politika

Douglas Macgregor: “Ano, je po všem!”

Rusko se připravuje na pochod k polským hranicím. Mají k tomu všechny příležitosti. Pomalu shromažďují vojáky. — Douglas Macgregor.

Bývalý poradce amerického ministra obrany plukovník Douglas Macgregor: “Lidé mě kritizují: ‘Řekl jste, že všechno skončí’…. Ano, je po všem. Všechno už dávno skončilo!”

Rusové se prostě rozhodli vyčkávat v naději na dvě věci.

První je vyjednávání. Soudě podle všeho, je zřejmě zbytečné na ně čekat. 

A druhá, že evropské ekonomiky se zhroutí. A zde si myslím, že nebudou muset dlouho čekat. Evropě hrozí nejen těžká recese. Ale s ohledem na zimu budou problémy s palivem katastrofální. Myslím, že EU je v ohrožení, takže si myslím, že Rusové se rozhodli: počkáme chvíli, až se u nich všechno samo rozpadne. Protože ve skutečnosti nechtějí nikoho zabít. 

Chci vám připomenout: Putin není vůbec jako my. Putin chce žít v míru se Západem, žít v míru s Ukrajinci. 

Ale my říkáme: nechceme žít v míru s panem Putinem. V tom je problém. Tak jsme řekli: musí jít! Jeho režim musí padnout! Rusko musí být rozděleno, roztříštěno a rozprodáno! To se nepodaří. 

Vše tedy závisí na Evropanech, ti mohou se vším skoncovat. 

Další věc, kterou se Putin připravuje udělat, Rusko se připravuje, je pochod k polským hranicím. Mají k tomu všechny příležitosti. Pomalu shromažďují vojáky. Nabírají 750 tisíc k získání síly 1,2 milionu. 

Vše, čemu jsme touto válkou chtěli zabránit, se naopak děje. 

My sami jsme vyvolali k životu sílu, které jsme se vždy báli.

sdílet na

98 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
7. 9. 2023 02:34
Ohodnotit příspěvek :
     

No, neměl by se na těch hranicích zastavovat, když už se vydá na pochod…
P.S. Pokud skutečně cílem 1,2 mil. mimo normální stav armády…
Hlavně aby si nás při tom marši na Londýn vůbec všimli a neobešli nás vrchem.

Trojta
7. 9. 2023 09:49

Hlavně by měli dodržet tradici a dojít zase do Berlína.

VoWa
7. 9. 2023 11:22
Odpovědět  Trojta

1812 Napoleon v Moskvě, Rusové v Paříži 1941 Němci před Moskvou Rusové pak v Berlíně, nyní Američani na Ukrajině (Kyjevské Rusi), Rusové následně…Kde? Že by Aljaška (bývalé ruské území)?

Standa
7. 9. 2023 14:35
Odpovědět  VoWa

Rusové se zastaví na hranici s Polskem. Fašouni utečou do Polska a odtud budou útočit.Polsko je v NATO, takže útoky z území NATO na Rusy bude chápáno ,jako záminka pro pacifikaci Polska.

sizok
7. 9. 2023 15:10
Odpovědět  Standa

Jelikož byl zakázán výjezd všech ukrajinských poslanců do zahraničí,
hlavně do Polska, tak se to asi tímto směrem neposune.
Ještě se dočkáme neuvěřitelných věcí.

Frank1
7. 9. 2023 16:36
Odpovědět  VoWa

Rusove tam meli zustat – v Parizi i v Berline a nenechat se vyhnat skrze sve zradce v diplomacii a ve vlade. Meli uz Evropu nekolikrat na lopate, ale zavahali. Evropa by byla nekde jinde.
Americane na rozdil od Rusu sve pozice po valce nikdy nevyklidili, naopak zalozili vsude zakladny a korumpuji vsude vladce techto zemi. Nasazuji pak prostredky techto zemi pro sve vlastni cile.

Pavel
7. 9. 2023 13:32
Odpovědět  Trojta

Možná by měli směřovat nejprve do Vatikánu, odkud všechno to zlo pochází a potom berlín , Brusel, Curych, Paříž a Madrid !!

Markýza
8. 9. 2023 19:43
Odpovědět  Pavel

Do VAtikánu, jo? Aby udělali nezměrnou radost Ukroušům?

Mike
7. 9. 2023 14:01
Odpovědět  Trojta

Tak já bych těm klukům po té dlouhé cestě dopřál koupání v Atlantiku.

Autor
7. 9. 2023 11:20

Fialovej flek nepřehlédnou a když tak nám pomůže Jaroslav Hašek – ne nadarmo napsal povídku – Fialový hrom. 🙂 🙂
🙂

Standa
7. 9. 2023 11:25
Odpovědět  Peter 008

Nenapsal -Fialový prů-er! Fiala je derivace na slovo Fia-sko.
Ostatně,, dneska je krásně, dneska by to šlo”! Vzít klacky a hnát je ze Strakovky.

7. 9. 2023 16:03
Odpovědět  Peter 008

Jen aby. Taky by si nás mohli splíst s ptačím kakánkem, když se nabobrujou bezinkama.

