politika

Šojgu: Tři dny se ukrajinské ozbrojené síly pokoušely přejít do útoku, ale neuspěly

Šojgu: Neúspěšná protiofenzíva donutila Kyjev vyhodit do povětří vodní elektrárnu Kachovka.

Během posledních tří dnů se ukrajinská strana pokusila provést slíbenou ofenzívu na různých sektorech fronty, ale neuspěla, řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

Po tři dny se kyjevský režim snažil zahájit ofenzivu a soustředil k tomu velké množství techniky a živé síly, uvedl Šojgu, uvádí TASS.

Nepřítel se 4. června pokusil o postup v pěti směrech se silami 23. a 31. mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny, ale ani v jednom směru neuspěl a utrpěl značné ztráty.

4. června ukrajinská strana ztratila 300 vojáků, 16 tanků, 26 bojových obrněných vozidel a 14 vozidel, uvedl ministr.

Následující den se kyjevský režim pokusil provést ofenzívu v sedmi směrech silami pěti brigád, ale byl zastaven. Ztráty 5. června činily přes 1600 vojáků, 28 tanků, včetně osmi německých Leopardů a tří kolových tanků AMX-10, jakož i 136 kusů další vojenské techniky, z nichž 79 bylo zahraničních.

Za pouhé tři dny ztratily ozbrojené síly Ukrajiny ve všech směrech až 3 715 vojáků, 52 tanků, 48 děl a sedm letadel a vrtulníků.

Šojgu upozornil, že v bojích proti útočníkům se vyznamenaly ruské jednotky 433. motostřeleckého pluku 127. motostřelecké divize, 37. a 60. motostřelecké brigády, uvádí RIA Novosti.

Ukázali vytrvalost a nezlomnost, poukázal Šojgu.

Při odrážení ofenzívy kyjevského režimu utrpěla ztráty spojená skupina ruských jednotek, 210 zraněných a 71 lidí zemřelo, uvedl ministr obrany Sergej Šojgu.

Během ofenzivy ukrajinských ozbrojených sil ztratila ruská armáda také 15 tanků, devět bojových vozidel pěchoty, dvě vozidla a devět kanonů, uvedl Šojgu, uvádí TASS.

Po neúspěchu v protiofenzívě má ​​Kyjev v úmyslu přesunout jednotky a techniku ​​z Chersonského směru, řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu.

„Dnes v noci spáchal kyjevský režim další teroristický zločin: vodní elektrárna Kachovska byla vyhozena do vzduchu, což vedlo k zaplavení rozsáhlých oblastí,“ řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu podle oficiálního telegramového kanálu ruského ministerstva obrany.

Podle ministerstva obrany RF – když nedosáhl úspěchu v útočných operacích, aby posílil svůj potenciál, má nepřítel v úmyslu přesunout jednotky a vybavení z Chersonského směru do oblasti ofenzivních operací, tedy výrazně oslabit své pozice v Chersonském směru.

“Mimochodem, nepřítel začal budovat obranné pozice na pravém břehu Dněpru, což svědčí o jeho úmyslu přejít zde do obrany,” řekl Šojgu.

„Aby zabránil útočným akcím ruské armády na tomto úseku fronty, provedl kyjevský režim sabotáž, ve skutečnosti teroristický čin, který vedl k zaplavení rozsáhlých oblastí a bude mít vážné a dlouhodobé ekologické dopady a následky. Podle dostupných údajů se navíc výrazně zvýšilo vypouštění vody z vodní elektrárny Dněpropetrovsk, což vede k ještě většímu zaplavování území,“ zdůraznil ministr obrany.

Šojgu poznamenal, že tato skutečnost ukazuje na rozsáhlou sabotáž předem plánovanou kyjevským režimem.

https://cutt.ly/Qww5BYCT

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel K
6. 6. 2023 20:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Za poslední dny kyjevský režim stratil přes 3700 vojáků. Kolk z nich nebylo ani třicet, hrozné, kdo nikdy nepoznal neuvěří, co rodiče pak trpí. V tomto případě kvůli obřezaným zrůdám. 💩💩💩💩👎👎👎💀💀💀

Pan Tau
6. 6. 2023 21:01
Odpovědět  Pavel K

Nějak jsi zapomněl na nacisty,

Pavel K
6. 6. 2023 21:35
Odpovědět  Pan Tau

Nezapomněl. Zjisti si kdo je stvořil. 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Best
6. 6. 2023 20:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen je zente nacky z Kyjeva..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
6. 6. 2023 21:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Nedavno jsem v sadu stahoval stare kmeny a silne vetve. A pekne si pri tom do krve a radne bolestive odrel nohu. JEN.
Tech 210 ruzne zranenych vojaku nemuselo byt. Treba diky Ceske republice, ktera dnes ale stoji na strane krve, bolesti a zmaru.

Jaris
7. 6. 2023 05:03
Odpovědět  unor 2022

Jak vidim tupec Fiala vam dal minus.

Pavel K
7. 6. 2023 11:14
Odpovědět  unor 2022

Les je pes. Sám jsem to dělal. Jediná chyba a může být ENDE.
Proč to píšu, v rodině jsme se znali s jedním dřevorubcem, který tu chybu bohužel udělal. 45 a snad 3 děcka. Furt být ve střehu a pokud možno nebýt tam v lese, nebo i jinde sám.

sergej
6. 6. 2023 23:04
Ohodnotit příspěvek :
     

V jednom má Medvěděv pravdu a je to že s jadernou velmocí protivníkem nelze vyhrát, nevím co na tom nemohou stále nastrčení odporní mameluci zájmovců zisků přes mrtvoly (vaše) pochopit.
Diskuse Lipavský představil novou bezpečnostní strategii. Levná nebude, ale je prý nezbytná | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

Karel Kryl – Bratříčku Zavírej Vrátka – YouTube