politika

Elita národa

Evropské vydání americké zpravodajské organizace Politico sestavilo seznam nejzajímavějších osobností, které stojí za pozornost v roce 2019, neboť mohou změnit tvář své země anebo celé EU.
V tomto seznamu se objevil český poslanec Dominik Feri. Jeho konkurenti v tomto žebříčku jsou nejen politici, ale také umělci a aktivisté z 28 zemí.

Mezi 28 evropských osobností, které v příštím roce stojí za to sledovat, zařadil server Politico poslance Dominika Feriho.

Reportéři serveru Politico vysvětlili jejich volbu Feriho.

„Feri není jen nejmladším zákonodárcem v historii své země. Je také prvním tmavé pleti — a to nápadně.
Feri, který byl od 18 let radním ve svém domovském městě Teplice, loni snadno získal křeslo v parlamentu, ačkoli byl poslední na kandidátce své středopravicové strany TOP 09,” uvedl server Politico.

„Myslím si, že tentokrát hodně přestřelili,“ reagoval poslanec Dominik Feri (TOP 09) na zjištění, že ho evropský server Politico zařadil na seznam osobností, jež v příštím roce stojí za to sledovat.

Žebříček sestává z 28 osobností z každé země Evropské unie. A zaměřuje se zejména na ty, kteří by podle listu mohli změnit budoucí podobu EU – od politiků až po umělce.

„Vzpomínám si na to, když mě oslovovali. Tehdy jsem jim jasně říkal, že si samozřejmě velmi vážím, že mě zohlednili v nějakém výběru, ale absolutně si nedovedu představit, co bych na tom prestižním seznamu dělal,“ dodal Feri, kterého nakonec Politico zařadil na 8. místo žebříčku.

Na otázku, v čem vidí důvod svého zařazení, odpovídá nejistě:
„Těžko říct. Možná, že je nějakým způsobem zaujala forma mojí politické prezentace a způsobu, jakým realizuji svůj program tady ve Sněmovně. Že o tom dávám mladým lidem vědět a snažím se je do toho zapojit.“

„I kdybych na to ale přistoupil, pořád jsem jen jednooký mezi slepými, než že bych se mohl rovnocenně zařadit mezi osobnosti, které na tom seznamu jsou,“ dodává poslanec.

Vedle Dominika Feriho jsou na seznamu „Evropanů pro rok 2019“ třeba také italský vicepremiér a předseda Ligy Severu Matteo Salvini, bývalá premiérka Ukrajiny Julija Tymošenková nebo lídr britské opozice Jeremy Corbyn. List je rozděluje do tří skupin – na „narušitele“, na „muže a ženy činu“ a na „snílky“.

„Snílek“ Feri se ale do evropské politiky vrhat zatím nehodlá: „Nemám to rozhodně v plánu. Tady v tom si myslím, že přestřelili dvojnásob. Já jsem řekl, že moje mise v politice je krátkodobá a rád bych se v budoucnu věnoval právu. Což je to, co studuji a čím bych se chtěl živit.“

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/feri-osobnost-roku-v-serveru-politico-jsem-jednookym-mezi-slepymi-61840?dop-ab-variant=2&seq-no=1&source=hp

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
5. 12. 2018 14:49
Odpovědět  Janinna

Já jsem se podobného článku všiml už včera, protože už sám ten nadpis a pohled na tohoto exota, je zarážející: Feri může změnit tvář své země, píše Politico. Zařadil ho mezi „snílky“
….to “své země”, mi říká, že už sem asi nepatřím…comment image
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/dominik-feri-nejmladsi-poslanec-snemovna-serve-politico-pk8-/domaci.aspx?c=A181204_064257_domaci_lesa

přidávám něco k poslechu: Rozhovor so sudcom Najvyššieho súdu SR JUDr. Štefanom Harabinom 10 4 2018
https://www.youtube.com/watch?v=BJrUCB70u6Y

Editor
5. 12. 2018 18:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Není chyba v titulku? Spíš bych to viděl na “Jelita národa” . Dlouhé Šádlo se tam tváří, jak když nadloube … Je to opravdu povedená dvojka.

Editor
5. 12. 2018 19:21
Odpovědět  Janinna

kde jsi si je vymazala, u sebe na počítači? Pokud ano, to jde obnovit.

Editor
5. 12. 2018 19:54
Odpovědět  Janinna

Znáš “Dětská nemoc levičáctví v komunismu” Tam Pátý První Padesátý cituje Plechanova.

Editor
5. 12. 2018 20:37
Odpovědět  Janinna

nee, to je to o iniciativním blbovi, který je horší než třídní nepřítel 🙂 😛

Editor
5. 12. 2018 20:47
Odpovědět  Janinna

Ovšem na druhou stranu musím vyslovit pochvalu před nastartovaným dieselagregátem, moc lidí dneska neluští římské číslice.

Editor
5. 12. 2018 21:40
Odpovědět  Janinna

Pochvala před nastartovaným dieselagregátem není slyšet, dělá to takový kravál, že chválený ani publikum pochvalu neslyší. To byl oblíbený žert našeho politruka na vojně! A neblbni, ty vážně přemýšlíš kolenem?