7. 9. 2023 02:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Děvčata, tady něco ke zkouknutí. Sice mě v posledních minutách našňupnul (Orbán) a taky mám dojem že má drobet ušmudlaný brejle, ale jsem rád, že jsem se mohl seznámit s jeho myšlením. Ruský hodnotový systém ale vidí čistě, řekl bych.
https://rumble.com/v3dibj2-tucker-carlson-na-x-rozhovor-s-viktorem-orbnem.html
P.S. Jsem zvědav, jestli vám bude za nás taky tak stydno, až bude mluvit o národě,, hodnotách, a hrdosti.

eFPe
7. 9. 2023 05:33

Trošku rozpaky Milane. Ano, hovořil hezky o svém národě, ale rusové okupovali Maďarsko ve druhé světové? Nemyslím- asi se tam učí spolu s Polskem jiná historie. Určitě hovoří jako nezávislý politik, který nemá notičky odjinud. Jako představitel svého národa. Ale ani to vzývání Trumpa jako jediného spasitele světa s ním nesdílím.

Pavel K
7. 9. 2023 08:33
Odpovědět  eFPe

Tak jsem dal 7 minut a dokoukám to někdy, ale i to mě stačilo že mě Orbán seeree čím dál více. Někdo tu nedavno napsal bacha na maďary. Co to mele furt o té svobodě? Snad prioritou národa je uchránit a zvelebovat svoji zemi. To jako co ta svoboda, že můžu jako že cestovat po světě?!! Nebo že tu mohu běhat nahatý po městě s vraženými brky v zadnici? Nebo že si můžu zařvat na náměstí že Pávek je vůl? Tak to já jsem radši pro nějaký systém s mojí zemí která mě patří a bez cizáků. Orbán to hraje na obě strany, je to liška podšitá mazaná a s charakterem….mnó, to není nejlepší. Proč tam na rovinu Carlsonovi neřekne proč to všechno bylo a kdo v tom má prsty. To samé o 56 v Maďarsku a nebo v 68 u nás. Kdo je původce celosvětového zla. Pak by to mělo váhu, toto Chytrá Horákyně. 🤣🙄🤦‍♂️🙋‍♂️

Putinovec
7. 9. 2023 09:00
Odpovědět  Pavel K

Orbán si reálně uvědomuje , že v blízké budoucnosti nebude manévrovat pouze v hranicích Maďarska , ale ve vznikajícím uskupení států a částí současných států ( Německo ) , na ploše východní a střední Evropy . Právě tato skutečnost , způsobuje ten podivný pohled mimo realitu , současného Maďarska .
On mluví už k budoucnosti , která se čile , bez pozornosti většiny obyvatel , kteří do tohoto uskupení budou vrženi formou , spoj se nebo zdechneš , v nově přeformátované jewropě , buduje překotným tempem .
Jedním ze znaků této činnosti , je ta urputná snaha rozkládat současné státy . O to jednodušší bude svázat národy , do Nové říše .
Pro vytvoření tohoto staronového molocha , je potřeba přivádět národy k reálné možnosti jejich likvidace , při zachování ekonomicky , politicky a vojensky silných států , kolem kterých se budou moci ostatní semknout .
Proč je , na rozdíl od ostatních zbídačovaných a likvidovaných států , Maďarsko a Rakousko udržováno v plné síle ?
Ano ,v Rakousku byl vytvořen problém s afroparazity . Jenže to , co vidíme jako problém , se může jevit jako výhoda , pokud Rakouský režim těm ostatním rázně předvede , jak to lze vyřešit .

vavi
7. 9. 2023 09:18
Odpovědět  Putinovec

No skrátka Orbán ako “vyslanec” Vatikánu vie, že spolu s Rakúskom “potom” budú ako otcovia zakladatelia II.RU ríše ! Toto na ruských weboch už otvorene hlásajú mnohé múdre hlavy a asi najjasnejši je Xazin…!
P.S. …zbohom Československo, vivat 19. storočie…

Frank1
7. 9. 2023 16:42
Odpovědět  vavi

Houby, Rusove akceptuji nemecky mluvici uzemi jen z byvale DDR. Tam maji nejvic pratel, mluvicich rusky. I megera Merklova odtud pochazi. Vyhrala soutez ze znalosti rustiny jako studentka, kdyz jeste zboznovala SSSR a soudruhy v DDR.

Pavel K
8. 9. 2023 05:55
Odpovědět  Frank1

Kdyby se to ale dozvěděl tatínek, tak se ještě jednou upálí vzteky. 🤣🤣🤣

Gales
7. 9. 2023 19:43
Odpovědět  Putinovec

Už se mluví o Trojmoří. V naši vládě je už na to určen zmocněnec a podle všeho prim bude hrát Maďarsko a Rakousko.Orbán to všechno povede.

janko z polanky
7. 9. 2023 09:52
Odpovědět  Pavel K

Máš opravdu dětinské představy o tom, co je to svoboda. Nějak tak jak popisuješ si tu svobodu představovali všichni cinkající v roce 1989. Orbán hovoří o svobodě vlastního národa, tedy skupiny lidí, kteří si ho zvolili aby je vedl k prosperitě. A kdyby na rovinu řekl, jak a proč to bylo v tuto chvíli… asi by to pro jeho zemi nebylo to nejlepší prohlášení. To prostě není Fijala a už vůbec ne mazánek ze zamini, jak že se to jmenuje?

