umem a rukama, kdežto ta chátra umí hovno a pochcípala by hlady. Tak se začnou tlačit do politiky, a proto to jsou v drtivé většině idioti, tak to vypadá, jak to vypadá. Elektrikář dělá finance, traktorista dělá práci a sociální věci, vedoucí penzionu dělá vědu a kulturu, bankéř dělá průmysl, učitel dějepisu dělá vnitro, bezdětná a rozvedená bakalářka dělá armádu, prodavačka mobilů šéfuje sněmovně, další učitel šéfuje senátu, ministrem pro evropské záležitosti je muzikolog no a tomu všemu ve sněmovně šéfuje politolog-*tedy žvanil Fialenko. To je panečku materiál.

Pavel z Moravy
8. 2. 2023 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Z toho všeho se dá usoudit, že se třesou strachy jak ratlíci. Nu prostě EU je vězení národů a jeho šéfové s neskutečnými platy vrchní cenzoři a mluvčí jejich jediné pravdy. To nám ten Eurosojuz vzkvétá, jen co je pravda. Borrelli, vy mně nemůžete nikdy vnutit koho mám milovat a koho ne. Do haj.zlu s vaší propagandou. Se.ru vám na ni.

Jan
8. 2. 2023 11:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Nutnost ruseni zprav ze zapadu za komousu zduvodnili komousi stejne. Ucelove lzi vydavaji za nutne opatreni. Svoboda podle nich nesnese jiny nazor, lidi by zacli premyslet. Uz pred rokem vypnuli vsechny zpravodajske ruske kanaly na Satelitu Hotbird 13 E a RT zpravodajstvi neustale tyraji sikanami a zalobami.
Ten Borrell je uz nestoudnejsi jak Goebbels, ministr propagandy Hitlera. Odpornejsi reptil mimo Lejna neexistuje.