politika

“Je hotovo.” Oznámila Trussová Blinkenovi sabotáž na „Nord Stream“?

Miliony lidí po celém světě se zajímají o to, zda bývalá britská premiérka Liz Trussová informovala ministra zahraničních věcí USA Antonyho Blinkena o teroristickém útoku na plynovody „Nord Stream“.

Oznámila to dnes 1. listopadu oficiální zástupkyně ministerstva zahraničí Ruské federace Maria Zacharova.

„Zajímá mě odpověď Londýna na následující otázku: poslala britská premiérka Liz Trussová zprávu americkému ministru zahraničí Anthonymu Blinkenovi bezprostředně poté, co byl plynovod Nord Stream vyhozen do povětří, se slovy “Je to hotovo” („It’s done“)?” — napsala Zacharova v Telegramu.

Již dříve tuto možnost oznámil zakladatel služeb “Megaupload” a “Mega” Kim Dotcom.

„Jak se Rusové dozvěděli, že Británie společně se Spojenými státy vyhodila do povětří plynovody Nord Stream? Protože Liz Trussová použila svůj iPhone, aby poslala Blinkenovi zprávu se slovy ‚Je to hotovo‘ minutu po explozi potrubí a předtím, než se o tom kdokoli jiný dozvěděl”, napsal Dotcom na Twitteru.

Jak informoval EADaily, 29. října deník Daily Mail oznámil, že osobní telefon Trussové byl v létě napaden “zvláštními agenty prezidenta Ruské federace Vladimira Putina”. Poté labouristická strana vyzvala vládu Spojeného království, aby provedla okamžité vyšetřování.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3NszmNz



sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sizok
1. 11. 2022 22:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Pravda vždy vyleze na povrch. Někdy později, ale vyleze.
Prolhaná cháska. Elita. Hnus.

Pavel K
2. 11. 2022 08:26
Odpovědět  sizok

Tady je vidět co je to za bandu amatérských cvičených debilů.
A ti by chtěli položit Rusko, to tedy určitě.

Helena
2. 11. 2022 09:09
Odpovědět  sizok

Možná proto byla Truska na těch pár týdnů dosazena do křesla, aby umožnila tuhle prasárnu, ta nána byla schopná úplně všeho. Možná ani Ind Ríša Sunak nebyl ochoten něco takového provést. Tak museli na chvíli odsunout jeho dosazení do prem. křesla.

Gales
2. 11. 2022 10:19
Odpovědět  Helena

Však von na ně Putin nějakej trest vymyslí.

janle57
1. 11. 2022 22:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud na tohle mají Rusové důkazy dost dobře nechápu,že je US datový kabel
s Evropou a norské plynovody ještě funkční,pak se ukáže čeho je tahle anglosaská
zbabělá banda s názvem NATO schopná,mám za sebe dobrý pocit,že ničeho,mimo
neškodného tlachání o jaderném útoku na RF,bojí se Ruska a Číny až serou strachy.

Pavel K
2. 11. 2022 08:33
Odpovědět  janle57

Slovanská nátura, NEJSME JAKO ONI. MÁME HOLÉ RUCE. Ti šmejdi to ví, mají nás naštudovaný, my se pereme až když jsme moc biti. A ta anglosaská pakáž to má obraceně, ti napřed do vás nasypou zásobník a pak teatrálně projevují lítost.

Pavel z Moravy
2. 11. 2022 08:38
Odpovědět  janle57

Můj názor je, že tito současní západní plutokraté jsou již tak duševně vyprahlí a zlí, že čekají na záminku vyvolání 3. světové války. Myslím si, že se zničí sami a Rusové budou pouze přihlížet. Jestli mají Rusové tak působivé zbraně jak se říká, tak by to tady převálcovali raz dva. Proč se ale mají chovat jako barbaři? Pamatuji se na nádherná slova Fidela Castra, který řekl, nikdy jsme žádného zajatce nemučili ani fyzicky ani duševně. Odporuje to duchu revoluce. Toto revolucionář nedělá. Ano, je postaven před soud a zodpovídá se ze svých činů. Batista zajatce mučil, ale Fidel a revolucionáři se k tomu nesnížili. Je potřebné aby to Rusové dělali? Já vím, že tento západ rozumí jak se říká pouze hrubé síle, ale má to smysl, vždyť tito parchanti se zničí sami. Koukněte na ně, vždyť oni degenerují za pochodu.

Katz
2. 11. 2022 00:00
Ohodnotit příspěvek :
     

V poslední době přemýšlím, jaký zpravodajský význam mají tyto “úniky” do veřejného prostoru? Co tím Rusko sleduje?

Nejprve zpráva o Tusové. (To by se ještě pochopit dalo.) Pak zpráva o nabourání se do programu vedení války Ukrajinské Armády. (To už smysl nedává, člověk by očekával, že se to budou snažit co nejdéle držet v tajnosti.)

Takže, co to je? Vyvolávání paniky v řadách nepřítele z informačních útoků?

Aleš
2. 11. 2022 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Státní terorismus USA a Velké Británie.