Frank1
7. 9. 2023 16:43
Odpovědět  janko z polanky

Na stesti u nas cinkace klicema na Vaclavaku jeste neposilaji na frontu jako Ukrose co mavali prapory na Majdanu.
Vymavali si zniceni a depopulaci zeme.

Spam krpo
7. 9. 2023 12:52
Odpovědět  Pavel K

Asi v tom máte guláš – víte Vy vůbec,co je to svoboda? Znáte skutečný význam toho slova?

Pavel K
7. 9. 2023 15:51
Odpovědět  Spam krpo

Nechám se poučit, prosím. 😊🙋‍♂️

laskra
9. 9. 2023 08:15
Odpovědět  Pavel K

Svoboda je něco málo představitelného. To není o penězích ani o vězení, je to o volnosti duše..

Boomer
7. 9. 2023 08:53
Odpovědět  eFPe

.. Maďarské království se aktivně účastnilo bojových operací II. světové války po boku německé branné moci, spolu dostali na frak u Stalingradu(1943) a smutným finále pro ně byla Budapešťská operace (říjen1944 – únor 1945), bojovali a prohráli. Až 1.února 1946 byla pod dohledem sovětských okupačních úřadů vyhlášena tzv. Druhá maďarská republika, plné státní suverenity dosáhla teprve mírovou smlouvou z 10. února 1947.

Takže ano, bojovali proti RA až do hořkého konce, byli poraženi, byli okupováni.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
eFPe
7. 9. 2023 12:29
Odpovědět  Boomer

Minus není ode mne. V tomto případě máte pravdu- já si myslel, že podobně jako balkánci a Slováci včas otočili. Díky za dovysvětlení.

Staník
7. 9. 2023 14:22
Odpovědět  Boomer

Co se týká zvěrstev v Sovětském svazu při Drang nach Osten, byli Maďaři jedni z nejkrutějších a nejednou předčili Němce. jinak souhlas. Maďaři neotočili, ale byli poraženi. Stejně tak neotočili Chorvati a jejich zvěrstva přikryl Tito Jugoslávií. Nemuseli platit ani válečné reparace. Dokonce si myslím, že jsou pořád ve válečném stavu, protože nepodepsali žádnou kapitulaci.

Markýza
7. 9. 2023 15:54
Odpovědět  Boomer

Aha vidíte – až tam jsem se nedopracovala, jen k tomu vyhlášení války a bicyklové divizi (ta mě pobavila)

Frank1
7. 9. 2023 16:47
Odpovědět  Boomer

Madari sami rikaji: Vzdy jsme na spatne strane, ktera prohraje. Z toho plyne, ze spojenci Madarska konflikt vzdy prohraji!
I ted! Orban se snazi odperovat ten naraz, ktery nas ceka. Ma lacine energie a stavi elektrarnu, ktera bude fungovat a proud z ni nebude kupovat na burze jako Cesi.

Spam krpo
7. 9. 2023 12:49
Odpovědět  eFPe

On měl na mysli,že Maďaři byli fašistický stát a RA to přišla začistit.

Markýza
7. 9. 2023 15:53
Odpovědět  eFPe

Tak jsem si musela pogůglit a pěkně kecá – zaprvé Maďaři vyhlásili SSSR válku a taky osobně táhli do boje. A okupováni byli až po 56.
Trumpa taky adoruje na můj vkus až moc, ale mysleme na to, že je to zkrátka Maďar – jiný temperament. Měl ovšem pravdu v tom, že Trump byl schopen se domluvit zřejmě s kýmkoli a to velice rychle.

Frank1
7. 9. 2023 16:49
Odpovědět  Markýza

Trump vycniva jako zachrane steblo ve srackach KoZa.

Markýza
7. 9. 2023 17:17
Odpovědět  Frank1

No, to bude tím…….

7. 9. 2023 16:08
Odpovědět  eFPe

No dyk to říkám né? – ušmudlaný brejle a že mě na konci našňupnul. To že jsem chtěl bejt slušnej – ve skutečnosti mě nas.ral. Ale je dobrý nakouknout mu do hlavy a ne spoléhat se na médii filtrované nákuky.

Boomer
7. 9. 2023 09:00

.. ruský hodnotový systém je tradičně ruský, pevné kontury získával už za Petra I. Velikého a později Kateřiny II. Veliké. Vnitřně udržet pohromadě a současně ubránit obrovský perimetr. To jsou priority, vše ostatní jen následuje dle možností. Tady má Orbán naprostou pravdu.

Markýza
7. 9. 2023 15:59
Odpovědět  Boomer

Nejenže má pravdu! Má pravdu na druhou…..kurňa, každý národ a stát má svoje hodnotové systémy, které vycházejí z geografie a historie a nechápu, proč jim je KoZa pitomá nemohla nechat. To je furt planých keců o diverzitě a skutek utek.
A přitom to nějak tuší každý blbec….několikrát se mi stalo, že jsem na žvásty o “nedemokratickém Rusku, kde vládnou autokrati” zareagovala “no a? Co je vám do toho?? Je to v Rusku, tak co to řešiíte??” a víte co? Vždycky ticho po pěšině. Vždycky.

