Na severu Sýrie otvírají Pandořinu skříňku

1) Americká vojska požadovala, aby Syrské demokratické síly (Syrian Democratic Forces – SDF) odstranily veškerou svou obranu na hranici. To se stalo v posledních několika týdnech.

2) Brzy ráno opustily americké síly celou hranici v provincii Raqqa a ustoupily na neurčitou vzdálenost, která může zahrnovat terén až po Hasaki a Deir ez-Zora. Momentálně neupřesněno.

3) SDF hlásí, že Kurdská milice (YPG) přesunula své síly ze všech pozic u Eufratu na hranici s Tureckem.

4) Neexistují žádné předpoklady, aby bylo možné říci, že Syrská arabská armáda má v úmyslu obsadit svou hranici s Tureckem namísto Kurdů, protože Sýrie doposud nemá dohodu (alespoň o ní není nic známo) se Syrskými demokratickými silami, které USA nechaly na milost a nemilost Turecku. Sýrské vládní síly však mohou v Camishili, Raqqa, Mabija a Hasak převzít širší roli.

5) Blížíme se ke scénáři dlouhé turecké okupace severní provincie Raqqa, stejně jako k tomu došlo v severní části Aleppa a Afrinu. Součástí plánu je za každou cenu vystěhovat miliony Syřanů z Turecka do severní Sýrie. 
Turecko jako mini-osmanská říše plánuje rozšířit své území a proměnit již „turecké“ Syřany po 7 až 8 letech pobytu v Turecku na turecké občany, čímž se připojí k okupovanému území.

6) Spojené státy zjevně neopustí východní Sýrii ani se příliš vzdálí. Budou i nadále kontrolovat ropná pole a připravovat Sýrii o její ropu, a tak vyplní svou roli režimu apartheidu, oddálí obnovu Sýrie – nezbytnost pro režim apartheidu.

7) V současné době na sociálních sítích stovky kurdských stoupenců s krokodýlími slzami pláčou o jejich nezáviděníhodném osudu, o zradě Američanů…. Je to za sto let osmá zrada Kurdů ze strany Spojených států. 

A i když je překvapivé, jak Kurdové nemohli pochopit, čím je spojenectví v lůně Spojených států a co předzna-
menala ruská intervence. Ve skutečnosti je smutný pohled se na jejich neslavný konec, protože od prvního dne bylo zřejmé, že budou hozeni přes palubu ihned po porážce ISIS. 

Celou dobu vyplňovali a nyní již splnili svou úlohu – házet klacky pod nohy syrské vládě, zabránili usmíření se syrskou vládou, což umožnilo Turecku nelegálně okupovat část Sýrie (Afrin / severní Aleppo) a nyní severní Raqqa a možná i severozápadní Hasaku. 

Od té chvíle je jejich osud nezáviděníhodný, neznámý a pravděpodobně smutný. 

Od chvíle, kdy taková dohoda se syrskou vládou byla možná, mohli mít tito lidé vyhlídky. Možná dokonce autonomii, se kterou Assad dříve souhlasil. Kdyby Kurdové nebyli tak chamtiví a krátkozrací, a nevyžadovali stále více – „stát ve státě“, teď by bylo všechno v pořádku. 

Nyní pravděpodobně můžeme očekávat nějaký vnitřní boj o moc, takže se může ukázat, že některé skupiny vstoupí do spojenectví se syrskou vládou, zatímco jiné se pokusí odolat turecké okupaci a některé mohou začít bojovat mezi sebou. 

Existuje také vážné riziko, že budou propuštěny tisíce vězňů ISIS a jejich rodin, kteří mohou znovu začít plnit svou misi pro NATO / Izrael, takže je zřejmé, že v této oblasti se chystá otevření Pandořiny skříňky.

Doplnění vize o situaci – Trumpův twitter:

„Zcela vymažu a zničím tureckou ekonomiku (už jsem to udělal!)“

Velmi zajímavá hrozba. Ve skutečnosti Trump říká, že mu nic nebrání v tom, přinutit zbytek světa, aby našel alternativu k dolarovému systému.

-Měli bychom vždy krýt záda našich spojenců, pokud chceme, aby oni kryli nás. 

Kurdové hráli důležitou roli v našem úspěšném boji proti ISIS v Sýrii. 

Nechat je zemřít, je velká chyba, napsala bývalá americká zástupkyně v OSN napsal Nikki Haleyová na svůj Twitter pomocí hashtag #TurkeyIsNotOurFriend – Turecko není náš přítel.

„Svět se spoléhá na silné americké lídry, jako je Nikki Haley, bývalá zástupkyně USA při OSN, která hrdě bojovala proti ISIS za Spojené státy kvůli síle amerických hodnot, které sdílíme. 
Doufáme, že naši američtí partneři toto rozhodnutí zvrátí a neopustí naše společné úsilí v Sýrii. 
#TurkeyIsNotOurFriend, – odpověděli jí na oficiálním účtu SDF (Official account – Syrian Democratic force).

Navzdory výzvám, aby Spojené státy zůstaly v Sýrii, další důležitou událostí bylo rozhodnutí vyslat do Evropy 20 000 vojáků k účasti na manévrech NATO. 

Tato horda je určena pouze k nahrazení tureckých jednotek, které jak se zdá, jsou Spojené státy odhodlané vytlačit z NATO a převést turecké ozbrojené síly do rusko-čínsko-íránské aliance.

Diplomacie byla skutečně nahrazena kombinací sankcí a hrozeb ze strany „světové pokladny“ a Pentagonu. 
Tato kombinace se zdá být odsouzena k bankrotu. 

Trump úmyslně, nebo podle plánu ve spolupráci s Rusy nebo bez nich, přilil benzín do ohně rozhořívající se světové revoluce, o které tak snil Trockij. 

Nyní je již zřejmé, že (jak bylo řečeno více než jednou) v době kdy nastoupí listopad 2020, Trump prostě předá Putinovi klíče od Bílému domu.

https://cont.ws/@skuratoff/1467465

sdílet na