blog

P.C.Roberts: Neokonzervativci připravují svět na nukleární válku

Známý americký režisér, scénarista a producent Oliver Stone na facebooku píše, že zběsilá protiruská propaganda vytvořila na Ukrajině ideální jeviště pro menší nukleární výbuch, který bude pochopitelně připsán na konto Rusů. Úspěch washingtonského pojetí války s neustávajícím obviňováním Ruska z nejčernějších zločinů by podle tvůrců takto vedené propagand mohl vést k nadějím, že předmětná nukleární událost, vedená pod falešnou vlajkou, by mohla vést k pádu Putinovy vlády, po čemž by nějaký nový Jelcin vrátil Rusko zpět do amerického područí. Čína by tak zůstala opuštěná a jako taková by se stala posledním cílem amerických hegemonistických choutek.

Takovýto vývoj není žádnou fantazií, je jen vyjádřením Stonova přesvědčení o neuchýlném dychtění neokonzervativců po světovládě. Bidenovi podřízení ostatně tento pohled potvrdili, když prohlásili, že Amerika je ve válce, v níž Ukrajina představuje jen zástupný problém a cílem hlavním je ekonomické vyčerpání Ruska a svržení Putina.

Avšak akce vedená pod falešnou vlajkou není jedinou cestou vedoucí k nukleární válce. Rozšíření NATO o Finsko a Švédsko je cestou další. Washington nejen že tlačí vlády těchto dvou zemí, aby požádaly o členství v NATO, ale podplácí i jednotlivé členy obou těchto vlád, aby s žádostmi o toto členství už déle neotálely.

Zauvažujme nyní na okamžik, co by toto rozšíření NATO o další členy znamenalo. Jedním z důvodů ruské imtervence na Ukrajině bylo příkré odmítnutí Washingtonu i NATO brát ohled na jakékoli obavy Ruska o jeho bezpečnost. Členství Ukrajiny v NATO je pro Rusko totálně nepřijatelné, takže z jakého důvodu bylo a je tak vytrvale Západem protlačováno? Anebo se zeptejme ještě aktuálněji: Proč se západní snahou přijmout Finsko a Švédsko do NATO lije benzín do už tak dost planoucího ohně? V současnosti je Skandinávie i státy na Baltu oblastmi bez nukleárních zbraní. Přijetí Finska do NATO by tuto alianci přivedlo ještě blíž k hranicím Ruska, což je vývoj, který Kreml už nespočetněkrát označil pro sebe za nepřijatelný. Ale zřejmě právě proto je v tomto okamžiku a tak usilovně prosazován.

Důvod je zřejmý. Konflikt, který byl uměle vypovokován, je nutno ještě dále rozšířit.

A zcela jasné je tedy i toto: Finsko a Švédsko se chovají nezodpovědně a ještě víc destabilizují současnou situaci, když a zrovna v tomto čase žádají o vstup do NATO. Dmitrj Medvěděv to dostatečně objasnil, když řekl, že členství v NATO by bylo též koncem Baltu bez nukleárních zbraní. A že čím víc NATO na ruských hranicích bude, tím víc se zostří světová nerovnováha, kterou Rusko bude muset napravovat dodatečným rozmístěním svých nadzvukových nukleárních raket.

A jak si vlády Finska a Švédska mohou vůbec myslet, že svou účastí v NATO zvýší svou bezpečnost, když výsledným efektem této účasti bude fakt, že ze svých zemí učiní jen další z cílů nukleárních zbraní? Vždyť Finsku a Švédsku žádné nebezpečí, pokud ovšem nevstoupí do NATO, ze strany Ruska nehrozí. Nikdo se zdravým rozumem tudíž nemůže členství Finska a Švédska v NATO

považovat za cokoli jiného než za svévolný akt světové destabilizace.

Každý si musí dnes uvědomit, že současná ideologie světovlády neokonzervativců je ideologií expanzivní. A je to americké impérium, které expanduje směrem k Rusku, a není to Rusko, které by expandovalo směrem na Západ. A je v té souvislosti udivující, jak vzhledem k této skutečnosti dokáže protiruská propaganda líčit současnou situaci tak, jako by tomu bylo přesně naopak.

Jak mí čtenáři vědí, trápí mě už roky obava z toho, že mírné reakce Ruska na provokace Západu s sebou přinášejí další a ještě nebezpečnější provokace, které mohou vést až k nukleární válce. A všiml jsem si též, že podobně uvažuje i vláda Ćíny, když její mluvčí prohlásil, že Čína nemůže od Washingtonu přijmout žádné provokace, protože ty by jen vedly k provokacím dalším a ještě nebezpečnějším.

Kremelská politika spoléhání se na rozum, jednání a dobrou vůli není ze strany Západu opětována, a bohužel, ani kremelská omezená vojenská operace nebyla a není vedená s dostatečnou tvrdostí, která jediná by snad mohla Západ přesvědčit, aby svoji politiku provokací zavrhl. A tak se zdá, že Washington bude ve svých provokacích pokračovat tak dlouho, dokud i ona pověstná fatálmí linie nebude překročena.