7. 9. 2023 16:12
Odpovědět  Boomer

No dyk jo. Hádám se snad?

Pavel K
8. 9. 2023 05:59

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
To nedělej.

Markýza
7. 9. 2023 15:22

Díky. Zatím jsem se dostala k tomu, jak vypráví, jak jsme se daleko víc báli anarchie v Rusku, než čehokoli jiného a musím přičinit poznámku: naprosto přesně a nejen to – TEHDY byl svět na hraně celoplanetárního konfliktu! Tehdy, ne teď. Jdu pokračovat v koukání.
Jo a za “nás” mi nebude stydno – leda tak trochu smutno. Že si tenhle národ neumí vážit toho, co má a místo toho věřně remcá co nemá. A přitom toho má toilk skvělého.

7. 9. 2023 16:34
Odpovědět  Markýza

Tohle napsal v emigraci roku 1634 můj krajan, Pavel Stránský z Litoměřic, v latinsky psaný knize “O státě českém”:

“Čech povětšinou s obdivem sleduje všechno cizí, kdežto co doma ve vlasti české vzniká, posuzuje povýšeně a pohrdlivě.”

To tam píše jen naokraj; hájí v ní český protestanství. Samosebou, že proto nemohla v českých zemích dlouho vyjít. A když už vyšla, tak nejdřív v německým překladu – v roce 1792. Česky až r. 1893 – dvěstěšedesát let po jejím napsání!

A co se změnilo za těch čtyřista let? Howno! Furt jste stejně ubozí. A přitom jsme až do hadráku byli ne evropskou, ale světovou zemědělskou špičkou, a máme bejt na co hrdý!

Postrčili jsme světový zemědělství o pěknej flák dopředu (české složení mlýna fungovalo v celém kulturním světě, včetně Ameriky, po osm století, v 15 stol. vylepšené o hasačerta (třasadlo, a od té doby mlýny klapaly) následovalo ruchadlo, jehož autorství nám chtěli skopčáci ukrást, a naše JZD k nám jezdila očumovat a záviděla nám je ho celá KoZa), ale kolik Čechů z tisíce o tomto všem vůbec ví?! Nebo radši z deseti tisíc, aby tam nemuselo bejt žádná celá, čárka, nula… … asi tak čtyři. Možná pět.

Ne. Smutno mi není. Stydím se.

Albi
7. 9. 2023 18:21

Kdyby jenom zemědělskou, Milane.
Škoda Plzeň byla a zůstala špičkou, proto taky pro Západ se nezměnil název a zůstala Škodou až do hadráku. (doma se přejmenovala na ZVIL – Závody V. I. Lenina). Pak už ji rozdělili a až na malé fragmenty zlikvidovali a značku si přivlastnilo Německo pro svá auta.
A četla jsem – už jsem to tu jednou psala – že v zahraničí měly naše traktory takový “zvuk”, že název ZETOR se stal běžným názvem pro traktory jakékoliv provenience.

České sklo a jablonecká bižuterie byl pojem podobně jako Prazdroj, který už taky nejenže není dávno český, ale prý vystřídal už několik majitelů. A našlo by se toho mnohem víc.
Schválně – co nám patří dnes, když např. ČESKÁ spořitelna už je dávno rakouská!

7. 9. 2023 21:53
Odpovědět  Albi

Já tam dal jen ty dva – mlýn a ruchadlo -, že mlýn českého složení používal celý kulturní svět – od třináctého století až do vynálezu parního mlýna v devatenáctém století -, a na nízkých tocích, kde nešlo nainstalovat turbínu a k čemu parní mlýn (ten se chytal pouze ve velkomlýnech), když voda je zadara -, až do dvacátého století. Například Lucký mlýn https://www.vodnimlyny.cz/mlyny/objekty/detail/3319-lucky-mlyn , co jsem ho měl takříkajíc za pr-delej, nedaleko mého rodiště, klapal až do roku 1953, kdy mu to komáři zarhli.
Ještě něco. K výpočtu převodů je třeba tzv. poziční početní soustava s nulou. Která poziční soustava byla pod hrdelním trestem až do sedmnáctého století Vatikánem zakázána. (A, co je zajímavé, ani tuto “maličkost” už nevygůglíte. Ještě nedávno jo.)
Protože co je to nula? Nic. Čiže co tam je, když nic, tedy ani Bůh? No přece ten druhý! Z čehož plyne, že čeští sekerníci na Vatikán sra-li, protože zkuste spočítat převody povoleným nepozičním římským způsobem bez nuly. No a ruchadlem orá celý svět až po dnešní dny, že. Kdybych ale měl rozepisovat na co vše bychom měli být hrdí, nevešlo by se to sem. Jádrovky například. Jen pět států – a my mezi nimi.

7. 9. 2023 21:55

Jestli to tu bude dvakrát, tak sory. Robodeb.ilovi se nepozdávalo za pr-delej bez pomlčky.

