politika

Svoboda je možnost říci, že dvakrát dva jsou čtyři

Ministr ministerstva vnitra Estonska, který obvinil Bidena z padělání amerických prezidentských voleb https://www.pokec24.cz/politika/skandal-v-estonsku/, rezignoval „ze své vlastní svobodné vůle“.

“Včera (neděle) večer, při pohledu na pomluvy a lži, které estonská média produkují, jsem se rozhodl rezignovat. Důvod je velmi jednoduchý: nikdo mě nemůže umlčet. Říkám, co považuji za správné, co mám v srdci.“ řekl Helme

“Aby nedošlo k ohrožení našeho referenda, rozhodl jsem se rezignovat,” řekl Helme.
Helme bude i nadále pracovat v Riigikogu.

Předseda EKRE Martin Helme * řekl, že opozice chce šéfovi ministerstva vnitra vyjádřit nedůvěru, ale „nedopřejeme jim to potěšeni“. Martin Helme dodal, že rezignaci nikdo z koalice nežádal. 

“Říct pravdu je důležitější než ministerský post ,” řekl.



Předsedkyně Reformní strany Kaya Kallas se domnívá, že Mart Helme rezignoval příliš pozdě z funkce ministra vnitra, píše Postimees.
“Rezignace Marta Helmeho přišla příliš pozdě a je to příliš málo. Reputace Estonska je ohrožena, pokud je EKRE ve vládě,” tweetovala Kallas.

“Martin Helme se účastnil stejného rozhlasového programu kde padlo, že volby v USA byly zmanipulované, a souhlasí s tím, co bylo řečeno,” připomněla Kallas.

V 11.30 oznámil ministr vnitra Mart Helme, že rezignuje.

V neděli Mart Helme v rádiu řekl, že Joe Biden je zkorumpovaný. 

“Logikou Deep State je tlačit darebáky, zkorumpované a vydíratelné darebáky do všech pozic, aby byla zajištěna svoboda jejich jednání. Joe Biden a Hunter Biden jsou zkorumpované typy,“ řekl Mart Helme v rádiu. 

Helme také sebevědomě prohlásil, že ani volby v Estonsku nejsou prováděny spravedlivě. 

Hlasování poštou ve Spojených státech přirovnal k elektronickému hlasování v Estonsku.

Helme vysvětlil svá obvinění takto:

„Existuje tak úžasná věc, jako je seznam voličů. Tam nejsou lidé, kteří nemají právo volit. Ale jsou tam desítky tisíc lidí, kteří nikdy nevolili, jejichž hlasy jsou zdarma a jejichž hlasy lze v elektronických volbách převést na
e-hlasy. A tak to dělají. A pak se říká, že Reformní strana vyhrála volby s velkým náskokem. 
Ve skutečnosti nevyhrála”.

* V estonské vládě je (byl) Mart i Martin Helme

https://bit.ly/3eI0Du1

sdílet na