Překlad: Lubomír Man

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Capry
6. 5. 2022 21:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Ať chcípnou.

zdena
6. 5. 2022 21:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Roberts nějak zapomněl, že předním cílem Rusů na Ukrajině bylo zničení biologických laboratoří USA, zabavení dokumentace a předání soudu. O ty šlo jako o velmi urgentní záležitost. Tak se mimo jiné i potvrdilo, že třeba Covid 19 má své číslo po roku 2019, kdy ho na Ukrajině vypiplali a teprve pak do dopravili do Wu-changu atd atd atd……..

6. 5. 2022 21:25
Ohodnotit příspěvek :
     

No, oni RF k té tvrdosti dokopou. Z vnějšku se zdá, že se specoperace zasekla – a je to pravda a není to náhoda. Zasekla se, protože Pu-tina rozvědka oblbovala, že obyvatelé Banderstánu čekají na ruské osvobození a že tam budou vítáni co osvoboditelé. Jenže! Jenže není to válka – je to skutečně speciální operace. Furt se totiž – krom pár výjimek – bojuje zbraněmi druhé světové. Zmodernizovanými sice, ale popravdě jsou to zbraně minulosti. Avšak běda Evropě, jestli Federaci dokope ke skutečné válce; k válce budoucnosti. Protože Federace disponuje zbraněmi, které jsem považoval za fantazii daleké budoucnosti a o kterých nenajdete nikde zmínku. Když jsem o tom převčírem poprvé uslyšel, navíc od zdroje jehož informacím věřím, málem se mi udělalo šoufl.
Proč, to pochopíte z odkazu, který připojím. Trvá to jen necelých pět minut, ale na depku z možného vývoje to stačí až až. Jo, na Odysse je to od 1:53:50 a na YT od 1:45:46. Dávám sem obojí, kdyby to na YT náhodou vymázli.

6. 5. 2022 21:34

odysee.com/@Petrburestv:3/profStanek:3


youtube.com/watch?v=vpm3FUeYP4E

6. 5. 2022 21:49

No, a jestli už bude Federece v tom rozdávání dárků po zásluze, i nám může nadělit. Coby ne, žejo. Má nám být za co vděčná. Tohle je z ruswebu ze včerejška; ošlehl jsem to jak to tam stálo. 

V každém domě, kam jsme vešli, našli trofejní střelivo.” Obsazovali soukromé domy a skladovali v nich
munici a zbraně. Vidíme osm celých beden od 82. minometu, 80 kusů, “říká bojovník s volacím znakem„ Kuban “.
V jednoduché kůlně najdeme miny ráže 82 mm, pomoc z České republiky – 345 kilogramů čisté lásky,“ popisuje trofeje Pavel Fomenko, vojenský velitel UNM DPR.

Fuck8r
6. 5. 2022 22:17

Oni by je tam lidi rádi vítali, jenže pouze podezření že si nějaký Ukrajinec vzal balíček s jídlem od R. armády a odprásknou ho, jakékoliv podezření z podpory Rusů a prásk – tak o jakém vítání může být řeč s naci zmrdama se sapiky za zády.. mají je tam nahnany pod zbraní jako dobytek aby jim dělali štít… Vítají je, ale až ti co přežili a po tom co je celé město pod kontrolou Rusů. Pak je vítají a děkuji jim.

PENNYS
7. 5. 2022 07:21

Vážený VAL ,souhlasím s vámi na 100%

Pozor
6. 5. 2022 21:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Podľa môjho uváženia Rusko nemôže v žiadnom prípade dopustiť vstup Fínska do NATO. Keď sa pozrieme na mapu tak by americké rakety boli oveľa bližšie k Petrohradu a k Moskve ako z Ukrajiny. Poznámka, že ak tam vstúpia Rusko bude musieť bližšie k týmto krajinám rozmiestniť atomové hlavice neobstojí, pretože ako to ohrozí SŠA, ale rakety SŠA vo Švédsku a Fínsku priam existenčne ohrozia Rusko. Čo asi tak potom každého normálne rozmýšľajúceho človeka napadne, ak tieto dve krajiny požiadajú o vstup do NATO? Nuž je len jedna rozumná odpoveď, kto ju nepozná je mi ho ľúto.

janle57
6. 5. 2022 22:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Každý z nás si pokládá otázku,zda ve Finsku a Švédsku dojde k vyhlášení referenda o vstup těchto
zemí do NATO,každý tyto státy obdivoval jako vzory demokracie,doposud si všichni zdejší lidé,
díky své neutralitě,nepřipouštěli obavy o svůj další osud,od Ruska měli ropu,plyn a potravinové
komodity,pokud budou v NATO tohle rázem skončí a navíc se stanou cílem případného nukleárního
úderu,což by bylo pro tyto země fatální,pochybuji,že lidé v těchto zemí by se vstupem do NATO
souhlasili,navíc chorvatský prezident již oznámil,že vstup těchto států do NATO bude vetovat.