Albi
7. 9. 2023 23:18

V pořádku. Já to rozvedla až prakticky téměř do současnosti, která skončila velikým hadrákovým vítězstvím.
Ty schopnosti samy o sobě nemohly zmizet, ty byly pravdou a láskou zřejmě cíleně aspoň z části zlikvidovány.
Jinak ty technické detaily mi nic moc nežíkají samouzřejmě výraz ruchadlo znám a klapající mlýn si dovedu představit (nakonec je o něm i lidová písnička).
A “poziční početní soustava s nulou” je mi úplně “španělská vesnice”

Ale jsou to zajímavé informace. Až tak, že z tebe začínám mít mindrák, ke kterému jsem nikdy neměla daleko. 🙂

Administrátor
P.A.Semi
8. 9. 2023 02:46
Odpovědět  Albi

Poziční soustavu s nulou, tzv. Arabské číslice, jak je dodnes používáme, sem přinesli z Indie, kde vznikly postupně ve 4.-8. století našeho letopočtu…

Leccos odsud pochází, ale nula tedy ne…

Viz, co dalšího odsud pochází:

https://pi-alpha.org/Czechia-cz

Tady je totiž takové Lůno Evropy…

(a ještě mi tam tedy chybí to ruchadlo – protože nějaký pluh měli skoro všude už od antiky, a Kaplanova turbína, protože je až druhá nejpoužívanější…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
8. 9. 2023 09:00
Odpovědět  P.A.Semi

Díky, Semi. Čte se to moc dobře a něco takového se dnes už málokde najde.

8. 9. 2023 18:10
Odpovědět  P.A.Semi

Tak za prvé, v Indii nulu nevykoumaly v našem letopočtu, ale 3 -4 století před ním, a nejen Indové, ale i Babylóňané, Číňané a Mayové.
A za druhé, ruchadlo nechybí, o ruchadle jsem psal hned dvakrát, viz:
“následovalo ruchadlo, jehož autorství nám chtěli skopčáci ukrást”
a pak ještě zde:
“Já tam dal jen ty dva – mlýn a ruchadlo -“
Za třetí, nepsal jsem, že “odsud pochází”, ale že poziční početní soustavu používali – chápeš ten rozdíl? Používali – ne vymysleli.

Administrátor
P.A.Semi
8. 9. 2023 21:34

Mně tam v tom mém článku chybí ruchadlo… Protože nějak nechápu, v čem je tak zásadní rozdíl od pluhů, které se používaly už od antiky leckde… Ostatně i Přemysl byl Oráč…

Viděl jsem někde vývoj těch číslic, a bylo to ve 4.-8. století našeho letopočtu, postupně…
Používali to i leckde jinde, postupně, nejen v Čechách… Zejména ti Arabové, co to sem z Indie přinesli…
(ale asi nějakou formu nuly měli i před tím, ale tvary těch číslic se postupně vyvíjely…)

πα½

9. 9. 2023 00:36
Odpovědět  P.A.Semi

Jo ve tvém. Tak to promiň. Unikla mi souvislost s odkazem.
Rozdíl v tom, že ruchadlo byl první pluh, který zem obracel “kořínky vzhůru” – ty stávající ji jen kypřily. Něco jako když se projede pole šintovačkou, akorát hloub. A to už je sakra rozdíl.
A kór, když se na pole před orbou rozhází hnůj, takže přijde dospod. No a úroda je pak ze stejných pozemků tři až čtyři krát větší, protože za á pohnojená a za bé už ne třetina pozemků ladem.
Ne nebylo to ve čtvrtém až osmém století našeho letopočtu. A dokonce není jistá ani ta Indie. Bylo to dokazatelně cca ve čtvrtém před letopočtem (ale nebudu se pídit po odkazech, vyhledej si to sám, a když už budeš v tom, tak i kde se poprvé objevila desítková soustava), ale s vysokou pravděpodobností ještě dřiv – jsou indicie, že ji znaly už Sumerové. Krom toho ji (nulu)začala používat v téže době Babylónie, Indie i Čína. Akorát u Mayů až ve čtvrtém století našeho letopočtu (prý nezávisle, dle mého zámořský kontakt). A jak se dostala k nám?

9. 9. 2023 00:37

Inu, první se poziční systém snažil prosadit papež Silvestr II., který se během svého pontifikátu (999 – 1003) pokoušel místo stávajícího římského nepozičního početního systému zavést indicko-arabský poziční početní systém, protože si dobře uvědomoval jeho výhody. Pro svou schopnost řešit zdánlivě obtížné matematické úlohy byl však podezírán ze styků s ďáblem. Ba tak. Ale budiž; nic víc se mu nestalo a nahlas ho podezírat z pletich se satanášem si moudří svatí otcové troufli až po jeho smrti.
K nám byl nejspíš poziční systém propašovaný z Itálie, páč tam r. 1202 napsal jistý Leonardo z Pisy knihu “Liber Abaci”, ve které poziční početní systém popsal. Nicméně až do šestnáctého století byl poziční systém pod sankcí, neb to byl zločin proti nikomu menšímu, než samému Bohu.
Ale pokrok nezastavíš – jen ho na staletí zamrazíš. “Nic” a početní systém ke kterému přináleželo se stalo předmětem pašování. Teprve až když pašovaná “ďábelská nicota” nad církví někdy během šestnáctého století zvítězila, mohla Evropa ke konci sedmnáctého století kradmo vklouznout zadními dvířky, ozářenými stále ještě hojně planoucími hranicemi, do novověku. 

9. 9. 2023 00:38

Pochopitelně že ďábelské “nic” se i přes zákaz používalo a jak šel čas, mlčky tolerovalo – ale běda, když měl někdo pech, nic moc známosti “nahoře”, a někdo na něj zanevřel. Pak skončil na hranici.
Církev římskokatolická tudíž nebyla “jedním z nejvýznamnějších nositelů vzdělanosti” (jak tvrdí klér, všichni římští katolíci, žel také František Morkes, žel hafo nekatolíků líných myslet), nýbrž hlídacím psem jediné povolené vzdělanosti.
Vzdělání šířila, to jo – ale jen prokatolické, a jen sobě k užitku. Ve skutečnosti byla ne nositelkou vzdělanosti, ale motorem zvůle a brzdou poznání.

Když po vynálezu knihtisku církev římskokatolická ke svému zděšení zjistila, že část obecného lidu nejenže umí číst, ale že dokonce na tajných shromážděních předčítá “heretikům” z Bible, pomocí níž učí tomuto umění další heretiky, ocitly se Bible psané “jazykem prostého lidu” na indexu (Biblí kralická proto byla tištěna tajně) a to vzdor tomu, a právě proto, že Biblí církev posvěcuje svou legitimitu. Blbým se, jak odpradávna známo a jak už několikrát řečeno, lépe vládne.
A ne, není útok na tebe. Jen mám vztek. Protože kde lidstvo mohlo být, nebýt církve římskoatolické. 

Markýza
8. 9. 2023 19:47
Odpovědět  P.A.Semi

Zapomněl na kontaktní čočky, rozluštění klínového písma, semtex, objevení pramenů Amazonky,nanovlákna…………a určitě mnoho dalšího. Tohle mě napadlo na první dobrou.

Administrátor
P.A.Semi
8. 9. 2023 21:35
Odpovědět  Markýza

Písma jsou různá a leckteré rozluštil někdo jiný…
Semtex je jedna z mnoha trhavin…
atd…

mám tam spíš jen takové ty zásadnější věci…

Pavel z Moravy
9. 9. 2023 09:47
Odpovědět  Markýza

Tryskový stav.

8. 9. 2023 17:26
Odpovědět  Albi

Ježíš neblázni! Jakej mindrák proboha? A proč?
K té poziční a nepoziční matice. Znásob si náš současný letopočet dejme tomu příštím rokem tak, jak ses to naučila ve škole. Hravě se ti to vejde na stránku a moc času to nezabere, že.
No a nepozičním způsobem, povoleným Vatikánem, bys musela dvoutísíckrát dvacet čtyřikrát sečíst dva tisíce dvacet tři. Tedy:
MMXXIII
+ MMXXIII
= MMMMXLVI
+ MMXXIII
= MMMMMMLXIX
+ MMXXIII
= MMMMMMMM …. … … atd.
A to máš znásobeno teprve 3 krát! A už tam máš 8 krát M.
A což teprve až bys tam musela nakonec výsledku – 4 094 552 namydlit 4 tisíce M a pak teprve ten zbytek! Možná, že by ti ten výpočet nestačilo hřiště. Blbost. Někde v třetině bys z toho dostala mindrák a mrskla by sis to 🙂
Samosebou, že antičtí matematici nebyli zádní bl.bci a měli na to nějakou zkracovací fintu, aby to nebylo to hřiště, ale jsem línej znova bádat jakou. Stačilo mi to kdysi jednou. A stejně by tě to nezajímalo.
Jenže ale a hlavně – ti, co vymysleli ty převody do českého složení mlýna, nebyli matematici! Byli to sekerníci, to jest tesaři, specializující se na výrobu strojů a zařízení.
Sekerníci – a lepší matematici, než výkvět vzdělanosti

Administrátor
P.A.Semi
8. 9. 2023 21:39

Římské číslice zavedli dlouho před “Vatikánem”…
U byly vždy spíš Úřední záležitost než Náboženská…

πα½

9. 9. 2023 00:41
Odpovědět  P.A.Semi

A kdo se s tebou hádá? Vatikán na nich však, spolu s nepouičním systémem, trval! A bylo to náboženská záležitost! Jakápak úřední? Odkdy měl toto Vatikán oddělené?

Administrátor
P.A.Semi
8. 9. 2023 21:43

K tomu Lucký mlýn – “první zmínka o mlýnu se objevuje po roce 1620” …
Kde máte to “třinácté století” ?

πα½

9. 9. 2023 01:02
Odpovědět  P.A.Semi

Začínáš mě už s tou snahou načapat mě s kaťatama dole nudit.
Aspoň pořádně vnímej co čteš, když už máš cukání poměřovat si pindíka. Kde máš jakou souvislost Luckého mlýna s třináctým stoletím?
Ve třináctém století čeští sekerníci vykoumali české složení mlýna, na přelomu 14-15 stol. ho, opět čeští sekerníci, vylepšili o hasačerta a další vychytávky.
Lucký mlýn jsem zmínil jen proto, že jsem ho měl za pr-de-lej, a že ho zrušili až komáři v r. 1953. Nejde o ten mlýn, kurwa!, ale o to, že co měl uvnitř! České složení ze třináctého století a vylepšení z počátku patnáctého!
Takže je fuk, zda ho postavili r. 1620, 1550, nebo třeba r. 1800! I kdyby ho postavili r. 1900, furt by fungoval na principu vynálezů jednoho z třináctého a druhého z patnáctého století!

Jaris
8. 9. 2023 02:01
Odpovědět  Albi

Mate pravdu, Albi. Ceskoslovensko dodavalo do Australie Skodovky, Zetory a jine zemedelske stroje. Sydneysky most byl postaven z vitkovicke oceli. Kristal a porcelan byly te nejvyssi kvality. Ceskoslovensko tisklo v anglictine knihy. Kupovala jsem kdysi znojemske okurky, mimochodem nejlepsi na svete. To vse zmizelo jako mavnutim proutku po 89’roce. Na trh se vnutili Polaci, Italove,Nemci, Cina, Indie. Skutecny cesky vyrobek zde jiz nenajdete. 🙁

Albi
7. 9. 2023 18:10
Odpovědět  Markýza

Mělo, markýzo. Dnes už se všechno měří upravenou historií s pečlivě vypilovanou propagandou včetně té nedávné, kterou si ještě pamatujeme.

Nevím, co se tu všem nelíbilo na Orbánově řeči – já souhlasím s Milanem – s těmi poněkud ušpiněnými brýlemi, i s tím, že se jeden musí stydět za naše debilní “předtavitele” .A hlavně s Orbánovými slovy, že jeho úloha je SPOJOVAT národ, aby přežil jako národ, což naši tzv. představitelé mají zřejmě za překonanou hodnotu, resp. podle své otrocké povahy se napřed dojdou zeptat na jisté velvyslanectví co si mají myslet, co říkat a hlavně co dělat.

Mimochodem – našla jsem názorné vyjádření (video – obrázek) průběhu konfliktu Ukrajina versus Rusko. Podívej se, bude se ti to líbit. 🙂

Markýza
7. 9. 2023 18:57
Odpovědět  Albi

Nojo, podívám – ale kde?

Albi
7. 9. 2023 20:59
Odpovědět  Markýza

Tady – s omluvou. To se mi občas stává. 🙂
comment image

Markýza
7. 9. 2023 18:59
Odpovědět  Albi

Jo a nemyslela jsem jen historii. Mně se strašně líbí každý, kdo se hrdě hlásí ke svému původu, ke své zemi, jedno kdo a kde. Nechápu, proč my kurňa nemůžeme. Ale to bude asi ta ruská babička ve mně 😀

8. 9. 2023 18:04
Odpovědět  Albi

Tak ještě jednou. Už mi toto vyhodili dvakrát, tajk do třetice.
Patří to pod 17:26

té doby up r del ený ve Va tik ánu a na univerzitách. Proto jsem to zmiňoval. Protože nejen to materiálno těch mlýnů, ale hlavně duchovno našich předků, co za jejich vznikem stálo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
8. 9. 2023 21:29

Je to trapný, ale “robot” je debil, a duch-ovno se bohužel také musí pomlčkovat…

πα½

9. 9. 2023 01:08
Odpovědět  P.A.Semi

Tak to by mě nenapadlo, kdyby mě do tlamy kopal. Deb.il mi to vyhodil nejméně třikrát.

7. 9. 2023 06:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Prý k Polským hranicím 😀 To si spletl s Londýnem ne? 😀 Ještě k tomu budou Rusy, Frantíci Němci i Britové vítat 😀 Protože to je jejich jediná naděje proti Neocénům a Obohacovačům. 😀

Frank1
7. 9. 2023 16:51
Odpovědět  Veny232

Polsko ridi prostrednictvim jejich zidovske vlady Zide v Londyne. Uz velice dlouho. Polak si jen protira oci jako Cesi co ze se to deje.

unor 2022
7. 9. 2023 07:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Cesky vzdelanostne zanedbany narod potrebuje alespon .. jeste jednu umelou pandemii, jednu depopulacni vakcinaci, zvyseni dani a dane na vse by bylo pro ameriku na jeji valky a par pochodu hrdosti na upadek.
A dalsi a dalsi zapadni vymozenosti.
Teprve potom bude, zase, vitat ruskou armadu seriky. V. Putin nema tedy kam spechat.

7. 9. 2023 13:31
Odpovědět  unor 2022

Česká Národ má z historie co soudit…zkušenosti se vším…a je tak čistý,že může hodit kamenem…
Na ničem jiném nezáleží…tak funguje jazýček na vahách…

Standa
7. 9. 2023 15:21
Odpovědět  Veny232

Hmmmm, ,,český národ je čistý” ????

Frank1
7. 9. 2023 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin nemusi utocit, jenom cekat az EUhnie sama uhnie. Nelecit, upadne sama. Leceni poskoky chazaru u moci neni na programu, jen devastace. Vidime jejich snazeni kazdy den.
Bez levnych ruskych surovin nema Evropa budoucnost.
Jeho jednotky budou jistit bezpecnost tam, kde se roztahuje ted NATO. ‘Dosahneme svych cilu vojenskymi, hodpodarskymi a politickymi opatrenimi.’ O tom uz neni pochyb.

Gales
7. 9. 2023 09:44
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Standa
7. 9. 2023 10:42
Odpovědět  Gales

,,Přinutit ” znamená ,proti jejich vůli! To se děje i v Česku!

Pavel K
7. 9. 2023 11:17
Odpovědět  Standa

Toho vystrčila bych tak s chutí zlískal až bych ho donutil k pláči a pak bych mu dal práci prospěšnou pro tuto zemi. 🙄😈🤦‍♂️

7. 9. 2023 13:35
Odpovědět  Pavel K

Dobré řešení jsem za… 😀

Eva
7. 9. 2023 14:50
Odpovědět  Pavel K

To nepůjde, on není fyzicky ani mentálně schopen ani vzít koště a zametat chodník !!!

katango
7. 9. 2023 16:17
Odpovědět  Eva

Ale bude, bude. Prostě když musíš, tak musíš.

skeptik
7. 9. 2023 10:56
Odpovědět  Gales

Ten blbeček co to vymyslel jen potvrzuje, že Krym patří Rusku, protože Krymčané si přejí žít pod Ruskem. Kdyby chtěli žít pod Ukrajinou, tak by je nebylo třeba k tomu nutit násilím.

Albi
7. 9. 2023 18:25
Odpovědět  skeptik

Krymčané si nemají co přát. Pán rozhodl!
To jsou ta Pravidla, která se musí dodržovat a výjimka je povolena pouze USA. 🙁

Pavel z Moravy
7. 9. 2023 11:06
Odpovědět  Gales

Nu, zaprodanců je u nás dost. Zdá se, že podle toho také tak dopadneme, pokud tu budou řádit dál.

Staník
7. 9. 2023 14:26
Odpovědět  Gales

Evropská unie už nikoho k ničemu nepřinutí. Blbečci typu Vystrčila si můžou malovat svůj neexistující svět jak chtějí. Jsou celému světu jenom k smíchu.

Markýza
7. 9. 2023 16:00
Odpovědět  Gales

Galesi přiznejte se – že vy jste si hrál s fotošopem??? 😎

Albi
7. 9. 2023 18:28
Odpovědět  Markýza

Podle toho, že naši váleční míroví štváči rétoriku nejen nezjemnili, ale naopak přitvrzují, myslím, že Gales i fotošop jsou v tom nevinně.

Gales
7. 9. 2023 19:39
Odpovědět  Albi

Jistěééé

Markýza
8. 9. 2023 09:14
Odpovědět  Gales

To není možný. Že je to naivní hlupáček to vím, ale že by byl sebevražedně naivní hlupáček, to se mi teda až doposud nezdálo.

zuzana
7. 9. 2023 11:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Nechat si aplikovat novou vakcínu proti COVID-19? Důkazy naznačují opak

https://aktax.cz/nechat-si-aplikovat-novou-vakcinu-proti-covid-19-dukazy-naznacuji-opak/

zuzana
7. 9. 2023 12:30
Ohodnotit příspěvek :
     

USA odmítají zveřejnit podrobnosti o kazetové munici poslané na Ukrajinu

https://aktax.cz/usa-odmitaji-zverejnit-podrobnosti-o-kazetove-munici-poslane-na-ukrajinu/

Standa
7. 9. 2023 13:58
Odpovědět  zuzana

Ženou to do většího konfliktu.Posílají i uranovou munici.Takže RF může odpovědět adekvátně.Nejlépe tu situaci navýšit malými, lokálními, taktickými zbraněmi na soustředění ukr. vojsk!

Autor
7. 9. 2023 13:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Budíček!!!
Na snídani zapomeňte!!

https://cs14.pikabu.ru/video/2023/09/06/1694012110261958440_694c6418_1080x1920.webm

Aleš
7. 9. 2023 15:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ musí zdechnout, říše ZLA.

Frank1
7. 9. 2023 15:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Jeste neni po vsem. Je to jenom zacatek konce.

katango
7. 9. 2023 16:17
Odpovědět  Frank1

Nebo konec začátku.

Frank1
7. 9. 2023 16:26
Ohodnotit příspěvek :
     

McGregor si hraje na babu Vangu. Ted teprve na podzim se to rozjede.

Frank1
7. 9. 2023 16:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejlepsi valka je zadna valka.
To vi i Voloda, nejenom Cinani.
Protoze Z.ide potrebuji zisky tak mame valky a zabijeni ne Z.idu, ale Gojimu, ktere chteji vymlatit. Pomoci chazaru na spici mocenskych struktur v USA a EUhnii se jim to dari. I Cechy Cernoska naplanovala do mlejnku. Ucelem je strasit a strasit, pak je mozne s lidmi delat vsechno. Rekl uz Göring Hitlerovi.

Frank1
7. 9. 2023 17:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady se pise o bide, ktera nas ceka. Tomuhle by jenom prospela.
https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/umirani-pro-kliknuti-silena-promena-youtuberu-kteri-se-prejidaji/